Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(14)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >
From: B. W.
To: 'info@gunneweg.nl'
Sent: Monday, July 07,
Subject: aspartaam-verhaal.

Mijn verhaal: in 1996 (toen was ik 35) ben ik begonnen met het gebruik van aspartaam. Reden: mijn vrouw vond mij wat dik worden, ouderdomsdiabetes zit in de familie. Andere zoetstoffen hebben een nasmaak of zijn carcinogeen: aspartaam is de oplossing.

Na een halfjaar kreeg ik plotseling uitval van een deel van het zichtveld. Op 2e Paasdag naar het ziekenhuis, van top tot teen onderzocht (incl. röntgenfoto's van mijn hoofd), geen aanwijsbare oorzaak. 's Avonds kwam een knetterende migraine op, waar ik tot dan toe nog nooit last van had gehad. Met Pinksteren precies hetzelfde verhaal, en daarna regelmatig weer hetzelfde: uitval gezichtsveld en (steeds sneller en feller) een migraineaanval.

Die zomer kwam mijn oudere zus op bezoek, op wie ik veel lijk. Zij vertelde dat zij vergelijkbare klachten had, inclusief uitval van aangezichtsspieren. Haar huisarts was stomtoevallig op aspartaamallergie afgestudeerd, en omdat hij de symptomen herkende was de conclusie gauw getrokken: weg met die troep. Ik heb meteen de zoetjes weggegooid, en heb geen klachten meer gehad. Heel af en toe heb ik nog klachten, altijd na een koud buffet of een uitje of zo, waar ik waarschijnlijk toch een lightproduct met aspartaam krijg zonder het te weten.

Sindsdien voer ik een "persoonlijke kruistocht" tegen lightproducten, maar helaas: weinig mensen weten het of willen het weten. Alles voor de lijn.

B. W.

Antwoord

Hallo B.,

In hetzelfde jaar 1996 ben ik begonnen met mijn kruistocht tegen aspartaam. Wij (vrouw en dochter) hadden toen allerlei zeer vervelende verschijnselen en kwamen bij toeval achter het adres van de anti-aspartaam activiste in Amerika. Bij ons was het hoofdzakelijk de eeuwige slanke lijn waardoor wij aspartaam (het product zoals moeder natuur het bedoeld heeft!!!) te gaan gebruiken.

Dat zijn nogal vervelende verschijnselen die je toen kreeg zeg. En zoals het altijd gaat zijn er geen aanwijsbare oorzaken aan te wijzen. Gezichtsuitval en die verschrikkelijke hoofdpijn zijn inderdaad aspartaam veroorzaakt.

Wat een geluk dat je zus een huisarts heeft die bekend is met het aspartaam probleem. Ik zou willen dat mijn huisarts dat ook wist.

Zou de huisarts van jouw zus misschien een bijdrage kunnen leveren aan de website? Dat zou geweldig zijn. Er staat een speciale pagina voor artsen op de website www.aspartaam.nl/artsen/index.php

Want de meeste artsen zijn niet of nauwelijks op de hoogte van de gevaren van deze zoetstof. Ik denk zelfs dat het aantal ziektegevallen met 25% zou kunnen verminderen, plus de narigheid die mensen ongewild moeten meemaken. Misschien kun je me dat nog eens laten weten. Eventueel wil ik zelf ook contact opnemen met de huisarts.

Het blijft een groot probleem als je ergens anders eet om dan te voorkomen dat je aspartaam of smaakversterkers naar binnen krijgt. Het blijft bij het boodschappen doen ook etiketten lezen en goed opletten.

Misschien kun je je "persoonlijke kruistocht" uitbreiden door aspartaam gebruikers te wijzen op het bestaan van de website. Want hoe meer mensen het weten des te beter.From: A. B.
To: 'info@gunneweg.nl'
Sent: Friday, July 11
Subject: Mijn vraag over aspartaam

Beste heer Gunneweg,

Ik ben een tweetal weken gelden begonnen met de 60 dagen kuur. Nu heb ik een vraagje over glucosestroop. Hoort deze ook op de "verboden lijst"? Komen de "verboden middelen" alleen voor in zogenaamde light producten of ook in normale producten? Ook zag ik gisteren dat het programma De Smaakpolitie herhaald wordt. Weet U misschien waneer de aflevering herhaald wordt over (o.a.) het onderwerp aspartaam?

Alvast bedankt voor Uw reactie.

M.v.g.,
A. B.

Antwoord

Hallo A.,

Het is erg goed dat je met de 60-dagen-geen-aspartaam-test bent begonnen. Kijk wel even naar de artikelen:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Want het is niet uitgesloten dat je ontwenningsverschijnselen krijgt als je langdurig aspartaam gebruikt hebt. Tevens staan in de twee artikelen over ontgifting tips om sneller de gifstoffen uit je lichaam te krijgen. Inderdaad is glucosestroop voor mij in ieder geval verboden waar. Regelmatig komt het voor in allerlei producten van koek tot limonade en noem maar op. Ook gemodificeerd zetmeel of iets dergelijks is verdacht.

Ik heb van de "verboden stoffen" die aspartaam bevatten nog geen lijst. Wel van de stoffen die te vergelijken zijn met smaakversterkers, want dat is ook vaak gelijktijdig een bron van overgevoeligheid. Je kunt dit lijstje vinden op:

www.aspartaam.nl/artikelen/msg.php

Het programma van de smaakpolitie met mij in de "bescheiden" hoofdrol over aspartaam is al eens herhaald in het begin van de cyclus. Ik weet dus niet of dat nog een zal gebeuren. Ik heb SBS6 wel deze vraag gesteld. Zodra ik wat weet hoor je het van mij.

Veel succes met het stoppen en misschien kun je nog eens vertellen welke bijverschijnselen je had door het gebruik van aspartaam.From: E. de V.
To: FAQ@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, July 15, 2003 12:36 PM
Subject: Een vraag voor de 'FAQ' lijst

Hallo,

Op http://www.v.....com/..... kan je eiwitten kopen voor meer spiermassa. Daar zitten bijna alle voorkomende eiwitten in maar ook aspartaam.

Is aspartaam in combi met alle eiwitten minder gevaarlijk?? Zit er dan ook genoeg ethylalcohol in? Ter info: Het is droog en wordt koud gemixt met melk.

De volgende vraag gaat over multi vruchten sap met toegevoegde vitaminen en gezoet met aspartaam. Zit hier ook genoeg ethylalcohol in???? Ter info, dit sapje wordt gekoeld vervoerd en bewaard. Vruchtgehalte tenminste 50% uit geconcentreerd sap. Productie datum is 1 maand geleden.(Duitsland)

Ten 3e mijn complimenten voor je overzichtelijke en informatieve site. Ik ben alweer een stuk wijzer geworden over aspartaam.

Groeten, E. de V.

