Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(8)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >

From: R. de H.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, February 11, 2003 9:56 PM
Subject: Mijn eigen verhaal

Hallo R.,

sinds een tiental jaren gebruik ik aspartaam als vervanger voor suiker. Ik heb aanleg om dik te worden, en daarom gebruik ik zoveel mogelijk alternatieven. Sinds anderhalf jaar echer heb ik toenemend last van gevoelloosheid in de beide voeten , m.n. in de tenen, De laatste tijd merk ik ook gevoelloosheid in de vingers, Soms is het zelfs wat pijnlijk. Ik heb steeds aspartaam gebruikt, ook nadat ik vorig jaar deze site heb gezien. Ik heb daarna in het ziekenhuis allerlei onderzoeken ondergaan ( EMG, bloedonderzoek op vitaminetekort, diabetes onderzoek ) doch er was geen oorzaak te vinden voor de toenemende gevoelloosheid. Ik ga nu toch sterk twijfelen aan aspartaam en heb me voorgenomen in ieder geval een andere vervanger voor suiker te gaan zoeken. Ik hoop zo op langere termijn van mijn klachten af te komen,

groet
R.de H.s,

Antwoord

Hallo R.,

Bedankt voor je eigen verhaal.
Als je al zo lang aspartaam gebruikt dan kan het haast niet anders dan dat er klachten ontstaan. Je hebt het nu over gevoelloosheid in beide voeten en sinds kort ook in de vingers. Dit valt onder de neurologische verschijnselen en deze klacht staat nr. 10 op de lijst met belangrijkste symptomen van aspartaam vergiftiging. Op nr. 18 staan de klacht verdoofd gevoel. Het is een al jaren gehoorde klacht dan geen enkel onderzoek, ook niet de onderzoeken die jij noemt zoals EMG, MRI en als die andere geld verslindende onderzoeken geen oorzaak kunnen aanwijzen. Maar er zijn jammer genoeg maar weinig artsen en specialisten te vinden die op de hoogte zijn van de gevaren van aspartaam gebruik op de lange duur.

Het is heel goed dat je de 60-dagen-geen-aspartaam-test gaat doen, want dat is de manier om te ontdekken welke verschijnselen daardoor zullen verdwijnen. Drink in ieder geval veel water om de gifstoffen die zijn opgeslagen in je lichaam zo snel mogelijk te verwijderen.

Op de website staat een artikel over Stevia en dat is een "echt" plantaardige zoetstof die je nog beter kunt gebruiken dan al die andere kunstmatige zoetstoffen.

Heb je nog meer klachten door het gebruik van aspartaam. Kijk een op de website naar: www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Je zult wel rekening moeten houden met ontwenningsverschijnselen omdat aspartaam verslavend werkt, maar ook daar is op de website een artikel over te vinden.

Succes, en laat nog eens wat van je horen.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: S. L.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, February 17, 2003 9:10 PM
Subject: Mijn eigen verhaal

Hallo,

hier schrik ik wel even van zeg! Ik ben migraine patient en dronk veel cola light. Nadat ik daarmee gestopt was verminderde de klachten duidelijk. Ik dacht door de caffeine, maar het zou dus ook goed kunnen door de aspartaan. Nu ben ik net mijn nieuwe migraine tabletten aan het bekijken, raad eens wat daar inzit: aspartaan!!! Daar viel ik stijl van achterover!!! Ik hoop dat ik voorlopig nog aanvalvrij blijf, dan hoef ik ze niet te proberen!!

Groeten S.

Antwoord

Hallo S.,

Het beste is om de 60-dagen-geen-aspartaam-test te doen zodat je zeker weet dat je geen aspartaam naar binnen krijgt. www.aspartaam.nl/info/test.php

Welk middel heb je van je arts gekregen? Ik zou in ieder geval aan hem vragen of je er niet een ander middel voor kunt krijgen omdat je overgevoelig bent voor aspartaam. Print dan het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/hoofdpijn.php uit en geef dat aan je arts. Als hij geïnteresseerd is dan kun je hem verwijzen naar de website met een speciale pagina voor artsen www.aspartaam.nl/artsen/

Ja het is eigenlijk best wel vreemd dat fabrikanten van geneesmiddelen die kunnen weten dat aspartaam een vergif is het dan toch in hun medicijnen verwerken.

Gebruik je al lang produkten met aspartaam?

Mocht je nog vragen hebben dan kun je ze altijd mailen.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: F. de R.
To: producten@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, February 18, 2003 12:52 PM
Subject: Producten met aspartaam

Kunt u ook iets vertellen over Aspartaam,

Is dit zo,n schadelijk product ?

F. de R.

Antwoord

Hallo F.,

De kunstmatige zoetstof Aspartaam is in Europa ingevoerd zonder gedegen onderzoek naar eventuele gevaren die aan dit voedingsadditief verbonden zouden kunnen zijn. Doordat het om een door de EU goedgekeurde hulpstof gaat lijkt het onmogelijk om de gevaren voor de Nederlandse bevolking onder ogen te zien.

Degenen die het gebruik van de zoetstof ondersteunen zeggen dat de twee aminozuren phenylalanine en asparaginezuur die te zamen 90% van aspartaam vormen, een onschuldig en natuurlijk onderdeel vormen van ons dieet. Phenylalanine en asparaginezuur zijn aminozuren die normaal voorkomen in de voeding die we eten: ze kunnen echter alleen dan als natuurlijk en ongevaarlijk beschouwd worden bij gelijktijdig gebruik met andere aminozuren. Ze komen het centrale zenuwstelsel binnen in abnormaal hoge concentraties, waar ze als neurotransmitters werken en de zenuwcellen dusdanig stimuleren dat deze kunnen afsterven en het afsterven van de cellen veroorzaken. De giftige effecten van deze aminozuren, wanneer ze apart van andere aminozuren worden gebruikt, (dus zonder ons normale eten er omheen), kunnen hoofdpijn, geestelijke verwarring, evenwichtsproblemen en mogelijk ook epileptische insulten veroorzaken.

