Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(19)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >

From: M. de R
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, December 12
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Beste heer Gunneweg,

Ongeveer 1 jaar geleden heb ik na een bezoek aan uw website en enige e-mail correspondentie besloten om te stoppen met mijn veelvuldige aspartaamgebruik (snoepjes Friskies en cola light).

Mijn klachten waren velen zoals op de website te vinden zijn waaronder met name duizeligheid en oorsuizen. Ondanks herhaaldelijke bezoeken aan de KNO arts zijn de klachten gebleven en pas na het stoppen met aspartmaam zijn mijn klachten verdwenen en voelde ik mij goed. Nu na één jaar zijn deze klachten weer terug en vraag ik mij af of er een relatie kan zijn met het aspartaam gebruik in het verleden. (ik heb de aspartaam volledig uitgebannen). Wel gebruik ik in plaats van de candarel de zoetjes van Natrena (geen gourmet) en snoep ik in plaats van de snoepjes met aspartaam nu wine gums en engelse drop (zonder zoetstoffen) en Fishermansfriend (zonder zoetstoffen).

Tevens probeer ik wat kilo's af te vallen en gebruik hiervoor het product Slimfast drinkmaaltijd in de smaak vanille. Kunt u aan de hand van het bovenstaande conluderen of er iets mis is met mijn huidige voedingsgewoonte en kan het zo zijn dat na verloop van ongeveer één jaar de klachten toch nog terug te herleiden zijn naar het vroegere aspartaam gebruik?

Met vriendelijke groet,
M de R

Antwoord

Hallo M

Het was geweldig dat je na het stoppen met aspartaam van je klachten verlost werd waar zelfs een KNO-arts met de handen in het haar stond.

Maar.... ik heb zelf de ervaring (door schade en schande wijs geworden) dat Engelse Drop en Wine gums puur vergif zijn voor iemand die overgevoelig is geworden door aspartaam. Ik hoef echt niet een paar Engelse dropjes of zeker geen winegums te eten of ik ben weer terug bij af.

De Fischermans Friends zijn volgens mij wel OK, maar ook niet allemaal, kijk maar goed op de verpakking. Ik gebruik regelmatig de salmiak versie met zoetstof en heb daar geen last van.

Maar dan komt weer die slimfast met vanille smaak. Volgens mij bevat slimfast aspartaam. En als het er niet op staan dan zit het wel in de vanillesmaak. Daar zou ik dus ook maar meer oppassen.

Je zegt zelf dat je klachten weer terug zijn. Wel ik denk dat je aan het bovenstaande wel wat houvast zult hebben. Want heel veel snoep bevat tegenwoordig toch verborgen aspartaam.

En.. doordat je door het gebruik van aspartaam veel gevoeliger geworden bent voor dat soort producten zul je er ook veel sneller last van hebben. Maar dat is het oorsuizen denk ik niet waard.

Ik ben zonder het te weten veel te lang door gegaan met het gebruik van aspartaam en heb nu 24 uur per dag oorsuizen, ook al gebruik ik absoluut geen aspartaam meer. Wees dus maar voorzichtig.Bericht in het gastenboek d.d. 13-12-03

A. S. M.

Bestaat er ook een lijst met produkten die echt aspartaam vrij zijn? Ik heb ook vele klachten over gehouden na mijn kankerverwerking die gelukkig al 7 jaar voorbij is en ben nu aan het proberen of zonder aspartaam te leven mijn conditie, leven enz verbeterd kan worden. Ik ben wel een moeder van 4 kinderen en om dan bij het winkelen al die kleine lettertjes te lezen is een hels karwei. Er zijn vast mensen die er al veel langere ervaring mee hebben en met mij vele anderen van dienst zouden kunnen zijn. Ik heb wel alvast een grote steun aan de lijst met produkten waar het wel in zit.

Hopelijk kunnen jullie me helpen.

Groetjes A.

Antwoord

Hallo A.,

Er bestaat geen lijst met producten zonder aspartaam. Als ik zo'n lijst op de website zou zetten, dat een belangenverstrengeling zijn. Want dan zou men mij van reclame kunnen betichten en je begrijpt wel dat ik volkomen neutraal wil blijven. Zo nu en dan denk ik dat fabrikanten heel bewust de lettertjes zo klein maken dat je een vergrootglas bij je moet hebben om ze te kunnen lezen. Nou dat zegt ook wel iets over die fabrikanten.

Het is trouwens heel goed hoor dat je met 4 kinderen er voor zorgt dat ze geen aspartaam binnen krijgen. Het is de enige manier om ze te beschermen tegen de gevolgen die ze zeker op latere leeftijd zullen krijgen. Dan moet je eigenlijk ook nog opletten met het gebruik van smaakversterkers, want ook die hebben effect op de hersenen, zeker bij jonge kinderen. Het was vroeger verboden in babyvoeding omdat het hersenoedeem veroorzaakte, maar op dit moment wordt het op allerlei slinkse manieren weer volop gebruikt, ook in babyvoeding.

Je kunt ons en iedereen die de website bezoekt helpen door artikelen die aspartaam bevatten te blijven melden.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegBericht in het gastenboek d.d. 14-12-03
I. B.

hallo ik ben I. en heb met grote belangstelling de berichten gelezen, wat mij opvalt is dat nergens beschreven staat dat mensen met al deze klachten vaak over gaan tot gemakkelijke voeding b.v. blikjes soep piza, eigenlijk alles wat voorverpakt en kant en klaar maaltijden zijn, in de kant en klaar maaltijden zit vaak als smaakversterker NATRIUMGLUTAMAAT in een mooi woord voor vet-sin, dat smaakzout versterkt niet alleen je honger gevoel, maar maakt de klachten die je al hebt nog sterker dus heb je spierpijn wordt de spierpijn erger ( is een voorbeeld hoor( maar dat geld bijna voor alle klachten die ik hier gelezen heb, doordat je je zo ziek of zwak voelt ben je gauw geneigd om maar weer uit de diepvries, of kant en klare maaltijden te gaan gebruiken of een zakje soep saus oid te gaan gebruiken, uit eigen ervaring weet ik dat al mijn klachten om een paar te noemen slap op de benen, duizeligheid, hyperventilatie te wijten zijn aan smaakversterkers en aspartaam.

