Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(5)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >

From: A.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, September 30, 2002 9:20 AM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo,

Ben zeer geschrokken van de aspartaamklachten en ontdekte dat ik er heel veel had; ik ben nu sinds 3 dagen bezig met de 60 dagen test en heb er zeer veel vertrouwen in . Voor de duidelijkheid 2 vraagjes:

Bij de zoetjes Hermesetas wordt geen aspartaam vermeldt op de verpakking, wel sacharine, veilig of ook wegdoen?

Wat zijn de ontwenningsverschijnselen die ik KAN krijgen? ( ga er eigenlijk wel van uit gezien de hoeveelheid Cola-light en dat al vanaf het bestaan ervan...)

Vriendelijke groeten, S. van O.

PS: Heb al mensen ingelicht en verwezen naar uw site.Van: "L.V."

Aan: "Info Aspartaam"
Onderwerp:Re: Website
Datum: Tue, 1 Oct 2002 19:25:27 +0200

Hartelijk bedankt voor al die informatie !!! Ik zocht franstalige sites om de mensen rondom mij op de hoogte te stellen, je mag zelf zo veel zeggen en uitleggen waarom aspartaam gevaarlijk is, als ze het op papier zien staan, nemen ze dit meer "au serieux". Ik heb mijn huisarts op de hoogte gebracht, hij heeft naar mij geluisterd, ik heb hem een artikel (in het engels) getoond en hij ging naar de amerikaanse site kijken. Ik heb hem gezegd dat ik 100 % ervan overtuigd ben dat aspartaam het probleem was van mijn problemen. Hij heeft geluisterd, al niet slecht.

Ikzelf heb nog 3 maal last gehad van mijn "lichtflitsen", heb alle etiketten nagekeken ; Cola Lemon, bevat een vorm van ... er is E951 in, en in fisherman's friend zit zoetstof, maar ze zeggen niet dewelke !! Gestopt met dit alles en sindsdien niets meer. Boodschappen doen neemt nu meer tijd in beslag (etiketten nakijken) maar ik voel me veel beter !!!! Ik zou dit heel graag vertellen in de hulpgroep maar ik ben mijn login en paswoord vergeten (typisch). Ik ben zelfstandige, en dus niet veel tijd, maar als ik eens een paar uren tijd heb zou ik graag dat foldertje vertalen in het frans en dat voor iedereen te beschikking stellen. Mag je dat foldertje uitdelen op straat ?

Gelukkig bestaat jullie site, ik mag er niet aan denken wat er anders met me gebeurt zou zijn, ik besef dus maar al te goed hoe belangrijk die informatie is. Ik zou graag iets doen, want wie weet hoeveel mensen zich gewoon ziek aan het eten of drinken zijn.

Bedankt nog,

Marianne

Hallo Ed,

Het was geheel bij toeval dat ik de hele controverse rondom Aspartaam, en later jouw website op het spoor kwam. Ik zocht eigenlijk naar informatie over methanol (omdat ik nieuwsgierig was naar de werking van brandstofcellen) op het internet, en kwam toen allemaal links over Aspartaam tegen. Geschrokken bleef ik lezen, want een heleboel van de symptomen die beschreven werden herkende ik bij mezelf ! Nu dronk ik gelukkig nooit light producten, want in frisdranken vind ik Aspartaam echt niet te pruimen, het heeft (voor mij dan) een nep-zoete smaak en een vervelende bijsmaak. Maar ik was wel een grootverbruiker van al die suikervrije kauwgums en mondverfrissers - vaak ging er een heel pakje kauwgum EN een heel doosje mondverfrissers per dag doorheen, en naar ik nu begrijp is dat misschien nog erger omdat die producten direct via de mond in de bloedbaan worden opgenomen en de bloed-brein barriere kunnen passeren. Ik heb diezelfde dag (14 augustus) het halflege doosje mondverfrissers dat ik bij me had in de prullebak geflikkerd, en gezworen nooit meer enig aspartaam product tot mij te nemen. Ik moet zeggen dat dat me ook erg makkelijk afgaat, ik heb gelukkig kennelijk geen aspartaamverslaving.

Nu, wat waren die symptomen die ik bij mezelf herkende ? Een paar dagen nadat ik gestopt was met Aspartaam heb ik ze opgeschreven, ik heb ze een beetje in categorieen proberen in te delen : Lichaam: - plotselinge hartkloppingen (voelt als 'overslaan') - vertraagde dan wel versnelde hartslag - beklemd gevoel op de borst - opgeblazen/verstopt gevoel in de maagstreek - stijf gevoel in de nek - krachteloos gevoel in handen en benen Hoofd: - vreemd en 'licht' gevoel in het hoofd, alsof ik elk moment flauw zou kunnen gaan vallen - vergeetachtig (bv. namen van mensen) - niet goed kunnen concentreren, zinnen 3x overnieuw moeten lezen - verward (bv. namen van mensen door elkaar halen, niet goed uit mijn woorden kunnen komen, veel typfouten maken) Stemming: - hevige angstaanvallen (bv. denken "ik heb een vreselijke ziekte") - lusteloos/moe - algehele depressiviteit Ogen: - af en toe licht- of donkere vlekjes net buiten het gezichtsveld - 'nalichten' van voorwerpen op andere voorwerpen - 'slingertjes' op het netvlies

Ok, ik ben nu zo'n 7 weken gestopt met Aspartaam gebruik en wat is er veranderd ? Tot mijn vreugde zijn alle symptomen in de categorie 'hoofd' en de categorie 'Stemming' (op lusteloos/moe na) verdwenen, want die vond ik toch wel het meest beangstigend ! Vooral dat vreemde, 'lichte' gevoel in je hoofd waardoor je vreest de controle over je lichaam te verliezen is erg vervelend. Verder zijn bijna alle symptomen in de categorie 'Lichaam' verdwenen, ik heb alleen heel af en toe nog last van een enkele hartklopping, en soms een opgeblazen gevoel. In de categorie 'Ogen' heb ik soms nog last van 'slingertjes' op het netvlies. De 'Afkick-periode' : In de eerste paar weken na dat ik gestopt was, kon ik al positieve veranderingen in de categorie 'Hoofd' bemerken; helaas kreeg ik toen wel wat meer last van de andere symptomen zoals hartkloppingen, beklemd gevoel op de borst en angstaanvallen - misschien dat dit ontwenningsverschijnselen waren ? Verder was ik gedurende ongeveer een week heel erg moe en heb ik heel erg veel geslapen.

In elk geval, jouw site en de andere sites over Aspartaam zijn voor mij een behoorlijke steun geweest in de periode dat ik het 'moeilijk' had - toch zou er nog wat meer informatie op je site mogen staan over het ontwenningsproces, over wat je zo ongeveer kan verwachten nadat je gestopt bent met Aspartaam. Je zou eens moeten kijken naar deze pagina : http://www.aspartame.ca/symptoms.php , hier heb ik ook veel aan gehad. Hier wordt uitgelegd waarom je je in eerste instantie zelfs slechter kan voelen dan voordat je stopte, waarom je veel rust en slaap nodig hebt, en, wat ik heel belangrijk vond: dat je niet moet verwachten dat je je elke dag een stukje beter zult voelen, maar dat je lichaam zich zal herstellen in een reeks van geleidelijk steeds kleiner wordende cycli van je slecht voelen en weer beter worden.

Goed, ik ga dit epistel afsluiten, nog even een verzoek, als je mijn verhaal op je site plaatst, zou je dan mijn naam weg willen laten ? (Ook mijn voornaam, deze is nl. uniek in Nederland :) Met vriendelijke groeten,

F. van P.

Van: "S."
Aan:
Onderwerp:Mijn vraag over Aspartaam
Datum: Wed, 9 Oct 2002


Geachte heer/mevrouw,

Ik heb zojuist een aflevering van de smaakpolitie op sbs 6 gezien en daarin ging er een stuk over de zoetstof aspartaam. Ik heb al sinds een maand of 2 last van allergische aanvallen, waaronder jeukbulten die na een paar minuten weer verdwijnen. Met hooikoorts medicijnen heb ik nergens last van, maar toch denk ik dat dit allemaal komt door de stof aspartaam. Ik wou ook even vermelden dat ik veel informatie heb kunnen halen uit u site en dat het een goede informatiebron is. Ga vooral door met het goede werk!