Veel zorgwekkender is de 10 procent aspartaam die als methanol (methylalcohol) in de bloedsomloop komt. Volgens richtlijnen die ook in Nederland gelden mag men niet meer dan 7,8 milligram per dag van deze gevaarlijke stof binnenkrijgen. Een liter met aspartaam gezoete frisdrank bevat ongeveer 56 milligram methylalcohol, of acht maal de limiet.

Met vriendelijke groet
Ed Gunneweg

From: F. de R.
To: Aspartaam
Sent: Tuesday, February 18, 2003 2:01 PM
Subject: RE: Producten met aspartaam

Hallo Ed,

Enorm bedankt voor je reactie, zelf drink ik elke dag Cola Light al jaren lang.

Verleden jaar 17 februari kreeg ik een enorme storing van mijn evenwicht.

Ik viel om, alles draaide sneller dan een draaimolen in het rond.

Heb dagen in mijn bed liggen kotsen, volgens de huisarts heerste er een virus in het evenwichtsorgaan.

Ben uiteindelijk 4 weken thuis geweest, ben nooit meer helemaal de oude geworden, nog steeds vaak ligt in mijn hoofd en duizelig.

Er is een scan gemaakt en daar zag de prof wat hele kleine witte stipjes, zou misschien een heel lichte herseninfarct geweest kunnen zijn.

Slik nu elke ochtend een klein aspirientje Ascal 32

Ga nu maar stoppen met die Cola troep.

Bedankt voor je informatie.
F. de R

Antwoord

Hallo F.,

Die zelfde verschijnselen heb ik zelf zo'n acht jaar geleden ook gehad. Je weet niet wat je overkomt en ik hoop het ook nooit meer mee te maken. Ik kwam toen toevallig in contact met Betty Martini uit Amerika en ik heb toen de Nederlandse afdeling van Mission Possible opgezet die strijd leveren tegen de zoetstof aspartaam en smaakversterkers die ongeveer dezelfde werking hebben.

Je zou de 60-dagen-geen-aspartaam-test moeten doen dan merk je vanzelf of je problemen verbeteren en zo ja wat er nog meer voor problemen zijn (geweest). www.aspartaam.nl/info/test.php

Aspartaam geeft wel overgevoeligheid voor een heleboel chemische stoffen maar is zelf vergif, wat de autoriteiten er ook van zeggen.

Kijk nog eens wat op de website rond en als je nog vragen heb dan hoor ik het wel.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: D. S.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, February 20, 2003 4:41 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Mijnheer,

Mijn echtgenote en ik, hebben met aandacht de site over aspartaam gelezen en geloven er sterk in.

Gisteren hebben wij het bij Reader's Digest bestelde boek " VERSTERK UW IMMUUNSYSTEEM" ontvangen en wat lezen wij daar letterlijk in: (blz. 241)

1) Aspartaam, de zoetstof in suikervrij snoepgoed en suikervervangers, levert geen gevaar op voor onze gezondheid. Naast een foto van een doosje waarop vermeld staat Canderel.

2) Onder : "Geen reden voor paniek": punt 6, van tien ongegronde angsten die u rustig van u af kunt zetten:

Suikervrije zoetstoffen veroorzaken multiple sclerose: Volgens dit beangstigende bericht wordt de veelvuldig toegepaste zoetstof aspartaam in het lichaam afgebroken tot methanol, een giftige stof die multiple sclerose (MS) zou veroorzaken. * De waarheid (Volgens dit boek...): Deskundigen op dit gebied zeggen dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs bestaat voor een verband tussen aspartaam en MS.

Wij overwegen van ons recht gebruik te maken om binnen de 7 werkdagen te laten weten dat wij afzien van de aankoop van dit boek.

Geeft U ons daarin gelijk?

Vriendelijke groeten,
E. en D. S.

Antwoord

Hallo E. en D.

, De tekst van het boek dat jullie aangeschaft hebben lijkt meer ingegeven door de PR industrie van de zoetstoffabrikant. Ik denk niet dat er mensen zitten wachten op zulke teksten.

En dan ook nog onder de titel "VERSTERK UW IMMUUNSYSTEEM". Eigenlijk zou zo iets verboden moeten worden.

Maar ja dat denken de zoetstof fabrikanten natuurlijk ook van mijn website. Het grote verschil is dat alle gegevens die op mijn website staan over de gehele wereld te controleren zijn op juistheid.

Waarom denken jullie dat er tegen de websites in Amerika en tot nu toe ook tegen mijn website geen actie wordt ondernomen? Dat komt omdat alle bewijs dat op deze websites staat niet is aan te vechten door deze fabrikanten.

Hebben jullie het artikel op de website al gelezen over de Consumentenbond? Dat is ook iets dat ik niet kan geloven. Een bond die in zijn vaandel heeft het voorlichten van de consument zegt dat er geen gevaar zit in de zoetstof aspartaam. En als dat nou de eerste keer is dat ze dat roepen, maar toen ik ze enige tijd geleden daarover een brief schreef antwoordde men niet, ook niet na nog twee vervolg brieven.

Het doosje Canderel in dat boekje moet eigenlijk al genoeg bewijs zijn dat het gewoon is geschreven in opdracht van deze firma. Dat is namelijk nog de enige manier die overblijft om de "anti-aspartaam-websites" belachelijk te maken en de onwetende consument op het verkeerde been te zetten, met de mededeling: "Geen reden tot paniek."

In het boek staat dat het niet waar is dat: "Suikervrije zoetstoffen multiple sclerose veroorzaken" en in wezen hebben ze dan ook gelijk.

Ik zal het uitleggen. De zoetstof aspartaam tast het immuunsysteem aan en daardoor kan een ziektebeeld ontstaan dat de verschijnselen vertoont van een patiënt die MS heeft. Stopt zo iemand dan met aspartaam dan verdwijnen deze verschijnselen meestal volledig.

Het is jammer maar waar, artsen weten niet wat er allemaal door aspartaam kan ontstaan. Komt er dus iemand met onverklaarbare klachten, ook niet te ontdekken door scans ander onderzoeken dan plakken ze hem maar een etiket op. Dat kan zijn MS of het vermoeidheidssyndroom enz enz.