Antwoord

Hallo E.,

Hoe aantrekkelijk zulke eiwitpreparaten voor meer spiermassa ook zijn, als ze aspartaam bevatten zijn ze puur vergif. Zelfs ook al als ze phenylalanine en/of asparaginezuur bevatten. Dit zijn twee essentiële aminozuren die waarschijnlijk ook op het etiket zullen staan. Dit zijn onderdelen van aspartaam. Aspartaam is een zenuwgif en beschadigd het centrale zenuwstelsel. Wat heb je aan een gespierd lichaam als je zenuwstelsel niet goed meer functioneert.

Het zijn in dit geval niet de eiwitten die gevaarlijk zijn maar de methanol uit aspartaam (wordt omgezet in formaline en mierenzuur). Ik kan me niet voorstellen dat er ethanol aan is toegevoegd om het gevaar te keren.

Multivruchtensappen met toegevoegde aspartaam blijft een gevaar voor de gezondheid, hoewel hier waarschijnlijk wel voldoende ethylalcohol (van het fruit) aanwezig is. Hier zijn het juist weer de stoffen phenylalanine en asparaginezuur die het gevaar vormen omdat ze heel snel in de hersenen worden opgenomen en daar hun vernietigende werking hebben. De rest van het vruchtensap verhaal (gekoeld en multi vruchten) klinkt goed maar de aspartaam doet alle gezondheid weer teniet.

Bedankt voor de complimenten en... vertel het verder dan help je ook anderen weer.From: m. w.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, July 17
Subject: Mijn vraag over aspartaam

Dag,

ik vroeg me af of aspartaanzuur hetzelfde is als aspartaam, want ik heb aantal keren een eiwitshake genomen, waarin 11,6 % aspartaanzuur in zit. Ik ben nu 36 weken zwanger en maak me ongelooflijk zorgen, dat het kind daardoor nu mischien afwijkingen heeft. Aub wilt u mij zsm beantwoorden ?

Bij voorbaat dank.
S. W.

Antwoord

Hallo S.,

Aspartaamzuur, (waarschijnlijk wordt hier bedoelt asparaginezuur) is hetzelfde als aspartaam. Fabrikanten gebruiken de slimste trucs om maar geen aspartaam op het etiket te hoeven zetten. Soms zijn de lettertjes waarmee in de ingrediënten op het etiket staan zo klein dat ze normaal niet meer te lezen zijn bijvoorbeeld bij kauwgom.

Je moet in ieder geval stoppen met het gebruik van die eiwitshakes, die je waarschijnlijk gebruikte om op gewicht te blijven? Onderstaand staat nog een klein stukje van Dr. Russel Blaylock, de expert op het gebied van exitotoxinen (aspartaam en smaakversterkers) en voeding, dat hij speciaal schreef voor vrouwen in de zwangerschap. Probeer de laatste weken zo gezond mogelijk te leven en volg al dan niet de adviezen van deze arts op. Vraag eventueel je arts om hulp. Weet hij niets af van de gevaren van aspartaam, wijs hem dan op de website.

Probeer je de laatste weken van de zwangerschap niet te veel zorgen te maken, want je weet waarschijnlijk ook wel dat dat nou ook weer niet goed is. Hoewel ik jouw zorgen best kan begrijpen.

Misschien kun je nog eens laten weten hoe het verder is gegaan?

Mocht je nog vragen hebben dan kun je ze altijd stellen.

Onderstaande tekst is afkomstig van Dr. Russel Blaylock, schrijver van o.a. het boek "Excitotoxins, the taste that kills".

"Als u in verwachting bent zou u moeten beginnen met DHA capsules van 200mg per dag gedurende de gehele zwangerschap. [DHA is een vetzuur dat hoofdzakelijk gebruikt wordt gedurende de vorming van de hersenen.] Gebruik ook dagelijks een goed multivitamine/mineralen preparaat (let goed op dat er GEEN aspartaam in zit). Vermijdt melk en melk producten en alle voedingsmiddelen die smaakversterkers bevatten en natuurlijk alles waar aspartaam in zit. Gebruik per dag ten minste drie porties groenten en fruit, het liefst vers. Gebruik een of meer van de volgende groenten: Broccoli, spruitjes, spinazie, kool, spercibonen, snijbonen en rodekool. Ook van het volgend groenten/fruit zo veel mogelijk: boerenkool, peen, rode grapefruits, appels, sinaasappels, mandarijntjes,zwarte of rode bessen, selderij, cranberries, bosbessen, frambozen, aardbeien en kersen. Drink alleen gefilterd water (niet uit plastic flessen). Rook niet, drink geen alcohol en gebruik geen verboden drugs. Gebruik alleen medicijnen als uw gynaecolog of huisarts dat voorschrijft en verzeker u ervan dat het geen invloed heeft op de baby.

Ik zou ook een zink supplement willen adviseren van 20mg per dag en 500mg magnesiumoxide per dag.

Eet drie maal per week vis, (gekookt of gebakken). Vooral zalm, haring, forel of sardines. [Deze bevatten allemaal een hoge concentratie omega-3 vet en spelen een belangrijke rol in de vorming van gezonde hersenen voor uw baby].

Voorkom een overmaat aan stress."

Hoogachtend,
RussellFrom: sjsnl
To: producten@gunneweg.nl
Sent: Friday, July 18
Subject: producten met aspartaam en acesulfaam K

Hallo Ed,

Ik heb eerder contact met je gehad over Acesulfaam K.

Tot mijn grote verbazing en teleurstelling constateerde ik in deze warme periode dat frisdranken die NIET onder het predikaat "light" vallen, toch kunstmatige zoetstoffen bevatten. Het gaat hierbij om frisdranken in de goedkope prijsklasse, zoals te koop bij Digros (real cool) en Aldi (helly) en C1000 (blikjes summit). Deze bevatten zowel Aspartaam als Acesulfaam K. Ook "laag alcohol" bier "wieckse lichte" bevat kunstmatige zoetstoffen.

Mijn bezwaar gaat vooral uit naar het gebruik van Acesulfaam K, omdat ik van mijn apotheker het advies heb gekregen deze stof te vermijden wegens mijn overgevoeligheid voor Sulfa. Deze overgevoeligheid heeft mij reeds een blijvende zichtbeperking (zeg maar lichte visuele handicap) opgeleverd, die het mij heel lastig maakt om in de winkel etiketten te lezen. Ik ging er in mijn onschuld van uit dat frisdranken zonder het predikaat "light" zijn gezoet met suiker en nergens anders mee. Dat bleek te kort door de bocht. Het woord "light" staat er doorgaans zo groot op dat ik dat wel kan lezen.

Ik heb hierover met de keuringsdienst van waren contact opgenomen, en die meldden mij, dat zij als uitvoerenden van de wet hiertegen niets kunnen ondernemen, daar de wet niet wordt overtreden.

K.v.W. raadt mij aan contact op te nemen met de fabrikant. Ik denk dat de real cool (digros) wordt gemaakt door Bavaria = 3es te Lieshout.

De fabrikant (ik vind "brouwer" een te mooi woord) van Wieckse Witte ontkent dat acesulfaam K iets te maken heeft met Sulfa. Daarin spreken zij dus de apotheker tegen. Ik weet wel wie ik eerder geloof. Ontkenning van problemen met producten is vrijwel altijd de eerste reactie van producenten. Ervaringen met medicijnproducenten bevestigen dit.

