Mijn verhaal

* *

Bewerking: Ed Gunneweg

van Stef
aan info@aspartaam.nl
datum 7 februari 2010 20:04
onderwerp Mijn ervaring met aspartaam

Bij het opstaan, ergens begin december 2009 was ik plotseling draaiduizelig. Een herkenbaar gevoel afkomstig van een verstopte buis van Eustachius waarvan de oorzaak een bijholteontsteking was. Niets ernstigs maar wel vervelend. Een Amoxiline kuurtje en klaar-is-kees dacht ik nog.

De kuur was afgelopen en eigenlijk voelde ik me erg slecht. Een wazig zicht, duizelig, misselijk… nee dit was vervelend. Omdat de huisarts dacht dat de bijholteontsteking nog niet over was, schreef hij een neusspray voor. Eigenlijk hielp dat niets en ik ging zelf op zoek naar de oorzaak van deze klachten. Weken tobde ik door. Ging naar de manueel therapeut om de mobiliteit in mijn nek te verbeteren, nam een leesbril en bezocht de sportmasseur en de acupuncturist. Wat ik ook probeerde: het hielp niets. Ik had een waardeloze kerst en zat erg met mezelf in de knoop. De klachten waren inmiddels toegenomen. Ik had de hele dag hoofdpijn, tinnitus en pijn in mijn ogen. Alsof er zand in gestrooid was. Werken werd een ramp en ik leefde toe naar de weekeinden die me kans gaven om op bed te liggen.

Eind Januari vertrok ik met mijn gezin naar de wintersport. Eigenlijk zag ik het niet zitten maar je hoopt dan ook dat die berglucht je goed doet. De eerste drie dagen waren erg. Hoofdpijn, migraine, misselijkheid en tinnitus wisselde elkaar af. Daarna werd het beter. Op donderdag zat ik zelfs te zingen in de skilift. De hoofdpijn en duizelijkheid waren bijan weg. In de avonduren struinde ik het Internet af op zoek naar een oorzaak van mijn plotseling ontstane problemen. Toen we op zaterdag weer naar huis gingen had ik last van mijn keel. Mijn favoriete snoepje “fishermans friend suikervrij”had ik de hele week nog niet genomen dus dat verzachtte de keel wel, dacht ik.

Een dag later was ik weer duizelig, had last van mijn ogen, betrapte mezelf op hyperventilatie en hoofdpijn. Ik werd er gek van. Bij thuiskomst zocht ik op internet naar een nog niet eerder gezochte combinatie van hoofdpijn, fishermans friend en duizelig. Ik belande op www.aspartaam.nl een stofje waar ik nog nooit van had gehoord. Wat ik las was schokkend! Deze kunstmatige zoetstof zit in meer dan 6000 producten en is voor ons lichaam giftig. Ik schrok me kapot en besloot een mailtje te sturen aan Ed Gunneweg, de beheerder van de website. Ik vroeg hem of mijn klachten door aspartaam veroorzaakt zouden kunnen worden? Ed reageerde snel en gaf een hele uitleg. Voor mij was het klaar. Stoppen met die troep!

Ik besloot mezelf de noodzakelijke 60 dagen detox tijd te geven. Op de website van Ed las ik dat dit vergif in het vet van de lever wordt opgeslagen en maar heel moeizaam het lichaam verlaat. Ik besloot naast aspartaam (E951) ook de smaakversterker E621 uit mijn voeding te schrappen. Deze E621 heeft volgens Ed dezelfde bijwerkingen als aspartaam.

Ik liep door het huis en bekeek elk stukje voeding wat ik afgelopen half jaar tot me had genomen. Het zat in de Amoxiline kuur voor de bijholteontsteking, de vitamine C bruistabletten van de Etos die ik dagelijks nam, de Multi-vitamine van het Kruidvat, de cola en 7up light. En last but not least: de fishermans friend no sugar added!

Ik stopte op zondag en maandag en dinsdag waren verschrikkelijk. Migraine, misselijk, trillende handen en duizelig. De ontwenningsverschijnselen, ik had ze allemaal! Op woensdag kwam daar Diaree bij. Ik voelde me erg slecht en was haast niet in staat om te werken. Donderdag ging het iets beter. Het trillen was weg en de hoofdpijn zakte. De duizeligheid was er nog steeds maar dat is ook niet zo gek voor een stof die je neurosysteem aantast. Op vrijdag was ik heel erg moe. Mijn armen en benen leken wel van pap. Ik had geen kracht en kon weinig tot niets beginnen. Op zaterdag, zes dagen na het stoppen met aspartaam, ging de zon weer schijnen, na een maand was ik voor het eerst weer hoofdpijnvrij. Duizelig en moe was ik nog steeds maar het ging ineens stukken beter! Op zondag viel ik een beetje terug. De hoofdpijn bleef weg maar de duizeligheid was er nog.

Hoewel ik er nog niet ben, is het voor mij duidelijk. Mijn klachten zijn veroorzaakt door aspartaam en smaakversterker E621. Ik ging er bijna aan onderdoor en vond op het juiste ogenblik de website van Ed Gunneweg. Zonder deze informatie zou ik op den duur zeker arbeidsongeschikt zijn geraakt. Dit klinkt overdreven maar als mens dat al veel heeft meegemaakt kan ik tenminste vertellen dat ik mezelf nooit eerder zo radeloos heb gevoeld.

Het ergste van dit alles komt nog. Wat mij overkwam overkomt dagelijks honderdduizenden anderen. Mensen niet wellicht niet het geluk hebben snel achter deze door Ed aangeboden informatie te komen!

Het belangrijkste statement dat ik wil maken is dat deze ziekte niet veroorzaakt wordt door aspartaam of E621. Deze stoffen zijn giftig voor de mens, daar kan de stof zelf niets aan doen.  De ziekte wordt echter veroorzaakt door bedrijven die, gedreven door winst, onze voedselketen vergiftigen! Door overheden die hun verantwoordelijkheid niet nemen om deze troep uit ons voedsel te weren! Bedrijven passen aspartaam toe in ons voedsel en dat is een schande. Zij zijn de veroorzakers van een vergiftiging met een omvang waarbij het melamine-schandaal in China verbleekt!

Met vriendelijke groet,

Stef, gezonde sportieve 41 jarige man

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!