Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(3)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >

19 september 2002

Een bericht in het gastenboek op de website.

Enige kritische kanttekeningen bij uw site:

-Lyme kan je alleen krijgen van tekenbeten -Zelf ben ik ex- hodgkin patiente en deze ziekte heeft geen aanwijsbare relatie met het nuttigen van zoetstoffen. -Paniekaanvallen zijn een symptoom van massahysterie, iets waar u en uw gezin blijkbaar onder leiden. Dit betekent niet dat ik u wil beledigen of niet serieus neem, maar ik raad u aan om eens een kijkje te nemen op de volgende websites:

"http://www.annals.org/issues/v130n11/babs/199906010-00007.html"

"http://www.vanmaanen.org/hans/artikelen/abc.html"

Met vriendelijke groeten,
N. van A.

Antwoord

Hallo Kritische N.

Als ik (opbouwende) kritiek krijg dan ben ik daar altijd erg blij mee, want dat kan de inhoud van de website alleen maar verbeteren. Ik vind het ook geweldig als de website zo goed wordt gelezen. Maar dan echt goed.

Er staat o.a. voor de ziekte van Lyme:

"Bij veel te veel slachtoffer wordt de verkeerde diagnose gesteld, o.a. de ziekte van Lyme."

Dat betekend dus dat mensen die ziek worden door het gebruik van aspartaam (bijna) nooit de diagnose krijgen dat hun ziekte verschijnselen zijn ontstaan door het gebruik van de zoetstof aspartaam. Een specialist stelt dan maar dat men de ziekte van Lyme heeft bijvoorbeeld. DAT is wat er op de website staat.

Voor de ziekte van Hodgkin geldt dat de verschijnselen die de ziekte geeft zeer verergert kunnen worden door het gebruik van aspartaam.

Paniekaanvallen kunnen wel degelijk door het gebruik van aspartaam onstaan omdat aspartaam de hoeveelheid serotonine in de hersenen uitput. Door het gebrek aan serotonine ontstaan o.a Stemmingsveranderingen, Neurologische problemen, paniekaanvallen, Fobieen, Depressies, Geïrriteerdheid, Persoonlijkheidsveranderingen enz. enz. Dit zijn dus geen verschijnselen die door mij en mijn familie zijn verzonnen of waar wij aan lijden, (zonder dat je mij daar mee wil beledigen), maar allemaal verschijnselen die aan de FDA in Amerika zijn gemeld als bijverschijnselen bij het gebruik van aspartaam.

Ik ging vol verwachting naar de eerste site die je had opgenoemd. Ik werd in je teleurgesteld dat je aan zo'n ongelooflijk staaltje van propaganda voor het gebruik van aspartaam door een reporter van het Parool geloof hecht. Het cynisme druipt eraf zonder dat de desbetreffende reporter zich ook maar enigszins in de materie had verdiept. (Toen bestond mijn website echter nog niet)

Ik zal je per e-mail mijn reactie op dat artikel toe sturen, waar ik NOOIT enig antwoord op heb gehad.

De tweede site die je opgeeft heb ik niet kunnen bereiken op de door jou opgegeven link. Helaas!

Als je nog opbouwende kritiek hebt voor mijn website hou ik me van harte aanbevolen.

Dit bericht zal ik ook per e-mail aan je verzenden

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweg19 september 2002

=Bericht uit het Gastenboek op de website=

als je diabetus bent wat is dan een goede vervanger voor aspartaam. ik drink nl. veel cola light en gebruik voor de rest zoetstof met aspartaam. gelukkig dat laatste niet zo veel. welke zoetstof is, als er al 1 is, wel goed. is er wel een vervanging voor light cola of andere light dranken? graag uw reactie

W.

Antwoord

Hallo W.,

Het zal juist voor diabetes patiënten best nog wel een tijd een probleem blijven omdat je geen gewone Cola kunt drinken en eigenlijk bent aangewezen op Light. Een kennis van ons gooide in een opwelling alle Cola Light door de gootsteen toen hij vernam hoe slecht het voor hem was, maar kwam er toen al snel achter dat bij gebruik van gewone Cola met een beetje whiskey zijn bloedsuiker al ras in de gevarenzone belande.

Dat is dus eigenlijk het smerige van het gehele verhaal. Als diabetes patiënt ben je gewoon overgeleverd aan de frisdrank fabrikanten ondanks het feit dat de Light dranken extra giftig zijn voor diabetes patiënten. Denk aan het feit dat het bloedsuiker moeilijker in de hand is te houden. De oog problemen die ten onrechte als Diabetes retinopathie worden gediagnostiseerd en bij veel gebruik ook nog de mogelijkheid van een insult.