Groeten
P. H., te Z.

Antwoord

Hallo P.,

Fabrikanten doen alles om hun producten maar te kunnen verkopen. Juist omdat frisdranken in de goedkope prijs klasse vallen zullen ze snel overgaan tot het gebruik van 'goedkope' zoetstoffen. Het wordt bijna onmogelijk om nog normaal te kunnen winkelen. Alle etiketten moeten bekeken worden. Het liefst met een vergrootglas, want de kleine lettertjes zijn niet alleen meer voorbehouden aan de verzekeringen!

Je vraag over sulfa in Acesulfaam K heb ik aan een expert gesteld en dat antwoord krijg je nog van mij. Ook aspartaam is in staat om blijvende zicht beperkingen te veroorzaken. Jij moet dus extra opletten.

Ik heb ook contacten gehad met de keuringsdienst, ze zijn best bereidwillig maar aspartaam en alle andere zoetstoffen zijn nu eenmaal door de EU en Nederland goedgekeurd dus kunnen ze er niets mee.

Zodra ik wat hoor over sulfa dan laat ik het je weten.From: c. w.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, July 17
Subject: Re: Mijn vraag over aspartaam

Beste Ed,

Bedankt voor je snelle antwoord! Ik heb de de leverancier gebeld en hen dezelfde vraag gesteld. Want op de verpakking staat: bevat geen soja en melkproteïne, geen synthetische kleur en geurstoffen, geen vul-of mengstoffen, geen conserverinsmiddelen en GEEN SUIKERVERVANGERS ZOALS ASPARTAAM.

Mijn vraag ging niet over aspartaamzuur, maar over aspartaaNzuur 11,6 %, is volgens de verpakking een aminozuur, dit wheyproduct bevat ook, glutamine, leucine, lysine, treonine, fenylalanine enz.

Ik heb de klantenservice gebeld, de persoon aan aan de andere kant van de lijn moest het bij iemand navragen, na een heel snel beraad kennelijk, deelde hij mee: ja mevrouw, aspartaaNzuur is hetzelfde als aspartaam. Ik zei: maar dan spreekt de mededeling van het ontbreken van aspartaam de ingredïëntenlijst tegen, waarbij hij zei: wacht ik verbind u door. Kennelijk wist die man niet waar die over sprak. Afijn, krijg ik iemand anders aan de lijn zegt ie: aspartaam is een synthetische zoetmiddel en aspartaaNzuur is een aminozuur. Ik zei: kijk ik moet het zeker weten, want ik ben zwanger. En hij zei dat als je alleen in grote hoeveelheden aspartaam binnenkrijgt dat het schadelijk is. En ik geloof dat dus echt niet. Maar hij verzekerde mij, dat aspartaaNzuur een aminozuur is.

Maar nu is mijn vraag:

a. is aspartaaNzuur inderdaad een aminozuur?
b. en als een fabrikant op het etiket vermeldt dat ze geen aspartaam gebruikt hebben moet ik dat voor waar aannemen of kunnen ze liegen?

Hun website is: www.v....nl en het product heet: H... B...

Alvast bedankt voor de moeite en ik wacht je antwoord met spanning af.

Met vriendelijke groet,
S.

Antwoord

Hallo C.,

Het klopt inderdaad dan aspartaaNzuur een aminozuur is. Maar aspartaam bestaat zelf ook uit twee aminozuren, phenylalanine en asparaginezuur. Alleen al het feit dat aspartaaNzuur phenylalanine bevat maakt het uitermate verdacht. Ook weyproducten staan er om bekend dat ze aspartaam kunnen bevatten. Dus ik zou als ik jou was het product H... B... zeker niet meer gebruiken nu je zwanger bent. Blijf er alsjeblieft van af. Phenylalanine is gewoon een zenuwgif. Het komt voor in eiwit en is in zijn 'vrije' vorm niet in de natuur te vinden. Het overspoelt de hersenen en veroorzaakt daar schade. Het kan ook zomaar door de bloed hersen barrière heen komen en komt ook via de placenta bij het ongeboren kind. Reden genoeg lijkt mij om het niet meer te gebruiken.

Ik heb al gezegd dat fabrikanten zich in allerlei vreemde bochten wringen om hun product te verkopen. JIJ moet het echter niet KOPEN.

Of ze hier een leugen ophangen kan ik niet zo bepalen, want ik weet niet of de andere componenten van aspartaam in de mix aanwezig zijn. Zoals asparaginezuur en methanol. Is dat het geval dan is het inderdaad een leugen.From: D.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, July 21
Subject: aspartaam

Hallo Ed,

Met grote verbazing heb ik jouw verhaal over aspartaam gelezen. Toevallig was ik iets aan het zoeken over fibromyalgie en zodoende ben ik op jouw pagina terecht gekomen. Toen ik alles gelezen had was ik verbouwereerd, net zoals vele anderen. In het kort zal ik even uitleggen wat er speelt. Ruim 5 1/2 jaar geleden ben ik uit het arbeidsproces geraakt en sindsdien heeft er zich op alle mogelijke manieren van alles afgespeeld.

In de zomer van 1998 ben ik begonnen met het gebruiken van canderel in de koffie ( ongeveer 12 canderel per dag). Sinds de winter van 1999 ben ik permanent aan het sukkelen met de weerstand (griepklachten, verkoudheid). Ik heb van alles gedaan om de oorzaak proberen te achterhalen. Ik moet zeggen dat ik hier vaak moedeloos van ben omdat ik hierdoor niet in staat ben om een normaal leven te leiden. Het belemmert me in die mate dat ik niet in staat ben om het leven te leiden dat ik wil. Begin 2002 werd door een homeopathisch arts geconstateerd, middels een bloedonderzoek, dat het serotoninegehalte veel en veel te laag was. Dit zou de oorzaak kunnen zijn van de spierklachten, hormonale klachten, weerstandsproblemen etc. Vervolgens heb ik hierop medicijnen gekregen, waarop ik na 8 weken ben gestopt omdat ik tot helemaal niets meer in staat was. De arts liet me op dat belangrijke moment helaas zitten en zocht geen alternatieve oplossing. Ongeveer 3 maanden geleden is geconstateerd dat ik eventueel fibromyalgie zou hebben. Binnenkort hoop ik hierover uitsluitsel te krijgen.

In ieder geval ben ik op internet meer informatie gaan zoeken over fibromyalgie en ben zodoende ook op jouw pagina terecht gekomen. In ben nu 2 weken volledig gestopt, na in begin gehalveerd te hebben. Deze 2 weken heb ik permanent griepklachten en in een nog heviger mate dan ik voorheen had. Ik heb geen fut om iets te doen en wat me daarnaast opvalt is dat met name s'middags de behoefte heb aan een emotionele ontlading. Op commando kan dit helaas niet, maar soms is de machteloosheid zo groot dat het gelukkig wel eruit komt. Meestal voel ik me lichamelijk daarna ook en stuk beter. Ik hoop dat de aspartaam de oorzaak is van de problemen, dan is een eventuele oplossing misschien in zicht.

