EFSA blijft volhouden dat aspartaam niet giftig is

Vertaling en Lay-Out Ed Gunneweg

De EFSA (dé instantie voor onze voedsel veiligheid???)
blijft volhouden dat aspartaam niet giftig is

De EFSA heeft een concept van een wetenschappelijk advies over aspartaam uitgebracht over aspartaam en de afbraak producten, na een grondige evaluatie van peer-reviewed wetenschappelijke en andere literatuur, waaronder nieuwe studies met mensen,

Wetenschappelijke experts van de EFSA zeggen dat zij alle beschikbare informatie over aspartaam en de afbraakproducten hebben opgesteld en dat ze na methodische analyse, hebben vastgesteld dat "er geen reden tot ongerustheid is voor giftigheid voor de consument bij de huidige vastgestelde norm."

Commentaar Webmaster:
Wij zullen nooit te weten komen wie die zogenaamde "wetenschappelijke experts van de EFSA" zijn. Dat was bij de vorige herziening ook al het geval, toen kregen parlementsleden die daarom verzochten geen inzage in de "geheime stukken".
Zie de artikelen hierover: www.aspartaam.nl/dossier-aspartaam/index.php en het artikel: Is het wetenschappelijke Comité voor de Voeding wel te vertrouwen?
Ik zet hier nog steeds de grootste vraagtekens bij want er is in al die tijd weinig of niets veranderd.

De veiligheid van aspartaam is vele malen geëvalueerd sinds 1980, maar dit is de eerste volledige beoordeling van aspartaam die is gevraagd van de EFSA en is uitgevoerd door het Wetenschappelijk Panel voor additieven en toegevoegde nutriënten in levensmiddelen (ANS). http://www.efsa.europa.eu/en/panels/fip.htm

De EFSA heeft een openbaar overleg gestart over het wetenschappelijk concept advies over de veiligheid van aspartaam en belanghebbenden en betrokken partijen uitgenodigd om door middel van het online overleg te reageren voor 15 februari 2013. De EFSA zal ook een bijeenkomst met belanghebbenden houden over haar concept advies en de feedback bespreken van het publieke online overleg.

Geïnteresseerden kunnen opmerkingen over het ontwerp van wetenschappelijk advies geven. http://www.efsa.europa.eu/en/consultations/call/130108.htm
Meer informatie over het concept advies over de evaluatie van de veiligheid van aspartaam is beschikbaar op. http://www.efsa.europa.eu/en/faqs/faqaspartame.htm

Dr. Betty Martini schrijft het volgende

"Food Standards in Engeland blijft zeggen dat aspartaam veilig is. Dr Russell Blaylock zegt al jaren: "De reacties op aspartaam zijn niet allergisch, maar giftig zoals arsenicum en cyanide." EFSA bracht onlangs een artikel uit met de titel "Aspartaam is niet giftig". Ik denk niet dat de EFSA dom genoeg is om een dergelijke schandalige leugen naar buiten te brengen en het lachertje van Europa te worden. Het klinkt als iets wat Ajinomoto schreef".

"Aspartaam is beoordeeld door de EFSA. De herziening laat zich lezen alsof het geschreven is door een aspartaam fabrikant met behulp van hun studies en hun gladde praatjes. Ik heb EFSA één vraag gesteld, maar ze weigeren te antwoorden, de vraag is: "Als bijna 100% van de onafhankelijke studies aantonen dat aspartaam onveilig is hoe kunnen jullie dan zeggen dat het veilig is?" Ze moeten die vraag beantwoorden. Ten tweede, meer dan de helft van hun commissie heeft banden met het bedrijfsleven dus met deze belangenverstrengeling maakt het niet uit al geef je ze 300 studies waaruit blijkt dat aspartaam vergif is, ze blijven zeggen dat aspartaam veilig is. Bedenk dat het Parlement er op heeft aangedrongen dat ze het onderzoek opnieuw zouden doen, omdat alle studies duidelijk aantonen dat het niet veilig is. Zij vermeldden de drie studies door Dr. Morando Soffritti die aantoonden dat aspartaam meervoudig kankerverwekkend is en er zelfs in Denemarken een studie gepubliceerd bij 60.000 vrouwen waarbij aspartaam vroeggeboorte met 78% kan verhogen".

