Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(9)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >

From: t
To: FAQ@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, March 05, 2003 10:27 AM
Subject: Een vraag voor de 'FAQ' lijst

Geachte heer,

Graag zou ik van U weten of jicht en maagproblemen ook veroorzaakt kunnen worden door aspartaam.Een goede vriend met behoorlijk overgewicht krijgt voedingssupplementen met aspartaam erin,en lijdt sinds die tijd aan deze klachten.Gelukkig drinkt hij veel water,maar ik denk dat deze zoetstof zijn klachten veroorzaakt.Kunt U mij hierover informeren? Alvast vriendelijk dank,

Hoogachtend,
T G

Antwoord

Hallo T,

Helaas maag klachten en jicht worden veroorzaakt door het gebruik van aspartaam in de voedingssupplementen. Het zou het beste zijn voor je vriend om de 60-dagen-geen-aspartaam- test te doen http://www.aspartaam.nl/info/test.php en stuur het kant en klare klachtenformulier in http://www.aspartaam.nl/info/klchtfrm.php.

Ik zou je vriend in ieder geval adviseren om direct te stoppen met het gebruik van aspartaam. Laat hem daarna de adviezen opvolgen die te vinden zijn op de website in de artikelen: www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php
www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Ik hoop echt dat je vriend van zijn vervelende klachten afkomt want vooral pijn/kramp in de ledematen staat op nr 5 van de belangrijkste symptomen van aspartaam vergiftiging. Zie www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Laat hem vooral veel water blijven drinken in deze periode en wacht met het gebruik van voedingssupplementen, ze doen vaak meer kwaad dan goed.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: G. V van A
To: jdez@yahoo.co.uk
Sent: Monday, February 24, 2003 1:31 PM
Subject: allerlei onbegrepen lichamelijke klachten

Onderstaande email is verstuurd via het Aspartaam forum
(http://www.plusforum.nl/plus/forum/index.php?ID=105)
en is afkomstig van G. V.

----- Hoi J. ,

Ja onbegrijpelijk allemaal he, als je al de lichamelijke klachten leest van al de aspartaam slachtoffers.

Het gekke is dat ik ongeveer 15 jaar geleden al ernstig ziek werd door de aspartaam (nu ik terugblik) maar op dat moment totaal de link niet gelegd heb naar aspartaam. Je verwacht niet de ze een zo ziekmakende stof op de markt brengen en zeker niet in Nederland met al zijn wetjes en regeltjes.

En wat er allemaal door teweeg gebracht is van scheiding tot zelfmoordpogingen. Alles bij ons had er indirect mee te maken. Mijn dochter en ik zijn achteraf erg ziek geworden door de aspartaam en als je dan leest dan het gewoon is omdat ze geen patent kunnen krijgen op bv Stevia. Dus alles om de centen draait......vreselijk!! Vooral al jij daar de dupe van bent (en je gezin).

En als zouden ze het er maar bij schrijven, WAT de bijwerkingen zou kunnen zijn. Net als ze bij medicijnen doen. In het begin stond er nog op de pot, dat het zijn zoetkracht verloor, dus dat je aspartaam niet in heet voedsel moest doen. En nu blijkt dus dat het in heet voedsel zelfs nog slechter is. En ook dat heb ik dus veevuldig toegepast. Altijd deed ik het in hete vloeistoffen.

En het zit dus absoluut niet tussen de oren. Ik ben gewoon heel duidelijk na mijn aspartaam gebruik ziek geworden. Mijn dochter ook, alleen hebben wij helaas niet de link gelegd. En door een simpel experimentje bij mezelf, ben ik erachter gekomen, maar helaas pas na 15 jaar die rotzooi geslikt te hebben.

Toen ik dus info ging inwinnen op Internet over aspartaam, kwam ik dus allemaal herkenningspunten tegen. Zo herkenbaar wat die mensen allemaal kregen na aspartaam voor ons. Een wereld ging open voor ons, na het gelezen te hebben. Never nooit aangedacht, je denkt toch verdraait nooit dat ze je gif in je lijf laten stoppen!!!

Ik hoop dat het er ooit van zal komen dat aspartaam van de markt gehaald wordt, maar zolang de bedrijven er miljoenen aan verdienen, ben ik zo bang van niet.

Maar laten we de handen in elkaar slaan en er tegen vechten!

Ik heb nog wat vragen, maar ik denk dat ik daar ergens anders voor moet zijn.

Liefs S.

Antwoord

Hallo S.,

Ik kreeg je mail doorgestuurd van J. de Z. Ik ben de webmaster van de aspartaam website www.aspartaam.nl waar ook dit forum op staat. Hij denkt dat goed is als ik probeer de vragen die je hebt te beantwoorden, juist omdat hij ook slachtoffers is en via de website heeft gereageerd. Ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik de beantwoording van je e- mail overneem.

