Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(10)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


    Volgende   > > > Homepage   > > > Uw eigen verhaal
From: V
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, March 26
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo,

Ik ben vorig jaar september begonnen met lijnen en dus gelijk met het gebruik van Candarel en optimelproducten, en licht- producten. In die periode heb ik 3 keer een paar dagen gehad met misselijk zijn ,braken en buikkrampen, en diarree. Het komt ineens opzetten en duurt ongeveer een aantal dagen ,waarin ik dan geen zoetstoffen gebruik, dan knap ik weer op en na een aantal weken begint het weer. Ik dacht eerst aan een steeds terugkerende buikgriep, wat ik wel erg veel vond overigens, maar nu ik de informatie over aspartaan gelezen heb vraag ik mij af of dit soms hiervan kan komen? Of moet je dan doorlpend klachten hebben? Of wordt je vatbaarder waardoor je steeds virussen oppakt?

Ik ben benieuwd naar Uw andwoord

Antwoord

Hallo R.,

Aspartaam zorgt er voor dat je een multiple overgevoeligheid krijgt. Is het de eerste keer nog maar een eenvoudige "buikgriep" daarna worden de verschijnselen steeds heviger. Omdat je steeds gevoeliger wordt voor het vergif. Het komt dus inderdaad door het gebruik van aspartaam. Misselijkheid en braken staan op nr. 7 van de lijst met bij de FDA gemelde bijverschijnselen. Zie www.aspartaam.nl/info/tabel.php Ik zou in ieder geval stoppen met het gebruik van alle produkten met aspartaam. Wil je toch iets zoets kijk dan naar het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php

Veel sterkte met het dieet.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: W
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, March 27
Subject: Mijn eigen verhaal

Geachte heer,

Na het eten van de (helaas overheerlijke) kippesoep van het chinese restautant kreeg ik iedere keer weer last van kramp achter in mijn kaken, gedeeltelijke gevoelloosheid in mijn kaken, kramperige/gevoelloze benen en een wazig hoofd. Na een beetje rommelen op het internet vond ik dat dit een overgevoeligheidreactie kan zijn op E-621 (MSG - ve-stin). Dit klinkt mij erg aannemelijk omdat deze stof vooral veel gebruikt wordt in de chinese keuken. Uiteidenlijk kwam ik op deze site terecht omdat ik ontdekte dat MSG een onderdeel van aspartaam is.

Mijn eerste vraag gaat over E-621: Is het eten van deze kippensoep nu echt 'gevaarlijk' voor mij, en ook meer voor mij dan voor anderen omdat ik deze verschijnselen krijg? En kan ik nu beter alle gebruik van deze stof vermijden, ook in kleinere hoeveelheden?

Mijn tweede vraag gaat over Aspartaam: Hoeveel procent van aspartaam bestaat uit MSG? En moet ik, met mijn overgevoeligheid voor MSG, nog eens extra oppassen voor het gebruik van aspartaam. Ik heb zelf veel last van vermoeidheid, slapheid en een wazig hoofd, zou dit een verschijnsel kunnen zijn van het gebruik van aspartaam/MSG?

Alvast hartelijk bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag en voor de informatieve site die u opgezet hebt.

Met vriedelijke groet,

S.

Antwoord

Hallo S.,

Ik ben zelf ook overgevoelig voor MSG en aspartaam en als je dan zo schrijft de (helaas overheerlijke) kippesoep van het Chinese restaurant dan kan ik daar helemaal inkomen. Een van de eerste redenen wanneer ik iets wat ik eet niet vertrouw is: 'Het smaakt veel te lekker' dan weet ik bijna zeker dat er smaakversterkers inzitten. Overgevoeligheid voor MSG kan heel vervelende verschijnselen geven zoals je hebt gemerkt.

Het eten van deze kippesoep is niet alleen gevaarlijk voor de gezondheid, maar eigenlijk zou je alle smaakversterkers uit je voeding moeten weglaten. Je zult als je iets eet waarvan je niet weet of er smaakversterkers inzitten (en MSG is niet de enige smaakversterker) op de verschijnselen moeten letten die het bij je veroorzaakt. Smaakversterkers zitten in bijna alle kant en klare voeding, sausjes, snacks enz en dan zijn er ook nog allerlei verborgen smaakversterkers zie www.aspartaam.nl/artikelen/msg.php

MSG is geen onderdeel van aspartaam. MSG en aspartaam werken beiden als neurotransmitter in de hersenen. Ze komen ook normaal in onze hersenen voor maar dan in een hoeveelheid die voor de goede werking van onze hersenen noodzakelijk is. Door het gebruik van MSG en aspartaam komen er veel te grote hoeveelheden van de neurotransmitters in onze hersenen terecht waardoor de hersencellen zo hevig worden gestimuleerd dat ze afsterven. Hiervan kunnen diverse ziekte verschijnselen het gevolg zijn, zoals de Ziekte van Parkinson en de Ziekte van Alzheimer.

Aspartaam heeft daarnaast nog een paar andere chemicaliën die ook weer allerlei andere klachten kunnen veroorzaken zie www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php Vermoeidheid, slapheid en een wazig hoofd zijn allemaal verschijnselen die ontstaan door het gebruik van aspartaam. Het beste is dat u de 60- dagen-geen-aspartaam-test doet zie www.aspartaam.nl/info/test.php Je zult door deze simpele test zelf kunnen ervaren of MSG en aspartaam je klachten veroorzaken. Want als na enige tijd de klachten verminderen of verdwijnen dan weet je dat ze veroorzaakt werden door deze voor de mens giftige stoffen.

