Deze populaire geneesmiddelen kunnen je gewelddadig maken - vermijdt ze

2 februari 2011

Door Dr Mercola
Vertaling: Ed Gunneweg

Medicijnen op recept zijn in verband gebracht met een verhoogd risico op gewelddadig, zelfs moorddadig gedrag. Een recente studie heeft 31 geneesmiddelen geïdentificeerd die onevenredig in verband worden gebracht met gewelddadig gedrag. Time Magazine noemt de top tien daders:

 • Varenicline (Champix): Het nummer één geweld-veroorzakend geneesmiddel op de lijst, dit anti-rook middel heeft 18 keer meer kans te worden verbonden met geweld in vergelijking met andere drugs
 • Fluoxetine (Prozac): Dit medicijn was het eerste bekende SSRI antidepressiva
 • Paroxetine (Seroxat): Een ander SSRI antidepressiva, is Paxil ook in verband met ernstige ontwenningsverschijnselen en een risico op aangeboren afwijkingen
 • Amfetaminen: (Diverse): wordt gebruikt om ADHD te behandelen
 • Mefoquine (Lariam): Een behandeling tegen malaria die vaak verbonden is met meldingen van vreemd gedrag
 • Atomoxetine (Strattera): Een ADHD medicijn dat de neurotransmitter noradrenaline beïnvloedt
 • Triazolam (Halcion): Dit potentieel verslavende geneesmiddel wordt gebruikt om slapeloosheid te behandelen
 • Fluvoxamine (Luvox): Een andere SSRI antidepressiva
 • Venlafaxine (Effexor): een antidepressivuma ook gebruikt om angststoornissen te behandelen
 • Desvenlafaxine (Pristiq): een antidepressiva dat zowel de serotonine en noradrenaline beïnvloedt

Dr Mercola's Commentaar:

Hoe legale drugs invloed hebben op uw mentale toestand is een zeer belangrijke kwestie die niet de aandacht krijgt die het verdient. In de afgelopen jaren zijn de tarieven voor recepten voor antidepressiva en verwante geneesmiddelen omhooggeschoten.

Elk jaar worden er ongeveer 230 miljoen recepten voor antidepressiva ingevuld, waardoor ze een van de meest voorgeschreven geneesmiddelen zijn in de Verenigde Staten (maar ook in Nederland). Maar ondanks al deze geneesmiddelen op recept worden gebruikt, is meer dan één op de 20 Amerikanen nog steeds depressief, volgens de meest recente statistieken van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Als we dit op Nederland zouden toepassen, zou dat betekenen dat 850.000 mensen antidepressiva gebruiken.

De statistieken alleen zouden al een sterke aanwijzing moeten zijn dat wat we doen gewoon niet werkt en dat in plaats daarvan deze geneesmiddelen bijdragen aan andere ernstige gezondheidsproblemen, en een belangrijke rol spelen in zinloos geweld.

Depressie (die vanuit een meer holistisch perspectief kan worden omschreven als onbehandelde emotionele kortsluiting) kunnen uw gezondheid en leven verwoesten. Echter, is het gebruik van antidepressiva als enige behandel mogelijkheid gewoon niet aan te raden, vooral als diegene die lijdt aan een depressie een kind of tiener is.

Aangezien ernstige depressie indien onbehandeld inderdaad kan leiden tot zelfmoord, is aangetoond dat antidepressiva zowel suïcidaal en moorddadig gedachten en gedrag veroorzaken.

Een studie van het "Institute of Safe Medication Practices" heeft 31 vaak voorgeschreven geneesmiddelen geïdentificeerd die onevenredig worden geassocieerd met gewelddaden. Bovenaan de lijst staat het stoppen met roken medicijn Chantix, gevolgd door Prozac en Seroxat, en de geneesmiddelen die worden gebruikt om ADHD te behandelen.

Chantix heeft maar liefst 18 keer meer kans om te worden gelinked met geweld in vergelijking met andere drugs, met 408 gemelde incidenten.

Deze cijfers komen uit een rapport van de Amerikaanse FDA en het is de moeite waard dat naar schatting slechts één tot 10 procent van alle bijwerkingen ooit worden gemeld aan de FDA. Dus het feit dat 408 geweldsdelicten waren gekoppeld aan de drug en vervolgens werkelijk gerapporteerd werden, is verbazingwekkend, aangezien de overgrote meerderheid van de bijwerkingen, ongeacht de aard, de schuld geven aan iets anders en verbanden worden weggewuifd als zijnde "toeval."

