Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(23)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >
Van: M. G.

Hoi Ed,

Goeie site en ik moet zeggen dat het me niks intresseert of het allemaal waar is. Ik weet alleen dat ik me een stuk beter voel sinds ik gestopt ben met het drinken van (veeeeeel) cola light. Ik dronk wel 2 liter per dag en nu niks meer en ik moet zeggen dat, ondanks dat ik veel meer calorieen binnenkrijg door het drinken van niet light produkten ik zelfs afgevallen ben en ik heb veel meer energie.

Op de sportschool merk ik ook dat dat de oefeningen veel meer effect hebben. Allemaal heel positief dus! Ik vraag me alleen een ding af. Ik heb sinds dat ik gestopt ben met aspartaam een rot gevoel aan mijn neus slijmvliezen. Net alsof ik altijd een vieze neus heb, maar dat is natuurlijk niet zo. Ademen door mijn neus gaat beter dan ooit, maar ik zou toch van dat gevoel afwillen.
Zou dit een ontgiftingsverschijnsel kunnen zijn? En zo ja, hoelang blijf ik er last van hebben?

Groeten,

Antwoord

Datum: Thu, 11 Nov 2004
Onderwerp: Re: neus slijmvlies

Hallo M.,

Het is erg goed dat je gestopt bent met het gebruik van aspartaam. Ik weet natuurlijk niet hoelang en hoeveel aspartaam je hebt gebruikt, maar het kan enorm veel klachten veroorzaken zonder dat artsen er ook maar een idee van hebben dat deze klachten kunnen zijn ontstaan door het gebruik van deze zoetstof.

De kunstmatige zoetstof Aspartaam is in Europa ingevoerd zonder gedegen onderzoek naar eventuele gevaren die aan dit voedingsadditief verbonden zouden kunnen zijn. Doordat het om een door de EU goedgekeurde hulpstof gaat lijkt het onmogelijk om de gevaren voor de Nederlandse bevolking onder ogen te zien.

De klachten met je neus kunnen inderdaad nog een gevolg zijn van de ontwenningsverschijnselen. Het probleem zou in ieder geval na verloop van tijd over moeten zijn. Hoe lang dat duurt is natuurlijk moeilijk te zeggen.

Ik wens je het allerbeste toe en hoop dat je verbetering zult ondervinden van de klachten die je hebt.

Laat je nog wat van je horen hoe het er mee gaat?

Ed GunnewegH. en B. schreef:

Hallo,

Ik gebruik voor mijn kinderen de Davitamon vitaminen Junior. Er staat daar geen aspertaam op?

Dan zit het er ook niet in ??? (omdat de davitamon Peuter wel in jullie lijstje staat????)

Met vriendelijke groet,

Een bezorgde moeder

B. vd K.

Antwoord

Datum: Sun, 21 Nov 2004
Onderwerp: Re: vraag

Hallo B.,

Het wil niet zeggen dat als het woord aspartaam niet op een verpakking staat het er dan ook niet inzit.

Of een product ook aspartaam bevat kun je controleren door op de verpakking te zoeken naar de vermelding: Aspartaam,  E-nummer E951 en de tekst: "Bevat een bron van Phenylalanine". Deze vermelding is verplicht als een product meer dan 2% aspartaam bevat.  Mocht blijken dat een van deze vermeldingen op het product staat dan hoor ik dat alsnog graag om het op de lijst te vermelden.

Wat ook een mogelijkheid is om een Email te sturen naar Davitamon. Je zou dan kunnen vragen: waarom producten voor kinderen aspartaam bevatten terwijl ze kunnen weten dat aspartaam een zenuwgif is. Verwijs bv ook naar collumn van Dr. Eise Wielinga op de website www.bn.nl onder het kopje Radio. De naam van de radiocollumn is: Zoetstoffen.

Mocht je een antwoord ontvangen dan zou ik dat graag van je horen.B. C. schreef:

Zeer geachte meneer Gunneweg,

Mijn moeder merkte op, dat uw site schokkende informatie bevatte over een veelgebruikte synthetische zoetstof. Ik heb daarna uw site ook eens bekeken en ik moet zeggen dat ik de manier waarop u de informatie aanbied ronduit walgelijk vindt. Met diverse schijnonderzoeken en hysterische termen als nazi’s en golfoorlogsyndroom bent u bezig op een onkiese manier onrust te zaaien.

Het plaatsen van artikelen op uw site waarin staat dat aspartaam toxisch is in hoge concentraties, die in een menselijk dieet niet gehaald kunnen worden vind ik niet meer dan terecht. Vervolgens melden dat aspartaam dus schadelijk is voor mensen is weer volledige onzin.

Als je dagelijks een flinke dosis natuurlijke suiker eet, is dat ook schadelijk. U bent vrij om op het internet uw mening over een product te geven. Maar u bent niet vrij om een wetenschappelijk onderbouwd klaagschrift tegen aspartaam te veinzen, omdat uw wetenschappelijke onderbouwing kant nog wal raakt.

Houd alstublieft op met het verspreiden van deze nonsens!

Met vriendelijke groet,
B. C.

Een bezorgde zoon met een moeder die nu denkt vergiftigt te worden door het eten of drinken van alledaagse producten.

Antwoord

Datum: Fri, 26 Nov 2004
Onderwerp: Re: "Schijnonderzoeken" en 'hysterische' termen

Hallo B.,

Ik weet niet of je moeder veel producten met aspartaam gebruikt, maar het is goed dat je bezorgd bent voor je moeder.

Je hebt gelijk dat alles waar 'te' voor staat niet goed is voor een mens. Dat is echter niet van toepassing op aspartaam. Aspartaam is ook bij gewoon dagelijks gebruik schadelijk voor de gezondheid. Er is heel veel onafhankelijk wetenschappelijk  onderzoek over aspartaam en 98% daarvan linkt aspartaam met gevaar voor de gezondheid.

Het is je goed recht om de website walgelijk te vinden. Op de website staan echter alleen maar artikelen en verwijzingen van gerenommeerde artsen en wetenschappers. Er staan dus niet zoals je zegt "schijnonderzoeken" en 'hysterische' termen over Nazi's en Golfoorlogsyndroom op de website.

Dat wat je aanhaalt over Nazi's is een, door één van de bekendste Amerikaanse onderzoeksjournalisten uitgezocht, achtergrondverhaal over de firma die de uitvinder  is van aspartaam, walgelijk verhaal, ben ik met je eens. Maar ik denk niet dat je je ogen moet sluiten voor de waarheid al is die nog zo gruwelijk.

Wat het 'golfoorlogsyndroom' betreft, in Nederland heeft  in de pers gestaan dat er in Engeland een onderzoek is geweest naar dat syndroom. Daaruit is komen vast te staan dat al die militairen uit die oorlog inderdaad lijden aan de door jou genoemde 'hysterische' term.