Mocht iets je nog niet duidelijk zijn of als je nog vragen ergens over heb dan kun je me altijd mailen.

Met vriendelijke groet
Ed Gunneweg

Antwoord van S.

From: S.
To: Aspartaam
Sent: Monday, March 31,
Subject: Re: Mijn eigen verhaal

Beste meneer Gunneweg,

Hartelijk bedankt voor u antwoord op mijn vraag. De 60-dagen-geen-aspartaam-test is een goed idee, ik hoop dat ik er erg van op knap! Toch is me één ding nog niet helemaal duidelijk. U schrijft: 'Door het gebruik van MSG en aspartaam komen er veel te grote hoeveelheden van de neurotransmitters in onze hersenen terecht waardoor de hersencellen zo hevig worden gestimuleerd dat ze afsterven.' Is dit al het geval bij het eten van de kippesoep, waar ik dus kramp en gevoelloosheid van krijg? Met andere woorden, zijn mijn hersencellen aan het afsterven wanneer ik last krijg van de verschijnselen? Of is dit alleen het geval bij grotere hoeveelheden van MSG?

Alvast hartelijk bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag.

Met vriendelijk groet,
S.

PS. Ik geef u toestemming om mijn vraag eventueel te publiceren op de website, graag wel zonder mijn emailadres.

Antwoord

Hallo S.,

Wanneer ik brieven van aspartaam 'slachtoffers' op de website publiceer dan gaat dat altijd volkomen anoniem, dus met initialen, zonder emailadres. Dit om de privacy van de brief schrijvers te garanderen.

Goed hoor dat je de 60-dagen-test gaat doen en ik hoop ook dat je gezondheid zal verbeteren. Misschien is het een tip om een klein soort dagboekje bij te houden wat de verschijnselen waren en dan per dag te noteren wat je eet en welke veranderingen je opmerkt. Eventueel ook vervelende dingen als je iets gegeten hebt waardoor je weer klachten kreeg. Zodoende kun je dan zelf een beetje bepalen wat wel en niet goed voor je is. Dr Russel Blaylock heeft een boek over het onderwerp exitotoxinen geschreven "Exitotoxins The taste that kills". Deze titel is tamelijk veel zeggend. Hierin gaat hij uit van de verschillende smaakversterkers en aspartaam die een aminozuur bevatten nl. Glutaminaat en asparaginezuur beide zijn vergif voor zenuwcellen. Hoewel ze normaal in het lichaam voorkomen is iedere hoeveelheid die we binnen krijgen door aan onze voeding toegevoegde chemicaliën een aanslag op onze zenuwcellen van de hersenen.

Het is heel in het begin ook toegevoegd aan babyvoeding, maar het veroorzaakte bij de pasgeborenen hersenoedeem en is daarna verboden in babyvoeding.

Om je gerust te stellen is het niet zo dat al onze hersencellen nu afsterven maar er gaan cellen dood (ook zonder dat we dat merken) worden het er echter te veel dan ontstaan ziektebeelden zoals Parkinson en Alzheimer. Hoe lekker je het misschien ook vindt, je moet echt geen produkten met MSG of Vetsin meer gebruiken want ze schaden je gezondheid. Juist het Aspartaam veroorzaakt op zich zelf weer een geheel ander scala aan ziekteverschijnselen die door de andere stoffen in aspartaam worden veroorzaakt.

Veel zorgwekkender is de 10 procent aspartaam die als methanol (methylalcohol) in de bloedsomloop komt. Volgens richtlijnen die ook in Nederland gelden mag men niet meer dan 7,8 milligram per dag van deze gevaarlijke stof binnenkrijgen. Een liter met aspartaam gezoete frisdrank bevat ongeveer 56 milligram methylalcohol, of acht maal de limiet.

Het is goed dat je het op tijd te weten kwam. Aspartaam kan diabetes werkelijk bespoedigen. Het zorgt er voor dat het bloedsuiker oncontroleerbaar wordt, het vernietigd de optische zenuw en kan diabetici ertoe bewegen om diabetisch insult te krijgen. Het heeft ook een wisselwerking met insuline .

Aspartaam veroorzaakt geheugenverlies, het vernietigd zelfs het centrale zenuwstelsel en bootst MS na. Phenylalanine in aspartame vermindert de drempel voor epileptische insulten en vermindert de serotonine. De verminderde serotonine brengt stemmingswisselingen, depressies, angst enz. teweeg.

Met vriendelijke groet,
Ed GunnewegFrom: M.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, April 08,

Beste Ed Gunneweg,

Allereerst mijn complimenten voor de site. Ik heb bewondering voor uw doorzettingsvermogen (het lijkt me lang niet altijd even makkelijk) en uw moed!

Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben ..........., 26 jaar en heb twee jaar geleden te horen gekregen dat ik Fibromyalgie heb. Aan de ene kant was dat een enorme klap, maar aan de andere kant een enorme opluchting. Eindelijk had het een naam, het was het geen RSI (waar ik voor bij een fysiotherapeut heb gelopen die de klachten alleen maar erger maakte) en zat het niet tussen m'n oren zoals mijn dokter zei.

