Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(15)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >
From: Usty Flyboy
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, July 28, 2003
Subject: aspartaam in coca-cola light schadelijk?

Beste meneer/mevrouw

Op uw website staat informatie die mij (als coca-cola light drinker) even liet schrikken.

Ik ging op onderzoek uit, en vond op de coca-cola site tegenstrijdige beweringen. Ook blijkt dat er in coca-cola light veel meer cafeïne (een andere schadelijke stof) zit dan aspartaam.

terug op uw site ben ik eens wat gaan vergelijken.

bronnen: http://www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php ter vergelijking: http://www.drugsweb.nl/drugs/softdrugs/cafeine/gebruik.php
Nog wat feiten: aspartaam = 40 procent asparaginezuur, 50 procent phenylalanine en 10 procent methanol
Het het gegeven dat er een veel hoger percentage cafeïne in cola light zit dan aspartaam, ga ik er van uit dat de cafeïne de hoofd oorzaak is van de klachten die in beide tabellen voor komt.
ik heb uit deze bronnen even een reëlere tabel gemaakt:
Hoofdpijn en Migraine - cafeïne Duizeligheid - cafeïne
Stemmingsverandering - cafeïne
(hieronder alleen (10% van alle klachten) (enkele erg lachwekkend!)
Misselijkheid en Braken - cafeïne Pijn/Kramp in de Ledematen - cafeïne
Slechter Zien - aspartaam (methanol).. maar niet waarschijnlijk namenlijk: aspartaam bestaat maar voor 10% uit mehtanol, als op deze verhouding dit werkelijk de oorzaak van het slechte zien is.. dan zouden alle modelvliegers (met methanol motoren) minstens blind moeten zijn.. hetgeen niet het geval is
Diarree - aspartaam, laxerende werking (net als in kauwgum) niet schadelijk voor de gezondheid (in de meeste gevallen het tegendeel!) alleen te merken bij zeer overvloedig gebruik.
Epileptische Aanvallen - computer en tv schermen zijn zonder twijfel oorzaak nummer 1
Geheugenverlies - *en nog wel weten dat het door de cola komt zeker :P
Vermoeidheid en Zwakte - cafeïne Neurologisch, Anders - cafeïne: (Psychisch: Onrust Opgefoktheid (agitatie) Bij een hele hoge dosis kan zelfs een soort angstreactie optreden.) zie ook www.neurologie.nl
Uitslag - 3.4% van de klagers heeft last van uitslag.. chocola? head&shoulders? :P Slaapproblemen - cafeïne Netelroos - ow. dat komt vast van de cola!! hahaha Onregelmatige werking van het Hart - cafeïne
Jeuk - 2.7% van de klagers heeft jeuk..vlooien? hooikoorts? nee, het is de beflijster! ;-) (www.hans- teeuwen.nl)
Gran Mal Aanvallen - 2.6% heeft Gran Mal Aanvallen.. alleen bestaat dat helaas niet.. :-P (zoek maar op google: "resultaat: ben je mal! :P"
Verdoofd Gevoel - cafeïne
Lokale Zwelling - kanker (zelfs met moskovich kan je dit niet aan coca-cola verwijten :P)
Verminderde Activiteit - dit compenseerd de hyper activiteit van de cafeïne mooi :D
Moeilijk Ademhalen - koolzuurgas Veranderd Gevoel In De Mond - koolzuurgas
Verandering In De Menstruatie - 1.6% van de klagers.. * dit maakt de slotzin erg overtuigend:
* Bovenstaande klachten zijn van mensen die "gelijk" klachten vertonen waardoor ze de oorzaak (bij zichzelf) konden achterhalen.
conclusie

cafeïne is de oorzaak van vrijwel alle symptomen. de overige symptomen zijn niet aan aspartaam te verwijten of bij 1 uitzondering, gaat het om een niet schadelijk symptoom, en alleen bij zeer overvloedig gebruik op korte termijn..
Dit maakt coca cola light net zo (on)-gevaarlijk als gewone cola.
In koffie zit trouwens meer cafeïne dan in cola, en in "redbull" nog meer...... enz...
ik drink cola light,.. maar ik rook niet :P
(vriendelijk verzoek om uw website van het net te halen of zeer drastisch te veranderen!)
mvg
R.

Antwoord

Hallo R.,

Je hebt geweldig veel werk verzet met je privé onderzoek. Nu gaat mijn website niet over caffeïne maar over de kunstmatige zoetstof aspartaam. Voor alle onderdelen waar jij het over caffeïne hebt kun je met het zelfde gemak ook nicotine (uit tabak) zetten! (Oh nee je rookt niet :p) Waarmee ik maar wil zeggen dat er zoveel andere stoffen zijn die dezelfde klachten kunnen veroorzaken, maar van aspartaam zijn deze klachten niet bij de mensen bekend.

Een (te) groot caffeïne gebruik moet ook zeker afgeraden worden, gezien de te verwachten gezondheidsklachten. Dat is al vele jaren bekend.

