Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(1)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


    Volgende   > > > Homepage   > > > Uw eigen verhaal
07 februari 2002

Persoonlijke verhaal:
Goedeavond, ik heb heel lang Canderel als zoetstof gebruikt. Ik was toen al ziek maar wist niet wat ik had. Ook de doktoren wisten het niet.
Ik heb sinds 5 jaar de diagnose Multiple Sclerose. Twee (of drie jaar terug) werd ik door mijn schoonzusje die werkzaam is in de gezondheidszorg erop geattendeerd dat aspartaam een gevaar opleverde vor de gezondheid. Ik ben acuut met het gebruik hiervan gestopt. Ik moet U helaas wel zegen dat mijn klachten niet minder zijn geworden, integendeel, mijn MS is progressief! Ik vraag me nu alleen wel iets af.
Nadat ik gestopt ben met Canderel zocht ik naar een vervanger. Ik gebruik nu de zoetstof van het merk Krüger. Ik heb gekeken op het busje wat de bestanddelen hiervan zijn. Voor de duidelijkheid wil ik ze graag even vermelden:
Zoetstof -cyclamaat, natriumcarbonaat, zuurteregelaar-natriumcitraat-zoetstof??????. sacharine-lactose. Ik denk dat U mijn vraag al zult weten maar ik stel hem toch even voor de duidelijk. Is deze zoetstof wel veilig voor mijn lichaam?????????? Ik hoop dat U mij spoedig een antwoord wilt geven?
Vriendelijk bedankt. Groeten . . ..

Antwoord

Nogmaals bedankt maar dan nu voor je persoonlijke verhaal. Het is heel erg dat de MS verschijnselen niet zijn afgenomen na het stoppen van de aspartaam. Gelukkig heeft je schoonzusje je op tijd gewaarschuwd want anders had het nog erger kunnen zijn. Misschien weet je ook dat er een heleboel producten zijn die aspartaam of een vergelijkbare stof bevatten zonder dat dat op de verpakking staat. Voorbeelden hiervan zijn, koek, snoep, chocolade en nog veel meer. Waar je waarschijnlijk ook op moet letten is het gebruik van smaakversterkers MSG (monosodiumglutaminaat). Zit helaas bijna overal in. Het zit zelfs in medicijnen die mensen moeten gebruiken die last hebben van de bijverschijnselen van aspartaam. De wereld is een groot gekkenhuis geworden geloof ik.

Probeer eens een tijd lang zo'n twee maanden ook het gebruik van MSG of de E600 serie niet te gebruiken. Ik weet zelf hoe moeilijk dat zal zijn want er blijft dan niet veel meer over. Wellicht lukt het om even geen kant en klare dingen te gebruiken.

De ingredienten van de zoetstof lijken redelijk OK. Er wordt wel gezegd dat eigenlijk geen enkele zoetstof goed is maar ja zolang het sorbitol is valt het nogal mee.

Ik wens je het allerbeste met je gezondheid en mocht je nog vragen hebben kun je ze altijd naar me mailen.07 februari 2002

Hallo,

Via www.mistermail.nl zag ik iets staan over aspartaam en klikte naar de link waar ik hier dus terecht kwam.

Ik kan U wel zeggen , ik schrik me wild, zo van is dit echt waar? Al jaren gebruik ik en mijn man en kinderen van 12 en 14 jaar, zoetjes, zoetstof en light limonade, kauwgom waar aspartaam in zit.

IK BEN DUS MIJN FAMILIE AAN HET VERGIFFTIGEN!!!! Waarom wordt hier niets aan gedaan? ja sorry U heeft een website gemaakt, maar ik had hier nog nooit van gehoord.

Ikzelf heb zeker de helft klachten die op het lijstje staan, en mijn zoon die nogal veel drinkt heeft veel hoofdpijn. Kan ik met deze informatie naar onze huisarts, of weten ze dit en zeggen ze dat het daar niet van komt? ik ga zeker verder met lezen en vertel het mijn verdere familie, die ook veel van deze produkten gebruiken. En de tandarts maar zeggen dat het erg goed is om deze kaugom te gebruiken. In iedergeval bedankt voor deze waarschuwingen.

met vriendelijke groet, .................

