Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(2)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >

26 augustus 2002

Bericht in het gastenboek op de website.

Ikzelf dronk zeer regelmatig light produkten. Mijn zoontje van 19 maanden dronk al eens een minuscuul slokje mee. In diezelfde periode had hij regelmatig last van diarree. Nu heeft hij dat wel meer maar soms was het zo erg dat het vreselijk stonk en dat het net water was. Ik heb veel gezocht van wat dit kon zijn. Waren het de groenten, het vlees de soep? Uiteindelijk zijn we er achter gekomen dat het mijn onschuldige slokjes waren. Telkens hij een slokje had genomen dan was het prijs. Hij krijgt nu niets meer en hij heeft al drie maanden geen diaree meer.
Ik heb nog wel een vraagje. Hoe zit het met de sportdranken. Is Isostar veilig?

H.

Antwoord

Hallo H.,

Je moet stoppen met het geven van aspartaam aan je zoontje het is echt heel slecht voor baby's. Gelukkig maar dat hij er diarree van kreeg want dan zul je het wel niet zo vaak meer gegeven hebben. Aspartaam is funest voor de hersenen van baby's en kinderen en er bestaan geen "onschuldige slokjes aspartaam". De hersenen van baby's en kinderen zijn nog niet volgroeid en dan heeft aspartaam een hele slechte uitwerking op de hersenen. Je zult ook uit moeten kijken met smaakversterkers daar die ongeveer dezelfde uitwerking hebben op kinderen. Smaakversterkers zitten bijna overal in dus het zal moeilijk worden om dat zo veel als mogelijk is te voorkomen. Wat betreft Isostar: meestal zit er in sportdranken ook een bepaalde hoeveelheid phenylalanine. Maar dan moet het er in ieder geval op staan.

Maar gelukkig heb je de website gevonden. Hoe zit het met je zelf, heb je klachten door het gebruik van aspartaam? Laat het me dan nog even weten.

Vriendelijke groet,
Ed Gunneweg.

27 augustus 2002

Hoi,
Dank je voor je snelle reactie. Mijn zoontje krijgt geen slokjes meer hoor. Vanaf dat we wisten dat die diarree van die slokjes kwam zijn we er onmiddellijk mee gestopt. We vonden het wel heel "straf" dat een slokje zo een reactie gaf. Vanaf toen ben ik ook geminderd met het drinken van light cola. Gelukkig maar want ik ben nu zwanger. Na het bezoeken van je site ben ik er helemaal mee gestopt. Mijn oudste zoon van 8 heeft ook een volledig verbod gekregen. Dat is een echt cola "light kindje. Toen ik van hem zwanger was, was ik zeer misselijk en kwam ik heel veel bij. Cola drinken hielp me toen erg goed om die misselijkheid te lijf te gaan. Mijn arts heeft me toen aangeraden om light te drinken omdat dat beter was!!!!!Ik heb dat toen met liters gedronken. Ik heb veel problemen gehad tijdens mijn zwangerschap toen. En ik maar light blijven drinken.Pff om even niet goed van te worden.

Ikzelf heb wel wat lichamelijke klachte zoals regelmatig hoofdpijn. Of dit verband staat met het drinken van cola light, dat weet ik niet. IK ben er nu in ieder geval mee gestopt en we zullen het wel snel merken.

Ik wil je in ieder geval nog bedanken voor de goede site die je hebt en voor de energie die je er in steekt.

Ik wens je er nog veel succes mee.

Groetjes H.24 augustus 2002

Een bericht in het gastenboek op de website.

Patje

Wat voor zever is dit allemaal? je moet oorzaak en gevolg tegen elkaar afwegen. als ik cola drink, dan krijg ik ook koppijn en slapeloosheid. Heel deze website is gebaseerd op halve waarheden en onvolledigheden. Leg mij eerst eens WETENSCHAPPELIJK uit waardoor aspartaam mij koppijn ed zou kunnen geven. Overdaad schaadt, dat weet iedereen en dat zal ook voor Aspartaam wel het geval zijn. Maar hetzelfde geldt voor producten als cafeine en alcohol Voor veel diabetici is aspartaam het enige middel waardoor ze eens kunnen genieten van een ijsje of een pannenkoek.

