Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(17)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >
From: A. van U.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, September 18, 2003
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

hallo

ik heb jullie site bekeken ik ben er erg van geschrokken. ik heb een zoontje van 8 jaar die al jaren lightprodukten krijgt dit omdat hij van suiker erg druk word maar wat mij verbaast is dat hij soms gedragsstornissen krijgt en dat vooral nadat hij veel heeft gedronken voornamelijk cola light. Nu is mijn vraag moet ik ineens radicaal stoppen met light en zoetjes of ik moet ik het afbouwen. alvast bedankt

groetjes A.

Antwoord

Hallo A.,

Het is toch beter om gelijk te stoppen,hoewel dat wellicht ontwenningsverschijnselen zal geven. Je zult dan zien dat deze langzaam maar zeker verdwijnen. Vooral de gedragsstoornissen ontstaan door het gebruik van aspartaam houdende limonade, maar waarschijnlijk ook leerstoornissen. Heeft je zoontje soms nog andere klachten, zoals hoofdpijn enz. zie de lijst met bijverschijnselen:

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Je zult ook eens op moeten letten hoe hij reageert op producten met smaakversterkers, zoals chips en kant en klare voeding.

Wordt hij echt alleen van suiker druk of zijn daar soms nog andere stoffen voor verantwoordelijk. Helaas houdt mijn website zich hoofdzakelijk bezig met aspartaam en smaakversterkers, maar er zijn nog veel meer stoffen, zoals kunstmatige kleurstoffen (in snoep) die deze drukte kunnen veroorzaken.

Je kunt proberen via het internet om Stevia te gaan gebruiken.
Dit is een volkomen veilige zoetstof en er staat een artikeltje over op de website

www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php

en anders moet je nog even op zoek. De website www.steviva.com verkoopt ook Stevia. Het is echter helaas in Europa verboden ten gunste van aspartaam.From: M. H.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, September 19, 2003
Subject: Mijn vraag over aspartaam

Geachte heer/mevrouw,

Omdat ik aan het lijnen ben, gebruik ik veel produkten die met zoetstof gezoet zijn. Een vriendin wees mij op de gevaren van aspartaam en ik heb meteen op de site gekeken. Wat ik zag vindt ik behoorlijk schokkend! Ik zit al maanden aan de dubbelfris light en optimel vla. Gelukkig heb ik nog geen klachten, maar ik stop er direct mee! Ik zal deze site aanstaande week voorleggen aan mijn diëtiste en ben benieuwd naar haar reactie. Nu is mijn vraag: Wat kan ik nu wel voor zoetstof gebruiken? Canderel, mag niet, Süssli mag niet, Is er wel een veilige zoetstof of kan ik maar beter gewoon suiker gebruiken?

Ik ben heel benieuwd naar uw reactie.

met vriendelijke groet,
M. H.

Antwoord

Hallo M.,

Het is erg goed dat je zo'n goede vriendin heeft die je voor de zoetstof aspartaam waarschuwt. Het is niet alleen schokkend maar ook verschrikkelijk dat onze regering niets onderneemt. Het beste is echt om direct te stoppen met aspartaam houdende producten want ze zijn erg slecht voor de gezondheid en bovendien helpen ze niet voor de lijn. Want bij het gebruik van deze zoetstof wordt er aan de hersenen een seintje gegeven dat er koolhydraten gebruikt moeten worden, waardoor we weer trek in zoetigheid krijgen.

Het beste is om bij een dieet suiker zoveel mogelijk te beperken om de "zoete smaak" een beetje kwijt te raken. Het is helemaal niet erg om bv vruchtensap (zonder aspartaam) aangelengd met spa als frisdrank te gebruiken. De maaltijden zoveel mogelijk vet arm dus gegrild vlees o.i.d. en bij de maaltijd een salade te maken met vet arme dressing. Het helpt ons goed want ze zijn vanaf januari zelf ook met de lijn bezig.From: A. D.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, September 21, 2003
Subject: Mijn ervaringen met Aspartaam

Beste redactie van de Aspartaam-site,

In mijn speurtocht naar de oorzaak van lichamelijke klachten, niet lokaliseerbare knagende pijn in de onderbuik, stuitte ik op een voor mijn idee directe relatie met het gebruik van de zoetstof aspartaam. De klachten begonnen 4 jaar geleden. Te weinig lichaamsbeweging en overgewicht waren naar mijn mening de oorzaak hiervan. Door wat te vermageren en meer te bewegen ging ik de symptomen te lijf. Na plusminus 3 maanden verviel ik weer in mijn oude levensstijl en 3 maanden later kwamen de klachten terug. Dit schema heeft zich de afgelopen jaren herhaald.

Steeds ben ik actief bezig geweest om de klachten in perspectief met mijn voeding te controleren. Inmiddels ben ik tot de overtuiging geraakt dat het vermageren (met veel light producten) niet geholpen heeft, maar tegen heeft gewerkt. Na wat experimenteren ben ik tot de conclusie gekomen dat het gebruik van de zoetstof aspartaam, bij mij, direct aanleiding geeft tot de eerder genoemde klachten. Ik ben resoluut met het gebruik ervan gestopt en sindsdien zonder klachten.

Via een zoekmachine kwam ik op uw site terecht maar leerde uit de door u gepubliceerde lijst, dat mijn klachten niet eerder aan aspartaam werden gerelateerd. Na het lezen van de oorspronkelijke (engelse) tekst werd echter duidelijk dat er door u een vertaalfout is gemaakt. Abdominal betekent in de (onder)buik, en niet zoals door u vertaalt; ledematen. Misschien aardig om te rectificeren. Uw artikelen lijken mij niet altijd even gefundeerd, maar hier geldt zeker; waar rook is is vuur.

Hoogachtend,
A. D.