P.s. Ik ben apartaam gaan gebruiken omdat ik niet tegen die andere zoetstoffen zoals sacharinne (als ik het goed schrijf) kon. En is die nieuwe zoetstof b.v. Natrena Gourmett ( van planten) ook zo slecht??

Antwoord

Hallo .....,

Jouw brief doet me denken aan mijn eigen aspartaam periode. Toen kwam ik gelukkig op de website van Betty Martini (over aspartaam) terecht. Ook wij gebruikten overal aspartaam in.

Gelukkig heb je nu de Nederlandse aspartaam site gevonden. Die ben ik gestart omdat ikzelf ook slachtoffer ben en op deze manier anderen kan waarschuwen. Stop in ieder geval alle aspartaam gebruik. Ik vind het heel vervelend om te moeten zeggen maar je bent inderdaad zonder dat je dat wist en zonder dat de regering daar ook maar iets aan doet bezig geweest om jezelf en man en kinderen te vergiftigen.

Even kort uw vraag waarom er niets aan gedaan wordt. In het begin vroeg ik me dat ook af, maar in de zoetstof branche gaan honderden miljarden om. Het gaat alleen maar om het geld, geld en nog eens geld. Het is heel erg dat je al zo veel verschijnselen vertoont, stop direct met aspartaam. Het zou zeker goed zijn om de informatie aan je huisarts te geven. Het is alleen niet erg waarschijnlijk dat de huisarts ooit gehoord heeft van aspartaam. Ik heb al heel veel artsen en specialisten van naam geschreven, doch zonder succes tot nu toe. Maar het kan geen kwaad om toch de informatie aan de huisarts te geven. Ik hoop dat je een arts hebt die openstaat voor dit soort klachten.

Hoofdpijn is klacht nr 1 op de lijst van de FDA met 92 verschijnselen. Dan heb ik nog een naar bericht. Aspartaam werkt namelijk ook verslavend. Wanneer je er mee stopt kunnen er 'ontwenningsverschijnselen' onstaan die afhangen van de hoeveelheid aspartaam die gebruikt is. Het goede nieuws is dat die verschijnselen maar tijdelijk zijn.

Er is bijna geen kauwgom meer te koop zonder aspartaam. Zelfs in kauwgom met suiker zit het nog.

Natrena Gourmet is tamelijk nieuw. In het begin werd natrena ook gemaakt met aspartaam, maar ik geloof dat op dit moment in geen enkele Natrena zoetstof noch aspartaam aanwezig is. Maar ik zal zelf ook nog even controleren. Anders laat ik het je nog weten.

(opmerking webmaster:) Natrena-Gourmett bevat wel aspartaam. Zie: (natrena.com, veelgestelde vragen, zoetstof ingredienten, welke zoetstoffen).

Ik wens jullie allemaal het allerbeste en laat nog eens wat horen hoe het verder is gegaan.07 februari 2002

Komplete onzin ik gebruik aspartaam zolang het nu bestaat ,toch al zo'n vijftien jaar,(over lange termijn gesproken)in combinatie met een koolhydraatarm dieet, val ik wel af!! en niet zo'n beetje ook.van 135 kg. naar 88 kg.
Nu! uw beweringen zijn niet wetenschappelijk, wel wetenschappelijk is dat: aspartaam is opgebouwd uit twee bouwstenen, fenylalanine en asparaginezuur. Beide eiwitten komen ook in gewoon voedsel voor: een wolkje melk in de koffie levert precies evenveel fenylalaline en asparaginezuur als een zoetje en beide stoffen zijn voor vrijwel iedereen volstrekt onschadelijk! Het methylester, waarmee de twee eiwitten aan elkaar zitten komt,als het aspartaam uiteen valt, in de vorm van methanol in de darmen, en dit methanol zou dan worden omgezet in methanal en mierenzuur en leiden tot verzuring van het lichaam en schade aan de zenuwbanen.
echter een blikje cola light levert twintig milligram methanol.maar een blikje ongezoet vruchtensap levert het dubbele!! en een blikje bier het viervoudige!!!! in proeven waarin mensen het equivalent van zeventien blikjes frisdrank per dag kregen,kon geen verhoogde concentratie van methanol of fenylalanine in het bloed worden gevonden.
niet iedereen heeft er belang bij correcte informatie op het internet te zetten. U dus ook niet ,een ongefundeerde hetze als u niets beters te doen heeft doe het dan niet hier.