Antwoord

Hallo Patrick,

Ik moet helaas bekennen dat de website volledig verantwoord is en absoluut geen halve waarheden bevat, en het gevaar van aspartaam overduidelijk is. Lees het artikel op de website maar: www.aspartaam.nl/artikelen/hoofdpijn.php Het is niet door mij geschreven maar door een zeer gerespecteerde arts.
Aspartaam bestaat uit drie stoffen:

1. phenylalanine 50%
2. asparaginezuur 40%
3. methanol 10%

Deze drie stoffen apart zijn alle drie in staat om hoofdpijn te veroorzaken. En als dat nog niet genoeg is zijn de eerste twee aminozuren die nergens in de natuur apart voorkomen een zenuwgif. Deze beide stoffen komen voor in normaal eiwit maar dan tesamen met ongeveer 20 andere aminozuren, die langzaam door de hersenen worden opgenomen. Als ze zoals in aspartaam apart voorkomen gaan ze rechtstreeks naar de hersenen en verstoren daar de normale werking: Dus hoofdpijn. Inderdaad kan je van Cafeine en alcohol ook hoofdpijn krijgen, er zijn denk ik nog wel een aantal stofjes te verzinnen. Voor diabetici is het het ergste vergif dat er bestaat. En jammer genoeg denkt de EU er net zo over als jij dat het goed is voor diabetici. Het aantal diabetici is echter de laatste jaren wel met minstens 30% gestegen.

Met vriendelijke Groet,
Ed Gunneweg

Aspartaam is volgens mij even schadelijk en veilig als caffeine. Trouwens, als ik te veel suiker eet, krijg ik ook hoofdpijn en buikpijn. al ooit eens een kind zien rondlopen die te veel suiker heeft gegeten? Dat toont ook alle symptomen van stress en je zult hem het eerste uur ook niet in slaap krijgen. Aspartaam zal inderdaad wel schadelijk zijn, maar overdrijf niet met te zeggen dat het om een groot complot gaat .

Antwoord

Patrick,

Gelukkig hoef ik jou niet te overtuigen dat aspartaam schadelijk voor je is want dat is helemaal mijn doel niet. Als iemand aspartaam wil gebruiken, ga gerust je gang. Maar lees dan wel al de informatie die op de website staat en die is geschreven door artsen en wetenschappers van naam.

Lees het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/bijlage1.php maar eens dan zul je merken dat het om een groot complot gaat.

Vriendelijke groet,
Ed Gunneweg.23 augustus 2002

Een bericht in het gastenboek op de website.

Hallo daar!

Ikzelf ben 7 jaar diabeet en ik had wel eens vaag iets over de gevaren van Aspartaam gehoord, maar ik wist niet dat het zo erg was. Uit ervaring weet ik dat het praktisch moeilijk is om Stevia te gebruiken als volwaardig tafelzoetmiddel. Maar ik gebruik Hermesetas. Dit is een vloeibaar zoetmiddel op basis van saccharine dat je bij de apotheker kan krijgen. Ingredienten per druppel: 6 mg natriumcyclamaat, 0.6 mg natriumsaccharinaat, 0.026 mg bewaarmiddel (sorbinezuur) en 45.5 mg gedemineraliseerd water.

Misschien een tip voor de anderen?

Sofie.

Antwoord

> Hallo Sofie,

Inderdaad kun je beter sacharine gebruiken dan aspartaam, want aspartaam is zuiver vergif voor mensen met diabetes. Gelukkig heb je dat nu zelf ook kunnen lezen. Stevia is toch nog wel een betere zoetstof dan sacharine. In wat voor opzicht is het geen volwaardig tafelzoetmiddel?

Voor info over sacharine kijke maar op www.saccharine.org

Vriendelijke groet,
Ed Gunneweg23 augustus 2002

Een bericht in het gastenboek op de website.