Daarnaast werd onlangs vastgesteld dat het cholesterolgehalte te hoog was. Ondanks dat ik me bewust ben geworden dat ik te veel zuivelproducten gebruikte, ben ik gelijk gaan zoeken naar eventuele producten die ik gebruikte en heb toen ook gedacht aan de canderel. Ik heb de verpakking nagekeken en kon niets vinden terwijl ik ook ergens op uw pagina's heb gelezen en vond toen (ik weet niet meer waar) dat door aspartaam eiwit omgezet wordt in vet??? Klopt dit?? Tegenwoordig vindt ik het opvallend dat schijnbaar 1 op de 3 personen een te hoog cholesterolgehalte heeft en ik kan me niet voorstellen dat iedereen ongezond en/of te vet eet.

In ieder geval ik ben er volledig mee gestopt en let er ook op waar het in zit.

Mijn vraag is nu (ik heb gelezen over de ontwenningsverschijnselen, welke uit eigen ervaring niet mild zijn. Mijn hoofd heeft gelijk na het volledig stoppen heel wat moeten doorstaan. Dit geeft al aan wat voor een rotzooi aspartaam is) : Is het mogelijk dat de aanvankelijke problemen ( spieren en griepklachten) na het stoppen veel heftiger kunnen worden en zo ja, hoe lang kan dit duren?

Ik heb ontzettend veel bewondering voor al het werk wat je doet, ook voor de gezondheid van anderen en hoop dat al jouw werk beloond zal worden en dat dit product verboden zal worden.

Veel groeten en alvast bedankt,

D. M.

Antwoord

Hallo D.,

Nog een geluk bij een ongeluk dat je naar fibromyalgie aan het zoeken was. Weet je dat er trouwens ook een artikel over deze aandoening op de website staat?

www.aspartaam.nl/artikelen/fibrolyalgie.php

Aspartaam in warme dranken zoals jij de canderel gebruikte is de meest slechtste vorm om aspartaam te gebruiken. Het ontbindt al in zijn elementen in de warme drank, nog voordat het in je lichaam komt. Heb je ook naar de lijst met ziekteverschijnselen gekeken?

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Misschien kun je nog eens een mailtje sturen welke van deze verschijnselen jij ook hebt gehad. Ik kan me echt voorstellen dat je niet kon geloven wat je las toen je op mijn website kwam. Want je hebt heel wat mee gemaakt. Aspartaam is een zenuwgif en het veroorzaakt een meervoudige overgevoeligheid voor allerlei soorten stoffen. Het is ook logisch dat je, zoals je zegt griep achtige klachten kreeg.

Wat een misser van zo'n homeopatische arts om het erbij te laten zitten als hij zo'n beetje op het goede spoor zat. Ik bedoel van de serotonine vermindering. Fibromyalgie is ook een overgevoeligheid probleem. Je zult in het vervolg ook goed moeten opletten dat je geen MSG (smaakversterkers) gebruikt. Want die verergeren de klachten die je hebt, net zoals aspartaam dat doet.

Het is erg goed dat je nu al twee weken gestopt bent met aspartaam. Het is wel te begrijpen dat je niet gelijk kon stoppen, maar dat is de enige manier. Cold turkey noemen ze dat in Amerika. Het is ook zeer logisch dat je je zo slap voelt. Aspartaam is verslavend en dan krijg je 'afkick' verschijnselen en die kunnen verschrikkelijk zijn, hoewel niet iedereen er last van hoeft te krijgen. Je zegt dat je hoopt dat aspartaam de oorzaak is van de problemen, het kan inderdaad zo zijn dat je volledig klachten vrij wordt. Maar ik kan daar helaas geen garantie voor geven omdat je eerst de diagnose fibromyalgie moet verifieren.

Ook het hoge cholesterol 'kan' veroorzaakt worden door aspartaam. Want door het gebruik van aspartaam krijgt iemand steeds meer zin in koolhydraten en daar wordt je dik van en het zijn nog de verkeerde stoffen ook, wordt omgezet in vet.

Zoals je in de artikelen:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Hebt kunnen lezen en zelf hebt ervaren zijn de ontwenningsverschijnselen niet mis. Het klopt ook dat je problemen tijdelijk erger worden na het stoppen. Je moet echter 6 weken volhouden, veel water drinken, eventueel een homeopatisch middel om de lever te helpen bij het verwijderen van de gifstoffen. Maar hou vol, het is het voor 100 procent waard. Meestal worden de klachten in de loop van de weken steeds minder, maar kunnen ook weer in alle hevigheid terugkeren als er opnieuw gifstoffen door de lever moeten worden verwijderd.

Bedankt voor je lieve woorden en de complimenten over de website. Ik hoop zelf ook dat aspartaam zo snel mogelijk verboden wordt. Maar gezien het grote geld heb ik er nog een hard hoofd in.

Sterkte met het stoppen, en laat nog eens wat van je horen.BERICHTEN UIT HET GASTENBOEK

Antwoord

Antwoord op de berichten uit het gastenboek

10 augustus 2003
Beste lezers van het gastenboek.

Normaal gesproken beantwoord ik alle e-mail en berichten uit het gastenboek. Helaas zijn er een aantal vervelende berichten in het gastenboek terecht gekomen. Iedere website die mensen over aspartaam probeert te informeren staat bloot aan dergelijke lieden die gezien hun taalgebruik een groot tekort aan woorden hebben. Aangezien zoiets tijdens mijn vakantie kon gebeuren hebben jammer genoeg veel bezoekers kennis kunnen nemen van dit bewijs van onvermogen. Ik bedank de mensen die op deze vervelende berichten hebben gereageerd.

Ed GunnewegJoop., 24 juli 2003

Wij gebruiken al 3 jaar aspartaam en hebben al 2 jaar last van de schijtery. hoe komen we ervan af??? wie kan ons helpen. email naar ons adres.
of schrijf:
Rodebrug 12
3524 ZZ
Utrecht

Antwoord

Hallo joop,

De oplossing ligt denk ik voor de hand. Gebruik 2 maanden lang absoluut geen aspartaam en kijk dan of de "diarree" wil stoppen.

Laat nog eens wat van je horen hoe het gegaan is.

Met vriendelijke groet,
Ed GunnewegOutwit., 24 juli 2003

LOL drink maar lekker door vriend volgens mij heb je al klachten aan je post te zien :P

Nee maar vind dat hier wel aandacht aan besteed moet worden tis een gevaarlijke stof. maarjah als we alle stoffen grondig moeten testen dan zijn we over 30000 jaar pas klaar en das het probleem. De lijst van E stoffen staat 9 van de 10 keer bijwerking onbekent omdat men het gewoon niet weet. Dus jah we zijn de proefkonijnen . Ik ga nu zeker wel meer opletten wat ik eet en drink ik at nogal veel kauwgom stuk of 4 per dag en daar zit aspartaam in ik zal eens kijken of ik me beter ga voelen . heb opzich niet echt klachten ofzo. Verder zijn er nog niet echt goede onderzoeken vericht naar de schadelijkheid van aspartaan van wat ik gelezen heb. Dus jah we moeten denk afwachten ik zou zeggen blijf schrijven en houd mensen op de hoogte goeie site tanx voor de info

Antwoord

Hallo Outwit,

Bedankt voor je antwoord, Het is inderdaad waar dat we gezien de hoeveelheid schadelijke stoffen die door de voedingsindustrie worden nooit klaar zullen zijn met het grondig testen. Zolang de regering hier geen regels voor stelt gaan ze rustig hun gang. We zijn inderdaad gewillige, onwetende proefkonijnen.