Het gaat op dit moment redelijk goed met me. Eigenlijk begon ik het net een beetje te accepteren, totdat afgelopen vrijdag een vriendin van mijn moeder met over aspartaam en uw site vertelde. Ik ben vreselijk geschrokken en heel erg kwaad geworden, het is toch *(@^$&%@()@#) (ik zou niet weten wat voor net woord ik hiervoor zou moeten gebruiken) niet te geloven dat het gebruik van aspartaam is goedgekeurd, maar ergens was er ook een soort van "blijdschap". Het zal toch niet waar zijn dat ik heel misschien na al die jaren toch nog een beetje hoop mag hebben dat sommige van mijn klachten minder zullen worden?!

Ik heb het lijstje met klachten doorgelezen en (ik durf het bijna niet te zeggen) er staan er tussen de eerste 24, 21 die ik maar al te goed herken. Ik ben als een gek de koelkast en de voorraadkast gaan uitspitten en alles waar aspartaam in zit heb ik regelrecht in de vuinisbak geknikkerd. Ik dronk al geruime tijd dubbel frisss light en multivtamine-12-vruchtennektar light van dr. siemer (staat volgens mij nog niet op de lijst).

Ik ben zaterdag meteen begonnen met de 60 dagen geen aspartaam test en de eerste ontwenningsverschijnselen zijn er al Ik ben ook meteen met een dagboek begonnen en zal straks ook zeker het vragenformulier gaan invullen. Ook wil ik gaan proberen om geen smaakversterkers te gaan gebruiken, maar ik zou niet weten waar ik moet beginnen.

Heeft u misschien tips voor mij, wat voor frisdrank kan ik nog wel gebruiken en zijn er koekjes en of snoepjes die geen kwaad kunnen?!?!? Ik drink ook graag Cool Best, kan ik dat blijven doen?

Het is misschien een beetje rommelig mailtje geworden, maar om eerlijk te zijn ben ik gewoon een beetje m'n kluts kwijt. Kwaad, verdrietig, opgelucht, blij?!?!?!?

Ik hoop dat u mij wat tips kan geven en ik wil u alvast ontzettend bedanken voor alle informatie op de site en dat kleine beetje hoop dat ik nu weer heb!

Met vriendelijke groet,
M.

Antwoord

Hallo M.,

Bedankt dat voor je lieve woorden. Het is inderdaad niet altijd even gemakkelijk om toch door te gaan, zeker niet wanneer de hele wereld gek lijkt te zijn geworden als bijna overal aspartaam, asesulfaem-K en MSG goed wordt gekeurd.

Je moet door een hel zijn gegaan voordat uiteindelijk de diagnose Fibromyalgie werd gesteld. Ik wordt altijd zo boos op dokters die, als ze het zelf niet meer weten, dan maar zeggen dat het tussen iemands oren zit. Gelukkig gaat het op dit moment redelijk goed met je.

Maar wat een geluk dat de vriendin van je moeder je over de aspartaam site vertelde. Ik ben met de website begonnen omdat wij, mijn vrouw mijn dochter en ikzelf heel veel problemen ondervonden door het gebruik van aspartaam en MSG. Ik kan nu helemaal geen (nog niet een paar zoutjes met MSG) verdragen. Ik word er echt heel beroerd van. Daarom blijf ik ook stug doorgaan, omdat ik weet dat het slecht is voor de mens. Ik heb genoeg bewijsmateriaal (gelukkig maar) zodat ik geen seconde hoef te twijfelen om door te gaan.

Ik kan me echt voorstellen dat je vreselijk geschrokken ben en daarna boos ben geworden. Ik ben trouwens ook boos want nu heeft de onderzoekscommissie van de EU aspartaam opnieuw goedgekeurd. Waar zitten de hersenen van die mensen. Maar goed we kiezen ze tenslotte zelf!

Ik begrijp ook de blijdschap en dat beetje hoop dat je klachten zullen verminderen. Ik denk dat je de artikelen over fibromyalgie heb gelezen? De grootste oorzaak wordt daar gezocht in de smaakversterkers, die je voor alles moet mijden, wat best moeilijk is hoor. Want je kunt het zo gek niet opnoemen of er zit wel de een of andere smaakversterker in.

Probeer in ieder geval positief te blijven, maar ik wil natuurlijk niet al je hoop de bodem in slaan, maar iedere verbetering in je situatie is al een vooruitgang. En ik hoop oprecht dat heel veel van je klachten (21 hoe is het mogelijk) zullen verminderen.

Als artsen en specialisten het niet meer weten en veel onderzoeken negatief uitvallen dan gebruiken ze de naam fibromyalgie als een soort verzamelnaam.

Het is heel goed dat je alles wat maar op aspartaam en MSG lijkt de deur uit te gooien. Het maakt je ziek of nog zieker. Ik zet zo snel mogelijk Dr. Siemer ook op de lijst met produkten.

Heel goed dat je begonnen ben met de 60-dagen-geen- aspartaam-test. Gezien de hoeveelheden aspartaam die je gebruikte zul je zeker ontwenningsverschijnselen hebben. Veel water drinken en het dagboek is heel fijn als je later alles nog eens terug wil lezen, of aan je dokter (tussen de oren) wil vertellen.