Het is inderdaad nog steeds volkomen onbegrijpelijk dat aspartaam ooit is goedgekeurd door de FDA in Amerika. Dat kon echter alleen gebeuren door verkeerde inlichtingen en verkeerde onderzoeks gegevens aan de FDA door te geven. Een lang maar zeer verhelderend artikel daarover is te vinden op www.aspartaam.nl/artikelen/bijlage1.php Dat het in Nederland op de markt is gekomen komt omdat men er in Europa vanuit ging dat wat in Amerika door de FDA was goedgekeurd ook goed was voor Nederland, zonder verder nader onderzoek.

Er zijn enorme financiële belangen mee gemoeid en onze regering houdt ook vol dat de ADI van 40mg/kg lichaamsgewicht niet schadelijk kan zijn. Het werd echter getest op ratten en die bezitten een enzym om de stoffen uit aspartaam af te breken en dat enzym missen mensen.

Het is inderdaad verschrikkelijk welke bijverschijnselen kunnen optreden na het gebruik van aspartaam, je noemde al scheiding en zelfmoord neigingen. Dit kan allemaal ontstaan doordat aspartaam de serotonine in de hersenen vermindert waardoor allerlei stemmingsveranderingen ontstaan. Dit staat trouwens op nr. 3 van de lijst met belangrijkste symptomen van aspartaam vergiftiging. Zie www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Wat betreft de bijwerkingen: Volgens de fabrikanten (in Nederland is dat het bedrijf (Holland Sweetner Company) een bedrijf van de DSM heeft aspartaam helemaal geen bijwerkingen en zit het allemaal tussen de oren van de gebruikers. Gelukkig komt er steeds meer aan het licht. Hoeveel mensen doen juist alleen maar zoetjes in koffie en thee, waardoor het effect van aspartaam alleen maar wordt versterkt.

Je zegt dat je door een simpel experiment er achter bent gekomen dat de bijwerkingen door aspartaam werden veroorzaakt. Hoe heb je dat gedaan?

De lobby van de fabrikanten is enorm sterk, we zullen dus waarschijnlijk nog heel lang moeten vechten tegen aspartaam. Het is echter wel raar dat juist de plantaardige zoetstof Stevia ook in Nederland is verboden. Zou dat ook door de zoetstof fabrikanten voor elkaar zijn gekregen?

Ik vraag inderdaad altijd aan iedereen die de website bezocht heeft om in ieder geval zo veel mogelijk mensen te waarschuwen, eventueel folders uit te printen en uit te delen.

Je zegt nog wat vragen te hebben. Je kunt al je vragen naar mij opsturen per email, waarop ik dus zo snel mogelijk zal antwoorden.

Met vriendelijke groet
Ed Gunneweg

Antwoord

From: S.: G. v.A.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, March 05, 2003 7:27 PM
Subject: Re: allerlei onbegrepen lichamelijke klachten

Hallo Ed,

Ja ik heb al je artikelen gelezen op je site.

Toen ik erachter kwam dat ik op aspartaam reageerde, heb ik meteen google.com gebruikt en aspartaam ingetypt en zodoende kwam ik oa op jouw site terecht.

Ook alle onderzoeken erover heb ik gelezen, ben geloof ik een dikke week bezig geweest om het uit te spitten.
En van aspartaam rolde ik in Stevia en voor mij als diabetes weer in de chroom.

Want ik las ook dat chroompicolinaat, dat ik veel gebruikte en ook op sportscholen veel gebruikt word, ook weer slecht was, dat het gaten in je DNA cellen maakte.
Maar dat er net zoals voor aspartaam een natuurlijk alternatief was.

Afijn, mijn simpele experiment was dat mijn suikerspiegel zo hoog werd ineens, het wilde al nooit zo naar beneden, ondanks de pillen die ik zelf nog weleens opvoerde.
Ik heb nooit begrepen waarom mijn suikerspiegel ook zo schommelde. Ook kreeg ik ineens diabetes (achteraf NA gebruik van aspartaam, maar of die de schuldige was???).

Afijn, op een goede dag dacht ik, ik ga eens experimenteren, waar mijn suikerspiegel nu zo door schommelt.
Omdat mijn suiker zo hoog was geworden ineens (achteraf had ik tijdens een logeerpartij binnen een week een hele pot aspartaam op gemaakt, terwijl ik thuis de helft zoetjes op cyclamaten/sacharrine basis nam).

Dus ik ging maar weer eens prikken en pillen nemen, om te kijken hoeveel pillen ik moest nemen om de spiegel wat te laten zakken.

Ik had gegeven moment 4 suikerpillen genomen en na een uur prikken bleek dat de suikerspiegel HOGER geworden was ipv lager.
Na 4 pillen HOGER!!
En wat had ik ALLEEN maar gedronken in dat uur.......cola light!