Antwoord

Hallo Jimmy
In ieder geval bedankt voor je reactie. Helaas is aspartaam geen onzin. Er zijn mensen die (gelukkig) na korte tijd aspartaam gebruik al problemen krijgen. Ze zijn dan nog op tijd om te kunnen stoppen. Er zijn ook mensen die heel lang geen verschijnselen vertonen. Uiteindelijk hebben de meeste mensen na 10 jaar roken ook nog geen longkanker. Klachten zullen er uiteindelijk zeker ontstaan.
Gelukkig ben je wel afgevallen want dat zal de uiteindelijke bedoeling wel geweest zijn van het gebruik van aspartaam.

Het is niet zo dat wat er op de website staat niet wetenschappelijk is.
Kijk maar een naar www.aspartaam.nl/artikelen/asprref.php daar staan ongeveer 57 "wetenschappelijke onderzoeken" vermeldt, gedaan door onafhankelijke onderzoekers.

Dan even over de tekst van jou over wel wetenschappelijk:

wel wetenschappelijk is dat: aspartaam is opgebouwd uit twee bouwstenen,
> fenylalanine en asparaginezuur.
> beide eiwitten komen ook in gewoon voedsel voor:
> een wolkje melk in de koffie levert precies evenveel fenylalaline en
   asparaginezuur als een zoetje
> en beide stoffen zijn voor vrijwel iedereen volstrekt onschadelijk!

Dit is het verhaal dat ik al duizenden keren heb moeten aanhoren en het geeft precies de PR-informatie (Public Relation) weer van de fabrikanten van aspartaam.

Ja in melk zitten inderdaad de twee essentiele aminozuren. Maar gelijktijdig nog eenheleboel anderen die tesamen "eiwit" vormen. Alleen fenylalanine en alleen asparaginezuur komen NOOIT alleen in gewoon voedsel voor. Daarom zijn ze ook dan gevaarlijk als ze alleen voorkomen. Ze zijn dus absoluut niet =volstrekt onschadelijk=.

Daar komt ook het blikje ongezoet vruchtensap weer een kijken!! ;-)) De alcohol stamt ook al uit de begin tijd van aspartaam.

Naast methanol bevat vruchtensap een grote hoeveelheid ethanol. En dat is nou precies het tegengif dat voorkomt dat methanol wordt afgebroken tot methanal (Zo zo goed op de hoogte) en mierenzuur.

De onderzoeken die je noemt zou je eens moeten bekijken in de verklaringen van Mark D. Gold op www.aspartaam.nl/artikelen/mgold_1.php

Gelukkig hoef ik je niet te overtuigen van de gevaren van aspartaam. Dat is ook duidelijk niet de bedoeling van de website (en van mij), maar zoek eens in het buitenland naar het woord 'aspartame' en zie dan eens het aantal sites dat daar over bestaat.

Toch het beste met je gezondheid.07 februari 2002

Geachte heer, mevrouw,

Graag wil ik vragen of u denkt dat al het gebruik van aspartaam moet worden vermeden of dat een glaasje frisdrank in het weekend moet kunnen? Net als het innemen van multivitamines? Met de wetenschap in het achterhoofd dat na het drinken van de frisdrank de drang naar zoetigheid moet worden bevochten!

Antwoord

Beste .............,

Aspartaam is een vergif. Aspartaam werkt tevens verslavend. Dus hoe meer en hoe vaker je het een beetje gebruikt, des te moeilijker het wordt om er mee te stoppen, omdat er, zoals iedereen die stopt met het gebruik van aspartaam ervaart, ontwennings of onthoudings verschijnselen kunnen optreden. Het is niet zo dat je gelijk allerlei verschijnselen zult krijgen na een beetje aspartaam, maar heb je eenmaal een multi overgevoeligheid ontwikkeld, dan heb je zelfs al problemen met een glas Cola Light.