Als je wat beter je huiswerk zou hebben gedaan dan zou je weten dat aspartaam altijd toxisch is en zeker niet bij concentraties die "niet gehaald kunnen worden". Waar komt bij jou de wetenschap vandaan dat de schadelijkheid van aspartaam ' volledige onzin' is?

Jammer genoeg is er van het veinzen van een wetenschappelijk onderbouwd klaagschrift tegen aspartaam geen sprake. Het is wel degelijk "wetenschappelijk onderbouwd" en door meer wetenschappers dan waar jij kennnis van hebt genomen.

Vooral ook omdat je schrijft dat "mijn" wetenschappelijke onderbouwing kant nog wal raakt, blijkt dat je van het hele onderwerp aspartaam absoluut geen enkel begrip hebt. En dan is het jammer om zo ongefundeerd je mening te ventileren.

Ik hoop echt dat je moeder verstandig genoeg zal blijken om te stoppen met het gebruik van aspartaam. Anders vraag je maar of ze mij zelf wil mailen.

Sorry voor de wat scherpe toon in mijn email, maar jouw mail vraagt niet om een zoetsappig verhaaltje.

Je mag dus best kritisch zijn, maar dan moet je wel van alle feiten op de hoogt zijn en dat ben je duidelijk niet.

Met vriendelijke groet,
Ed GunnewegOp verzoek anoniem schreef: (naam en emailadres bekend)

Goedendag,

Een tijdje geleden ben ik er door mijn vader op gewezen dat er verschillende slechte berichten zijn over aspartaam (en dit is natuurlijk al een hele tijd zo). Hij had artikels en internetsites gevonden waarvan hij vond dat ik ze maar eens moest lezen. Dit omdat ik het afgelopen jaar 14 kilo ben afgevallen en tijdens mijn afvalperiode ook verschillende lightproducten gebruikt heb (en nog steeds gebruik).

Nu dacht ik eerst dat dit weer eens zo'n kreet is die de wereld in geholpen wordt, ik heb tenslotte wel vaker gehoord dat dingen slecht zijn voor een mens als ze in grote mate gebruikt worden. Als we alles kritisch gaan bekijken wat we tegenwoordig met zijn allen consumeren dan zitten daar genoeg chemische stoffen in en genetisch gemanipuleerde producten bij! Maar goed, ik sta open voor de dingen en ben dus op de site www.aspartaam.nl gaan kijken en heb een aantal artikelen gelezen.

Wat er geschreven wordt is vrij duidelijk allemaal, maar de mensen die het geschreven hebben zeggen me absoluut niets. Hoe weet ik dat dit echte doctoren en wetenschappers zijn? Toch, eerlijk gezegd, was ik wel onder de indruk van alle mogelijke effecten die aspartaam op een menselijk lichaam kan hebben. Dit heeft mij zeker aan het denken gezet. Maar dan is mijn volgende vraag: welke zoetstof is dan wel verantwoord?

Ik hoop namelijk dat u wel snapt dat ik na mijn harde werken om zoveel af te vallen en op gezond gewicht te komen niet ineens weer aan de suikerproducten durf te gaan. Ik weet niet wat voor effect dit op mijn gewicht heeft en daarnaast vind ik de meeste producten (frisdranken e.d.) waar suiker in verwerkt zit veel te zoet (als ik het praktisch bekijk eigenlijk heel vreemd als je dan leest dat zoetstoffen naar verhouding veel zoeter zijn). Maar aan welke suikervervanger doe je dan wel verstandig om te nemen? Op de site wordt een website vermeld waar je meer zou kunnen vinden over bijvoorbeeld saccharine (www.saccharine.org) maar deze site doet het niet, kan niet geopend worden, kan niet gevonden worden (etc.). Waar zou ik meer informatie kunnen vinden over de meer verantwoorde zoetstoffen?

Ik hoop snel wat van u te lezen (zou het op prijs stellen als u deze e-mail niet op de website zet bij de verhalen, mocht u het toch belangrijk vinden dat andere mensen ook lezen hoe ik erover dacht dan zou ik het zeer waarderen als u mijn naam hieruit verwijdert en de e- mail dus anoniem plaatst) Laat u mij in uw antwoord weten wat u met mijn bericht gaat doen?

Met vriendelijk groet,
NN

Antwoord

Datum: Fri, 03 Dec 2004
Onderwerp: Re: saccharine versus aspartaam

Hallo M.,

Helaas is het geen kreet die via internet de wereld is in geholpen. Dat willen de zoetstoffabrikanten en de smaakversterkerfabrikanten ons wel willen doen geloven, omdat ze eigenlijk niet meer om de duizenden websites over aspartaam heen kunnen en dan voornamelijk in Amerika en Engeland.

Zoek ook maar eens met b.v.  Google naar het woord aspartame dan sta je verbaasd over het grote aantal. De meeste websites zijn een gevolg van een actie die in Amerika is gestart door Betty Martini (Mission Possible).

De meeste negatieve geluiden komen dan ook uit Amerika zodat de meeste artsen en wetenschappers ook uit  Amerika komen vandaar dat  ze wellicht voor iemand die pas met de nadelen van aspartaam in aanraking is gekomen nog niet zoveel zeggen. Je zou eens op de website www.dorway.com kunnen kijken. Het is een op Amerikaanse leest gestoelde website die in Nederland niet zou kunnen omdat het nogal enigszins  'overdreven'   overkomt, wat het niet is.

Er staat daar een onderdeel van alle op mijn website genoemde artsen, wetenschappers en de artikelen die op de website staan.

Het is wel een geluk dat je open staat voor de dingen die je vader opnoemde.

** Ingekort **

Ik heb net nog de website  www.saccharin.org/  over sacharine geprobeerd maar ik kan hem gewoon bereiken. Wellicht was hij voor onderhoud of iets dergelijks niet te bereiken. Er is nog een website over de achtergronden van sacharine www.saccharin.org/backgrounder.php

Het is wel een erg goed idee dat je stopt met het gebruik van aspartaam. Ik weet natuurlijk niet hoelang en hoeveel aspartaam  je hebt gebruikt, maar  het  kan  enorm  veel klachten  veroorzaken zonder dat artsen er ook maar een idee van hebben  dat  deze klachten kunnen zijn ontstaan  door het  gebruik  van  deze zoetstof.

Probeer in ieder geval  6  weken  zonder  en  dan  ook  echt zonder. Want het zit in zo ontzettend  veel  producten,  ook zonder dat we het weten, van chocola,  koekjes,  kauwgum  en noem maar op. Je zult goed op de etiketten moeten letten.

Het is misschien een goed idee om vanaf dag  1  van  stoppen een dagboekje bij te houden van wat je gegeten hebt en de eventuele klachten en  de verbeteringen die je zelf opmerkt. Anders kan je nooit nagaan waardoor een klacht ontstaat.