De gevaren van aspartaam worden door alle instanties gewoon ontkent en in Nederland zijn maar heel weinig mensen op de hoogte van deze gevaren voor de gezondheid.

De tabel die jij zo treffend vergelijkt met het gebruik van caffeïne is een officiële lijst van aan de FDA doorgegeven klachten na het gebruik van aspartaam houdende voedingsmiddelen, in een tijd dat aspartaam nog maar net in de handel was. Op dit moment wordt er door de gemiddelde consument vele malen meer aspartaam gebruikt dan in die tijd.

De 10% methanol uit aspartaam wordt in het lichaam omgezet in formaline en daarna nog in mierenzuur. Door de snelle stofwisseling van bv het oog beschadigd deze formaline de oogzenuw waardoor blindheid wordt veroorzaakt.

"De meer dan 10.000 klachten die hierover bij de FDA werden gerapporteerd bedroegen meer dan 75% van alle klachten die elk jaar bij de FDA werden ingediend. Toch weigerde de FDA er ook maar iets mee te doen."

"Dr. Kessler die in 1996 commissaris was bij de FDA wees erop dat minder dan een procent van mensen ooit een klacht in dient. Dat blaast het aantal slachtoffers met directe klachten op tot meer dan een miljoen mensen die normaal gesproken geklaagd zouden hebben.

Maar..... van de meer dan 200 miljoen aspartaam gebruikers, krijgt de meerderheid pas na lange tijd klachten en noch zij noch hun dokters hebben er enig idee van wat er aan de hand is."

Model vliegers (met methanol motoren) drinken deze brandstof niet, hoewel het gebruik van methanol als brandstof niet is aan te raden. Ethanol zou veel beter zijn.

Je hebt gelijk als je zegt dan Gran mal aanvallen niet bestaan. Het had moeten zijn grand mal aanvallen en dat is op Google wel te vinden. Bedankt voor het melden van de tiepvout ;-)

Geheugenverlies wil niet zeggen dat iemand gelijk het laatste stadium van de ziekte van Alzheimer krijgt, hoewel dat ook door aspartaam versneld wordt. Mensen merken dat ze bepaalde dingen niet meer zo goed kunnen benoemen zogenaamde 'brainfog'.

Maar ik wil je (met de website) helemaal niet van het drinken van Cola light afhouden hoor, ga gerust je gang, zolang je dat nog kan. Gelukkig rook je niet :P

Omdat je toch zo bekend bent met internet, zoek eens met Google naar de Engelse term voor aspartaam 'aspartame' dan kan je een zien hoeveel daar in het 'buitenland' over te doen is. En nog een advies: lees de website eens wat nauwkeuriger, er staat zoveel wetenschappelijk onderzoek op, dat kun je niet zomaar onder de tafel moffelen hoor.

Maar ik vond het toch een leerzaam onderzoek. Er worden trouwens veel te veel mensen door deze website geholpen, dus ik zal hem maar niet drastisch veranderen.From: O. van E.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, July 28, 2003
Subject: Aspartaam

Geachte heer Gunneweg,

Vol aandacht heb ik uw site gelezen. Ik ben enorm geschrokken en moest bijna janken.

Ik heb al een tijdje vage klachten als een gevoel van duizeligheid, maar niet echt duizelig zijn, angstaanvallen terwijl er niets is om angstig voor te zijn. Gezichtsvermogen wat langzaam slechter wordt. Een "slapend" gevoel in mijn vingertoppen. Soms last van darmkrampen en veel gasvorming. Een prikkend gevoel in mijn hoofd en "haarpijn". Of deze klachten allemaal komen door de Liptonice Light die ik iedere dag drink weet ik niet, maar ik ga toch uittesten of ik zonder die light drank minder last heb van deze klachten. Ik ga gelijk de 60 dagen test doen.

Over 60 dagen mail ik u nog een keer of ik een verandering merk.

Ik ben blij met de informatie op uw site. Ga zo door!

Met vriendelijke groet,

O. van E.

Antwoord

Hallo O.,

Dank je voor de positieve woorden.

Kijk maar eens naar de tabel met klachten www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php Daar komen bijna alle klachten die je opnoemde in voor. Zeker als je iedere dag aspartaam gebruikt, en je schrijft niet hoe lang je dat al doet, dan kunnen al die klachten sluipend ontstaan.

Het is heel goed dat je de 60-dagen-geen-aspartaam-test gaat doen. Tegenstanders zeggen dat dat geen bewijs is maar als je klachten daardoor verminderen of verdwijnen is dat voor de aspartaam gebruikers bewijs genoeg.

Ik ben benieuwd hoe het na deze 60 dagen met je gaat. Fijn om dan nog wat van je te horen.From: Fam.V.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, July 29, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

Hallo Ed,

Ik sta te duizelen van alle informatie die in zojuist gelezen heb over Aspartaam. Vooral omdat ik altijd geloofd heb dat het veilig was. Twintig jaar lang heb ik geloofd wat me verteld werd; namelijk dat Aspartaam veilig is.