Met vriendelijke groet,

S. de R.

Van: "W. M."
Aan: < info@gunneweg.nl
Onderwerp:Mijn eigen verhaal
Datum: Wed, 9 Oct 2002 22:42:32 +0200

Geachte webmaster,

Met veel interesse heb ik naar het programma "De Smaakpolitie" van SBS6 gekeken over de vermeende gevaren van aspartaam.

Al jaren geleden ondervond ik problemen met het gebruik van aspartaam. Vaak als ik Cola Light of aanverwanten of zogenoemde "zoetjes" in de thee of koffie gebruikte, kreeg ik een pijnlijk, opgeblazen en weeiig gevoel in m'n buik. Later kreeg ik dan vaak enorme diaree dat twee tot drie dagen aanhield. Buiten deze klachten, proef ik het ook en vind het vies smaken.

Het gebeurd wel eens dat ik aspartaam binnenkrijg zonder dat ik het weet en dan mag ik het weer bezuren.

Ik weet niet of er meer van dit soort klachten over aspartaam bestaan, zoja dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,

W. M.

Van: "W.&/Y. v.d.H."
Aan: < FAQ@gunneweg.nl>
Onderwerp:Een vraag voor de 'FAQ' lijst
Datum: Thu, 10 Oct 2002 02:10:46 +0200

(meer een "antwoord" dan een vraag, eigenlijk)

Al minstens 20 jaar geleden kreeg ik bij 2 gelegenheden een toevallig met aspartaam gezoete hele liter-fles frisdrank "suikervrij" naar binnen en begreep bij de 2e keer meteen "oorzaak en gevolg":

- minimaal 3-dagen rare zoet-achtige na-smaak, vooral "in de keel" - ongeveer 1 week vreemde andere bij-verschijnselen zoals: -- slapeloze nachten (ik ben gewend binnen 5-10 minuten in te slapen en hongerig wakker na practisch exact 6 "bewusteloze" uren zolang er geen on- vertrouwd geluid in de buurt is) -- suffig overdag (logisch, door slaapgebrek)

-- paniek-achtig gevoel, alsof er onheil dreigde dat ik over het hoofd zag en/of alsof ik iets was vergeten dat dringend had moeten gedaan worden die dag -- verlaging van mijn pijn-drempel alsmede "litteken"- pijn op alle plekken die sinds ik kind was wel eens een iets meer dan lichte kwetsuur hadden opgelopen -- beverig / rillerig

Ik rapporteerde mijn waarnemingen bij o.a 2 huisartsen bij routine- check-up, zij reageerden "geïnteresseerd" en maakten een aantekening in kaartsystemen; idem-dito een bedrijfs-arts bij periodiek interview. (overigens had ik van Aspartaam al heel lang geleden in een chemische encyclopedie opgespoord "bij overdosering kans op neurologische bijwerkingen", wat in ieder geval toen

IET in bijsluiters of SDS stond)

. ==== Wellicht interesseren meer "raadsel-achtige" stoffen/werkingen U, ik heb er nog 1 ontdekt:

Plak-pasta "Kukident"(heeft inmiddels [ook nog] een nieuwe naam, ik meen "Fixadent" maar meerdere merken vermelden dezelfde ingedienten) voor kunstgebitten op kaak, 2 experimenten - 1e keer: ca 1 week of iets langer gebruikt - Voornaamste symptoom: hartslag, impuls "extra systole" (1:4) zwaar in KRACHT opgevoerd (ik wist toen nog niet dat dit zo heette) -- enige geringe "overige" bijwerkinkjes, min of meer vergelijkbaar met de aspartaam-effecten maar niet zo'n smaak en overigens ternauwernood merkbaar

-- gebruik gestopt en na 2-3 weken geen verschijnselen meer --------- 2e keer: ongeveer een ruime maand gebruikt, zonder verschijnselen, toen plotseling: raak en "aanhoudender" en heftiger dan 1e keer, 's- nachts wakker schrikken in bed dat mee-schokte en overdag terugkerend - gebruik gestopt en contact met huisarts - "verschijnselen onschuldig"; wel op mijn aandringen een bloed-onderzoek, geen fouten - verschijnselen halveerden in sterkte binnen ca een maand en naar "gevoelsmatig 10%" in ca 5 maanden, daarna nog sporadisch een dagje "herinnering" op 5% sensatie, soms nu nog, 1x per 2-maanden ongeveer, soms 1x per maand en hoofdzakelijk bij zelf-begane verschuiving in slaap-ritme,

te kort en/of te laat, dus zo te zien 100% beheersbaar. --------- Van de 2 belangrijke stoffen van dat gebit-plaksel (een daarvan heet maleïnezuur / maleic acid, de andere een of ander methyl-esther van ik dacht een plastic-achtige stof) op Internet de gevaren-specificaties (SDS, MSDS) opgezocht: nauwelijks getest en net zo summier en wegwuivend als bij Aspartaam. ---------

Contact gehad met fabrikant (USA) EN de Nederlandse vestiging "Kukident/Fixadent", puur uit burger-zin, niet claim-achtig of zo, strikt als ervarings-terugkoppeling: ambtelijk/afhoudende reacties, "niet-begrijpend" om de zaak heendraaiend,

verwijzing naar reclame-teksten. Ik stopte dit met ongeveer: "U bekijkt het maar, U bent nu GEWAARSCHUWD en als U zichzelf serieus neemt kunt U mijn waarnemingen maar beter toch minstens ergens registreren. Wees BLIJ dat iemand de moeite neemt". (Nu zowat 1 jaar geleden). ---------

Zoals U ziet, "trek ik mijn eigen plan" nogal, het gaat voorlopig maar om 2 stofjes en ik lees voortaan zeer nauwkeurig alles wat "bijsluiter" is en ook de specificaties van snoepgoed, limonades etc.. Deze 2 plus eventuele kennelijk "nieuwe" chemicaliën komen in ieder geval mijn huis niet meer in en zelfs als ik ergens een frisdrank krijg aangeboden, ook in de familie, vraag ik om even het etiket te mogen lezen want verscheidene supermarkt-

merken limonade bevatten niet alleen gewone en voor mij onschadelijke suiker MAAR OOK NOG EENS ASPARTAAM ERBIJ(onder een stuk of 5 namen, ook acesulfaam, fenylalaline, nutrasweet - de overige herinner ik mij niet steeds maar ik herken ze wel bij lezing -). ----------

Misschien heeft IEMAND iets aan mijn verhaal, zelf red ik mij wel.

N.B.: Ik ben zeer tevreden met Uw overzichtelijke website http://

www.aspartaam.nl/artikelen/FAQ.php en uiteraard ook met het feit dat er heel wat websites inmiddels over dit toch wel GRIEZELIGE product een boekje open doen. Keep up the good work!

Hoogachtend,

W. v.d. H.

Subject:Aspartaam
Date:Wed, 09 Oct 2002 22:26:25 +0200

From:K. K.
To:info@gunneweg.nl

Beste Ed Gunneweg,

Al jaren ageer ik tegen Aspartaam en heb vanavond met genoegen gekeken naar jou op SBS6. Ik ben bij een paar vragen blijven steken en kan je verder misschien helpen.

*Zover ik weet is aspartaam ontwikkeld door Monsant, in opdracht van Searle, als een produkt tegen maagzweren. Bij testen werd het door de FDA niet toegelaten wegens toxiciteit bij de voorgeschreven dosering. Het had echter een extreem zoete smaak en juist op dat moment begon de hetze tegen saccharine. Omdat er snel een vervanger voor kunstzoet moest zijn is Aspartaam, waarvan lage doseringen werden aangenomen, zonder tegenspraak op de markt gekomen. Omdat echter CocaCola etc. het als zoetstof voor hun "lite" dranken gingen gebruiken en omdat de Amerikaan nogal wat van dat spul drinkt, ontstonden daar de problemen. Voornamelijk problemen met het zien wegens een aantasting van de oogzenuw.

*In de golfoorlog werd op grote schaal "lite" dranken aangevoerd die dan tijden in de bakkende zon stonden alvorens in de koeling te gaan. Daardoor is veel Aspartaam omgezet in methanol. Het zgn "Golfsyndroom" wordt door velen gezien als een methanol vergiftiging.

*Ook hier in Nederland (en Europa) is Aspartaam zonder enige keuring toegelaten.