Je hebt het over multivitamines. Ook daar zou ik controleren of er geen aspartaam in zit, want voor je het weet ben je jezelf aan het vergiftigen.

Waarom zou je fris met aspartaam drinken als je daarna toch weer meer trek in zoetigheid krijgt? Aspartaam is GEEN dieet product.

Hebben jullie problemen ervaren bij het gebruik van aspartaam? Als dat zo is dan zouden jullie misschien een vragenlijst willen invullen. Op verzoek email ik je de vragenlijst.

Veel informatie over aspartaam staat in het artikel van Mark Gold op onder staande link. http://www.aspartaam.nl/artikelen/mgold_1.php09-04-2002

Zeer geachte heer Gunneweg,

Onlangs werd ik geattendeerd op de negatieve verschijnselen van het aspartaam bevattende Candarel.Aangezien ik al gedurende enige jaren aan een hardnekkig eczeem aan mijn vingers leed heb ik het gebruik van candarel in koffie en thee alsmede het zeer dikwijls genuttigd appelmoes gestaakt. Het gevolg was dat de eczeem verdween. Opvallend vooral ook omdat bezoek aan huisarts en specialist en allerologisch onderzoek tot dusver niets heeft opgeleverd. Bovendien heb ik de indruk dat nu ik zo'n drie weken geen candarel meer gebruik overmatig transpireren sterk vermindert en bovendien niet alleen ik maar ook mijn vrouw minder vermoeid zijn.we zijn benieuwd welke andere kwaaltjes die als je wat ouder wordt opdoet zullen verminderen.

Met vriendelijke groet en succes met uw zeer waardevolle web-side,

G.A.28-05-2002

Dit is het verhaal van Karen, (Naam en adres bekend bij de webmaster) die gedurende 15 jaar producten met aspartaam gebruikte. (Gegevens zijn ontleend aan de vragenlijst)

Het lijkt me geen probleem als je mijn verhaal met anderen wilt delen. Komt mijn naam er dan voluit bij? Ik geloof niet dat ik dat erg vervelend vind, maar wil het wel even weten. Ik hou je zeker op de hoogte van hoe ik me voel de komende tijd! Ik ben zelf erg benieuwd hoe ik me aan het eind van de afkick periode zal voelen!!

Bedankt in ieder geval, ik heb veel gehad aan je site!

Vriendelijke groet, Karen

Ik gebruik al 15 jaar lang aspartaam en kreeg door het gebruik van aspartaam naar mijn mening de volgende klachten.

Hoofdpijn, migraine, bewegende donkere vlekjes zien, pijn onder de rechterribbenboog, onregelmatige ontlasting, nervositeit, onwerkelijk gevoel, vermoeidheid, "fladderend hart", enorme suiker behoefte, schommelingen van bloedsuikerspiegel, stemmingswisselingen.

Achteraf gezien denk ik dat de klachten al vrij snel kwamen! Zeker weet ik het wel van na een jaar of 5.

Ik gebruikte erg veel aspartaam, per dag ongeveer:

1- 1,5 liter coca cola light Cafeïne vrij
3 pakjes suikervrije kauwgom
8 zoetjes

Als ik extreem veel gebruikte kreeg ik acute pijn onder mijn rechterribbenboog, ter hoogte van mijn lever en ontzettende darmkrampen. Toen ik door een internist ben onderzocht vanwege de pijn klachten onder mijn rechterribbenboog aan hem gezegd dat ik het vermoeden had dat de klachten werden veroorzaakt door het gebruik van zoetstof en of dit mogelijk was. Uiteraard zei hij dat hij dacht van niet.

Ik let altijd op de lijn en ik begon met het drinken van cola, toen nog Tab, eigenlijk zodra ik die ontdekte, daarvoor drink ik nooit frisdrank vanwege de calorieën. Suikervrije kauwgom nam ik al langer, ook voor de lijn maar ook voor mijn tanden. Zoetje ook voor de lijn.

