STEEDS MEER SLECHTE PERS

Kunstmatige zoetstoffen krijgen steeds meer slechte pers - en met goede reden

Layout en vertaling: Ed Gunneweg

Verhaal in één oogopslag

Ondanks dat ze word aanbevolen om gewicht te verliezen, hebben voedingsmiddelen en dranken met kunstmatige zoetstoffen nooit bewezen om te helpen bij gewichtsverlies. Het is zelfs zo dat studies die hiernaar kijken eigenlijk vinden dat kunstmatige zoetstoffen de gewichtstoename bevorderen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat aspartaam de gevoeligheid voor insuline verergert zelfs in grotere mate dan suiker, en een verborgen bedreiging voor de gezondheid van diabetici betekent die de aanbeveling volgen om over te schakelen naar light frisdranken om hun conditie te reguleren. Om de slechte publiciteit te bestrijden, heeft Coca - Cola zijn toevlucht genomen tot nep "infomercials" die eruit zien als wervende mededelingen van de overheid en "wetenschappelijk bewezen" veiligheid en de voordelen van aspartaam voor mensen die worstelen met hun gewicht. De meest uitgebreide en langste studie bij mensen die kijkt naar de giftigheid van aspartaam vond een duidelijk verband tussen aspartaam en non-Hodgkin lymfoom en leukemie. Het afdanken van ALLE gezoete dranken kan een naar van uw risico op chronische gezondheidsproblemen en gewichtstoename verminderen. Uw beste, meest kosteneffectieve keuze van drank is zuiver gefilterd kraanwater.

Noot webmaster:
Vaak zeggen mensen met diabetes tegen mij als ik zeg dat ze geen light meer moeten drinken: "Maar wat moet ik dan, het is het enige dat ik mag"

Door Dr Mercola

Frisdrank en andere gezoete dranken worden aangewezen als één van de belangrijkste boosdoeners van de obesitas-epidemie.

Recent onderzoek suggereert ook dat gewone frisdrank consumptie agressief gedrag bij jonge kinderen kan verergeren. De studie vond dat elke toename van de dagelijkse portie frisdrank resulteerde in een overeenkomstige stijging van de agressie scores.

In een duidelijke poging om de drankindustrie te redden, hebben bedrijven als Coca - Cola, glossy advertenties en wervende mythes dat je gewoon meer moet bewegen om deze extra calorieën te verbranden. Deze "traditionele wijsheid" is stevig ontkracht door de wetenschap. Niet alle calorieën tellen in dezelfde mate.

Coca - Cola heeft ook zijn toevlucht genomen tot nep "infomercials " die eruit zien als wervendde mededelingen van de overheid, "wetenschappelijk bewezen" veiligheid en de voordelen van aspartaam voor mensen die worstelen met hun gewicht.

Hiervoor, zouden ze denk ik beboet moeten worden voor fraude door de FTC (Federal Trade Commission), omdat onderzoek herhaaldelijk heeft aangetoond dat kunstmatige zoetstoffen je eigenlijk gelijk of meer in gewicht doen aankomen dan gewone suiker. In feite heeft onderzoek aangetoond dat light frisdranken in werkelijkheid uw risico op obesitas kan verdubbelen.

Bovendien toonde recent onderzoek ook aan dat aspartaam de insulinegevoeligheid verergert, in grotere mate dan suiker, waardoor het een verborgen bedreiging is voor mensen die proberen hun diabetes te beheren.

allerlei kunstmatige zoetstoffen zorgen voor verwoesting van uw gezondheid op een aantal verschillende manieren. Aspartaam, bijvoorbeeld, heeft een lange lijst van studies die wijzen op de schadelijke gevolgen voor u en uw gezin, variërend van hersenbeschadiging tot premature bevalling.

Helaas raden de meeste overheidsdiensten en voedingsdeskundigen in de Verenigde Staten deze giftige kunstmatige zoetstoffen aan als aanvaardbaar en het heeft zelfs de voorkeur boven suiker, dat is op zijn best verwarrend en brengt in het slechtste geval ernstige schade toe aan de gezondheid van degenen die luisteren naar dit goedbedoelde maar dwaze advies.