Ik begrijp dat je zegt dat je wil gaan proberen om geen smaakversterkers te gaan gebruiken. Maar dat is nou juist iets waar je eveneens heel sterk op zult moeten letten. Het kan hoor dat kan ik je verzekeren, maar het is en blijft moeilijk. Altijd maar weer etiketten lezen, door krijgen dat glucosestroop en natuurlijke en kunstmatige smaakstoffen op het etiket ook niet goed voor je zijn. En zo nu en dan toch (per ongeluk) de fout in gaan.

Tips wat wel en niet kan zijn heel moeilijk te geven. Cool Best heb ik ook een tijdje gebruikt, is wel goed, maar Appelsientje is veel goedkoper. Wij mengen het altijd met Bar-le-Duc, dan hebben we een soort frisdrank die goed smaakt en geen kwaad kan. Kauwgom is een heel moeilijk produkt, zou ik niet gebruiken. Overal zit aspartaam in. Koekjes van een goede banketbakker dan heb je de minste kans op aspartaam. En toch zul je door schade en schande achter dit soort dingen moeten komen. Let goed op je lichaam wat voor reacties voedsel geeft! Snoepjes zal een groot probleem blijven, ook al ivm met de vele E-nummers die ze ervoor gebruiken. Waarschijnlijk heel slecht. Je hebt toch al een meervoudige chemische overgevoeligheid dus je kunt voor alles overgevoelig zijn geworden.

Ik hoop dat het kleine beetje hoop dat je hebt gekregen door de website bewaarheid mag worden en dat veel van je klachten zullen verminderen.

Ik vind je mailtje echt niet rommelig hoor. Ik ben zo blij dat je de website hebt gevonden en hoop echt dat het je zal helpen.

Laat je me nog eens weten hoe het met je gegaan is. Verder kun je me altijd mailen hoor als je nog vragen hebt.

Met vriendelijke groet,
Ed GunnewegFrom: T. B.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, April 08, 2003 8:24 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

hallo Ed,

Complimenten voor deze infoside, een vriend had wat uitgeprint omdat ik zoveel klachten heb.Ik ben behoorlijk geschrokken en heb het laten lezen bij onze reformzaak, mijn fysiotherapeute op de sportschool en iedereen was onder de indruk.Ik heb fibromialgie, veel hoofdpijn (gebruik Imigram), en ben overgevoelig voor E621 en andere chemische rotzooi zoals methylcellulose.

Ikgebruikte ook magnesium maar daar zit ook al cellulose in, mijn hoofdpijn zou ook onder invloed van hormonen kunnen komen en gebruik ik oestrogenen, premarin, maar daar zit ook al methylcellulose in , ik heb ongeveer 10 jaar veelvuldig zoetjes gebruikt op mijn werk, uiteindelijk met een burn-out en een scala van klachten begin 1999 uitgevallen.

Onderhand ben ik zo gevoelig overal voor geworden dat ik haast niets meer durf te eten,want na een chemische toevoeging krijg ik al hoofdpijn.Is het nu raadzaam om toch maar te stoppen met die hormonen?

vr.gr T. B.

Antwoord

Hallo T.,

Bedankt voor de complimenten. Wat geweldig dat je het aan zoveel mensen hebt laten lezen. Hoe meer mensen er van af weten des te beter is het want onze regering en de EU nemen geen enkele maatregel om het kwaad te stoppen. Dus moeten ik het maar op deze manier blijven proberen.

Ik heb net een mail zitten beantwoorden van iemand die ook fibromyalgie heeft en 21 van de 24 klachten heeft die op de website vermeld staan. Verschrikkelijk. Ik ben zelf net gestopt met een paar medicijnen omdat ik er veel zieker van werd als waar ze eigenlijk voor dienden. Vooral die methylcellulose. Let ook op propyleneglycol, zit ook in steeds meer produkten. Het is "antivries", ja je wilt het niet geloven waar we mee vergiftigd worden. Je zou aan je arts kunnen vragen of hij 500mg magnesiumoxide per dag wil voorschrijven en dan liefst wat je zelf kunt oplossen in water. Je kunt hem daarvoor verwijzen naar het boek van Dr. Russel Blaylock: Excitotoxins, The taste that kills.

Je hebt door het veelvuldige gebruik van aspartaam een multiple chemische overgevoeligheid gekregen en daarom zullen heel veel produkten en allerlei soorten toevoegingen problemen bij je veroorzaken. Je laatste vraag over de hormonen kan en wil ik niet beantwoorden omdat dat uiteindelijk toch een beslissing moet zijn van de arts die je behandelt. Je kunt het wel met hem overleggen als je een beetje goed contact met hem/haar hebt. Maar helaas, verwacht er niet al te veel van.

Ik heb hieronder nog een klein stukje aanvullende informatie over fibromyalgie voor je.

Het allerbeste met je en laat nog eens wat van je horen hoe het er mee gaat. Je kunt me altijd mailen als je nog vragen hebt.

Met vriendelijke groet,
Ed GunnewegBericht in het gastenboek d.d. 01-04-03
k. s.
k@hotmail.com

Hallo,

Voor het vak scheikunde op school moeten we met een groepje een werkstuk maken over aspartaam.
Nu hebben we een paar vragen waar we niet uit komen!! Zou u ons kunnen helpen???

