Snoep producent Look-O-Look
reageert op vragen

Lay-Out: Ed Gunneweg

From: ****
Sent: vrijdag 23 november 2007 14:00
To: LOL, Infobox
Subject: kleurstoffen!

Geachte meneer, mevrouw,
 
'Snoepalarm' staat op jullie site en dat vind ik wel van toepassing op  Look-o-Look snoep!

Maar dan niet alleen in de vorm van overzichten welk snoep kinderen met een allergie mogen hebben, maar ook een alarm voor iedereen dat bijna al het snoep kleurstoffen bevat.

Kleurstoffen zijn voor niemand goed en bijna al jullie snoep zit er vol van (ik heb het kleine lijstje met uitzonderingen gezien). Dat is niet meer van deze tijd vind ik. Steeds meer fabrikanten gaan over op natuurlijke kleurstoffen of deden al niet anders (Katja, Truly Juicy van Red Band, Ola ijs). Kan Look-o-Look dan nog wel achter blijven?

Kleurstoffen zijn niet goed voor kinderen (voor volwassenen ook niet natuurlijk), je proeft gewoon het chemische smaakje. Natuurlijk is het wel toegestaan in produkten maar is dat niet vooral in het belang van de fabrikanten? Er zijn ook onderzoeken die wel negatieve effecten laten zien, en genoeg ouders die zelf merken dat kinderen bv. druk worden van kleurstoffen. 'Waar rook is is vuur' zou ik zeggen. En voor wie noeg niet helemaal overtuigd is: Bij twijfel niet doen!

Ouders kiezen steeds meer voor pure en eerlijke voeding en maken ook een bewuste keuze bij het kopen van snoep. Helaas zijn er ook genoeg mensen die nog niet op de hoogte zijn. Dus is het aan de fabrikanten vind ik om hun produkten zo verantwoord mogelijk te maken. Dat kan even zoeken zijn naar alternatieven voor de kleurstoffen maar bij anderen is het ook uitstekend gelukt!

Ik zag vandaag in de winkel de (nieuwe?) Fun-doosjes staan, ziet er leuk uit hoor en de knalkleuren van de kleurstoffen springen er goed uit. Reden dus om deze niet in mijn boodschappenkarretje te doen!

Verder is het misschien ook een goed idee om minder suiker te gebruiken en een gedeelte of helemaal natuurlijke suikers te gebruiken. Want ook suiker is zo'n stofje dat het lichaam geen goed doet. Maar dan alstublieft ook niet kiezen voor zoetstoffen!!

Ik hoop dat jullie iets doen met mijn bezorgdheid en oproep, zodat ik in de toekomst ook eens Look-o-Look snoep kan gaan kiezen voor mijn kinderen!

In de bijlage staan enkele artikelen, ik hoop dat u deze wilt bekijken.

Vriendelijke groet,
M. Koopman

Reactie van snoepproducent Look-O-Look

From: LOL, Dalen, Esther van
To: *****
Sent: Monday, November 26, 2007 12:32 PM
Subject: RE: kleurstoffen!

Geachte mevrouw Koopman,

Ik heb uw email over de kleurstoffen ontvangen.

Allereerst wil ik u laten weten dat Look-O-Look geen producent van snoepgoed is maar alleen een verpakker van snoepgoed. Wij kopen ons snoepgoed in bij leveranciers.

Wij zijn afhankelijk van de fabrikanten wat zij maken. Natuurlijk zijn wij op de hoogte van de trend naar natuurlijke grondstoffen en wij zijn daarom ook hard op zoek naar snoepgoed wat natuurlijke kleur- en smaakstoffen bevat.

Helaas kleven er ook een aantal nadelen aan natuurlijke kleurstoffen, deze vervagen namelijk zeer snel en zeker in ons verpakkingsconcept met de doorzichtige zakjes zouden deze kleurstoffen snel vervagen.

Natuurlijke smaakstoffen zijn vaak heel erg duur wat wij helaas niet kunnen betalen zonder onze zakjes duurder te maken.

Het is een project dat wel loopt, maar dat enige tijd kost.
Wij hopen zeker in de toekomst met dit soort snoepgoed te komen.

Met vriendelijke groet,

Esther van Dalen
Gegevensbeheer

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!