Ik ben bewust gaan koken en kopen met de bril in mij hand en ben alle voedingsmiddellen met de nrs 620 tot 623, en aspartaam gaan mijden, en het resultaat was en is er, het is heel arbeidsintensief maar zeer de moeite waard want zins ik met die troep gestopt ben voelde ik mij al na een paar dagen een heel ander mens en mijn klachten verdwenen of waren binnen een week weg, lees vooral ook de ingredienten op de tube's tandpasta vaak wordt daar natriumglutamaat in verwerkt voor wittere tanden, het kost best wel veel werk om alles te lezen, maar als je er de tijd voor neemt en in deze gehaaste wereld is dat erg nodig zul je jezelf verzekeren van een nog lang en gelukkig gezond leven.

dank je voor deze site, en ik zal er veel mensen naar toe verwijzen die mij voor gek verklaren,

lieve groetjes I.

Antwoord

Hallo I.,

Op dit moment is het zo dat in praktisch alle kant en klare voeding smaakversterkers zijn verwerkt. En iedereen die klachten heeft door het gebruik van smaakversterkers moet voor zichzelfs altijd alle etiketten lezen om te voorkomen dat hij dat vergif naar binnen krijgt. En zoals je al aangeeft is die gemakkelijke voeding vergeven van MSG, of een andere smaakversterker zoals natriumglutamaat of vet-sin.

Zoals ik al in het vorige bericht schreef ben je bijna verplicht om met een vergrootglas te gaan winkelen. Het is een schande dat daarvoor geen regels bestaan.

Het is zeker de moeite waard om etiketten te lezen als je allerlei onduidelijke klachten bij je zelf herkend om dan absoluut geen aspartaam en smaakversterkers meer te gebruiken. Het resultaat zal zijn dan iemand zich vaak veel beter gaat voelen. Bij de meeste dokters moet je niet zijn want die weet van deze dingen gewoon niets af. Mijn eigen dokter gebruikt nog steeds Light dranken, ondanks de waarschuwingen die ik gegevenheb.

Bedankt I. voor de steun voor de website en stuur die mensen maar hoor. Misschien worden ze in Nederland dan nog wel eens een keer wakker.From: Y. H.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Saturday, December 13, 2003
Subject: aspartaam

Beste Ed

Ik wil je graag nog wat vragen over stoppen met aspartaam. Het is nu 4 maand geleden dat ik dat ik ben gestopt en toch komt dat nare gevoel nog steeds terug , ik voel me dan ontzettend rot en ben bang dat ik het niet meer aankan . Ik heb gelukkig tabletjes van de dokter die ik in het begin heb gekregen (oxazepam),die onderdrukt het gevoel wel een beetje maar is dit nu normaal dat het zo lang duurt en hoe lang zou het nog duren voor het helemaal over is , ik weet wel dat ik lang light producten heb gebruikt maar ik word er zo moe van en zijn er nog meer mensen die er zo lang en zo erg last van hebben gehad. Ik let toch echt wel goed op of er geen aspartaam of smaakversterkers inzitten en is het erg als ik af en toe een glaasje wijn drink .

Alvast heel erg bedankt voor je antwoord en het is goed als je het op jouw webside zet.

groetjes Y.

Antwoord

Hallo Y,

Het is inderdaad afhankelijk van hoelang je aspartaam en smaakversterkers hebt gebruikt hoeveel van die vervelende bijverschijnselen blijvend verdwijnen of verminderen.

Wat je natuurlijk ook moet bedenken is dat het mogelijk is dat je op dit moment nog steeds aspartaam gebruikt, misschien wel zonder dat je het zelf weet.

Het zit is heel veel toevoegingen gewoon verstopt en de enige manier waarop je dan kunt ontdekken dat het ergens in zit is dat je heel god op je lichaam let en vervelende verschijnselen direct koppelt aan het geen je de dag daarvoor hebt gegeten.

Het is misschien een tip om een tijdje een boekje bij te houden wat je iedere dag eet. Dan is ook snel te achterhalen waardoor iets komt.

En... nee hoor het is absoluut niet erg als je een glaasje wijn drinkt. Er is natuurlijk wel wijn waarvan je de volgende ochtend hoofdpijn kunt hebben, die moet je natuurlijk niet drinken.

Veel succes en ik hoop dat het snel beter met je gaat.From: T. de V.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, December 14, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

Hallo,

Wij hebben een zoon die nogal doorslaat in sommige dingen,zo ook in het gebruik van natrena,hij gebruikt het overal voor,naar ons idee kan dat nooit goed zijn,hij heeft het nu zelfs in liter flessen,hij gebruikt wel meer als een halve liter per week,mijn vragen zijn,hoe slecht is het?en waar vind ik informatie,dat ik hem kan aantonen hoe slecht het is en wat eventueel de gevolgen kunnen zijn,of maken wij ons onterecht zorgen?

groeten T.

Antwoord

Hallo T.,

Je maakt je zeker niet onterecht zorgen. Op de website staan tientallen artikelen die de gevaren van aspartaam uiteen zetten. U zegt niet hoe oud uw zoon is en waarom hij zoveel aspartaam gebruikt. Doet hij aan krachtsport of zoiets of is hij verslaafd aan zoet? Laat hem eens de website www.aspartaam.nl bezoeken en daar eens een paar artikelen lezen. Wat ook heel leerzaam is zijn de klachten die de lezers van de website opsturen. Er is nu al een verzameling van 18 artikelen met heel veel klachten. www.aspartaam.nl/info/verhalen1.php

Laat hem desnoods eens zelf een vraag stellen, direct aan mij of in het Forum. Dan is het misschien mogelijk hem op andere gedachten te brengen.