Om nog even op je vraag over het plaatsen op de website terug te komen, ik plaats nooit  zonder toestemming e-mails of brieven op de website. En als ik ze plaats gaat dat altijd nog met gebruik making van initialen.

Mocht je nog vragen hebben dan mail je me maar. Bedank je vader maar voor me hij heeft je waarschijnlijk voor hele vervelende dingen gespaard.Datum: Sat, 6 Nov 2004
Onderwerp: Mijn eigen verhaal

Van: Familie R.

hallo , mijn man heeft afgelopen zomer voor de derde keer in 10 jaar wondroos gehad omdat hij toch ziek was is hij gelijk gestopt met roken.

Nadat de koorts gezakt was en hij zich steeds beter ging voelen miste hij het roken waardoor hij steeds meer kauwgom ging eten ook gebruikte hij veel zoetjes om maar niet dik te worden.

Nu werd hij steeds meer moe en vergeetachtig en duizelig nadat de huisarts bloed heeft onderzocht bleek hij een verhoogde leverfunktie te hebben De oorzaak is niet bekend en nu moet hij naar de internist.

Ik was aan het zoeken op internet en kwam op een wonderlijke manier op deze site terecht het kwartje valt hier heel hard...

Hoe moeten we nu verder natuurlijk laten we nu zoveel mogelijk aspartaam staan je zou het rijk toch eigenlijk aanklagen dat dit hier in nederland gewoon te koop is...

Alweer een steekje laten vallen regering!!!

groeten fam R.

Antwoord

Datum: Fri, 03 Dec 2004
Onderwerp: Re: mijn verhaal

Hallo Familie R.,

Wondroos is een heel sluimerende ziekte en als je dat eenmaal heb gehad dan blijft die bacterie vaak toch in het lichaam aanwezig.

Omdat onze regering en de EU het gevaar van de zoetstof aspartaam niet wil erkennen, waarschijnlijk i.v.m. economische  belangen  wordt er nog steeds niets gedaan tegen de problemen.

Uw man heeft onbewust een heel slechte keuze gedaan door kauwgom te gaan gebruiken. Kauwgom wordt het aller snelst  naar de hersenen vervoerd en veroorzaakt daar de problemen in het lichaam. Aspartaam is een zenuwgif, waardoor de klachten ontstaan.

U noemt vermoeidheid, vergeetachtigheid en duizeligheid als voornaamste klachten. Kijkt u maar eens naar het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php  waar de klachten die u opnoemt instaan. Deze klachten zijn indertijd door de FDA verzameld.

Dat uw man een verhoogde leverfunctie heeft kan ook door aspartaamgebruik komen. Aspartaam bevat methylalcohol, en dat verhoogd bepaalde waarden van de leverfunctie U moet niet direct denken dat uw specialist dit zo maar aanneemt

Want zoals ik al op de website schreef bij de informatie voor artsen" "Het is zo verschrikkelijk dat intelligente mensen (onze artsen) zulke absolute onzin verteld wordt door "experts" die door de industrie betaald worden. Lees eens al de onafhankelijke onderzoeken over de gevaren van aspartaam en trek DAN  pas een conclusie die niet gebaseerd is op wat degenen die er iets bij te winnen hebben,WILLEN dat u denkt..

Het is helaas zo dat de meeste artsen en specialisten niet op de hoogte zijn, of niet willen zijn, van de gevaren van aspartaam (Het is immers toch goedgekeurd)  en zo'n klein beetje kan zeker geen kwaad!

Lees het artikel over Steatohepatitis maar eens www.aspartaam.nl/artikelen/lever.php dat vooral over de vele tieners gaat die veel fris met aspartaam gebruiken. Maar  kan even goed op uw man van toepassing zijn.

Het is erg goed dat u gestopt bent met het gebruik van aspartaam. Ik weet natuurlijk niet hoelang en hoeveel aspartaam  u heeft gebruikt, maar  het  kan  enorm  veel klachten  veroorzaken zonder dat artsen er ook maar een idee van hebben  dat  deze klachten kunnen zijn ontstaan door het  gebruik  van  deze zoetstof.

Probeer in ieder geval  6  weken  zonder  en  dan  ook  echt zonder. Want het zit in zo ontzettend  veel  producten,  ook zonder dat we het weten, van chocola,  koekjes,  kauwgum  en noem maar op. U zult goed op de etiketten moeten letten.

Het is misschien een goed idee om vanaf dag  1  van  stoppen een dagboekje bij te houden van wat je gegeten hebt en de eventuele klachten en  de verbeteringen die u zelf opmerkt. Anders kunt u nooit nagaan waardoor een klacht ontstaat.

De kunstmatige zoetstof Aspartaam  is  in  Europa  ingevoerd zonder gedegen onderzoek naar eventuele gevaren die aan  dit voedingsadditief verbonden zouden kunnen zijn.  Doordat  het om een door de  EU goedgekeurde  hulpstof  gaat  lijkt  het onmogelijk om de gevaren voor de bevolking in Nederland en België onder ogen te zien.

Ik wens u het allerbeste toe en hoop dat u verbetering zult ondervinden van de klachten die u hebt. Laat  nog eens wat  horen hoe het er mee gaat?

Het rijk gaat er gewoon van uit  dat het door de EU is goedgekeurd, en gaan op geen enkele manier in op brieven of e-mail die ik naar de verantwoordelijke ministers heb gestuurd.Onderwerp:     aspartaam
Datum:     Fri, 10 Dec 2004

Van:     M. den B.

Ik heb vitaminetabletten gekocht in de vorm van bruistabletten. Volgens de bijsluiter bevat elk bruistablet 35 mg aspartaam (20 mg fenylalaline).

Waarom doen ze dat erin? Zijn die tabletten op termijn eerder schadelijk dan nuttig?

Antwoord

Datum: Fri, 10 Dec 2004
Onderwerp: Re: aspartaam

Hallo M.,

Aspartaam is altijd gevaarlijk. Fabrikanten weten dat uit de chemische formule, maar het is door de EU en de Nederlandse regering een toegestane zoetstof, dus uit winstbejag wordt aspartaam gewoon gebruikt.

Aspartaam is naast zoetstof ook smaakversterker. Vooral in kauwgom maar ook in vitaminepreparaten, omdat het de smaak van het tablet verhoogt.

Op termijn veroorzaken die tabletten dus meer schade dan dat ze nuttig zijn.

Sommige van die tabletten zeggen dat je er meer energie van krijgt. Wel het tegengestelde is op den duur waar. Kijk maar eens naar de ziekteverschijnselen die door aspartaam veroorzaakt kunnen worden. www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

De kunstmatige zoetstof Aspartaam  is  in  Europa  ingevoerd zonder gedegen onderzoek naar eventuele gevaren die aan  dit voedingsadditief verbonden zouden kunnen zijn.  Doordat  het om een door de  EU goedgekeurde  hulpstof  gaat  lijkt  het onmogelijk om de gevaren voor de bevolking in Nederland en België onder ogen te zien.

