contentWetenschappelijk committee voor de voeding

Plotselinge hartstilstand

* Door Russell L. Blaylock Arts *

Vertaling: Ed Gunneweg

De rol van aspartaam, MSG en andere Exitotoxinen

Volgens de statistieken van de CDC sterven jaarlijks meer dan 460000 mensen aan een aandoening die plotselinge hartstilstand genoemd wordt. Deze aandoening treft normale gezonde mensen, die voordien geen opvallende symptomen hadden van een hartkwaal. Een ontstellend aantal van deze sterfgevallen komt voor onder jonge atleten, zowel op de middelbare school, universiteiten als bij professionele atleten.

Hoewel hartspecialisten in een aantal individuele gevallen hartziekten en verdachte littekens van eerdere onopgemerkte hartaanvallen vonden, krijgt één mechanisme totaal geen aandacht en dat is beschadiging door voedingsadditieven en de kunstmatige zoetstof aspartaam. Dit ondanks groeiend bewijs dat excitotoxinen een belangrijke rol spelen bij hartziekten.

Vroeger dacht men dat excitotoxische voedingsadditieven, zoals monosodium glutamaat (MSG) en asparaginezuur in aspartaam hun schadelijke werking uitoefenden in het cardiovasculaire centrum van de hersenstam en door overstimulering van de sympatische centra van de hypothalamus in de hersenen. Er is aangetoond dat beide mechanismen bij proefdieren resulteren in plotselinge hartstilstand.

Een zeer dodelijke combinatie komt voor bij jonge atleten die een lage magnesium en een hoge kalk opname hebben, weinig omega-3 vetzuren en excitotoxische voedingsadditieven. Zware oefeningen bij grote hitte staat erom bekend de hoeveelheid magnesium uit te putten, net zoals het drinken van koolzuurhoudende dranken en het nemen van calcium supplementen. Evenzo veroorzaakt de gestegen adrenaline afscheiding tijdens de training een verhoogde geprikkeldheid van de hartspier en eveneens magnesium verlies.

Zodra calcium supplementen worden genomen tegenover een bestaand magnesium tekort, worden zowel magnesium en calcium in het botweefsel gebracht, waardoor een crisis van plotselinge magnesium tekort ontstaat. Tekort aan magnesium staat erom bekend om het ontstaan van zowel epileptische insulten als de veroorzaker van plotselinge hartstilstand. In een klassiek experiment ontdekte men dat het onder hoge druk zetten van dieren met een magnesium tekort resulteert in een sterftecijfer van bijna 100% door plotselinge hartstilstand. Het toevoegen van magnesium verminderde dit sterftecijfer dramatisch. Een belangrijke hoeveelheid bewijs toonde aan dat een tekort van Omega-3 vetzuur het risico en de ernst van hartritmestoornissen aanzienlijke verhoogde, de hoofd oorzaak van plotselinge hartstilstand.

Uiteindelijke heeft recent onderzoek aangetoond dat niet alleen de hersenen weefsel bevatten met glutamaat receptoren. Er bevinden zich veel glutamaat receptoren in het prikkelgeleidingssysteem van het hart en eveneens in de hartspier. Zodra een overmaat aan voedsel met excitoxinen wordt gebruikt, zoals MSG gehydroliseerd eiwit, geïsoleerd soja eiwit en eiwitconcentraat, natuurlijke smaakstoffen, natrium caseïnaat en aspartaat uit aspartaam, worden deze receptoren overgestimuleerd, waardoor er een hartritmestoornis ontstaat.

Wanneer de hoeveelheid magnesium laag is, zoals dat bij atleten wordt zien, zijn de glutamaat receptoren zo gevoelig dat zelfs een kleine hoeveelheid exitotoxinen hartritmestoornissen of de dood kunnen veroorzaken. Dat is in het bijzonder het geval wanneer het wordt gecombineerd met de andere genoemde factoren. Onder zulke lichamelijke condities worden er vrije radicalen en vet peroxidatie producten in de spiercellen opgebouwd, dat dezelfde uitkomst geeft.

Regelmatig gebruik van aspartaam zorgt voor nog een hartspier vergif, methanol. Een aantal onderzoeken heeft aangetoond dat het gelijktijdig gebruik van aspartaam en MSG (en soortgelijke exitotoxinen) de giftigheid erg vergroot. Jonge mensen leven van junk food, waarvan de meesten een aantal exitotoxinen bevatten. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de hoeveelheid die onze jeugd binnen krijgt gelijk is aan de hoeveelheid die schade veroorzaakte bij proefdieren. Mensen zijn 5X zo gevoelig voor deze vergiften dan welk dier dan ook.

Dezelfde factoren spelen ook bij ouderen een rol. De meeste mensen van 50 jaar en ouder hebben een tekort aan magnesium en omega-3 vetzuren, hebben geestelijke spanning en vaak een aantal medicijnen die de voedingstoestand verslechteren, in het bijzonder de hoeveelheid magnesium. Omdat het zeer waarschijnlijk is dat ze ook problemen hebben met hart en bloedvaten en andere gezondheidsklachten, is hun risico op plotselinge hartstilstand zelfs nog groter. Zowel atleten als mensen boven de 45 jaar zouden een magnesium supplement, antioxidanten en omega-3 vetzuren moeten nemen, meer groente eten en voeding met kunstmatige zoetstoffen of exitotoxinen moeten vermijden zoals aspartaam en MSG. Dit zal veel meer effect hebben dan iemand proberen te redden met een defibrillator.

Artikel welwillend ter beschikking gesteld door: Dr. Russell Blaylock

Met het recht voor het maken van zoveel kopieën als nodig om de waarheid aan het licht te brengen
(Vermelden van naam vereist!)

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!