Uw klachten door aspartaam

Aspartaam kan de oorzaak zijn van uw gezondheidsproblemen

Bewerking: Ed Gunneweg

Lees wat anderen te vertellen hebben

De verhalen over aspartaam blijven binnenkomen. Lees welke problemen anderen hebben met aspartaam. Wellicht zou u kunnen profiteren van deze ervaringen.

Hieronder staan een aantal uittreksels van persoonlijke verhalen over de bijverschijnselen op de zoetstof aspartaam.

Klik op de link van het onderwerp voor een uitgebreide beschrijving

 Ik gebruik al 15 jaar aspartaam

Karen -- "Ik gebruik al 15 jaar lang aspartaam en kreeg door het gebruik van aspartaam naar mijn mening de volgende klachten......"

Lees verder

 Ik kreeg hartritmestoornissen

A. van U. -- "Na een jaar begon ik een hartritmestoornis te krijgen, de dokters zeiden dat het heel vroeg was aangezien mijn leeftijd......"

Lees verder

 Ik kreeg een raar gevoel in mijn buik

K. van der Z. -- "Ik merk dat ik, als ik light-frisdranken drink, een naar gevoel in mijn buik krijg...."

Lees verder

 De vermoeidheid is weg

S. uit Belgie -- "Ik ben nu ongeveer 3 weken zonder en voel mij al stukken beter.De vermoeidheid is weg en de buikpijn is al voor een derde weg...."

Lees verder

 Ik heb fybromyalgie met vreselijke pijnen

A. -- "Ik ben nu 12 dagen aspartaam en msg vrij en kan sinds jaren weer uren lopen en heb geen buikklachten meer,ik heb fybromyalgie met vreselijke pijnen in mijn hele lichaam en zware vermoeidheid en dat al jaren lang...."

Lees verder

 Ik leek wel dronken, ik waggelde

Rico -- "... totdat ik vanacht naar het toilet moest, ik leek wel dronken, ik waggelde in de slaapkamer door duizeligheid en onevenwicht. En dat terwijl ik nooit geen alcohol drink ! Ik zal wel slaapdronken zijn dacht ik zo. Vanochtend toen ik wakker werd gebeurde precies hetzelfde ...."

Lees verder

 Maar dat beviel mij zeer lecht

Ben -- "... Omdat ik ook calorievrij wou gaan drinken, begon ik hier mee, al jaren geleden, maar dat beviel mij zeer slecht. ...."

Lees verder

 Migraine en zware hoofdpijn

Pascalle -- "... Ik heb vroeger zeer veel last van migraine en zware hoofdpijnen gehad....."

Lees verder

 flauwgevallen in mijn auto

Bianca Wijnands -- "... Ongeveer een jaar geleden werd ik met mijn auto wakker op de stoep. Ik was flauwgevallen. ....."

Lees verder

 Aspartaam het witte vergif

Bejadana -- "... Op een curcus "gezonde voeding" werd verteld van aspartaam het witte vergif. ....."

Lees verder

 JIk ben me rot geschrokken

Claudia -- "... Jeetje mina wat ben ik me rot geschrokken, de klachten kun je bij mijn man en mij terugvinden, ....."

Lees verder

 Klachten op de site heb ik precies

Ans van Brakel -- "... al zeer lang gebruik ik gold sweet suiker. volgens het etiket zit er 97% maltodextrine in en 3% aspartaam. De klachten zoals beschreven op de site heb ik precies, ....."

Lees verder

 Branderige pijnlijke waterige ogen

Greet Dhooge -- "... vanaf het voorjaar 2004 kreeg ik last aan mijn linkeroog, en geleidelijk aan en in mindere mate aan het rechteroog : branderig gevoel - soms pijn - jeuk - waterige ogen.... -soms was het quasi niets, soms had ik heel erg stekende pijn, ....."

Lees verder

 Aandoening die men ALS noemt

Eddy De Clerck -- "... stelde men een neuromusculaire aandoening vast die men ALS noemt, sterk degeneratief en op langere termijn tast dit volledig het onwillekeurig zenuw-spierstelsel aan ....."

Lees verder

 Begon een hartritmestoornis te krijgen

Werner -- "... maar na een jaar begon ik een hartritmestoornis te krijgen de dokters zeiden dat het heel vroeg was aangezien mijn leeftijd......"

Lees verder

 Reageer bijzonder heftig op aspartaam.