1) Wanneer is de stof voor het eerst gemaak of ontdekt en door wie?
2) Hoe wordt de stof gemaakt?
3) hoeveel wordt er van aspartaam geproduceered per jaar?
4) welke bedrijven produceren aspartaam?
5) wat zijn de toekomstverwachtingen van aspartaam

Heeft U eventueel nog afbeeldingen van aspartaam of folders die u mij eventueel kan opsturen.

bij voorbaat dank
Kathalien Schroyen

Antwoord

Hallo K.,

Sorry dat je zo lang hebt moeten wachten. Ik was een weekje weg vandaar. Het zou geweldig zijn als je een werkstuk zou maken over aspartaam. Ik zal kijken of ik een paar antwoorden voor je hebt. Er is trouwen heel veel te vinden op de website over de vragen die je hebt.

Hieronder staat een klein stukje uit het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/bijlage1.php hierin staat heel veel informatie

1964 De ontwikkeling van nieuwe farmaceutische artikelen was het middelpunt van onderzoek bij de internationale farmaceutische firma, G.D. Searle (Farber 1989, blz. 29). Er werd een afdeling opgericht die werkte aan een medicijn tegen maagzweren met Dr. Robert Mazer, James Schlatter, Arthur Goldkemp en Imperial Chemical. In het bijzonder zochten ze naar een remmer van het hormoon gastrine in het maagdarmkanaal (Stegink 1984a, blz. 3).

Vraag 3 kan ik eigenlijk niet goed beantwoorden. Vraag 4. Want er zijn diverse firma's die aspartaam maken. O.a. Ajinomoto in Japan en Zwitserland, The Holland Sweetner Company in Limburg en eerder door Searle dat door de firma Monsanto werd overgenomen en nu zelf het onderdeel zoetstoffen weer heeft door verkocht.

De toekomst verwachtingen van aspartaam? Ik zou het niet weten. Ik denk en geloof dat het een wereld catastrofe gaat worden gezien de enorme aantallen klachten die ik per week krijg. De lobby van de zoetstof fabrikanten is verschrikkelijk sterk,

Je moet ook eens in een zoekmachine het woord aspartame (dus in het Engels) invoeren dan zul je verbaasd staan hoeveel websites er in het buitenland over zijn.

Veel succes met je werkstuk en als het klaar is hou ik me aanbevolen voor een kopie ervan, om op de website te zetten.Bericht in het gastenboek d.d. 09-04-03
A. D.
jd@home.nl

Ik wilde juist weer eens naar de huisarts gaan met allerlei klachten waarvan ik eigenlijk al dacht dat ze zou zeggen: spanningen! Toen ik op GEZONDHEIDSPLEIN.NL las over zoetstoffen. Wat ik daar las over de ziekteverschijnselen, ik schrok me dood, want veel ervan heb ik ook!! Dus stop ik accuut met zoetstoffen gebruiken. En nu maar hopen dat mijn klachten snel verdwijnen!! ps ik heb pasgeleden een MRI scan moeten laten maken en daarop was niets te zien wat leek op een tumor ofzo, dus daar heb ik zo te lezen weer mazzel bij!! Voor mij gewoon weer suiker,....na 20 jaar zoetjesgebruik!!

Antwoord

Hallo A.,

Ik heb op gezondheidsplein.nl niet zoveel kunnen vinden over zoetstoffen en aspartaam. Heb je ook naar de ziekteverschijnselen gekeken op de website www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php ? Als ik jou was zou ik de 60-dagen-geen-aspartaam-test gaan doen informatie hierover kun je vinden op www.aspartaam.nl/info/test.php De klachten die door aspartaam onstaan zijn op geen enkele manier, ook niet door scans te ontdekken. Gelukkig dat er geen sprake was van een tumor. Hoewel suiker ook niet zo goed is, is het met mate gebruikt altijd nog stukken beter dan aspartaam.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: T. B.
To: Aspartaam
Sent: Wednesday, April 09,
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo Ed,

Bedankt voor je snelle antwoord en zal het met de huisarts overleggen. Mijn brief mag je natuurlijk gebruiken voor informatie aan anderen. Voeding en fybromialgie hebben inder daad veel met elkaar te maken ,volgens de reumatoloog niet, maar het werkt bij mij als ik weinig tot geen dierlijke eiwitten neem. Zowiezo nemen nederlanders en vooral amerikanen veel te veel dierlijke eiwitten wat zich in je lichaam opslaat als afvalstoffen met alle gevolgen van dien, zeker voor mensen met reumatische klachten. Mijn interesse naar voeding en vooral verantwoorde voeding is zo groot geworden dat ik een studie als orthomoleculair voedingstherapeut heb afgerond. Tevens heb ik het boek E=eetbaar? van dr J.Kamsteeg. Dan schrik je ook. Ik begrijp alleen niet goed waarom natuurlijke vit.c niet in het dieet zou passen? Misschien met betrekking tot het opgeblazen gevoel? Zou je hier nog antwoord op kunnen geven?

met vriendelijke groet
Thea B. te Maassluis.

Antwoord

Hallo T., Geweldig hoor dat je zo'n studie hebt gedaan! Ik denk dat ik dat boek van Dr. J. Kamsteeg ook ga aanschaffen want hoe meer ik over deze onderwerpen zelf weet des te beter kan ik anderen weer helpen.

Heb jij er ook een mening over hoe het komt dat voedingsfabrikanten ons zo massaal overleveren aan al die verschrikkelijke chemische stoffen en vooral dat MSG?