Dit zijn enkele gegevens die ik zo her en der heb vernomen. Weet jij hier meer van, anders gaan we het verder uitspitten.

vrgr

K. K.Hallo,

ik heb gister op tv gezien over aspartaam. Het zit in echt heel veel producten die ik eet (drink). Ik ben niet zo'n cola freak maar af en toe een glaasje of zo vind ik wel lekker (altijd light). kauwgom eet ik bijna heel de dag door al 5 jaar lang... Ik vraag mij af vanaf welke mate het echt gevaarlijk gaat worden. Ik heb trouwens nog nergens last van (gehad). Ik ben 16 jaar en ben altijd bang voor die gekke ziektes maar het lijkt me ook niets dat ik niets meer kan eten in ieder geval geen light producten die juist zo goed zijn voor mijn slanke lijn. Wat ik ook niet begrijp is waarom, als dit middel echt zo schadelijk voor de gezondheid is nog steeds op de markt is? Ik hoop dat u antwoord voor mij heeft! Alvast bedankt.

Groetjes P. (5 Vwo)

PS: Ik ga mijn spreek beurt over aspartaam houden want ik vind het wel een belangrijk onderwerp.Van: "E. E."
Aan: < info@gunneweg.nl
Onderwerp:Mijn vraag over Aspartaam
Datum: Thu, 10 Oct 2002 10:35:11 +0200

Geachte mijnheer Ed,

Ik heb gisteravond nog net een staartje meegekregen van het infoprogramma De smaakpolitie. Ik heb niet het hele programma gezien, maar net genoeg om op Uw website te belanden. Ik heb Uw hele website gelezen en heb ik nu nog een aantal vragen voor U.

Ik ben een (rokende) vrouw van 44 jaar, ben 1.80 mtr. lang en weeg op dit moment bijna 82 kilo.

Zolang ik mij kan herinneren let ik op mijn gewicht en ben daardoor als suikersupplement de zogenaamde zoetjes gaan gebruiken. In het begin nog de sorbitol en saccarinezoetjes, maar toen aspartaam in de winkels begon te verschijnen, ben ik overgestapt op de zogenaamde "kruidvat" aspartaamzoetjes, die een minder bittere bijsmaak hadden dan de sorbitolzoetjes. Ook hoefde ik minder zoetjes in mijn thee te doen, daar de aspartaamzoetjes toch zoeter smaakte dan de sorbitol- en saccharinezoetjes. Daar ik een zoetekauw ben en een sterk ontwikkeld bittersmaakpapil heb (ik "lust" bijvoorbeeld ook geen koffie of bier, omdat ze naar mijn gevoel ook erg bitter smaken).gebruik ik nogal veel zoetjes in mijn thee. Ik ben dus nu al zo'n 24 jaar zoetjesgebruiker waarvan de laatste 15 jaar aspartaamzoetjes. Nu de vragen: 1. Ik gebruik per beker thee toch wel 6 aspastaamzoetjes en een scheut halfvolle melk ( en dat bij een gebruik van plusminus 10 tot 12 bekers thee per dag).dat komt dus wat de thee betreft al op 60 tot 72 zoetjes per dag!!!. En ik weet dus niet wat er in de rest van de voedingsmiddelen zit die ik per dag gebruik. Aangezien ik niet kan ontdekken hoeveel aspartaam er in de zoetjes zit. Hoeveel aspartaam gebruik ik???? 2. Ik heb 2 jaar geleden borstkanker gehad, ben daarvoor behandeld met het hele scala aan beschikbare medische middelen. Bij de vraag aan de specialist of zoetjes een oorzaak kon zijn van het ontstaan van borstkanker ( omdat er geen andere mensen in mijn familie zijn met kanker) zei hij dat er geen aanwijsbaar gevolg is van kanker door zoetjes. Is er een relatie tussen mijn (hoge) aspartaamgebruik en borstkanker??? 3. Ik heb toch wel een aantal klachten van de lijst die u publiceert op uw website, maar heb deze - zeker de laatse 2 jaar- gerelateerd aan de naverschijnselen van de kankerbehandelingen en de antihormoonbehandeling die ik nog zeker 3 jaar moet slikken. Ik spreek hier dan over vooral over vermoeidheidsverschijnselen, gewichtstoename( veel), stemmingswisselingen, oedeemvorming, spierkrampen ( onrustige benen) en gewrichtspijnen. Kan het zijn dat deze klachten door het gebruik van aspartaam "in stand worden gehouden".???

In navolging op Uw antwoorden op deze vragen, zal ik zeker bij de desbetreffende artsen het onderwerp aspartaam aankaarten en deze Uw website aanbevelen.

Al met al ben ik toch geschrokken van hetgene ik gelezen heb op Uw website. Al zou men maar de helft van de informatie als waarheid aannemen, dan nog is dit een ernstig geval van publieksmisleiding.

Met vriendelijke groet,

E. E.

Van: "J. V."
Aan: < info@gunneweg.nl>
Onderwerp:Mijn eigen verhaal
Datum: Fri, 11 Oct 2002 22:37:18 +0200

Goedeavond Ed Gunneweg,

Mijn man had jullie site vernomen van de tv toen ik niet thuis was.Ik heb die avond nog uren achter de pc gezeten om alles een beetje door te nemen. Ik ben een jonge vrouw van 35 jaar, en heb al verschrikkelijk veel jaren last van hoofdpijn/migraine. Ik heb zelf zoal alles geprobeerd wat er te proberen viel, oa, natuurgeneeskundige met speciale dieten,geen koffie geen chocolade,geen eieren,geen kaas. Ben bij magnetiseurs geweest, ben bij accupunturisten geweest,en ben natuurlijk ook diverse keren onderzocht door de huisarts. Ook heb ik jaren terug veel onderzoeken gehad in ziekenhuizen.

Maar konen toen niks duidelijks aangeven. Ja volgens het RIAGG, (belachelijk) zou het door mijn man komen. Nou ik geloof niet dat er een betere man bestaat, maar goed dit terzijde. Dus zoals je kunt lezen heb ik al heel wat gedaan om maar van mijn hoofdpijn aftekomen. Maar helaas niets heeft geholpen alleen een lege portemonee. Ik slik nu een aantal jaren Propranolol,en ik heb Maxalt smelttabletten,en als het daar niet mee overgaat heb ik imigran spuiten.Maar goed dat is dus zeker niet alles. Nu ben ik dus naar aanleiding van jullie site , terug gegaan naar de huisarts, en had diverse dingen uitgeprint via de pc. Ik heb dit mijn huisarts laten lezen en gevraagd wat hij er van vond. Hij vertelde me dat dit nooit door erkende arten bewezen was. En stelde voor om nogmaals terug tegaan naar de neuroloog voor nieuwe onderzoeken, omdat er nu ook weer nieuwe ontwikkelingen zijn , wil hij eerst duidelijk weten of het echt niet iets is wat lichaamelijk is. Maar als dat niet het geval is wil ik toch proberen om zonder aspartaam te gaan leven,want dat gebruik ik met regelmaat. En baat het niet dan schaat het niet. Graag zou ik dan ook willen weten waarom huisartsen hier niets vanaf weten, want hij wil ook niets liever dan mijn van die verschrikkelijke hoofdpijn/migraine afhelpen.

Liefs D.

Van: "A. D."
Aan:
Onderwerp:Mijn eigen verhaal
Datum: Fri, 11 Oct 2002 23:05:43 +0200

Hallo,

Een vraagje, ik drink en gebruik al jaren producten met aspartaam, kwam ik vandaag achter. Nu heb ik al jaren last van Exceem op mijn hoofd, nu had ik gelezen dat vaak mensen die vroeger brochitus en astma hadden en daarvan afzijn, als tegenreactie exceem kregen. Ben onder behandeling van een dermatoloog en tot nu toe zonder resultaat, zelfs met een heel sterk medicijn niet, ben ik gauw gestopt i.v.m. allerlei heftige reacties, terwijl ik overal tegen medicijnen kan. Nu krijg ik eind oktober een allergie test, ook 1 voor voedsel, omdat bij kleintjes het meteen op voedsel wordt getest. Kunnen ze aspartaam ook op zo'n test vinden?

Ik heb ook vaak last van slapende benen, krampen in de kuiten, kan inenen opgezetten kuiten, enkels, voeten en tenen krijgen, tintelende vingers of zelfs dooie vingers. kan dit ook daardoor komen? Of komt het eerste gewoon door mijn rugklachten en bekkenklachten en het 2e door de knopen in mijn schouders, vastzitten van nek en schouders? Misschien kun jij of andere mij hier antwoord op geven?

