Depressief door light-frisdrank

Onderzoek toont verband depressiviteit en light frisdrank

AD 10 januari 2013

Bewerking: Ed Gunneweg

Mensen die vier blikjes of glazen frisdrank gezoet met kunstmatige zoetstof drinken een risico hebben op depressiviteit. Zij verhoogden hun risico hierop met plusminus een derde. Het onderzoek behelsde 250.000 proefpersonen uit de VS en heeft 10 jaar geduurd. Uit het onderzoek naar het risico of depressiviteit van het NIH (National Institues of Health) in de staat Caroline komt dat om de klachten en het risico van depressiviteit te voorkomen men minder light frisdrank zou moeten gebruiken.

Slag om de arm

Uiteraard wordt een slag om de arm gehouden dat het onderzoek geen bewijs heeft opgeleverd en dat er nader onderzoek nodig is. Andere oorzaken kunnen ook van invloed zijn. Hieruit blijk maar weer de lange arm van de voedingsfabrikanten en de de producten van de kunstmatige zoetstoffen. Tevens zeggen ze dat de bevindingen mogelijk alleen van toepassing zijn op mensen in de leeftijd van 50 tot 80 jaar.

Kans op depressiviteit al aangetoond in 1993

20 jaar geleden in 1993 toonde Dr. Ralph Walton in een onderzoek al aan dat aspartaam de klachten bij mensen met depressiviteit verergerde. Het bleek echter dat door de makers van Nutrasweet (aspartaam), mede door het politieke klimaat en problemen rond de financiering getracht werd het onderzoek te blokkeren.

Zie ook de artikelen

Afvallen en aspartaam

Kunstmatige zoetstoffen beperken

Depressie en aspartaam

Depressiviteit volksziekte nr. 1

Verhoogd risico op gewelddadig


Invloed op de politiek


Naar de aspartaam website

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!