"Dus er is nu meer tijd verstreken en er is een andere studie gedaan aan de Harvard universiteit die aantoont dat aspartaam wordt gelinkt met leukemie en lymfomen zoals Dr Soffritti bewezen heeft. Er zijn nieuwe studies waaruit blijkt aspartaam depressie teweegbrengt, de nuchtere bloedsuikerspiegel verhoogt, obesitas, hartaanvallen en beroertes veroorzaakt. We weten dat al tientallen jaren. Studies hebben al decennia aangetoond dat aspartaam giftig is. Is 40 jaar onderzoek niet genoeg?
Toen Dr. Maria Alemany vertelde dat aspartaam 200 miljoen mensen zal doden, raakten de mensen van NutraSweet zo van streek toen het werd gepubliceerd dat ze karaktermoord probeerden te plegen. Dat is hun manier van doen, uitschelden en dergelijke. Hier is de brief naar Ajinomoto die ik stuurde waarin hun leugens werden onthuld. Zelfs mensen in Japan kregen geen antwoord van ze:
http://www.wnho.net/ajinomotoletter.htm
Voor de vertaling van de open brief naar Ajinomoto verwijs ik naar mijn website: http://www.aspartaam.nl/artikelen/ajinomoto.php"

"Hier is het artikel waarin de EFSA dat zegt dat aspartaam niet giftig is.
http://www.foodprocessing.com.au/news/58446-Aspartame-is-not-toxic-says-EFSA
Hoe schandalig. Je weet dat als ze toestaan dat hun namen worden vrijgegeven met een dergelijke beledigende verklaring dat men weet dat het een regelrechte leugen is, maar dat kan ze niet schelen. Wat doet de fabrikant voor hen om hen te laten liegen en het ze niet kan schelen hoeveel tienduizenden zullen sterven omdat ze het geloven en het gif blijven gebruiken".

"De aspartaam fabrikanten hebben nauwe banden met organisaties over de hele wereld. Er isbestaat niet een zin om de veiligheid van aspartaam te bewijzen terwijl wij alle overheidsdocumenten verstrekken die bewijzen dat het niet veilig is. Wij accepteren geen studies van de industrie sinds de fraude in de originele studies werd aangetoond en Mark Gold van het Aspartaam Toxiciteit Center zich veel moeite heeft getroost om het misbruik aan te tonen in de studies van de industrie. Ze konden de veiligheid van aspartaam in originele studies niet aantonen en dat kunnen ze nog steeds niet".

"Food Standards in Engeland en EFSA in Europa blijven liegen over aspartaam. EFSA heeft onlangs geprobeerd het publiek ervan te overtuigen dat aspartaam niet in het bloed terechtkomt. De industrie toont aan dat het dat wel doet.
Lees erover: http://rense.com/health3/asptumor.htm
In de VS bestaat een wet tegen liegen tegen het publiek, Titel 18, sectie 1001, dezelfde wet waarmee de FDA geprobeerd heeft om GD Searle aan te klaagen".

Tot zover Betty Martini

Hoe moet het commentaar worden ingediend?

Deze concept studie zal het voor eens en voor altijd duidelijk moeten maken dat aspartaam veilig en niet giftig is. Zodat alle tegenstanders en actiegroepen de mond zal worden gesnoerd.

Zoals u zult zien wordt het niet gemakkelijk gemaakt om commentaar te leveren en dat zal ook zeker niet de bedoeling van de EFSA zijn.

Bij ieder commentaar op de verschillende hoofdstukken/secties dient het hoofdstuk en het commentaar te worden vermeld. Het commentaar dient steeds apart te worden ingediend. Deze handeling dient voor elk hoofdstuk apart te worden herhaald. Nadat het commentaar verstuurd is zal worden aangegeven of het juist verstuurd is, waarna het mogelijk is het volgende commentaar te geven.

Uit de onderstaande samenvatting van de concept studie valt de invloed van de industrie duidelijk op, geen enkele verwijzing naar onafhankelijke onderzoeken, waarvan er toch honderden zijn. Nee hoor alleen maar studies verstrekt door de industrie. Hoe kan men het duidelijker bewijzen dat de aspartaam-industrie hier achter zit.

De tegenstanders van aspartaam worden op deze wijze "op niet mis te verstane manier" monddood gemaakt.

