Aspartaam fabrikant financiert junk wetenschap

En beweert dat aspartaam veilig is

21 januari 2014


Lay-Out en vertaling: Ed Gunneweg

Aspartaam fabrikant financiert junk wetenschap en  beweert dat aspartaam veilig is.

Ajinomoto, een grote fabrikant van aspartaam, heeft aangekondigd dat aspartaam volkomen veilig is. Men kwam tot deze conclusie door een panel van industrie-vriendelijke "experts" ingehuurd door Ajinomoto, die geen nieuw onderzoek deden maar, in plaats daarvan, selectief eerdere onderzoeken over de veiligheid van aspartaam beoordeelden ( waarvan velen in de eerste plaats werden gefinancierd door aspartaam fabrikanten).

Het panel van deskundigen werd bijeengeroepen door de Burdock Group, een adviesbureau dat zijn geld verdient aan fabrikanten van voedsel- en kruidenierswaren zoals Ajinomoto. Ajinomoto mocht niet kiezen welk panelleden deel zouden uitmaken van het aspartaam veiligheidsonderzoek, maar industrie critici zoals Michael Jacobson van het Center for Science in the Public Interest (CSPI), reageerden door te zeggen, "Ze zeggen dat Ajinomoto betaald voor de studie, maar de onderzoekers wisten niet wie betaalde. Nou, ze wisten dat het de industrie was. En sommige van deze mensen zijn al lang bestaande industrie adviseur."

Wat we hier zien is een geval van nog meer pro-aspartaam propaganda waarmee gepronkt wordt als legitieme wetenschap. Het is eigenlijk meer een feestje van junk wetenschapsfraude, opgezet om iets langer het faillissement van de aspartaam industrie te voorkomen. zelfs als uit nieuwe wetenschap blijkt dat de chemische zoetstof potentieel heel gevaarlijk voor de gezondheid is.

Door zo'n onderzoek te financieren (en dan nog door een industrie-vriendelijke-adviseurs-groep die toevallig, zoals het nu eenmaal gaat aspartaam volkomen veilig vind, zet Ajinomoto de geloofwaardigheid onder zo'n grote druk, dat slechts een dwaas nog enig gewicht zou toekennen aan deze bekendmaking. Het is net alsof sigaretten fabrikant Reynolds aankondigde dat nicotine niet verslavend is, of Coca - Cola die verklaart dat high fructose corn syrup geen obesitas veroorzaakt.

Natuurlijk is aspartaam gevaarlijk voor de gezondheid. De chemicaliën waarin het afbreekt (die kleine hoeveelheden formaline bevatten) worden gedocumenteerd als zenuwgif. In de natuurvoedingsindustrie, staat aspartaam erom bekend dat het een "excitotoxin" is - een stof die schadelijk is en zenuwcellen doodt. Daar bovenop zijn er letterlijk honderd-duizenden verklaringen van mensen over blindheid, epileptische aanvallen, wazig zien, migraine en andere neurologische problemen in verband met aspartaam. Geen enkel ander ingrediënt in voeding of drank heeft meer klachten van consumenten bij de FDA voortgebracht dan aspartaam.

Mensen die stoppen met het gebruik van aspartaam zien vaak verbazingwekkende verbeteringen van het gezichtsvermogen, geestelijke helderheid en verbetering van neurologische functies. Het is in feite algemeen bekend onder natuurgenezers dat aspartaam een neurotoxische stof is.

Het faillissement van een chemische stof proberen te voorkomen die binnenkort verboden zal worden

De dominantie van aspartaam als zoetstof is bijna voorbij. Sucralose is vandaag de dag veel meer populair (ook al heeft het zijn eigen zorgen wat gezondheid betreft), en recent, Coca - Cola ging een samenwerking met Cargill aan in een poging om stevia in de Verenigde Staten te legaliseren als een GRAS zoetstof (wat betekent dat het gebruikt kan worden in levensmiddelen). Zodra stevia wordt gelegaliseerd, zal je een snelle en industrie-brede verschuiving zien van aspartaam in de richting van op stevia gebaseerde zoetstoffen.

Noot vertaler:

GRAS = Generely recognised as safe = staat bekend als veilig

Ajinomoto, wil natuurlijk het aspartaam programma zo lang mogelijk draaiende houden, en dat houd in dat desinformatie campagnes zoals je hier over leest - het inhuren van "experts" om het belachelijke te verklaren.
Let op: er is in het geheel geen nieuw onderzoek uitgevoerd.
In plaats daarvan, beoordeelde deze groep van "deskundigen" gewoon eerdere studies, waarvan vele ongetwijfeld werden vervormd en wetenschappelijk ongeldig waren omdat ze in de eerste plaats gefinancierd werden door de aspartaam industrie. Door een tweede keer te kijken naar slechte wetenschap wordt deze niet omgezet in goede wetenschap.

Denk aan een aantal van de grootste leugens op het gebied van voedsel en medicijnen die we in de afgelopen jaren hebben gezien

• Nicotine is niet verslavend.
• Van vetvrij voedsel wordt je niet dik.
• Margarine is gezonder dan roomboter.
• Eieren leiden tot hoog cholesterol.
• Vioxx is volkomen veilig.
• Mononatriumglutamaat is veilig voor kinderen.
• Iedereen moet fluoride gebruiken voor gezonde tanden.
• Thalidomide schaadt niemand.
• High fructose corn syrup veroorzaakt geen obesitas.
• Tientallen miljoenen kinderen moeten aan de Ritalin.
• Chemische kleurstoffen zijn veilig voor kinderen in onbeperkte hoeveelheden.
• Pesticiden zijn niet schadelijk voor de mens.

.......... • En aspartaam veilig is.

Ja, natuurlijk. En de kleren van de keizer zijn onzichtbaar.

Bron:  naturalnews.com

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!