Wat betreft de onderzoeken naar aspartaam kijk eens naar het artikel met de onderzoeken (niet betaald door de aspartaam industrie) www.aspartaam.nl/artikelen/asprref.php

Bedankt voor de positieve woorden.

Met vriendelijke groet,
Ed GunnewegPeter Bergman., 24 juli 2003

Ik ben schoolpsycholoog en krijg in mijn praktijk de laatste tijd regelmatig te maken met jongeren met onduidelijke psychische klachten: concentratiestoornissen, hyperactiviteit, slecht slapen, agressie, huilbuien, leerproblemen enz. enz. Desgevraagd krijg ik vaak te horen dat zij grote hoeveelheden ( 1 tot 2 liter per dag )aan light-dranken consumeren.

Tegenwoordig is meestal m'n eerste vraag wanneer iemand met de genoemde klachten komt: drink je soms veel cola-light? Mijn ervaring is dat wanneer men stopt met light-dranken de klachten snel zijn verdwenen.

Intussen heb ik in de kantine van de school waar ik werkzaam ben, alle producten met aspartaam uit het assortiment laten verwijderen.

PB

Antwoord

Hallo Peter,

Dit is een van de eerste positieve reacties uit de gezondheidszorg. Het is inderdaad waar dat onze jongeren tegenwoordig veel onduidelijke psychische klachten hebben, die verminderen of verdwijnen zodra het gebruik van aspartaam houdende producten wordt gestopt.

Ik vind het een geweldige stap voorwaarts dat je het gelukt is producten met aspartaam uit de school kantine te weren.

Bedankt en ik hoop dat je meer collega's zover kunt krijgen.

Wellicht is het mogelijk er een artikel voor de website over te schrijven?

Met vriendelijke groet,
Ed Gunnewegnina 30 juli 2003

Hoi,

Ik volg een hypoglycemiedieet, daarin zijn suikers verboden. Met verbazing las ik de producten die aspartaam bevatten!! Hoe kan is het mogelijk om producten met aspartaam te vermijden en een hypoglycemiedieet te volgen.

Heeft iemand hier een antwoord op? En hoe kan ik het beste de 60 dgn vrij aspartaam test doen.

Alvast bedankt,
Groetjes nina

Antwoord

Hallo Nina,

Doordat er steeds meer producten komen waar aspartaam in is verwerkt wordt het voor diabetes patiënten steeds moeilijker om deze producten uit hun dieet te weren.

Je zult echter voor je eigen gezondheid zeer goed op de etiketten moeten letten om de 60-dagen-geen-aspartaam-test te kunnen doen. Maar uiteindelijk is het de moeite waar om je aan je dieet te houden en je gezondheid te bewaren.chantal., 31 juli 2003

wist je dat ernstig zieke mensen dit gastenboek gebruiken voor advies! Ken je helemaal niemand in je vriendenkring, familie of kennissen die ernstig ziek is.....als je wel mensen kent kun je misschien indenken hoe belangrijk een gastenboek zoals dit is! En dat patienten er hulp zoeken die ze nodig hebben. Dus alsjeblieft, hou op met die onzin of zoek een ander gastenboek. Dankjewel,

groetjes chantal (ernstig ziek)

Antwoord

Bedankt C. dat je het opneemt voor alle mensen die klachten hebben door het gebruik van aspartaam. Trek je maar niet te veel aan van deze "ongeletterde" personen die weinig fatsoen schijnen te hebben.

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweg.Jaap 31 juli 2003

Kan die sukkel met zijn stoere praat niet verwijderd worden uit het gastenboek?

Antwoord

Hallo Jaap,

Ik wil je ook nog bedanken dat het opgenomen hebt voor de aspartaam website. Doordat ik met vakantie was (in dit geval jammer genoeg) kon ik geen actie ondernemen. Maar je was het eens met Chantal. Aan je vraag om deze lieden uit het gastenboek te verwijderen is reeds voldaan. Bedankt

Met vriendelijke groet,
Ed GunnewegIneke 2 augustus 2003

Door puur toeval ben ik er achter gekomen dat ik vreselijke astma aanvallen kreeg na het gebruik van cola-light en (onschuldige????) multi vitaminen bruistabletten (met aspartaam). Omdat ik al vrij snel na het in de handel komen van aspartaam ben gaan gebruiken heb ik nog veel meer klachten (fibromyalgie) die ik na het lezen van de site kan terugvoeren naar het gebruik van aspartaam. Gelukkig hoorde ik over aspartaam vergiftiging praten in het programma Smaakpolitie van SBS6 Daarna vond ik deze site over aspartaam, daar ben ik heel blij mee. Vanaf nu hoop ik alle aspartaam uit te kunnen bannen, wat niet eenvoudig is door alle producten waar het in zit. Ik zal zeker deze site blijven volgen om op de hoogte te blijven. Want ik wil me na 20 jaar ongewild en onwetend te zijn vergiftigd weer gezond voelen.

Groetjes Ineke

Antwoord

Hallo Ineke,

Het klopt dat je door het gebruik van aspartaam astma aanvallen kan krijgen. Ook krijgen mensen vaak het etiket fibromyalgie opgeplakt als de artsen het niet meer weten. Er staat een artikel op de website over fibromyalgie. Laat je nog eens weten hoe het met je gaat Ineke? En als je nog vragen hebt kun je me altijd mailen.

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweghallo 6 augustus 2003

wat maakt het nou uit als je geen aspartaam meer eet dan moet je veel meer suiker eten en daar wordt je dik van en je kan suikerziekte van krijgen en als je dik dan krijg je het aan je hart en zo en niet iedereen krijgt allemaal ziektens want ik eet zat dingen waar aspataam in zit en ik krijg daardoor helemaal niks!!!!!!!!! dus laat de mensen lekker aspartaam eten je moet gewoon niet zo zeiken en als je er wel gevoelig voor bent dan eet je geen aspartaam en hou je voor de rest je mond !!!!!!!!

Antwoord

Hallo anoniem

Als het allemaal zo simpel was als je in dit bericht stelt dan was het inderdaad erg gemakkelijk. Aspartaam is echter goedgekeurd door de EU en de Nederlandse regering. Het is geweldig dat jij al die "ziektens" niet krijgt. Het is ook niet de bedoeling van de website om mensen zoals jij om te turnen want dat lukt toch niet. Gelukkig maar. Maar mogen mensen tegenwoordig niet gewoon gewaarschuwd worden voor gevaarlijke producten? Want dat is de bedoeling van de website. Dan kan iedereen zelf uitmaken of hij wel of geen aspartaam wil gebruiken. Wil jij dus wel aspartaam gebruiken, dan hou je voor de rest je mond !!!!!!!