Antwoord

Hallo A.,

Dat is een heel duidelijk verhaal over aspartaam en buikklachten. Ik ben blij dat je geheel zelfstandig achter de oorzaak bent gekomen en nu zonder klachten bent. Ik vind het heel fijn dat je wijst op een fout in de vertaling, want dan ben ik in staat om zulke dingen te veranderen. Misschien zou je zo vriendelijk willen zijn om mij nog even te laten weten welk artikel het precies was, want er staan op dit moment denk ik wel honderd verschillende artikelen op de website.

De artikelen zijn voor het grootste deel vertalingen van bekende artsen, wetenschappers en onderzoeksjournalisten, waarvoor ik eigenlijk wel durf in te staan. Anders zou ik het niet publiceren. Wellicht is het goed om over de niet gefundeerde berichten nog eens wat te mailen, zodat ik misschien daar een antwoord op heb.From: K. v.d. Z.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, September 21, 2003.
Subject: Mijn vraag over aspartaam

Allereerst wil ik zeggen dat mijn vraag/klacht lang niet zo erg is als de klachten die ik op uw site lees. Toch heb ik een vraag. Ik las dat enkele van de klachten waren dat je slecht ging zien en dat je multiple sclerose kon krijgen. Mijn klacht zag ik er niet bij. Hier mijn klacht(je)

Ik merk dat ik, als ik light-frisdranken drink, een naar gevoel in mijn buik krijg. (Ik drink zelden light-frisdrank maar soms krijg je het ergens, op een feestje ofzo) Het is dan net of mijn maag en/of darmen op hol slaan. Soms heb ik er dat tot diep in de nacht last van. Het is niet ernstig maar het valt me dus duidelijk op dat dit alleen bij light-frisdranken het geval is. Kan dat door aspartaam komen? of beeld ik mij dit gewoon in?

K. v.d. Z.

Antwoord

Hallo K.,

De lijst met klachten die zijn ontstaan door het gebruik van aspartaam stamt uit de beginperiode van aspartaam. Het is de officiële lijst van de FDA. Daarna wilde men geen klachten meer inventariseren. Op de lijst met klachten staan echter wel Misselijkheid en Braken en Diarree als nummer 4 en 7 op de lijst. Aan de ene kant is het erg dat je de klachten die je opnoemt krijgt, maar aan de andere kant wordt zo voorkomen dat je aspartaam gebruikt en dat is weer erg goed. En nee, je beeld het je zeker niet in, want buikklachten is een veel gehoord verschijnsel bij mensen die aspartaam gebruiken. Het beste is om zoveel mogelijk te voorkomen dat je fris met aspartaam naar binnen krijgt.From: F. C.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, September 21, 2003
Subject: antwoord op

Hallo, hier S. terug

Eerst en vooral wil jullie bedanken voor het antwoord op mijn schrijven. Ik weet zeker nu dat ik nooit geen aspartaan meer zal gebruiken.Ik ben nu ongeveer 3 weken zonder en voel mij al stukken beter.De vermoeidheid is weg en de buikpijn is al voor een derde weg.Jullie mogen gerust mijn verhaal op de webpagina zetten ik heb niet liever dan dat de mensen weten wat er kan gebeuren bij het gebruik van die vuiligheid.

Vriendelijke groeten vanuit Belgie
S.

Antwoord

Hallo S.,

Bedankt voor het antwoord op mijn email. Wat een geluk dat je je al veel beter voelt. Vooral de klachten waarvan je misschien niet wist waardoor het kwam, zoals de vermoeidheid en de buikpijn. Het is goed als je ook in België mensen waarschuwt voor het gebruik van aspartaam en ze verwijst naar de website.From: M. H.
To: Aspartaam
Sent: Tuesday, September 23, 2003
Subject: Re: Mijn vraag over aspartaam

Hallo Ed,

Bedankt voor de reactie. Ik heb vandaag mijn mijn dietiste gesproken over aspartaam. Zij zei dat het gebruik van aspartaam geen invloed heeft op de gezondheid mits het normaal gebruikt wordt. Ze zei dat de Cyclamaten zoals Sorbitol slechter zijn. Zij verwees me naar de site van het voedingscentrum. Daarop heb ik gelezen dat een volwassene max. 3.3 liter (13 glazen) lightdrank gezoet met aspartaam mag drinken (per dag), (Gezoet met cyclamaat 1,3 liter = 5 glazen). Daar kom ik lang niet aan! Ik drink 's avond gemiddeld 2 glazen dubbelfris light, en ik eet bijna elke dag yoghurt met een beetje zoetstof of optimel vla. Verder gebruik ik geen zoetstof.

Wat ik daar ook gelezen heb is dat Fenylalanine, wat ook in aspartaam zit alleen slecht is voor mensen die de zeldzame stofwisselingsziekte PKU hebben, bij die mensen wordt de fenylalanine niet uitgescheiden maar hoopt zich op in het lichaam. Daarbij kan hersenbeschadiging optreden.

Ik ben heel benieuwd naar uw reactie hierop.

Met vriendelijke groet,
M. H.

Antwoord

Hallo M.,

Net zoals het grootste gedeelte van de artsen en specialisten, weten ook tot op de dag van vandaag diëtisten absoluut niet wat er met aspartaam aan de hand is. De website van het voedingscentrum is van onze alom geprezen regering (gesponsord) dat zegt ook al genoeg als je tenminste de brieven die ik aan de regering heb geschreven heb gelezen.

Ik heb ooit eens de moeite genomen om een van de schrijvers van de artikelen over aspartaam op de website van het voedingscentrum (dhr. Hartemink) een antwoord te sturen. Maar je moet niet denken dat er een antwoord terug komt. Onze Jan Marijnissen een lange email gestuurd, nooit antwoord en ga zo maar door.

Alle gebruik van aspartaam is gevaarlijk voor de gezondheid. Wil je het toch gebruiken al is het maar, zoals je zegt, een klein beetje, prima. Maar denk dan nog eens aan deze website als je wel problemen krijgt.