Time Magazine zorgt er ook voor dat deze feiten en cijfers niet betekenen dat de medicijnen niet de oorzaak zijn dat je gewelddadig wordt. In plaats daarvan moeten we geloven dat depressieve mensen van nature gewelddadig zijn en ze deze medicijnen gebruiken om hun destructieve stemmingen in de eerste plaats te controleren, dus (blijkbaar) werkt het medicijn gewoon niet voor hen.

Persoonlijk geloof ik dat dat op zijn best 'wishful thinking' is en een onverantwoorde rechtvaardiging om de winst die op deze gevaarlijke drugs wordt gemaakt in het slechtste geval te beschermen.

In totaal zijn vijf van de top 10 meest geweld veroorzakende geneesmiddelen antidepressiva en twee zijn vaak voorgeschreven ADHD medicijnen. Als je bedenkt dat deze behoren tot de meest voorgeschreven soorten medicijnen in de VS en Nederland, zou het feit dat zo veel van deze medicjnen verbonden zijn aan een verhoogd aantal van geweld de oorzaak voor een pauze zou moeten zijn ...

Het is bewezen dat antidepressiva ineffectief zijn - Waarom is het dan nog steeds de voorgeschreven oplossing?

Het is interessant dat terwijl veel alternatieve en aanvullende medische strategieën hevig onder vuur liggen omdat ze "niet bewezen" zijn, we nog steeds blijven doorgaan met geneesmiddelen voor te schrijven waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze net zo effectief zijn, zo niet minder, dan een placebo ...

Bijvoorbeeld, vermeende "bezorgdheid over de veiligheid" van geneeskrachtige kruiden en vragen over het al dan niet "echt werken" van homeopathische middelen, hebben geleid tot een hernieuwd plan in Europa om veel van deze producten van de markt te krijgen. ****NAAM VAN HET PLAN****

Ondertussen bleek uit verschillende studies door de jaren heen dat tot 75 procent van de voordelen van antidepressiva kan worden gedupliceerd door een placebo! Dus deze medicijnen werken niet alleen niet zoals geadverteerd, maar het bewijs is ook heel duidelijk dat de meeste van deze geneesmiddelen het risico op zelfmoord en geweld verhogen.

Proberen dit logisch te beargumenteren is zinloos omdat het niet gebaseerd is op logica. Het is gebaseerd op geld. Depressie en ADHD zijn vrijwel eindeloze goudmijnen voor farmaceutische bedrijven. Er is geen diagnostische test voor één van deze problemen, en letterlijk iedereen die bepaalde symptomen vertoont, of beweert te hebben, krijgen het etiket depressief of ADHD en krijgen medicijnen om de symptomen te behandelen.

Ook dit is een heel belangrijk punt: antidepressiva zijn modifiers, geen geneesmiddelen. Ze behandelen op geen enkele manier de oorzaak van de depressie. Deze medicijnen werken als kalmerende middelen of stimulerend middelen ze "corrigeren" eigenlijk NIET de onderliggende onbalans.

De meeste mensen hebben waarschijnlijk gehoord dat depressie het gevolg is van een "chemische onbalans in je hersenen", waarvoor deze medicijnen zijn bedoeld om te corrigeren. Helaas voor iedereen die ooit in deze marketing truc is getrapt, dit is geen wetenschappelijke verklaring.

Medisch journalist en Pulitzer Prize genomineerde Robert Whitaker geeft uitleg over de achtergrond van deze vaak gebruikte, maar misleidende claim in mijn interview met hem vorig jaar:

"De theorie over te weinig serotonine is ontstaan, omdat ze begrepen hoe de geneesmiddelen inwerkten op de hersenen. Maar het was gewoon een hypothese om uit te leggen waarom het geneesmiddel iets zou kunnen herstellen. Zij onderzochten of mensen weinig serotonine hadden ... maar in 1983, concludeerde het NIMH dat er geen bewijs is dat er iets mis is in het neurotransmitter systeem van depressieve patiënten ...

Dus er was nooit enig bewijs dat mensen met een depressie een karakteristiek laag serotonine niveaus hadden."

Ik denk dat we een stapje terug moeten doen en je af en toe herinneren dat er niets mis is met je gevoel bij de ups en downs van het leven als je je zo nu en dan zwaarmoedig voelt. Het is een deel van het gewone leven, en in sommige gevallen is depressie een teken dat je leven uit balans is, niet je hersenen!