Ik heb een enorme behoefte aan suiker dus snoep erg veel.Ik redeneerde: ik mag wel wat snoepen want er zit geen suiker in mijn koffie/cola/kauwgom.

Ik had ook het idee dat ik door het gebruik van aspartaam veel meer trek kreeg in zoet smakende producten of dranken!! Het vreemde vind ik het volgend: ik heb altijd het gevoel gehad dat ik mij van de cola op het moment zelf beter ging voelen, er vrolijker van werd. De cola (en de kauwgom trouwens ook) waren daardoor een soort verslaving. Maar uit de documentatie begrijp ik dat aspartaam je serotoninelevel juist doet dalen. Hoe kan ik dan het idee hebben dat ik me na het drinken van de cola juist beter voelde?

In de eerste week (na het stoppen) had ik last van transpireren ´s nachts. Ik heb een aantal dagen veel hoofdpijn gehad. Maar vooral was ik erg nerveus en zelfs angstig. Ik had een heel erg onwerkelijk gevoel. Vooral het opgejaagde en het angstige vond ik erg naar. Het kan zijn dat dat ook een reactie is op het afkicken van de cafeïne in de cola. Verder reageerde ik erg heftig op koffie met melk. Via een andere site kreeg ik nog een reactie waarin stond dat je gedurende de 60-dagen-afkick periode helemaal geen koffie, sterke thee en zelfs chocolade moet gebruiken. Ik moet zeggen dat ik beter voel nu ik geen koffie meer drink. (Zwarte thee en chocolade gebruik ik sowieso al bijna niet).

Het is ongelofelijk hoe anders ik me nu voel zowel lichamelijk als psychisch. Ik wil het bijna "afkloppen" omdat ik bang ben dat het maar tijdelijk is of ik het me maar verbeeld. Ik ben nu 15 dagen aspartaam-vrij.----- Original Message -----
From:
To:
Sent: Monday, June 03, 2002 10:39 AM
Subject: Een vraag voor de 'FAQ' lijst

Goedemorgen,

Is het mogelijk dat Aspartaam hyperactief gedrag veroorzaakt?

Vriendelijke groet,
W.S.

Antwoord

Hallo W,

Het is heel goed mogelijk dat aspartaam hyperactief gedrag veroorzaakt. Het veroorzaakt namelijk heel veel neurologische stoornissen zie: www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php en is zeker in staat het gedrag negatief te beïnvloeden.

Het beste is om de "6 weken geen aspartaam test" te doen en dan te zien of de klachten afnemen ofwel verdwijnen. Om te kunnen nagaan in hoeverre er verbetering optreedt, zou het goed zijn om een klein dagboekje van de verschijnselen bij te houden.

Hyperactief gedrag kan ook veroorzaakt worden door het gebruik van aspartaam tijdens de zwangerschap.

Zou je mij op de hoogte willen houden W.. en eventueel nog wat aanvullende gegevens willen sturen? 1. Gaat het om een kind of volwassene? 2. Werd er tijdens de zwangerschap aspartaam gebruikt? 3. Zo ja hoeveel? 4. Wordt er op dit moment nog steeds aspartaam gebruikt en hoeveel?

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweg

Antwoord

From:"Info Aspartaam"
To:
Subject:Re: Een vraag voor de 'FAQ' lijst
Date sent:Mon, 3 Jun 2002 14:37:04 +0200

Hallo Ed,

Bedankt voor de snelle reactie.
De vraag is ontstaan omdat mijn zoon (15) een adhd kind is. Wij hebben hem de laatste tijd goed onder controle dmv medicijnen. Omdat het laatste medicijn dat hij sinds een aantal maanden gebruikt, behoorlijke gewichtstoename heeft veroorzaakt, hadden we hem op de "light" frisdranken gezet.

Maar sinds die tijd is zijn gedrag erg verslechterd.
Vandaar de vraag.