Met vriendelijke groet,
Ed Gunnewegchantal 8 augustus 2003

Hoi allemaal,

Nadat ik de aspartaamsite had gelezen heb ik een vraag aan v.... gesteld, omdat zij apartaam gebruiken in hun producten. Dit was hun reactie;

Allereerst dank voor uw online bezoek. In reactie op uw bericht, informeren wij u als volgt.

Alle OPTIMEL yoghurt- en drinkvarianten bevatten 0,01 % aspartaam. OPTIMEL kwark bevat 0,015 % aspartaam.

Aspartaam is een toevallig ontdekte zoetsmakende combinatie van twee kleine eiwitdeeltjes. De stof is onderworpen aan een zeer uitgebreid wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot de veiligheid. Op basis van de huidige stand van de wetenschap is aspartaam absoluut veilig verklaard. De zoetstof kent een aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) en deze bedraagt 40 mg per kg lichaamsgewicht. Het gebruik van zoetstof is dus gerelateerd aan het lichaamsgewicht, hetgeen wil zeggen dat volwassenen meer zoetstoffen kunnen gebruiken dan kinderen.

Als voor volwassenen de veilige dagelijkse inname van OPTIMEL wordt berekend dan kan dit er als volgt uit zien: Per dag kan een volwassene met en gewicht van 60 kilogram (of hoger) 30* porties van 150 ml) OPTIMEL drink of yoghurt gebruiken en 25* porties van 150 ml OPTIMEL kwark.

Let wel, deze berekeningen gelden als er alleen OPTIMEL wordt gebruikt. Gebruikt u daarnaast ook nog andere producten die gezoet zijn met zoetstoffen dan is het aantal porties OPTIMEL dat gebruikt kan worden natuurlijk lager.

Wij vertrouwen erop dat onze reactie aan uw verwachtingen voldoet. Voor uw nieuwe vragen, ervaringen en/of suggesties verwijzen wij u naar het contactformulier op de website (http://www.v.....nl). Met vriendelijke groet,
Hennie Tapperwijn
V.... Team

Antwoord

Hallo Chantal,

Bedankt voor het bericht van Vifit. Deze fabrikant gaat nog steeds uit van door onze regering goedgekeurde (ADI). Terwijl ze door wat eigen onderzoek in hun laboratoria en het doorspitten van het (onafhankelijke) wetenschappelijk onderzoek dat er over dit onderwerp bestaat heel duidelijk kunnen weten dat aspartaam slecht is voor de gezondheid, vooral van kinderen die dit product veelvuldig gebruiken.

Waarom worden bedrijven niet beter ingelicht?? Is het een geldkwestie?

Als de bovenstaande zit van Vifit is dan geven ze zelf al het antwoord op de aspartaam kwestie. Als deze regel van jou is dan weet je exact waar het om draait.

Met vriendelijke groet,
Ed GunnewegJohn., 9 augustus 2003

Ik zou in plaats van deze wel of niet spel wel eens de echte waarheid willen weten want ik vind het allemaal erg verwarrend. Dit is dan ook de reden dat ik deze kwestie ook op mijn website heb aangekaart.(www.jmn.web1000.com) Pas zag ik nog zo'n figuur van DSM verklaren voor de tv dat er geen paniek zou moeten zijn, maar mijn twijfels zijn zeer sterk!!

Antwoord

Hallo John,

Ik heb je al een berichtje gestuurd, maar nogmaals bedankt voor het plaatsen van een link op je website. Van een 'wel en niet spel', zoals jij dat noemt is op de website geen sprake. Alle artikelen op de website gaan over de gevaren die verbonden zijn aan het gebruik van aspartaam houdende producten. Verwarrend is het zeker niet, want er staat genoeg bewijs op de website. Het is logisch dat iemand van DSM natuurlijk niet kan gaan zeggen dat aspartaam slecht is.jan, 10 augustus 2003

Het enige wat ik kan zeggen is: ik probeer nu sinds ongeveer 4 weken geen producten meer te gebruiken waar aspartaam in zit. Gisteravond heb ik bij gebrek aan beter maar weer eens een glaasje coca cola Light geprobeerd. Na 2 slokjes ben ik al gestopt het was gewoon niet te drinken en smaakte zelfs chemisch. Nu weet ik niet of dit door aspartaam komt maar dat er iets fout mee is daar ben ik dan nu wel zeker van. Heb in het verleden erg veel coca cola light gedronken, maar voor mij nooit meer. Trouwens voel ik me stukken beter daar ik ook suikerpatient ben. Ik ga door met aspartaam links te laten liggen. Gaan jullie a.u.b. door met dit probleem aan de kaak te stellen groetjessssssss

Antwoord

Hallo Jan,

Je bent in ieder geval iemand die extreem overgevoelig bent. Aan de ene kant is dat natuurlijk ook een voordeel omdat je zo niet de sluipende gezondheidsklachten krijgt, waar mensen die niet zo snel problemen krijgen wel last van kunnen krijgen. Bedankt voor de positieve woorden en we gaan zeker door.

Vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: M. B.
To: 'info@gunneweg.nl'
Sent: Thursday, July 24, 2003
Subject: Ik dacht dat ik de enigste was..

Geachte,

na het zien van de uitzending (wellicht een herhaling) op sbs van de smaakpolitie, met een onderwerp over aspertaam, begrijp ik dat ik geen uitzondering ben. Zelf ben ik 25 jaar, gebruik wel geen aspertaam, maar ik weet wel dat ik ziek ben als ik light producten heb gedronken. Dit is zelfs dermate erg, dat bijvoorbeel vorige week vrijdag zelfs nog, heb ik een blikje met een light frisdrank gedronken (bij gebrek aan beter) in de auto. Een uur daarna, ben ik moeten stoppen om te braken, en ben ca. 2 uur niet in staat geweest om verder te rijden met de auto. Dat ik ziek werd van light frisdrank, wist ik al langer, en dronk daarom ook nooit, of maar enkele slokjes , maar nu na het leegdrinken van een compleet blik... In ieder geval, ik ben zeer blij (in hoeverre dat je er blij mee moet zijn..) dat ik niet de enigste ben...

Veel succes met uw strijd tegen aspertaam, en ik zal driftig gaan bijlezen over de huidige stand van zaken..

M.V.G.
M. B.

Antwoord

Hallo M.,

De uitzending van de Smaakpolitie was inderdaad een herhaling, maar was toch weer goed voor meer dan 750 bezoeken op de website, en daar ben ik blij om want dan weten weer een heleboel mensen over de gevaren van aspartaam.

Dat is inderdaad een heftige reactie op aspartaam. Het komt zeker meer voor dat iemand zo acuut reageert. Er zijn in Nederland en België enorm veel mensen die klachten krijgen na het gebruik van aspartaam.