Hij speelt een heel gevaarlijk spel met zijn gezondheid. Heeft u bij hem al klachten opgemerkt die in verband zouden kunnen staan met het gebruik van aspartaam? Kijk maar een op:

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.phpBericht op het Forum d.d. 18 december 2003

Hallo,

ik ben pas nieuw hier, en ik weet nog niet voor 100% hoe het hier toe gaat. Ik heb nl. al tweex iets gevraagd over Aspartaam, maar helas nog geen reactie ontvangen. Ik weet dus niet of ik iets fout doe. Bij deze wil ik nogmaals vragen wat er nu zo schadelijk is aan Aspartaam. Ik slik nl. al jaren Supradine en hoorde van een kennis dat ik daar zsm mee moest stoppen omdat het daar ook in zit. Ik heb dat nagekeken en inderdaad. Maar liefst 35% Aspartaam bevat één supradine-tablet van 20 mg.

Ik wil dus graag weten wat dat Aspartaam inhoud en wat het met je gezondheid doet en wat de gevolgen en bijwerkingen ervan zijn. Ik hoop dat ik nu (mischien?) wat informatie van jullie krijg, daar ik mij toch wel zorgen maak. Mijn oom van 89 jr. slikt nl. ook iedere dag Supradine om fit te blijven. Paniek?? Ik hoop snel iets te horen.

Alvast bedankt.
Groetjes, A.

Antwoord

Hallo A.,

Ik had vandaag nog niet op het forum gekeken (sorry) vandaar dat je nog geen antwoord had gehad. Je zou het beste op de website kunnen lezen wat er zo schadelijk is aan aspartaam omdat er ZOveel over te vertellen is dat dat bijna niet in een berichtje mogelijk is. Maar ik zal het in een paar zinnen proberen. Aspartaam bestaat uit drie chemische stoffen, nl. phenylalanine, asparaginezuur en methylalcohol. De eerste twee zijn allebei onderdeel van eiwit, ook wel aminozuren genoemd. Ze zijn zoals ze in aspartaam voorkomen nergens in de natuur te vinden. Ze zijn dus NIET natuurlijk. Methylacohol wordt in het lichaam omgezet in formaline en mierenzuur. Er mag eigenlijk in geen enkel voedingsmiddel vrije methylalcohol voorkomen, omdat het een zwaar vergif is. Al deze stoffen verstoren de gezondheid van het lichaam en geven heel wat ziekteverschijnselen; kijk maar naar de tabel:

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Ik zou als ik je oom was om zeker met zijn leeftijd, (broze gezondheid?) direct stoppen met het gebruik van supradine. Hier blijf je ondanks de "leuke" reclame op de TV echt niet fit en gezond van.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegIk loop al een tijdje met vermoeidheidsverschijnselen in mijn benen en vooral tijdens het hardlopen heb ik het gevoel dat ik het ene been niet voor het andere kan krijgen het laatste anderhalf jaar heb ik daarbij ook last gekregen van pijn onder in mijn rug en heupen volgens specialisten is er niks verontrustends te zien op de foto,s en moet ik rustig aan doen. Heb ik gedaan maar wordt het niks anders van mijn vraag is kan het ook gewrichtsproblemen veroorzaken of bloedvaten beknellen omdat ik ook gevoelige spieren in de billen , benen heb verder krijg ik de laatste tijd last van mijn schouders en knieen

groetjes N.
ik hoop dat jullie iets weten

Antwoord

Hallo N.

Vermoeidheidsverschijnselen en zwakte staan op nr 10 van de lijst met de 24 belangrijkste symptomen van Aspartaam vergiftiging. Je kunt deze lijst vinden op: www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Aspartaam verhardt ook het synoviaalvocht, dat is het smeermiddel in de gewrichten. Daardoor kunnen de problemen met de rug en heupen het gevolg zijn. Vooral als artsen zeggen na uitgebreid onderzoek dat ze niets kunnen vinden. Hett blijkt bijna alle klachten die door aspartaam worden veroorzaakt niet door welk onderzoek dan ook ontdekt kunnen worden. Waarschijnlijk komt dat omdat artsen en specialisten absoluut niet zoeken in de richting van de zoetstof aspartaam. Waarschijnlijk door de enorme PR campagnes die tot op heden nog steeds door de fabrikanten gehouden worden. Neurologische problemen staan op nr 11 van diezelfde officiele lijst van de FDA in Amerika.

Ook de klachten van de laatste tijd aan schouders en knieen kunnen veroorzaakt worden door aspartaam.

Het beste is om de 60-dagen-geen-aspartaam-test te doen zie het artikel: www.aspartaam.nl/info/test.php

Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen.From: M., P.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, January 13, 2004
Subject: (Relatie tussen cola light - hyper ventilatie?)

Beste,

Ik ben sinds verschillende jaren (ongeveer 4) een sterke cola-light drinker. Natuurlijk met als hoofdreden te vermageren.

Ik gebruik 3 tot soms 4 liter Cola light per dag.

Nu, sinds het begin krijg ik er wel neveneffecten van zoals duizeligheid, krampen de dag nadien (als ik vrij laat nog veel cola dronk),...

Sinds een jaar kreeg ik ook nog af en toe benauwdheid.

Een paar weken geleden kreeg ik opeens last van verschillende nachten met slaapproblemen en misselijkheid. (nooit van mijn leven gehad)

De volgende dag kreeg ik opnieuw sterke vormen van benauwdheid, duizeligheid, misselijk, hartsteken, en vooral ontzettend veel angst aangezien

Ik dacht dat het om een hart stilstand ging.

