Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(4)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >

26 september 2002

hallo,

na het lezen van uw site ben ik constant bezig toch zoete artikelen te vinden zonder aspartaam. Ik gebruik zoetjes van het Kruidvat gezoet op basis van cyclamaat en saccharine. en Rivella met sacharine en cyclaamzuur. Kan ik die artikelen wel blijven gebruiken??????

M.

Antwoord

Hallo M.,

Eigenlijk is geen enkele kunstmatige zoetstof aan te raden omdat ze allemaal wel een of andere schadelijke werking hebben. Het beste kan je overgaan op het gebruik van Stevia. Zie het artikel daarover op de website.

Met vriendelijke groet

Ed Gunneweg

26 september 2002

Leuk een reactie te krijgen op wat ik in het gasten boek heb geschreven.
Ik had nl. op RTL4 dat intervieuw met Wieteke van Dort gezien, vandaar dat ik op de site ben gaan kijken.

Ik heb nog een vraagje.

Ik gebruik al een heel tijdje light producten.Als deze verschijnselen van de aspartaam komen,trekt dat dan weer naar verloop van tijd bij. Of zijn ze blijvend.Bv consentratie problemen,geheugenproblemen,evenwicht cq coördinatie problemen.

Alvast hartelijk dank.
B.

Antwoord

Hallo B.,

Als iemand iets in het gastenboek schrijft en je zet er dan ook je e-mail adres bij dat mail ik altijd terug. Dat kan tenslotte altijd iets persoonlijker dan in het gastenboek vind ik.

Een antwoord op je vragen. Als je al heel lang en misschien heel veel light produkten met aspartaam hebt gebruikt zal het ook langer duren voordat alle gifstoffen uit je lichaam zijn verdwenen. De meeste klachten zullen wel minder worden of verdwijnen maar je zult moeten afwachten of er klachten zijn die zullen blijven. Het is niet anders mogelijk dan af te wachten.

Als je met de 60-dagen-geen-aspartaam-test bent begonnen is het goed om een dagboek(je) bij te houden zodat je goed kunt nagaan welke klachten verbeteren. Als je soms eens iets mocht gebruiken waar je weer klachten van krijgt probeer dan uit te zoeken waardoor de klacht ontstaat en maak dan een notitie daarvan.

Je zult ook ontwenningsverschijnselen krijgen dat is haast niet te voorkomen. Omdat aspartaam verslavend werkt kunnen die ontwenningsverschijnselen soms best hevig zijn, daar zul je je ook op moeten instellen. Maar je weet waar je het voor doet.

Er staan twee files op de website hierover: http://www.aspartaam.nl/artikelen/ontgiften.txt en

http://www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Ik kan je echter wel zeggen dat er een heleboel klachten wel zullen verdwijnen zoals de concentratie problemen en je evenwicht/coördinatie problemen. De geheugenproblemen zullen ook verbeteren.

Het kan ook zijn dat je ineens weer bepaalde klachten krijgt zonder dat je weet waardoor. Dan kan ook de in je lever opgeslagen gifstoffen zijn die dan door de lever in het bloed worden "gedumpt" die de verschijnselen geven.

Probeer ook een homeopathisch middel te krijgen dat de lever helpt met ontgiften, daar zul je dan veel steun van ondervinden. Artisjok schijnt ook een goed middel te zijn, maar ik heb er geen ervaring mee.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg

29 september 2002

Geachte, mevrouw/mijnheer,

Ben via mijn fysiotherapeut op jullie site terecht gekomen, ben erg geschrokken, wist niet wat ik las. Mijn naam is J. B. zit in een rolstoel vanwege een dwarslaesie, en probeer via light producten mijn gewicht een beetje in balans te houden.

Maar mijn fysiotherapeut had een cursus voedingsleer bijgewoond en vertelde mij over aspartaam, hoe slecht als dit is, en wat de eventuele gevolgen daar van kan zijn. Ik moet zeggen dat mijn kijk op light producten heel anders is geworden. Als drinken gebruikte ik zelf Hero cassis light maar daar zit ook aspartaam in dus dat heb ik gelijk de deur uit gedaan, dank voor uw duidelijke site.