Twintig jaar geleden ben ik begonnen met het gebruik van Aspartaam. Vanaf dat moment heb ik een paar ernstige ziektes ontwikkeld, maar nóóit heb ik een verband gelegd met deze zoetstof. Ik kreeg last van ernstige hartritmestoornissen en ben twee keer opgenomen op de intensive care afdeling. Voor deze hartritmestoornissen heb ik de afgelopen 20 jaar medicijnen moeten gebruiken en dat doe ik nu nog steeds. Begin jaren 90 bleek dat ik een ernstige vorm van sarcoïdose heb. Deze ziekte heeft mijn nieren, longen, centraal zenuwstelsel en nog veel meer organen aangetast. Ik slik al negen jaar onafgebroken hoge doseringen Prednison om in leven te blijven. Drie jaar geleden bleek dat mijn schildklier veel te snel werkt. Ondanks alle medicijnen blijft hij sterk ontregeld en moet mijn schildklier operatief worden verwijderd; een operatie die ik zolang mogelijk probeer uit te stellen.

Per week gebruik ik ongeveer 8 tabletjes Aspartaam en drink ik 4 glazen Cola-Light. Niet zo veel dus, maar ik vraag me af of dit toch van invloed is geweest op al deze ziektes die ik heb ontwikkeld. En verder vraag ik me af of de sarcoïdose (een auto-immuunsysteem) veroorzaakt/verergerd kan zijn door Aspartaam.

Tot slot: als de Aspartaam werkelijk van invloed is geweest (ik ben natuurlijk nu ermee gestopt!) op het ontstaan en instant houden van mijn ziektes, dan is mij werkelijk en aantoonbaar kwaad gedaan. Het heeft een groot deel van mijn leven verpest...

Met vriendelijk groet,
V. B.

Antwoord

Hallo V.,

Het is mij precies hetzelfde vergaan als bij jou. Ik (wij) geloofden ook de reclames dat het beter was dan wat de natuur ons verstrekte.

Wat een ellende heb jij meegemaakt zeg en maak je nog steeds mee.

Je gebruikt dan wel niet zo veel aspartaam, maar 20 jaar lang is een hele tijd. Wellicht krijg je uit verborgen bronnen (zoals glucosestroop) ook nog extra aspartaam binnen.

Hartritmestoornissen zijn ook bij de FDA gemeld, zie de tabel www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Aspartaam verergerd auto-immuunziekten zoals sarcoïdose er ook een is. Het vernietigd namelijk het auto-immuunsysteem zodat mensen dan juist voor dat soort ziekten gevoelig worden of het verergerd een bestaande ziekte.

Over de schildklier kan ik je het volgende melden: GREED vs HEALTH: Which Will Win? by Dr. Lendon Smith skyrocketed. ASP is known to disturb thyroid function. The pituitary uses serotonin as its neurotransmitter to tell the thyroid what to do. ASP will inhibit the formation of .....

Zie het oorspronkelijke artikel op de Amerikaanse website van Dave Rietz over aspartaam. Wel een beetje Amerikaans, maar goede info. http://www.dorway.com/lsmith.php

Dan is er ook nog een forum over dit onderwerp

eGroups aspartame-related forums Public hyperthyroidism. Hyperthyroidism = Too Much Hormone Malfunction of the Thyroid Gland. An open forum for discussion on natural ways of curing Hyperthyroidism and preventing it http://www.dorway.com/egroups.php

Kijk ook een op Google onder hyperthereoidie misschien vind je bij een van deze adressen wel iets van belang.

Aspartaam heeft de levens en gezondheid van heel veel mensen negatief beïnvloed. Maar dat de EU en onze regering nog steeds vasthouden aan de door de FDA gestelde ADI dat blijft voor mij een raadsel. Het zal wel zo zijn dat ze of commissaris of aandeelhouder zijn, maar het is heel erg dat er zo met onze gezondheid gesold wordt.

Let ook op het gebruik van smaakversterkers (monosodiumglutaminaat/ mononatriumglutaminaat) want deze verergeren ook auto-immuunziekten en zorgen ook voor veel narigheid.From: T. B.
To: Aspartaam
Sent: Tuesday, July 29, 2003
Subject: Mijn vraag over aspartaam

Hallo Ed,

Laatst zag ik je nog op t.v. bij de smaakpolitie een progamma wat ik ook altijd volg.Misschien was dit wel een herhaling maar deze had ik dan gemist. Ik heb je al vaker gemaild ook i.v.m. die buurvrouw die zoetjes gebruikt en allerlei klachten heeft ,ik heb haar advies gegeven om er onmiddelijk mee te stoppen en inder daad het gaat langzamerhand beter met haar. ik ben zelf voor 90% genezen van de fybromialgie door geen toxines meer te nemen nu heb ik nog een vraag over glucosestroop was dat nou ook een verborgen naam voor aspartaam?

met vriendelijke groeten
Thea .B.