De "deskundigen" uit uw boek hebben dus in zekere mate gelijk. Maar je zult de verschijnselen van MS maar vertonen en je net zo ziek voelen... daar wordt niet over gepraat. Ze zijn volgens mij in het boek net zo onduidelijk als de Consumentenbond. Er worden geen onderzoeken en geen wetenschappers, geen artsen.... geen enkel bewijs aangedragen voor hun stellingen.

Zo... dat moest me even van het hart.

Ik hoop dat u de juiste beslissing neemt, stuur dat boek terug, het is zonde van uw geld.

Ik hoop wel dat u nog vaak op de website gaat kijken en als u dan nog vragen heeft kunt u ze altijd stellen.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegBericht in het Gastenboek op de website
nl@hotmail.com
21-02-2003

En nu nog een wetenschappelijk onderbouwd bewijs.... en dan praten we verder.... Als het gif mocht zijn dan zou het ook niet in levensmiddelen worden gebruikt... of??? Dan is het geloof gehalte wat hoger

Antwoord

Beste ...???

Nu eerst de website wat beter bestuderen .... en dan praten we verder.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: P. P.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Saturday, February 22, 2003 7:19 PM
Subject: storm in glas water

Ik ben een groot voorstander van voedingsleer, vooral op scholen. We leren alles; taal, rekenen, schrijven, aardrijkskunde, geschiedenis maar niet wat we in onze mond moeten stoppen. De gemiddelde nederlander kan niet opnoemen waar een goede maaltijd qua voedingswaarde (koolhydraten, vetten, eiwitten) uit moet bestaan. Je site kwam ik bij toeval tegen en ik irriteer me eraan dat alle opgenoemde klachten te wijten zouden zijn aan Aspartaam. Wat mij opvalt aan de apartaamgebruikers in dit forum is dat de klachten tussen de oren zitten. Dat mensen dikker worden omdat ze zoetstoffen gebruiken is voornamelijk te wijten aan het excuus om meer te snoepen omdat ze TOCH zoetstoffen in koffie/thee/limo gebruiken. Als je 2 a 3 liter cola light naar binnen gooit per dag ben je toch zowiezo niet goed bij je verstand. Hoeveel cafeine denk je dat daar in zit en denk je dat je daar lekker van slaapt en je goed van gestel door gaat voelen. Aspartaam heeft een gemiddelde zoetheid die 150-200 keer zo sterk is als de zoetkracht van gewone suiker. Sommige mensen gebruiken 25 zoetjes per dag, gebruikte ze voorheen 4000 klonten suiker???? Ik vind het ook een schande om MS te wijten aan aspartaam, terwijl daar geen bewijzen voor zijn.

Verder over de ADI-waarden: Voor aspartaam gelden 2 verschillende ADI- waardes, 40 mg/kg/dag voor de stof zelf, en een lagere van 7.5 mg/kg/dag voor het afbraakproduct diketopiperazine. Voor een gemiddelde mens van 70 kilo kom je met de laagste ADI waarde uit op 525 mg/dag, overeenkomend met 75-125 gram suiker aan zoetkracht. Om deze lage ADI te halen moet een mens per dag eten/drinken : 4 liter frisdrank, of 320 kauwgumtabletten, of 133 zoetjes, of 12 liter vruchtenyoghurt. Voor de hoge ADI dus alles 4.5x zo veel. De meeste mensen eten dit uiteraard niet, maar zelf bij combinaties van al deze stoffen wordt in Nederland zelden de ADI gehaald. En zeker niet dagelijks.

Stop deze sekte!

Antwoord

Hallo P.,

Wat mij altijd opvalt van de mensen die zeggen voor het gebruik van aspartaam te zijn is dat ze altijd zo goed op de hoogte zeggen te zijn van de "feiten".

Uiteraard zijn al die "feiten" afkomstig van de public relation van de fabrikanten van de zoetstof.

Ben je soms in dienst van deze fabrikanten om zodoende de mensen die echt last hebben van de zoetstof aspartaam in een kwaad daglicht te stellen. Want het zijn allemaal zeer ongefundeerde uitlatingen die je doet. Het is volkomen duidelijk dat je maar een kant van het verhaal wil belichten en dat is de kant die jij wilt horen.

De meeste grote "voorstanders" van voedingsleer (diëtisten) weten helemaal niets af van de zoetstof aspartaam, noch van de smaakversterkers die we allebei "zenuwgif" mogen noemen.

Het is natuurlijk best mogelijk dat je door onkunde, of gewoon dommigheid zo'n ongefundeerde kritiek geeft op dingen waar je absoluut geen verstand van hebt.

Om dan van mensen die zoveel problemen met hun gezondheid hebben te zeggen "dat het tussen hun oren zit" om ze zo laag en zo onder de gordel te raken. Sorry hoor maar mensen die dat over hun medemens denken of zeggen moeten nog een heleboel van het leven leren en dat zal zeker bij jou niet op een gemakkelijke manier gaan.

Je bent zeker wel heel erg trots op je zelf dat je op deze manier mensen ervan beschuldigt lid te zijn van een sekte.

Je bent trouwens niet op de hoogte van de inhoud van het woord sekte, ander had je dat zo niet genoemd.

Wat bij jij ongelooflijk van je eigen gelijk overtuigd zeg. Je zou dat bijna fundamentalistisch kunnen noemen zo eng komt dat over. Jouw soort zou mensen om een andere mening kunnen vermoorden. Dat vind ik pas eng.

Ga eerst maar eens goed op het onderwerp studeren, ga terug naar die school waar je zo veel kunt leren en waar jij zo'n voorstander van zegt te zijn en komt dan nog eens terug.

Slaap lekker verder

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: r. s.
To: Ed Gunneweg

Sent: Friday, February 21, 2003 2:51 PM Subject: DSM´s standpunt nav jouw brief aan mevr. Borst d.d. 2001???

Beste Ed,

Onlangs jouw vorderingen nog eens bekeken. Kwam bijgevoegd document verstop op een DSM-server tegen.

Ken je dit stuk. N.a.v. van onze wederzijdse mailing in 2000/2001 schijnen DSM en mevr. Borst overlegd te hebben zo te zien.

Groeten,
R. S.

Antwoord

Hallo R.

