Uw klachten door aspartaam

Aspartaam kan de oorzaak zijn van uw gezondheidsproblemen

Bewerking: Ed Gunneweg

Lees wat anderen te vertellen hebben

De verhalen over aspartaam blijven binnenkomen. Lees welke problemen anderen hebben met aspartaam. Wellicht zou u kunnen profiteren van deze ervaringen.

Hieronder staan een aantal uittreksels van persoonlijke verhalen over de bijverschijnselen op de zoetstof aspartaam.

Klik op de link van het onderwerp voor een uitgebreide beschrijving

Mijn moeder begon vreemd te doen

Een dokter uit België met meer dan 20 jaar ervaring -- "... Enige maanden geleden merkte mijn zus, die haar dagdagelijks bijstaat, dat mijn moeder vreemd begon te doen: zij stond 's morgens plots bij mij zus aan de deur met de alarmerende boodschap dat er een vreemde man in haar bed lag. Het bleek dat zij mijn vader niet meer herkende. De periode die na dit incident volgde, was voor ons angstwekkend: mijn moeder verloor elk concept van tijd. Zij kon vertellen alsof zij nog 20 jaar oud was en kreeg bezoek van broers en zusters die reeds jaren dood zijn.


Lees verder Het vervolg van dit trieste verhaal


Lees verder Lees ook de update voor wat aspartaam kan veroorzaken


Lees verder

Wel directe klachten

Vlinder -- "... Bij mij levert een heel klein beetje aspartaam WEL DIRECTE KLACHTEN op en ik kan dit sinds kort (omdat ik het sinds kort pas uitgevonden heb), RECONSTRUEREN. ......."   

Lees verder

Ongeveer 2 jaar last van diarree

M. uit E. -- "... Ook heb ik al sinds ongeveer 2 jaar last van diarree krampen in mijn maag, slecht slapen, depressies en ik kom ieder jaar een beetje aan. Afgelopen week was ik een weekje bij een vriend in het buitenland waar ik geen enkel aspartaam product heb gebruikt en tot mijn verbazing ipv de normale (voor mij dan) diarree had ik zelfs er een beetje last van dat ik bijna niet hoefde ......."   

Lees verder

Ik werd steeds weer uitgeschakeld

Lucia -- "... ik werd steeds weer uitgeschakeld door stekende pijnen door heel mijn lichaam. In 2004 had ik een jaar vol met hevige pijnen, buikpijn, onderrugpijn, pijn die door mijn liezen trok. De pijn in de onderbuik was zo heftig dat ik me moest vermannen om niet flauw te vallen. ......."   

Lees verder

Ik werd de laatste tijd zo vergeetachtig

D. -- "... Ik werd de laatste tijd zo vergeetachtig, en kon me erg moeilijk concentreren. Zal de leeftijd wel zijn dacht ik. (Ik ben 52) Het lijkt alsof er een mist is opgetrokken. Ik kan me weer concentreren! ......."   

Lees verder

hartslag 10 tot 15 slagen hoger

D. H. -- "... Wat mij opviel was dan mijn hartslag ongeveer 10 tot 15 slagen hoger lag als normaal. Ook werd ik soms zelfs na een korte loop kort duizelig. ......."   

Lees verder

Ik heb me maar bedacht

V. -- "... Mijn verhaal betreft een hele mix van zoetstoffen, ik was van plan ze een voor een uit te proberen om te zien waar ik nu juist zo ziek van wordt. Na het lezen van bepaalde artikelen op jullie site heb ik me maar bedacht. ......."   

Lees verder

 Ik lijd al 16 jaar aan migraine

Marian. -- "... Een jaar of 3,5 geleden begon ik ineens last te krijgen van warme benen. Dit trad alleen 's nachts op. Ik kon er steeds geen peil op trekken wanneer het wel kwam en wanneer niet. Wel werd het op een gegeven moment zo erg dat ik 's nachts er dus ook niet meer van kon slapen. ......."   

Lees verder

 Ik heb zo ongeveer alle klachten

Maddie. -- "... Ik ben nu anderhalve week geleden gestopt met het gebruiken van zoetstof in de vorm van candarel en dan praat ik toch wel over zo'n 30 zoetjes per dag! Ik heb zo ongeveer alle klachten die je aan aspartaam 'zou kunnen' wijden. Mijn huisarts denkt dat ik tegen een burnout aan zit ......."   