Mijn dochtertje van 3 ziet vaak erg wit en is vaak erg moe, wil niet meer naar school en gym. Dronk dus tot vandaag dubbelfris light, is het zeer waarschijnlijk dat dit hierkomt? De klachten had ze ook daarvoor al. Ook is ze geboren met drie bijoortjes, komt dat doordat ik cola light heb gedronken, ik kan het mij zelf niet meer herrinneren dat ik dat gedronken heb, maar ik weet haast wel zeker van wel.

Ze was 45 cm Was ik ook bij geboorte, maar in een maand tijd was ze 12cm gegroeid en 7 pond aangekomen, veels te veel lijkt mij. heeft iemand dit ook meegemaakt? Ze is nu bijna 1 meter. Ik ben 1.57 en mijn vriend 1.85. (lijkt mij niet overdreven lang) Dit zal toch ook niet van aspartaam komen? Of is het omdat ze bij mij niet veel ruimte had en wel de genen heeft om lang te worden daarom uit mijn buik zo snel groeide, waarom dan niet verdeeld over haar leven. Waarschijnlijk kunnen jullie niet alle vragen beantwoorden, maar wilde het toch even melden, misschien dat er ooit iemand tussen zit die iets hiervan herkent.

met vriendelijke groet,

A.

14-10-02 19:03:01, "F. v. P." schreef:

Hi Ed,

Het kan ook geruime tijd duren voordat de ontwenningsverschijnselen helemaal verdwenen zijn. Dat ligt aan de hoeveelheid gif die is opgeslagen in de lever en vetweefsel. De lever ruimt gedurende lange tijd deze gifstoffen op en de afval stoffen komen dan in de bloedbaan. Maar uiteindelijk zullen ze toch steeds meer afnemen.

Is er enige data beschikbaar over hoe lang de ontwenningsverschijnselen maximaal kunnen aanhouden, m.a.w. voorbij welke 'grens' is het niet meer aannemelijk om evt. dan nog optredende verschijnselen aan aspartaamgebruik te wijten ?

Vooral het beklemd gevoel op de borst en de angstaanvallen maken het voor sommmige mensen moeilijk. Want net zoals bij verslavende middelen verdwijnen deze symptomen direct bij het opnieuw gebruik van aspartaam. Maar toch maar niet meer gebruiken hoor.

Nee, vandaag 14 augustus is het precies 2 maanden geleden dat ik volkomen gestopt ben met alle aspartaam, ik lees de labels van alle zoetsmakende producten heel goed. Wat me bv. opviel is dat bij sommige, maar niet alle smaken van Sportlife kauwgum, de verplichte melding "Bevat een bron van phenylalanine" ontbreekt - maar dat aspartaam er toch in zit is af te leiden uit de volgende melding die er wel op staat : "overmatig gebruik kan laxerend werken". Die laatste melding is sowieso eigenlijk toch al een hele foute, omdat mensen die light- of andere aspartaam-producten gebruiken meestal op hun gewicht letten, en het dus echt niet zo erg vinden als iets laxerend werkt.

Een (voorzichtige) vraag: Als je, zoals ik tussen de regels door lees, verstand hebt van websites mag je me zo nu en dan best een beetje helpen hoor.

Ik ben meer programmeur dan webdesigner, maar vraag gerust, misschien kan ik helpen !

et bewezen is dat het niet goed is. Nou snuffel maar eens op de website dat weet je genoeg. Eigenlijk is geen enkele hoeveelheid aspartaam goed. De afvalstoffen van aspartaam worden opgeslagen in het vetweefsel en kunnen daar heel lang het lichaam vergiftigen. Sommige mensen hebben heel lang geen klachten, maar uiteindelijk worden ze toch ziek. Dus ik zou het maar niet meer gebruiken, hoe weinig het ook is. Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg

Van: "R."
Aan: < info@gunneweg.nl>
Onderwerp:Mijn eigen verhaal
Datum: Tue, 15 Oct 2002 14:07:13 +0200

Hallo Ed.

Ik heb je (slechts heel kort, en zijdelings) gezien op de televisie bij het programma "De Smaakpolitie". Desondanks, toen het woord Aspartaam viel, althans, toen ik dat woord opving, werd ik zeer geinteresseerd. Ik heb de volgende dag jouw website opgezocht en het hele verhaal vol interesse zitten lezen.

In 1994 was ik een volkomen gezonde, normale jonge vrouw, die graag aan sport deed, nooit aan de lijn hoefde te doen (omdat ik vrij tenger ben gebouwd) en net twee kinderen had gekregen. Ik had slechts een grote zonde, en dat was dat ik rookte.

Ik ben daarmee gestopt en gaan hardlopen (een grote passie van mij). Ik had me aangesloten bij een atletiekvereniging en trainde voor de marathon. Tot mijn grote verrassing deed ik dat hardlopen ontstellend goed en bouwde in zeer korte tijd enorme conditie en spieren op. Maar ik ben toendertijd ook begonnen met het gebruik van suikervrije kauwgom. Na verloop van tijd kon ik niet buiten het gebruik van kauwgom, omdat ik zo'n last kreeg van een droge mond en slechts het gebruik van een kauwgommetje hief dat vreselijke droge gevoel op. (Uiteindelijk hield een van de bijverschijnselen - waarschijnlijk - mij vast aan het gebruik van de oorzaker). Na ongeveer een jaar begon ik last te krijgen van agressieve, oncontroleerbare gevoelens, vervolgens slapeloosheid en daarna kreeg ik -

eerst slechts een keer in de week, maar later steeds vaker - onver- klaarbare spierzwakheid. Waar ik een maand eerder nog onbekommerd 20 kilometer fluitend kon volbrengen, was ik nu na pakweg 3 kilometer lopen al volkomen uitgeput. Op een gegeven moment kwam dat zo vaak voor dat ik helaas afscheid moest nemen van de vereniging (PAC - in Rotterdam) met huilend hart, want het was voor mij echt een geweldige ervaring. Maar ik moest toegeven dat ik niet meer in staat was om te sporten, althans niet op semi-professioneel niveau. Vrij snel daarna begon ik ook last te krijgen van buikpijnen en vrijwel iedere dag een opgeblazen buik alsof ik 7 maanden zwanger was. Ik begreep totaal niet, dat ik na een nacht slapen, een vrij normaal figuur had, maar als ik daarna mijn loopkloffie had aangetrokken en een

kilometertje of 5 of 10 had gelopen (want ik ben het altijd voor mezelf blijven doen, in mijn eigen tempo), mijn buik gezwollen was als een grote opgeblazen luchtband en mijn kleding (BH en sportbroek) als rode diepe striemen in mijn lijf waren getrokken. Nu begrijp ik het wel, het was mijn gewoonte iedere keer als ik ging lopen, een kauwgommetje of twee in mijn mond te steken (om dat droge gevoel tegen te gaan, per slot adem je meestal door je mond tijdens het hardlopen). Ik slik inmiddels slaaptabletten tegen de slapeloosheid, ik heb een depressie opgelopen, dus ik slik nu ook sinds 2000 antidepressiva. Ik werd het laatste jaar iedere morgen wakker met vreselijke spierpijnen, ook de spieren waarmee ik niet sportte, zoals mijn schouders, nek en armen. Ik werd iedere nacht wakker van de pijn in mijn heupen en knieen. 's Ochtends was ik meestal vrij stijf. Ik eet nu sinds vorige week donderdag geen kauwgom meer ik kan dus nog niet erg veel vertellen. Maar wel dat ik geen last van spierpijn meer heb. Mijn buik gewoon plat blijft, en ik dus normaal weer een broek kan aantrekken (want dat kon ik niet zonder kortademig te worden, zo knelde alles af). In ieder geval voel ik me weer vrijwel normaal, dus heel erg goed!!! Ik vergeet ook nog bijna te vermelden dat ik de laatste jaren (8 jaar) steeds slechter tegen warmte kon, ik transpireerde over mijn hele lijf als het maar een beetje warm was, ook als ik warm eten at. Heel raar, want van nature ben ik een koukleum (of dit zal verbeteren weet ik nog niet, want momenteel is het weer niet erg warm, maar de tijd zal leren).

Het enige is, dat ik hoop dat mijn maag weer in orde komt, want ik had de laatste jaren ook vreselijk veel last van maagzuur in mijn slokdarm en het teruglopen van vloeistoffen naar mijn mond (spontaan of bij bukken). En ik zweer je dat ik nooit vette, zwaar op de maag liggende voeding eet, ik kreeg zelfs maagzuur na het eten van een droog Mariakaakje. Maar ja, ik nam elk uur wel twee kauwgommetjes (van AH, dus vol Aspartaam).

