Eigen ervaringen van slachtoffers van aspartaam (18)

Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(18)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >
From: F.H.G. H.
To: Aspartaam
Sent: Saturday, October 11, 2003
Subject: aspartaam

Hallo Ed

Ik heb nog wat vragen over aspartaam. Ik ben nu 57 dagen geleden gestopt met aspartaam en soms denk ik dat het minder word maar dan komt het toch weer opnieuw terug dan denk ik gaat het dan nooit over . mijn zus is nu 76 dagen geleden gestopt maar zij kreeg in het begin heel andere klachten dan ik , zij had last van een doof gevoel in haar hand en voet , kriebelig gevoel in haar lichaam en opgejaagd , het was net of het bloed veel sneller ging stromen in het lichaam . maar naar 60 dagen ging dat gevoel weg maar begon ze andere klachten te krijgen , de zelfde die ik vanaf het begin had. onrustig, hartkloppingen , niet alleen kunnen zijn rare gedachten over de dood , het is net of je dan gek aan het worden bent somber, koud , etc. toen ze dat een paar keer had gehad is ze naar een alternative arts gegaan.

Die arts vond haar verhaal over aspartaam maar onzin en werd er bijna kwaad om hij zij dat het waarschijnlijk een erfelijke factor was. hij heeft haar een test meegegeven (HPU test) dat is een allergietest die moet ze nu thuis doen en opsturen. onze vraag is hoe kan het dat zij pas later die klachten kreeg en ik ben nu bijna 60 dagen bezig en ben er ook nog steeds niet af , je word er zo moe van.

alvast bedankt Y. From: F.H.G. H.
To: Aspartaam
Sent: Saturday, October 18, 2003
Subject: aspartaam

hallo Ed

Ik heb 2 weken geleden een e-mailtje gestuurd maar ik weet niet zeker of ik het toen allemaal goed heb gedaan en of het wel goed is overgekomen omdat ik nog geen bericht terug heb gekregen . maar ik heb nog een paar vragen , ik ben nu 68 dagen geleden gestopt met aspartaam en mijn zus al 82 dagen , maar we hebben nog steeds last van die nare klachten . Onze vraag is kan dit nog steeds en hoe lang kan het nu nog duren voordat het helemaal over is , het gaat meestal een week goed en dan komt het ineens weer opzetten en nog steeds zo hevig als in het begin.

We hebben allebei ongeveer 20 jaar aspartaam gebruikt , kunnen wij ons bloed ook ergens laten prikken om te kijken hoe hoog het Phenylalanine gehalte is en hoe hoog mag het zijn en is er ook iets wat we als ondersteuning kunnen nemen zodat we er niet meer zoveel last van hebben.

alvast heel erg bedankt

groetjes Y.

Antwoord

Hallo Y.,

Ik zal gelijk maar allebei je mailtjes beantwoorden. Sorry dat ik dat niet eerder kon doen. Als je 20 jaar lang aspartaam hebt gebruikt heb je jezelf enorm vergiftigd. Dan kan je dus niet verwachten dat de klachten dan maar na een paar maanden over zijn. Jammer genoeg. Het klopt natuurlijk wel dat je een stof die (veel) schade heeft aangericht in het lichaam ook diverse soorten klachten veroorzaken die van persoon tot persoon kunnen verschillen. Omdat aspartaam het zenuwstelsel aantast zijn de klachten zo divers. Het dove gevoel in handen en voeten, het 'kriebelige' en opgejaagde gevoel kunnen allemaal door aspartaam worden veroorzaakt. Kijk maar naar het artikel

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

waar ook de onrust, de hartkloppingen en ook de stemmingsveranderingen op voorkomen, zoals rare gedachten over de dood, somber, koud enz. Deze klachten ontstaan omdat aspartaam de stof serotonine in de hersenen vermindert, waardoor dergelijke klachten zoals depressie en andere psychologische afwijkingen steeds vaker voorkomen. Wat een gemiste kans van zo'n alternatieve arts, wat vind ik dat ontzettend slecht zoals die man/vrouw jullie heeft behandeld. Hij/zij moest z'n ogen uit z'n hoofd schamen. Erfelijke factor, belachelijk. Die allergietest moet je ook niets van verwachten, want aspartaam is een vergif en veroorzaakt ziekteverschijnselen en geen allergie. Het zorgt er wel voor dat men overgevoelig wordt voor allerlei andere stoffen.

Antwoord op je tweede mailtje.

Je kunt aan het feit dat de klachten zo nu en dan verminderen merken dat je lichaam hard aan het werk is om alle opgeslagen gifstoffen (van 20 jaar lang) uit je lichaam te verwijderen. Dat heeft echt tijd nodig. Een homeopatisch middel dat de leverwerking versterkt zou de lever daarin kunnen helpen. Lees ook vooral de artikelen over:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

Daarin kun je lezen dat het best wel enige tijd kan duren voordat ALLE verschijnselen zijn verdwenen. Maar jullie moeten niet de moed verliezen en gewoon doorgaan met gezond te eten en te drinken. Denk vooral ook aan al de artikelen die ook smaakversterkers bevatten en die zo'n beetje dezelfde werking hebben als aspartaam. Daar zou je ook eens op moeten gaan letten en mee stoppen. Door aspartaam ben je ook voor deze stoffen overgevoelig geworden.

Let maar op hoe je lichaam reageert als je iets eet of drinkt en luister daar dan ook naar. Wordt je er niet lekker van, gebruik het dan ook niet meer.