Ik kan je dus niet helpen aan cola zonder aspartaam. Je bent verplicht om het gebruik van Cola Light te stoppen als je dat vergif niet binnen wil krijgen.

Er is wel een goed vervangende zoetstof te verkrijgen, nl Stevia. Kijk maar op de website naar http://www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php Sommige natuurvoedingswinkels hebben het ook wel eens in voorraad. Ik gebruik het al weer jaren tot volle tevredenheid.

Je zult echt met aspartaam moeten stoppen indien je je gezondheid niet verder in gevaar wil brengen.

Mocht je vragen hebben, je kunt me altijd mailen.

Ga je nog de 60-dagen-geen-aspartaam-test doen? Om te zien of de problemen die je eventueel hebt verbeteren?

Laat het me nog even weten.

Met vriendelijke groet
Ed Gunneweg25 septmber 2002

Geachte mevrouw, mijnheer

Sinds 1,5 jaar heb ik veel last van haaruitval (± 200 haren per dag).
Ik heb al van alles geprobeerd:
- extra vitamine
- lotions tegen haaruitval
- extra kalk / ijzer.
Niets helpt.

Via de website ben ik te weten gekomen dat Aspartaam mogelijk de oorzaak is van mijn haaruitval. Ik ben inmiddels 29, maar ik drink al sinds m'n 15e light dranken (4/5 glazen per dag). Tevens gebruik ik zoetstof in de thee (3 glazen per dag). Per vandaag stop ik met het nuttigen van producten die Aspartaam bevatten.

Mijn vraag is:
Hoe lang blijft Aspartaam in het lichaam zitten? Met andere woorden: wanneer kan ik verwachten dat mijn haaruitval minder wordt? (als Aspartaam de oorzaak is natuurlijk). Alvast bedankt voor uw hulp.

Met vriendelijke groet,
F.

Antwoord

Hallo F.,

Inderdaad is het van aspartaam bekend dat het ook haar uitval kan veroorzaken. Het is uiteraard altijd mogelijk dat er een andere lichamelijke oorzaak is. Als aspartaam de oorzaak is dan komt dat door de formaline, dat een afbraak product is van aspartaam en dat komt via de lever terecht op die plaatsen met een goede bloedvoorziening, o.a. de ogen en de haarwortels.

Je gebruikt inderdaad al heel lang en veel aspartaam, je kunt dus helaas niet verwachten dat de gifstoffen snel uit je lichaam zijn verdwenen. Je zult inderdaad moeten beginnen met de 60-dagen- geen-aspartaam-test. Daar naast moet je veel water drinken, meer dan 2 ltr per dag en het is het beste om een homeopatisch middel aan te schaffen bij drogist of apotheek, om de lever te helpen met het uitscheiden van het gif. Het is goed om gedurende de 60 dagen minder koffie en alcohol te gebruiken ook weer om te lever te ontlasten. Zie:

http://www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.txt waarin wordt uiteen gezet hoe de lever zijn werk doet.

Wat ook nog een probleem kan worden zijn de ontwenningsverschijnselen die kunnen optreden na langdurig gebruik van aspartaam. Omdat aspartaam verslavend werkt, waardoor is niet precies duidelijk, is het moeilijk om er mee te stoppen. En als je dan toch stopt krijg je dus verschijnselen die lijken of afkicken na alcohol verslaving. Niet leuk dus. Je zult door deze periode heen moeten en ik kan niet voorspellen hoe lang dat in jouw geval gaat duren. Ik neem echter aan dat je best wel gemotiveerd bent om met aspartaam te stoppen. Zie:

http://www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Ik neem aan dat haar uitval niet de enige klacht is die je van aspartaam hebt. Misschien kun je me nog wat meer informatie over jezelf verstrekken. Het zou ook fijn zijn als je de vragenlijst (die je per e-mail kunt aanvragen en terugsturen) zou willen beantwoorden. Als veel mensen daaraan meewerken staan we op een gegeven ogenblik sterker naar de wetgever die het probleem "aspartaam" dan eens goed kan onderzoeken.

Lees goed de etiketten, probeer niet of minder te snoepen (want veel snoep bevat aspartaam) en let altijd op verschijnselen als je iets gegeten heb. Daaraan kun je vaak herkennen of je verborgen aspartaam gebruikt heb.