Zo, dit was mijn verhaal, ik zweer je, dat als alles goed blijft gaan, ik je dit zal vertellen. Inmiddels probeer ik mijn kinderen ook te waarschuwen. Mijn man drinkt wel eens Cola light, maar die is nogal sceptisch.

Ik had slechts een vraag. Kan het zijn dat je, alhoewel de consumptie van kauwgom wel iedere dag gelijk was, je betere en slechtere dagen kan hebben, qua gezondheid?

Hopende op een betere, gezondere toekomst en met innige dank, groet ik je,

K.

Van: "Fam. v.d. M."

Onderwerp:Mijn vraag over Aspartaam
Datum: Wed, 16 Oct 2002 21:09:14 +0200

geachte heer mevrouw

Ik heb met aandacht uw pagina gelezen, want ik ben zelf ook een slachttoffer, alleen heb ik het niet alleen met aspartaam maar bij alle kunstmatigezoetstoffen. en die zitten werkelijk overal in, kijk eens op een tube tandpasta van auqafresh daar word je niet blij van hoor. en dan al die produkten waar niet op staat dat er een kunstmatigezoetstof in zit, je merkt dit pas als je ziek word, in mijn geval binnen 20/30 minuten, maar dan ben je alweer te laat. weer een gezellig avondje naar zijn kloten. En dan de produkten die ik voor heen wel kon gebruiken en waar nu ook weer van die troep in zit . mijn advies aan u is , ga niet door op alleen aspataan maar neem de hele groep van kunstmatige zoetstoffen

met vriendelijke groet

W. J. & k.

Van: "O. P."

Hallo Ed,

Mijn complimenten voor je informatieve website. Het was voor het eerst dat ik vernam dat aspartaam schadelijk is voor de gezondheid. Als ik de reacties zie op de website vindt ik het jammer dat sommige mensen symptomen opnoemen waarvan niet bewezen is dat ze van het gebruik van aspartaam komen. De afgelopen 6 jaar dronk ik 16-18 liter cola light per week, in de zomer als het warm was 24-28 liter. Ik heb (nog) geen lichamelijke klachten, behalve dat ik vaker verkouden wordt als vroeger. Misschien komt dit ook door de ouderdom (ik ben 40 jaar). Vanaf vandaag drink ik alleen nog koolzuurhoudend spa water met een scheutje Stevia, verhouding ongeveer 1:20. Aan de smaak zal ik wel wennen.

O. P.

Van: "D. - L."

Onderwerp:RE: Antwoord op bericht in Gastenboek.
Datum: Fri, 18 Oct 2002 15:51:48 +0200

Beste Ed,
Bedankt voor uw snelle reactie,

U heeft gevraagd naar de symptomen:

Mijn symptomen wisselen zich af en bestaan uit: - Droge, schilferige huid. (vooral in het gelaat, rondom de ogen en op de behaarde hoofdhuid.) - Rode, branderige huid. (Soms vochtig) - Jeuk - Striemen op bovenbeen (mogelijk worden deze (mede) veroorzaakt door het gebruik van zalf) - Veel transpireren (vooral in de nacht) - Ondiep slapen - Moeilijk 'moe' worden

Over het algemeen heb ik elke dag wel ergens uitslag. De huiduitslag komt het meest voor in mijn gezicht. Ook mijn schouders en borstkast zijn vak het doelwit van deze uitslag. Vaak komt de huiduitslag symetrisch voor! Wanneer op mijn rechter-schouder uitslag heb, heb ik dat vaak op de gelijke wijze ook op de linker-schouder. Ook in het gelaat is de uitslag vaak symetrisch.

Sinds mijn geboorte kamp ik al met dit probleem. Ik heb veel last gehad van exceem. Toen ik zes jaar werd heeft de exceem zich gestabiliseerd en kreeg ik last van de luchtwegen. Op twaalf jarige leeftijd kreeg ik weer steeds meer last van de huid en verdwenen de luchtweg problemen. De laatste jaren heb ik vrijwel nooit uitslag op mijn onderlichaam. De uitslag in het gezicht is daarintegen de laatste jaren sterk toegenomen.

Via zowel mijn huisarts als de dermatoloog krijg ik vaak zalfjes, créme's. Ook ben ik tal van allergie testen aangegaan waaruit diverse informatie is gekomen. Zoals een allergie voor boompollen en grassen, huisstof, katepiteel, veren, voedingsmiddelen zoals alle koolsoorten en vele andere groenten en verzorgingsprodcuten met methylparaben als conserveermiddel.

In het dagelijksleven werk ik als softwareontwikkelaar. In mijn beroep kom ik niet zo zeer in aanraking met deze stoffen. Ook in mijn woning zijn alle bedenkbare maatregelen getroffen. Ondanks dit heb ik toch voortdurend huiduitslag. Zeker wanneer ik achter de PC zit drink ik aan de lopende band sinas. De laatste maanden drink ik sinas light van C1000. Voorheen dronk ik altijd sinas van het Edah huismerk. Ik drink zelden koffie of cola.

Afgezien van de huiduitslag ben ik vrijwel nooit ziek. Ondanks dat ik erg lange dagen maak, ben ik behoorlijk fit en heb ik een hoog reactie vermogen. Ik ben een echt avondmens. In de avond ben ik erg productief waardoor ik laat naar bed ga. Eenmaal in bed kijk ik eerst nog even TV om 'moe' te worden. Ik slaap weinig en vooral kort. Gemiddeld slechts zes uur per nacht. Verder is op te merken dat ik erg ondiep slaap en veel transpireer.

Ik hoop dat ik u met deze informatie een beter beeld kan geven van mijn symptomen en leefritme. Verder zal ik de test doen en u hiervan op de hoogte houden.

Laten we hopen dat ik met de informatie van uw site mijn uitslag onder controle kan krijgen.

Alvast bedankt,

M.

Antwoord

Hallo M.,

Bedankt voor het bezoeken van de site. Huiduitslag staat op nr 12 van de lijst met symptomen van aspartaam vergiftiging. Het zou dus inderdaad mogelijk zijn. Kijk maar het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php
Als je de 60-dagen-geen-aspartaam-test zou doen zul je wellicht een verbetering opmerken.
Er zijn mij geen medische allergie testen bekend waarbij getest kan worden op aspartaam. Helaas.
U schrijft niet welke symptomen u op dit moment heeft. Laat me dat nog even weten?
Het is wel belangrijk dat u omdat u al zo lang aspartaam gebruikt, hoewel ik niet weet of het ook al die tijd al in de
inas van C1000 zit, dat u ook de artikelen op de website leest
www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.txt
www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php
want daar staat veel informatie in over het stoppen met aspartaam en de eventuele ontwenningsverschijnselen die dat kan geven na zolang aspartaam gebruik.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg

Van: "T. v. G."
Onderwerp:vraag voor schoolkrant
Datum: Tue, 22 Oct 2002 18:42:27 +0200

Geachte heer,

Ik stuur deze mail naar aanleiding wat ik ontdekte op uw website. Bij ons op de school publiseren wij een schoolkrantje en consumeert men ook producten die aspartaam bevatten, graag had ik mijn medeleerlingen op het gevaar van aspartaam gewezen door een waarschuwing vanop uw website te publiseren.

Indien u liever niet hebt dat wij deze waarschuwing in ons krantje neerzetten mij gelieve daar van te verwittigen. Indien er geen probleem is, gelieve ook te antwoorden om misschien eventuele problemen te voorkomen.

Hoogachtend

T. v. G.

Antwoord

Hallo T.

Wat een geweldig inititatief dat jullie een waarschuwing in jullie schoolkrant willen zetten. Natuurlijk heb je daar mijn toestemming voor want het is gewoon noodzakelijk dat zoveel mogelijk mensen gewaarschuwd worden voor de gevaren verbonden aan de zoetstof aspartaam. Juist jonge mensen zijn gevoelig voor deze zoetstof.

Zou je me nog kunnen vertellen op welke school deze schoolkrant wordt uitgegeven?

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg23-10-02 13:34:21, Info Aspartaam

Hallo M.,

De lijst is net zo stil als er mensen berichten schrijven. Maar de lijst bestaat ook nog maar een paar maanden en veel mensen vind het lid worden van een verzendlijst iets wat ze niet zo snel zullen doen. Daar komt nog bij dat in Nederland het onderwerp Aspartaam nog niet ZO bekend is.