Beste,

In de VSA staat al jaren een waarschuwing op de pakjes aspartaam die je in restaurants e.d. krijgt, die waarschuwing wijst de consument op de mogelijke kankerverkende eigenschappen van aspartaam, het wordt tijd dat men dit hier ook doet als je ziet hoeveel jongeren er een gewoonte van hebben gemaakt om light produkten met aspartaam te gebruiken.

Eric.

Antwoord

Hallo Eric,

Het is wel waar dat er in Amerika een waarschuwing op tafelzoetstof staat, maar niet op de verpakking met aspartaam, maar op de verpakkingen met sacharine. Sacharine mocht niet verder worden uitgebreid na de komst van aspartaam vandaar de verplichte melding dat het kanker kan veroorzaken.

Kijk maar eens op de website http://www.saccharine.org Daar staan de feiten over sacharine vermeldt.

Vriendelijke groet,
Ed GunnewegFrom: f.l.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, August 23, 2002 3:02 PM
Subject: FW: aspartaam

Geachte Heer,

Hierbijgevoegd de reaktie van het Federaal Voedselagentschap in België op mijn vraag naar de gezondheidsapecten van aspartaam.

Wat is uw standpunt hieromtrent

dank en vriendelijke groet

M.L.

Van: Y.v.d.B [mailto:YvdB@f....be]
Verzonden: vrijdag 23 augustus 2002 14:22
Aan: l@skynet.be
Onderwerp: aspartaam

Geachte Heer,

Aspartaam is een zoetstof dat de eigenschap heeft om 200 maal sterker te zoeten dan tafelsuiker. Aspartaam bestaat uit 2 aan elkaar gelinkte aminozuren (AZ(waardoor het een dipeptide vormt): het essentiële AZ fenylanalyne en het niet-essentiële AZ asparginezuur. Fenylanalyne is wel een essentiëel AZ maar kan problemen geven voor mensen die lijden aan Fenylketonurie, een zeldzame stofwisselingsstoornis, daarom moet het etiket de waarschuwing bevatten: "bevat een bron van fenylalanine" voor de tafelzoetstoffen die aspartaam inhouden. In de meeste gevallen staat er dan ook bij dat het aspartaam is.

De dagelijks toegelaten hoeveelheid is 40mg per kg lichaamsgewicht. Bij overdreven verbruik kan inderdaad methanol ontstaan maar die overdreven hoeveelheid komt ongeveer neer op het drinken van een hoeveelheid van ongeveer 4,5 l cola light per dag.

Aspartaam zelf bevat geen methanol. Over het algemeen is het trouwens aan te raden geen enkele zoetstof te gebruiken in grote hoeveelheden en dat geldt evengoed voor suiker. Overdreven gebruik van suiker kan de gezondheid ook ernstig schaden, de toename van hart- en vaatziekten tot één van de voornaamste doodsoorzaken en de toename van diabetes type I - zelfs na de leeftijd van 40 jaar - in de westerse wereld zijn daar deels door te verklaren.

Over aspartaam wordt ook heel veel nonsens die kant noch wal raken verkocht. De door u geciteerde website strooit nogal wat desinformatie in het rond en durven zelfs beweren dat fenyl- analine (een essentiëel aminozuur; zonder FA lijden we aan een gebreksziekte) op de lijst staat van biologische en chemische wapens van de VS wat werkelijk complete onzin is! Mensen met Fenylketonurie moeten daarom een uitgebalanceerd dieet volgen die de aanvoer van FA streng controleert want hoe dan ook hebben deze patiënten dat aminozuur nodig.
Nog een staaltje: dezelfde website beweert dat beide AZ derivaten zijn van (r)DNA. Iemand met enige kennis van zaken weet dat zoiets klinkklare onzin is. Aspartaam is door alle Amerikaanse, Europese en internationale instituten aanvaard als zoetstof, Het FAVV wijkt hier niet van af.