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweg25 september 2002

Hallo

Ik hoorde in het programma 'Lunchroom' dat de stof aspertaam erg schadelijk kan zijn. Was wat nieuwsgierig geworden en ben toen op uw site gaan kijken. Zoals u al eerder gehoord heeft; ik schrok heel erg. Tuurlijk zijn er de 'gewone' klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Dat kun je bijna overal door krijgen. Maar vooral het brandende ogen en spierkrampen wat ik niet kon verklaren, zetten mij toch wel aan het denken. Ik gebruik al jaren light produkten, omdat ik dacht dat dit beter was. Nu blijkt dit dus niet zo te zijn. Ik ga zeker stoppen met het drinken van deze produkten, en opletten waar het allemaal nog meer in zit. Hopende dat ik me dan sinds tijden weer beter ga voelen.

Succes met uw site.

Mvg, D. K.

Antwoord

Hallo D.,

Aspartaam veroorzaak heel veel gezondheidsproblemen die meestal niet door artsen en specialisten als zodanig onderkend worden.

Doe de 60-dagen-geen-aspartaam-test en kijk dan of de problemen verminderen en/of verdwijnen. Hoofdpijn en vermoeidheid zijn geen "gewone" klachten maar worden ook door aspartaam veroorzaakt. Let dus goed op of ook die klachten verdwijnen. Hou een dagboekje bij welke klachten verminderen en hoe lang dat duurde. Krijg je toch weer een bepaalde klacht, controleer dan wat je de laatste dag(en) hebt gegeten zodat je weet wat de klachten heeft veroorzaakt.

Wil je me nog even op de hoogte houden van je vorderingen?

Vriendelijke groet
Ed Gunneweg25 september 2002

Ik heb vanmiddag in uw gastenboek geschreven, maar heb nog een vraagje. Zijn nu alleen de produkten die hier worden genoemd schadelijk of kan ik nog op iets anders letten. Ik zie namelijk ook dat smaakversterkers veel worden genoemd als schadelijk. Kunt u mij hierbij helpen of misschien een adres geven waar ik dit na kan gaan. Ik wil echt stoppen met alles waar ik ziek van kan worden, zodat ik weet of het hier aan ligt.

Alvast bedankt,

D.

Antwoord

Hallo D.,

Het grootste probleem is natuurlijk aspartaam, maar omdat smaakversterkers eveneens een werking op de hersenen hebben behandel ik de smaakversterkers ook op de website.

Het beste is om bij te gaan houden (in een dagboekje) welke verschijnselen je hebt, welke verbeteren als je stopt met aspartaam en smaakversterkers. Maar noteer ook wat je eet en als je dan verschijnselen bemerkt dan moet je op de etiketten lezen tegen welke stof je waarschijnlijk niet kunt. Bedenk dat in kauwgom bijna altijd aspartaam zit en in multivitamines eveneens.

Ik ben met een opsomming bezig, van stoffen die aan voeding worden toegevoegd, waar mensen die overgevoelig zijn voor aspartaam en smaakversterkers ook niet tegen kunnen.

Er is natuurlijk op internet heel veel te vinden maar ik heb helaas geen specifieke adressen voor je.

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweg25 september 2002

P. D.,

Dank voor de verhelderende website. Ik gebruik zelf al zo'n 15 jaar kunstmatige zoetstof.ik heb in deze periode ook twee maal last gehad van ernstige depressiviteit.Toeval?De zoetjes zijn dezelfde avond nog verbannen evenals lightlimonade.De 60 dgn test is begonnen!Wat zijn de ontwenningverschijnselen van aspartaam. Met vriendelijke groet,

P. D.,

Antwoord

Hallo P.,

Dank voor het compliment.

Goed hoor dat je met de 60-dagen-geen-aspartaam-test ben begonnen. Nee de depressiviteit is zeker geen toeval, omdat aspartaam de hoeveelheid serotonine in de hersenen vermindert, waardoor juist die klachten ontstaan zoals depressiviteit, angstaanvallen en veranderingen van het karakter.

Omdat je al zo lang (15 jaar) aspartaam hebt gebruikt zul je waarschijnlijk nog lange tijd last hebben van ontwenningsverschijnselen. Deze kunnen zijn: transpireren, angst, beven, de hoofdpijn kan soms erg zijn. Het zal niet leuk zijn, maar 15 jaar aspartaam gebruik heeft ook zijn sporen nagelaten in je lichaam en vooral je lever. Daar worden de gifstoffen van aspartaam opgeslagen en zodra je geen aspartaam meer gebruikt gaat de lever deze stoffen "dumpen" in de bloedsomloop, waardoor de ontwenningsverschijnselen zullen ontstaan. Je moet veel water drinken zonder prik om te spoelen en probeer een homeopathisch middel om de leverwerking te versterken.

Veel succes en laat nog eens wat van je horen hoe het met je gaat.

Met vriendelijke groet
Ed Gunnewegpijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!