ASP Verklaring 18

Mijn verhaal

Bewerking: Ed Gunneweg

Van: lisa

Ik weet sinds een jaar of vierenhalf dat ik fibromyalgie heb, na jarenlang dokteren. Uiteindelijk bleek het dus fibromyalgie te zijn.

Ik heb ongeveer 4 jaar lang de pijnstiller Vioxx geslikt. Deze pillen zijn sinds een maand of twee, drie, wereldwijd uit de handel gehaald omdat het hartinfarcten en herseninfarcten kan veroorzaken. Nu ben ik al een maand of twee bezig met andere pijnstillers uit te proberen. Sinds vandaag heb ik de pijnstiller Celebrex gekregen omdat de pijnstillers die ik twee maanden aan het uitproberen ben tot nu toe niet werken. Ik heb dan ook verschrikkelijk veel pijn. Ik hoop dat de Celebrex me beter zal helpen. Ik heb uw website gezien omdat ik maar steeds naar meer informatie over de fibromyalgie aan het zoeken ben. Ik weet dat ik in ongveer 1994/1995 aan het lijnen ben geslagen en ik veel magere yochurt heb gegeten met daarin veel zoetstof van de Edah. Mijn man gebruikt trouwens zoetjes van de Edah. Daar staat geen aspartaam op. Zit het er wel in?

Daarna ben ik heel erg aan het kwakkelen gegaan met mijn gezondheid. Na veel pijn geleden te hebben en door die pijn zag ik haast geen kans meer om met mijn leven door te gaan, heb ik vele specialisten gezien. Uiteindelijk heb ik zelf gevraagd of ik dan nog maar eens naar een reumatholoog mocht gaan. Toevalligerwijs was ik een keer in het ziekenhuis om voor de zoveelste keer bloed te laten prikken, kwam ik een nichtje van mij tegen die achter de balie van de patientenvoorlichting zat. Na enige tijd vroeg ze mij: waarom ben je hier? Ik het een en ander aan haar verteld en zij zei tegen mij, volgens mij heb je fibromyalgie. Ik zal je er eens een boekje over mee geven, dan kun je het lezen. Na het gelezen te hebben was het voor mijzelf zo kaar als een klontje, ik had fibromyalgie. Toen ik dus later bij de reumatoloog kwam, kon hij dit na allerlei onderzoeken bevestigen.Volgens hem moest ik maar door gaan met leven en veel gaan sporten. De pijn daar moest ik maar doorheen en mee leren leven. Maar hij heeft geen fibromyalgie, dus hij kan makkelijk praten.

Ik ben later naar een andere reumatholoog gegaan en zei mij dat het inderdaad fibromyalgie was en dat de huisarts mij verder kon helpen met het vinden van de juiste pijnstillers. Na diverse pijstillers geprobeerd te hebben kreeg ik uiteindelijk "vioxx". Daar was heel goed mee te leven. Totdat het uit de handel werd gehaald. Tegelijkertijd heeft de tweede reumatholoog mij aangeraden om "Treedo" te gaan gebruiken. Volgens hem waren daar in de V.S. goede resultaten mee bereikt.Het schijnt in ieder geval heel goed te zijn voor mijn botten. Daarbij gebruik ik ook: Simvastatine 10 mg, dit is voor een te hoog cholesteorolgehalte, dan ook nog Amitriptyline 10 mg, dit is een anti-depressiva, het stilt enigzins de pijn en hierop kan ik redelijk slapen.

Ik heb de laatse twee maanden ook heel erg veel last van duizigligheid, Ben naar de oogarts geweest, naar de opticien en naar de KNO-arts. Alleen bleek bij de KNO arts dat mijn gehoor slechter was geworden. Waarschijnlijk van de medicijnen, maar ik kan niet zonder, Wat moet ik dan doen? Het laatste jaar eet ik trouwens heel veel kaugom. Sportlife extramint, daar zit ook aspartaam in. Er staat niet bij hoeveel, maar daar stop ik dan nu ook accuut mee.

Ik vraag mij af, wat kan ik wel en niet eten en drinken? Kan ik gewoon brood eten, ik gebruik daar becel Pro-ativ) op. Kan ik boter, kaas, melk, fruit, aardappelen, groenten eten. En hoe zit het met koeken, suiker, jam e.d. Ik drink ook veel Appelsientje sinaasappelsap. Er staat geen aspartaam op, zoals ook op de jam en de boter die ik gebruik. Ik weet niet wat ik dan wel en wat niet te eten. ik kan letten op de artikelen waar aspartaam op staat en die niet kopen, maar wat met de artikelen waar het niet op wordt vermeld?

Ik vind uw web-site geweldig en ga daar voortaan vaker naar kijken en hoop er veel van te leren. Ik hoop dat ik heel spoedig van u een reactie mag ontvangen.

Vriendelijke groet,

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!