Vraag en antwoord Davitamon Kindervitamines

Bewerking: Ed Gunneweg

aan: info@aspartaam.nl
datum: 18 september 2009 01:23
onderwerp: fabrikantenreactie

Beste mensen

Wat goed dat jullie de reacties van fabrikanten op consumentenvragen op jullie site zetten. Bij deze heb ik er nog eentje voor jullie. Ik heb Davitamon producent Chefaro nl aangeschreven waarom er aspartaam en xilytol in hun KINDERvitamines en -druppels zit.  Schandalig!!!
Ik hoop dat jullie het op de site zetten, halen jullie dan wel svp mijn emailgegevens eruit?

Dank en groet, Bregtje

Reactie van Davitamon

Geachte mevrouw K.,

Hartelijk dank voor uw e-mail.

De reden dat Chefaro aspartaam kiest als zoetstof heeft te maken met de grote zoetkracht, verwerkbaarheid en stabiliteit van de stof. Vergeleken met andere zoetstoffen is de maximale veilige hoeveelheid voor aspartaam groot (40 mg/kg lichaamsgewicht/dag). Aspartaam is heel uitvoerig en streng getest op een groot aantal aspecten, volgens internationaal vastgelegde voorschriften. Het grootste deel van nieuwe zoetstoffen (er zijn tientallen zoetstoffen ontdekt) komt niet door dit soort testen heen, en komt dus ook nooit in de handel. Aspartaam voldoet aan alle eisen, zoals die gelden voor zoetstoffen, en is goedgekeurd en veilig bevonden door het wetenschappelijk comité van de Europese Unie (SCF). Daarnaast hebben wereldwijd ook andere gerenommeerde instanties, zoals de WHO en de FDA (Amerikaanse Food and Drug Administration) aspartaam uitvoerig onderzocht en ook zij beschouwen de stof als veilig voor de gezondheid (ook bij kinderen) en niet kankerverwekkend in voedingsmiddelen.

 We willen nogmaals benadrukken dat de hoeveelheid aspartaam die men via kauwtabletten binnenkrijgt minimaal is. Eén Davitamon Junior kauwtablet bevat een hoeveelheid van ongeveer 4 mg aspartaam. Dit blijft onder de grenzen die volgens de Nederlandse Warenwet maximaal zijn toegelaten.

Xylitol heeft als eigenschap dat het tandsparend werkt. Het vermelden van E-nummers op de verpakkingen is niet verplicht: de hulpstoffen wel. Over het algemeen is voor de consument het benoemen van de hulpstoffen duidelijker dan de vermelding van E-nummers.

Met vriendelijke groet,
Gonnie van der Mast
consumentenservice

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!