Antwoord

Hallo T.,

Wat een geweldig nieuws dat jij zelf voor 90% genezen bent van de fybromialgie. Je gebruikt toch zeker ook geen smaakversterkers meer? Ook de buurvrouw is door jouw hulp goed geholpen zeg.

Glucosestroop is meestal een verborgen bron. Daar moet je goed mee opletten want fabrikanten zijn 'slimme' jongens en door de glucosestroop hoeven ze dan niet op hun product te zetten dat er aspartaam in zit. Kijk ook maar eens naar het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/msg.phpFrom: F.H.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, July 30, 2003
Subject: Mijn vraag over aspartaam

beste heer gunneweg,

Sinds een maand heb ik onverklaarbare depressieve buien en voel ik me niet happy, zonder dat hier eigenlijk aanleiding voor is. Ik bedacht me dat dit begonnen is toen ik in plaats van veel cola, ice-tea ben gaan drinken. Met deze gegevens zijn we op internet gaan zoeken en kwamen we op de site van Aspartaam terecht. Ik heb sinds 1985 veel cola-light gedronken (4-5 glazen per dag) en ben daar eigenlijk van de 1 op de andere dag mee gestopt. Zou dit een oorzaak kunnen zijn van mijn klachten, mijn huisarts vond het zeer interressant en wilde zich in de materie verdiepen.? Voorlopig ben ik toch maar weer aspartaam gaan gebruiken om van dat rotgevoel af te komen, hoe lang zou dat duren ? Als het werkelijk zo is dan zou het verboden moeten worden en wensen we u veel succes met uw goede werk.

met vriendelijke groet, Y. en E.

Antwoord

Hallo Y. en E.,

Je hebt gelijk, want in Icetea zit ook aspartaam dus je bent eigenlijk nooit gestopt met het gebruik van aspartaam.

Aspartaam put de hoeveelheid serotonine in de hersenen uit, waardoor al die onverklaarbare klachten zijn ontstaan. Je moet gelijk stoppen met aspartaam door de 60-dagen-geen- aspartaam-test te doen. www.aspartaam.nl/info/test.php

Vraag maar eens aan je huisarts of hij op de website wil kijken naar http://www.aspartaam.nl/artsen daar staat belangrijke informatie voor artsen op.

Het 'rotgevoel' zoals jij dat noemt dat zijn ontwenningsverschijnselen, want aspartaam is verslavend door de methylalcohol die het bevat. Maar je moet zeker STOPPEN met aspartaam en door de zure appel heen bijten want anders raak je nooit die onverklaarbare klachten kwijt, en het is voor de rest zeer slecht voor je gezondheid. Kijk voor hulp maar naar de artikelen:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.phpFrom: H. de J.,
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, August 01, 2003
Subject: saccharine + andere zoetstoffen

Beste meneer gunneweg

Is saccharine volgens u net zo slecht, of is dit een alternatief wat in beperkte mate wel acceptabeler is, ik las ergens een flauw antwoord dat "eigenlijk" alle zoetstoffen gevaarlijk zijn, dit zal ook wel zo zijn, maar wat is in beperkte mate(zoetje in koffie 3x per dag) wel acceptabel en welke soorten, en welke soorten zijn echt niet acceptabel (aspartaam bijv en welke nog meer), en is er ook onderzoek naar saccharine geweest met negatief resultaat, mijn vraag is dus eigenlijk wat en welke soorten zijn in beperkte mate acceptabel, gaat u wel zo door met uw site, het ziet er goed en uitgebreid uit.

Graag zie ik op deze vraag een wat uitgebreider antwoord en ik zal u mijn bevindingen na de test kenbaar maken.

Antwoord

Hallo H.,

Bedankt voor de lovende woorden!

Sacharine is in beperkte mate goed te gebruiken. Sommige mensen vinden de nasmaak (bitter) niet zo fijn maar als je dat geen probleem vindt.

Ik heb een onderzoek gelezen (wat ik helaas niet meer terug kan vinden) dat sacharine al meer dan 100 jaar bestaat en dat het enige nadeel dat ze hebben kunnen vinden is dat het bij een enorme hoeveelheid, toegediend aan proefdieren er 1 rat was met blaaskanker. Maar bij een hoeveelheid van 3x per dag lijkt sacharine mij tamelijk safe.

Acesulfaem-K is echter weer niet zo best omdat het een gechlorineerde basis heeft te vergelijken met het verboden DDT, dat om die reden van de markt is gehaald.

Neotame = de nieuwe naam voor aspartaam weer 100 keer zoeter

Sucralose, hier staat een artikel over op de website

Cyclamaten mogen niet in grote hoeveelheden gebruikt worden, kunnen dan schadelijk zijn

Ook nog een artikel over de zoetstof Stevia die gezond is voor diabetes patiënten

www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.phpFrom: G. K.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, August 01, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

Allereerst, komplimenten met uw site.