1. Introduction
2. Technical data
   2.1. Identity of the substances
   2.2. Specifications
   2.3. Manufacturing process
   2.4. Methods of analysis in food
   2.5. Stability, reaction and fate in food
   2.6. Case of need and proposed uses
     2.6.1. Actual level of use of aspartame
       2.6.1.1. Reported use levels or data on analytical levels of aspart...
       2.6.1.2. Summarised data on reported use levels in foods from indus...
   2.7. Information on existing authorisations and evaluations of aspa...
     2.7.1. Existing authorisations and evaluations of aspartame
     2.7.2. Existing authorisations and evaluations of methanol
     2.7.3. Existing authorisations and evaluations of DKP
   2.8. Exposure assessment
     2.8.1. Food consumption data used for exposure assessment
     2.8.2. Exposure to aspartame from its use as a food additive
     2.8.3. Main food categories contributing to exposure of aspartame u...
     2.8.4. Exposure to methanol
       2.8.4.1. Methanol from anticipated exposure to aspartame from its ...
       2.8.4.2. Methanol from natural food occurrence
       2.8.4.3. Methanol from endogenous pathways
       2.8.4.4. Combined exposure to methanol from endogenous and exogenou...
     2.8.5. Exposure to 5-benzyl-3,6-dioxo-2-piperazine acetic acid (DKP...
     2.8.6. Exposure to phenylalanine
       2.8.6.1. Phenylalanine from natural food occurence
       2.8.6.2. Phenylalanine from anticipated exposure to aspartame from ...
       2.8.6.3. Combined exposure to phenylalanine from the use of asparta...
     2.8.7. Exposure to aspartic acid from anticipated exposure to aspar...
   2.9. Uncertainty analysis
3. Biological and toxicological data of aspartame
   3.1. Absorption, distribution, metabolism and excretion of aspartam...
     3.1.1. Studies on absorption, distribution, metabolism and excretio...
     3.1.2. Additional studies on absorption, distribution, metabolism a...
     3.1.3 Human Studies       3.1.3.1. Single Dose Administration Studies
       3.1.3.2. Studies in adults heterozygous for phenylketonuria and oth...
       3.1.3.3. Repeated Dose Administration Studies
     3.1.4. ß-aspartame
     3.1.5. Overall summary of the ADME data
   3.2. Toxicological data of aspartame
     3.2.1. Acute toxicity of aspartame
       3.2.1.1. Acute toxicity studies received following a public call fo...
     3.2.2. Short-term and subchronic toxicity of aspartame
       3.2.2.1. Studies of short-term and subchronic toxicity received fol...
       3.2.2.2. Additional studies on short-term and subchronic toxicity
     3.2.3. Genotoxicity of aspartame
       3.2.3.1. Studies on genotoxicity received following a public call f...
       3.2.3.2. Additional studies on genotoxicity
       3.2.3.3. Conclusion on the genotoxicity of aspartame
     3.2.4. Chronic toxicity and carcinogenicity of aspartame
       3.2.4.1. Studies on chronic toxicity and carcinogenicity received f...
       3.2.4.2. Additional long term carcinogenicity studies
     3.2.5. Reproductive and developmental toxicity of aspartame
       3.2.5.1. Studies on reproductive and developmental toxicity receive...
         3.2.5.1.1. Reproductive studies
         3.2.5.1.2. Developmental studies
       3.2.5.2. Additional studies on reproductive and developmental toxic...
         3.2.5.2.1. Reproductive studies
         3.2.5.2.2. Developmental studies
         3.2.5.2.3. Other studies
     3.2.6. Other studies on aspartame
       3.2.6.1. Neurotoxicity
       3.2.6.2. Studies on the effect of aspartame administration on xenob...
       3.2.6.3. Miscellaneous studies of aspartame
     3.2.7. Human studies of aspartame
       3.2.7.1. Epidemiological studies
         3.2.7.1.1. Recent epidemiological studies on artificially sweetened...
         3.2.7.1.2. Epidemiological studies of aspartame and cancer
       3.2.7.2. Single dose studies in humans
       3.2.7.3. Repeat dose studies in humans
       3.2.7.4. Effect of Aspartame on behaviour and cognition
       3.2.7.5. Effects of aspartame on seizures
       3.2.7.6. Effect of aspartame on headaches
       3.2.7.7. Effects of aspartame on Hunger/Satiation and Appetite