Bedankt voor dit document R. Ja ik ken het inderdaad. Ik had het gelezen op de website van DSM. Wat ik me toen niet realiseerde was dat het inderdaad vreemd was dat zij zo snel na het antwoord van Borst aan mij deze reactie op hun website hadden. Het lijkt er inderdaad op dat er overleg tussen deze partijen geweest is. Maar het zal wel niet te bewijzen zijn.

Ik heb intussen alweer een brief gestuurd naar (ex) minister de Geus, waar ik tot nu toe geen reactie op heb gehad. Maar het kan ook zijn dat door een lobby van alle anti-aspartaam websites in de wereld het onderwerp aspartaam in de EU toch nog een nieuwe kans krijgt . Op 19 februari is er namelijk een stemming geweest over dit amendement en dat is aangenomen. Ze hebben denk ik duizenden emails over dit onderwerp gehad, vandaar. Ik denk dat Minister de Geus daarop heeft gewacht. (voordeel van de twijfel) ;-)

Stevia wat tot nu toe verboden was in Europa wordt ook opnieuw bekeken. Heel voorzichtig bereiken we toch nog iets.

Met vriendelijke groet
Ed Gunneweg

From: Planet
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, February 23, 2003 1:37 PM
Subject: aspertaam

Hallo Ed,

Ben uren bezig geweest elk geplaatst bericht en antwoord op je site te lezen (erg informatief!) Zelf kamp ik ook al jaren met tig klachten maar de huisarts weet er geen raad mee en div. onderzoeken in het ziekenhuis wezen niets uit. Ik heb sinds mijn 14 (ben nu 32) een eetstoornis (Anorexia) Het is redelijk goed gegaan totdat ik een jaar of 5 geleden plots enorm in gewicht toenam (10 kg in een tijdsbestek van ongeveer 3/4 jaar) Je kunt je voorstellen dat dit funest is voor iemand met een anorectische achtergrond... Bovendien heb ik al die jaren ook last van duizelingen en de laatste maanden heb ik gewrichtsklachten, vlagen van extreme vermoeidheid en veel hoofdpijn.

De geplaatste artikelen lezend hoef ik niet te vragen of aspartaam hiervan de oorzaak zou kunnen zijn.. Door die "onverklaarbare gewichtstoename" echter blijf ik een een sociaal isolement hangen. Iets waar ik erg veel moeite mee heb maargoed.. dat is een ander verhaal. Mijn vraag is echter.. wat is veel als het gaat om aspartaamgebruik? Ik drink geen frisdranken (alleen maar water en af en toe zwarte koffie zonder zoetstof) en verder ook geen andere producten met zoetstoffen dus dat scheelt.

Ik heb het eens nagerekend (gewogen) Ik gebruik de laatste 3 jaar ongeveer 6-8 gram tafelzoetstof (gemaakt van 97% maltodextrine en 3% aspartaam) in de kwark en ongeveer 6 kauwgoms gezoet met zoetstoffen per dag... Ik heb wel een jaar of 3 lang 1 1/2 liter cola light per dag gedronken. De reden dat ik hiermee stopte is doordat mijn tandarts zei dat het zuur mijn tanden had aangetast. Ik heb sindsdien geen frisdrank meer aangeraakt (zoals ik al eerder zei.. ik gebruik alleen maar water en geheel zwarte koffie. Is dit (6-8 gram tafelzoetstof) een relatief laag aspartaamgebruik of ???? Ik eet dit wel al sinds mijn 15e, dus een goeie 17 jaar. En hoe groot is de kans dat ik hier blijvend schade van over kan houden? Ik hoop dat u mij antwoord zult geven...

Bij voorbaat dank voor de moeite!

Groetjes,
D.

Antwoord

Hallo D.,

Het aankomen in gewicht is eigenlijk een verschijnsel dat toch wel veel voorkomt bij mensen die aspartaam gebruiken. Dat komt omdat het het serotonine gehalte van de hersenen verlaagd waardoor o.a. een honger gevoel ontstaat. Het lichaam "schreeuwt" om koolhydraten! Ik kan me heel goed voorstellen dat jij in je gevecht tegen de anorexie er daardoor een enorm probleem bij kreeg.

De klachten die je opnoemt, duizelingen en gewrichtsklachten, vermoeidheid en hoofdpijn zijn zoals je wellicht al weet allemaal klachten die veroorzaakt worden door aspartaam.

Je zegt dat je veel aspartaam gebruikt heb, waardoor je waarschijnlijk je immuun systeem hebt beschadigd. Daardoor kun je ook een meervoudige chemische overgevoeligheid hebben gekregen, zodat zelfs kleine hoeveelheden aspartaam al tot klachten kunnen lijden.

(Als ik zelf per ongeluk bv iets eet waar aspartaam in zit en dat is dus niet veel, dan moet ik dat gelijk bezuren met een vreselijke hoofdpijn)

Als je zoals je zegt veel minder aspartaam bent gaan gebruiken zal dat bepaalde hevige verschijnselen misschien kunnen verminderen, maar ik ben er bang voor dat dat niet zo is.

Zelfs de hoeveelheid tafelzoetstof in de kwark en die kauwgom is gewoon VEEL te VEEL. Sorry dat ik het moet zeggen. Door je overgevoeligheid voor die stof zal dat de problemen in stand houden.

Nog even over die kauwgom. Je kent waarschijnlijk wel het tabletje onder de tong voor hartpatiënten dat zo ontzettend snel (in seconden) zijn genezende werking doet? Nou met aspartaam in kauwgom is het net zo. Het wordt al in seconden in de hersenen opgenomen om daar zijn giftige werking uit te oefenen. Ja ik weet het, er is bijna geen kauwgom meer te koop zonder aspartaam. Maar.....

Je tandarts had gelijk, gelukkig maar, want in Cola zit fosforzuur en dat beschadigd echt niet alleen je glazuur neem dat maar van mij aan.

Je vraag of je blijvende schade kan overhouden kan ik niet goed beantwoorden. Het is wel zo dat bepaalde problemen onomkeerbaar zullen blijken te zijn. Maar de schade gaat maar door zolang je aspartaam blijft gebruiken, helaas.

Als je echt stopt met aspartaam zullen na enige tijd, afhankelijk van hoelang je het hebt gebruikt (lang in jouw geval), diverse problemen en ziekteverschijnselen verdwijnen.

Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt gehad. Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen hoor..

Met vriendelijke groet,
Ed GunnewegFrom: Planet
To: Aspartaam
Sent: Monday, February 24, 2003 9:04 AM
Subject: Re: aspertaam

Hallo Ed,

Bedankt voor je uitgebreide mail! Ik heb eigenlijk nog 1 vraag...
Je schreef:

Zelfs de hoeveelheid tafelzoetstof in de kwark en die kauwgom is gewoon VEEL te VEEL. Sorry dat ik het moet zeggen. Door je overgevoeligheid voor die stof zal dat de problemen in stand houden.

Het is duidelijk.. echter... Ik blijf toch zitten met de vraag of, als ik dus per direct stop met het eten van aspartaam gezoete voedingsmiddelen, blijvende schade berokkend heb.

Het feit dat je VEEL te VEEL schrijft geeft me het idee dat ik dagelijks een waanzinnig hoge dosering binnenkrijg terwijl dat, wanneer ik het optelsommetje maak van mijn inname en de max. dagelijks toegestane hoeveelheid welke je mag gebruiken, dan kom ik uit op 1/7e ervan. Oftewel.. ik eet 1/7 van de max. toegestane hoeveelheid. Hiermee bedoel ik niet te zeggen dat ik er dus geen verschijnselen van zou kunnen hebben of het dus niet schadelijk kan zijn. Maar VEEL te VEEL voor wat betreft de inname lijkt me dan toch niet geheel juist. Begrijp me niet verkeerd.. ik wil je kundigheid niet in twijfel trekken, ik zoek meer naar een geruststelling voor wat betreft de hoeveelheid aspartaam in mijn voeding en daarmee dus de schade die ik aan heb kunnen aanbrengen aan mijn lichaam. ALLES is teveel.. dat is duidelijk... maar puur theoretisch valt de inname toch nog mee niet dan?

Voor wat betreft dat hongergevoel.. Nee, ik heb juist nooit honger.. Ik ben ook geen liefhebber van koolhydraten moet ik zeggen. Ik eet veel liever zuivel en kaas, maar ze horen erbij dus eet ik ze. Snoepen doe ik niet. Helemaaaaaaaaal niet en heb er ook geen behoefte aan moet ik zeggen...

Ik hoop dat je mijn vraag mbt de dagelijkse hoeveelheid aspartaam kunt beantwoorden als ook in hoeverre dat het schade kan hebben op de lange termijn (en dan denk ik toch eerder aan een hersentumor (mn. door de steken in het hoofd die ik heb) dan aan bijkomende klachten!

Nogmaals bedankt voor de moeite!

Groetjes
D.

Antwoord

Hallo D.

Geen moeite hoor D. Sorry als ik je ongerust heb gemaakt, maar het is ook een onderwerp waar ik zelf erg ongerust over ben.

De afvalstoffen van aspartaam worden opgeslagen in organen zoals de lever, maar ook in het vetweefsel. Het blijft dus in het lichaam achter en kan vandaar zijn ziek makende werking voortzetten. Als je dus nog maar 1/7 van de maximaal toegestane hoeveelheid gebruikt wil dat zeggen dat er nog steeds afvalstoffen worden opgeslagen bij de afvalstoffen die uit het verleden zijn achtergebleven. Kijk voor een wetenschappelijk onderzoek op www.aspartaam.nl/artikelen(eng)/barcelona.php

Toen ik VEEL te VEEL schreef bedoelde ik eigenlijk dat alle aspartaam gebruik (voor iedereen) uit den boze is. Stoppen is het enige alternatief om niet de kans ziekte verschijnselen op te lopen door de gifstof aspartaam. Ook al is het dan maar een fractie van de ADI.

Bij de bepaling van de ADI is men uitgegaan van proeven met ratten. Echter... ratten en in het algemeen knaagdieren, hebben een enzym waarmee ze de giftige stoffen van aspartaam veel beter kunnen omzetten in onschuldige stoffen. De mens heeft dat enzym echter niet, vandaar dat die ADI van 40 mg/kg lichaamsgewicht absoluut niets zeggend is voor mensen.

Het is echter zeker niet de bedoeling om je ongeruster te maken, maar om je voorzichtiger te doen zijn met aspartaam.

Helemaal geruststellen kan ik je natuurlijk niet omdat ik je gezondheids toestand niet ken, maar aspartaam veroorzaak vaak in eerste instantie hoofdpijn en ik zou daar in jouw geval eerder aan denken dan aan een hersentumor. Ken je het gezegde: "De mens lijdt het meest door de dingen die hij vreest". Makkelijk gezegd hoor door mij, maar als je nou eens twee maanden helemaal stopt met het gebruik van aspartaam dan kun je gewoon zelf bepalen welke verschijnselen dan verdwijnen (denk aan de steken in je hoofd). Vooral het kauwgom gebruik moet je stoppen!

Kijk voor informatie voor de 60-dagen-geen-aspartaam-test op: www.aspartaam.nl/info/test.php

Mocht je problemen hebben met stoppen, want dat komt ook heel veel voor omdat aspartaam ook verslavend werkt dan kun je ook nog eens kijken op:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php
www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php
www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Heel veel succes met stoppen, maak je niet te veel zorgen en.... je mag me altijd mailen.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: t. d.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, February 23, 2003 9:55 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Mijn mening over aspartaam! Want een vraag heb ik niet. Vragen komen meestal van mensen, die geen eigen mening hebben en niet zelfstandig kunnen redeneren, noch denken, noch (be)oordelen. Alles, waar te voor staat is fout, behalve tevreden. Dit is een bekend gezegde en geldt ook hier. Aspartaam kan geen kwaad, mits men er niet teveel gebruik van maakt. Sla b.v. is érg gezond, maar eet u teveel sla per dag, dan gaan uw darmen dusdanig werken, dat u wel op het toilet kunt blijven zitten. Knoflook, héél gezond en veel mensen vinden het nog lekker ook (ik b.v.), maar eet ik teveel teentjes, dan raken ook de darmen van slag. Maar "t is toch gezond??" Jawel, maar eet het met mate! En zo zijn er wel 101 voorbeelden te noemen. En dat is precies ook het geval met aspartaam: met mate! Bij mij komt deze site meer als een hetze tegen aspartaam over. Ik gebruik het al jááááááááren, ben 74 jaar en kan geen enkel nadelig gevolg constateren. Plaatst u deze bijdrage nu ook eens op uw site. Van mij mág u mijn naam en adres noemen, (liever niet i.v.m. mijn privacy), maar niet mijn e-mail- adres!