Als je op dit moment geen aspartaam meer gebruikt zal het niveau phenylalanine in je bloed niet meer hoog zijn, maar de gifstof zitten wel in je lichaam. Zijn dus bijna nooit te testen.

Veel succes en hou vol, het moet op den duur beter gaan, maar door het langdurige gebruik kan dat jammer genoeg wel even duren.From: J. P.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, October 14, 2003
Subject: Mijn vraag over aspartaam

Hallo,

Ik ben J. P. en al x jaar ziek. CVS werd gediagnostiseerd. Hier heb ik 10 jaar veel last van gehad. Op een bepaald moment werden de klachten minder en ontwikkelde zich fibromyalgie. Ik ben op jullie site terecht gekomen door een kennis.Ik heb ondertussen al intensief zitten lezen en ben nu sinds 3 dagen gestopt met aspartaam en zo mogelijk met msg.

Maar ondertussen ontstaan er wat vragen. Op de etiketten van voeding kom ik regelmatig glucosestroop tegen. dit product kom je ook regelmatig tegen op reformartikelen. Al lezende ben ik gaan twijfelen, dus de vraag is of glucosestroop net zo slecht is. Daarnaast staat er vaker maltitolsiroop, soja lecithine. Horen deze ook bij de groep van aspartaam enz.

Dan rest mij nog een vraag nl: aroma staat bij overal op. Soms staat er bijv. bij dat het om vanille gaat, maar meestal staat er alleen aroma. Hoe moet ik dit dan plaatsen?

Ik zou het fijn vinden als je deze vragen zou willen beantwoorden, dan kan ik verder met mijn speurtocht. Alvast bedankt, José Peters.

Antwoord

Hallo J.,

Er zijn veel mensen met fibromyalgie die door de adviezen op de website op te volgen veel beter met hun ziekte konden omgaan, ofwel de ziekteverschijnselen verminderden aanmerkelijk.

Er zijn heel veel stoffen die aan voeding worden toegevoegd die op zich een verborgen bron van aspartaam of smaakversterkers zijn. Je noemde er zelf al een paar, zoals glucosestroop dat of wel aspartaam kan bevatten maar ook sulfiet, dat ook hoofdpijn veroorzaakt. Maltitolsiroop is een zoetstof die diarree kan veroorzaken, soja lecitine wordt ook vaak verdacht van smaakversterkers, dus niet van aspartaam. Aroma bevat vaak smaakversterker en vanille eveneens. Het zijn dus stoffen die verdacht zijn en waar voor je moet oppassen met fibromyalgie. Kijk ook maar eens naar het artikel met de verborgen bronnen van MSG:

www.aspartaam.nl/artikelen/msg.php

Ik wens je veel succes met je verdere zoektocht en hoop dat de website www.aspartaam.nl tot een verbetering van je klachten heeft mogen bijdragen.

Wil je nog eens wat van je laten horen hoe het er mee gaat?From: m.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, October 17, 2003
Subject: Mijn vraag over aspartaam

Beste Ed,

Ik ben nu 35 dagen gestopt met aspartaam en loop bij de fysiotherapeut voor hyperventilatie. Ik heb wel het idee dat het beter gaat maar het is nog steeds niet allemaal over. Vooral het gevoel hebben dat ik de hele dag door flauwval (of dat de stoel waar je op zit onder je weg valt) vind ik erg vervelend.l Wat ik wilde weten is of dat dat ook nog steeds kan komen door de ontwenningsverschijnselen. Ook heb ik last van mijn buik (veel rommelen) en moet ik veel boeren na het eten.

Alvast bedankt voor je reactie.

Groeten S.

Antwoord

Hallo S.,

Je schrijft niet hoe lang je al aspartaam gebruikt, maar neurologische klachten komen veel voor, omdat aspartaam een zenuwgif is en hyperventilatie kan daar onder horen. Ook het gevoel van flauwvallen en de andere gevoelens die je hebt horen daar onder. Hoe langer je aspartaam hebt gebruikt en hoe veel is van belang hoe lang het duurt voordat alle verschijnselen zijn afgenomen.

Heb je de artikelen gelezen over de ontwenningsverschijnselen? Want ja dat is kort nadat je gestopt bent zeker mogelijk. Last van je buik (rommelen) komt eigenlijk als je aspartaam gebruikt. Je zou dus moeten controleren of in wat je gebruikt geen aspartaam of zoiets voorkomt. Je zult ook moeten oppassen met het gebruikt van smaakversterkers want die hebben ongeveer dezelfde werking als aspartaam. Maar dat is vaak nog moeilijker dan stoppen met aspartaam.

Laat nog eens wat van je horen hoe het er mee gaat.From: W. B.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, October 21, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

Hoi Ed,

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met fitness en het gebruik van light- dranken. De eerste maanden had ik niets geen klachten maar al snel kreeg ik last van uitslag in mijn gezicht, ging mijn gezichtsvermogen achteruit,had ik last van zere en geirriteerde ogen, en kreeg ik het heel snel warm, was ik zweterig en voelde ik me heel sloom. Kortom ik had geen energie meer en herstelde heel langzaam van inspannende werkzaamheden. Met deze klachten ben ik naar de huisarts gegaan, volgens hem was het stress en kon hij op medisch vlak niets voor mij doen, er was inmiddels niets wat hij concreet kon aantonen.