Natasja -- "... Mijn lichaam reageert bijzonder heftig op het gebruik van aspartaam. Ik moet ook zeggen dat het iedere keer erger wordt......"

Lees verder

 Moe en dagelijks diarree

Marina -- "... Ik was 15 kg afgevallen, voortdurend moe, dagelijks diarree. Dat is allemaal over. Voor mij geen toevoegingen meer!......"

Lees verder

 Mijn haarverlies werd steeds erger

Esthel -- "... Ondertussen werd het haarverlies steeds erger, geen kale plekken, maar verdeeld over de hele hoofdhuid. Mijn dikke volle haardos was heel dun en iel geworden......."

Lees verder

 Het bleek dus fibromyalgie te zijn

Lisa -- "... Ik weet sinds een jaar of vierenhalf dat ik fibromyalgie heb, na jarenlang dokteren. Uiteindelijk bleek het dus fibromyalgie te zijn. ......."

Lees verder

 Is MS een allergie is voor E621?

Janneke -- "... ik denk (met nog vele anderen) dat MS een allergie is voor E621 ,chocolade, ......."

Lees verder

 Als ik gewoon in bed lig duizelt het

Do -- "... al 2 jaar diverse klachten, zoals erge duizeligheid, zelfs als ik gewoon in bed lig duizelt het, gauw kwaad zijn, opeens moe worden dat je benen gaan trillen, ......."

Lees verder

 Buikpijn, diarree, misselijkheid

Anne -- "... Al jaren heb ik last van mijn buik, buikpijn, diarree, misselijkheid, en soms stekende hoofdpijn. Ik snapte er niks van... ik at toch gezond, oke soms eens een patatje met.... en dronk tegenwoordig alle "light" frisdranken, zoals bijvoorbeeld dubbelfris light, ooh, ik kon er in de zomer wel een liter in een keer van naar binnen gieten. ......."

Lees verder

 Tijdens mijn zwangerschap gestopt

Muisje -- "... Vandaar dat ik vanaf dag 1 van mijn zwangerschap gestopt ben met het gebruik van zoetstoffen. En ik begin er ook niet meer aan ......."

Lees verder

 Zwanger van mijn eerste kindje

Petcol -- "... Omdat ik graag cola drink dacht ik dat het beter was om light te drinken om eventueel overgewicht tegen te gaan. Toen ik zwanger werd van mijn eerste kindje ben ik minder cola gaan drinken waardoor ik erachter kwam ......."

Lees verder

 Kon niet meer helder nadenken

Marin -- "... ik kreeg spierpijn bij het tandenpoetsen, kon niet meer helder nadenken, was altijd duizelig (soms viel ik bijna spontaan om), ik sliep ook erg veel (10 uur per nacht) en ik had altijd honger en dorst. Mijn hormonen waren erg in de war, ik werd 1 of 2x per jaar ongesteld ......."

Lees verder

 Dat ik iedere dag een "vol hoofd" heb

Lieve -- "... In oktober 2001 begin ik te beseffen dat ik best wel vaak hoofdpijn heb, ik ben iemand die eigenlijk niet wist wat hoofdpijn was. In december 2001 bemerk ik dat ik iedere dag een "vol "hoofd heb, nooit meer vrij van hoofdpijn, maar niet in die mate dat ik niet kan functioneren. Wel verdrietig want ben nooit meer fit. Een jaar lang van alles geprobeerd. ......."

Lees verder

 Ik heb last van depressieve stemmingen

Corry -- "... en ben ik nu echt eetverslaafd of wellicht aspartaan verslaafd. ik heb last van depressieve stemmingen en nog een lijst van vage klachten die door de arts als psychisch of hypochondrisch worden afgedaan. ......."

Lees verder

 Overdag rond lopen als een zombie

p12345b -- "... Overdag durf je rond te lopen als een zombie, loop ik hier wel degelijk... wat doe ik... heb ik dat nu wel gedaan (durf je dan nog te stellen achteraf), kortom, overal ben je duidelijk de controle wat verloren. ......."

Lees verder

 Last gehad van verschrikkelijke jeuk

Vlinder -- "... 3 jaar last gehad van verschrikkelijke jeuk rond om de taille, er was zelfs huidverdikking en blazen. ......."

Lees verder

 

Nog meer persoonlijke verhalen deel 2
U kunt nog veel meer verhalen lezen van lezers van de website die problemen hadden met hun gezondheid.

Lees verder

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!