3.3 liter fris met aspartaam! Hoe durven ze het mensen aan te raden.

Maar M., volg je gevoel en doe wat goed voor je is.From: s. van b.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, September 23, 2003

Beste Ed,

Ik heb nog een paar vragen als je het niet erg vind. Ik heb ongeveer een week geleden mijn verhaal naar je toegemaild en heb daar ook antwoord van je op gekregen maar toch heb ik nog een paar vragen.

Ik ben nu 12 dagen gestopt met alles waar aspartaam en E621 inzit en de meeste klachten verminderen maar nog niet alles. Ik verwacht ook niet dat het meteen weg is maar het is wel zwaar. Ik heb nu nog last van moeheid maar als ik dan eenmaal in mijn bed lig ben ik vreselijk onrustig en lig ik soms uren wakker, heb ook weinig zin in dingen (terwijl ik eigenlijk nooit zo was) ik vond het altijd fijn om weg te gaan enz. maar nu heb ik dat niet kan dit ook komen doordat ik gestopt ben met aspartaam en E621? Ook ben ik soms een depressief (en waarom? Ik ben hartstikke tevreden met alles wat ik heb) Ook moet ik vreselijk veel naar de wc (maar dan ook echt veel). Gisteren had ik ook last van diarree wat gelukkig nu weer over is. Zou jij me kunnen vertellen of dit er allemaal bij hoort. Ik ga gewoon door en hoop dat die depressiviteit en die lusteloosheid snel over zijn want daar voel ik me niet prettig onder.

Nogmaals complimenten voor je site en alvast bedankt voor je antwoord.

Groeten S.

Antwoord

Hallo S.,

12 dagen is nog redelijk kort om geen enkel verschijnsel meer te hebben. Je moet denken dat de gifstoffen van de methylalcohol zich in je gehele lichaam hebben opgebouwd. Het duurt maanden voordat al dat gif uit je lichaam is. Voor die tijd ga je natuurlijk wel merken dat het beter met je gaat. Maar als je de artikelen gelezen heb over ontwenningsverschijnselen uit de laatste mail dan zul je merken dat het niet zo maar over is. Dat kan zeker enige tijd duren. Zelfs een verkoudheid is niet uit te sluiten als gevolg van de reiniging van je lichaam, omdat de gifstoffen terug in je bloed komen voordat ze uitgescheiden worden.

Het is een kwestie van een lange adem. Zo weinig mogelijk andere gifstoffen gebruiken, zoals bv koffie, alcohol enz omdat ze het reinigingsproces vertragen. Wel goed is om veel, heel veel water per dag te drinken. Gewoon uit de kraan en niet uit plastic flessen.

De vermoeidheid en de onrust zijn daar ook een gevolg van. Nergens zin in hebben en je depressiviteit is ook nog steeds het gevolg van aspartaam gebruik.

Het veel naar de WC gaan is normaal een verschijnsel dat je aspartaam gebruikt. Let eens op de verborgen stoffen die aspartaam en smaakversterkers kunnen bevatten, kijk ook eens wanneer het ontstaat, bv nadat je iets gegeten hebt.

Probeer het vol te houden, het is het uiteindelijk waard omdat je je dan weer veel beter gaat voelen.

Sterkte gewenst, ook voor je vriend

Antwoord van S.

From: m.
Sent: Tuesday, November 11, 2003
Subject: Re: Mijn vraag over aspartaam

Beste Ed,

Ik wil je nog even bedanken voor je reactie op mijn vraag. Je vroeg ook hoe lang ik aspartaam gebruikt heb. Ik heb het denk ik zo'n drie a vier jaar gebruikt en dan ook echt heel de dag light dranken en iedere dag kauwgom. Ik ben er nu iets meer dan 60 dagen mee gestopt en voel me wel iets beter maar nog niet al mijn klachten zijn weg. Ik ben nog steeds af enn toe een beetje raar in mijn hoofd en duizelig. Kan dat nog steeds daardoor komen?

Ik loop bij de fysio voor hyperventilatie en zij vind het ademen goed gaan maar nog steeds heb ik klachten. Ook heb ik last van mijn ogen (vooral mijn rechteroog) heb namelijk ook een bril. Ben daarvoor vandaag naar de oogarts geweest en die zegt dat dit soort klachten wel vaker voorkomt. Misschien heb ik wel last van mijn ogen door die aspartaam gebruik. Ik weet het niet maar hoop dat het snel over gaat. Ik ben in ieder geval blij dat ik gestopt ben met al die rotzooi!! Ook eet ik geen smaakversterkers meer. Maar wat ik daar nog over wilde vragen is of het ook in kaas zit? Ook heb ik tandpasta gekocht waar geen sacharine in zit (moet zeggen dat ie best lekker smaakt) Wel eet ik nog af en toe glucosestroop zou het daardoor kunnen komen dat ik me af en toe nog zo raar voel?

Alvast bedankt voor je reactie.

Groeten S.

Antwoord

Hallo S.

Ook na 60 dagen zonder aspartaam, komt het toch nog voor dat je het in voeding onder andere namen naar binnen krijgt. Glucosestroop is er daar een van. Je moet constant controleren hoe je je de volgende dag voelt, als je je vervelend voelt, moet je controleren wat je gegeten hebt. Er wordt wel gezegd dat smaakversterkers ook in kaas zitten, maar dan waarschijnlijk in Franse kaas. Ik heb er meestal zelf geen last van.

Lees ook nog eens de artikelen:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

daar staat ook waardevolle info in.

Ogen worden heel vaak aangedaan door aspartaam, dwz door de stof methylalcohol die wordt omgezet in formaline en mierengif. Denk maar aan de mensen die spiritus dronken en blind werden. Zo snel gaat dat niet maar aspartaam heeft wel een negatieve werking op de ogen.