Niet tevreden gesteld ben ik zelf gaan zoeken wat het misschien kon zijn, zo kwam ik op deze website terecht. Natuurlijk meteen de light producten die ik gebruikte erbij gepakt en jawel er zat aspartaam in, helaas had ik het afgelopen half jaar dus al gemiddeld een liter per dag hiervan gedronken. Ben toen onmiddelijk gestopt met het consumeren hiervan en moet zeggen dat het sindsdien wel beter gaat, de ene keer weer wat beter dan de andere keer. Het enige waar ik nog wel veel problemen mee heb zij mijn ogen, ik zie soms heel wazig en ook sliertjes en vlekjes. Je hebt dan de indruk dat je er niet helemaal bij bent.

Ik zou graag willen weten of er nog meer mensen zij die juist last hebben van hun ogen en gezichtsvermogen.

Met vriendelijke groet,

W.

Antwoord

Hallo W.,

Toen je met fitness begon heb je toen ook nog 'gezonde' shakes of drankjes gebruikt waar aspartaam in zat. Aspartaam wordt afgebroken in phenylalanine, asparaginezuur en methylalcohol. Methylalcohol veroorzaakt de klachten met je ogen. Verder is aspartaam een zenuwgif waardoor de andere klachten kunnen ontstaan. Vermoeidheid en zwakte staat op nr 10 van de lijst met de meest voorkomende klachten.

Neem het de huisarts maar niet kwalijk want zij worden teveel beïnvloed door de PR van de aspartaam fabrikanten en het feit dat het een door de EU goedgekeurde stof is.

Helaas is het ook zo dat de meeste klachten door aspartaam ontstaan omdat het een zenuwgif is waardoor er allerlei verschillende ziekteverschijnselen voorkomen en die zijn met geen enkel onderzoek, of dat nou een röntgen onderzoek, MRI of ander moeilijk onderzoek zijn aan te tonen. Dus denken de heren doktoren dat het niet bestaat. Helaas.... Je hebt wel de ziekte verschijnselen.

Als je dus tenminste twee maanden bent gestopt met het gebruik van aspartaam zou je wel enige verbeteringen mogen verwachten. Je ogen zijn een apart verhaal. De methylalcohol veroorzaakt alle oogklachten en dat zou je wel aan je dokter kunnen vertellen. Veel water drinken, gewoon kraanwater en absoluut geen aspartaam en/of smaakversterkers meer gebruiken. Het "gevoel dat je er niet helemaal bij bent" komt door dat phenylalanine een dergelijke werking op de hersenen heeft. Dat zou binnen enkele weken ook beter moeten worden. Slechter zien staat op nummer zes van de meest voorkomende ziekteverschijnselen. Je kunt je dus wel voorstellen dat er heel veel mensen zijn met oogklachten.

Succes met stoppen en misschien kun je nog eens wat van je laten horen. Kijk ook eens op het forum en stel daar je vragen, iedereen met dezelfde klachten kan je dan van een antwoord voorzien.From: C.B. H.
To: Aspartaam
Sent: Saturday, October 25, 2003
Subject: Re: Hier is mijn vraag

Beste Ed Gunneweg,

Bedankt voor je antwoord.
Ik kwam aspertaan tegen op de website van 'Wellness'. http://www.wellnessnederland.nl/ onder het kopje veel gestelde vragen.

De reden dat ik deze site bezocht is dat mijn zoon de voedingssupplementen van deze firma gepromoot kreeg. Omdat hij schaatst het Gewest Zuid-Holland kreeg hij 'voorlichting' over voedingsupplementen. Ik heb enige reserve tegen deze middelen, (als deze middelen voorwaarde zijndan maar geen topsport) Ik ben op zoek naar de werking van verschillende stoffen en trof jouw website. Hoewel ik op de lijst van werkzame stoffen van de verschillende producten geen aspertaam tegen kom (wel phenylalaline), trof mij de vraag van iemand op hun eigen website. N.l. de vraag: "Wat is aspertaan" Ik veronderstel dat de vraagsteller een fout maakt, die merkwaardigerwijze in het antwoord niet gecorrigeerd wordt. Omdat iemand deze vraag stelt denk ik dat er wel aspertaam wordt verwerkt, maar niet vermeld of ik ben het niet tegen gekomen.

In ieder geval werd op de voorlichtingsavond phenylalanine als prima prestatie verhogend middel voorgesteld. Een ander middel in hun producten is Efidrine. Hierover wordt zeer verschillend bericht. Feit is dat het nog maar onlangs van de doping lijst is geschrapt en ook door de echte pillenslikkers wordt gebruikt als geestverruimend middel. Op de site van NeCeDO http://www.necedo.nl/ wordt hierover het een en ander gezegd.

Kort en goed wij laten het spul het spul en zullen op anderer wijze de nederlandse schaatspodiums proberen te behalen.

Groet K. H.

Antwoord

Hallo K.,

Nu ik weet waarom je de vraag in je vorige mail gesteld heb wil ik er nog even nader op ingaan. Vaak worden door brief schrijvers de namen aspertaam, aspartaan, aspertaan ipv aspartaam, door elkaar gehaald. Op zich is dat niet zo erg als mensen die een vraag stellen over deze stof dan maar het juiste antwoord krijgen. Ik denk dat het een hele goede keus is om op een andere manier de Nederlandse Schaatspodiums te bereiken en de gezondheid voor te laten gaan. Op de website staan twee artikelen die ingaan op het genoemde phenylalanine en glutaminaat dat in smaakversterkers voorkomt.

www.aspartaam.nl/artikelen/aspglut.php

www.aspartaam.nl/artikelen/aminozuur.php

Ik ben bezig met een artikel (helaas nog niet klaar) waar nader wordt ingegaan op de ephedrine. Ook heel slecht voor het menselijk lichaam, vooral het samengaan met ephedrine.