Bij toeval las ik erover. Heb sinds vanmorgen op internet alles wat maar met aspertaam te maken heeft opgezocht. ik vraag mij af of de gezondheidsklachten van mijn man niet ook te maken hebben met een overmatig gebruik van aspartaam en aanverwanten. Hij klaagt over opvliegers, zenuwachtig gevoel, naar voelen, duizeligheid, gewrichtsklachten, koud zweet. Volgens de dokter kon het van alles zijn. Hij heeft het advies gegeven bij een aanval het voorgeschreven medicijn in te nemen. Volgens hem zou het met evenwichtstoornis te maken kunnen hebben. Zelf denk ik nu dat het weleens zou kunnen zijn omdat mijn man de laatste tijd erg veel waterijs , zeker 4 tot 5 per dag, (met al zijn toevoegingen) en per dag wel 12 suikervrije kauwgums eet. Na het lezen over aspartaam heb ik in de voorraad in huis eens gekeken waar zoal aspartaam en de E 600 stofffen inzitten. In veel te veel dus. Vanaf vandaag gebruiken we geen zoetstof meer, jammmer voor de lijn, denk ik, en geen kauwgum en suikervrije frisdranken. We moeten maar overschakelen of fruitsappen e.d. Ik ga ook op zoek naar Stevia, dat is wel veilig? Glucosestroop/siroop trof ik ook aan op ontzettend veel producten. Zit daar altijd iets van schadelijke stoffen in? U veel succes met uw site. Wij laten u weten of mijn man's klachten verminderen.

Groeten G. K.

Antwoord

Hallo G.,

Bedankt voor de complimenten.

Ik denk wel dat de klachten van je man veroorzaakt worden door het gebruik van aspartaam. Vooral aspartaam uit kauwgom wordt heel snel in het bloed opgenomen, denk maar aan het tabletje onder de tong voor hartpatiënten. Wij zijn zelf ook aan de lijn en eigenlijk valt het wel mee, ja mijn vrouw is ook gek op kauwgom en dat is wel moeilijk. Stevia is inderdaad wel veilig maar is zoals je misschien weet in Nederland verboden ten gunste van aspartaam. Er staat een artikel over Stevia op de website www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php Er is ook een website waar het je er meer over te weten kunt komen www.steviva.com nog een website over Stevia is

http://www.stepa.be/nederlands.php#Adressen

Dit is een Belgische firma die Stevia verkoopt onder de naam Stepa. Ik vind dit zelf erg goed en gebruik het al weer jaren. Je doet erg lang met een flesje.

Glucosestroop is een verborgen bron van aspartaam. Fabrikanten hoeven dan niet op hun product te zetten dat het aspartaam bevat.

Ik zou het inderdaad fijn vinden nog eens wat van u te horen.From: F.,
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, August 04, 2003
Subject: Mijn vraag over aspartaam

Hallo .........

Ik ben uw website via mijn zoon gaan lezen,ik zelf wist het bestaan van deze website niet af,mijn zoon en ik zijn ons werkelijk (rot)geschrokken sorry voor het taal gebruik.Ik zelf wist niet dat er zoveel nadelen aan vast zaten,het is puur vergif.Ik heb zelf ook nogal light producten gedronken,inmiddels al een aantal jaren niet meer,maar wel andere producten o.a melk producten champagne pils,limonnade siroop en ook zoetjes.ik heb het gelijk allemaal weggegooid toen ik het had gelezen Er zullen nog wel producten zijn waar het nog in zit,maar daar let ik nu wel op. Ik vind het een goede en duidelijke website,het leest vrij gemakkelijk,en dat is wel zo belangrijk. Maar ik heb twee vragen: Ten eerste,in de lijst van producten staat aqua fresch natural whitening kauwgom,geldt dit ook voor de tandpasta met de gelijknamige naam. Ten tweede,in lijst medicijnen staat ook Spidifen 400 mg Ibruprofen,geldt dit voor alle Ibruprofen producten

groetjes,

F. S

Antwoord

Hallo F.,

Bedankt voor de complimenten, fijn dat je het een duidelijke website vindt.

De mogelijkheid bestaat zeker dat aqua fresch natural whitening tandpasta eveneens aspartaam bevat. Ik weet het (nog) niet. Het beste kunt u op de ingrediënten kijken en zien of het woord aspartaam, E951 en/of de tekst "Bevat een bron van phenylalanine".