En zal het zeker door vertellen aan al mijn familie, vrienden en kennissen, en natuurlijk de verenigingen waar ik bij aangesloten ben.

Met vriendelijke groeten.
J. B.

Antwoord

Hallo J.,

Wat een geluk dat je een fysiotherapeut hebt die je waarschuwt voor de gevaren van aspartaam. Zou je nog eens aan je fysiotherapeut willen vragen of daar veel mensen aan deelnamen en of ze ook de naam van de website hebben genoemd. Want dat zou natuurlijk ontzettend fijn zijn.

De meeste artsen zijn tot op dit moment ook niet op de hoogte van de problemen met aspartaam en geloven natuurlijk niet de gegevens die op een website staan. Ze moeten dan eerst van 'hogerhand' doorkrijgen dat het gevaar kan. Maar de regering zegt tot nu toe nog steeds dat het geen gevaar kan. Ik hoorde van een arts die zelf aspartaam gebruikt??

Fijn dat je het aan zo veel mogelijk mensen wil doorgeven en ook van die verenigingen vind ik geweldig. Stel je er echter niet te veel van voor van dan zou je wel eens teleurgesteld kunnen worden.

Ik heb allerlei verenigingen (diabetes vereniging, een hoogleraar oogheelkunde) geschreven, dat was toen ik nog geen website had, maar zonder dat dat succes opleverde.

Maar ik ben blij dat ik door de website nu heel veel mensen benader zodat ze zelf door de 60-dagen-geen-aspartaam-test thuis te doen zonder verdere dure onderzoeken kunnen constateren dat aspartaam vergif is.

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweg29 september 2002

Hallo Ed, hier ben ik dan weer.

Allereerst bedankt dat je me zo snel mogelijk antwoord hebt gegeven op mijn schrijven.Ik was helaas niet in staat om jou zo snel te antwoorden, vandaar deze mail.

Wel heb ik eerst nog 3 vragen nl.;
- wat betekent "snel overgaan tot het ontbinden in de afbraakproducten" in warme dranken?
- cellulose en dextrose is dat "veilig"?
- hoe is de voorlichting naar artsen toe of moeten die zichzelf op de hoogte stellen over zo'n onderwerp?
Dan nu een paar antwoorden van mij;

- ja, ik ben sinds 24 september 2002 gestopt met de candarel en gebruik nu (weer) rietsuiker. Tevens heb ik op andere producten (die wij in huis hebben) gekeken of er aspartaam in zit, dit is gelukkig niet het geval. Alleen vraag ik me af of er dan ook duidelijk aspartaam bij de ingrediënten op het product staat, of een andere benaming.

- ja, natuurlijk zal ik je op de hoogte houden want ik vind het allemaal heel belangrijk om mee door te gaan, na alles wat ik er nu over weet.

- ja, jullie mogen mijn gegevens publiceren. Ik heb alleen niet ontdekt hoe ik die vraag moest beantwoorden. Heb er een paar keer op geklikt maar er gebeurde niets.

Overigens nog iets. Mijn huisarts, waar ik 25 september nog geweest ben, zei niet veel te weten over de hele aspartaamkwestie en zag er ook geen gevaar in! Ze zei zelfs nog erbij dat een oom van haar, ook arts, zelf candarel slikte en er geen moeite mee had/heeft. Worden artsen eigelijk benaderd over dit onderwerp of hoe gaat dit? Dat dacht ik dus ook van mezelf maar nu twijfel ik toch heel erg of dat wel zo was. Maar ja, eerst die 60 dagen (en ik denk voor altijd) maar eens afwachten.

Dit was het dan weer voor deze keer,
de groetjes van,
P. F.

Antwoord

Hallo P.,

Het snel overgaan tot ontbinden ..... betekend dat in warme dranken de zoetstof aspartaam in plaats van in het lichaam door de spijsvertering te worden ontbonden, dat dat al in de warme drank (koffie, thee) gebeurd.