Je vraag over die Vit.C staat dat in een van de artikelen die op de website staan? Als dat zo is zou je me dan de naam kunnen noemen, want ik ben constant bezig met het vertalen van interessante informatie voor de website zodat ik niet al de artikelen in mijn hoofd heb.

Misschien kun je me nog even op weg helpen.From: T. B.
To: Aspartaam
Sent: Thursday, April 10,
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo Ed,

Die link naar vit.c kan ik niet meer terugvinden. Mocht ik het nog tegenkomen dan laat ik je weten. Via jouw side kwam ik op een andere terecht en het had te maken met fibromialgie en dieet.

Wat betreft mijn mening over het opgedrongen misbruik van msg. en andere rotzooi, het gaat allemaal om geld en je wordt er letterlijk en figuurlijk ziek van. Hier nog even het ISBN nummer van het boek van dr. Kamsteeg 9023010671. Ik gebruik nu al ongeveer driekwart jaar geen zoetjes meer maar ik ben nog steeds niet klachtenvrij omdat ik overgevoelig geworden ben voor chemische toevoegingen en er sluipt af en toe nog wat door waarvan ik niet wist dat het schadelijk was.

Het boodschappen doen duurt 2x zo lang omdat ik alles lees wat er in zit.Ook met uit eten moet je goed opletten. Ik hoop nog een berichtje van je krijgen. met vriendelijke groet Thea B, Maassluis.

Antwoord

Hallo T.,

Nog even een antwoord op je mail van 10 april. Ik ben de weekenden altijd weg dus dan duurt het iets langer voor je een antwoord krijgt. Als je de geschiedenis van aspartaam leest www.aspartaam.nl/artikelen/bijlage1.php dan zul je zien dat het inderdaad alleen maar een geld kwestie is (en nog steeds). Nog steeds houden fabrikanten de mensen voor dat aspartaam niet schadelijk is.

Bedankt voor het ISBN nummer, want het lijkt me een goed boek. Zal er zeker naar op zoek gaan. Ik gebruik al sinds ik mijn strijd tegen aspartaam begon in 1996 geen aspartaam meer (behalve als ik het niet weet). Iedereen die aspartaam langdurig gebruikt heeft, krijgt een chemische overgevoeligheid. Zoals je al zegt, je wordt voor allerlei chemische stoffen overgevoelig. Boodschappen doen is inderdaad altijd maar weer op etiketten kijken. Chinees eten kan ik al lang niet meer en kant en klare voedingsmiddelen zijn ook uit den boze. Lees de artikelen maar eens: www.aspartaam.nl/artikelen/methylcellulose.php en www.aspartaam.nl/artikelen/methyl.php en als je er de tijd voor kunt vinden is www.aspartaam.nl/artikelen/gifschan.php ook een schokkend verhaal.

Ik krijg medicijnen van mijn huisarts waar ik nog zieker van wordt dus moet ik maar op zoek naar een goede homeopaat want met de medicijnen ben ik moeten stoppen. Maar als je het dan over aspartaam hebt zeggen ze dat zo'n kleine hoeveelheid nooit zo schadelijk voor de gezondheid kan zijn. Het Europese Parlement gaat toch nog een keer aspartaam bekijken. Ben weer benieuwd. Maar er blijft nog een hoop werk aan de winkel voor al die mensen die door hun artsen met een kluitje het riet in worden gestuurd en hartstikke ziek blijven.

Maar we blijven doorgaan.

Met vriendelijke groet.
Ed GunnewegFrom: n.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Saturday, April 12,
Subject: aspartaam

hallo,

Ik gebruik al jaren lightprodukten met aspartaam alsook canderel in mijn koffie en thee.

ik ben niet per toeval op U website terecht gekomen want ik zoek al weken naar een reden waarom ik me ziek voel.

Ik ben ermee naar de dokter geweest en hij dacht aan fibromialgy en stuurde mij naar een reumatoloog die dan op zijn beurt mij ook onderzocht en testen deed enz... en ook niets vond. Hoe kwam het dan dat ik mij zo moe voelde en ziek en dan begon ik te zoeken op het net en kwam ik bij aspartaam terecht.

Waarom doet de regering er niets aan om dat vergif uit de voeding te laten. wat ik wou vragen: ik ben nu 3 dagen al aspartaamvrij aan het eten en drinken, hoelang duurt het voor je er iets van voelt dat je beter aan het worden bent en zijn er verschijnselen van afkicken zoals hoofdpijn of zo..

graag zou ik dat weten

groeten
N.

Antwoord

Hallo N.,

Wat een geluk dat je de website hebt gevonden. Het is erg goed dat je gestopt bent met het gebruik van aspartaam. Ik weet natuurlijk niet hoelang en hoeveel aspartaam je hebt gebruikt, maar het kan enorm veel klachten veroorzaken zonder dat artsen er ook maar een idee van hebben dat deze klachten kunnen zijn ontstaan door het gebruik van deze zoetstof.

Probeer in ieder geval 6 weken zonder en dan ook echt zonder. Want het zit in zo ontzettend veel produkten, ook zonder dat we het weten, van chocola, koekjes, kauwgom en noem maar op. je zult goed op de etiketten moeten letten.

Het is misschien een goed idee om vanaf dag 1 van stoppen een dagboekje bij te houden van de eventuele klachten en de verbeteringen die je zelf opmerkt.