Blijkbaar na diagnose gaat het over Hyper Ventilatie. Nu, je moet het meemaken om te snappen hoe erg het is. Mijn vraag nu, kan er een verband bestaan tussen het drinken van grote hoeveelheden cola-light en Hyper Ventilatie aanvallen?

Vriendelijke groeten,
P.

Antwoord

Hallo P.,

Duizeligheid staat op nr 2 van de lijst met 92 belangrijkste symptomen van aspartaam vergiftiging. Krampen is ook eeen regelmatig voorkomend verschijnsel.

Een belangrijk bestanddeel van aspartaam dat klachten veroorzaakt is 10% methylalcohol. Door de spijsvertering wordt methylalcohol afgebroken tot formaline en mierenzuur.

De methanol uit 2 L Light fris is 112 mg, 10% van aspartaam. De EPA limiet voor water is 7,8 mg dagelijks voor methanol (methylacohol), een dodelijk cumulatief vergif. Veel gebruikers drinken dagelijks 1-2 liter. De gerapporteerde symptomen zijn precies gelijk aan chronische methanol vergiftiging.

Een klein rekensommetje geeft aan hoeveel methylalcohol er in 4 liter fris zit.

4 Liter fris bevat 4 X 560 mg aspartaam = 2240 mg aspartaam. 10% daarvan is 224 mg methylalcohol. De EPA limiet zoals je boven ziet is 7,8 mg per dag. Je kunt dus wel nagaan dat je daar een 'íetsje' boven zit.

Slaapproblemen staan op nr 13 van dezelfde lijst, misselijkheid en braken op nr 4.

Aspartaam verstoort de electrische werking van de hartspier en kan daardoor problemen veroorzaken en staat op nr 15 van die lijst.

De angst die je voelde komt voor op nr 3 als stemmingsverandering.

Je ziet dus wat een problemen je jezelf hebt aangedaan.

Stop zo snel mogelijk met het gebruik en kijk dan of de problemen die je hebt verminderen en/of verdwijnen.From: W.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Saturday, January 31, 2004
Subject: Mijn eigen verhaal

Jarenlang had ik last van ogenschijnlijk redeloze paniek aanvallen. Je gaat dan automatisch aan emotionele dingen/ problemen, denken en vindt dan altijd wel een reden van die aanval. Maar een paar jaar geleden vond ik door toeval de echte oorzaak : Ve-tsin / monosodiumglutaminaat / E621; een toevoeging die je in véél te véél kant-en-klare producten vindt. Ook "de Chinees" (de slechte) strooit kwistig met dat poeder. Daarom ga je zo snel zweten in een Chinees restaurant (goed voor de drank omzet), en heb je plotseling zo'n "vol" gevoel. Alle chips en aanverwante artikelen met een toevoeging als "Bolognese" "Mediteran" ed bevatten E621 in grote hoeveelheden. ( Boullion-achtige sensatie, geeft prikkelende lippen) Sinds ik daar op let zijn de paniek aanvallen verdwenen. Ik heb ADHD en moet daarom extra opletten voor dat spul. Ik hoop dat dit mensen met dezelfde problemen helpt.

Antwoord

Hallo W.,

Bedankt voor je email.

Je hebt door schade en schande geleerd hoe slecht smaakversterkers zijn voor de gezondheid. Nog steeds wordt door consumentenorganisaties en onze regering vastgehouden aan verkeerde onderzoeken. Daardoor is het nog steeds mogelijk om E621 en nog meer smaakversterkers ongestraft aan onze voeding toe te voegen.

Naast smaakversterkers heeft aspartaam ook dezelfde werking op het zenuwstelsel, je zult hier dus ook voorzichtig mee moeten zijn. Steeds meer mensen ondervinden problemen als ze bij de Chinees hebben gegeten. Ook als je vraagt of er geen Vetsin wordt gebruikt heb je nog steeds niet de zekerheid dat dat zo is.

Ik vroeg laatst bij mijn slager of de heerlijk uitziende gemarineerde vleessoorten smaakversterkers bevatten. Dat wat inderdaad het geval, en na een praatje daarover zei de slager dat hij na Chinees eten het altijd zo ontzettend kreeg. Heb hem gewaarschuwd om er mee op te passen.

Het "volle gevoel" zou voor de omzet dan niet zo goed moeten zijn, maar ook dat is een mogelijke ervaring.

Met ADHD moet je ook maar eens letten op de verschijnselen die je kunt ervaren door het gebruik van aspartaam. Ook door dat te vermijden zul je je denkt ik beter gaan voelen.From: R. J.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, January 29, 2004
Subject: Mijn eigen verhaal

Beste Ed,

Na het lezen van de site over aspartaam ben ik begin dit jaar begonnen met de 60-dagen test. De klachten die ik voordien dagelijks had (met name iedere dag stevige hoofdpijn, een lusteloos en depressief gevoel, en ga zo maar door) leken in het begin erger te worden; waarschijnlijk zijn dit de zogenaamde afkick-verschijnselen; aangemoedigd door de vele positieve reacties op de site en de vele nuttige informatie, ga ik zeker door met de 60-dagen test. Na afloop zal ik nog een berichtje sturen.

Groetjes,
I. J.

Antwoord

Hallo I.,

Het is heel goed dat je als "goede voornemen" dit jaar begonnen bent met de 60- dagen-geen-aspartaam-test.

De klachten die je opnoemt worden heel vaak veroorzaakt door het gebruik van aspartaam en smaakversterkers. Dat de klachten in het begin wat verergeren is heel vaak een normaal verschijnsel, omdat aspartaam ook verslavend werkt en dat dan een soort ontwenningsverschijnselen zijn. Bij het stoppen met roken en/of drank ontstaan dezelfde verschijnselen.