Ik verwacht niet dat alle Ibuprofen producten aspartaam bevatten maar het blijft altijd opnieuw een kwestie van opletten. Vaak worden zulke kleine lettertjes gebruikt dat het zonder een vergrootglas niet meer is te lezen.From: T. R.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, August 06, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

Hoi, ik lees vandaag voor het eerst deze site, en krijg bevestigd wat ik eigenlijk altijd in mijn achterhoofd gevreesd heb. In 1985 werd bij een bedrijfdkeuring bij mij suikerziekte vastgesteld. Ik dronk eigenlijk al een aantal jaren "Teb-cola", ik geloof de eerste suikervrije cola in Nederland. Vanaf het moment dat cola light met aspartaam werd ingevoerd, heb ik tot nu aan toe, DAGELIJKS, 1,5 tot 2 liter cola light gedronken, omdat dat het enige is dat ik lekker vind en als diabetespatient mag hebben. Zoetjes in thee vind ik vies en de hele dag waterdrinken maakt je zo gammel...

Affijn, nu ben ik 43, en heb een uiterst gammele gezondheid. Dat begint dus met suikerziekte. Dit kan erfelijk bepaald zijn van moeders kant, maar het was dus ouderdomssuiker die ik in tienertijd al kreeg. Waarschijnlijk door licht overgewicht dacht ik. Drie zussen van me, in leeftijd niet veel verschillend, hebben geen diabetes, drinken ook niet veel light dranken. Inmiddels heb ik al jarenlang medicijnen voor hoge bloeddruk, psoriasis in lichte vorm, neuropathie (complicatie bij diabetes, geen gevoel in de huid van de voeten, een chronisch vitamine B12 gebrek waar ik mezelf elke 6 weken een injectie voor geef, langdurige depressie die met medicijngebruik niet of nauwelijks verbeteren, extreme vermoeidheid en dit al jarenlang, geheugenverlies zo erg dat ik me soms niet eens meer kan herinneren wat ik gisteren gedaan heb. Soms vertel ik een paar keer achter elkaar hetzelfde en als goede bekenden op vakantie zijn geweest dan kan ik me niet herinneren waar ook al weer naar toe. Heel vervelend.

Mijn zicht is dan weer slecht, dan weer goed, dus als ik eenmaal een bril heb dan is een half jaar later dit niet meer nodig en irriteert het ding. Mijn ogen hebben inmiddels schade opgelopen door de diabetes alsmede door de hoge bloeddruk.

Twee maanden geleden kreeg ik te horen dat ik het beginstadium van macula degeneratie heb, een ziekte die normaliter alleen bij mensen voorkomt boven de 55-60. Deze ziekte is ongeneeslijk en je wordt blind. Niemand weet wanneer. En het heeft volgens de oogarts niets te maken met diabetes. Ik voel me daarnaast al jaren slap en moe, heb geen spierkracht en ben net een oude vrouw.

Ik zing al 20 jaar in een band, en de teksten die ik al zoveel jaren zing, weet ik soms ineens niet meer. Daarvoor moet ik nu elke keer een standaard met tekstmap voor me hebben om plotseling geheugenverlies op te kunnen vangen, maar ik baal daar natuurlijk ontzettend van, want het komt erg onprofessioneel over. O ja, en nachtblind ben ik ook nog, ik kan in het donker niet autorijden en zie alleen maar schitteringen en schimmen.

Ik heb het verder altijd zo verschrikkelijk warm, ik word er niet goed van. In de overgang ben ik niet, dat is getest, mijn suiker en bloeddruk zijn goed ingesteld dus dat is het ook niet, maar zelfs in de winter moet ik nog een ventilator op mijn buro hebben op de zaak omdat de 21 graden gewoon te warm is voor mij. Als ik het zo warm heb ga ik me steeds beroerder voelen, met een ijskoude huid maar zwetend als een otter. Bij optredens sta ik nog geen twee minuten op het podium of het water loopt voornamlijk van mijn hoofd af. Kletsnat haar heb ik dan. Na afloop krijg ik het koud en krijg ik de ene kramp om mijn ribbekast na de andere, wat heel pijnlijk is.

Inmiddels heb ik een zoontje van 6 jaar, en gedurende de zwangerschap heb ik natuurlijk ook hele dagen cola light met aspartaam gedronken. Het is gelukkig redelijk goed gegaan allemaal, behalve dat de navelstreng slechts twee grote bloedvaten had in plaats van 3. Hij heeft er volgens de artsen niets aan overgehouden maar waar dit door is ontstaan weet niemand. Hij is erg druk en beweeglijk, men dacht in het begin zelfs dat hij adhd had of de neiging daartoe. Nu niet meer gelukkig, hij is er een te happy mannetje voor, maar druk is hij wel. Soms niet te kalmeren, steeds bewegend onrustig. Ik ben er achter gekomen dat hij in een tornado verandert als hij chocola of cola heeft gehad. Dat hebben we dus uit zijn dieet gehaald en je merkt wel verschil. Het zal me niet verbazen als hij door mijn aspartaamvergiftiging ook een deel heeft meegekregen. Hem geef ik soms nu wel eens sinas light omdat ik het ook vreselijk vind dat in de frisdranken zo ontzettend veel suiker zit. Ik wil niet dat hij overgewicht krijgt en dacht het zo te kunnen voorkomen, maar dit schijnt niet de manier te zijn.