De vele gevaarlijke bijwerkingen van antidepressiva

Verhoogd risico op zelfmoord en geweld zijn niet de enige risicofactoren om rekening te houden bij het gebruik van een antidepressivum. Ze kunnen ook schade toebrengen aan uw immuunsysteem, en verhogen het risico op type 2 diabetes met twee tot drie keer bij hoog-risico groepen.

Erger nog, ze kunnen actuele geestelijke ziekte veroorzaken of verergeren, en kunnen leiden tot mentale achteruitgang bij langdurig gebruik ...

Robert Whitaker besprak dit uitgebreid in mijn interview met hem en je kunt er ook meer over lezen in zijn nieuwe boek Anatomie van een Epidemie: Mecicamenten, Psychiatrische Geneesmiddelen en de verbazingwekkende opkomst van geestesziekten in Amerika en Nederland:

"Er zijn twee bijwerkingen of risico's die echt moeten worden aangepakt, en waar iedereen over na moet denken, die in de wetenschappelijke literatuur verschijnen", zei hij.

"Het eerste risico is dat je overgaat van unipolaire depressie naar een bipolaire depressie.

... Een van de dingen die we hebben gezien bij het gebruik van de SSRI's (selectieve serotonine heropnameremmer) is deze ongelooflijke, buitengewone sterke stijging in bipolaire diagnoses, en dat is zeker verbonden met het wijdverbreide gebruik van antidepressiva.

Bij kinderen, zal ongeveer 25 tot 50 procent van alle kinderen die een antidepressivum krijgen, en op dat antidepressiva gedurende vijf jaar blijven, zal een bipolaire ziekte krijgen. Bij volwassenen lijkt het er op alsof ongeveer 25 procent van de lange termijn gebruikers die beginnen met de diagnose van unipolaire depressie zal overgaan naar een bipolaire depressie.

... De tweede reëele risico is dat er veel bewijs is samengesteld dat als je antidepressiva gedurende vijf, tien, vijftien jaar gebruikt, er grote zorg bestaat voor cognitieve achteruitgang geassocieerd met dat langdurig gebruik."

Hoe dient de oorzaak van uw probleem behandelen te worden

Zoals velen van u, ben ik persoonlijk getroffen door een depressie. Iemand heel dichtbij en dierbaar voor mij deed enkele jaren geleden verschillende mislukte zelfmoordpogingen. Het was verschrikkelijk. Medicijnen en intramurale zorg waren een vreselijke mislukking daar ze nooit ingingen op de onderliggende oorzaak van de depressie. Dit gebeurde net toen ik met de studie over energie- geneeskunde begon.

Ik ben er vrij zeker van dat ik in staat zou zijn geweest om sneller tot een gunstiger resultaat te komen, als ik toen wist wat ik nu weet.

Uiteindelijk waren het energetische technieken die geholpen hebben om deze persoon volledig te genezen van een depressie. Een zeer geavanceerde vorm van craniale osteopathie werd toegediend door een bekwame arts. Mijn favoriete gereedschap is energie psychologie.

Leren hoe je energie psychologie moet gebruiken, zoals de Emotional Freedom Technique (EFT) kan een enorm verschil maken als u lijdt aan een depressie of een andere vorm van emotionele stoornissen. Het is een van de meest krachtige methodes die ik ken, eigenlijk een doorslaggevend element van een succesvol behandeling programma.

Voor ernstige problemen, zou het verstandig zijn om een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te raadplegen, die is opgeleid in de techniek.

Ik ben ervan overtuigd dat energie psychologie het belangrijkste instrument is om depressie op te lossen, maar de effectiviteit ervan zal zeker aanzienlijk worden verbeterd als het kan worden gecombineerd met een gezonde levensstijl. Het overwinnen van een depressie is meestal een kwestie van de integratie van de belangrijkste natuurlijke therapieën in een behandeling programma dat goed voor jou voelt.

Hier zijn vier belangrijke factoren om te overwegen:

 1. Optimaliseer uw dieet naar uw voedings-type om ervoor zorgen dat uw lichaam de juiste voeding krijgt die het nodig heeft, samen met een drastisch verminderen of elimineren van de meeste suikers en granen uit je dieet zal een stevige basis helpen vormen voor zowel je lichamelijke als geestelijke welzijn.

 2. Eten volgens uw voedings-type en onthouden van suiker/granen zal uw insuline en leptine niveau natuurlijk optimaliseren. Vergeet niet dat insulineresistentie (die wordt veroorzaakt door te veel suiker/fructose en granen in uw dieet) niet alleen een primaire factor is bij ziekten zoals diabetes en hart-en vaatziekten, het is ook een belangrijke risicofactor voor depressie.