Regelmatig plaats ik daarom berichten op de lijst die voor anderen interessant kunnen zijn.

Om meer te weten te komen over Stevia kun je het artikel lezen

www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php

Daar staat ook een link in naar een bedrijf in Nederland dat binnen 2 dagen (volgens zeggen) levert en apart de rekening verstuurt. Met vriendelijke groet

Ed GunnewegFrom: S.
To: aspartaam
Sent: Friday, October 18, 2002 3:31 PM
Subject: [Aspartaam Hulpgroep] nieuw

Hallo,

Mijn naam is M., ben 35 jaar en moeder van een dochter van bijna 3 jaar. Ik ben sinds kort bezig met gewichtsbeheersing in samenwerking met Weight Watchers. Daardoor ben ik nu volop aan de lightproducten en zoetjes. Ik ben in die korte periode (bijna 2 maanden nu) al 3 maal ongesteld geweest en daarvoor had ik al jaren een vaste datum hiervoor (zelfs zonder pil-gerbuik). Ik werd steeds vaker opvliegerig en geirriteerd. Ik heb nu het idee, dat ik wel eens klachten kon hebben n.a.v het gebruk van zoetstoffen en daarom heb ik mij bij deze lijst aangemeld.

Groet, M.

Antwoord

Hallo M.,

Beveelt de Weight-Watchers nog steeds producten met aspartaam aan?

Je zult waarschijnlijk al tot de conclusie zijn gekomen dat je direct met het gebruik van aspartaam moet stoppen. Veranderingen in de menstruatie staat op nr 24 van de lijst met belangrijkste symptomen van aspartaam vergiftiging. Kijk maar op www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

De stemmingsveranderingen staat zelf op nr 3 van deze lijst. Waar je ook zeker voor moet opletten is dat je geen enkel product met aspartaam aan je dochtertje moet geven, let ook op vitaminen en medicijnen enz.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg23-10-02 15:54:35, "FTK"

Hallo Ed,

bedankt voor de mail. Vervelend van die computerstoring. Ik heb wel nog wat mail gestuurd over mint snoepjes, ik hoop dat die wel aangekomen is. Sinds ik geen aspartaam meer gebruik gaat het beter, maar ik ben ook allergisch voor E621 (hetgeen in ontzettend veel produkten zit), en heb eigenlijk meervoudige allergie ontwikkeld en kan dus heel veel niet eten. Geen aspartaam (uiteraard), geen smaakversterkers, geen gemodificeerd zetmeel, geen zuivel, geen noten/pindakaas. Ik hoop dat dit tzt ook weg zal gaan en ooit weer normaal kan eten en drinken.

Met vr. groet,

FTK23-10-02 22:17:43, "P. v. E."

Geachte mnr./mevr.Gunneweg

Interessante site. Alleen zou het klachten formulier meer reacties opleveren indien het direkt per e-mail aan de tweede kamer toegezonden zou kunnen worden. De tweede kamer heeft een eigen web-site en zal dus vast ook per mail te bereiken zijn. Ik ben 34 en kwam op mijn 14 de levensjaar voor het eerst met Aspartaam in aanraking,in het toenmalige programma Horizon werd er destijds gesproken over niet dikmakende voedingseiwitten,een ware revolutie! dit zou uit vruchtsuikers gemaakt zijn! Je reinste oplichting! Aspartaam=geen Fructose! Sinds mijn 16e kreeg ik regelmatig veel last van hoofdpijn en leerproblemen mijn vermoeden als ik uw site lees is dat dit mede te maken heeft gehad met het gebruik van Aspartaam! Bedankt voor uw info

met vriendelijke groeten

N. G.23-10-02 22:17:43, "P. v. E."

Geachte mnr./mevr.Gunneweg

De Toenmalige klachten zijn wel verminderd,al heb ik het idee dat de afbraak aan de hersencellen blijvend is geweest,ik heb tot vorig jaar geregeld aspartaam gebruikt. Sinds mijn 16 hebik zo ongeveer elke week hoofdpijn en migraine gehad! met dat ik op die leeftijd ook de pil,zoals vele meisjes,ben gaan gebruiken,en je daar ook wat dikker van wordt....

Sinds 2000 heb ik nu na veel gezeur,omdat ik geen kinderen heb een spiraaltje. Sinds dien zijn de aanvallen verminderd tot een 4 a5 xper jaar. Dit jaar2002 na de berichten over de gevaren van aspartaam! ben ik gestopt met het gebruik van deze zoetstof ,ik gebruik nu of rietsuiker,of fructose(als er meer suiker nodig is).

Sinds dit jaar heb ik geen aanvallen van migraine meer gehad! nog wel af en toe hoofdpijn . Het valt mij nl.aan mij zelf op dat ik dingen die ik vroeger geleerd heb vaak niet meer weet te herinneren! Mij valt ook op dat ik dingen gewoon vergeet! Het lijkt mij stug dat dat met 34 al ouderdoms verschijnselen zijn!

Ik wens u veel sterkte in uw strijd tegen Aspartaam! Hoe meer mensen de gevaren leren kennen hoe beter! Er zouden op scholen folders over Aspartaam moeten uitgedeeld worden,zodat de jeugd weet waar ze aan toe is,men geeft maar al te gauw de schuld aan het gebruik van alcohol,en softdrugs ,welke natuurlijk ook niet gezond te noemen zijn,maar wat lang niet in zo'n hoge kwantiteit geconsumeerd wordt als Aspartaam! De alternatieven die u noemt voor suiker Stevia,en mijn alternatief Fructose zouden onder druk van een groot publiek op de markt kunnen worden gebracht,Fructose vindt men wel op de reform afdeling van de grotere supermarkten ,maar Stevia niet,en men wil toch een alternatief voor de "suiker" verslaving!

Met vriendelijke groeten en bedankt voor uw reactie op mijn eerste brief

Nel

P.S Voor hun reactie hebben ze waarschijnlijk een standaard brief klaarliggen, waarin ze waarschijnlijk schrijven,zolang er geen officiele wetenschappelijke bewijzen klaarliggen (van natuurlijk frisdrank fabrikanten!) het produkt niet geboycot wordt en het gewoon te koop blijft! Indien ze ziek worden van de mails! omdat de mailbox constant vol gespamd is met klachten hebben ze daar denk ik meer last van,daar de andere post er niet meer door komt,en er niet gefunctioneerd kan worden. Hoofdzaak is dat het groot publiek de light produkten met deze zoetstof boycot,dan wordt er geen cent aanverdient en stopt de produktie vanzelf!24-10-02 16:07:07, "R. P. C."

Hallo, Ed,

Bedankt voor je email, Het gaat nu echt beter met me, Ik heb nog niet iets bewust gemerkt van andere stoffen, als ik nadenk, heb ik het idee dat chocolade niet meer zo goed valt, en kaas en melkprodukten. Maar dat kan ook allergie zijn, (wel van latere leeftijd, ik ben 44) Twee van mijn kinderen kunnen niet zo goed tegen melkprodukten. Een is intollerant en de ander is meer allergisch. (dokter vindt het een modeverschijnsel) maar zelf ben ik er achter gekomen waarom mijn dochter van nu 6, ruim 2 jaar jeuk had. Ik ben gestopt met de melk en ze heeft nu geen last meer. Maar goed dat heeft niets met aspartaam te maken, mijn doel hiervan was, om te vertellen dat wij als "gewone" mensen zelf ook onderzoek moeten doen, niet dat wij de dokters vervangen, maar wel dat we ons verstand gebruiken en ook luisteren naar ons eigen lichaam. Sorry dat ik niet verder informatie over aspartaam kan geven, maar ik wens je veel succes in je strijd, want in het gastenboek merkte ik dat niet iedereen er ook open voor staat.

A.

Antwoord

Hallo A.,

Je bent zeker niet de enige met klachten die waarschijnlijk zijn ontstaan door het gebruik van de zoetstof aspartaam. Als ik Zie hoeveel mensen de website bezoeken en het aantal E-mails dat ik ontvang dan blijkt het dat er ongelofelijk veel mensen met klachten rondlopen waar artsen geen raad mee weten, maar die verminderen zodra ze zijn gestopt met het gebruik van aspartaam. Fijn dat je meehelpt om mensen te waarschuwen, want nog veel te veel mensen zijn niet op de hoogte van de problemen die er door kunnen ontstaan.