Een advies: GEEN glucosestroop meer gebruiken, je vertraagd de genezing daardoor. Zo nu en dan zal het per ongeluk toch niet lukken, maar als je het kan voorkomen moet je dat doen.From: A.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, September 24, 2003
Subject: aspartaam en msg

Hoi Ed,

Ik heb nu alles gelezen over aspartaam en MSG ,en het is behoorlijk angstaanjagend,Ik heb zelf fibromyalgie waarvan de laaste 5 a 6 jaar verergerd,ik heb spanningshoofdpijn migraine,prikkelbare darmsyndroom ik gebruik antidepressiva's tegen angst en paniek aanvallen en kan nog wel even doorgaan met wat voor klachten ik nog meer heb.

Ik heb mijn eetgedrag eens onder de loep genomen en ben tot de conclusie gekomen dat ik alleen maar gif eet. De laaste jaren gebruik ik ook nog eens aspartaam overal in,zoetjes in thee en koffie kilo's suikervrije kauwgom en ga zo maar door ,niet wetende wat voor schade dat kan toe brengen en ook msg's zit werkelijk overal in,ik ben nu acht dagen aan mijn nieuwe eetstijl begonnen dus zonder al die aspartaam en msg.Als ik nu boodschappen ga doen,kost het veel tijd om alle etiketten te lezen om te kijken wat er in zit,en het zit OVERAL bijna in,de wereld word echt vergiftigd,mijn vraag aan jou is zijn er lijsten waarin in staat welke voedingsmiddelen vrij van msg en aspartaam zijn,ik koop nu al verschillende produkten in de reformwinkel,maar het is allemaal peperduur.

Zou je me ook kunnen vertellen of er ook zoetstoffen zijn die niet schadelijk zijn!!!!! En ik zou ook graag willen weten onder welke andere namen monosodiumglutaminaat zich verschuilt want ik zie verschillende soorten namen die met het zelfde eindigen maar ik durf dat ook niet meer te kopen,je snapt natuurlijk wel dat ik met al mijn klachten die troep niet meer neem ,maar het een heel gezoek is om voedindsmiddelen te vinden waar het niet in zit, het zit zelfs in vleeswaren voor op brood.ZUCHT.

Ik hoop dat mijn pijnen en moeheid weggaan na een paar maanden, ik heb de verhalen gelezen op jou site van de dames met fibromyalgie en al die klachten daarnaast, en heb stille hoop dat ze bij mij ook weg gaan.Maar ik begrijp dat dat niet in een week tijd kan.Dit waren ook allemaal verhalen van buiten europa, heb jij ook email's of brieven gehad van mensen die gewoon uit nederland komen en dat hun klachten na het staken van hun gebruik met aspartaam en msg verdwenen ? daar ben ik heel benieuwd naar ,want daar kan ik niks over vinden ,of heb jij een tip waar ik moet zoeken.

met vriendelijke groet,
A. C. ps.ik heb jou verleden week die mail gestuurd over een medicijn Remeron waar ook aspartaam in zit.

Antwoord

Hallo A.

Ik heb je email gelezen en het is verschrikkelijk wat voor verschijnselen je allemaal hebt. Het is erg goed dat je alle etiketten leest, dat is namelijk de enige manier waarop je jezelf nog een klein beetje kan beschermen. Vooral de kauwgom is erg slecht die moet je zeker niet meer gebruiken. Er staat op de website wel een lijst met artikelen die WEL aspartaam bevatten maar ik kan vanuit belangenverstrengeling geen lijst van artikelen zonder aspartaam op de website zetten.

Wat betreft artikelen met smaakversterkers is helemaal geen beginnen aan omdat dat er waarschijnlijk duizenden zijn. Alles wat in zakjes, potjes en flesjes zit bevat bijna altijd aspartaam. Ik was zelf ook naar een reformzaak gegaan en had daar bouillonpoeder gekocht omdat de bekende merken die je ook wel kent allemaal smaakversterkers bevatten. Wat denk je na een paar dagen dacht ik: Wat heb ik toch weer een pijn in mijn hoofd, staat er geen smaakversterker op maar een of ander gehydrolyseerd eiwit. Je begrijpt het al een verborgen smaakversterker. En zo maken de fabrikanten het ons steeds moeilijker.

Het beste is om zoveel mogelijk zelf alles te maken met gewone verkrijgbare artikelen, dus geen vooraf gemaakte dingen.

Er is een zoetstof die absoluut onschadelijk is. Dat is Stevia, er staat een artikel over op de website en je kunt ook eens op de website kijken http://www.stepa.be/nederlands.php Daar verkopen ze Stevia die ik al jaren gebruik tot grote tevredenheid. Niet echt goedkoop vind ik zelf maar je doet heel erg lang met een flesje.

Over verborgen smaakversterkers staat ook een artikel op de website: www.aspartaam.nl/artikelen/msg.php Ja, tot mijn verdriet moet ik zelf tegenwoordig ook afblijven van de vleeswaren want daar zit ook MSG in. Niet in alles hoor, maar het staat er vaak niet op.