Cellusose zoals dat voorkomt in planten en groenten is volkomen veilig voor de mens, maar als dat chemisch wordt samengesteld methylcellusose dan kan met voor mensen die door aspartaam overgevoelig zijn geworden voor tal van andere chemische producten klachten opleveren. zie:
http://www.aspartaam.nl/artikelen/methylcellulose.php
voor verdere informatie. Dextrose is de vulstof waar aspartaam mee wordt vermengd omdat er anders geen dosering mogelijk is. Dextrose is volkomenen onschadelijk.

Artsen is een geheel ander hoofdstuk. Op dit moment ken ik in Nederland nog geen artsen die de problemen die door aspartaam onstaan onderkennen. Nee er is behalve dan de website geen enkele voorlichting voor artsen en ik geloof niet dat ze tot nu toe erg geinteresseerd zijn in de problemen van hun aspartaam slachtoffers.

Aspartaam wordt regelmatige ook op de verpakking aangegeven als E951. Verder zijn de lettertjes waar in de samenstelling staat vaak zo klein dat je je leesbril bij je moet hebben om het te kunnen lezen. (met opzet???)

Heb je jouw huisarts al het adres gegeven van de website over aspartaam want zoals je hierboven kan lezen weten de meeste artsen helemaal niet over aspartaam. Het wordt ze ook niet duidelijk gemaakt. Ik heb eens contact opgenomen met een groep artsen (de paarse brandnetel) die met elkaar de problemen wilden bespreken van de grote hoeveelheid patienten met onbegrepen lichamelijke klachten. Hieronder een klein stukje uit hun werkgroep.

"Wekelijkse bezoeken zo'n 300.000 Nederlanders de huisarts met een door de medische wetenschap onbegrepen lichamelijke klacht. Dit aantal stijgt en belast de gezondheidszorg steeds meer. Drie verontruste artsen hebben een werkgroep opgericht: De Paarse Brandnetel. Op zoek naar een andere aanpak."

Toen ik ze een E-mail stuurde dat al die klachten wel eens veroorzaakt zouden kunnen worden door aspartaam kreeg ik een bericht terug dat ze dat dan wel via de geeigende kanalen wilden horen. Met andere woorden: Ze waren totaal niet geinteresseerd. Jammer hoor.

Ik hoop dat de oom van jouw huisarts zelf geen klachten krijgt van aspartaam. Als dat wel het geval is zou ik de arts graag verwelkomen als de eerste arts die WEL gelooft in de gevaren van aspartaam.

De 60-dagen-zonder-aspartaam-test is voor iedereen het beste GRATIS bewijs van het gelijk van de website.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg

29 september 2002

Hallo Ed,

Sorry, dat ik je nog een keer lastig val, maar is het mogelijk dat ik een paar e-mail aderessen van aspartaam- slachtoffers van je krijg? B.v. die Mevr. die aan de ziekte Multiple Sclerose lijdt en op je website onder "eigen-verhalen" van 07-februari 2002 staat.Ik wil er zo ontzettend graag met "lotgenoten" over praten, ik zit er helemaal vol van, vandaar de vraag.

Met vriendelijke groet,
M. de G.

Antwoord

Hallo M.,

Hoewel ik begrijp dat je heel graag met lotgenoten zou willen corresponderen, wil ik ook begrip vragen voor het vetrouwelijke karakter van de website ivm de mensen die hun klachten en problemen aan mij mailen. Ik heb wel de wens onderkend dat mensen graag met anderen "praten" over hun klachten. Daarom heb ik de Aspartaam Hulpgroep opgericht. Ik wil wel voor je vragen of ik het E-mail adres van die mevrouw aan je mag geven. Dan hoor je dat nog van mij.

Ik zou van de gelegenheid gebruik willen maken om je uit te nodigen om deel te nemen aan onze Aspartaam Hulpgroep. Een e-mail groep waarvoor Yahoo als gastheer optreed. De deelnemers zijn allemaal aspartaam slachtoffers die zich inzetten om de kennis die ze hebben met anderen te delen in de hoop dat we levens kunnen redden. Wij stellen je deelname zeer op prijs.

