Vraag aan Food Connect Maaltijdservice en het antwoord

Bewerking: Ed Gunneweg

Food Connect Maaltijdservice
t.a.v. de directie
Emmen. 19 november 2007
Onderwerp: gezonde maaltijden
Geachte heer/mevrouw,

Gezondheid gaat voor alles, daar zal u het ook mee eens zijn toch?

Jullie verzorgen maaltijden voor oudere mensen of het wordt verzorgd door een maaltijdenvoorziening. Het belang van gezonde maaltijden voor deze groep mensen is groot. Onder gezond versta ik: Zonder kunstmatige toevoegingen zoals smaakversterkers.  Dit zit in bijna alle sausen, soepen, bouillon en jus. In veel kant-en klaarprodukten, in vlees- en vleeswaren.

De toevoegingen zijn dus wel toegestaan, bepaald gezond zijn ze niet! De voedingsindustrie heeft veel voordeel van de stoffen en daarom wordt het ook gedoogd, onderzoeken naar gevolgen zijn niet onafhankelijk. Ook het voedingscentrum lijkt partijdig te zijn want deze wil niets horen over schadelijkheid van toevoegingen.

Maar gelukkig komen er steeds meer mensen die zelf ontdekken dat veel toevoegingen schadelijk zijn. Waar rook is is vuur zou ik zeggen!

Ook zijn er onafhankelijke onderzoeken die het tegendeel van 'kan geen kwaad' bewijzen. Dus wat te denken van kinderen in de groei en ouderen en zieken die geen extra belasting voor het lichaam kunnen gebruiken? Niet extra belasten is mijn idee.

  • Op de site www.aspartaam.nl <http://www.aspartaam.nl/>  staan uitleg en onderzoeken wat aspartaam doet.
  • Op de site www.smaakversterkers.eu <http://www.smaakversterkers.eu/>  staan uitleg en onderzoeken wat smaakversterkers doen.
  • In het boekje: 'Wat zit er in uw eten' van Corinne Carget en Will Jansen, ISBN 97.89.0777.88.288, staat info over alle toevoegingen en of ze schadelijk zijn of niet.
  • Het St. Lucasziekenhuis in Winschoten heeft een tijd geleden besloten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen meer te gebruiken.

Unox is bezig met het aanpassen van hun recepten; zoveel mogelijk de toevoegingen eruit, zoals E621. Prima actie en dat doen ze niet zomaar; er komt steeds meer vraag naar eerlijke en gezonde voeding.

Wie weet maken jullie al maaltijden zonder de genoemde toevoegingen. Dan wil ik jullie bij deze een compliment geven!

Is dat niet het geval, dan hoop ik dat u het goede voorbeeld gaat volgen van eerder genoemde voorlopers! In het belang van de gezondheid uw cliënten!

Vriendelijke groet en veel gezondheid gewenst,
M. Koopman

Reactie van Food Connect Maaltijdservice

Beste Mevr. Koopman,

Bedankt voor uw brief van 19 november j.l., waarin u ons informeert over gezonde maaltijden, zonder kunstmatige toevoegingen. Wij zijn het geheel met u eens sterker nog het is ook onze visie!

Food Connect richt zich op de verkoop en distributie van kant-en-klaarmaaltijden en maaltijdcomponenten. Wij zijn een klantgerichte organisatie en onze maaltijdrecepturen zijn back-to-basic, wat betekent dat ze op traditionele wijze worden gekookt. Daarnaast zijn het eerlijke en herkenbare producten, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, pasteurisatie en sterilisatie.

Onze maaltijden zijn uniek en persoonsgebonden. Dit betekent dat we ze voor iedere klant afzonderlijk koken, rekening houdend met individuele wensen, eetpatronen en alle soorten diëten. Van cholesterolarm tot lactose-beperkt, van vezelverrijkt tot energiearm en van glutenvrij tot kaliumarm. Iedere dag kan onze klant kiezen uit drie menu's, verdeeld in componenten, waardoor er dagelijks een keuze is te maken uit drie soorten groenten, drie soorten aardappels en drie soorten vlees of vis. Per week verschillend en aangepast per seizoen. Daarnaast is er te kiezen uit vijf verschillende portie groottes. Zo kan de klant zelf de hoeveelheid aan groenten en aardappels bepalen.

U ziet het: wij bieden gezonde maaltijden én maatwerk.

Met vriendelijke groet,
Wim Swier
Food Connect Maaltijdservice
www.uwmaaltijd.nl <http://www.uwmaaltijd.nl>
Tel. 0546-629898
 
 

Lees het vervolg van de briefwisseling met Food Connect Maaltijdservice

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!