Groeten,
T. D.,

Antwoord

Hallo T.,

Je bent een van de helaas weinige mensen die gezegend zijn met een eigen mening en die heel zelfstandig kunnen redeneren, denken en beoordelen. Dat is een groot goed.

Het is maar al te waar dat heel veel andere mensen, door afkomst, opvoeding en invloeden buiten hen om niet zo zelfstandig zijn en ook niet zo goed hun eigen mening kunnen vormen of formuleren. Dat wil echter niet zeggen dat deze mensen dom zijn of onwetend. Het is een vorm van onzekerheid.

Om met een aanhaling naar een bekend gezegde te wijze: "Hij die alles weet werpe de eerste steen". Om even op alles wat "te" is terug te komen: Zelfs TEvreden is niet goed, want als dat zo is dan vraag je je nooit meer dingen af en dut je zachtjes in.

Ik vind het prachtig hoor al die voorbeelden die je geeft, maar dat heeft allemaal niets met aspartaam te maken sorry hoor. Waarom wordt er gesproken over een hetze, wanneer honderden artsen en wetenschappers, dus de mensen die het nog beter weten dan wij, hun angst uitspreken in honderden wetenschappelijke onderzoeken en het zijn niet de kleinste namen die zich daaronder bevinden.

In het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/asprref.php staan 57 wetenschappelijke artikelen van 'onafhankelijke' wetenschappers. Heb je ooit het wetenschappelijke onderzoek van de Universiteit in Barcelona, "Het Trocho rapport" wel gelezen? www.aspartaam.nl/artikelen(eng)/barcelona.php Daarin staat het onomstotelijke bewijs dat de afbraak produkten van aspartaam worden opgeslagen in onze organen.

Wist je trouwens ook al dat de twee aminozuren waaruit aspartaam is samengesteld NOOIT op zich zelf in de natuur voorkomen, doch alleen in eiwit. Dat is niet voor niets want dan worden alle aminozuren gelijkelijk door de hersenen opgenomen. Nu overspoelen deze twee aminozuren in korte tijd de hersenen, waardoor schade ontstaat.

Wist je ook dat 'bewezen' is dat de methylalcohol uit aspartaam in het lichaam wordt omgezet in formaline en dat eveneens wordt opgeslagen in onze organen, hoofdzakelijk de lever?

Je mag je gelukkig prijzen dat je na jááááááááren lang gebruik van aspartaam nog geen enkele klacht hebt. Vraag ik me af hoe je daar zo zeker van bent?

Er zijn twee soorten reactie mogelijk op aspartaam.
1. Dat zijn de mensen die na zeer korte tijd al problemen ervaren Dat zijn de gelukkigen want die kunnen op tijd stoppen.
2. De mensen die jááááááááren lang aspartaam kunnen gebruiken zonder daar noemenswaardige klachten van te ondervinden. Dat zijn de mensen die zijn te beklagen, want klachten krijgen ze zonder uitzondering, maar dan is er al zoveel schade aangericht dat de klachten niet meer omkeerbaar kunnen zijn.

Natuurlijk zal ik tzt bij een nieuwe oplage van "Eigen ervaringen van bezoekers van de website" je bericht ook plaatsen. Het onderwerp "verhalen" is niet voorbehouden aan de mensen MET klachten.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: Planet
To: Aspartaam
Sent: Monday, February 24, 2003 4:48 PM
Subject: Re: aspartaam

Hi Ed,

Wederom bedankt voor je uitgebreide mail! Wat betreft het veel te veel ben ik wel gerustgesteld nu.. dank je wel. Maar ik realiseer me zeker dat ALLE aspartaam, hoe klein die hoeveelheid ook is, teveel is. Ik ben intussen ook gestopt. Iets wat mij weinig moeite kost moet ik zeggen. Toen mijn tandarts destijds zei dat het beter was te minderen met cola en andere zuren heb ik ook vanaf die dag geen frisdrankje meer aangeraakt. Kwark is inderdaad ook zuur maar ik spoel dan ook altijd goed na met water en.... tja.. een suikervrij kauwgompje.. :-( Verleden tijd.. heb al een sprayflesje gekocht.. soort mondwater... kan ook. Bang dat ik er moeite mee zal hebben te stoppen ben ik dus niet... heb genoeg discipline (anorexia patiënten eigen.. heeft het toch nog zijn voordelen haha..)

Goed.. ik zal je verder niet langer ophouden. Ben blij met je snelle reactie en mocht ik nog vragen hebben zal ik je zeker mailen. Heb ondertussen ook een aantal vrienden waarvan ik weet dat ze zoetstoffen gebruiken gewaarschuwd en geattendeerd op je website...

Nogmaals bedankt Ed en ik laat het je nog wel eens weten hoe het gaat en of ik nog last van de div. ziekteverschijnselen heb.

Groetjes en fijne avond!
D.From: A. & K.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, February 26, 2003 7:06 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Graag zou ik willen stoppen met het gebruik van aspartaam na het lezen van de verontrustende info op uw site. Echter er zijn geen alternatieven voor de light-frisdranken, of we moeten weer overstappen op de gesuikerde varianten, maar daarin zitten voor mij (diabetes patient) te veel koolhydraten. En van alleen maar thee en water worden we ook een beetje flauw.

Kan u ons vertellen wat een ander alternatief is ????

Groetjes
K.L. M.

Antwoord

Hallo A. en K.,

Als ik zo´n vraag krijg van een diabetes patiënt dan wordt ik altijd weer beetje boos dat de frisdrank industrie zo massaal met deze vreselijke zoetstof in zee is gegaan. Op de website staat een artikel (nu nog in het Engels, maar zeer binnenkort de vertaling) van het protest van de Frisdranken Industrie in Amerika dat al stamt uit 1983.