Hier een heel kort stukje uit een artikel uit de Idaho Observer van maart 2003.

*******************************************************

"dat hij onbekend was met het feit dat dieet een sportdranken met aspartaam de voortijdige dood van de man zou hebben kunnen veroorzaken."

"De aanval van de FDA op ephedra bleek veelzeggend samen te vallen met de bijtende poging van de New York Times reporter Robert Pear om de dood van Bechler te verbinden met een supplement voor gewichtsverlies dat ephedrine bevatte en dat gevonden werd in zijn kledingkastje. Waar Pear en de FDA weigerden naar te kijken is de dieetgewoonten van een stijgend aantal atleten die plotseling sterven."

"Het volgende is zo'n vraag van een jonge vrouwelijke atlete: Hi,... Ik ben een 26 jarige vrouwelijke atlete. Om in vorm te blijven en mijn training te vergroten, heb ik een groot aantal sport supplementen gebruikt, eiwitpoeder en veel andere voedingsmiddelen die een grote hoeveelheid aspartaam bevatten. Ik schat dat ik ongeveer 860 mg aspartaam per dag gebruik. Gedurende het laatste jaar is mijn menstruatie volledig gestopt. Ik heb een gezond gewicht van 68 Kg en heb een gezond percentage lichaamsvet. Andere symptomen zijn vermoeidheid, aankomen in gewicht, depressie, stemmingsveranderingen, veranderingen van mijn persoonlijkheid en amenorrhea. Zou aspartaam verantwoordelijk kunnen zijn voor het stoppen van mijn menstruatie en de andere symptomen die er betrekking op hebben? Help me alstublieft."

Het lijkt me dat de boven aangehaalde stukjes uit het artikel veelzeggend zijn tegen het gebruik van voedingssupplementen met aspartaam / phenylalanineFrom: I. P.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Saturday, October 25, 2003
Subject: Overlijden na epileptisch insult diabeticus

Hallo Ed,

Vriendelijke groet,

I. P.

Antwoord

Hallo I.,

Wat een verschrikkelijke bericht. Ik wens je veel sterkte om dit verlies te kunnen dragen. Ik vind het trouwens ook dapper dat je dit toch nog op het forum wilde plaatsen. Als je het goed vindt zal ik dat voor je doen, zodat zoveel mogelijk mensen er kennis van kunnen nemen.

Uit wat je schrijft wat Hans gebruikte maak ik toch op dat hij veel aspartaam moet hebben gebruikt, omdat hij alle Light producten, softdrinks en kauwgom gebruikte die toch bijna allemaal aspartaam bevatten. Aspartaam zorgt er voor dat bloedsuiker niet meer onder controle is te houden ondanks het gebruik van medicijnen. Het staat er ook om bekend dat het epileptische insulten veroorzaakt. Deze twee samen zullen waarschijnlijk verantwoordelijk zijn geweest voor zijn tragische dood.

Hij was niet slecht instelbaar omdat hij onregelmatig werk had, hoewel dat wel wat moeilijker instelbaar is, is dat toch goed mogelijk. Nee door het gebruik van aspartaam houdende producten worden er grote hoeveelheden insuline geproduceerd die zorgen voor de hypo's.

Ook het depressief zijn is een gevolg van het gebruik van aspartaam. Omdat aspartaam er de oorzaak van is dat het serotonine gehalte van de hersenen daalt wat de depressiviteit veroorzaakt.

Stemmingsveranderingen staat zelf op nr 3 van de lijst met de 24 belangrijkste symptomen van Aspartaam vergiftiging.

Helaas is de informatie op de aspartaam website te laat gekomen voor Hans. Door dit echter bekend te maken bij een groter publiek is het wellicht mogelijk vele andere diabetes patiënten voor deze gevaren te waarschuwen.

Beste Inge, zorg er voor dat je zelf zo snel mogelijk stopt met al die zoet vervangers. Want ook al ben je dan misschien geen diabeet, ook voor jou kan het vervelende gezondheidsklachten geven.

Laat nog eens wat van je horen hoe het er mee gaat? En mocht je nog vragen hebben, je kunt me altijd mailen.

Nogmaals veel sterkte.From: S. + I.
Sent: Friday, November 07, 2003
Subject: Aspartaam!

Hallo, ik kende de aspartaam site al eerder, en heb dus alle gebruik ervan geschrapt. Helaas ben ik na mijn bevalling drie maande geleden weer regelmatig wat gaan gebruiken, zoals af en toe een theelepeltje zoetstof in magere yoghurt, en die optimel-spullen, die met asp. gezoet zijn. Nu heb ik last van hoge bloeddruk. Ook erg veel hoofdpijn sinds een week of zes, de tijd dat ik begonnen ben met (zij het heel weinig) aspartaam gebruik. Ik gebruik verder geen light-producten als frisdrank of zo. Helemaal niets.

Kan het zijn dat ik die hoge bloeddruk echt van de aspartaam heb? Volgens de huisarts is het aanleg, want mijn ouders en broer hebben het ook, maar ik heb hier nog nooit van mijn leven last van gehad.... Verder complimenten voor de vele informatie betreffende aspartaam. Ik stuur de link naar iedereen die ik ken!

Bedankt voor de bewustmaking!

Groetjes,
I. F.

Antwoord

Hallo I.,

Waarschijnlijk ben je door het eerdere gebruik van aspartaam hier extra (over)gevoelig voor geworden. Het is trouwens wel goed geweest dat je tijden de zwangerschap geen aspartaam meer hebt gebruikt.