Uw hersenen worden niet misleid door colorie arme zoetstoffen

Volgens een rapport gepubliceerd in het tijdschrift Trends in Endocrinology & Metabolisme, lijden light frisdrank drinkers eigenlijk aan exact dezelfde gezondheidsproblemen als degenen die kiezen voor gewone frisdrank, waaronder overmatige gewichtstoename, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en  beroerte.

Een deel van de reden waarom kunstmatige zoetstoffen niet werken zoals geadverteerd, (zoals helpen gewicht te verliezen en het beheersen van uw insuline) heeft betrekking op het feit dat je hersenen gewoon niet te misleiden zijn door zoete smaak zonder bijbehorende calorieën. Rapportage over dergelijk onderzoek, FoodNavigator.com schreef onlangs :

"De onderzoeksresultaten gepubliceerd in The Journal of Physiology, suggereren dat het genoegen dat we beleven aan het eten van zoetigheid in grote mate bepaald wordt door de hoeveelheid energie die het biedt - veelzeggend is dat grotere 'beloning' in de hersenen wordt toegeschreven aan suikers in vergelijking met kunstmatige zoetstoffen."

Scientific American bracht onlangs  een artikel uit met uitleg over de wetenschap achter dit fenomeen. In het kort: als je iets zoets eet, geven uw hersenen dopamine af, die u voorziet van een stoot genot.

Het beloningscentrum van je hersenen wordt geactiveerd. Het eetlust- regulerend hormoon leptine wordt ook vrijgegeven, dat uiteindelijk je hersenen informeert dat je "vol" zit zodra een bepaalde hoeveelheid calorieën zijn opgenomen.

Als je echter iets zoets, maar zonder calorieën gebruikt (dwz een kunstmatige zoetstof), wordt  de plezier route van je hersenen nog steeds geactiveerd door de zoete smaak, maar er is niets om het te deactiveren, omdat je lichaam nog steeds wacht op de calorieën. Als gevolg daarvan, kun je je uiteindelijk overeten.

DRS OZ EN ROIZEN OVER KUNSTMATIGE ZOETSTOFFEN

In een recent artikel in The Oregonian, bediscusieren Drs. Mehmet Oz and Mike Roizen hun mening met goedkeuring van de FDA, waarbij tegenstrijdige en vaak hinderlijk onderzoek over calorie-vrije zoetstoffen aan de oppervlakte komen. Uit het laatste bewijs van menselijke studies blijkt dat kunstmatig gezoete dranken in verband worden gebracht met gewichtstoename bij volwassenen en tieners, en het risico op diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Sommige gegevens suggereren zelfs dat deze nul-calorie drankjes het risico van metabool syndroom, een enorme risicofactor voor diabetes en hart- en vaatziekten zou kunnen verdubbelen . Andere recente rapporten schrijven ze, tonen aan dat het gebruik is gekoppeld aan hogere aantallen depressies".

Het trieste feit is, dat Amerikanen in het bijzonder verslaafd zijn aan zoete smaken, die een complex geheel van biologische systemen lijkt te zijn, paden en mechanismen die uiteindelijk leiden tot overgewicht  of die smaak vol zit met calorieën of niet.

Aan het einde, vertelt het onderzoek ons dat kunstmatige zoetstoffen niets meer zijn dan een utopie als het gaat om hulp voor iemand op dieet, want in tegenstelling tot wat de marketingcampagnes beweren, geen - of weinig kunstmatige zoetstoffen zonder calorieën geven meer kans om de kilo's eraan te helpen dan ze te verliezen.

Als je het woord "Aspartaam" ziet denk dan "FORMALINE"

Van de verschillende kunstmatige zoetstoffen die op de markt zijn, is aspartaam wellicht een van de meest problematische. Althans het heeft de meest gerapporteerde bijwerkingen. In feite, is aspartaam de nummer één bron van neveneffect en klachten bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), met meer dan 10.000 ingediende klachten en meer dan 91 gedocumenteerde symptomen die gerelateerd zijn aan de consumptie ervan.