Met vriendelijke groet,Naam en e-mail adres bekend bij webmaster
----- Original Message -----
From: "xxxxxxx Rick"
To:
Sent: Friday, June 07, 2002 11:28 AM
Subject: Een vraag voor de 'FAQ' lijst

Ik drink sinds jaren meer dan een liter light per dag, aangevuld met suikervrije kauwgom. Kan er een samenhang zijn tussen regelmatig hoofdpijn en gemoedswisselingen?

Antwoord

Hallo R,

Ik zou onmiddellijk stoppen met alle gebruik van aspartaam. Hoofdpijn is nr. 1. op de lijst van klachten van de FDA en is te vinden op
www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php
een artikel speciaal over het onderwerp hoofdpijn is te vinden op:
www.aspartaam.nl/artikelen/hoofdpijn.txt

Doordat aspartaam de hoeveelheid serotonine in de hersenen vermindert kunnen er allerlei problemen ontstaan, zoals gemoedswisselingen, angsten, psychische problemen.

Het gebruik van kauwgom met aspartaam werkt, als vergelijking, precies zo als het "pilletje onder de tong" voor hartpatienten. Het werk onmiddellijk. En zo is het ook met kauwgom met aspartaam. Het werkt direct in op de hersenen en dan is hoofdpijn nog maar een van de minder ernstige klachten. Stop dus direct met het gebruik van alle aspartaam, als je de gezondheids-klachten wilt beperken. Doe de 60 dagen GEEN aspartaam test en kijk of je klachten verbeteren.

Laat nog eens weten hoe het met je gaat.

Met vriendelijke groet,
Ed GunnewegOp het etiket van bijvoorbeld een fles Pepsi Max of een pakje suiker-vrije Stimorol kauwgom staat niet aangegeven hoeveel aspartaam in het product is verwerkt.
Hoeveel cola-light kan men per dag drinken of hoeveel kauwgom kan men per dag kauwen om niet boven de ADI-waarde voor aspartaam van 40 mg/kg lichaamsgewicht/dag te komen?

Vr. gr.

Antwoord

21-04-2002

Hallo A,

Het probleem bij het gebruik van zoetstoffen is dat er bijna nooit op de verpakking wordt aangegeven hoeveel er van de bepaalde zoetstof is gebruikt.

Het is belangrijk dat alle zelfde type producten met aspartaam niet dezelfde hoeveelheid aspartaam bevatten. Bv. een een-liter fles cola light bevat gemiddeld 560 mg aspartaam. Sinas limonade echter bevat zelfs 930 mg aspartaam per liter (Federaal Register 1984).

Het is dus heel moeilijk om te bepalen of we boven de ADI zullen uitkomen.

Ik zou echter wat betreft aspartaam in het geheel risico's nemen en stoppen met het gebruik omdat het volgens de eigen lijst van de FDA in Amerika onaanvaardbare gezondheidsrisico's met zich meebrengt.

Zeker het gebruik van kauwgom met aspartaam is af te raden omdat het direct in de bloedbaan wordt opgenomen door het mondslijnvlies. Denk maar aan het gebruik van een tabletje onder de tong bij hart patienten.30-04-2002

Beste mevrouw/ meneer,

Toevallig belande ik vandaag op jullie pagina. Ik probeer af te vallen door veel light producten te gebruiken. Ik sport nu 6 maanden vrij intensief. In vetpercentage is er wel iets vooruitgang en conditioneel gezien ook, maar mijn broeken blijven strak. Ik kamp vreselijk met lekkere trek, terwijl ik juist meer boterhammen en fruit eet!

Ik ga het nu zonder al die aspartaan-gezoete middelen doen. Klokkeluider; bedankt voor u waakzaamheid en u advies.

K.

Antwoord

30-04-2002

Hallo K.,

Bedankt voor de lovende woorden. Aspartaam is sinds het op de markt verscheen een groot gevaar voor iedereen geweest.

Om even op je e-mail terug te komen aspartaam zorgt er voor dat serotonine in de hersenen vermindert. Daardoor ontstaat een ontzettende trek in zoetigheid, dus calorieen.

