Vraag aan Maasland bv Belfeld (leverworst)
en het antwoord

Lay-Out: Ed Gunneweg

Hierbij wil ik graag reageren op het feit dat jullie E-nummers die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid gebruiken. Bijvoorbeeld smaakversterkers.

Maar bij bewust leven hoort ook letten op E-nummers in voeding. Een actueel onderwerp omdat mensen er steeds meer achterkomen dat ze klachten kunnen krijgen van E-nummers. De nummers zijn toegestaan, maar daar heeft alleen de voedingsindustrie profijt van. Gelukkig zijn er ook onafhankelijke onderzoeken die de schadelijkheid aantonen en mensen die persoonlijk ondervinden dat ze klachten krijgen. Op allergieplein.nl staan ook ervaringen van mensen, mensen die allergietesten hebben gehad waar uit bleek dat ze allergisch zijn voor smaakversterkers of kleurstoffen.

En er is een nieuw boekje met zorgvuldig samengestelde info: Het is geschreven door Corinne Gouget en het benoemt alle tot nu toe bekende E-nummers en hun bijwerkingen. Veertien jaar heeft Gouget onderzoeken en literatuur bestudeerd en dat alles opgenomen in een handzaam boekje. Will Jansen besloot de gids te vertalen voor de Nederlandse markt.

De gifgids "Wat zit er in uw eten?" ISBN 97.89.0777.88.288, € 9.90.

Het gidsje is handzaam opgemaakt in pocketformaat zodat iedereen het bij zich kan hebben tijdens het boodschappen doen. De E-nummers staan opgesomd met een uitleg en wat ze in het menselijk lichaam kunnen veroorzaken. Groen is oké, oranje is oppassen en rood is absoluut vermijden. De meeste E-nummers staan in het rood.

De smaakversterkers die jullie gebruiken staan absoluut in het rood.

Op www.smaakversterkers.com staat ook info over de schadelijkheid.

Ik hoop dat jullie net als bijvoorbeeld Unox willen gaan kijken naar de ingrediënten van jullie produkten. Zoeken naar gezondere alternatieven.

Want ook al zijn jullie niet overtuigd dat er schadelijke E-nummers zijn, steeds meer klanten zijn dat wel!

Bovendien: Bij twijfel niet doen.

Reactie van Maasland bv Belfeld (leverworst)

Geachte mevrouw Koopman,

Dank u voor uw reactie. Wij zullen zeker gaan informeren op de sites die u aangegeven heeft. Voor ons geld hetzelfde als de consument, gezondheid is een groot goed.

In onze producten zitten E-nummers die in onze beleving goed en goedgekeurd zijn. Toevoegingen zijn ook in zulke minimale hoeveelheden dat het niet schadelijk zou moeten zijn voor de volksgezondheid.

Desalniettemin zoeken wij regelmatig naar goede vervangers voor deze ingrediënten. Wij nemen uw reactie serieus en overwegen de suggesties.

Bij deze fijne dagen, met vriendelijke groet,

Vleeswarenfabriek Maasland b.v.

Piet Groot

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!