Daarnaast is er het aanhoudende vermoeden dat aspartaam kan bijdragen aan de ontwikkeling van ernstige ziekten onder anderen zoals kanker en de ziekte van Alzheimer.

Dr Russell Blaylock, een gepensioneerd neurochirurg, schreef drie boeken over de gevaren voor de gezondheid van excitotoxins schreef (waaronder aspartaam en MSG). Dr Adrian Gross, de FDA toxicoloog die het aspartaam onderzoek bestudeerde dat in eerste instantie aanvankelijk door GD Searle was voorgelegd aan de FDA voor goedkeuring, was "absoluut geschokt" door het bewijsmateriaal waaruit "een enorme toename van tumoren, met name hersentumoren bleek".

Recenter kwam naar voren uit een levenslange voeding studie gepubliceerd in 2010 dat aspartaam kanker veroorzaakte van de lever en de longen bij mannelijke muizen. Het was ook kankerverwekkend bij mannelijke en vrouwelijke ratten. Een andere studie van groot belang was net vorig jaar gepubliceerd. Het is de meest uitgebreide en langste menselijke studie - gedurende 22 jaar - die ooit heeft gekeken naar de giftigheid van aspartaam. De studie evalueerde het effect tussen aspartaam en kanker en vond een duidelijk verband tussen aspartaam en non - Hodgkin lymfoom en leukemie.

Wat verklaart een dergelijke verontrustende bevindingen?

De industrie heeft hartstochtelijk vast gehouden aan de mythe dat aspartaam onschadelijk is en beweert dat er "geen biologische verklaring" is voor de gezondheidsproblemen gemeld door zo velen na het gebruik van aspartaam. Maar hier hebben ze het mis. Volgens toxicologie deskundige Dr Woodrow (Woody) Monte, bestaat er wel degelijk een biologische en wetenschappelijke verklaring voor de schade die aspartaam aanricht, en het staat in verband met de effecten van methanol en formaline, die beide zeer giftig zijn.

Hoe Aspartaam kan schade aanrichten aan je gezondheid

Aspartaam bestaat voornamelijk uit asparaginezuur en fenylalanine. De fenylalanine is synthetisch gemodificeerd om een methylgroep te dragen, die de meeste van de zoetheid verschaft. Die fenylalanine-methyl binding de zogenaamde methylester, is zeer zwak, waardoor de methylgroep van de fenylalanine gemakkelijk afbreekt en methanol vormt.

U kan de bewering dat aspartaam onschadelijk is hebben gehoord omdat methanol ook wordt gevonden in fruit en groenten. Echter, in fruit en groenten, is methanol stevig gebonden aan pectine, zodat het veilig het spijsverteringskanaal kan passeren. Zo gaat het niet met de methanol uit aspartaam, daar is het niet gebonden aan iets dat het uit je lichaam kan verwijderen. Dat is probleem nummer één ...

Probleem nummer twee betreft het feit dat mensen de enige zoogdieren zijn die niet zijn voorzien van een beschermend biologisch mechanisme dat methanol afbreekt tot onschadelijk mierenzuur . Dit is de reden waarom dierproeven met aspartaam niet volledig van toepassing zijn op de mens.

Volgens Dr Monte: "Er is hier een belangrijk biochemisch probleem. Van methylalcohol is nu bekend en is al bekend sinds 1940, anders wordt gemetaboliseerd door de mens dan bij alle andere dieren."

Zoals uitgelegd werd door Dr Monte, bij de mens, eindigt methanol als een Trojaans paard, en hier is hoe. Zowel mens als dier hebben kleine structuren, genaamd peroxisomen in elke cel. Er zijn een paar honderd in elke cel van je lichaam, die zijn ontworpen om een verscheidenheid van chemische stoffen te ontgiften. Peroxisoom bevat catalase, die helpen om methanol te ontgiften. Andere chemicaliën in het peroxisoom zetten de formaldehyde om in mierenzuur, dat onschadelijk is, maar nogmaals, deze laatste stap komt alleen voor bij dieren. Menselijke peroxisomen kunnen het giftige formaline niet omzetten in onschadelijk mierenzuur.