Degenen die het gebruik van de zoetstof ondersteunen  zeggen dat de twee aminozuren phenylalanine en  asparaginezuur  die te  zamen  90% van  aspartaam  vormen,  een  onschuldig  en natuurlijk onderdeel vormen van ons dieet. Phenylalanine  en asparaginezuur zijn aminozuren die normaal voorkomen  in  de voeding die  we  eten:  ze  kunnen echter  alleen  dan  als natuurlijk en ongevaarlijk beschouwd worden bij gelijktijdig gebruik  met  andere  aminozuren.  Ze  komen  het centrale zenuwstelsel binnen in abnormaal hoge concentraties, waar ze als  neurotransmitters  werken  en de  zenuwcellen  dusdanig stimuleren dat deze kunnen afsterven en het afsterven van de cellen veroorzaken. De giftige effecten van deze aminozuren, wanneer ze apart van andere aminozuren worden gebruikt, (dus zonder  ons  normale  eten er  omheen),  kunnen  hoofdpijn, geestelijke verwarring, evenwichtsproblemen en mogelijk  ook epileptische insulten veroorzaken.

Veel zorgwekkender  is  de  10  procent  aspartaam  die  als methanol (methylalcohol) in de  bloedsomloop  komt.  Volgens richtlijnen die ook in Nederland gelden mag  men  niet  meer dan 7,8  milligram  per dag  van  deze  gevaarlijke   stof binnenkrijgen. Een liter  met aspartaam  gezoete  frisdrank bevat ongeveer 56 milligram methylalcohol, of acht  maal  de limiet.

Aspartaam veroorzaakt geheugenverlies, het vernietigd zelfs het centrale zenuwstelsel en bootst MS na. Phenylalanine in aspartaam verlaagd de hoeveelheid serotonine en vermindert de drempel voor epileptische insulten. De verminderde serotonine brengt stemmingsschommeling, depressies, angst enz. teweeg.

De effecten op het centrale zenuwstelsel zijn het meest bestudeerd. De functies van Serotonine zijn talrijk: controle over eetlust, slaap geheugen en leren, temperatuur regulatie, stemming, gedrag(seksualiteit en hallucinogeen gedrag), hart en bloedvaten, spierspanning, klierregulatie en depressie. Verder schijnt serotonine een belangrijke rol te spelen in het evenwicht van de bloedplaatjes, de beweeglijkheid van het maag-darmkanaal en bij de carcinogene tumor afscheiding.

Wanneer men bedenkt dat de gemiddelde mens slechts over ongeveer 10 mg serotonine beschikt zijn de farmacologische en psychologische effecten enorm.

Aspartaam zorgt ervoor dat de hoeveelheid Serotonine in de hersenen wordt verminderd. Het gevolg hiervan is dat het lichaam zelf gaat proberen meer serotonine aan te maken. Dit gebeurt door een onweerstaanbare drang om meer suiker rijke produkten te eten, omdat suikers de noodzakelijke bouwstenen zijn van serotonine.Van: I. van 't V.
Verzonden op: 27-12-2004

Hallo,

Ik vroeg mij af of producenten verplicht zijn om te vermelden dat er aspartaam gebruikt is in hun produkt. Bijvoorbeeld op het pakje van sportlife kauwgom staat aspartaam niet bij de ingredienten, maar staat wel op de lijst met produkten. Zoetstoffen die vermeld zijn, zijn sorbitol, xilitol, mannitol, maltitolstroop en acesulfaam-k.

Hoe zit dit precies?

Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen.

groeten,
I. van 't V.

Antwoord

Datum: Mon, 27 Dec 2004
Onderwerp: Re: vermelden aspartaam

Hallo I.,

Producenten zijn inderdaad verlicht om op de verpakking te vermelden dat er aspartaam in hun product zit. Dat moet door een van de drie vermeldingen: Het woord aspartaam, het E-nummer E951 en/of de vermelding: Bevat een bron van phenylalanine. Er bestaat echter ook een regel dat als de hoeveelheid aspartaam 2% of minder  is dat het dan niet vermeld behoeft te worden op de verpakking.

Acesulfaem-K is trouwens net zo slecht als aspartaam Het zout van aspartaam en acesulfaam is, zoals de naam aangeeft, een zout van twee al toegestane zoetstoffen, namelijk aspartaam en acesulfaam-K. Het wordt uit deze twee stoffen gemaakt door het kaliumion van acesulfaam-K door aspartaam te vervangen.

Acesulfaem-K heeft een gechloreerde basis net zoals DDT en kan autoimmuun ziekten versnellen. DDT is in de jaren 60 verboden omdat het kanker kan veroorzaken. Het wordt in vetweefsel opgeslagen waar het sluipend aanwezig blijft.

Fabrikanten maken steeds vaker gebruik van een mix van allerlei zoetstoffen zodat het moeilijk is om na te gaan hoeveel van een bepaalde zoetstof in een product zit.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, zoniet dan kun je me altijd mailen.Van: H. L.
Verzonden op: 28-12-2004 19:09

Geachte heer/mevrouw,

Een paar weken geleden is mijn moeder (professor aan de universiteit van Leuven) gediagnoseerd met een drie dubbele hersentumor (Large B Cell Lymphoma is de officiele naam). Naar omstandigheden gaat het momenteel goed met haar. Mijn stiefvader (ook een professor in Leuven) is ook al een jaar niet meer aan het werk door extreme hoofdpijn, slaapproblemen etc.

Beiden waren zij grote gebruikers van aspartaam. Nu weet ik niet of er iets daadwerkelijk bewezen kan worden maar het lijkt erop dat er een duidelijk link bestaat tussen hun jaren lange gebruik van aspartaam en de problemen die zij nu beiden ondervinden.

Puur toevallig kwam meer te weten over aspartaam en u zult begrijpen hoe enorm geschokkeerd ik was om hier meer over te lezen.

Niet alleen zou ik hier zoveel mogelijk informatie over aspartaam en de schadelijke werking daarvan (al is uw website erg duidelijk) maar ik zou mij ook graag willen inzetten om dit wat bekender te maken en hier eventueel een oplossing voor te vinden. Wat hier namelijk gebeurt is namelijk te afschuwelijk voor woorden.

Met vriendelijke groet,
H. L.

Antwoord

Datum: Sat, 01 Jan 2005
Onderwerp: Re: info

Hallo H.,

Het is verschrikkelijk wat je moeder is overkomen. Het is namelijk al sinds de periode 1973-1975 en 1982-1984 dat in de VS ontdekt werd dat het voorkomen van dit soort hersentumoren bij vrouwen was verhoogd van 4.9 per tien million in 1979-1981 tot 8.9 per tien million in 1982-1984. Het onderzoek werd gedaan door:  Eby NL, Grufferman S. Flannelly CM. et al.