Heb je zelf ook klachten en hoe gaat het nu met je. Zijn er nog andere stoffen waar je niet meer tegen kunt na de overgevoeligheid voor aspartaam? Wil je me dat nog even mailen?

Met vriendelijke groet,

Ed GunnewegHallo N.,

Het klopt inderdaad dat door veelvuldig gebruik van aspartaam er klachten kunnen zijn ontstaan die blijvend zijn en die te maken hebben met het afsterven van hersencellen. Daar zal het 'vergeten' van sommige dingen wel door ontstaan. Je zult ook voorzichtig moeten zijn met het gebruik van smaakversterkers en de stoffen die dezelfde verschijnselen veroorzaken. Het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/msg.php geeft daar wat meer inlichtingen over. Smaakversterkers MSG hebben dezelfde werking als aspartaam op de hersenen. Maar dan wordt ook ontkent.

En dan te bedenken dat de regeringen van ALLE landen aspartaam EN smaakversterkers als volkomen veilig beschouwen.

Misschien zullen de verschijnselen die je hebt, ook het vergeten van dingen verbeteren nu je stopt met het gebruik van aspartaam en zeker de steeds terugkerende hoofdpijn.

Ik hoop dat de mogelijkheid zich heel snel zal voordoen om op scholen folders uit te delen over de gevaren van aspartaam. Om al de frisdrank automaten te laten verwijderen die op scholen staan, maar wat dat betreft moet ik maar positief blijven. Hoewel we natuurlijk vechten tegen multinationals die niet zo snel hun miljoenen guldens zullen opgeven.

Op de website staat wel een artikel over Stevia en ook een adres waar je het binnen twee dagen in huis hebt.

De mensen die de website bezoeken en anderen die door hun gewaarschuwd worden zullen voor een lichte achteruitgang in de verkoopcijfers zorgen. Maar om een echte klap uit te delen moet er nog veel water door de zee stromen.

Als je nog vragen hebt kun je ze altijd mailen hoor. Het beste met je.Aan: Aspartaam_Hulpgroep@yahoogroups.com
Van: "k._nl"
Datum: Thu, 24 Oct 2002 09:04:42 -0000
Onderwerp:[Aspartaam Hulpgroep] Hoi ook ik ben een slachtoffer!!!!!!!

Hoi allemaal,

ik ben K. en ik ben ook een zeer geschrokken slachtoffer van aspartaam. Ik loop al jaren met heel veel klachten, die natuurlijk allemaal doorverwezen werden naar de psychiater ed. Ik moet ook wel zeggen dat ik al sinds de zoetjes en cola light op de markt zijn er aan verslaafd ben, dus ik schat meer dan 15 jaar.

Sinds 1 januari 2000 heb ik vreselijke angst en paniek aanvallen, is er ineens borderline bij mij vastgesteld, kom ik alleen maar in gewicht aan en mijn schildklier is naar de mallemoer. Toeval?? nee, sinds ik alles gelezen heb, weet ik genoeg. Ik drink elke dag zeker zo'n 1,5 liter cola light en veel koffie met vreselijk veel zoetjes, dus elke dag krijg ik een overdosis binnen. Heb branderige ogen, spierkrampen, veel gewrichtsonstekingen, ben doodop, heb veel dorst en ook veel eetaanvallen, veel lichtgevoel in mijn hoofd alsof ik er wel ben, maar toch ook niet meer, heb zeer veel stemmingswisselingen, en ga zo maar door.

IK STOP MET MEZELF TE VERGIFTIGEN, NU GELIJK!!!!!!!!!!

Ik ben vreselijk bang voor de afkickverschijnselen, zeg ik eerlijk, maar ik weiger nog mee te doen aan die algemen vergiftiging van de mensen, want inderdaad, het draait alleen maar om geld. Ik wil het nog erger stellen, aids is heel erg, maar hoeveel mensen worden er ondertussen willens en wetens vergiftigd?? Hoeveel mensen kunnen overlijden door de symptomen van aspartaamvergiftiging?? Ik kies nu samen met mijn gezin voor onze gezondheid. Zou het niet handig zijn om een printbaar lijstje te maken, waar alle stoffen opstaan die we naar de winkels mee kunnen nemen zodat we ter plekke op het etiket kunnen zien of het vergif erin zit?? Ook mijn vriend, altijd kerngezond, we heben sinds een jaar een relatie en ik heb hem ook gek gemaakt met lightproducten, hij is achter elkaar ziek, heeft veel hoofdpijn, veel ontstekingen etc. Ook hij heeft gelijk die troep afgezworen, dus het zegt wel heel veel. Ik hoop dat we elkaar hier goed kunnen steunen, want ik zal het als junkie best wel heel erg moeilijk krijgen. Ik had een paar vrienden ingelicht die er smakelijk om zaten te lachen, maar ze doen maar, ik weet echt wel beter!!

Vriendelijke groeten K.!!!

afkickende aspartaamjunkie.

Antwoord

Hallo K., Heel fijn dat je je ervaringen met ons wil delen. Het is namelijk de enige mogelijkheid om zoveel mogelijk mensen te helpen en om anderen te bereiken. De paniek en angstaanvallen staan op nr 3 op de lijst van de belangrijkste symptomen van aspartaam vergiftiging en zullen langzaam maar zeker verminderen zodra je enige tijd gestopt bent met aspartaam. Het is verschrikkelijk wat er allemaal met je is gebeurt, maar als je nu stopt kan er misschien nog een heleboel verbeteren. Omdat je al 15 jaar lang aspartaam gebruikt zal het afkicken ook werkelijk afkicken zijn en een moeilijke periode zijn. Misschien heb je wat aan de informatie in de artikelen www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.txt en www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php De branderige ogen, spierkrampen en gewrichtsontstekingen worden ook door aspartaam veroorzaakt.

Het is misschien wel goed om bij een apotheek of drogist een homeopatisch middel aan te schaffen wat de leverwerking ondersteunt, want die krijgt het de komende tijd zwaar

Het is een goed idee van dat lijstje, hoewel de gegevens al wel op de website staan maar dan in het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/msg.php Gelukkig dat je vriend ook gaat stoppen

Ik hoop nogmaals dat deze hulpgroep heel druk gaat worden, en dat we elkaar met raad en daad kunnen bijstaan.

Laat de "vrienden" maar lachen, wie het laatst lacht....

Op een gegeven moment zullen ze toch wel naar de website komen kijken.

Ik wens je veel succes en sterkte bij het "afkicken".

Met vriendelijke groet,

Ed GunnewegFrom: R. U.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, October 28, 2002 8:44 PM
Subject: Mijn eigen verhaal

Hallo

Na de uitzending over aspartaam zijn bij ons heel veel puzzelstukjes op zijn plaats gevallen Mijn zoon heeft een hele periode gehad dat hij niet lekker in zijn vel zat misselijk geen eetlust, hoofdpijn niet meer kunnen slapen etc. Onderzoek in het ziekenhuis heeft niets uitgewezen, totdat wij zijn voedselpatroon zijn gaan bekijken. Het bleek b.v. als hij weer ziek was had hij een dag daarvoor een behoorlijke hoeveelheid Rivella of cola light had gedronken. Wij zaten te denken aan sorbitol. Hij is getest door iemand die veel afwist van Tutch voor health Hieruit bleek dat hij heftig reageerde op zoetjes, suikervrije kauwgom en light drinks. Als hij dit liet staan was hij ook niet ziek. Tot dat hij weer klachten kreeg. We hebben alles nagekeken wat hij die week gegeten had maar er waren geen light produkten gebruikt. Toch kwam vruchtenyochert als het probleem eruit. Op de verpakking stond niets vermeld van sorbitol of iets dergelijks. Ook cocosbrood bleek hem ziek te maken. Toen wij de uitzending van aspartaam hadden gezien werden veel dingen duidelijk. Als hij ook maar een glas light drinkt is hij zeker 4 dagen ziek. Droge keel, misselijk, hoofdpijn, pijn in de onderbuik diaree, geen eetlust, kan moelijk slapen etc. Mijn vraag is, is er een antigif tegen deze stof. Of wat moet je doen om deze stof zo snel mogelijk uit je lichaam te krijgen??