Ik ben blij dat je de positieve reacties op de website ook hebt gelezen, want al heel veel mensen gingen je voor met vervelende ziekteverschijnselen.

Ik weet niet of je de artikelen over het stoppen en de ontwenningsverschijnselen hebt gelezen, maar voor het gemak staan hieronder de links naar die artikelen.

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

Mocht je nog verdere vragen hebben dan kun je me altijd mailen.From: "C. van L."
To:
Sent: Sunday, February 01, 2004
Subject: Verontrustend!

Hallo meneer Gunneweg,

Ik heb uw website met verbazing gelezen en werd erg bezorgd over mijzelf. Ik heb namelijk een aantal vragen. Ik gebruik Aspartaam namelijk al zeker 20 jaar aangezien ik altijd aan het lijnen ben. De laatste jaren word ik alleen maar dikker. Ik ben namelijk van maat 38 naar maat 44 gegaan. Ik moet wel zeggen dat ik sinds 9 november 2003 ook niet meer rook en daardoor toch ook wel op zijn minst 8 kilo van ben aangekomen. Maar ik krijg het er niet meer af.

Ook moet ik zeggen dat ik ongeveer 3 jaar geleden de ziekte van Pfeiffer heb gehad en alhoewel na een test bleek dat Pfeiffer over was ik toch ontzettend moe en lusteloos bleef. Uiteindelijk heeft mijn huisarts mij een antidepressiva voorgeschreven. Het was een antidepressiva die ervoor zorgde dat mijn hersenen weer serotonine aanmaakte. Die heb ik ongeveer 10 maanden geslikt en dat hielp: ik was niet meer ontzettend moe. Maar mijn klachten op dit moment zijn nog steeds: lusteloosheid; ik ben bijna niet meer enthousiast te krijgen voor iets, ik voel mij niet depressief maar ik mis het genieten van het leven en leuke dingen doen enz.

Verder ben ik ook nogal snel geiiriteerd, wat ik eigenlijk ook wel heel vervelend vind. Ook moet ik toch wel op zijn minst 15 kilo afvallen. Ik weeg nu namelijk 93 kilo terwijl ik toch 3 jaar geleden op 75 kilo zat. Verder ben ik een vrij allergisch persoon. Ik ben o.a. allergisch voor rauwe wortels, appels, peren, perziken, kersen, noten, melk, kat, hond, bepaalde bomen, heel veel huidprodukten en bepaalde medicijnen. Dus toen ik uw site las dacht ik "jeetje al deze klachten zouden dus van aspartaam kunnen komen.

Wat denkt u? Ik ga in ieder geval vanaf nu stoppen met aspartaam.

Ik ben benieuwd wat u denkt en hoor het graag. Met vriendelijke groet,
C. van L.

Antwoord

Hallo C.,

Ik denk dat je blij moet zijn dat je de website hebt ontdekt. Als je al 20 jaar lang aspartaam gebruikt omdat je al heel lang met lijnen bezig ben, is het heel logisch dat je meerdere ziekteverschijnselen vertoont. Het is echter heel goed dat je nu gestopt bent met aspartaam, want dan krijgt je lichaam de kans om te beginnen met ontgiften. Je zult er wel rekening mee moeten houden dat dat ontgiften na 20 jaar gebruik best lang kan duren. Je moet dus niet de moed verliezen. Kijk maar naar de artikelen:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

I.v.m. het lijnen kan ik het volgende zeggen Aspartaam zorgt er voor dat het serotonine gehalte in de hersenen vermindert. Daardoor krijgt het lichaam na het eten altijd een seintje dat er genoeg is gegeten. Als nu de serotonine is verminderd dan geeft het lichaam dat seintje niet meer. Het gevolg is trek in koolhydraten, waardoor er meer gegeten wordt. Stoppen met aspartaam heeft dan ook wel eens het gevolg dat (als je natuurlijk op je voeding let) je toch weer gaat afvallen. Ik hoop het echt voor je.

Serotonine zorgt er ook voor dat iemand zich goed voelt. Bij verminderd serotonine ontstaan dan ook klachten zoals depressie, je geirriteerd voelen en snel kwaad, tot agressiviteit toe.

De moeheid en lusteloosheid waarvan je dacht dat die na de ziekte van Pfeifer over zouden gaan werden op dat moment zelfs al veroorzaakt door aspartaam. Kijk maar eens op www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php daar staan namelijk 24 van de meest voorkomende ziekteverschijnselen die door aspartaam worden veroorzaakt. Dan zul je zien dat ze op nr 10 van deze lijst staan. Het was dus niet zo vreemd dat de verschijnselen niet over gingen.

Dat je gestopt bent met roken is gewoon ontzettend goed. Het maakt alleen dat alles weer beter smaakt en je krijgt dan ook een betere stofwisseling. Het gevolg is misschien dat je een ietsje meer snoept met het genoemde gevolg. Maar dat wordt heus wel beter. De antidepressiva van de huisarts is vaak omdat deze mensen het ook niet meer weten. Door de enorme reclame campagnes van de aspartaam industrie en de goedkeuring door de EU worden ze op het verkeerde been gezet. Dan is dus niet aspartaam de schuld en grijpen ze ten einde raad door de klachten van de patient naar de anti- depressiva.

Dat de klachten (nog) niet over zijn is als je het bovenstaan de hebt gelezen niet zo heel vreemd meer. Langzaam maar zeker zal je lichaam zich moeten ontdoen van de opgeslagen gifstoffen, en dat duurt even.