Hier een kort stukje vertaling:

"In l983 was aspartaam slechts in een paar honderd produkten, en toch waren de NSDA en vele anderen reeds zeer bezorgd. Zij konden deze giftige stof spoedig in dranken, koffie, thee en andere hete dranken krijgen. De geheime handelsinformatie verklaarde dat aspartaam niet voor alles kon worden gebruikt. Het vermeldde ook dat ivm de volledige omzetting in DKP (een veroorzakers van tumoren), dat als zij de FDA over dit probleem vertelden zij aspartaam nooit goedgekeurd zouden krijgen.

De Nationale Vereniging van de Frisdranken, die zo sterk protesteerden, negeerden om wat reden dan ook hun eigen 30- pagina tellend protest, draaiden 100 graden en gingen voor NutraSweet lobbyen. Welke een macht hebben deze chemische en farmaceutische bedrijven!"

Hiermee wil ik duidelijk maken dat steeds meer frisdranken fabrikanten aspartaam in hun frisdrank doen en het voor diabetes patiënten bijna niet te doen is om frisdrank te kopen zonder aspartaam. Ik kan dus geen alternatief aanbieden, alleen rivella (light) is volgens mijn laatste informatie nog zonder aspartaam. Maar ja daar moet je van houden. Wij gebruiken het zelf wel eens aangelengd met spa, maar dat kan je geen weken achter elkaar drinken.

Maar alles is beter dat het risico te lopen op oogklachten, onregelbare bloedsuikers, onverwachte hypo's en de schade die daardoor wordt opgelopen aan de hersenen. Het klinkt cru, maar dat is ook de reden dat ik in het begin zei dat ik er boos over werd.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: F. & M.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, February 27, 2003 9:54 AM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

bent u arts,onderzoeker of medicus? Als dit echt allemaal waar is,waarom is dat spul dan nog steeds op de "markt"?ik ben 10 jaar diabeet en drink niet anders als light producten en heb nergens last van!

Antwoord

Hallo F. & M.,

Er zijn twee soorten reactie mogelijk op aspartaam. De eerste reactie is dat mensen DIRECT problemen krijgen en de andere is dat mensen heel lang GEEN reacties vertonen. De mensen met de eerste reactie zijn gelukkig af want zij kunnen snel stoppen met het gebruik van aspartaam. De tweede soort, waar u klaarblijkelijk toe behoort krijgt pas na lange tijd last van de bijverschijnselen. Vaak is er dan al zoveel schade aangericht dat bepaalde problemen niet meer zijn terug te draaien.

Waarom is het spul nog steeds op de markt? Een betere vraag zou zijn hoe is het zo wie zo op de markt kunnen komen. Dat zou u natuurlijk het uitgebreide artikel www.aspartaam.nl/artikelen/bijlage1.php kunnen lezen.

Uw eerste vraag: "bent u arts,onderzoeker of medicus?" moet ik ontkennend beantwoorden. Wij, mijn vrouw dochter en ik zelf zijn zelf slachtoffer van de zoetstof aspartaam. Vanuit die optiek wil ik met honderdduizenden andere vrijwilligers (ook slachtoffers van aspartaam) trachten deze zoetstof een halt toe te roepen.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegBericht in het Gastenboek
rd@hotmail.com
27-02-03 22:53:34

Ik ben Voetreflexollog en doe een studie "Kruiden-geneeskunde". Een collega maakte mij attent op deze website. Nu heb ik ALLE clienten op het 6 weken dieet gezet. Wat ze vrijwillig doen. Mijn vraag is: onder welke namen is aspartaam bekent, op de producten staat niet altijd de naam Aspartaam. Terwijl wel het product op de lijst staat. Veel mensen schrikken van deze berichten.

groetjes van R.

Antwoord

Hallo R.,

Wat goed dat je zo doortastend al je cliënten de 60-dagen- geen-aspartaam-test laat doen. Ik ben heel benieuwd naar de uitkomsten, want die zijn heel belangrijk om naar de regering toe te kunnen reageren.

Aspartaam staat bekend onder zijn eigen naam en onder de het E-nummer E951. Bedoel je dat er op de lijst op de website artikelen staan, waar op de verpakking geen aspartaam staat aangegeven? Ik ben voor de artikelen op die lijst afhankelijk van de lezers van de website omdat ik niet alles kan controleren. Het kan ook zijn dat fabrikanten hun samenstelling hebben veranderd.

Je zegt dat veel mensen schrikken van deze berichten. Toen ik er achter kwam dat de verschijnselen die ik vertoonde door aspartaam werden veroorzaakt was ik ook best geschrokken. Maar iedereen kan mij dmv E-mail vragen stellen als ze iets niet weten of ergens bang voor zijn. Iedereen krijgt van mij altijd antwoord. Maar misschien bedoelde je iets anders?

Laat je mij nog eens weten wat de reacties zijn van de mensen die je hebt laten stoppen?

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: Y. v.d. B.
To: Aspartaam
Sent: Friday, February 28, 2003 3:02 PM
Subject: Re: Producten met aspartaam

Hallo Ed

Dank Je wel voor het antwoord terug Ik zag dat je het van soda club al had vermeld Het is niet alleen de siroop lemon van soda club van de cola en sinas en alle andere siroopen die hun voeren je kan er misschien bij zetten en meerdere soorten van siroop van soda club Veel mensen denken dat ze gezonde fris drank hebben Daar je het zelf maakt met gefilterd water en dr zitten geen andere gekke stoffen in en maar 35 calorien in plaats van 70 Het is zeker waar je hebt altijd frisdrank die vers is geen koolzuur eraf en zo alleen jammer van de aspertaam Ik wou dat soda club er maar gewoon suiker in deed van mijn part minder Oke ik hoop dat je het niet vervelend vind dit mailtje, ik blijf zoeken voor je ,want ik ben er zelf gevoelig voor Jaren geleden al toen canderel uit kwam kreeg ik een te hoog cloor gehalte in mn bloed Gelukkig had ik een dokter die zei kijk eens wat er in die zoetstof zit heb ik gedaan en het advies was toen stoppen Blij dat ik het gedaan heb want de wereld hield op met draaien en zweven ,en veel andere oongemakken gingen weg Oke ik wens je succes en hoop dat het effect zal hebben bij de regering Groetjes en bedankt voor je inspanning

Y.