Dit was de periode waarin aspartaam op de markt kwam.

Tot op heden is er met deze onderzoeken niets gedaan, wordt zelfs door de fabrikanten ontkent dat hersentumoren kunnen ontstaan door het gebruik van aspartaam.

Het is ook vreselijk dat je stiefvader zijn werk niet heeft kunnen voortzetten door de slaapproblemen en de extreme hoofdpijn. Hoofdpijn en migraine staan op nr. 1. van de lijst met de 24 balangrijkste symptomen van aspartaam vergiftiging, zie:

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Ik kan me ook voorstellen dat je geschrokken ben door de informatie op de website. De informatie is van belangrijke wetenschappers en artsen. Wat er in de wereld gebeurt is inderdaad te afschuwlijk  voor woorden, dat het allemaal uit winstbejag  is ontstaan.

Je kunt inderdaad helpen door zoveel mogelijk mensen in je naaste omgeving te waarschuwen voor deze verschrikkelijke gevolgen van een zo onschuldig lijkende zoetstof.

Probeer ook of het mogelijk is om je moeder en stiefvader te bewegen om in de omgeving van artsen specialisten en professoren enige erkenning te vinden voor het gevaar dat aspartaam betekent voor de volksgezondheid.

Misschien kun je me een beetje op de hoogte houden van het vervolg.Van: S. J.
Verzonden op: 2-1-2005

Ikzelf ben nu 17 jaar en let nooit echt op mijn voedsel. Ik heb ook niet de behoefte om op dieet te gaan of heb geen enkel van de verschijnselen die iemand wel zou krijgen bij overvloedig aspartaam gebruik.

(Maar tóch schrijf ik. :))
Eerst, hoe ben ik op uw site terecht gekomen? Aangezien mijn eindwerk gaat over neurotransmissie, ben ik via een andere site op de uwe terecht gekomen. Ik was meteen geboeid, omdat mijn moeder een paar jaar terug elke dag Candarel (en deze naam komt héééééél vaak terug in de reacties..) gebruikte als vervanger van gewone suiker. Nu voelde zij zich niet meer goed, en is zelf naar de oorzaak gaan zoeken, en zij kwam ook tot de ontdekking dat de aspartaam die in de cadarel zit slecht voor je is. Dus de candarels werden dadelijk in de vergeethoek gesmeten en tegen ons, de kinderen, werd gezegd om nooit light producten te drinken om de gekende redenen.

Nu heb ik de vraag: zitten in gewone cola/fanta/sprite/...(NIET light dus), dat door het volk nog meer wordt gebruikt dan light prducten, ook deze schadelijke stoffen die u noemt? (Er zitten natuurlijk ook zoetstoffen in en dergelijke, maar zijn deze allemaal even schadelijk?)

Ik ben allesinds van plan om volgend jaar dokter (oorspronkelijk zeker niet huisarts, maar u doet me twijfelen) te gaan studeren en zal zeker deze site niet vergeten.

vriendelijke groet.

Antwoord

Datum: Sun, 02 Jan 2005

Onderwerp: Re: Verhaal

Hallo S.,

Ik vind het geweldig dat je zonder dat je eigenlijk klachten heb door aspartaam gebruik toch een mailtje hebt gestuurd.

Candarel is al vanaf het begin de zoetstof met aspartaam. Nog steeds wordt door allerlei instanties, waaronder ook onze regering en de EU ontkend dat aspartaam gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Ik heb een artikeltje op de website staan:

www.aspartaam.nl/artikelen/waarom.php

waarin naar het antwoord op die vraag wordt gezocht en daar word je niet vrolijk van.

Zoals je ook wel op de website wel in de reactie hebt kunnen zien gebruik ik nooit iemands naam tenzij daar toestemming voor wordt gegeven.

Aspartaam hoeft niet op een etiket vermeld te wordt als het minder dan 2% van de toegevoegde stoffen bedraagt. Maar ik twijfel er aan of de fabrikanten zich wel aan die regel houden en veronderstel dat vooral in de door jou genoemde frisdranken zeker aspartaam voorkomt.

Omdat je een eindwerk gemaakt hebt over neurotransmissie weet je waarschijnlijk ook dat aspartaam als zodanig werkt en dan ook heel vaak als smaakversterker wordt toegepast, vooral in kauwgom.

Ik wens je veel succes met je studie en het lijkt me goed dat bij de toekomstige huisartsen van jouw generatie het gevaar van aspartaam en smaakversterkers zal doordringen. Er zijn natuurlijk nog veel meer gevaarlijke stoffen die aan voeding worden toegevoegd, denk maar eens aan Glycol -- een andere naam voor antivries -- het is een product van de petrochemische industrie het is ook een zenuw gif.  Het komt voor in allerlei producten zoals hand/body lotion, shampoos, conditioners, gezichtscreme, tandpasta en de tandarts zegt dat wanneer kinderen hun tanden poetsen ze een heleboel tandpasta inslikken.

Maar goed het gaat tenslotte overal om het grote geld.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen. Ik hoop dat het verder goed gaat met je moeder.Van: R.
Verzonden op: 7-3-2004

Beste Ed,

Heb jij ook een idee of gemodificeerd maiszetmeel (o.a. in slasauzen van Calvé etc) kunstmatige zoetstoffen bevat ?

In Unox Cup a soup zit ook al E621, niet te geloven zeg. Heb alle pakjes weggegeven.

Denk ook dat de supers hier niet achter staan : gewoon shoppen inladen betalen en wegwezen, toch ?

Zelfs mijn familie vindt het onzin, kun je nagaan. Ze denken dat het allemaal wel meevalt.

Ik probeer het te vermijden zoveel mogelijk dan.

Keep up the good work.

Groet, R.

Antwoord

Datum: Sun, 02 Jan 2005
Onderwerp: Re: smaakversterkers

Hallo R.,

In gemodificeerd maiszetmeel, (dat in heel veel producten te vinden is) zit heel vaak een vorm van MSG (smaakversterker) het bevat naar alle waarschijnlijkheid geen aspartaam, maar geeft wel ongeveer dezelfde verschijnselen.

In practisch alle kant en klare producten zit E621. Daarom heb je ook het idee dat het zo lekker smaakt! door de chemische werking op de hersenen van het monosodium glutamaat.

Het was een goed idee om de Cup a Soup weg te geven want het is echt niet goed voor je gezondheid.

Dat je familie het onzin vindt komt omdat eventuele klachten zich nooit direct manifesteren. De Verschijnselene die je hebt (vermoeidheid, slapeloosheid en de spanningen) kunnen ook mede veroorzaakt zijn door de smaakversterkers.