De methylalcohol uit aspartaam wordt in het lichaam omgezet in formaline en mierenzuur en dat zorgt ervoor dat je immuunsysteem niet goed meer werkt en je een multiple overgevoeligheidssyndroom hebt ontwikkeld. Het klopt ook dat je voor veel huidprodukten en bepaalde medicijnen overgevoelig bent geworden. Wij kwamen achter de giftigheid van aspartaam doordat o.a. mijn vrouw niet meer tegen smeerseltjes en huidproducten kon van de ene op de andere dag. Wat blijkt, ze bevatten heel vaak een kleine hoeveelheid formaline om het goed te houden en daar kan je dus niet tegen.

Antwoord van C.

From: c. van l.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, February 01, 2004
Subject: Re: Verontrustend!

Natuurlijk mag je mijn verhaal op je website zetten. Ik hoop dat iemand er iets aan heeft. Ik had ook nog een vraagje. Ik heb gelezen over al die afkickverschijnselen; hoelang blijf je die in ernstige mate houden? Ik ben, zoals je weet, gestopt met roken en op de lijn aan het letten en nu dus gestopt met aspartaan. Ik word er vast heel gezond van maar ik moet het ook wel vol houden natuurlijk. Ik ga in ieder geval tussen de 2 en 3 liter water per dag drinken en ben begonnen met 15 minuten steppen per dag en dat ga ik opvoeren naar 30 minuten steppen per dag. Zou ik zo misschien minder afkickverschijnselen hebben? Of in mindere mate, of misschien ben ik ze eerder kwijt?

C.

Antwoord

Hallo C.,

Dat water drinken is heel goed. Zo krijgen de afvalstoffen de mogelijkheid om afgevoerd te worden. Het steppen zorgt ervoor dat je stofwisseling op een hoger pitje gezet wordt, dus ook meer afvoer van afvalstoffen. Ik weet niet of je een liefhebber van sauna bent, maar dat zorgt ook voor veel afvoer.

Je bent gewoon goed bezig, maar wees niet teleurgesteld als het wat langer duurt. Het heeft tenslotte ook 20 jaar geduurd voordat je hieraan begon. Een maandje langer moet dan geen bezwaar zijn. Het uiteindelijke resultaat is het waard.

Met vriendelijke groet

Ed Gunneweg

Antwoord van C.

From: c. van l.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, February 10, 2004
Subject: Re: Verontrustend!

Hallo Ed,

Groetjes,

C.

Antwoord

Hallo C.,

Het gaat gelukkig de goede kant op. Toen je de email verstuurde was je anderhalve week gestopt. Hoe langer je geen aspartaam en als je het kunt opbrengen ook geen andere zoetstoffen gebruikt des te meer zullen de vervelende verschijnselen verbeteren. Het is nooit te zeggen of echt alles zal verdwijnen, dat zal de tijd moeten uitwijzen. Probeer zo veel mogelijk te eten zonder toevoegingen, omdat je door aspartaam een meervoudige overgevoeligheid hebt gekregen is het mogelijk dat je voor veel meer stoffen overgevoelig kunt zijn. Zeker ook geen smaakversterkers, want dan merk je vanzelf dat die niet goed voor je zijn. (Verergering van bepaalde verschijnselen.)

Maar je brief klink in ieder geval opgewekt. En zo moet het zijn. Je vraagt: "krijg ik nu eindelijk mijzelf weer terug?" en ik denk zeker dat die heel vervelende verschijnselen voor het grootste deel zullen verdwijnen. Dat zoetekauw dat ken ik, en dat is net zo goed een soort verslaving, maar dan aan zoet. Ja, wat moet ik daar op zeggen. Probeer eens honing, is ook suiker, maar dan wel ietsje beter. Je zult je smaak langzaam moeten laten wennen aan minder zoet, ook al ben je al 4 maanden bezig.

Vervelend om te zeggen, maar alle chemische zoetstoffen zijn niet goed voor een mens. Maar ach, met mate een zoetje (zonder aspartaam). Wij, mijn vrouw en ik lijnen ook zonder zoetjes en aspartaam en dat gaat ook goed.

Maar blijf proberen zoetigheid af te bouwen en misschien duurt het nog wel een jaar, maar uiteindelijk is het beter voor je gezondheid.

Hou je mij nog op de hoogte hoe het er mee gaat?From: "M. B."
To: egunneweg@chello.nl
Sent: Wednesday, February 11, 2004
Subject: ontwenningsverschijnselen

Goedenavond Ed

Hier nog een keer een mailtje van mij,ik heb er al meerdere gestuurt maar geen antwoord terug gehad , ik hoop dat het nu wel door komt. Ik heb een vraag over ontwenningsverschijnselen , na het stoppen van Aspartaam gebruik. Ik ben na 20 jaar gebruik nu 6 maanden geleden gestopt met Aspartaam te gebruiken, daarna heb ik zoveel nare klachten zoals, onrustig,hartkloppingen,me de hele dag zo naar voelen,niet weten hoe de dag door te komen,jezelf wat aan willen doen omdat je het niet meer ziet zitten,etc,etc. Ik heb na pas te zijn gestopt gewoon een soort aanvallen gehad ,je bent dan helemaal over de toeren, gespannen en weet echt niet meer wat je moet doen.