       3.2.7.8. Allergenicity of aspartame
       3.2.7.9. Anecdotal reports on aspartame
4. Discussion of aspartame toxicity database
5. Biological and toxicological data on methanol
   5.1. Absorption, distribution, metabolism and excretion of methanol
   5.2. Toxicological data of methanol
     5.2.1. Acute oral toxicity
     5.2.2. Short-term and sub-chronic toxicity
     5.2.3. Genotoxicity of methanol
       5.2.3.1. Conclusion on the genotoxicity of methanol
     5.2.4. Chronic toxicity and carcinogenicity of methanol
     5.2.5. Reproductive and developmental toxicity of methanol
       5.2.5.1. Reproductive toxicity
       5.2.5.2. Developmental toxicity
6. Discussion of methanol toxicity database
7. Biological and toxicological data on DKP
   7.1. Absorption, distribution, metabolism and excretion of DKP
     7.1.1. Studies on absorption, distribution, metabolism and excretio...
   7.2. Toxicological data of DKP
     7.2.1. Acute oral toxicity of DKP
     7.2.2. Short-term and subchronic toxicity of DKP
       7.2.2.1. Studies on short-term and subchronic toxicity received fol...
     7.2.3. Genotoxicity of DKP
       7.2.3.1. Studies on genotoxicity of DKP received following a publi...
       7.2.3.2. Conclusion on the genotoxicity of DKP
     7.2.4. Chronic toxicity and carcinogenicity of DKP
       7.2.4.1. Studies on chronic toxicity and carcinogenicity received f...
       7.2.4.2. Additional chronic toxicity and carcinogenicity studies
     7.2.5. Reproductive and developmental toxicity of DKP
       7.2.5.1. Studies on reproductive and developmental toxicity receive...
8. Discussion of DKP toxicity database
9. Summary of biological and toxicological data on phenylalanine an...
   9.1. Biological and toxicological data on phenylalanine
     9.1.1. Absorption, distribution, metabolism and excretion of phenyl...
     9.1.2. Toxicological data on phenylalanine
       9.1.2.1. Studies in animals
       9.1.2.2. Studies in humans
   9.2. Biological and toxicological data on aspartic acid
     9.2.1. Absorption, distribution, metabolism and excretion of aspart...
     9.2.2. Toxicological data on aspartic acid
       9.2.2.1. Studies in Animals
       9.2.2.2. Studies in humans
10. PKU data
11. Mode of action
   11.1. Mode of Action Approach
     11.1.1. Postulated Mode of Action for aspartame
     11.1.2. Key events
     11.1.3. Biological Plausibility
     11.1.4. Concordance of Dose-Response Relationships
     11.1.5. Temporal Association
     11.1.6. Strength, Consistency, and Specificity of Association of To...
     11.1.7. Other Modes of Action
     11.1.8. Uncertainties, inconsistencies and Data Gaps
   11.2. Assessment of postulated Mode of Action
     11.2.1. Life stage considerations
     11.2.2. Human relevance
     11.2.3. Conclusion on the MoA analysis
12. Dose-response modelling of plasma phenylalanine levels followin...
13. Risk characterisation
Conclusion Documentation provided to EFSA
References Annex A: Selection criteria for scientific data consideration for t...
   Annex B I: Rules defined by the Panel to deal with quantum satis (Q...
   Annex B II: Composition data for methanol from natural food sources...
   Annex B III: Composition data for methanol from pectine degradation...
   Annex B IV: Degradation of DKP from aspartame (from data reported i...
Annex C: Summary of total estimated exposure to aspartame per age c...
Annex D: Summary of total estimated exposure to methanol from all s...
Annex E: Summary of total estimated exposure to aspartic acid, phen...
Annex F: Tables on acute toxicity studies on aspartame and DKP
Annex G: Tables on short term and subchronic toxicity studies on as...
Annex H: Tables on genotoxicity studies on aspartame, Methanol and ...
Annex I: Tables on reproductive and developmental toxicty studies o...
Annex J: Tables on human studies (unpublished and published) report...
Annex K: SAS Internal Technical Report, Establishing Lower Bound As...
Annex L: Assessment of both the validity and reliability of the lon...

De gehele concept studie kunt u downloaden op:

EFSA-concept-studie.pdf

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!