Ik hoop echt dat je de verbetering van de fybromialgie spoedig zult gaan merken. Je zult echter wel het nodige geduld moeten hebben omdat je lichaam vol vergif zit en dat er heel langzaam uit moet komen. Veel water drinken (gewoon uit de kraan is het beste)

Er staan natuurlijk enorm veel brieven van lezers (eigen verhalen) op de website, kijk maar eens op: www.aspartaam.nl/info/verhalen1.php daar staan op dit moment 17 aflevering eigen verhalen op.Bericht in het gastenboek d.d. 26 september 2003

A.

beste lezers,

Ik ben nu 12 dagen aspartaam en msg vrij en kan sinds jaren weer uren lopen en heb geen buikklachten meer,ik heb fybromyalgie met vreselijke pijnen in mijn hele lichaam en zware vermoeidheid en dat al jaren lang. spastische darmen spanningshoofdpijn migraine en kan nog wel even doorgaan,al mijn klachten zijn een stuk verminderd.Ik denk dat dat genoeg zegt over wat voor gif aspartaam en msg zijn

Antwoord

Hallo A.,

Je schrijft niet hoe lang en hoeveel aspartaam je al hebt gebruikt, maar al je na 12 dagen al zoveel goede resultaten bemerkt dan is het in ieder geval de moeite waard dat je met aspartaam en MSG gestopt bent. De klachten die je noemt komen in ieder geval voor op de lijst met bijverschijnselen, hoewel de meeste artsen en specialisten deze oorzaak ontkennen. Ik wil je natuurlijk niet teleurstellen maar denk niet dat je er na 12 dagen al ben want het is best mogelijk dat je een terugslag krijgt. Dat zijn dan de zg. ontwenningsverschijnselen. Ik hoop dat je de artikelen hierover al gelezen hebt. Heb je nog vragen, stel ze gerust op mijn email adres.

Fijn dat het zo goed met je gaat.Bericht in het gastenboek d.d. 27 september 2003

W.

het is nu 04.00 uur, ik heb net de homepage van aspartaam gelezen en zit nu nog bij te komen, moet het allemaal nog verwerken en heb voor zoiets nog wel een tijdje nodig. Ik ben suikerpatient en nog veel meer kwaaltjes (waaronder niet meer fatsoenlijk slapen) en eerlijk gezegd hoop ik dat van dit alles niets waar is. (stom he?) maar als ik alles nog eens heb doorgelezen en het een en ander heb laten binnenkomen(boven in mijn brains) zal ik zeker gaan proberen om alle aspartaam in mijn leven te verwijderen, de gewenste resultaten zal ik jullie zeker weten laten weten.

Antwoord

Hallo W.,

Ik kan me goed voorstellen dat je van al die nare berichten goed geschrokken ben, zeker als je tot nu toe vrij en blij aspartaam en smaakversterkers heb gebruikt. De kwaaltjes die je opnoemt komen in ieder geval voor op de lijst met bijverschijnselen. Ik zou ook willen dat het niet waar was en dat is niet stom, het is eigenlijk vreselijk dat zoiets zolang kan doorgaan zonder dat er maatregelen tegen genomen worden. Hoeveel mensen moeten nog klachten krijgen voordat er iets gedaan wordt?

Ik zou het in ieder geval fijn vinden als je me op de hoogte zou houden. En....je moet het niet gaan proberen om aspartaam uit je leven te bannen, je moet het echt doen, het gaat (zeker bij jou als suikerpatient) om je gezondheid. Ik wens je veel succes bij het stoppen. Als je vragen hebt kun je me ook emailen.From: F.H.G. H.,
To: Aspartaam
Sent: Saturday, September 27, 2003
Subject: Re: Mijn vraag over aspartaam

Hallo Ed

Ik ben nu 44 dagen geleden gestopt met aspartaam en ik heb laatst de site over aspartaam over het ontgiften van de lever opgezocht en daar stonden verschillende middelen op die ik daar voor kon gebruiken . Bij de homeopathische winkel heb een briefje afgegeven met de namen van de tabletten die ik moest hebben, de verkoper heeft het op de computer opgezocht maar kon het niet vinden toen heeft hij een arts gebeld (ik denk een homeopathische arts) en die heeft zei dat ik de volgende voedingssupplementen moest proberen van het merk solgar: phosphatidyl choline complex, milk thistle, megasorb vitamin B-complex en van het merk bloem vital green chlorella, die laatste tabletjes zijn om de lever snel te ontgiften ik heb de tabletjes 4 dagen ingenomen en toen kwam het nare gevoel weer meer opzetten ik ben er meteen weer mee gestopt. het gevoel dat kreeg was weer net als in het begin, heel anstig en bang dat er iets naars gaat gebeuren. Nu ben ik 5 dagen verder het is wel weer wat minder geworden maar komt toch nog wel met vlagen terug. Ken je betreffende voedingssupplementen, is het beter om er niet mee door te gaan en eerst de 60 dagen af te maken. Is het normaal dat je na 44 dagen nog zulke klachten hebt na het stoppen met aspartaam ?

alvast bedankt

en de groeten van Y. H.

Antwoord

Hallo Y.,

Het is niet leuk om te horen maar het kan soms zelfs na twee maanden nog zo zijn dat de vervelende verschijnselen terugkeren die ontstonden door het aspartaam gebruik. Dit komt omdat de gifstoffen door die door de lever worden ontgift in de bloedbaan komen en zodoende vervelende gevoelens kunnen geven. Maar volhouden is het beste advies, want uiteindelijk zullen de verschijnselen verdwijnen. Ze kunnen echter weer terugkeren als je (per ongeluk) iets eet waar zonder het te weten aspartaam of smaakversterkers in zitten. Als je zulke bijverschijnselen bemerkt, moet je direct nagaan wat je gegeten hebt en dan controleren wat de ingrediënten zijn. Het blijft voortaan alle etiketten nakijken op de ingrediënten. Ik ken de tabletten van Bloem ?vital green chlorella" niet. Ik heb wel goede ervaringen met middelen van Bloem. Maar misschien zit er toch een stof in waar je niet (meer) tegen kunt. Je zou als het niet op de tabletten staat eens kunnen vragen aan Bloem. Het kan niet door een van de andere middelen zijn gekomen?

Goed hoor dat je al 44 dagen bezig bent.Bericht in het gastenboek d.d. 29 september 2003

T.

