Commentaar op de zoetstof aspartaam

* Dr. Mercola *

Vertaling: Ed Gunneweg

Voor iedereen die het vaak voorkomen van aspartaamreacties betwijfelt, de FDA heeft meer dan 10.000 klachten ontvangen die door mensen werden voorgelegd die problemen hebben gehad. In 1988 betrof 80 procent van de telefoontjes die de FDA werden kreeg over voedsel en additieven voor levensmiddelen, een klacht over op aspartaam betrekking hebbende ongunstige reacties.

Minder dan 1 percent van de mensen die ooit een reactie op een product ervaren rapporteren het. Zo zijn er waarschijnlijk ruwweg een miljoen mensen die reacties op aspartaam hebben ervaren. Velen zijn zich er niet van bewust dat aspartaam de oorzaak van hun problemen is en spenderen een enorme hoeveelheid tijd en geld om te er achter te komen waarom zij ziek zijn.

Beïnvloeding van onderzoeken en uitgewiste sporen

Onderzoek bevestigt dit. Bijna alle onafhankelijke onderzoeken die op aspartaam werden uitgevoerd vonden ongunstige gevolgen voor de gezondheid. De rest van de onderzoeken werd gehouden door mensen met sterke financiële banden in het succes van aspartaam, zoals de fabrikant, G.D. Searle. Deze beïnvloeding van onderzoeken zorgde er voor de eerste keer in geschiedenis van de FDA voor dat er een strafrechtelijk onderzoek naar een voedingsproducent werd aangevraagd.

Er waren rapporten dat tumoren bij ratten werden verwijderd en bij het afval werden gegooid, terwijl men rapporteerde dat de dieren normaal waren. Zij meldden ook dat duidelijke aanwijsbare tumoren normaal waren, en wisten de sporen van een enorme hoeveelheid gegevens.

Steekpenningen en tegenstrijdige belangen

Dus hoe kon aspartaam uiteindelijk goedgekeurd wordend door de FDA? Ten eerste, kochten zij hoofdzakelijk de procureur van de V.S. -- Samuel Skinner om die het onderzoek tegen hen leidde. In juli 1977, verliet Skinner het bureau van de procureur van de V.S. en nam een functie aan bij de firma Searle, dat het grote juryonderzoek lang genoeg blokkeerde, zodat de verjaringstermijn verliep, waardoor ze effectief gedwongen werden om hun onderzoek te staken.

Dan, in 1981, gebruikte Donald Rumsfeld, toen CEO van Searle, zijn politieke invloed binnen Washington om goedkeuring te verkrijgen. Als onderdeel van het overgangsteam van Ronald Reagan, haalde Rumsfeld Dr. Arthur Hull Hayes, Jr. uit de problemen door hem te benoemen als de nieuwe FDA commissaris. Het was niet verbazingwekkend, dat één van eerste officiële handelingen van Dr. Hull Hayes Jr. was om aspartaam voor gebruik in droge producten goed te keuren. Twee later jaar werd Dr. Hull Hayes verdacht van kwesties van tegenstrijdige belangen gedwongen af te treden. Hij kreeg onmiddellijk een baan bij de public relationsfirma van G.D. Searle als hoge wetenschappelijk adviseur.

Het aspartaam verhaal is er een dat niet genegeerd kan worden

Gezamenlijke hebzucht, gecombineerd met de heimelijke verstandhouding van de gekochte en betaalde wetenschappers en regeringsambtenaren, heeft geresulteerd in een gevaarlijk vergif dan in onze voeding is terecht gekomen. Het heeft al miljoenen mensen ziek gemaakt, waarvan een aantal zeer ernstig.

Ons lichaam is ontworpen om voeding te eten zoals die gevonden wordt in de natuur. Mensen hebben zich door dat dieet ontwikkeld en het is het dieet waarvoor ze het meest geschikt zijn. Het is is zelfs gevarlijker dan de vernielende werking van suiker waarvoor het in de plaats moest komen.

De enige winst van aspartaam is dat het gepatenteerd kon worden. En dat betekent geen voordeel voor u, het is slechts winst voor de bedrijven die het verkopen.

Behandel je lichaam goed, vermijdt kunstmatige zoetstoffen. Als je omschakelt naar een wekelijk gezond dieet zonder suiker of bijn geen suiker en graanproducten zul je merken dat je niet langer snakt naar de zoete smaak.

Je zult daardoor een langer, beter, gelukkiger, gezonder, meer voldoening gevend leven leiden.

Commentaar van Dr. Mercola: http://www.mercola.com/

Veel gezondheidsrampen, die door verschrikkelijke persoonlijke beschrijvingen benadrukt worden en op anti aspartaam websites worden gevonden, kunnen aan het gebruik worden toegeschreven. Slechts enkele van de rampen die uit aspartaamgebruik voortvloeien zijn:

 • Kanker
 • haaruitval
 • Depressie
 • Dementie
 • Gedragsstoornissen
 • Maar dat is niet alles. Aspartaam alleen staat al voor 80 procent van de ongunstige reacties op additieven voor levensmiddelen die aan de FDA zijn gerapporteerd. Veel van deze reacties zijn zeer ernstig, met inbegrip van toevallen en dood.

  Zie voor de lijst met de meest voorkomende ongunstige reacties:
  www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.html

  Volgens wetenschapper en artsen die de nadelig effecten van aspartaam bestudren, kunnen de volgende ziekten ontstaan of verergerd worden door het gebruik van aspartaam: Hersentumoren, Multiple Sclerose, epilepsie, chronisch vermoeidheids syndroom, de ziekte van Parkinson, Alzheimer, dementie, lymfomen, geboorteafwijkingen, fibromyalgie en diabetes

  Is dit echt iets dat u zou willen eten?

  Meer dan 5000 producten bevatten aspartaam. Het is van het grootste belang even als voor uw familie om de etiketten van alle kant en klare voeding te lezen waar u bezorgd over bent.

  Wanneer u het gehele vehaal over aspartaam wilt, zou u kunnen overwegen om de 90 minuten lange documentaire te gaan zien die op een geweldige manier het verhaal samenvat.

  Maak een keus

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!