Aspartaam heeft geen enkel voordeel alleen maar nadelen en die zijn nog eens ernstig ook. Je moet echt stoppen met het gebruikt van aspartaam.

Hoge bloeddruk kan inderdaad ontstaan door aspartaam, net zoals hoofdpijn en migraine op nr 1. staan van de 24 belangrijkste symptomen van aspartaam vergiftiging.

Artsen weten nauwelijks iets af van aspartaam. Het is door de EU goedgekeurd dus zullen ze er zelf ook geen onderzoek naar doen. Alle klachten waar je dus mee komt zitten dan vaak tussen de oren.

Stop opnieuw met aspartaam en smaakversterkers en kijk dan hoe het met de bloeddruk gaat.

Heel goed dat je onze link naar zoveel mogelijk mensen door stuurtFrom: J.G.M. B.
Sent: Monday, November 10, 2003
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Heb veel last van mijn ogen mede als gevolg van een Herpes Virus, met mate gebruik ik b.v. in de Thee zoetstof tabletjes welke o.a. Aspartaam bevatten, kan dit gebruik ook invloed hebben op mijn ogen ?

Heeft het gebruik van Aspartaan ook invloed op het lichaamsgewicht? Ik ben hartpatient heeft het gebruik van Aspartaan ook nadelige ge- volgen ?

Gaarne uw commentaar
vr.grtn.
G. B.

Antwoord

Hallo G.,

Aspartaam is een sluipend gif dan inwerkt op het Centrale Zenuwstelsel. Het zorgt er o.a. voor dat het immuunsysteem niet goed meer kan werken. Een van de onderdelen van aspartaam is 10% Methylalcohol. Wellicht ken je nog de verhalen van mensen die blind werden door het drinken van spiritus (methylalcohol). Dat is de werking van aspartaam op de ogen. Ik heb brieven geschreven aan hoogleraren in de oogheelkunde, die wel toegaven dat het niet goed was maar dat het te weinig was om schade te veroorzaken. Wel er zijn zoveel gedocumenteerde klachten over aspartaam en ook over klachten met zien dat ik zeker zou afraden om aspartaam te gebruiken. Ook al is het nog maar zo weinig als je zegt. Aspartaam opgelost in hete drank wordt gelijk ontbonden in de giftige stoffen.

Aspartaam heeft een negatieve invloed op het lichaamsgewicht. Het verstoort de werking van serotonine in de hersenen, waardoor we een onbedwingbare behoefte krijgen aan koolhydraten. Dus het tegengestelde waar we aspartaam voor zouden gebruiken.

Aspartaam werkt ook niet samen met de meest medicijnen voor het hart. Hier volgt een klein stukje uit het artikel uit de Idaho Observer van maart 2003. Je kunt het vinden op: www.aspartaam.nl/artikelen/ephedra.php op de website.

"De hartspier is zeer gevoelig voor vergiftiging door alcohol. Deze hartspierziekte eindigt veelvuldig in plotselinge dood. De aspartaam molecule is een alcohol vergiftiging die 20.000 maal zo giftig is dan ethanol, (normaal in alcohol)".

Het moet voldoende reden zijn om aspartaam niet meer te gebruiken.From: T. W.
Sent: Wednesday, November 12, 2003
Subject: raak

Beste meneer/mevrouw,

Vroeger dronk ik regelmatig Raak champagnepils. Laats zag ik het weer eens staan en heb toen twee flessen mee genomen. Na een glas ’s avonds gedronken te hebben voelde ik me doodziek worden. Voor mij rede genoeg om een even op het etiket te kijken En jawel er zit aspartaam in. Daar wordt ik dus doodziek van net zoals ik las met mij veel meer mensen.

Dus ben ik benieuwd of bepaalde klachten van af kinds zijn daar dus vandaan gekomen zijn

Bedankt.

E. W.

p.s. ik dacht dat het altijd CHAMPAGNEPILS heette maar op het etiket staat Campagnepils.

Antwoord

Hallo E.,

Ik heb vroeger ook regelmatig "Champagnepils" gedronken. Toen zat er geen aspartaam in. Op welk moment zo'n fabrikant er aspartaam aan gaat toevoegen is niet duidelijk. Waarschijnlijk omdat aspartaam ook als smaakversterker werkt. Maar ik denk dat het pas van de laatste jaren is. Aspartaam werd in 1983 goedgekeurd voor gebruik in koolzuurhoudende dranken. Ik denk dus niet dat je klachten al van kinds af aan zijn.

Zou je eens kunnen kijken of er een adres op de fles staat, want dan wil ik ze wel eens schrijven.

Ik zal het in ieder geval op de lijst met producten erbij zetten.

Ik was er ook van overtuigd dat het "Champagnepils" was.

Ik gebruik al jaren geen producten waar aspartaam in zit maar\ soms gaat het wel eens fout. De vraag : Weten jullie wanneer er deze stof in de raak champagepils is gekomen? Daar ben ik heel benieuwd naar om dat ik het vroeger wel vaak dronk.Bericht in het gastenboek d.d. 02-11-03
A.@hotmail.com

Ik heb met grote verbazing de website gelezen en ben me rot geschrokken. ik ben meteen gestopt,omdat ik al zo'n 13 jaar de zoetstof aspartaam gebruik(te) en ook al jaren met van die vage lachten rondliep (zoals wisselende stemmingen, chronisch moe, chaotisch,sterk wisselende suikerspiegel tijdens zwangerschap,gevoelloze grote tenen en sinds vorig jaar een vette slijmbeurs ontsteking in m'n schouder en ook vaak gewrichtspijnen elders)kon ik natuurlijk wel wat ontwennings verschijnselen verwachten!