Stuur om deel te nemen een blanco E-mail naar:

aspartaam_hulpgroep-subscribe@yahoogroups.com

Je ontvangt dan een E-mail met de bevestiging. Reageer door op de link in de E-mail te klikken of door het bericht te beantwoorden. De inschrijving zal dan een feit zijn en je ontvangt regelmatig informatie.

Nogmaals, het verplicht tot niets.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg

29 september 2002

Bericht in het Gastenboek

M. T.,

Drink per dag ruim 1 liter cola-light /tonic/light.Dit met ons gezin al 10 jaar.Ben altijd gezond geweest. Heb sinds 2 jaar last van ontstekingen , brandende ontstoken ogen ,paar keer blaasontsteking gehad en een onverklaarbare moeheid waardoor ik me 80 jaar voel.Nu weer wondroos via een schaafwondje op mijn been.Konstant verkouden.

Heb zoontje gekregen met autisme en gilles de la Tourette , nog een kind gestorven bij 5 maanden zwangerschap.Oudste dochter veel ondraaglijke spierpijn en hoofdpijn , heeft altijd gesport , kan nu niet lang meer bewegen.Diagnose fybromyalgie.Voel me nu heel ontdaan.

Antwoord

Hallo M.,

Ik weet niet goed hoe ik hier op moet antwoorden Marian. Wat een verschrikkingen heb je meegemaakt en maak je nog steeds mee. Je schrijft dat je je heel ontdaan voelt, nou na het lezen van jouw verhaal voel ik me heel verdrietig. En ik zou willen dat ik kon helpen met jouw problemen. Aspartaam veroorzaakt zo verschrikkelijk veel onnoemelijk verdriet

De verschijnselen die je zelf opnoemt worden inderdaad veroorzaakt door aspartaam gebruik. Als je nog niet bent gestopt met aspartaam moet je dat direct doen. Waarschijnlijk ben je ook overgevoelig geworden voor allerlei andere chemische producten, zodat je bij alles wat je gebruikt op de reactie van je lichaam zult moeten letten.

Verdere beantwoording persoonlijk per E-mail

Ga een dagboek(je) bijhouden van producten die je gebruikt en de eventuele (bij)verschijnselen die je daarvan ondervindt. In het begin zullen jullie, ook je kinderen als je stopt met aspartaam, ontwenningsverschijnselen krijgen en ook over ontgiften staat een artikel op de website

http://www.aspartaam.nl/artikelen/ontgiften.txt en

http://www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

De branderige ogen, de blaasontsteking, de moeheid en de wondroos worden allemaal veroorzaakt doordat je lichaam langzaam maar zeker vergiftigd is door de formaline uit de aspartaam. Ook klagen mensen vaak over een branderig gevoel in de mond.

Ook zijn er veel gevallen bekend van autisme bij kinderen als de moeder tijdens de zwangerschap aspartaam heeft gebruikt. Misschien heb je het artikel:

http://www.aspartaam.nl/artikelen/genocide.php

van de arts James Bowen gelezen. Het is een verschrikkelijk artikel waarin gewaarschuwd wordt voor het gebruik tijdens de zwangerschap, terwijl de fabrikant volhoudt dat het absoluut geen kwaad kan. Ook de spontane abortus die je kreeg na 5 maanden zwangerschap wordt hierin verklaard.

Gebruikte je ook al aspartaam bij de zwangerschap van je oudste dochter? Waarschijnlijk kan haar gezondheid nog wel verbeteren als ze stopt met het gebruik van aspartaam. Ook voor haar geldt dat je moet noteren wat er gebruikt wordt.

Je zult waarschijnlijk ook moeten stoppen met het gebruik van smaakversterkers omdat die ook veel klachten kunnen geven.

De vreselijke gevolgen zijn niet meer terug te draaien, maar wellicht zal je eigen gezondheid na 60-dagen-geen-aspartaam- gebruik wel verbeteren.

Met vriendelijke groet,
Ed Gunnewegpijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!