Frisdrankenindustrie grijpt de laatste strohalm

25 november 2013

Lay-Out: Ed Gunneweg

In Nederland en België zijn websites geopend onder de namen zoetstoffen.nl
en zoetstoffen.eu, om kunstmatige zoetstoffen te promoten.

Is dit een laatste stuiptrekking van de frisdrankenindustrie en regeringen om te proberen de slag om de consument te winnen. Met voorlichting die op zijn minst misleidend kan worden genoemd.

Informatiecentra zoetstoffen in Nederland en België zwemmen tegen de stroom in

Het Informatiecentrum Zoetstoffen (ICZ) is een initiatief van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) en wordt mede mogelijk gemaakt door de Commissie Frisdranken en Waters van het Productschap Dranken. Ook de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ) is aangesloten bij het ICZ.

De frisdrankenindustrie en het Productschap dranken proberen in een ultieme poging om het publiek te overtuigen dat de kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam, aceculfaam-K, neotaam en sucralose geen kwaad kunnen voor de gezondheid. Ze hebben zelfs een reken model, waar u kunt uitrekenen hoeveel u van een bepaalde zoetstof mag gebruiken. Het vreemde is dat met aspartaam gezoete frisdrank iemand 4 ltr per dag mag drinken en een frisdrank met acesulfaam-K maar 1,54 liter, terwijl het hier practisch om dezelfde zoetstof gaat, namelijk aspartaam.

Doelstelling van het Informatiecentrum Zoetstoffen is om informatie over zoetstoffen beter toegankelijk te maken en misverstanden over zoetstoffen te verkleinen.

Noot webmaster:

In l983 was aspartaam slechts in een paar honderd produkten aanwezig, en toch waren de NSDA (softdrinkfabrikanten) en vele anderen reeds zeer bezorgd. Ze stelden een rapport op van 30 pagina's waarin de gevaren van aspartaam uitgebreid aan bod kwamen.

Ze WISTEN wat de problemen waren!

Werden ze verblind door de glans van het grote geld?
Waarom besloten ze anders om steun te verlenen aan dit giftige brouwsel?

Het artikel van de Verenigde frisdranken fabrikanten kunt u zelf lezen

Lees verder

Zoetstoffen.eu is een initiatief van de sectorvereniging van de Belgische water- en frisdrankindustrie (VIWF). Doelstelling van 'zoetstoffen.eu' is om informatie over zoetstoffen beter toegankelijk te maken en misverstanden uit de wereld te helpen.

De inhoud van deze website is gebaseerd op het Nederlandse model www.zoetstoffen.nl van het 'Informatiecentrum Zoetstoffen' en werd aangepast voor België.

Noot webmaster:

Ze willen de misverstanden uit de wereld helpen. Coca Cola wil dat net zo graag en beveelt in een wereld wijde campagne, de zoestof aspartaam van harte aan en maakt duidelijk dat als je niet dik wil worden je zeker light dranken moet drinken.

Dr. Mercola schreef hier een artikel over met de titel: Coca Cola is a Joke, waarvan de vertaling op deze website staat.

Lees verder

De laatste tijd wordt de druk op de consument opgevoerd om geen geloof te hechten aan de negatieve berichtgeving over aspartaam. Daar aspartaam voor de frisdrankenindustrie groot geld betekent, zullen ze niet zo snel stoppen met de toevoeging van kunstmatige zoetstoffen. Ze worden hierbij geholpen door de regering van zowel Nederland als België en de diverse frisdranken platforms. Ook de EFSA, onze EU voedsel waakhond?, staat deze frisdrankfabrikanten bij, door op geen enkele manier onafhankelijke berichtgeving toe te laten bij de "goedkeuring" van aspartaam die die we binnenkort kunnen verwachten.

Zie de brief aan de EFSA van Professor Millstone

Lees verder

De belangrijkste missers van de EFSA in hun FAQ over aspartaam

Lees verder

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!