Ik ben naar een alternatief arts ge-weest maar die zei, je bent erg gespannen en het zit in de familie dus het zal wel erfelijk zijn. Ik heb nog wel een test meegekregen (allergietest) maar daar kwam niets uit alles was goed. Daarna ben ik nog naar de huisarts gegaan die nam me wel serieus,hij gaf wel meteen toe er niets van te weten maar zou navraag doen,en heeft toen bloed laten onderzoeken en me onderzocht. Alles was goed en van de navraag kwam ook niets uit,hij zei dat het wel een soort ontwenningsver-schijnselen konden zijn. Het ging op dat moment wel beter met me dus heb ik het daar bij gelaten,maar ik mocht altijd bij hem terug komen. Ik ben na een tijdje weer naar de alternatief arts geweest en heb toen gezegt dat ik me door hem in de steek gelaten voelde. Hij houdt vol dat het niet van de aspartaam kan komen maar wil nu wel verder onderzoek gaan doen maar dan moet ik weer aspartaam gaan gebruiken en het liefst samen met m'n zus die ook gestopt is en ook van die rare klachten heeft,maar daar hebben we dus geen zin in.Ik heb de vraag ook gesteld aan www.food-info.net ,daar kreeg ik als antwoord dat het niet van de aspartaam komt maar dat ik naar de huisarts moet gaan of met iemand moet gaan praten. Later heb ik de vraag nog eens gesteld en er bij verteld dat m'n zus hetzelfde heeft .Toen kreeg ik als antwoord er zijn eigenlijk geen ontwenningsverschijnselen van aspartaam beschreven. De verschijnselen zijn vaak eerder te wijten aan het opnieuw gebruiken van (veel) suiker bij veel mensen Nou ja wat moeten we daar nou mee. We hebben nog steeds last van verschillende dingen het is soms wel minder maar we komen er nog steeds niet vanaf.Ook zijn we gestopt met smaakversterkers te gebruiken. We willen zo graag weten wanneer het ophoud want je wordt er zo moe van, hopelijk heb je een antwoord voor ons. Alvast hartelijk bedankt groetjes marry.

P.S zijn er meer mensen die zo lang last hebben?

m. b.

Antwoord

Hallo M.,

Sorry dat je geen antwoord op de email hebt gekregen. Ik heb problemen met de internet provider met het doorsturen van email. Ik denk dat het daardoor komt.

Je zegt: Ik weet niet meer wat ik doen moet" en ik begrijp dat volkomen. Maar..... je moet volhouden, want uiteindelijk zullen de meeste klachten verdwijnen.

Aspartaam grijpt heel diep in op je gezondheid, zeker als je het zoals je zegt al meer dan 20 jaar gebruikt. Waarschijnlijk ben je met het gebruik van aspartaam gestopt omdat je klachten had. En... (zo zou ik ook denken) als ik nu al 6 maanden ben gestopt dan gaan die klachten vanzelf over. Heel veel van de klachten die je hebt zullen na verloop van tijd verminderen. Heb je de artikelen over ontwenningsverschijnselen gelezen? Zo ja, dan weet je dat het niet alleen het stoppen is maar ook de gifstoffen die zijn opgeslagen in de weefsels zullen daaruit moeten verdwijnen. En dat gaat na 20 jaar gebruik niet van de ene maand op de andere. Je lichaam moet zich ontdoen van die gifstoffen via de lever en de stofwisseling, dan komen deze stoffen ook in je lichaam vrij en dat veroorzaakt dan weer een herhaling van de klachten die je daarvoor had.

Kijk ook maar eens op de lijst met klachten: www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php daar zul je al die vervelende verschijnselen terugvinden die jij opnoemt. Hoe langer je aspartaam gebruikt hebt des te meer van die gifstoffen zijn opgeslagen en des te langer zal het duren voordat ze helemaal zijn verdwenen. Het is dan ook goed om je lever daarbij te helpen door zo weinig mogelijk andere "gifstoffen" te gebruiken zoals koffie, andere zoetjes, smaakversterkers enz. Dat zal het ontgiftingsproces helpen versnellen. Vraag desnoods bij de apotheek een homeopatisch middel om de leverwerking te steunen.

Jammer hoor dat de alternatieve arts je eigenlijk een beetje in de kou liet staan met het zit in de familie. Best mogelijk maar hij gaat niet in op aspartaamklachten. Aspartaam is met bijna geen enkel onderzoek wat op dit moment gedaan wordt te herkennen. De klachten die erdoor ontstaan lijken op andere ziektebeelden dus wordt je daar op onderzocht, maar je hebt die ziekte niet dus komt dat ook niet uit het onderzoek naar voren.

Ik vind het gewoon een grote misser dat een alternatief arts gewoon durft te zeggen dat het niet door aspartaam kan komen. Dat een huisarts dat zegt, ok die gaan alleen uit wat de EU zegt en die zegt dat het geen kwaad kan, maar een alternatieve arts, Ik kan er niet bij hoor.

Hoe durft die man te zeggen dat je "gewoon" weer aspartaam moet gaan gebruiken, Schande

Ik kan niet beweren dat al je klachten na zo lang aspartaam gebruik zullen verdwijnen maar het zal toch een stuk beter met je moeten gaan en de klachten, ook die van je zus zullen echt verminderen. Maar hier is volhouden echt de enige mogelijkheid.

En veel sterkte M., iedere dag minstens 2 ltr water drinken helpt ook mee het proces te steunen.From: J. M.vanE.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, March 21, 2004
Subject: Mijn eigen verhaal

Met vreugde ben ik op deze pagina terechtgekomen. Misschien herkent ook iemand mijn verhaal. Ik ben onderhand echt wanhopig.

Twee jaar geleden, rond Kerst, kreeg ik last van zware vermoeidheid en steken in lever en milt. De huisarts dacht aan Pfeiffer en liet mij testen. De uitslag was vreemd: ooit had ik Pfeiffer gehad, maar de ziekte was zeker nu niet actief. Vreemd, maar na een paar maanden leek het wat beter te gaan. Toch ben ik qua energie vanaf dat moment niet meer de "oude" geworden. Maar ja, ik nader de 50, ben een vrouw, dus je denkt dat het met hormonen en leeftijd te maken heeft. Interessant om te vermelden is, dat ik voor deze vermoeide periode anderhalf jaar lang het Montignac-dieet gevolgd heb. En als ik iets doe, doe ik het heftig, dus geen suiker meer, maar alles met zoetstof gezoet, zelfs over de pannenkoeken gooide ik Natrena en ook in de dagelijkse Brinta gooide ik veel Natrena vloeistof. Ook elke dag dronk ik zeker 2, 3 grote glazen cola- light.

