Europese beoordeling van aspartaam vooraf uitgemaakt

Soms haat ik het dat ik gelijk heb.

8 januari 2014


Lay-Out en vertaling: Ed Gunneweg

Ik heb je vroeg genoeg gewaarschuwd dat de Europese "review" van aspartaam een schijnvertoning was, met de vanaf het begin bekende uitkomst. Maar geloof me, ik zou er wat voor over gehad hebben als bleek dat ik het bij het verkeerde eind had.

Als de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid het lef had om eindelijk de gevaren van deze kunstmatige zoetstof te erkennen, zou ik graag mijn woorden inslikken.

Maar natuurlijk hebben ze dat niet gedaan. In plaats daarvan, stopte het agentschap zijn geplande 11-jarige beoordeling na slechts vier jaar, zeggende dat ze genoeg hebben gezien om te concluderen dat aspartaam veilig is.

N  a  t  u  u  r  l  i  j  k......

Het is bewezen dat Aspartaam een neurotoxine dat het centrale en perifere zenuwstelsels op cellulair niveau aanvalt. Het wordt in verband gebracht met hersentumoren, migraine, toevallen, coma, geheugenverlies en nog veel meer.

De FDA ontvangt (en negeert schijnbaar) meer klachten over aspartaam dan enig ander voedsel additief - zoveel, dat de mappen over dit spul drie meter dik moeten zijn.

Dat zegt me dat het ook echt gevaarlijk is, of het voorwerp van een massaal waanidee zoals de wereld nog nooit gezien heeft.

Ik ga voor "echt gevaarlijk." En voor al die gevaren, maakt dit gif niet eens zijn voornaamste belofte waar.

Het moet een dieet alternatief zijn voor suiker, een geen - calorieën zoetstof die mensen kan helpen om gewicht te verliezen en belangrijke ziekten te voorkomen. In werkelijkheid bedriegt het je hersenen die calorieën verwachten die nooit komen - uiteindelijk krijgt u meer eetlust waardoor je meer kans hebt om meer te eten.

Daarom hebben studies consequent aangetoond dat light frisdrank drinkers geen lager risico op obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten hebben. In feite, is het risico op deze en andere omstandigheden zelfs hoger bij light frisdrank drinkers.

Als dit een "dieet" ingrediënt is, dan moet het een dieet zijn van hier tot Washington zijn.

De einduitkomst is dat je aspartaam moet behandelen zoals elke andere gevaarlijke chemische stof: dat wil je niet eten en drinken, houd het uit je huis en uit je lichaam.

Dr. Douglass

Bron: http://douglassreport.com/2014/01/08/new-lies-over-aspartame/#sthash.sKuFr1TZ.dpuf

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!