Laat ze de artikelen op de website maar eens lezen over aspartaam en smaakversterkers:

www.aspartaam.nl/artikelen/aspglut.phpVan: R.
Verzonden op: 2-3-2004

Beste redactie,

Sinds een jaar heb ik vreemde klachten zoals vermoeidheid, slapeloosheid, spanningen en een pijnlijk kaakgewricht.

Na het lezen van Uw website kan ik heel bijwerkingen terugbrengen in de dagelijks consumptie van Aspartaam-producten.

Ik stop er nu dus voorgoed mee.
Volgens mij is het een goed idee (belangstelling genoeg denk ik) voor een zoetstofvrij hoekje in de plaatselijke supermarkt.

Gr.

R.

Antwoord

Verzonden op: Saturday, January 01, 2005
Onderwerp: Re: zoetstofloos shoppen

Hallo R.,

Ik ben het met je eens dat het een goed idee is en dat er waarschijnlijk voldoende animo zou zijn van de consument  voor zo'n initiatief.

Ik ben alleen bang dat de supermarkten er niet zo blij mee zullen zijn. In de eerste plaats omdat absoluuut nog niet erkend wordt dat aspartaam een probleem voor de volksgezondheid is en in de 2e plaats dat de voedingsfabrikanten dit inititatief van een supermarkt niet zullen steunen.

Maar het zou het proberen waard zijn. Hoe het te realiseren is zou ik niet weten.Van: S. S.
Verzonden op: 10-1-2005

Geachte heer,

Ik heb een vraag; sinds ik uw site heb gelezen heb alles waar aspertaam in zit meteen weggegooid en ben toen zoetjes van natrena gaan gebruiken waar geen aspertaam in zit maar wel cyclamaat, saccharine, acesulfaam-K), natriumbicarbonaat, zuurteregelaar (mono- natriumcitraat), natriumcarbonaat.

Op uw site staan deze vermeld als zoetstof nou wil toch weten of dit schadelijk is want ik gebruik deze zoetjes in mijn koffie en thee. En ik wil graag stoppen met het drinken van koffie want ik merk ik toch wel last heb van mijn darmen iedere keer als ik dus deze zoetjes gebruik. Ik drink wel veel koffiemelk ik mijn koffie met daarbij 2 a 3 zoetjes.

Kunt mij iets meer vertellen over deze zoetstoffen en of ze na lang gebruik schadelijk zijn.

alvast bedankt

Mw. S. S.

Antwoord

Datum: Tue, 11 Jan 2005
Onderwerp: Re: Mijn eigen verhaal

Hallo S.,

Het is een verstandig besluit om alle aspartaam uit je voeding te weren. De zoetjes van Natrena bevatten dan misschien wel geen aspartaam, maar wel Acesulfaam-K en dan raak je van de regen in de drup. Hieronder heb ik wat informatie over acesulfaam-K

******
Het zout van aspartaam en acesulfaam is, zoals de naam aangeeft, een zout van twee al toegestane zoetstoffen, namelijk aspartaam en acesulfaam-K. Het wordt uit deze twee stoffen gemaakt door het kaliumion van acesulfaam-K door aspartaam te vervangen.

Acesulfaem-K heeft een gechloreerde basis net zoals DDT en kan autoimmuun ziekte versnellen. DDT is in de jaren 60 verboden omdat het kanker kan veroorzaken. Het wordt in vetweefsel opgeslagen waar het sluipend aanwezig blijft.
******

Je ziet dus dat je deze zoetjes toch maar niet moet gebruiken. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk ook verantwoordelijk voor je darmklachten. Net zoals dat het geval is bij aspartaam. Het kan zijn dat de koffie er ook aan mee werkt, maar door met zoetjes met deze zoetstoffen te stoppen gaat het misschien beter met de klachten.

Aspartaam en acesulfaam zijn bij langer gebruik schadelijk voor de gezondheid. Probeer aan te wennen zonder zoetstof. Moeilijk? ja natuurlijk maar uiteindelijk lust je je koffie en/of thee echt niet meer MET suiker of zoetjes.Van: B. K.
Verzonden op: 14-1-2005

Graag antwoord op mijn vraag:

Kan het kwaad dat mijn zoontje van 20 maand dagelijks ongeveer 750ml light frisdrank gezoet met aspartaam drinkt?

Groet B. K.

Antwoord

Datum: Wed, 19 Jan 2005
Onderwerp: Re: gebruik van light frisdrank

Hallo B.,

Aspartaam is vergif, dat moet je in eerste instantie bedenken. Het is al vergif voor volwassenen dus voor babys van 20 maanden is het dat helemaal.

Waarschijnlijk vind je het onderstaande best angstwekkend en heel veel onderzoek heeft aangetoond dat de stoffen die aspartaam bevat heel veel ziekteverschijnselen kan doen ontstaan. Maar zeker bij je baby van 20 maanden moet je echt stoppen met aspartaam op wat voor manier dan ook. Ik begrijp dat je je kind niet "zoet" wil opvoeden, maar het alternatief if nog veel slechter.

*** Ingekort ***

Antwoord van B.

Verzonden op: 20-1-2005
Dag Ed,

Bedankt voor je reactie, dat het zo extreem is als jij schrijft dat geloof ik niet, maar ik trek er wel zelf mijn conclusie uit.

Groet B.

Antwoord

Aan: "B. K."
Sent: Wednesday, January 19, 2005
Onderwerp: Re: gebruik van light frisdrank

Dag B.,

Was het maar waar dat zoals jij schrijft "niet zo extreem is" de praktijk is echter anders. Er is te veel bewijs voor de ernstige gevolgen van het gebruik van aspartaam.

Waar het echter bij jou om gaat is de gezondheid van je kindje en dat is het aller belangrijkste wat er op dit moment toe doet.

Gelukkig heb je er zelf je conclusie uit getrokken.

Mocht je toch nog vragen hebben dan mag je me altijd mailen.

Groetjes,
EdVan: Op verzoek anoniem! (Naam en emailadres bekend)
Verzonden op: 29-12-2004

Goedenavond,

Mijn naam is ... (liever niet vemelden op de site), ben ... jaar en ik weet sinds een jaar of vierenhalf dat ik fibromyalgie heb, na jarenlang dokteren. Uiteindelijk bleek het dus fibromyalgie te zijn.

Ik heb ongeveer 4 jaar lang de pijnstiller Vioxx geslikt. Deze pillen zijn sinds een maand of twee, drie, wereldwijd uit de handel gehaald omdat het hartinfarcten en herseninfarcten kan veroorzaken. Nu ben ik al een maand of twee bezig met andere pijnstillers uit te proberen. Sinds vandaag heb ik de pijnstiller Celebrex gekregen omdat de pijnstillers die ik twee maanden aan het uitproberen ben tot nu toe niet werken. Ik heb dan ook verschrikkelijk veel pijn. Ik hoop dat de Celebrex me beter zal helpen. Ik heb uw website gezien omdat ik maar steeds naar meer informatie over de fibromyalgie aan het zoeken ben.