Ik ben heel verontwaardigd dat de heren artsen en wetenschappers niet verder kijken dan de neus lang is. Als ik al bij de internist kom en klachten vermeld waar hij niks mee kan, zegt hij, nou de suiker is verder prima geregeld, ga maar naar je huisarts. Het zal wel aan je depressiemedicijnen liggen. Zijn terrein is gedekt en een ander zoekt het maar uit. Soms zou ik wel eens met de hele medicatiekraam willen stoppen, zomaar niks meer gebruiken. Ik vraag me af wat er dan zou gebeuren.

Je ziet het, een hele waslijst en het ergste daarvan is, dat ik er al jaren van overtuigd ben dat ik maar een kort leven zal hebben. Dat ik vandaag of morgen te horen krijg dat ik kanker heb en binnen 6 maanden weg ben. Soms vind ik dat niet eens erg, als ik heel egoistisch denk, waar ik me dan ook diep voor schaam, want mijn manneke en husband hebben me nodig en houden van mij, en ik van hen.

Dankjewel voor je website en je waarschuwing.

Ik weet bij God niet hoe het verder zal verlopen, ik hoop dat ik de cola light en aspartaam in het bijzonder, kan boycotten en dat ik er iets anders voor in de plaats kan vinden om te drinken. Om in lichte mate suiker te gebruiken is immers geen probleem, zoals de moderne diabetesdeskundigen al weten, als het maar niet puur is maar verpakt, bv. in koek. Eigenlijk is het toch erg he...dat je als consument je maar afhankelijk moet opstellen van de ``onderzoekers`` en je volledig bent overgeleverd aan hun beoordelingsvermogen. Ik hoop dat nog vele vele mensen je website lezen.

Groetjes van een ` old wief..`

Antwoord

Hallo T.

Als ik het zo uit reken gebruik je al tientallen jaren aspartaam. Ik denk toch dat je met dat vergif deze zoetstof, direct moet stoppen, hoe moeilijk dat ook zal zijn, wil je je gezondheid niet verder ondermijnen. Aspartaam kan namelijk diabetes veroorzaken en dat zou bij jou wel eens het geval geweest kunnen zijn. Die "gammele gezondheid" is vanuit de hoeveelheid Light die je hebt gedronken ook goed te verklaren. Ga maar een direct beginnen aan de 60-dagen- geen-aspartaam-test www.aspartaam.nl/info/test.php

Dan kom je gelijk van de regen in de drup zal ik je maar gelijk vertellen. Van de ene op de andere dag krijg je waarschijnlijk ontwenningsverschijnselen omdat aspartaam verslavend werkt. (je kent het gezegde waarschijnlijk wel zachte dokters maken stinkende wonden). Kijk maar eens naar de artikelen:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

Aspartaam breekt de hoeveelheid serotonine in de hersenen af, waardoor depressies ontstaan. Regelmatig hoor ik ook dat de depressie medicijnen een interactie hebben met aspartaam wat weer niet goed voor iemand is.

De extreme vermoeidheid en het jarenlange geheugenverlies (staan op nummer 9 en 10 van de lijst met bijverschijnselen) www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php Zodra je gestopt bent met aspartaam is het zeer goed mogelijk dat deze verschijnselen omkeerbaar zijn. Ook de oogklachten kunnen verbeteren, als er tenminste niet te veel schade is aangericht. Je ogen hebben minder schade opgelopen door de diabetes, maar veel meer door de aspartaam. Aspartaam bevat methylalcohol dat in het lichaam wordt omgezet in formaline en dat komt door de snelle stofwisseling van de bloedvaten van het oog hier terecht. (Ter verduidelijking: Mensen die vroeger spiritus dronken werden blind.)

Specialisten weten tot op dit moment nog steeds niet dat aspartaam zoveel klachten geeft, of ze willen het niet weten?

Slap, moe en geen spierkracht zullen waarschijnlijk ook wel verbeteren. De nachtblindheid durf ik niets over te zeggen. Ik denk dat die extreme warmte waar over je spreekt te maken heeft met de vermoeidheid en de slapte.

Je mannetje moet je zeker N O O I T meer aspartaam toedienen. Hij heeft waarschijnlijk toch wel enigszins problemen door de zwangerschap, erg genoeg, maar als je hem dan nu nog steeds sinas light geeft help je hem daar zeker niet mee. In sinas light zit bijna twee keer zoveel aspartaam. Kinderen van moeders die aspartaam gebruikten tijdens de zwangerschap vertonen inderdaad ADHD-achtige klachten en zul je dus op moeten passen met chocola, snoep en aspartaam.

Je moet zeker niet met wat voor medicijnen dan ook zomaar stoppen. Zodra het beter met je gaat kun je altijd nog met je arts overleggen.

