Mijn verhaal

Bewerking: Ed Gunneweg

Van: Karen

Ik gebruik al 15 jaar lang aspartaam en kreeg door het gebruik van aspartaam naar mijn mening de volgende klachten.

Hoofdpijn, migraine, bewegende donkere vlekjes zien, pijn onder de rechterribbenboog, onregelmatige ontlasting, nervositeit, onwerkelijk gevoel, vermoeidheid, "fladderend hart", enorme suiker behoefte, schommelingen van bloedsuiker spiegel, stemmingswisselingen.

Achteraf gezien denk ik dat de klachten al vrij snel kwamen! Zeker weet ik het wel van na een jaar of 5.

Ik gebruikte erg veel aspartaam, per dag ongeveer:

1- 1,5 liter coca cola light Caffeïne vrij
3 pakjes suikervrije kauwgom
8 zoetjes

Als ik extreem veel gebruikte kreeg ik acute pijn onder mijn rechterribbenboog, ter hoogte van mijn lever en ontzettende darmkrampen. Toen ik door een internist ben onderzocht vanwege de pijn klachten onder mijn rechterribbenboog aan hem gezegd dat ik het vermoeden had dat de klachten werden veroorzaakt door het gebruik van zoetstof en of dit mogelijk was. Uiteraard zei hij dat hij dacht van niet.

Ik let altijd op de lijn en ik begon met het drinken van cola, toen nog Tab, eigenlijk zodra ik die ontdekte, daarvoor drink ik nooit frisdrank vanwege de calorieën. Suikervrije kauwgom nam ik al langer, ook voor de lijn maar ook voor mijn tanden. Zoetjes ook voor de lijn.

Ik heb een enorme behoefte aan suiker dus snoep erg veel.Ik redeneerde: ik mag wel wat snoepen want er zit geen suiker in mijn koffie/cola/kauwgom.

Ik had ook het idee dat ik door het gebruik van aspartaam veel meer trek kreeg in zoet smakende produkten of dranken!! Het vreemde vind ik het volgend: ik heb altijd het gevoel gehad dat ik mij van de cola op het moment zelf beter ging voelen, er vrolijker van werd. De cola (en de kauwgom trouwens ook) waren daardoor een soort verslaving. Maar uit de documentatie begrijp ik dat aspartaam je serotoninelevel juist doet dalen. Hoe kan ik dan het idee hebben dat ik me na het drinken van de cola juist beter voelde?

In de eerste week (na het stoppen) had ik last van transpireren ´s nachts. Ik heb een aantal dagen veel hoofdpijn gehad. Maar vooral was ik erg nerveus en zelfs angstig. Ik had een heel erg onwerkelijk gevoel. Vooral het opgejaagde en het angstige vond ik erg naar. Het kan zijn dat dat ook een reactie is op het afkicken van de caffeïne in de cola. Verder reageerde ik erg heftig op koffie met melk. Via een andere site kreeg ik nog een reactie waarin stond dat je gedurende de 60-dagen-afkick periode helemaal geen koffie, sterke thee en zelfs chocolade moet gebruiken. Ik moet zeggen dat ik me beter voel nu ik geen koffie meer drink. (Zwarte thee en chocolade gebruik ik sowieso al bijna niet).

Het is ongelofelijk hoe anders ik me nu voel zowel lichamelijk als psychisch. Ik wil het bijna "afkloppen" omdat ik bang ben dat het maar tijdelijk is of ik het me maar verbeeld. Ik ben nu 15 dagen aspartaam-vrij.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!