Weet je ook of je overgevoelig bent voor smaakversterkers? Dat komt namelijk veel voor bij een overgevoeligheid voor aspartaam.

Laat me nog eens wat weten hoe het gaat en je kunt altijd vragen stellen.From: E.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Saturday, July 26, 2003
Subject: Mijn vraag over aspartaam-uitzending

Hallo Ed,

Is het wáár dat jij donderdag jl. met de 'Aspartaam' op SBS gewéést bent??? Zo ja, waarom is dit niet even op de site vermeld, ik heb er iets over gehoord, maar dat was ná 'die' uitzending.

Een vriendin van mij vertélde het mij vanmorgen en had het over 'iemand die óók een Aspartáám-site' had / heeft. Door mij wist ze wat 'Aspartaam' was / is en naar aanleiding dáár weer van reageerde ze dan ook naar mij toe hier over. Ik wist niét wat ik hóórde, dus ben gelijk jóuw site weer gaan bekijken, maar néé niéts daar over...

Ik houd wél de reacties, die steeds nog op '54' stonden in de gaten, deze staat nú op '55', maar kan er niét (meer) komen.

Ik krijg nu stééds de melding dat ik 'lid' moet worden, terwijl ik mij wél, zo als voorhéén 'ingelogd' heb. Ik snáp er niét van, wilde even reageren op die 'vraag' van 'out-Wit', vandáár.

Toen ik het 'Gastenboek' opende, kon ik mijn ógen niet gelóven, maar ja dat zijn ópmerkingen; 'een gréns te vér'... groetjes en kijk úit naar je reactie, bijvoorbaat dank!

E.

Antwoord

Hallo E.,

Het klopt dat ik die donderdag weer in herhaling ben geweest. Ik had SBS6 gevraagd mij te informeren wanneer deze uitzending herhaald zou worden. Echter nooit een reactie op gehad. Dan had ik dat inderdaad op mijn site kunnen zetten. Was ook nog goede reclame geweest voor ze. Helaas. Heb je wel eens gekeken naar het onderwerp "Over het aspartaamforum"? Daar staan wel wat problemen die kunnen ontstaan met het inloggen. Hoofdzakelijk is hier de oorzaak dat je de Cookies niet hebt aanstaan. Ja, in mijn vakantie hebben een paar lieden wel heel onwelvoegelijke taal gebruikt. Ik heb ze gewist want daar ga ik maar niet op antwoorden, hoewel dat eigenlijk niet mijn gewoonte is. Ik beantwoord altijd alle mail. Het was inderdaad 'een grens te ver'From: M. S.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, July 24, 2003
Subject: Vraagje

Hallo.............

Na het zien van de smaakpolitie ben ik toch redelijk geschrokken ik drink heel veel light producten en vooral Pepsi MAX! Aangezien ik de laatste jaren mijn angsten en andere rare verschijnselen krijg. Vele bloedtesten gedaan en vaak naar de dokter geweest maar helaas kon de dokter mij niet verder helpen zal dit daadwerkerlijk aan de aspartaam hebben gelegen?

Tevens gebruik ik ook andere producten die in uw lijst voorkomen!

Zijn andere zoetstoffen net zo schadelijk?

Groetjes,
M.

Antwoord

Hallo M.,

Je kunt het beste de 60-dagen-geen-aspartaam-test doen www.aspartaam.nl/info/test.php Je kunt dan gemakkelijk zelf bepalen of de rare verschijnselen werden veroorzaakt door aspartaam. Bloedtesten geven namelijk geen aanwijzingen voor deze verschijnselen, of er zou gezocht moeten worden naar phenylalanine. Maar dat wordt nooit gedaan.

Je moet dus stoppen met alle aspartaam gebruik. Alle zoetstoffen hebben min of meerdere bijwerkingen. Er is maar een veilige zoetstof en dat is Stevia. Stevia is in Nederland verboden. Er staat wel een artikel op de website over Stevia

www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php

Er is ook een website waar het je er meer over te weten kunt komen www.steviva.comFrom: A. S.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, July 24, 2003
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo,

Hoe goed bedoeld misschien dan ook, maar ik vind uw site heel gevaarlijk voor onze gezondheid.

Met name de opmerking over diabetici (faq) is volgens mij gewoon duimzuigerij. Ik ben ook diabeet en het is verwonderlijk hoe strak ik ben, en vooral blijf, ingesteld. Sterker nog, ik ben al insuline aan het minderen... Verder gebruik ik al jaren aspartaam i.p.v. andere zoetstoffen die mij wel degelijk klachten gaven en waarvan ik nu totaal geen klachten meer heb.

Het is mij totaal onduidelijk waarom nou aspartaam een gevaarlijke stof is, zowel op korte als lange termijn, terwijl er tientallen, zo niet meer, andere stoffen in ons voedsel verwerkt zitten om het "vers", "smakelijk", "houdbaar" enz. te houden.

Ook de opmerking als zou aspartaam genocide veroorzaken vind ik zeer gevaarlijk. Bij mijn weten is er maar één oorzaak voor genocide en dat is de mens zelf....

Maar misschien kunt u nog mensen zo ver in de rats helpen dat ze zelfmoordneigingen krijgen en dan kunt u dat ook aan het lijstje van gevaren voor aspartaam toevoegen.

Mijn mening is dan ook dat suiker nog steeds een veel gevaarlijkere stof is dan aspartaam, ongeacht al uw vergaarde berichten.

Verder deel ik u mede dat ik een gewone consument ben en totaal niet betrokken bij onderzoek, productie, verkoop van aspartaam in welke vorm dan ook.

Met vriendelijke groeten,
A. S.,

Antwoord

Hallo A,

Helaas moet ik uw goed bedoelde raad tegenspreken. Er is te veel informatie over de gevaren voor diabetes patiënten bekend dat dit gewoon op feiten berust.

Het is een groot geluk dat u zoals u zegt "zo strak bent en blijf ingesteld". Ik wil niemand van het gebruik van aspartaam afhouden, ik waarschuw dmv teksten van artsen, specialisten en wetenschappers. Ook kunt u als u de gegevens goed zou lezen opmerken dat er heel veel wetenschappelijk onderzoek is dat betaald is door de aspartaam industrie. Maar daarnaast is er ook enorm veel wetenschappelijk onderzoek door onafhankelijke wetenschappers en deze geven voor 99% aan dat aspartaam een gevaar is voor de volksgezondheid. Er zijn inderdaad onnoemelijk veel andere toevoegingen door de voedingsindustrie die gevaarlijk zijn, maar daar gaat mijn website niet over.

De schrijver van het artikel over Genocide, de arts Jim Bowen tevens chemicus (zelf aspartaam slachtoffer) heeft heel duidelijk in het artikel aangegeven waarom hij dat zo vindt.

Helaas staan zelfmoordneigingen bij zware depressies al op dat lijstje en het wordt veroorzaakt door dat aspartaam de stof serotonine in de hersenen afbreekt, waardoor allerlei psychische klachten kunnen ontstaan.