Lees verder

 Ik had ook nooit last van klachten

Vanessa. --"

Vroeger had ik een zeer sterk lichaam, ik was nooit ziek en ik had ook nooit last van klachten. Voor 15 jaar terug kreeg mijn moeder suikerziekte, dus wat was het geval, de hele familie ging aan de light producten.

......."   

Lees verder

 Gejaagdheid en onrust verdween

Friezin. -- "... Het eerste wat ik opmerkte, na het stoppen met E621 was, dat een aandrang om te eten een uur na de warme maaltijd uitbleef.
Heel handig want ik wil van overgewicht af. ......."   

Lees verder

 Ik heb al 20 jr. fibromyalgie

E. K. -- "... Ik heb al 20 jr. fibromyalgie en ben 10 jaar volledig uitgeschakeld geweest(zonder uitkering). Toen het wat beter ging ben ik voor 50 % gaan werken. Een aantal jaren geleden bij de herkeuring, ben ik mijn gedeeltelijke uitkering kwijtgeraakt, omdat fibromyalgie niet bestaat of aangetoond kon worden. ......."   

Lees verder

 Het begon met de thee..

E. K. -- "... Ik voel me nu 2 dagen niet goed, ik heb deze symptomen wel eens eerder meegemaakt. Ik ben duizelig, misselijk. Gevoel van braken en een rot gevoel in mijn maag/buik. ......."   

Lees verder

 Voelde me op zoveel fronten zo slecht

E. K. -- "... Wat waren m'n klachten: slapeloosheid , hoofdpijn, onverklaarbare jeuk, darmklachten, vermoeidheid, stemmingswisselingen, hartritme-stoornissen, last van gewrichten, zware benen, slecht zien, misselijkheid…dat was het wel zo ongeveer. ......."   

Lees verder

 Mijn kleinzoon heeft Autisme

M. M. -- "... dan maar met tabletjes vergelijkbaar met Ritalin te beginnen.
Hij is nu 10 jaar en als zijn ouders daar niet voor zouden kiezen, dan dreigden er grote problemen tijdens de naderende Puberteit ......."   

Lees verder

 Ik ben door de hel gegaan door dit spul

Sacha V. -- "... Eindelijk na jarenlange slapeloosheid ben ik er achter gekomen dat ook ik getroffen ben door het gif Aspartaam.
De hoofdklacht en daarmee samenhangende klachten zijn enorm geweest en ik ben op de goede weg, maar het is een hele lange, eenzame weg geloof me ......."   

Lees verder

 Ik leerde leven met de duizeligheden....

T.P.v.R. -- "... Vanaf oktober 2006, vele onderzoeken gehad onder andere naar Meniere. Ik viel ineens van het ene moment op het andere moment om, had last van evenwicht-oorsuizen, misselijkheid , terug gaan van gehoor/gezicht enz.e ......."   

Lees verder

 Ik had oorsuizen en misselijkheid

J. van H. -- "... Ik kamp met enorme stemmingswisselingen, depressie, ik heb boulimia. De laatste weken lijkt mijn eten niet te verteren. Ik heb een harde gezwollen buik, altijd honger. Verder lijkt het alsof er een vliesje op mijn netvlies ligt, dus is mijn zicht soms vaag, ......."   

Lees verder

 

 Het slaat waarschijnlijk op zijn darmen

Ingrid -- "... Graag wil ik u de volgende klacht(en) melden door het gebruik van aspartaam en/of smaakversterkers.
Mijn zoon van 7 jaar heeft door de smaakversterkers en aspartaam problemen met het ophouden van zijn poep. Het slaat waarschijnlijk op zijn darmen......"   

Lees verder

 Snelle hartslag ( tachycardie).

Liesbeth -- "... Graag wil ik u de volgende klacht(en) melden door het gebruik van aspartaam en/of smaakversterkers.
Snelle hartslag ( tachycardie) en hartkloppingen, ( daardoor?) onrustig / niet slapen./ gewichtsverlies/onrust. ......"   

Lees verder

 Een dag later was ik weer duizelig.

Stef -- "... Een dag later was ik weer duizelig, had last van mijn ogen, betrapte mezelf op hyperventilatie en hoofdpijn. Ik werd er gek van. Bij thuiskomst zocht ik op internet naar een nog niet eerder gezochte combinatie van hoofdpijn, fishermans friend en duizelig. ......"   