Vandaar ook dat afvallen dmv aspartaam en Light producten nauwelijks loont. Het brengt alleen je gezondheid in gevaar.

Let ook op voor de "lekkere" mineraal watertjes die een fruitsmaak hebben, want die bevatten ook aspartaam.

Je zou anderen een dienst kunnen bewijzen door zoveel mogelijk mensen op de website attent te maken.

Heb je nog vragen dan kun je ze altijd stellen.14-05-2002

Hallo,

Ik ben op het internet gaan rondkijken of ik een foute diagnose bij een bepaald ziektebeeld kon vinden (welke ziektebeelden laat ik even voor wat het is). Ik ken iemand met bepaalde ziektebeelden en ook de worsteling met medicijnen. Na zoeken en nog eens zoeken kwam ik op jullie site uit. Ik was wel een beetje verbaasd toen ik naast het geconstateerde ziektebeeld ik nog een aantal bijwerkingen van aspartaam in de lijst zag die voor mij (als buitenstaander) ook bekend voorkwamen. Deze bijwerkingen horen naar mijn weten niet bij het geconstateerde ziektebeeld. Ik zal het er eens over hebben met deze persoon en als er resultaten optreden zal ik dit ook zeker terugkoppelen en proberen om je actie mede te ondersteunen. Ik weet wel dat deze persoon regelmatig producten gebruikt met aspartaam. Maar het is natuurlijk nooit zeker dat dit nu de ziekte zal wegnemen, dat kan alleen evt. proefondervindelijk.

Ik vond het interresant je site te ontdekken. Ik snap alleen niet dat het zo weinig bekendheid heeft. Hoe ben je ertoe gekomen deze site te starten?

Waarom is het niet zo bekend?

Met vriendelijke groet,

P.

Antwoord

14-05-2002

Hallo P,

Ik hoop dat mijn website ertoe heeft bijgedragen dat er een beter inzicht is ontstaan over de problemen bij de persoon waar je het over hebt.

Artsen zullen bij ziektebeelden die ontstaan zijn door het gebruik van aspartaam bijna NOOIT de juiste diagnose (kunnen) stellen. Dat wordt veroorzaakt door het feit dat er van de regering het signaal uitgaat dat aspartaam volkomen veilig is. Wellicht dat er wel een aantal artsen te vinden is die wel de problemen onderkennen maar ik heb ze nog niet ontmoet.15-05-2002

Ik had trouwens nog een ander vraagje voor U, bestaat er kauwgom zonder aspartaam in nederland, bij voorkeur één die wel goed is voor je tanden?

Bij voorbaat dank,

K.

Antwoord

16-05-2002

Hallo K,

Helaas moet ik je teleurstellen. Kauwgom zonder aspartaam zal heel moeilijk, zo niet onmogelijk te vinden zijn. Mijn vrouw is zelf ook een liefhebber van kauwgom dus hebben we al heel wat pakjes op inhoud bekeken. Het is nu zelfs al moeilijk om gewoon kauwgom met suiker te vinden. Ook de Xylitol kauwgom waar reclame mee gemaakt wordt van 100% xylitol bevat een gedeelte aspartaam. Ook kauwgom met Acesulfaam-K is niet goed. Het is een zoetstof op basis van Kalium en er zijn onderzoeken die hebben aangetoond dat het borstkanker veroorzaakt.

Als de bijwerkingen waar je het over hebt zijn ontstaan door het gebruik van aspartaam dan zal een groot deel van de verschijnselen. zoniet alle, verdwijnen na het tenminste 6 weken volledig stoppen met het gebruik van aspartaam. Het is bekend dat heel veel ziekteverschijnselen reversibel zijn.