Ik heb direct iets gehaald om de lever te ondersteunen maar had de eerste paar dagen een enorm onrustig gevoel in m'n lijf, de dagen erna had ik geregeld hoofdpijn (anders nooit geen last)tot zelfs een migraine aanval. Gelukkig drink ik altijd al veel water en sport ik zo'n drie keer per week dus ik denk dat ik nu na een maand het ergste heb gehad.

Mijn man gebruikte ook sinds anderhalf jaar zoetjes in de koffie en was ook over op de light, hij is nu ook direct gestopt want hij had regelmatig hoofdpijn en voelde zich ook moe. Voor mijn kinderen koop ik ook geen lightproduten zoals yoki zonder suiker. Het was schrikbarend in hoeveel produkten het zit. ik hoop dat door deze site de ogen van velen, waaronder de regering geopend zullen worden. ik heb in ieder geval al vele mensen op de hoogte gebracht en die waren net zo verbaasd als ik.

Ik heb trouwens een week voordat ik stopte nog iemand ( bij de drogist) het middel aspartaam aangeraden! een andere vrouw zei dat slecht spul was maar ik grapte dat ik na jaren nog steeds niet gek deed! Toch ging er ergens een lichtje branden en ben zo op jou site terecht gekomen en hevig geschrokken. Als ik me over een tijdje "beter" voel dan zal ik zeker melden, voor ons geldt in ieder geval: geen aspartaam meer !

Met vriendelijke groet,

A.

Antwoord

Hallo A.,

Aspartaam heeft een enorme negatieve invloed op de gezondheid. Alle verschijnselen die je opnoemt zijn echte verschijnselen die veroorzaakt worden door aspartaam. De ontwenningsverschijnselen zijn echt iets waar men zich op verkijkt. Het maakt het stoppen best heel erg moeilijk. Inderdaad is veel water drinken en iets om de lever te ondersteunen heel goed. Wees er echter wel op beducht dat de je er na 13 jaar aspartaam gebruik er niet direct na een maand vanaf bent, al hoop ik het wel.

Wat een geluk dat je de website hebt ontdekt, zo kan je je hele gezin voor heel vervelende ziekteverschijnselen behoeden.

Bedankt dat je zo veel mensen op de hoogte brengt van de gevaren. Het is dan uiteindelijk aan de mensen zelf of ze wel of niet willen stoppen.

Zo zie je maar dat er nog een heleboel mensen echt niet weten dat aspartaam een gevaar voor de gezondheid betekent. Ik zou het zeker heel fijn vinden als je het vervolg van het stoppen van jou en je gezin nog een keer laat weten.

Succes met het stoppen.Bericht in het gastenboek d.d 17-11-03
mlp@yucom.be

Beste,

Tot mijn verbazing zijn en nog andere zoetmiddelen die men gebruikt : o.a. sorbitol Dit zoetmiddel wordt o.a. gebruikt in de aloëdranken en tandpasta. Zou u geen lijst kunnen geven met alle zoetmiddelen die men tegenwoordig gebruikt alsook hun schadelijkheid.

Dank
M.-L.

Antwoord

Hallo M.-L.,

Deze website gaat hoofdzakelijk over de zoetstof aspartaam en smaakversterkers.

Je zou het beste kunnen kijken op de volgende adressen

http://www.voedsel.net/e/e900-999.htm

http://www.voedsel.net/themas/zoet.htm

Ik hoop dat je wat aan de informatie hebt.From: r.@tiscali.nl
Sent: Wednesday, November 26, 2003
Subject: Produkten met aspartaam

Kunt u mij vertellen waarom een migraine medicijn zoals Maxalt de stof aspartaam bevat?

Het is toch inmiddels bekend dat deze stof migraine kan opwekken of verergeren?

Met vriendelijke groet,

J. R.

Antwoord

Hallo J.

Ik zou willen dat ik op je vraag een zinnig antwoord kon geven. Het is algemeen bekend dat op nr 1 van de verschijnselen die mensen van aspartaam krijgen, migraine / hoofdpijn is. Kijk maar naar het artikel

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Zeker de pharmaceutische bedrijven zouden op de hoogte moeten zijn van de werking van aspartaam op de gezondheid van mensen. Dat ze dan toch aspartaam in hun producten verwerken en zelfs in medicijnen en vitaminen voor kinderen is eigenlijk te zien als een misdaad. Ik kan het niet anders zien. Aspartaam heeft ongeveer eenzelfde werking op de hersenen als MSG (smaakversterkers). MSG werd jaren geleden verboden in babyvoeding omdat het hersenoedeem veroorzaakte. Nu maken de pharmaceutische bedrijven voor pasgeborenen medicijnen waar volop aspartaam in zit. Met alle gevolgen voor de ontwikkeling van de onvolgroeide hersentjes.

De Europese Unie heeft aspartaam en MSG goedgekeurd, mede door dat de voedingsindustrie de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) heeft geïnfiltreerd. Lees het artikel maar uit de Guardian van januari dit jaar.

www.aspartaam.nl/artikelen/who.php

Dan zul je begrijpen waarom aspartaam en MSG nog steeds in zulke grote hoeveelheden in onze voeding aanwezig is. Dan begrijpen we misschien ook waarom een "onafhankelijk" medium als de Consumentenbond nog steeds, zonder verder onderzoek, volhoud dat de problemen met aspartaam en MSG gezien moeten worden als baker praatjes.