Op een gegeven moment kreeg ik last van circels in mijn ogen (na onderzoek, maanden later, bleek dat migraine sans migraine te zijn). Eerst af en toe en uiteindelijk 3x per week. Tegelijkertijd kreeg ik tot mijn grote schrik een eerste draaiduizeling. Weken later weer één en om een lang verhaal kort te maken: nu zit ik op een paar per week. Vlak voor de zomervakantie in 2003 ben ik met deze klachten naar de huisarts gegaan, die een brief voor de neuroloog schreef waar hij suggereerde dat ik wellicht een Brughoek-tumor zou kunnen hebben (= meestal goedaardige tumor in de hersenen, bij het oororgaan in de buurt). Niet zo'n leuke vakantie gehad (door de hitte erg veel cola-light gedronken en veel magere yoghurtjes zonder suiker gegeten, natuurlijk). Na de vakantie een MRI-scan en een B.A.E.R. onderzoek (met electroden op mijn hoofd) gehad. resultaat: niets te zien, alles in mijn hoofd perfect. Raar genoeg werden de draaiduizelingen iets minder (hitte was ook voorbij, dronk veel minder????) De neuroloog stelde voor om naar de K.N.O arts te gaan om te testen of ik de ziekte van Menière heb.

Tot nu toe nog niet gedaan, omdat ik wel lezend lid ben geworden van het Forum van Menière patiënten. Daaruit concludeer ik nu dat ik alle verschijnselen heb, op een belangrijke na: nm de druk op mijn oor en doofheid tijdens aanvallen. Menière is een ziekte van het binnenoor en ik heb juist geen last van mijn oor. Wel heb ik een lichte oorsuizing, maar dat hoort volgens mij juist bij duizelingen, so wie so!! De aanvallen zijn gerelateerd aan spanning, zodra ik stress of lichamelijk spanning heb, komt er een aanval en deze zijn nu zo heftig dat ik soms 3 uur dood en doodziek op de bank lig. Het overkomt me al rijdend in de auto, in de winkel, op het concertpodium (ik ben klassiek uitvoerend musicus). Ondertussen ben ik ten einde raad, maar ik heb al die tijd zo'n diepliggend gevoel dat het géén Menière is.

Vandaag suggereerde iemand dat ik eens moest denken aan een virus op het evenwichtsorgaan en zo kwam ik hier terecht. En als ik dan eens eerlijk ga nadenken, eet en drink ik verschrikkelijk veel aspartaam. Ik ben juist begonnen met Vivit cholosterolverlagende drinkyoghurt. Heerlijk, maar net gekeken en daar zit dus ook aspartaam in. En dan de Cola, dropjes zonder suiker enz. enz. Ik heb een beetje stille hoop gekregen en stop vanaf nu met zoetstoffen. Mijn grootste reden is de link tussen anderhalf jaar Montignac diëeten en en daardoor cola light leren drinken (lustte ik daarvoor niet) en na het stoppen met lijnen die rare vermoeidheid en langzaam opkomende duizelingen en oog- migraine . Mijn vraag is nu, of het mogelijk is dat het in deze heftige mate nog steeds te maken kan hebben met aspartaam vergiftiging?

In ieder geval stop ik vanaf vandaag met cola-light en yoghurt zonder suikers. Bedankt voor deze site!!! Ik heb weer iets om voor te vechten en hoop te krijgen.

J.

Antwoord

Hallo J.,

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

ik ben er bijna van overtuigd dat jouw verschijnselen daar ook allemaal op voorkomen.

De oorsuizingen kunnen dan misschien wel horen bij duizelingen, maar het is eveneens een verschijnsel door het gebruik van aspartaam. Zelf heb ik daar helaas al acht jaar last van.

Je vraagt of het nog steeds te maken kan hebben met aspartaam vergiftiging? Ja, dat denk ik wel. Je hebt lange tijd veel producten met aspartaam gebruikt en aspartaam bestaat uit drie componenten waarvan er twee een zenuwgif zijn, nl phenylalanine en asparaginezuur. Methylalcohol wordt in het lichaam omgezet in formaline en mierenzuur. Je kunt je dus wel voorstellen dat aspartaam héél slecht voor je lichaam is. Ik moet je er echter wel bijzeggen dat de meeste artsen nog nooit gehoord zeggen te hebben van aspartaam vergiftiging. Maar het beste is dat je zoals je al begonnen bent, door te gaan met het stoppen.

Kijk ook eens naar het artikel: www.aspartaam.nl/info/test.php waar de 60- dagen-geen-aspartaam-test in wordt beschreven.

Je zult doordat door aspartaam een meervoudige overgevoeligheid ontstaat, ook moeten opletten op allerlei andere chemische stoffen, omdat deze bij jou ook overgevoeligheid kunnen geven.

Helaas denk ik dat je ook moet stoppen met smaakversterkers, omdat die een vergelijkbare werking hebben als aspartaam. Maar als je dat twee maanden (60 dagen) kunt volhouden, heel precies kijken wat je eet en koopt, dan kun je zelf zonder ingrijpende onderzoeken bepalen welke verschijnselen verminderen en/of verdwijnen.

Ik hoop echt dat je er voor zult gaan (iets om voor te vechten) en dat al die vervelende ziekteverschijnselen min of meer tot het verleden zullen behoren.

Ik zelf heb tot nu toe nooit meer last van die draaiduizelingen gehad.

Wees er wel op voorbereid dat het stoppen na zoveel aspartaam niet zomaar zal gaan. Er zullen waarschijnlijk ontwenningsverschijnselen ontstaan. Kijk hiervoor nog maar naar de artikelen:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

Veel succes met het stoppen.
Als je nog vragen hebt kun je me altijd mailen.pijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!