De kunstmatige zoetstof Aspartaam is in Europa ingevoerd zonder gedegen onderzoek naar eventuele gevaren die aan dit voedingsadditief verbonden zouden kunnen zijn. Doordat het om een door de EU goedgekeurde hulpstof gaat lijkt het onmogelijk om de gevaren voor de Nederlandse bevolking onder ogen te zien.

Fibromialgy wordt vaak aangedragen als artsen het ook niet meer weten. Het is natuurlijk te hopen dat je klachten door aspartaam zijn ontstaan. Want dan zullen een hoop van de verschijnselen verdwijnen nadat je bent gestopt. Op de website staat ook een artikel over fibromyalgie www.aspartaam.nl/artikelen/fibrolyalgie.php

Maar omdat je zoals je schrijft al jaren lang aspartaam gebruikt kan het natuurlijk ook wel even duren. Je kunt de artikelen over stoppen en de eventuele ontwenningsverschijnselen ook lezen. www.aspartaam.nl/info/test.php
www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.txt
www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php
Waar je ook voor moet opletten zijn smaakversterkers, die ook letterlijk overal inzitten en die ook heel slecht voor de gezondheid zijn. En omdat je door aspartaam overgevoelig wordt voor allerlei soorten chemische stoffen moet je goed opletten hoe je op allerlei voedingsmiddelen en eventueel medicijnen reageert.

Nog even je vraag hoe lang het duurt! Je hebt in de bovenstaande artikelen er al een heleboel over kunnen lezen, maar over het algemeen merk je al binnen enkele weken verschil. Maar doordat er ook ontwenningsverschijnselen kunnen optreden lijkt het vaak of er klachten weer terugkomen. Je zult even door moeten gaan.Bericht in het Gastenboek

n.
13-04-03 11:27:22

hallo,

via de yes kwam ik op deze site terecht.mijn eerste reactie was toen ik die lijst met klachten zag, ja hoor dan kun je iedere klacht wel op aspartaam schuiven! Maar hoe meer ik er over nadenk hoe meer symptomen wij ( mijn man en ik) herkennen. mijn man is al 4 jaar diabeet en drink sinsdien alleen nog maar light.soms wel 11 flessen in de week. Hij heeft altijd hoofdpijn en rommelige darmen. Zijn suiker is niet onder controle te krijgen soms is ie ineens onverklaarbaar hoog nu lijkt het erop dat dat door aspartaam komt. Dit gaan we gelijk testen.ikzelf het al 3 a 4 jaar vage klachten waarvan ik dacht dat het van de zwangerschappen kwam.oa moeite met praten,stijve ledematen met name vingers,en een heleboel andere klachten. Wij gaan gelijk stoppen met aspartaam en hopen dat onze klachten snel verdwijnen.

groetjes n

Antwoord

Hallo N.,

Ik wist niet dat de Yes een artikel met het adres van de website had geplaatst. Ik vind het fijn dat je niet gelijk alles maar gelooft. Het is echter wel goed dat je op de website terecht kwam want juist door de onafhankelijke informatie kunnen mensen dan zelf uitmaken wat ze wel en niet willen geloven. Aspartaam zorgt er voor dat bloedsuiker niet onder controle is te houden met alle gevaar van dien. Een tweede klacht is echter dat er voor diabetespatienten eigenlijk geen alternatief is wat zo ontzettend gemeen is..

Hoofdpijn en buikklachten zijn heel vaak voorkomende klachten bij het gebruik van aspartaam. Ook je eigen klachten van dat moeilijkheden met praten en stijve ledematen (aspartaam verhard het synoviaalvocht in de gewrichten vandaar die stijfheid en pijn. Je zou er goed aan doen om de 60-dagen-geen-aspartaam-test te gaan doen. Je kunt dan zelf ervaren welke klachten er minder worden en welke er verdwijnen. Kijk maar naar de artikelen: www.aspartaam.nl/info/test.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.txt
www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Laat je nog eens wat van je horen hoe het er mee is gegaan?From: n. de w.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, April 14, 2003 10:30 AM
Subject: Re: Antwoord op bericht in het Gastenboek

hoi, bedankt voor je antwoord.je mag mijn stukje wel plaatsen hoor heb ik geen problemen mee. ikzelf ben gestopt met het drinken van aspartaam omdat ik nu denk dat mijn duizeligheid en trillen daar vanaf komt en niet ven mijn zwangerschap zoals de dokter zegt.mijn man heeft er iets meer moeite mee om te stoppen omdat dit het enige is wat een diabeet wel mag hebben zover ik begrepen heb of jij moet een ander alternatief hebben? hoe meer ik er dus over nadenk hoe meer ik tot de conclusie kom dat het toch echt aan die aspartaam ligt. verder heb ik nog een vraag: ik heb 3 kinderen waarvan ik alleen de jongste borstvoeding heb gegeven ( hij is nu 12 weken). nu heeft uitgerekend hij een koemelkallergie terwijl die andere twee dat niet hebben.die hebben ook geen borstvoeding gejhad.wat ik me afvroeg zou dat ook met aspartaam te maken hebben of heb je daar nog nooit van gehoord.

groetjes n.