 3. Onderzoekers hebben ontdekt dat er een positief verband bestaat tussen de hogere insulineresistentie niveaus en de ernst van depressieve klachten bij mensen met een verminderde glucosetolerantie, nog voor het optreden van diabetes. Op basis van deze bevindingen werd gesuggereerd dat insulineresistentie het gevolg kan zijn van een verhoogde afgifte van de contra-regulerende hormonen die wijzen op depressie.

 4. Volgens een studie van 2004, onderdrukt suiker de activiteit van een belangrijk BDNF groeihormoon in je hersenen. BDNF niveaus zijn heel laag bij mensen die lijden aan depressie en schizofrenie. Voor meer informatie, zie mijn artikel, het verband tussen suiker en geestelijke gezondheid.

 5. Bedenkt dat het zich onthouden van suikers en granen ook betekent het vermijden van frisdranken, alle soorten gezoete dranken en alle soorten bewerkte voedingsmiddelen zoals high fructose corn syrup is een hoofdbestanddeel in de meeste bewerkte voedingsmiddelen en gezoete dranken.

U zult ook kunstmatig gezoete "light" voedingsmiddelen en dranken willen vermijden. Kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam zijn ook in verband gebracht met depressie en gedragsstoornissen. Oefening!-Regelmatige lichaamsbeweging is een van de "geheime wapens" bij het overwinnen van een depressie. Het werkt zo goed omdat het helpt om insulineresistentie te normaliseren terwijl het de "goed gevoel" hormonen in uw hersenen stimuleert. Keer op keer hebben de onderzoekers bevestigd dat lichaamsbeweging antidepressiva verslaan, in termen van effectiviteit en het gedurende lange termijn goed blijven voelen.

Optimaliseer uw vitamine D-spiegel door veilige blootstelling aan de zon, waardoor uw lichaam vitamine D produceert, is een natuurlijke stemming verbeteraar en een tekort aan vitamine D is in verband gebracht met een duidelijk verhoogd risico op depressie. Een studie wees uit mensen met de laagste vitamine D niveau 11 keer meer kans hadden op depressief worden dan degenen die een gezonde doses ontvingen.

In het ideale geval zult u uw vitamine D-spiegel willen optimaliseren door het verkrijgen van regelmatige blootstelling aan zonlicht, maar u kunt ook gebruik maken van een veilige zonnebank of neem een hoge kwaliteit vitamine D3 supplement. Neem een hoge kwaliteit dierlijke omega-3 vetten per dag - van niet genoeg omega-3 vetten is bekend dat de niveaus en het functioneren van zowel serotonine als dopamine (die een rol speelt bij gevoelens van plezier) wijzigen, evenals het de bloed- hersenbarrière in gevaar brengt, die normaal gesproken je hersenen beschermt tegen ongewenst materiaal.

Omega-3 tekort kan de normale bloedstroom naar je hersenen ook verminderen, een interessante bevinding gezien het feit dat studies tonen aan mensen met een depressie een verslechterde bloedtoevoer hebben naar een aantal gebieden van de hersenen. Tot slot, veroorzaakt omega-3 tekort ook een 35 procent vermindering in de hersenen van het fosfatidylserine (PS) niveau, wat van belang is omdat PS een gedocumenteerde antidepressieve werking heeft bij de mens.

Omega-3 vetten zoals in krill olie wordt blijken net zo goed werken als antidepressiva in het voorkomen van de tekenen van depressie, maar zonder één van de bijwerkingen. Ik kan ook getuigen, zoals in mijn jaren van de medische praktijk veel van mijn patiënten in staat waren om hun antidepressiva uit te schakelen zodra ze eenmaal begonnen met omega-3 vetten.

Depressie kan een zeer ernstige aandoening zijn, maar antidepressiva zijn zelden effectief en de bijwerkingen kunnen net zo dodelijk zijn. Ik dring er bij u op aan om de bovenstaande natuurlijke behandelingen in overweging te nemen met de steun en begeleiding van een deskundig natuurgenezer.

Als u of iemand die je lief is op dit moment worstelt met een depressie, raad ik ook zeer aan het boek van Dr Gordon's te lezen: Uw gids voor de zeven daagse reis uit depressie. Het zit vol met waardevolle inzichten om u te helpen zich beter voelen en de controle over uw lichamelijke en geestelijke gezondheid te herwinnen.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!