Antwoord

Hallo Y.,

Toen ik de Soda Club voor het eerste in de winkel zag dacht ik ook, ha lekker kan ik eindelijk weer eens een lekker frisdrankje maken. Maar het is een tweede natuur om alle etiketten te lezen en toen zag ik dat er aspartaam in zat.

Ik vind trouwens geen enkel mailtje vervelend want iedereen moet gewoon kunnen vragen en zeggen wat hij/zij maar wil. Ik vind het juist geweldig dat je zo actief bezig bent.

Eigenlijk heb je in het verleden wel veel geluk gehad met zo dokter die je voor aspartaam waarschuwde waardoor gelukkig heel veel klachten over gingen.

We hebben trouwen wel een klein succesje geboekt bij de Europese Parlement. Want er is een amendement aangenomen om aspartaam nog eens opnieuw in Europa aan een nader onderzoek te onderwerpen. Ik blijf natuurlijk positief maar denk wel dat de lobby van de fabrikanten weer veel te sterk zal blijken te zijn.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: Planet
To: Aspartaam
Sent: Friday, February 28, 2003 10:44 AM
Subject: Fw: aspartaam

Hallo Ed,

Ben ik nog een keer.. Ben eigenlijk nogal overstuur...

Vorig jaar kreeg ik plots vitiligo, althans... ik heb sinds mijn geboorte witte plekken gehad maar het werden er nooit meer. Vorig jaar kreeg ik er plots een om mijn rechteroog. Ik heb sproeten en daardoor valt het natuurlijk meer op als anders. Bovendien lijkt het net of alle sproeten "omlaag gezakt" zijn. Zodat er een bruinere rand onder de witte vlek zit. Nu heb ik sinds een half jaar dat mijn wenkbrauwen steeds kaler worden. Ik heb altijd van die zware Brook Shields wenkbrauwen gehad dus... Vanochtend wreef ik over mijn rechterwenkbrauw en mijn haartjes vielen spontaan uit. Niet allemaal maar vanuit de buitenkant zit er bijna niets meer. ALS dit komt doordat mijn immuumsysteem beschadigd is... KAN dat herstellen?? Ik weet, je bent geen dokter maar misschien heb jij juist hiermee wel meer ervaring dan een dokter... Ik voel me nu zo verdrietig.. er blijft niets meer van me over.. en ik bedoelde het zo goed door geen suiker te eten.... Groetjes
D.

Antwoord

Hallo D.,

Wat je daar vertelt Diana is zeker heel verdrietig zeg. Ik denk inderdaad dat je al vanaf je geboorte vertiligo hebt gehad, maar dat het door het voortschrijden van je leeftijd weer is gaan opspelen. 1 a 2% van de wereldbevolking heeft vertiligo en het kan inderdaad door een auto-immuunziekte ontstaan. Bij een auto-immuunziekten is het afweersysteem gericht tegen weefsels van het eigen lichaam. Dat is dus wel iets dat het reeds bestaande vertiligo bij jou kan hebben verergerd. Aspartaam veroorzaakt auto-immuunziekten, waarvan Lupus ook een voorbeeld is. Wanneer je langere tijd gestopt bent met het gebruik van aspartaam zou de mogelijkheid kunnen bestaan dat het proces tot stilstand komt. Helaas is het ook zo dat "alopecia areata" (het pleksgewijze verlies van haar) vaker voor te komen bij vertiligo patiënten.

Ik wou dat ik je wat beter nieuws kon brengen. Misschien kan de aansluiting bij de www.lvvp.nl (Landelijke Vereniging voor Vertiligo patiënten) je enige steun geven doordat je dan ook met anderen in contact kan treden.

Ik wens je heel veel sterkte.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: l.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, March 02, 2003 11:58 AM
Subject: Mijn eigen verhaal

Hallo

Ik ben 86 jaar en gebruik al een tamelijk lange tijd aspartaan in koffie, thee,havermout enz.

Toevallig kwam ik op uw web terecht en las de ingezonden brieven. Geschrokken keek op de pot zoetstof die ik in huis had en ja hoor ASPARTAAM. De pot is intussen in de vuilcontainer omdat mij nu wat duidelijk werd waar sommige van mijn klachten vandaan kunnen komen. Ik zal die informatie aan onze kinderen doorgeven. Weet u overigens dat in METAMUCIL- zogenaamd suikervrij -ook ASPARTAAM zit ?? Mijn vrouw gebruikt dit om de stoelgang te bevorderen. Misschien heeft u iets aan dit bericht.

Groetjes van L.

Antwoord

Hallo L.,

Ik hoop tenminste dat u het goed vindt dat ik u bij uw voornaam noem? In het artikel op de website www.aspartaam.nl/info/product.php staan een heleboel artikelen die aspartaam bevatten. Daar staat o.a. ook Metamucil bij de "geneesmiddelen". Het is van Searle, het bedrijf dat aspartaam heeft uitgevonden, het is dus logisch dat ze het ook in hun medicijnen gebruiken.

Het is heel goed dat u de pot met aspartaam in de vuilcontainer heeft gegooid want wellicht verminderen sommige klachten die u heeft daardoor wel.

Welke klachten hebben u en uw vrouw door het gebruik van aspartaam?

Fijn dat u het ook aan uw kinderen heeft door gegeven. Want hoewel steeds meer mensen de website bezoeken en het dus doorgeven aan anderen is het totaal aantal mensen dat de gevaren van aspartaam kent nog niet groot genoeg.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegBericht in het Gastenboek 020303
Hallo Ed,

Mijn complimenten voor de professionele website. Er staat erg veel nuttige informatie in. Met name de produktenlijst is erg handig en uitgebreid. Mischien goed om te weten dat er in sommige laxantia (oa transipeg en movicolon)ook aspartaam zit. Groetjes,
N.

Antwoord

Hallo N.,

Bedankt voor het compliment. De produktenlijst kan inderdaad voor veel mensen een belangrijke hulp zijn. Fijn dat je nog wat produkten met aspartaam hebt genoemd. Ik zal ze opnemen in de produktenlijst. Ik hou me aanbevolen voor meer produkten.

Vriendelijke groet,
Ed Gunnewegpijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!