Antwoord

Hallo N.,

Het is zeker mogelijk dat je jongste door het gebruik van aspartaam tijdens de zwangerschap overgevoelig is voor koemelk, maar het komt ook voor bij kinderen uit de tijd dat er nog geen aspartaam bestond. Mijn dochter (nu 25 jaar) heeft ook al vanaf haar geboorte een koemelk allergie, waar we pas na jaren achter kwamen. Want de dokter vond het toen maar grote onzin. Nu is dat een beetje meer bekend geworden. Je kunt wel goed opletten op signalen of jouw jongste soms nog voor andere stoffen overgevoelig is. Dr. H.J. Roberts waarschuwt al jaren tegen het gebruik van aspartaam tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding bij aspartaam gebruikt.

Maar mijn eigen huisarts, nu ook zwanger, vindt het erg lief van mij dat ik me bezorgt maak over haar aspartaam gebruik, maar ze gelooft er (zoals bijna alle artsen) helemaal niets van. Om mij een plezier te doen is ze met Light gestopt. Nou ja dat maakt dan niet uit als ze maar stopt.

Voor diabetes patiënten is zoals ik in mijn vorige mail schreef nauwelijks een goed alternatief voor frisdrank. Maar aspartaam geeft bij diabetes patiënten veel problemen. Vaak gaat men met die problemen naar de dokter, die dan wel wat voorschrijft maar niet de oorzaak onderkent. Het beste is goed te letten op je lichaam, welke verschijnselen merk je zelf op en wat gaat beter als je geen aspartaam gebruikt. Klachten die diabetes patiënten kunnen hebben zijn: oogklachten, die ten onrechte retinopatie genoemd worden, slecht onder controle te houden bloedsuiker, de mogelijkheid van reacties op insuline, meer kans op moeilijk te behandelen ontstekingen, pijn in de gewrichten. En er zijn nog veel meer gevallen van mensen met nog andere klachten.

Heel vervelende klachten kunnen door het gebruik van aspartaam ontstaan bij diabetes patiënten. Genoeg reden om het gebruik van aspartaam een goed te bekijken of het misschien de moeite waard is om het gebruik van aspartaam te stoppen, ondanks dat er geen fris alternatieven zijn. Ik kan alleen maar waarschuwen en zeggen, luister naar je lichaam.Goeiedag,

Via het boek "Slim 4 Life" door Jason Vale (The Juicemaster) ben ik voor het eerst in contact gekomen met de onthutsende informatie over aspartaam. Ik vind het geweldig dat u deze informatie nu ook ter beschikking stelt van het nederlandstalige gebied. De denkfout die nog steeds gemaakt wordt is dat als je suiker weglaat, je een surrogaat nodig hebt. In plaats van suikervrij wil ik dus gewoon ongezoet. Wat ik mis of niet vind op uw site is een lijst van producten die aspartaam-en suiker-vrij zijn, bijvoorbeeld ongezoete kauwgom. Doe verder met het goede werk.

Met vriendelijke groeten,

R. A.
Belgie

Antwoord

Hallo A.,

Bedankt voor het compliment. Er was eigenlijk heel weinig informatie in het Nederlandse- en Belgische taal gebied over aspartaam. En aangezien ik zelf slachtoffer ben van aspartaam ben ik in 1996 begonnen met het waarschuwen voor deze zoetstof. Het klopt wat je zegt over die denkfout. Maar heel veel mensen zijn eenmaal ingesteld op zoetigheid en denken ook dat ze niet zonder kunnen. Daarnaast is aspartaam ook nog eens verslavend. Het is ook heel typisch dat het gebruik van suiker absoluut niet is gedaald na de introductie van aspartaam. Want juist door het gebruik van aspartaam krijg je en onbedwingbare trek in zoetigheid. Dat komt doordat aspartaam het serotonine gehalte in de hersenen vermindert en dat speelt nu juist een rol bij de trek naar koolhydraten. Door dit tekort aan serotonine gebeuren er echter nog veel meer vervelende dingen in je lichaam.

Ik heb inderdaad al meer de vraag gehad naar een lijst met artikelen zonder aspartaam. Maar daar ik volkomen onafhankelijk ben en dat ook wil blijven kan ik die lijst met artikelen niet op de website zetten. Men zal mij dan snel van belangen verstrengeling kunnen gaan verdenken en dat wil ik voor alles voorkomen. Jammer maar waar. Ik heb een keer in een nieuwsgroep gelezen dat ik waarschijnlijk wel binnenkort met een andere zoetstof zou komen en daarom aspartaam zwart maakte!!

Mij gaat het er alleen maar om zoveel mogelijk mensen die klachten hebben door het gebruik van aspartaam te kunnen waarschuwen.From: T.
To: FAQ@gunneweg.nl
Sent: Monday, April 14,
Subject: Een vraag voor de 'FAQ' lijst

Is Aspartaam schadelijk??..
Kun je daar tumoren in de hersenen door krijgen??

groetjes.. T.

Antwoord

Hallo T.,

Je vraag is nogal vaag gesteld. Aspartaam is inderdaad schadelijk. Kijk eens op de website naar de artikelen: www.aspartaam.nl/artikelen/gevaar.php voor de schadelijkheid

www.aspartaam.nl/artikelen/asptumor.php
www.aspartaam.nl/artikelen/hersentumoren.php
www.aspartaam.nl/artikelen/hoofdpijn.php
Verder staat de website www.aspartaam.nl vol met allerlei artikelen over de gevaren en de gevolgen en de ziekteverschijnselen die ontstaan door het gebruik van aspartaam.

Mocht je na het lezen van de artikelen en de website nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen.pijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!