Hallo,

Ik gebruik nu ongeveer een week geen producten met aspartaam meer, maar ik heb gisteren toch 2 bekers cola light op (niet zo slim maarja ) Mijn vraag is, begint die 60-dagen-geen-aspartaam-test dan weer helemaal opnieuw? Of maakt 1 keer cola light tussendoor niet zo veel uit?

Antwoord

Hallo T.,

Het inderdaad niet zo slim, maar ja dat kan gebeuren nietwaar. Niets is verplicht, maar je maakt het jezelf zo wel moeilijk. Het is net als stoppen met roken. Een sigaretje maar.... en het stoppen wordt steeds moeilijker. Als je van klachten die je hebt door aspartaam gebruik wil afkomen dan zal je toch zeker alle aspartaam en Light frisdranken moeten laten staan. Alle aspartaam is vergif, dus ook die ene keer tussendoor is niet goed voor je lichaam.

Sterkte met stoppen.Bericht op het Forum d.d. 30 september 2003

Goedendag,

Gisteravond heb ik na het avondeten een bakje yogurt gegeten, dieet yogurt diezelfde middag gekocht bij een Duitse supermarkt. Na de eerste hap viel me de overheersende (zoetstoffen) aspartaamsmaak op. ik vond het niet echt lekker, maar ik heb het bakje yogurt 250 ml wel opgegeten.

Tot zover niets aan de hand, totdat ik vanacht naar het toilet moest, ik leek wel dronken, ik waggelde in de slaapkamer door duizeligheid en onevenwicht. En dat terwijl ik nooit geen alcohol drink ! Ik zal wel slaapdronken zijn dacht ik zo. Vanochtend toen ik wakker werd gebeurde precies hetzelfde. Elke ochtend maak ik een stevig wandeling van een uur, en ook deze ochtend deed ik dat. maar wederom had ik last van evenwichtstoornis. En dat terwijl ik dat nooit eerder heb gehad ! ik heb goed gegeten vandaag en zelfs tot nu toe heb ik last van duizeligheid en evenwichtstoornis. Ook is mijn zicht minder scherp.

Ik heb een goede gezondheid en een normaal gewicht, 77 kilo bij 1,75 cm. Mijn leeftijd is 32 jaar en gezondheidsklachten zijn mij totaal vreemd.

Het bakje yogurt is het enige vreemde wat ik de laatste 48 uur heb gegeten, samen met suikervrije kauwgum, ook met aspartaam, maar daar heb ik ook nog nooit eerder last van gehad.

Is het mogelijk dat er een relatie is tussen het aspartaam bakje yogurt en de evenwichtstoronis ?

R.

=== Antwoord van Anti-zoet === [Moderator Aspartaam Forum]

Dat bakje diëet-yoghurt, gekocht bij een Duitse supermarkt, met zoetstof - aspartaam, moét de oorzaak zijn van je bevindingen! Je hebt het bakje yogurt 250 ml wel opgegeten, ookal was dit dan 'maar' 250 ml. iéder ml. en mgr. is dan al té véél...

Eerst was en nog niets aan de hand, maar zoals ik dat zélf óók heb, komen de klachten en nárigheden 'pas' áchteráf... Het kán nu zelfs zijn dat je óók voor o.a glucosestroop gevoelig bent en méérder producten waar 'aspartaam' niét op áángegeven staat.

Ja, héél herkenbaar; die duizeligheid, evenwichtstoornis en een minder scherp zicht. Zélf heb ik dan meestal óók nog een pijnlijke keel, hoofdpijn en pijnlijke spieren en gewrichten.

Suikervrije kauwgum, met aspartaam, daar heb je ook nog nóóit eerder lást van gehad, maar dat kan nu óók veranderd zijn. Het kan zijn, dat je nu met die kouwgom die je dan al nam en nú dan dat bekertje yoghurt, aan een bepaalde grens bent gekomen.

Het is dus weldégelijk mógelijk dat er een relatie is tussen het aspartaam bakje yogurt en de evenwichtstoornis!!! De kans is zelfs gróót, dat je nu niet alleen gevoelig bent voor die bewuste aspartaam-artikelen, maar voor ál dit soort nárigheden.

Rico, heel veel sterkte en hoor graag van je hoe het verder met je gaat, elke reactie kun je hier op het forum kwijt...

Met vriendelijke groet, 'Anti-Zoet'

Antwoord

Hallo R.,

Uit je bijdrage aan het Forum kan ik niet opmaken of je al langer aspartaam gebruikt in bv frisdranken en/of kauwgom. Want zo'n verschrikkelijke reactie komt denk ik niet zomaar uit de lucht vallen.

Wat jij hebt ervaren staat als nummer 2 op de lijst met de 24 belangrijkste symptomen van Aspartaam vergiftiging. Dus dat is iets wat heel veel voorkomt en dat wil je waarschijnlijk niet nog eens meemaken. Ik ken het gevoel want toen ik nog niets van aspartaam afwist heb ik dat ook gehad.

Het klopt dat je dan echt zowat niet meer op je benen kunt staan en zoals je schrijft, gebeurt dat niet gelijk, maar uren later als je al op bed ligt.

De methylalcohol wordt omgezet in formaline en mierenzuur en dat komt door de snelle stofwisseling van je oog in je netvlies terecht, vandaar dat je zicht niet scherp is.

Gebruik vanaf nu absoluut geen suikervrije kauwgom meer want als er iets slecht is is het dat wel, denk maar aan dat pilletje onder de tong van de hartpatiënt. Stoffen in je mond worden ogenblikkelijk door de bloedsomloop opgenomen.

Drink veel water, minstens 2 ltr per dag (gewoon uit de kraan) om er voor te zorgen dat de gifstoffen snel uit je lichaam worden gespoeld.