Die gedachten over dood en kanker komen voort uit de depressie en als je een tijd lang gestopt bent met aspartaam worden deze gedachten vanzelf beter. Maar hoe moeilijk het ook zal zijn om met aspartaam te stoppen, JE MOET STOPPEN!!!! Dan drink je maar geen limonade en doe je een scheutje citroen in water heb je een ander smaakje, of een scheutje vruchtensap.

Laat je nog eens wat van je horen hoe het verder met je gegaan is. En.... niet de moed verliezen denk om je twee mannetjes.

Antwoord van T.R.

Hallo Ed, dankjewel voor je reactie.

Ik was er al een paar dagen hoteldebotel van en er vallen allerlei puzzelstukjes in elkaar. Dat ik volledig zal genezen van alle kwalen durf ik niet te hopen, maar de oogziekte, moeheid, spierzwakte, vergeetachtigheid en depressie zie ik wel degelijk als een direkt gevolg van aspartaamvergiftiging en ik verwacht daar zeker sterke verbetering in.

Mijn diabetes is gelukkig goed ingesteld (tot nu toe), maar wel met behulp van veel insuline en medicijnen, waardoor je weer dikker wordt, waardoor je weer meer medicijnen nodig hebt, en waardoor je weer meer honger krijgt, meer eet en weer dikker wordt... kortom een neergaande spiraal waar ik al jaren in zit De gevolgen van de diabetes (aan voeten, nieren en ogen) beginnen zich te openbaren.

Daarbij ben ik dus een prototype van de gevolgen van aspartaamgebruik omdat ik vanaf de invoer van aspartaam in 1983, ELKE DAG 2 liter cola light dronk (en verder niets anders!), en ook veel suikervrije kauwgum met aspartaam heb gebruikt. Daarom geef ik je uiteraard bij deze toestemming om mijn verhaal in de website op te nemen.

Ik moet op 1 september a.s. een operatie ondergaan aan een van mijn voeten (vastzetten van een paar gewrichten ivm een fractuur), dus ik wil vooraf niet mijn hele stofwisseling op de kop zetten, maar ik hoop een week later thuis te komen en vanaf dat moment ga ik aan het water en verdwijnt de aspartaam uit ons huis. De zoetjes heb ik al weggegooid, want zelfs mijn visite wil ik het niet voorzetten. Dan maar een beetje (bruine) suiker of geen suiker, maar ik ga ze niet bewust gif geven.

Mijn zoontje krijgt sinds vorige week helemaal geen aspartaam meer. Ik laat het zo veel mogelijk mensen weten, waarvan ik weet dat ze lightprodukten of aspartaam gebruiken, zoals al mijn zussen bijvoorbeeld, vriendinnen en collega's. Over een tijdje laat ik je weer weten hoe het dan allemaal gaat. Ga zo door met je campagne, ik sta hier volledig achter ben blij dat ik deze site gevonden heb.

groetjes, T.From: K.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, August 15, 2003 9:33 PM
Subject: aspartaam-vrije producten

Beste meneer,

Nadat ik uw artikel heb gelezen, ben ik ook huiverig geworden voor het gebruik van levensmiddelen met aspartaam. De laatste tijd koop ik veel light-producten, mede doordat mijn oudste dochtertje aanleg heeft om aan te komen. ( ze eet ook graag koek en snoep). Ik wil nu alternatieve producten kopen maar ik zou graag willen weten in welke frisdrank, koek en snoep geen aspartaam zit.

Ik heb het lijstje bekeken met producten die dit wel bevatten maar volgens jullie artikel zijn er heel veel etiketten van drink-en etenswaren waarop dit niet vermeld staat, zodat ik veel kans heb dat ik mijn kinderen uiteindelijk toch nog verkeerde dingen laat eten.Bestaat er ook een lijstje met "aspartaam-vrije"producten"?

Ook wil ik graag weten of de volgende zoetstoffen ook schadelijk zijn zoals:maltitol. lactitol, sorbitol, xylitol, saccharine, cyclamaat, acesulfaam,glucose, fructose en saccharose.

Alvast bedankt voor uw reaktie.

H.N.

Antwoord

Hallo K.,

Aspartaam houdende dranken en voedingsmiddelen helpen zeker niet bij een dieet om af te vallen zie:

www.aspartaam.nl/artikelen/afvallen.php

Een lijst met "aspartaam-vrije producten" zou reclame betekenen voor die producten en dat betekent het vermengen van belangen. Mijn website zou dan niet meer serieus genomen kunnen worden.

Alle kunstmatige zoetstoffen hebben min of meer bijwerkingen. Als u ze dus wilt gebruiken zult u dat zeer beperkt moeten doen. Acesulfaam-k heeft een gechloreerde basis, net zoals DDT dat in Nederland jaren geleden verboden werd. Deze zoetstof zou ik zeker niet gebruiken.

Aspartaam beschadigd het centrale zenuwstelsel. Let dus heel goed op etiketten en op reacties van uw lichaam, zodat u weet wanneer er verborgen aspartaam in een product voorkomt.pijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!