Het enige dat we hier tegen kunnen doen is zoveel mogelijk mensen waarschuwen voor de gezondheidsproblemen.

Ik begon de email met te zeggen dat ik het niet wist, maar eigenlijk weten we allang waardoor dit maar door mag blijven gaanBericht in het gastenboek d.d. 04-12-03

p. van e.

Ik sport al vanaf mijn 8e jaar zeer intensief. Hierbij gebruik ik veel sportdranken. Nu ik via mijn therapeut hoorde dat aspartaam zeer slecht is voor de gezondheid, ben ik wat strakker op de etiketten van flesjes gaan kijken. Kunt u mij vertellen welke sportdranken ik moet mijden?

Bestaan er overigens nog andere benamingen voor aspartaam die evt. op de etiketten kunnen staan? Ik drink nooit light producten. Is het gebruik van creatine monohydraat wel goed??

Met vriendelijke groet,

P.

Antwoord

Hallo P.,

Ik vind het al heel interessant dat je van je therapeut hoorde dat aspartaam slecht is. Bereik ik toch nog de juiste mensen. Want veel artsen therapeuten en diëtisten vinden dat gezeur over aspartaam maar onzin. Ik kan je niet vertellen welke sportdranken je wel kunt gebruiken, want ik maak bewust geen reclame op de website want dan doe ik aan belangenverstrengeling. Maar je zult af moeten gaan op de etiketten en de inhoudsopgave. Er mag in ieder geval niet het woord aspartaam opstaan, maar ook niet E-951 en ook niet de woorden: "Bevat een bron van phenylalanine." Eigenlijk zou je ook voorzichtig moeten zijn met artikelen waar op staat dat ze (essentiële) aminozuren bevatten, want die hebben ook geen goede uitwerking op de hersenen.

Wat betreft creatine monohydraat zou je eens op www.voedingscentrum.nl moeten kijken wat ze er daar van zeggen.From: B. L.
To: Aspartaam
Sent: Wednesday, October 08, 2003
Subject: twee maanden zonder aspartaam

Beste heer Gunneweg,

Zoals ik u e-mailed ben ik twee maanden geleden met het gebruik van aspartaam gestopt. Hier zijn de resultaten:

Twee maanden later vindt ik dat mijn geheugen inderdaad betrouwbaarder is geworden, hoewel het nog een beetje vroeg is om dit te kunnen beoordelen.

De spanning in mijn ogen leek een andere oorzaak te hebben, nl. de computer.

Wel heeft een chiropractor mij verteld dat aspartaam even in de zon gelaten, zich in methylalcohol ontwikkelt. Ik heb dit zelf niet kunnen controleren. Het gebruik van methylalcohol is streng verboden omdat het blindheid veroorzaakt.

Ik hoop u hiermee van dienst te zijn.

Met vriendelijke groet,

B. L.

Antwoord

Hallo B.,

Wat moet het geweldig zijn als je door het stoppen met aspartaam merkt dat je geheugen weer wat betrouwbaarder is geworden. Twee maanden is inderdaad tamelijk kort, maar het geeft toch wel een indicatie dat er door het gebruik van aspartaam je gezondheid er op achteruit is gegaan. Ook op de ogen heeft aspartaam een funeste werking. Waarschijnlijk dat ook dit wat beter wordt op den duur. Ik zit door de website uren aan een stuk voor de computer en heb nauwelijks last van mijn ogen.

Je chyropractor heeft gelijk en de methylalcohol is de stof die zo'n slechte werking op de ogen heeft.

Laat je nog eens wat van je horen als je nog wat langer zonder aspartaam of smaakversterkers ben?From: I. K.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, October 09, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

hallo,

het komt mij allemaal zeer bekend voor de klachten die ik lees. vooral van sinas kon ik na twee slokken twee dagen ziek zijn. bestaat niet word er dan gezegt, hoezo wetenschappelijk onderbouwen ziek is toch ziek?

Ik reageer ook heel extreem op medicatie. Toen mij eens gevraagt werd waarom ik dan wel tegen lithium kan begon er ook een hele discussie nl.camcolit kan ik beter verdragen als carbonaat. bestaat niet zeggen de medicie precies hetzelfde alleen carbonaat is goedkoper nu kan ik beide niet meer verdragen struma lever nieren,vinden bijna niks prettig meer. hoe weet ik nu wat ik wel of niet slikken kan ?

Antwoord

Hallo I.,

Het komt heel vaak voor dat mensen na het gebruik van aspartaam zich beroerd voelen. Sinas bevat zelfs ongeveer twee maal zoveel aspartaam dan de diverse soorten Cola. Je hebt zeker gelijk als je zegt dat hoe je je voelt na het gebruik van aspartaam toch wel aangeeft dat je daar ziek van wordt. Dat extreem reageren op medicijnen is ook te verklaren, omdat je door aspartaam een meervoudige chemische overgevoeligheid ontwikkelt. Daardoor wordt je overgevoelig voor allerlei soorten chemische stoffen, en die komen nu eenmaal heel vaak in medicijnen voor.

Je moet er gewoon bij je arts op aandringen dat hij je medicijnen voorschrijft waar je je niet ziek door voelt. Daar heb je toch gewoon recht op.