Met vriendelijke groeten

R. U.

Antwoord

Hallo R.,

Ja het is weer het bekende verhaal. De EG heeft aspartaam goedgekeurd omdat het in Amerika was goedgekeurd en dan wat het ook goed voor Europa. Maar de manier waarop het was goedgekeurd was toen nog niet algemeen bekend. Maar nu hebben ze geen excuses meer, maar toch wordt het nog steeds niet verboden. Waarom? Volgens mijn mening zijn er alleen in Nederland al Miljarden Euro's mee gemoeid. Je kunt je dus voorstellen dat de regering niet zo snel er toe zal komen om het te verbieden.

De man van DSM, wat dus het zelfde is als de HSC (Holland Sweetner Company) zei op de TV dat er geen bewijs voor was, nou er is juist enorm veel bewijs. Kort geleden is er een onderzoek geweest aan de Universiteit van Barcelona (Het Trocho Rapport) dat heel duidelijk aantoont dat de gifstoffen van aspartaam in alle belangrijk organen van het lichaam terecht komen en daar opgeslagen worden.

Ook het feit dat artsen, ziekenhuizen en specialisten ondanks diverse (dure) onderzoeken niet kunnen vinden is iets wat je altijd weer hoort. Nooit zijn er oorzaken aan te wijzen, maar de mensen zijn dood ziek. Sommigen worden zelfs door verwezen naar de psychiater.

Jouw zoon heeft dus inderdaad al heel lang verschijnselen van aspartaam vergiftiging. Hoofdpijn, misselijkheid, misselijk, niet kunnen slapen het zijn allemaal bekende verschijnselen, kijk maar op de lijst met belangrijkste ziekteverschijnselen: www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php Daar staan alle verschijnselen die je zoon vertoont opgetekend en zijn al jaren lang bekend bij de FDA in Amerika

Je zult dus heel precies etiketten moeten gaan bekijken en absoluut geen aspartaam meer aan je zoon moeten geven. Hij blijkt er enorm gevoelig voor te zijn. De vermelding op etiketten wordt ook vaak heel klein geschreven zodat het bijna niet te lezen is, of er staat E951. Je zult ook moeten opletten met het gebruik van smaakversterkers die bijna dezelfde werking hebben als aspartaam.

Wat is het een geluk dat je iemand kende die op de hoogte is met Touch for Health. Dat bewijst toch maar weer eens de waarde van zo iets.

Er staat een (zeker niet complete) lijst met producten op de website. www.aspartaam.nl/info/product.php Vruchtenyoghurt is een van die producten waar toch heel vaak aspartaam aan is toegevoegd. Ik denk zelfs dat sorbitol hier niet de boosdoener is. Het is ook heel vaak dat er geen aspartaam op een product staat maar dat 'glucosesyroop' de boosdoener is. Het zal vanaf nu een constant controleren worden van hoe voelt je zoon zich na het eten van een volgens jullie veilig product. Soms staat er inderdaad niets op, zoals bij dat cocosbrood, waar toch aspartaam aan kan zijn toegevoegd, want niet iedere fabrikant vermeldt altijd even eerlijk alle grondstoffen op zijn product. Soms is het ook een halfproduct waar het inzit. Dan hoeven ze alleen maar dat halfproduct te vermelden.

Je zoon zal dus ECHT moeten stoppen met ALLE gebruik van aspartaam, willen er geen chronische klachten gaan ontstaan. Om aspartaam zo snel mogelijk uit het lichaam te verwijderen is het noodzakelijk om veel water of bv mineraalwater zonder prik te drinken. Minstens twee liter, liefst meer. Het is ook vooral de lever die het moeilijk heeft, vandaar dat ik vaak aan raad om bij een apotheek een middel te kopen om de lever te ontgiften (ondersteunen).

Er is geen antigif bekend, omdat aspartaam en MSG (smaakversterkers) direct inwerken op de hersenen. Zelf gebruik ik dagelijks magnesium om de negatieve werking van aspartaam en MSG die ik eventueel toch binnen krijg min of meer te elimineren. De bekende arts Dr. Blaylock beveelt dat in zijn boek "Excitotoxins" The taste that kills" aan als een middel om je te beschermen tegen de kwalijke gevolgen. Over magnesium staan twee artikelen op de website. www.aspartaam.nl/artikelen/magnesium.php

www.aspartaam.nl/artikelen/magnesium2.php

Ik weet niet hoelang en hoeveel aspartaam uw zoon al die tijd heeft gebruikt, maar is dan lang en veel is dan kunnen er (helaas) ook onthoudingsverschijnselen optreden. Mocht dat zo zijn dan hoor ik dat nog graag van u.

Ik hoop echt dat het heel snel beter gaat met uw zoon en wens u sterkte bij de moeilijke taak om aspartaam uit het dieet te bannen.

Met vriendelijke groet

Ed GunnewegFrom: R., E.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, October 29, 2002 9:19 PM
Subject: Mijn eigen verhaal

Goedenavond,

Toen ik met mijn collega over mijn klachten praatte zei ze dat het wel eens kon komen door de zoetjes die ik in mijn thee gebruikte. Toen ging er bij mij ineens een lichtje branden, dat kon het wel eens wezen dacht ik. Toen ik er ook met anderen over begon te praten, hoorde ik van jullie website. Ik ben er van geschrokken wat het allemaal met je kan doen... Ik had al een hele lange tijd last van mijn darmen, elke dag enorme gasvorming waardoor mijn buik opzette en ook best behoorlijk pijn deed.

Al een tijdje probeerde ik te achterhalen waardoor ik dat toch kreeg. Aangezien mijn moeder last heeft van een spastische dikke darm dacht ik na een tijdje dat ik dat ook wel zou hebben. Nu ik gestopt ben met het gebruiken van Aspartaam is het over!!! Ik moet erbij vertellen dat ik ongemerkt heel veel van die troep naar binnen werkte. Meestal begon ik de dag met een ontbijt van muslie met yoghurt en zoetstof, op mijn werk dronk ik gemiddeld zo'n 5 kopjes thee per dag met een zoetje. Als ik thuis kwam dronk ik meestal cola light of cooler beide bevatten ook weer zoetstof.

Ik ben erg blij dat ik via jullie site erachter ben gekomen wat Apertaam allemaal met je kan doen. Alleen heb ik nu wel een paar vraagjes: Aangezien ik een beetje op mijn lijn wil letten zoek ik nu naar drankjes die weinig calorien bevatten maar waar toch geen zoetstoffen in zitten. ( water en thee word ik een beetje zat) Aangezien ik die haast niet kan vinden is mijn vraag hebben jullie misschien een paar tips voor mij? Ik heb nu wel drankjes gevonden met de volgende zoetstoffen; cyclaamzuur, sacharine en acesulfaam-k, zijn deze ook schadelijk?

Ik hoor graag van jullie, alvast bedankt voor de moeite!

Met vriendelijke groet,

Ellemieke

Antwoord

Hallo E.

Wat een geluk dat jouw collega je op de website opmerkzaam maakte. Het is eigenlijk zo ongelooflijk dat dit in Nederland kan gebeuren. Waar moet je nog terecht met klachten als artsen en specialisten niet weten waardoor de klachten van veel mensen door ontstaan.

Het is inderdaad het gewone verhaal als iemand aan de lijn wil doen dan is het gewoon de normaalste zaak van de wereld dat je een dieet gaat volgen met de genoemde producten.

Het klopt dat je haast geen alternatieven kan vinden voor drankjes met weinig calorieën. Want bijna alle light bevat aspartaam. Gewone Rivella (moet je van houden) bevat andere zoetstoffen. Omdat wij met hetzelfde probleem kampen doen wij vaak wat jusdorange 1/3 met water of spa aangelengd of een andere vruchtensap. Wel altijd de verpakking lezen of er geen aspartaam in is verwerkt want ook dan komt regelmatig voor. Er staat een artikel op de website over Stevia www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php en ook een adres waar het te verkrijgen is. Dat zou je voor de koffie en de thee kunnen gebruiken. Het is een zuiver plantaardige zoetstof. Alle zoetstoffen zijn bij langdurig veel gebruik niet goed voor de gezondheid, maar zeker niet in die mate zoals aspartaam. De zoetstoffen die jij opnoemt behoren tot deze categorie, dus met mate.

Heb je nog meer gezondheidsklachten? Als je de 60-dagen- geen-aspartaam-test doet zul je waarschijnlijk ook nog last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Want aspartaam heeft ook de vervelende eigenschap dat het verslavend werkt. Ook hier staan artikelen voor op de website kijk maar bij: www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.txt

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Laat je me nog eens weten hoe het met je gaat?

Met vriendelijke groet
Ed Gunnewegpijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!