Over aspartaam is wel heel veel bekend maar hoofdzakelijk op Engelstalige websites. Ruim 10 jaar geleden kwam in met deze sites in aanraking omdat ik zelf slachtoffer werd van aspartaam. In Nederland was er, zeker op dat moment, weinig of niets over aspartaam bekend. Toen ik nog geen website had heb ik dmv het schrijven van brieven aan artsen, professoren, de media en kamerleden getracht het gebruik van aspartaam aan de kaak te stellen. Dat liep allemaal op niets uit. Nu ik een website heb bereik ik toch wel een veel groter publiek dat ik kan waarschuwen. Ook hier doet de mond op mond reclame veel goed. In ons land staat de regering (Minister Borst) volledig achter het gebruik van aspartaam. Er wordt dan ook geen onderzoek naar gedaan want de FDA heeft gezegd dat het volkomen veilig is.12-06-2002

Hallo,

Allereerst wil ik je mededelen dat ik erg blij ben met je site. Ik begon bij mezelf te twijfelen over allerlei dingen die ik bij mezelf ontdekte. Ik werd humeurig, negatief ingesteld, warrig in mijn hoofd, kreeg concentratiestoornissen enz. enz. Zowel mijn vrouw, mijn ouders als ikzelf herkenden mij niet meer.

Een vriend wees mij toen op jouw website en ik ben er redelijk overtuigd van dat de problemen samenhangen met aspartaam (ik dronk immers 1,5 liter fris met aspartaam per dag ongeveer). Ik ben nu twee weken geleden gestopt met alles waar aspartaam in zit.

Sindsdien slaap ik echter slecht en ben ik zeer moe. Weet jij toevallig of er een verband bestaat tussen stoppen met aspartaam en deze slapeloosheid/vermoeidheid? Ik heb zelf het idee dat het een soort afkickverschinselen zijn, maar ben ook benieuwd naar jouw mening.

Alvast bedankt,

J.

Antwoord

13-06-2002

Heel erg bedankt voor je snelle reactie. Ik hoef me nu gelukkig even niet ongerust te maken.

Ik denk dat je erg goed werk doet met je website en veel mensen "redt". Jammer genoeg blijven mensen sceptisch tegenover je website. Je kent vast wel de mensen die zeggen dat als de overheid het goedkeurt het wel goed moet zijn. Heel naief. Wel blijf ik mensen waarschuwen en verwijzen naar je site.

Ben je trouwens ook op andere fronten actie aan het ondernemen om aspartaam verboden te krijgen?

Er is trouwens iets dat me opvalt aan sites over aspartaam. Er staan altijd wel de verhalen op over hoe verschrikkelijk aspartaam is en hoe het heeft kunnen gebeuren dat het in ons voedsel en drinken zit, maar vrijwel nooit wat je er aan kunt doen (gewoon stoppen) en wat er daarna gebeurt (afkickverschijnselen en zo). Dit is wel informatie waar mensen nieuwsgierig naar zijn volgens mij. Misschien is het een idee om dat wat meer te benadrukken op je site.

Ik zal je trouwens uiteraard op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij mijn "afkicken".

Groet,

J.

Antwoord

-----Original Message-----
From: Info Aspartaam [mailto:info@gunneweg.nl]
Sent: Wednesday, June 12, 2002 4:50 PM
To: L*******, J*****
Subject: Re: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo J.,

Bedankt voor de positieve woorden over de website. Gelukkig dat je een collega had die je op de website kon wijzen.

Aspartaam werkt verslavend, vandaar de afkickverschijnselen die ik zelf ook zo noem. Het kan ook samengaan met transpireren, veel hoofdpijn, maar ook nerveus voelen en gevoelens van angst, onwerkelijk gevoel en opgejaagd, zijn allemaal verschijnselen die door het stoppen met aspartaam kunnen voorkomen.

Het is net als met alle andere verslavende middelen (koffie, sigaretten enz). Je zult tenminste 6 weken geen aspartaam moeten gebruiken wil je een klein beetje de verbeteringen opmerken in de verschijnselen die je opnoemt. De verschijnselen worden na enige weken zeker minder, je kunt proberen wat meer water per dag te drinken zodat de gifstoffen sneller worden uitgescheiden.

Nog even een extra waarschuwing voor het gebruik van bijna alle soorten kauwgom met aspartaam, omdat de aspartaam heel snel door het mondslijmvlies in de hersenen wordt opgenomen.pijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!