Als u nog vragen moest hebben aarzel dan niet ons te contacteren

Vriendelijke groeten,
Y.v.d.B Meldpunt FAVV

Antwoord

Hallo Mark,

Sorry dat ik zo laat antwoord maar ik het een computerstoring gehad. Ik vind het heel fijn dat je de reactie van het Federaal Voedselagentschap aan mij hebt opgestuurd. Helaas is het niet zo dat de website www.aspartaam.nl veel nonsens verkoopt die kant noch wal raken, wij strooien geen desinformatie rond en niet phenylalanine stond op die lijst met eventuele chemische middelen voor oorlogsvoering, maar aspartaam in zijn geheel.

Aspartaam bestaat uit: phenylalanine 50% , Asparaginezuur 40%, Methanol 10%.

Het is dus niet waar wat er staat dat er geen methanol in zit. Ik weet niet hoe ze daar bij komen maar het is pertinent onwaar. Het inderdaad waar dat de ADI, de dagelijks toegelaten hoeveelheid 40 mg/kg lichaamsgewicht is. Dit ADI is tot stand gekomen door het te testen op ratten. Ratten hebben een enzym waardoor ze aspartaam vele malen beter kunnen verteren dan mensen. Zodat de ADI voor mensen te hoog is ingeschat. Aspartaam is voor mensen gewoon vergif en nog een zenuwgif ook. Het is dus niet nodig 4,5 liter light drank voor te drinken, het is in iedere hoeveelheid vergif. Het is inderdaad zo dat door te veel suiker gebruik diabetes kan ontstaan. Dit is echter ook het geval door het gebruik van aspartaam. Helaas komt er de laatste jaren veel meer diabetes voor dan voor het toestaan van aspartaam.

Zonder phenylalanine lijden we aan een gebreksziekte!! Er is in de hele natuur geen enkel product te vinden (dat niet door mensen is gemaakt) waar ALLEEN phenylalanine in voor komt. Het komt voor in eiwit als onderdeel van meer dan 20 andere aminozuren. Zodra het alleen voorkomt werkt het bij mens en dier als een zenuwgif. Een van de stofwisselings (afbraak) produkten van aspartaam is DKP (Diketopiperazine). In de artikelen serie www.aspartaam.nl/artikelen/mgold_1.php staat heel veel informatie over aspartaam en al de onjuiste stellingen die daar ooit over door de fabrikanten zijn gezegd. Er staat o.a. in:

"Zodra aspartaam in een vloeistof oplost wordt het instabiel en begint af te breken in zijn individueLe bestanddelen in plaats van dat het zijn stabiele chemische structuur behoud. Bovendien begint zich aspartyl- phenylalanine-diketopiperazine te vormen (Opm: Er zijn verschillende vormen van diketopiperazine (DKP), maar vanwege een vereenvoudiging van de terminologie zullen we het van-nu-af-aan hebben over aspartyl-phenylalanine diketopiperazine of eenvoudigweg "DKP"). De afbraak snelheid is afhankelijk van meerdere factoren, voornamelijk temperatuur en zuurgraad (Stamp-1989)."

Er is in Nederland nauwelijks onderzoek gedaan naar de problemen met aspartaam, omdat de FDA had gezegd dat het goed was heeft de EU het zonder slag of stoot ook goedgekeurd. Er is geen enkel onderzoek op de lange termijn bij mensen bekend. Of het moeten alle mensen zijn, de sinds het goedkeuren van aspartaam over de gehele wereld hebben meegedaan aan het grootste onderzoek dat ooit is gehouden. Helaas zijn de uitkomsten van dat onderzoek verschrikkelijk en de gevolgen voor de mens zijn ook verschrikkelijk.

Als u precies wilt weten hoe aspartaam in Amerika is goedgekeurd zou u het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/bijlage1.php en verder moeten lezen.

Helaas wijkt het FAVV in Belgie dus niet af van de richtlijnen die door de EU zijn aanvaardt.

Mocht u nog vragen hebben na het lezen van de artikelen op de website dan kunt u die altijd stellen. Bij ons krijgt u altijd EERLIJK antwoord, hoewel dat niet altijd prettig gevonden zal worden en men zal proberen om met foutieve opmerkingen de waarheid in een slecht daglicht te stellen.

Met vriendelijke groet,
Ed Gunnewegpijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!