Mijn verhaal

Bewerking: Ed Gunneweg

Van:  Marin

Hallo,

Ik heb een vraag over mijn klachten, maar eerst zal ik even het hele verhaal vertellen; ik ben .. jaar en vorig jaar maart werd ik ineens ziek, ik was moe, had helemaal nergens zin in, ik kon niks meer doen, terwijl ik daarvoor 8x in de week sportte.

Ongeveer iedereen suggereerde dat ik 'teveel had gedaan', maar ik wist echt zeker dat dat de oorzaak niet was, ik had immers nooit lichamelijke klachten gehad. Wel had ik me af en toe wat moe gevoeld, maar een weekje wat rustiger aan doen hielp meestal wel.

Nu werd het zo erg dat ik van niks doen al moe werd, ik kreeg spierpijn bij het tandenpoetsen, kon niet meer helder nadenken, was altijd duizelig (soms viel ik bijna spontaan om), ik sliep ook erg veel (10 uur per nacht) en ik had altijd honger en dorst. Mijn hormonen waren erg in de war, ik werd 1 of 2x per jaar ongesteld en ik groeide ook niet meer. (op mijn ..e, terwijl je blijft groeien tot je 18e)

Ik kon echt de hele dag door eten zonder dat het me ook maar iets van energie gaf, en hier werd ik natuurlijk ook dikker van. Van te voren was ik ook altijd bang dat ik dikker zou worden (veel mensen om me heen zijn dichtgegroeid) dus ik gebruikte light pro ducten en ging dat alleen maar meer doen.

Bij de huisarts moest ik zelf met ideeën komen over wat ik zou kunnen hebben, hij had zelf geen idee en dacht dat het wel over zou gaan. Uiteindelijk verwees hij me door naar een internist, daar was er iets met mijn schildklier aan de hand, na medicijnen slikken bleek dat niet zo te zijn. Toen zou ik een hersentumor hebben, ook niet waar, daarna was er iets met mijn hypofyse, hypothalamus of bijnier aan de hand. Uiteindelijk toch weer veel medicijnen geslikt, en ik bleek niks te hebben.

De uiteindelijke conclusie was dat ik te weinig woog (ik moest 5kg aankomen, terwijl mijn BMI waarde toch echt gezond was, en zeker geen ondergewicht) en ik moest maar veel rusten. Daar was ik toen al een half jaar mee bezig, en de klachten bleven toenemen.

Na dat half jaar was ik het helemaal beu en besloot naar een homeopaat te gaan, dat hielp wel, na een week begon ik me al beter te voelen. Hij dacht dat het vooral emotionele klachten waren, dat zou wel kunnen, ik was toch best gevoelig en zo'n 9 jaar gepest, ik had het druk met school, moest presteren, misschien was het wel teveel geworden. Nu gebruik ik die medicijnen nog steeds (5 maanden ongeveer) en het gaat erg goed met me, ik kan weer naar school en alweer 3x in de week sporten.

Toch denk ik niet dat het emotioneel is, ik ben alleen wel steeds emotioneler geworden tijdens mijn ziekte, maar daarvoor gaf ik er echt niet om wat ze van me zeiden; ik ging gewoon voor mijn doelen. De laatste tijd begin ik weer de zin in school te verliezen, terwijl ik het door een speciale regeling echt niet druk heb en het ook nog best gezellig is. Dat klopt niet helemaal voor mij, ik begin meer zelfverzekerd te worden, heb steeds minder problemen, en toch heb ik het idee dat ik terug val.

Een uurtje geleden kwam ik op de aspartaam website (had net op het nieuws gehoord dat al die zoetstoffen gevaarlijk zijn voor kinderen) en heb er aardig wat over gelezen, en nu begin ik te denken dat daar mijn klachten wel eens door zouden kunnen komen.

De meeste producten die ik consumeer staan op die lijst; ik drink 5 tot 7 glazen (a 250ml) Crystal Clear per dag, 1 glas Optimel drinkyoghurt, bij het drinken neem ik een light muesli reep (Special K, van Kellogs), in totaal 2 per dag, en als toetje hebben we ook vaak Vifit Optimel vla, of iets anders wat light is. In het weekend eet ik wel eens Spudz (van Snack-a-Jacks) of Lay's sensations (de Thaise chips), en de Sweet Chilli Bugles de laatste tijd ook. Het is echt altijd calorieën vergelijken bij het boodschappen doen, waardoor bijna altijd uitkomen op de light varianten.
Wat denkt u ervan?

Zelfs al komt het hier niet door, ik ga zeker geen Crystal Clear meer drinken, en als ergens suiker aan toegevoegd moet worden, dan gebruik ik wel honing ofzo, maar ik neem zo min mogelijk light producten, alleen nog de écht gezonde dingen. (groente en fruit) Dus ik begin nu met het uitzoeken van de voorraadkast :)

Bedankt voor het opstellen van deze website, en ik hoop dat u een antwoord op mijn vraag heeft.

Groetjes Marin

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!