De effecten van aspartaam op de gezondheid

* *

Joanna Clarke,
Microbiology Research Technician
Glasgow Royal Infirmary G4 0SF
Re: Aspartame and its effects on health
Vertaling: Ed Gunneweg

Commentaar

Geachte heer,

Ik ben het met professor Lean en dr. Hankey eens dat de snelle groei van sensatie beluste websites, die er toe bijdragen dat alle symptomen die iemand kan hebben worden toe geschreven aan de consumptie van aspartaam niet nuttig is. Zulke websites verdoezelen het onderwerp voor mensen als mijzelf die een rationele aanpak en oplossing voor het aspartaam probleem willen zien.

Als een van de personen die een "schrikbarend persoonlijke ervaring" heeft van "meervoudige gezondheids catastrofen" die verdwenen zodra ik aspartaam uit mijn dieet verwijderde (en die terugkeerden zodra dat door onachtzaamheid werd uitgelokt). Ik kan alle lezers verzekeren dat ik geen "oordeel" heb dat "wordt gevoed door anecdotes," noch door enige website, maar dat ik door ervaring ben wijs geworden. Plicht of niet, de regeringsinstanties volgen niet de gezondheidseffecten van aspartaam: het noodzakelijke systeem voor het rapporteren van zulke problemen bestaat niet. De medische stand is niet gewaarschuwd voor de bijverschijnselen die men ervaart van de vele verschillende producten met aspartaam en zij kunnen derhalve geen bijdrage leveren aan nuttige klinische informatie.

Na mijn eigen slechte ervaringen met aspartaam, begon ik mensen om me heen uit te nodigen om te praten en of zij enig besef hadden van de bijverschijnselen van de zoetstof. Ik kwam zeer gemakkelijk in contact met dertig personen (in Schotland) die hetzelfde verhaal vertelden van ernstige ziekten, of de niet noemenswaardig hulp van de medische stand en uiteindelijk zelf de oorzaak ontdekten. Overweeg hiervan eens de betekenis. Wanneer één persoon dertig mensen kan vinden door alleen maar in de omgeving te vragen, zou het totale aantal aspartaam 'overlevenden' in de wereld zeer groot moeten zijn. Daar voor iedere persoon die het gelukt is hun eigen aspartaam probleem op te lossen, moeten er velen zijn die dat niet gelukt is en het aantal van deze slachtoffers moet daarom duizelingwekkend groot zijn.

Professor Lean komt tot de conclusie dat "het publiek bescherming verdient tegen misleidende website". Daar ben ik het van harte mee eens, maar bij het artikel op de website van het British Medical Journal staat een link naar een website die beweert "betrouwbare en officiële informatie te hebben over aspartaam." Zoals alle commerciële ondernemingen, maakt het gebruik van nauwkeurige bewoordingen, waarbij het lijkt dat ze vragen over de veiligheid van aspartaam beantwoorden en de verzekering zonder echter de problemen te erkennen, die in de eerste plaats de vragen over de veiligheid veroorzaakten. Deze website is duidelijk noch "betrouwbaar" noch "officieel", het is een commerciële PR oefening die gebruik maakt van reclame in een gerespecteerd medisch tijdschrift om zijn ware aard te camoufleren...

Het publiek heeft absoluut bescherming nodig tegen ALLE misleidende websites.

Hoogachtend,

Joanna Clarke BSc.
AIBMS MIBiol Glasgow

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!