Lees verder

 Heel onrustige benen, allerlei tintelingen

L.K. -- "... Ik krijg, van zowel aspartaam als smaakversterkers, heel onrustige benen, allerlei tintelingen door mijn lijf, kan me slecht concentreren ......"   

Lees verder

 Erg moe, bijna nergens zin in hebben

Piet -- "... Nadat ik gestopt was met roken, werd ik iets dikker. (15kg) ongeveer 3 jaar geleden. Besloten om over te schakelen op de Zero en zoetjes. Ik weet niet wanneer het begonnen is. Maar op een gegeven moment begon ik heel slecht teslapen. (2 jaar geleden) ......"   

Lees verder

 Angst en paniek problemen

L.B. -- "... Ik kampte al jaren met angst en paniek problemen en zeer regelmatige migraine aanvallen. Ik at ook al jaren een doosje smint suikervrije pastilles per dag. Hiermee ben ik nu een maand gestopt en ik ben helemaal happy met het resultaat. ......"   

Lees verder

 Smaakpapillen lijken uitgeschakeld

Claudia -- "... merk het wel als ik het heb binnengekregen, na gebruik heb ik een “doof” gevoel in de mond ......"   

Lees verder

 Heel onrustige benen

L.K.. -- "... allerlei tintelingen door mijn lijf, kan me slecht concentreren en voel me niet lekker ......"   

Lees verder

 Bleef in een soort coma

D. de R. -- "... Ik kreeg uitvallen was s'ochtends niet wakker te krijgen en bleef in een soort coma tot s'avonds met geen mogelijkheid was ik wakker te krijgen. Heb zelf bij een Neuroloog gelopen. ......"   

Lees verder

 Hartritmestoornissen

B. den B. -- "... Hartritmestoornissen, netelroos, hoofdpijn, eczeem en sinds kort ook Lichen Planus in mijn mond. ......"   

Lees verder

 Kreeg echt buikklachten

B. den B. -- "... Kreeg toen echt buikklachten,ik voelde me echte rot en had erg last van mijn buik ......"   

Lees verder

 Ik was regelmatig zo moe ...

A.T. -- "... De voorbije jaren was ik regelmatig zo moe dat ik amper vooruit kon. Ik had geen idee waar die vermoeidheid vandaan kwam. De dokters wisten het ook niet en onderzochten of ik chronisch vermoeidheidssyndroom had. Ze konden niets vinden maar de vermoeidheid bleef. ......."   

Lees verder

 Duizeligheid en “wegtrekkers” ...

M. de W. -- "... Ik heb jaren last gehad van duizeligheid of zogenaamde “ wegtrekkers”. Deze duizeligheid was alleen niet de “standaard” duizeligheden zoals de doktoren het kende. Een duizeligheid die mij telkens het gevoel gaf dat ik flauw ging vallen ......."   

Lees verder

 Gemiste kans voor B-Fit programma? ...

Linda -- "... 2.000 Gelderse kinderen aan de slag met B-Fit ......"   

Lees verder

 Ik wilde gezond leven! ...

J.M -- "2 weken later had ik het nog steeds en het leek wel erger te worden 1 uur na dat ik uit bed kwam begon ik al duizelig te worden maar het werd steeds krachtiger. ......"   

Lees verder

 maagproblemen en na een operatie ...

M.D. -- De afgelopen jaren voel ik mij niet goed. Ik heb CRPS-1 en ook maagproblemen en na een operatie is er het “dumping syndroom”ontstaan. Hierdoor heb ik totaal geen weerstand meer ......"   

Lees verder

 ernstige exceem klachten ...

K. S. -- kwam ik in aanraking met cola light. Super product dacht ik. Vanaf 1981 tot 1995 kreeg ik te kampen met ernstige exceem klachten. ......"   

Lees verder

 Ernstige overgevoeligheid (MCS) ...

Ineke -- Inmiddels ben ik zo gevoelig geworden voor chemicalien dat ik op dit moment zelfs ziek wordt als ik naar buiten ga ......"   

Lees verder


Nog meer persoonlijke verhalen deel 1
U kunt nog veel meer verhalen lezen van lezers van de website die problemen hadden met hun gezondheid.

Lees verder

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!