Dus om samen te vatten: Bij de mens, reist methylalcohol door de bloedvaten in kwetsbare gebieden, zoals je hersenen, die volzitten met ADH, dat methanol omgezet in formaline en omdat er geen catalase aanwezig is, kan formaline enorme schade in uw weefsels aanrichten.

Er zijn veel symptomen van methanol vergiftiging, zoals hoofdpijn, oorsuizingen, duizeligheid, misselijkheid, maag-en darmklachten, zwakte, duizeligheid, koude rillingen, geheugenverlies, gevoelloosheid en pijnscheuten in de ledematen, gedragsstoornissen en zenuwontsteking. De meest bekende problemen van methanol vergiftiging zijn visie problemen zoals mistig gezichtsvermogen, progressieve samentrekking van gezichtsvelden, wazig zien, verduistering van het gezichtsvermogen, schade aan het netvlies en blindheid. Formaline is een bekend carcinogeen, dat schade aan het netvlies veroorzaakt, ingrijpt in de DNA-replicatie en kan leiden tot aangeboren afwijkingen.

Wat is de gezondste drank die u kunt drinken?

Gezoete dranken, of het nu gezoet is met suiker, HFCS, natuurlijk voorkomende fructose, of kunstmatige zoetstoffen, behoren tot de ergste boosdoeners in de strijd tegen obesitas en daarmee samenhangende gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hart- en leverziekten, om er maar een paar te noemen. Vergeet niet dat onder gezoete dranken ook gearomatiseerde melk producten, gebottelde thee, en 'verbeterde' waterproducten wordt verstaan.

In mijn opvatting is het onverantwoord nalatig om botweg de mogelijke gevolgen van kunstmatige zoetstoffen op onze torenhoge ziekte tarieven te negeren. Om mensen te vertellen "met mate" een giftig middel te gebruiken is gewoon kwalijk nalatig. ALLE soorten dranken afdanken kan een lange weg betekenen naar het verminderen van uw risico op chronische gezondheidsproblemen en gewichtstoename.

Uw beste, meest kosteneffectieve keuze van drank is (gefilterd) kraanwater. Ik raad het gebruik van een hoogwaardig water filtratie-systeem aan, tenzij u de zuiverheid van het water kan controleren. Om er absoluut zeker van te zijn dat u het zuiverste water krijgt, zal je het water moeten filteren, zowel op het punt van binnenkomst en op de plaats van gebruik. Dit betekent filteren van al het water dat in huis komt, en dan weer filteren op het aanrecht. Ik gebruik nu in het hele huis een op koolstof gebaseerd water filtratie-systeem, en hieraan voorafgaand gebruikte ik omgekeerde osmose (RO) om mijn water te zuiveren.

U kunt meer lezen over waterfiltratie lezen in een eerdere artikel om u te helpen een beslissing te nemen wat voor soort water filtratie-systeem het beste zal zijn voor u en uw gezin. Aangezien de meeste waterbronnen nu ernstig zijn vervuild, kan de kwestie van water filtratie en zuivering niet belangrijk genoeg zijn.

Noot vertaler:
De twee bovenstaande linea's zijn eigenlijk alleen op Amerika van toepassing

Ideale bronnen van Water

Naast zuivering, geloof ik ook dat het cruciaal is om levend water te drinken. Ik interviewde onlangs Dr Gerald Pollack over zijn boek, de vierde fase van Water : Naast vast, vloeibaar en damp. Deze vierde fase van water wordt aangeduid als "gestructureerd water" en dat is het type water in elk van de cellen. Dit water heeft helende eigenschappen, en wordt van nature samen gesteld op verschillende manieren.

Water uit een diepe bron is een uitstekende bron van gestructureerd water. Hoe dieper hoe beter, daar gestructureerd water wordt aangemaakt onder druk. Er is een grote website genaamd FindaSpring.com waar u een natuurlijke bron in uw omgeving kunt vinden.