Wat je wel en niet kan slikken daar kan ik je niet bij helpen. Ik heb zelf ook altijd die moeilijkheid. Als ik een medicijn krijg voorgeschreven dan moet ik dat evengoed uitproberen en als ik me er beroerd door voel dan kijk ik op de bijsluiter welke stoffen erin zitten en een volgende keer dan wil ik die stof gewoon niet meer hebben. Ik ben ook overgevoelig voor stoffen waar het woord methyl- in voorkomt en ook heel vaak voor de vulstoffen methylcellulose. Helaas maken steeds meer fabrikanten daar gebruikt van.

Ik slikte al jaren een medicijn voor epilepsie zonder dat ik daar bijwerkingen van had. Op een gegeven moment merkte ik dat ik bijna nacht wel hoofdpijn had. In eerste instantie zocht ik het bij mijn voeding en dacht dan vaak dat het een bepaald voedingsmiddel zou zijn. Tot ik zeker wist dat het daar niet door kwam en toch weer hoofdpijn had. Toen bleek dat de fabrikant ineens ipv gewone cellulose, methylcellulose was gaan gebruiken. Nu heb ik het zelfde medicijn, maar in een iets andere vorm, zonder methylcellulose en ik heb geen last meer.

Zo zie je maar hoe moeilijk het is om achter de aard van je klachten te komen.

Succes met de zoektocht en laat nog eens wat van je horen, hoe het met je gaat, of hoe de artsen reageren of zoiets.From: T.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, October 01, 2003
Subject: aspartaam vraag

Hallo,

Ik heb nog een vraag. Ik gebruik nu ongeveer 10 dagen geen aspartaam meer. Nu merk ik dat ik zwaarder word sinds ik met aspartaam ben gestopt. Ik drink of eet nu geen dingen met suiker ofzo als vervanging voor light producten. want ik drink bijv. alleen maar water, thee (zonder suiker of zoetstoffen), en spa (met prik). Mijn vraag is dus of het kan dat ik aan kom nu ik geen aspartaam meer neem.

Waarschijnlijk is het antwoord dat dit niet zo is, en dat het ergens anders aan ligt, maar zou het dan misschien kunnen dat (wat ook op de site staat (http://www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php)) het komt doordat al die aspartaam stoffen nu vrij komen in het lichaam? En als dit zo is, val je dan weer af als die stoffen na een tijdje uit je lichaam zijn?

T.

Antwoord

Hallo T.,

Meestal is het zo dat wanneer mensen stoppen met het gebruik van aspartaam ze juist gewicht verliezen. Het zou inderdaad heel goed mogelijk zijn dat jouw lichaam juist op het stoppen met aspartaam reageert door "tijdelijk" gewicht vast te houden door dat er veel afvalstoffen verwijderd moeten worden. Als je precies weet wat je eet en daar niet van kan aankomen, zout is ook zo'n stof die water vasthoudt, dan denk ik dat je binnen enkele weken toch wat gewicht gaat verliezen. Als de meeste gifstoffen uit je lichaam verdwenen zijn.From: R. A.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, October 06, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

Geachte lezers

Ik ben een man van 40 jaar,en heb al zo’n ruim 15 jaar huidproblemen.

Jarenlang onderzoek wees echter niet naar deze misschien toch wel voor de hand liggende factor. Onderzoeken in gewone ziekenhuizen en academische ziekenhuizen wezen niet gelijk in die richting.

Wel de dermatologische instellingen,waaronder die van Professor stolz te Rotterdam wees op een gegeven ogenblik wel in die richting.

Deze kunstmatige zoetstoffen worden dan ook niet als Additieven gezien,en misschien daardoor vaak niet op de verpakking van het product vermeld.

Helaas zijn er duizenden producten waar aspartaam in wordt verwerkt.

En het is helaas voor mijzelf bewezen dat dit product al dan niet in een combinatie met een additief (of andere zoetstof) kan leiden tot ernstige huid afwijkingen.

Zoals bij mijzelf het geval was.

Meer informatie over Deze door de EU goedgekeurde producten kunt u vinden op de volgende site (een aanrader overigens) www.voedsel.net

Antwoord

Hallo R.,

Wat zou het geweldig zijn als je voor een groot gedeelte van je huid problemen zou afkomen door te stoppen met aspartaam. Misschien zou je ook moeten letten op smaakversterkers die veelal dezelfde werking hebben als aspartaam.

Het zou een doorbraak zijn in de geneeskunde als Professor Stolz zou kunnen aantonen dat aspartaam verantwoordelijk is voor de huidproblemen waarmee je al zo lang worstelt.

Als het goed is moet op alle producten die in Nederland verkocht worden staan als er aspartaam in is verwerkt. In Amerika bestaat een 2% regeling als er minder dan 2% aspartaam in een product zit hoeft er niet meer op te staan.

Het zit op dit moment in meer dan zo'n 6000 producten en het is niet altijd even duidelijk op de verpakking aangegeven.

Tot nu toe ben ik niet zo'n geweldige voorstander geweest van www.voedsel.net omdat ze eigenlijk het probleem aspartaam behoorlijk baggatelliseren en absoluut niet antwoorden op brieven die in hun herhaaldelijk heb geschreven.

Als er op hun website staat: Om deze lage ADI te halen moet een mens per dag eten/drinken: 4 liter frisdrank, of 320 kauwgumtabletten, of 133 zoetjes, of 12 liter vruchtenyoghurt. Voor de hoge ADI dus alles 4.5x zo veel.

Dan slaan ze de plank volkomen mis en gaan voorbij aan de giftige werking van aspartaam op de hersenen en het zenuwstelsel, hoewel daar enorm veel wetenschappelijk onderzoek over bestaat. Maar dat ontkennen ze en gaan uit van de onderzoeken van de fabrikant.pijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!