Suiker is nog steeds een gevaarlijke stof maar zeker niet gevaarlijker dan aspartaam, daar bestaat gewoon te veel bewijs voor.

Ik vind uw laatste toevoeging wel wat vreemd want waarom zou u betrokken zijn bij het product aspartaam?From: Fam W.
To: FAQ@gunneweg.nl
Sent: Friday, July 25, 2003
Subject: Een vraag voor de 'FAQ' lijst

Ik heb al jaren netelroos en de artsen hebben mij na langdurig onderzocht te hebben, verteld dat ik er mee moest gaan leren leven.Ik gebruik hiervoor de medicijnen Xyzal en Ranitidine.

Nu zag ik in de tv uitzending van 24 juli het onderwerp dat ging over Aspertaam,nu ben ik benieuwd of uw ook weet of dit te maken kan hebben met netelroos.

Ik hoop dat u mijn vragen kan beantwoorden,

Alvast bedankt,
L. W.

Antwoord

Hallo l.,

Netelroos staat nr 14 op de lijst met meest voorkomende ziekteverschijnselen www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

U zou het beste de 60-dagen-geen-aspartaam-test kunnen doen www.aspartaam.nl/info/test.php waarna u zelf kunt bepalen of de ziekteverschijnselen afnemen en/of verdwijnen.

U moet echter nooit zonder uw arts te melden stoppen met de voorgeschrven medicijnen.From: r.s.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, July 25, 2003 8:48 PM
Subject: Mijn verhaal over aspartaam

Inderdaad heb ik het verhaal over aspartaam op tv gezien en pas de herhaling de eerste keer was een paar maanden terug ik had al een tijd lang hoofdpijn en slappe ontlasting maar wist niet waar dat van kwam ik ben bril dragend dus heb mijn ogen opnieuw laten meten niets aan de hand toen er een man met een baardje op tv was(zoals andere eikels hem noemen) dacht ik wat een raar verhaal maar bleef toch kijken en verdomd die man vertelde over de klachten die ik had ik dacht waarom niet ik stop met light frisdrank waar ik ongeveer 2 jaar van aan het drinken was omdat 't natuurlijk veel gezonder is(niet dus!!!!) en verdomd na ongeveer 2 a 3 weken geen hoofdpijn meer en geen schijterij om het maar zo te zeggen nu is diaree wel goed voor de lijn maar echt gezond is t natuurlijk niet ik ben zo blij dat ik van mijn klachten af ben op een heel simpele manier maar je denkt hier natuurlijk niet zomaar aan en ik heb echt van alles gezocht in mijn eet gewoonte die mijn klachten konden veroorzaken van mosterd tot chinees,van augurken tot broodsoorten maar het moet die smerige rot ASPRTAAM geweest zijn.

MANNETJE MET BAARD BEDANKT!!!!!!!

R.S E.

Antwoord

Hallo,

Ik vind het fijn om te horen dat u dat 'rare verhaal' toch serieus hebt genomen. Gelukkig bent u van een paar heel vervelende klachten verlost. Gaat het ook met de ogen weer wat beter na nog een aantal weken zonder aspartaam?

Laat nog eens weten hoe het verder is gegaan.From: P. S.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, July 25, 2003
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Onze dochter (24) heeft sinds een jaar diabetes. Zij zal nu geen Aspartaam meer gebruiken. Wat kan ze nu bv wel drinken? In multifit van de Aldi zit cyclaamzuur en saccharine / e952 / e 954 In chocomel van Nutricia halfvol geen suiker toegevoegd maar wel cyclamaat-acesulfaam en saccharine. Kan zij dit nu wel gebruiken of is het beter om dit ook te laten staan. Wat kan zij als diabetes patient wel drinken?

P.S.

Antwoord

Hallo P.,

Alle kunstmatige zoetstoffen hebben nadelen, maar aspartaam is gewoon heel slecht voor diabetes patiënten. Dit komt doordat het methylalcohol bevat wat de oogzenuw aantast en het op pijl houden van het bloedsuiker ernstig bemoeilijkt.

Maar genoemde zoetstoffen zullen indien ze met mate gebruikt worden minder problemen opleveren dan aspartaam. Alleen acesulfaam-K heeft een gechlorineerde basis, net zoals DDT van vroeger en dat is weer niet zo goed voor de gezondheid.

Het is voor diabetes patiënten altijd moeilijk met frisdranken omdat bijna alle fris met aspartaam is gezoet.

Op de website staat een artikel over de zoetstof Stevia: www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php Het is eigenlijk de enige zoetstof die goed is voor diabetes patiënten.

Er is ook een website waar het je er meer over te weten kunt komen www.steviva.comFrom: B. L.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, July 25, 2003
Subject: Mijn vraag over aspartaam

Beste heer,

Ik wil u danken voor uw inspanning om de mensen te informeren. Ik heb zelf al lang last van geheugenverlies en extreem "allergie" voor allerlei stoffen. Ik zal zeker een tijdje zonder aspartaam blijven om te zien of dit iets gaat veranderen.

Op mijn beurt wou ik u een tipje tegen oorsuizing willen geven. Misschien kunt u dit proberen. Heeft u oorsuizing b.v. aan de linkerkant, kantel het hoofd naar beneden naar rechts (meer dan 90°). (zonodig, steun het hoofd). U kunt dan voelen dat de slijm van de gehoorgang naar de keel loopt. Blijf een tijdje met het hoofd naar beneden. Slik dan een paar keer (nog steeds met het hoofd naar beneden). Omdat een (kleine) gedeelte van de slijm in de andere gehoorgang terecht komt is het verstandig om hetzelfde aan de andere kant te doen. De oorsuizing wordt dan aanzienlijk minder. Ik heb ook oorsuizing. Ik geloof dat als ik dit vaak genoeg zou doen, dan zou ik waarchijnlijk de trommelvlies helemaal rustig krijgen en geen oorsuizing meer hebben. Het is mij nog niet helemaal gelukt maar het geluid is veel minder geworden. Succes !

Ik schreef u gisteren over oorsuizing. Ik ben een belangrijke detail vergeten. Als u het hoofd naar beneden houdt, hoort u ook de mond open te houden. (Het is inderdaad een plaatje. U kunt dit beter doen als u alléén ben !!!)

Met vriendelijke groet,
B. L.

Antwoord

Hallo B.,

Aspartaam veroorzaakt zeker extreme allergie voor veel chemische stoffen. Nu worden er aan ons voedsel steeds meer chemische stoffen toegevoegd, waardoor we steeds beter op de etiketten moeten letten. Ik moet ook regelmatig bezuren als ik weer een onbekende stof naar binnen heb gekregen, zoals laatst met gesuikerde pinda's. Blijkt er toch nog glucosestroop te zijn gebruikt.

Wat lief dat je die tip geeft over oorsuizing, want daar heb ik al jaren 24 uur per dag last van. Ik ga het zeker uitproberen.

Laat je nog eens weten hoe het met je is gegaan na het stoppen met aspartaam?pijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!