Maar je kunt ook gestructureerd water bevorderen via vortexen. Ik persoonlijk drink bijna uitsluitend gevortexed water toen ik een grote fan werd van Viktor Schauberger, die veel baanbrekend werk op vortexen deed ongeveer een eeuw geleden. Dr Pollack ontdekte dat door het creëren van een draaikolk in een glas water, u er meer energie in stopt, waardoor de structuur van het water toeneemt. Volgens Dr Pollack, zorgt vrijwel elke energie in het water ervoor dat het gestructureerder water creërt.

Mijn eigen R&D- team werkt aan een zorgvuldige studie waarin wij gevortexed water gebruiken om spruiten te laten groeien, om de vitaliteit en doeltreffendheid van het water te beoordelen. We hebben reeds op de begroting een kwart miljoen staan voor dit interne onderzoek om de beste vortex machine te ontwikkelen voor op de markt, omdat we geloven dat een ideale vortexer zou een van de eenvoudigste manieren om de gezondheid van mensen te verbeteren en we hopen om het in de komende jaren op de markt brengen.

Vertel Coke dat ze zich belachelijk maken!

Zwaarlijvigheid is een ernstig probleem voor de volksgezondheid in de Verenigde Staten, en je wordt zwaar misleid door bedrijven die doen alsof ze een oplossing voor het probleem hebben dat het in werkelijkheid alleen maar verergert.

Ik dring er bij u op aan om de Coca - Cola Company te laten weten hoe je je voelt door hen te vertellen over hun misleidende marketing van frisdrank producten te stoppen.

Doe mee met het nemen van een standpunt tegen de misleidende reclame en laat uw stem horen. Als je op twitter zit, stuur dan een tweet naar #CokeCEO om de Coca - Cola Company te laten weten dat u niet tevreden bent met hun misleidende reclame. Als je op Facebook zit, deel dan uw mening met hen op hun Facebook-pagina. Gelieve ook een email naar de Coca - Cola Company te sturen om hen te laten weten hoe je je voelt!

Lees ook het artikel hoe Coca-Cola zich belachelijk maakt

Moeilijk stoppen met kunstmatige zoetstoffen?

Net als suiker, kunnen kunstmatige zoetstoffen verslavend zijn. Zoals eerder besproken, leiden ze tot verhoogde activiteit in het plezier centra van je hersenen, net als suiker, maar niet om de werkelijke bevrediging te bieden. Deze scheiding van zoetigheid en calorische waarde betekent dat wanneer u kunstmatige zoetstoffen consumereert, je hersenen eigenlijk hunkeren naar meer omdat je lichaam geen voldoening op cellulair niveau krijgt door deze suiker bedrieger.

Om van de verslaving af te komen zou u de Emotional Freedom Technique (EFT) kunnen gebruiken. Meer dan een traditionele of alternatieve methode die ik heb gebruikt of onderzocht, werkt EFT om eetbuien te overwinnen en helpt het je dieet tot een succes te maken. . Mijn gratis voeding plan kan u hierbij helpen in een stap-voor-stap- mode. Als optie voor een veiligere zoetstof kunt u stevia of Lo Han gebruiken, beide veilige natuurlijke zoetstoffen zijn. Vergeet niet, dat als je worstelt met een hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes of extra gewicht, je dan insulinegevoeligheid problemen kunt hebben en u zou waarschijnlijk baat hebben bij het vermijden van alle zoetstoffen.

Ten slotte, als u bijwerkingen van aspartaam heeft of andere kunstmatige zoetstoffen, meld dit dan zonder uitstel aan de FDA ( als je in de Verenigde Staten woont) of aan  .....

Oorspronkelijk artikel: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/10/23/aspartame-artificial-sweeteners.aspx

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!

Warning: include(): Unable to access ../includes/aspartaam-fragment-rechterkolom.php in /domains/aspartaam.nl/public_html/artikelen/slechte-pers.php on line 425 Warning: include(../includes/aspartaam-fragment-rechterkolom.php): failed to open stream: No such file or directory in /domains/aspartaam.nl/public_html/artikelen/slechte-pers.php on line 425 Warning: include(): Failed opening '../includes/aspartaam-fragment-rechterkolom.php' for inclusion (include_path='.:/usr/pkg/lib/php') in /domains/aspartaam.nl/public_html/artikelen/slechte-pers.php on line 425