Ik weet dat ik in ongveer 1994/1995 aan het lijnen ben geslagen en ik veel magere yochurt heb gegeten met daarin veel zoetstof van de Edah. Mijn man gebruikt trouwens zoetjes van de Edah. Daar staat geen aspartaam op. Zit het er wel in? Daarna ben ik heel erg aan het kwakkelen gegaan met mijn gezondheid. Na veel pijn geleden te hebben en door die pijn zag ik haast geen kans meer om met mijn leven door te gaan, heb ik vele specialisten gezien. Uiteindelijk heb ik zelf gevraagd of ik dan nog maar eens naar een reumatholoog mocht gaan.

Toevalligerwijs was ik een keer in het ziekenhuis om voor de zoveelste keer bloed te laten prikken, kwam ik een nichtje van mij tegen die achter de balie van de patientenvoorlichting zat. Na enige tijd vroeg ze mij: waarom ben je hier? Ik het een en ander aan haar verteld en zij zei tegen mij, volgens mij heb je fibromyalgie. Ik zal je er eens een boekje over mee geven, dan kun je het lezen. Na het gelezen te hebben was het voor mijzelf zo kaar als een klontje, ik had fibromyalgie.

Toen ik dus later bij de reumatoloog kwam, kon hij dit na allerlei onderzoeken bevestigen.Volgens hem moest ik maar door gaan met leven en veel gaan sporten. De pijn daar moest ik maar doorheen en mee leren leven. Maar hij heeft geen fibromyalgie, dus hij kan makkelijk praten.

Ik ben later naar een andere reumatholoog gegaan en zei mij dat het inderdaad fibromyalgie was en dat de huisarts mij verder kon helpen met het vinden van de juiste pijnstillers. Na diverse pijstillers geprobeerd te hebben kreeg ik uiteindelijk "vioxx". Daar was heel goed mee te leven. Totdat het uit de handel werd gehaald. Tegelijkertijd heeft de tweede reumatholoog mij aangeraden om "Treedo" te gaan gebruiken. Volgens hem waren daar in de V.S. goede resultaten mee bereikt.Het schijnt in ieder geval heel goed te zijn voor mijn botten.

[knip]

Daarbij gebruik ik ook: Simvastatine 10 mg, dit is voor een te hoog cholesteorolgehalte, dan ook nog Amitriptyline 10 mg, dit is een anti- depressiva, het stilt enigzins de pijn en hierop kan ik redelijk slapen.

Ik heb de laatse twee maanden ook heel erg veel last van duizigligheid, Ben naar de oogarts geweest, naar de opticien en naar de KNO-arts. Alleen bleek bij de KNO arts dat mijn gehoor slechter was geworden. Waarschijnlijk van de medicijnen, maar ik kan niet zonder, Wat moet ik dan doen? Het laatste jaar eet ik trouwens heel veel kaugom. Sportlife extramint, daar zit ook aspartaam in. Er staat niet bij hoeveel, maar daar stop ik dan nu ook accuut mee.

Ik vraag mij af, wat kan ik wel en niet eten en drinken? Kan ik gewoon brood eten, ik gebruik daar becel Pro-ativ) op. Kan ik boter, kaas, melk, fruit, aardappelen, groenten eten. En hoe zit het met koeken, suiker, jam e.d. Ik drink ook veel Appelsientje sinaasappelsap. Er staat geen aspartaam op, zoals ook op de jam en de boter die ik gebruik. Ik weet niet wat ik dan wel en wat niet te eten. ik kan letten op de artikelen waar aspartaam op staat en die niet kopen, maar wat met de artikelen waar het niet op wordt vermeld? Ik vind uw web-site geweldig en ga daar voortaan vaker naar kijken en hoop er veel van te leren.

Ik hoop dat ik heel spoedig van u een reactie mag ontvangen Met vriendelijke groet,

L. T.

Antwoord

Datum: Fri, 21 Jan 2005
Onderwerp: Mijn eigen verhaal (Aspartaam)

Hallo L.,

Ik had je in het mailtje waarin ik je inlichtte over je eigen verhaal op de website geschreven dat ik niet meer kon nagaan of ik deze mail had beantwoord. Het is mijn gewoonte om altijd alle mail te beantwoorden, maar bij een crash van de harde schijf waarbij ik alles kwijt wat ben ik ook wat berichten en de antwoorden kwijtgeraakt. Maar ik hoop dat ik het goed maak door hier jouw email te beantwoorden.

Het is eigenlijk wel goed dat de dokter gestopt is met het voorschrijven van Viox en misschien nu ook wel Celebrex, want allebei de medicijnen hebben vervelende bijwerkingen. Op mijn website staat inderdaad informatie over fibromyalgie als gevolg van het gebruik van aspartaam en smaakversterkers. Een van de onderzoeken is er dan ook op gericht dat fibromyalgie klachten gedeeltelijk verdwijnen als gestopt wordt met aspartaam en smaakversterkers. Als dat bij jou ook zo zou zijn dan zou je dat heel wat narigheid schelen.

Het blijkt wel dat je al sinds 1994 aspartaam gebruikt en ja, aspartaam zorgt voor klachten die lijken op fibromyalgie. Maar je zult voor altijd ook moeten opletten op de smaakversterkers die bijna in alle kant en klare voeding zitten. Deze twee stoffen verergeren de klachten heel erg.

Je hebt het over pijn, maar wat voor pijn heb je het dan over? Pijn in de gewrichten? Want aspartaam is er de oorzaak van dat het synoviaalvocht, dat zich als een soort smeermiddel tussen de gewrichten bevind verhard en dat zien we vaak bij reuma-achtige klachten.

Ik ben het met je eens dat een arts gemakkelijk praten heeft als hij zegt: "Je moet er maar mee leren leven." Hij voelt niet jouw pijn! Ik wil je het onderstaande stukje van Jeffrey Wijnberg niet onthouden.

Het is inderdaad waar dat Viox een hele goed pijnstiller was, maar de bijwerkingen waren van dien aard dat het onverantwoordelijk was om het langer in de handel te houden. Maar wellicht hoor je dat binnenkort ook van Celebrex, want dat heeft ook onverantwoordelijke bijwerkingen. Ik wil je hier natuurlijk niet ongerust mee maken, want er zijn voldoende mogelijkheden om pijn te verminderen. Niemand hoeft pijn te lijden.