SterkteFrom: b.@zeelandnet.nl
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, October 01, 2003
Subject: Mijn vraag over aspartaam

Hallo,

Ik gebruik de zoetstof aspartaam 2 jaar en vrijwel direct (achteraf bekeken) kreeg ik allerlei vage klachten zoals, misselijkheid, last van ingewanden, hoofdpijn, wisselende stemmingen, huisarts dacht eerst dat ik zwanger was, ik werd doorgestuurd naar internist en die begreep niets van alle klachten maar aan mijn bloed was te zien dat er duidelijk iets mis was. En om een lang verhaal iets korter te maken kreeg hij uiteindelijk het idee dat er iets mis kon zijn met mijn schildklier en dit bleek een juiste gok ik gebruik nu tyrax en voel me stuk beter. Ben wel gestopt (sinds een week) met de zoetjes en gebruik nu maar gewoon suiker. Ik vraag me wel af of aspartaam direct of indirect iets te maken heeft met al mijn klachten en het feit dat mijn schildklier niet optimaal meer functioneert. Ik heb in het gastenboek veel gezondheidsklachten gelezen die ik herken en ik denk dat we het over één ding zeker eens zijn , aspartaam is troep.

groetjes K.

Antwoord

Hallo K.,

Ik heb het even voor je opgezocht en het is duidelijk dat problemen met de schildklier en aspartaam alles met elkaar te maken hebben. Je doet er goed aan om nooit meer aspartaam te gebruiken in welke samenstelling dan ook. Laat desnoods het onderstaande stukje aan je huisarts en/of specialist lezen. Gelukkig heeft de specialist goed gegokt. Als je geen suiker wil gebruiken dan kun je ook wat honing als zoetstof gebruiken. Is nog altijd iets beter dan witte suiker.

Je hebt nog niet verteld wat de andere klachten zijn die je door het gebruik van aspartaam had. Dat zou ik nog graag eens van je horen. En als je nog vragen hebt, stel ze gerust.

********************************************
UIt: Aspartame An ignored epedemic (Dr. H.J. Roberts blz 429)

3. Verminderde werking van de schildklier; ontsteking van de Schildklier.

Mensen met een verminderde werking van de schildklier "steken hun nek uit" - een uitdrukking die in 2000 gebruikt werd door Mary Shoman - door het gebruik van aspartaam wat de schuld is van hun grotere overgevoeligheid voor de ongunstig bijwerkingen.

Triiodothyronine een thyroxine zijn de twee meest actieve schildklier hormonen. Daar ze geproduceerd worden uit tyrosine, bestaat er een verbinding met phenylalanine.

Phenylalanine wordt gemakkelijk omgezet in tyrosine door de werking van phenylalanine hydroxylase. Tyrosine werkt dan als voorloper voor de synthese van catecholamine in de hersenen, dat de behoefte aan voedsel regelt en het humeur beinvloedt.

Bij een verminderde werking van de schildklier, of dat nu uit zich zelf, of door een eerder schildklier operatie komt, was bekend uit de resultaten van reacties op aspartaam. Dit was het geval bij 22 ingeleverde vragenlijsten. Dit verband is in veel gevallen veelbetekenend.

1. Ziekte van de schildklier verschijnt met grote regelmaat bij patiënten die suikerziekte hebben, die routinematig aangeraden wordt om geen suiker te gebruiken.

2. De effecten van geneesmiddelen en chemicaliën schijnen groter en langduriger te zijn bij mensen met verminderde werking van de schildklier.

Het zou mogelijk kunnen zijn dat er een vermindering mogelijk is van schildklier medicijnen wanneer geen producten met aspartaam meer worden gebruikt.From: y.s.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, October 01, 2003

Hallo,

Sinds kort ben ik gestopt met alles waar aspartaam inzit, moest best wel veel weggooien (vitaminepillen, zoetjes etc.) Ook heb ik alle crèmes, shampoos etc. nagekeken op glycol en heb ik nog meer moeten weggooien. Zou je nou bij ieder produkt dat je koopt om te eten, moeten kijken of er ( behalve aspartaam) acesulfaem, methylcellulose, glucosesiroop, smaakversterkers E621 E635 en alle andere genoemde produkten, zoals gehydrol. plant. eiwit, gistextract, soja proteine isolaat etc.(die lijst bij msg) inzit? Ik snap het niet allemaal eigenlijk, zoals methylcellulose, wat is dat, en soja is toch ook niet slecht? Kun je me het uitleggen?. En is saccharine ook slecht? Ik vind het prima te doen om op te letten waar aspartaam inzit en dat te vermijden, maar zoals glucosesiroop dat zit bijna overal in, en wat is daar slecht aan? Wel veel vragen, maar ik ben heel nieuwschierig naar het antwoord en alvast bedankt daarvoor.

Y.

Antwoord

Hallo Y,

Je bent ineens wel heel rigoreus bezig zeg om alles te vermijden dat op de website genoemd wordt. Het belangrijkste is te weten dat aspartaam en smaakversterkers werken als zenuwgif en vandaar dus je gehele lichaam beïnvloeden. Over methylcellulose staat een artikel van Dr. James Bowen op de website, www.aspartaam.nl/artikelen/methylcellulose.php dat zou je dus zelf kunnen lezen. De stoffen die je opnoemt waarvan uitgeleged wordt in het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/msg.php zijn stoffen die naar alle waarschijnlijkheid MSG bevatten. Mensen die daar overgevoelig voor zijn krijgen er gelijk last van, voor anderen die er niet gelijk last van krijgen kunnen ze ook slecht zijn. Soja op zich is niets mis mee maar soja proteïne kan weer MSG bevatten. Over Sacharine heb ik het volgende stukje in het Engels voor je:

********************************
We have all heard about how Saccharin was supposed to be carcinogenic, how lab rats fed with the stuff developed tumours, well read on and discover who may have started that story:

That "rat" warning was a scare tactic slapped on the pink stuff (Saccharin) in 1981... the same year that aspartaam came to market. They makers of Saccharin were further restricted to freezing the number of products that use Saccharin to around 200 (IE: no more growth).

