New Mexico vraagt goedkeuring van aspartaam in te trekken

* http://www.prweb.com/releases/2006/10/prweb453464.htm *

Vertaling: Ed Gunneweg

Wetgevers uit New Mexico vragen President Bush, Dr. Von Eschenbach van de FDA, en minister Leavitt van gezondheidszorg om de FDA goedkeuring voor de kunstmatige zoetstof aspartaam te herroepen.

Dit verzoek is gebaseerd op 25 jaar medisch bewijs van de schade die het heeft aangericht. Het is als brief verstuurd met als onderwerp het persbericht met de complete tekst van Parlementslid Roger Williams uit Wales over de effecten van formaline op het lichaam en het feit dat het Pentagon in 1979 overwoog aspartaam te gebruiken als biochemisch wapen en dat het op dit moment voorkomt in meer dan 6000 producten en 500 medicijnen voor kinderen.

(PRWEB) 21 oktober 2006 -- In een brief van 18 oktober 2006 hebben 11 leden van de wetgevende macht van New Mexico een verzoek gericht aan president Bush, Andrew Von Eschenbach, arts, voorgedragen als FDA commissaris en Michael Okerkund Leavitt, minister van gezondheidszorg om de goedkeuring van de kunstmatige zoetstof aspartaam te herroepen in verband met de stofwisselingsproducten methanol en formaline.

Het is beter dat Bush, von Eschenbach, and Leavitt dit doen, dan dat de Amerikaanse Senaat later de FDA goedkeuring voor aspartaam en andere schadelijke stoffen moet herroepen. Dit moet voorwaarde zijn waarvan de goedkeuring van de voordracht van Dr. Von Eschenbach afhankelijk is.

Het is vastgesteld dan wanneer aspartaam wordt verhit de stof diketopiperazine (DKP) vrijkomt dat hersentumoren veroorzaakt. Aspartaam komt nu voor in meer dan 6000 producten en in meer dan 500 soorten medicijnen.

De brief van de wetgevers haalt de volledige tekst aan van de brief aan 46 leden van het Engelse parlement van 30 januari 2006 door Roger Williams, parlementslid uit Radnorshire Wales:

"Dit Huis van Afgevaardigden: maakt zich ernstig zorgen over de vele onafhankelijke toxicologische onderzoeken en duizenden persoonlijke verslagen die getuigen van de giftige effecten van de kunstmatige zoetstof aspartaam op de gezondheid. Aspartaam ooit gepatenteerd als biochemisch wapen is de op synthetische wijze geproduceerde methylexter van een dipeptide die gemakkelijk in de darm wordt afgebroken waarbij methanol vrijkomt. Tel daarbij op dat methanol in voeding die dat van nature bevat niet in het lichaam vrijkomt, of vergezeld wordt van natuurlijke verdedigingsmechanismen dat de giftige effecten vermindert.

  • We weten dat methanol een zeer bekend vergif is en verder wordt afgebroken tot formaline, een klasse A kankerverwekkende stof volgens het internationale bureau voor onderzoek naar kanker van de Wereld Gezondheids Organisatie
  • we gaan er van uit dat er door de geleidelijke accumulatie van formaline in het lichaam dat niet kan worden uitgescheiden ernstige gezondheidsproblemen ontstaan en dat verder onderzoek heeft aangetoond dat door langdurende blootstelling aan lage doses formaline leukemie en kanker van neus en mond kan ontstaan.
  • We bevestigen dat van de 155 onderzoeken naar de veiligheid van aspartaam die van belang geacht worden voor de mens, 92 procent van de onafhankelijk gesponsorde onderzoeken problemen vond voor de gezondheid.
We dringen er op aan om te werk te gaan volgens het voorzorgs principe door gebruik te maken van de verordeningen 13 en 16 van de Wet op de voedselveiligheid van 1990 door aspartaam te schrappen van de lijst van toevoegingen op de Engelse markt.

De wetgevers van New Mexico hebben Mr. Busch, Dr. Von Eschenbach, en Mr. Leavitt er van op de hoogte gebracht dat ze de plicht hebben om verdere neurologische schade bij 70% van de Amerikanen en 40% van de Amerikaanse kinderen die asparaam gebruiken te voorkomen, waaronder tevens de gezondheid van de bevoling van veel andere landen. De wetgevers merkten op dat de belangen van de president niet liggen bij de tegenwerpingen en voortdurende onbewezen beweringen dan hun producten "veilig" zijn.

De conclusie van hun brief luidt: "Het is onaanvaardbaar dat een chemische stof die in 1979 door het Pentagon beschouwd werd als biochemisch wapen, twee jaar later wordt goedgekeurd als toevoeging voor meer dan 6000 voedingsmiddelen en meer dan 500 medicijnen, waaronder vitaminen en aspirine voor kinderen."

De brief werd eveneens ondertekend door:

Senator John Pinto, Chairman, Indian and Cultural Affairs
Senator Carlos Cisneros, Chairman Conservation Committee
Senator Leonard Tsosie, Member, Finance Committee
Representative Rick Miera, Chair, House Education Committee
Representative Ray Begaye, Vice Chair, Agriculture and Water Resources
Representative Bobby Gonzales, Vice Chair, House Taxation and Revenue Committee
Representative Sheryl Williams Stapleton, House Majority Whip
Representative Harriet Ruiz Chair, Enrolling and Engrossing
Representative Richard Vigil, Vice Chair, House Education Committee
Representative W.C. Williams, Member, House Education Committee

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!