Dat je ook een antidepressiva hebt gekregen voor depressieve klachten, helaas dat ik dat moet zeggen, maar depressiviteit wordt ook veroorzaakt door het langdurige gebruik van aspartaam. Aspartaam zorgt er nl. voor dat de hoeveelheid serotonine in de hersenen vermindert. Dit veroorzaakt dan de stemmingswisselingen en de depressieve gevoelens. Als je dus helemaal zou stoppen met aspartaam zou het ook beter moeten gaan met de depressieve gevoelens. Dat hoop ik voor je.

Duizeligheid was de klacht waardoor ik bij de internist terecht kwam en waardoor bij mij het balletje ging rollen, waardoor ik op het spoor van aspartaam kwam. Toen ik was gestopt met aspartaam heb ik daarna nooit meer last gehad van deze verschrikkelijke draaiduizeligheid. De medicijnen kunnen inderdaad wel als bijwerking hebben dat je gehoor achteruit gaat, maar je moet van de twee slechtste de beste kiezen. Goed hoor dat je stopt met die kauwgom want als er iets slecht is dan is het kauwgom met aspartaam. Denk maar eens aan het tabletje onder de tong voor een hartpatiënt. Dat werkt in seconden. Zo snel is ook de verkeerde werking op de hersenen van aspartaam in kauwgom.

Becel Pro-activ is erg goed tegen de cholesterol. Je kunt eigenlijk alle groenten, fruit en aardappelen eten, als je het allemaal maar zelf klaarmaakt. Geen kant en klare voedingsmiddelen. Met koeken, suiker en eigenlijk met verder alles moet je opletten hoe je lichaam daarop reageert. Dat is voor iedereen anders. Vaak zitten er stoffen in, zoals glucosestroop. De ene keer kan ik daar wel tegen en de volgende keer krijg ik er een verschrikkelijke hoofdpijn van. Dan weet ik dat ik dat niet meer moet gebruiken.

Het blijft met wat je eet een probleem. Ik kan je alleen maar aanraden om goed de etiketten te lezen en goed op de reacties van je lichaam te letten.

Ik ben blij dat je me geschreven hebt. Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen.Van: A. vd H.
Verzonden op: 7-2-2005

Goeie avond,

Ik heb de website gelezen, ik heb al ... jaar fybromalgie en heb werkelijk stad en land platgelopen om er van af te komen, wat fijn dat ik jullie site heb gevonden, eindelijk kan ik er weer aan gaan werken om weer wat verbetering te krijgen. Ik heb nog een vraag over dat 60 dagen plan. Zijn alle e- produkten slecht, ik heb eens in mijn keukenkast gekeken en tot mijn verbazing zitten overal smaak verbeteraars en e stoffen. op een pak naturel yoghurt staan geen e-nummers en als ik dan vaniilevla of choladevla suizen de e-nummers langs je oren.

Ik weet eigenlijk niet hoe ik er aan moet geginnen. Maar het staat voor mij wel vast dat ik geen producten moet kopen in zakjes en pakjes. Gewoon verse groenten elke dag en vers fruit, Ook bouilionblokken zit veel troep in.

Zijn alle e-nummers slecht? Graag zou ik van u willen vernemen of werkelijk alle e-nummers slecht zijn. Ook ga ik dat de mensen in mijn omgeving vertellen, en ook mijn dochter die drinkt ook regelmatig cola -light. Zij heeft net als ik ook antie depresieva. Het is bij haar en mij om dat stofje  serotine aan te maken, maar door die aspartaam breekt dat ook weer af. Zelf zit ik al op 75 m-gram per dag, ik ben ruim 3 maanden geleden helemaal ingestort, en is de medicijn flink verhoogd.

In het ziekenhuis kwamen ze er achter dat die medicijnen waar die serotine in zit  niet opgenomen werden in het bloed, niemand kon mij vertellen hoe dat eigenlijk zat. Nu ik jullie site heb gelezen en veel heb gecopieerd komt er bij mij een gevoel van erkenning.

Hartelijke groeten van

A. v d H.

Antwoord

Datum: Mon, 07 Feb 2005
Onderwerp: Re: aspartaam

Hallo A.,

Dat is een heel triest verhaal dat je daar vertelt. Ik vind het wel heel fijn dat je zo positief over de website ben. In de loop der jaren zijn al heel wat mensen door de adviezen geholpen. De een meer dan de ander, maar dat ligt natuurlijk aan de soort aandoening en/of ziekteverschijnselen.

Het is niet zo dat alle E-nummers gezondheidsrisico met zich mee brengen, maar aspartaam E-951 en ook andere zoetstoffen, tevens de smaakversterkers geven schade aan de gezondheid. Om een indruk van ALLE e-nummers te krijgen kun je deze website bezoeken

http://members.ams.chello.nl/m.bommerson/enummers/enumnf.php

Het is heel goed als je zoals je zegt verse groenten en fruit koopt. Alle producten uit pakjes en kant en klare producten zijn een potentieel gevaar voor iemand die fibromyalgie heeft.

Je hebt al ontdekt dat aspartaam de serotonine in de hersenen afbreekt. Dat geeft dan allerlei soorten problemen en hoofdzakelijk psychische problemen. Daarvoor geeft de arts dan anti-depressiva die de serotonine moeten aanvullen. Maar ja, de arts weet niet, of wil niet weten, dat aspartaam de boosdoener is.

Laat je dochter ook maar eens de aspartaam website bezoeken en zeg tegen haar dat ze moet stoppen met die light producten omdat ze slecht voor haar gezondheid zijn.

Hieronder nog een stukje over fibromyalgie met een paar links naar artikelen die daar over gaan.

Zie ook het artikel:

http://www.aspartaam.nl/artikelen/fibromyalgie.php

Juist omdat aspartaam gebruik het immuunsysteem van de mens aantast kunnen dit soort auto-immuunziekten vaker gaan voorkomen. Volgens artsen is het geen kwestie van erfelijkheid en ook niet van infecties.

Probeer in ieder geval  6  weken  zonder  en  dan  ook  echt zonder. Want het zit in zo ontzettend  veel  producten,  ook zonder dat we het weten, van chocola,  koekjes,  kauwgum  en noem maar op. Je zult goed op de etiketten moeten letten.

Het is misschien een goed idee om vanaf dag  1  van  stoppen een dagboekje bij te houden van de eventuele klachten en  de verbeteringen die je zelf opmerkt.

De kunstmatige zoetstof Aspartaam  is  in  Europa  ingevoerd zonder gedegen onderzoek naar eventuele gevaren die aan  dit voedingsadditief verbonden zouden kunnen zijn.  Doordat  het om een door de  EU goedgekeurde  hulpstof  gaat  lijkt  het onmogelijk om de gevaren voor de Nederlandse bevolking onder ogen te zien.

Ik wens je het allerbeste toe en hoop dat je verbetering  zult ondervinden van de klachten die je hebt. Laat je nog wat  van je horen hoe het er mee gaat? En mocht je nog vragen hebben dan mail je me maar.Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!