The Canadians completed a 24 year study TWO YEARS ago showing that IF the consumer was a MALE rat (with a specific enzyme in its body) AND consumed obscene amounts of saccharine... it MIGHT get bladder cancer.

The FDA ignored that finding.... but earlier this year decided to get honest by removing the warning. Saccharin, a coal-tar based sweetener, has been on the market for over 100 years and it has fewer than TEN complaints against it. Aspartaam has been on the market for only 19 years and has well over 10,000 "official" complaints. My certified letter complaint is, most likely, NOT one of them.

If anyone can provide me with the source of this story I will add it here.

There is now a website that promotes the sweetener saccharine at http://www.saccharine.org. And please view this page for well documented facts.

***************************************
Dan nog even over glucosestroop, dat is een product waarvan blijkt dat veel mensen last hebben omdat het waarschijnlijk aspartaam bevat. Fabrikanten zien denk ik de bui hangen en gebruiken in heel veel producten glucostroop (een halfproduct) zodat ze op hun verpakking niet hoeven te zetten dat er aspartaam in zit.

Wel, dat waren veel vragen en naar ik hoop genoeg antwoorden. Heb je trouwen gezondheidsproblemen door het gebruik van al deze stoffen? Laat nog eens wat van je horen.

Waarom onderzoekt de Telegraaf niet eens zelf de ongelooflijke hoeveelheid bewijsmateriaal die aanwezig is om de echte waarheid eens in de krant te zetten?From: T.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, October 01, 2003
Subject: aspartaam vraag

Hallo,

Ik heb nog een vraag. Ik gebruik nu ongeveer 10 dagen geen aspartaam meer. Nu merk ik dat ik zwaarder word sinds ik met aspartaam ben gestopt. Ik drink of eet nu geen dingen met suiker ofzo als vervanging voor light producten. want ik drink bijv. alleen maar water, thee (zonder suiker of zoetstoffen), en spa (met prik). Mijn vraag is dus of het kan dat ik aan kom nu ik geen aspartaam meer neem.

Waarschijnlijk is het antwoord dat dit niet zo is, en dat het ergens anders aan ligt, maar zou het dan misschien kunnen dat (wat ook op de site staat (http://www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php)) het komt doordat al die aspartaam stoffen nu vrij komen in het lichaam? En als dit zo is, val je dan weer af als die stoffen na een tijdje uit je lichaam zijn?

T.

Antwoord

Hallo T.,

Meestal is het zo dat wanneer mensen stoppen met het gebruik van aspartaam ze juist gewicht verliezen. Het zou inderdaad heel goed mogelijk zijn dat jouw lichaam juist op het stoppen met aspartaam reageert door "tijdelijk" gewicht vast te houden door dat er veel afvalstoffen verwijderd moeten worden. Als je precies weet wat je eet en daar niet van kan aankomen, zout is ook zo'n stof die water vasthoudt, dan denk ik dat je binnen enkele weken toch wat gewicht gaat verliezen. Als de meeste gifstoffen uit je lichaam verdwenen zijn.From: R. A.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, October 06, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

Geachte lezers

Ik ben een man van 40 jaar,en heb al zo’n ruim 15 jaar huidproblemen.

Jarenlang onderzoek wees echter niet naar deze misschien toch wel voor de hand liggende factor. Onderzoeken in gewone ziekenhuizen en academische ziekenhuizen wezen niet gelijk in die richting.

Wel de dermatologische instellingen,waaronder die van Professor stolz te Rotterdam wees op een gegeven ogenblik wel in die richting.

Deze kunstmatige zoetstoffen worden dan ook niet als Additieven gezien,en misschien daardoor vaak niet op de verpakking van het product vermeld.

Helaas zijn er duizenden producten waar aspartaam in wordt verwerkt.

En het is helaas voor mijzelf bewezen dat dit product al dan niet in een combinatie met een additief (of andere zoetstof) kan leiden tot ernstige huid afwijkingen.

Zoals bij mijzelf het geval was.

Meer informatie over Deze door de EU goedgekeurde producten kunt u vinden op de volgende site (een aanrader overigens) www.voedsel.net

Antwoord

Hallo R.,

Wat zou het geweldig zijn als je voor een groot gedeelte van je huid problemen zou afkomen door te stoppen met aspartaam. Misschien zou je ook moeten letten op smaakversterkers die veelal dezelfde werking hebben als aspartaam.

Het zou een doorbraak zijn in de geneeskunde als Professor Stolz zou kunnen aantonen dat aspartaam verantwoordelijk is voor de huidproblemen waarmee je al zo lang worstelt.

Als het goed is moet op alle producten die in Nederland verkocht worden staan als er aspartaam in is verwerkt. In Amerika bestaat een 2% regeling als er minder dan 2% aspartaam in een product zit hoeft er niet meer op te staan.

Het zit op dit moment in meer dan zo'n 6000 producten en het is niet altijd even duidelijk op de verpakking aangegeven.

Tot nu toe ben ik niet zo'n geweldige voorstander geweest van www.voedsel.net omdat ze eigenlijk het probleem aspartaam behoorlijk baggatelliseren en absoluut niet antwoorden op brieven die in hun herhaaldelijk heb geschreven.

Als er op hun website staat: Om deze lage ADI te halen moet een mens per dag eten/drinken: 4 liter frisdrank, of 320 kauwgumtabletten, of 133 zoetjes, of 12 liter vruchtenyoghurt. Voor de hoge ADI dus alles 4.5x zo veel.

Dan slaan ze de plank volkomen mis en gaan voorbij aan de giftige werking van aspartaam op de hersenen en het zenuwstelsel, hoewel daar enorm veel wetenschappelijk onderzoek over bestaat. Maar dat ontkennen ze en gaan uit van de onderzoeken van de fabrikant.pijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!