Toen ging me een lichtje branden.
Ik had al eens rapporten gelezen, maar nooit goed.
Ik realiseerde me dat al mijn klachten na het gebruik van aspartaam gekomen waren. En dat waren er veel.
Dus ben ik verder gaan prikken die week.
En telkens als ik aspartaam ophad, ging mijn suikerspiegel de hoogte in, ondanks al de pillen ipv omlaag.
Dus die enorme suikerspiegelschommelingen kwamen door de aspartaam.

Toen ben ik dus maar eens alles over aspartaam gaan lezen en kwam al direct tegen dat het inderdaad grote schommelingen gaf, precies wat ik ontdekt had.
En dat het zelfs GIF was voor diabetes.

Ik heb mijn zussen en ouders gewaarschuwd, want mijn ouders zijn ook diabetes.
Iedereen schrok en is opgehouden met aspartaam.

Ik heb het ook op het diabetesforum gezet.
Krijg redelijk reactie. Ook tegenreactie's van een voedingsdeskundige uit Wageningen.

Mijn man heeft zelf ook Miliehygiene gestudeerd in Wageningen en ik kom uit Wageningen, dus heb ff het een en ander teruggeschreven naar die Jan, die zegt dat het allemaal wel meevalt.
Mijn man heeft zelf ook met kankerverwekkende stofjes te maken, zit een beetje in die hoek.
Ik weet dus al zo'n beetje wat er aan schort in de wereld.
En hoeveel macht de farmaceutische industrie heeft en hoe alles draait om het grote geld.

Die Jan zei dus als tegenreactie meteen dat je ook methanol binnenkrijg bij een blikje vruchtensap.
Ik heb toen meteen gereageerd (voordeel dat ik alle artikelen gelezen heb) dat hij er niet bijverteld op het forum, dat er in vruchtensap ook ethanol zit, als een soort tegengif.

Benieuwd wat hij nu zal zeggen.
De mensen waren blij dat ik het vertelde op het diabetesforum en hij breekt het weer af.

Het is goed hoor, dat je mijn verhaal op het forum zet.
Laten het de mensen maar weten, waar ze mee bezig zijn.

Ik heb inmiddels Stevia besteld en ik gebruik het dagelijks.
Bevalt me prima en mijn bloedsuiker reageert er goed op.
Het gaat nu weer naar beneden, in combinatie met het feit dat ik geen aspartaam meer gebruik.
Mijn dochters zijn er ook mee opgehouden.
Alleen moeten we uitkijken voor die glucosestroop.

Vraag 1 is, of Rivella geen kwaad kan.

Omdat ik op een site van jou van een slachtoffer hoorde, dat haar zoontje op Rivella reageerde.
Volgens mij zit er verder geen aspartaam in.
Ook geen E951 etc.

Vraag 2, jullie hebben het over magnesiumchloride, als neutralisator. Maar kan je dat gewoon bij de apotheek kopen?

Kant en klaar? Of moet je zelf iets brouwen?
Ik heb wel magnesiumfosphoricum voor krampen etc, maar dat is dus anders.
Mijn dochter heeft weer magnesiumtabletten, om haar ontlasting zachter te maken. Dus er zijn vele soorten magnesium.
Maar die chloride waar jullie het over hebben ken ik niet.
Hoe ziet het eruit en waar kan je het kopen dus.
Hartelijk dank voor je antwoord.

Inmiddels heeft een Belgische journaliste mijn verhaal opgenomen en gebruikt het voor haar afstudeerproject en gaat het publiceren.
Ze heeft mijn verhaal en over een maand zou ik haar mailen hoe het verdergegaan is.
Ze weet dat er 60 dagen voor staan, maar zoveel tijd heeft ze niet. Maar ze was al blij met mijn lange verhaal.

Succes met je strijd tegen Aspartaam en ik heb er al zo mijn steentje aan bijgedragen dus.
Heb ook al van iemand een petitie gekregen voor 19 februari, als ze de zoetstoffen weer gaan 'bekijken'.

Ik zie je antwoorden graag tegemoet,

Hartelijke groeten S. (G.)(op het diabetesforum heet ik dus gewoon G., S. is nickname)

Je mag wel G. onderaan zetten, maakt me verder niet uit

Antwoord

Hallo G.,

Met het lezen van al de artikelen op de website zal je inderdaad wel even bezig zijn geweest, want er staat nu bijna negen MB aan informatie op.

Wat een geluk mag ik wel zeggen dat je op mijn website terecht kwam want er zijn zoveel diabetes patiënten die een steeds maar wisselend bloedsuiker hebben (met alle gevaren van dien) zonder dat ze weten dat het veroorzaakt wordt door aspartaam.

Kun je mij ook vertellen wat dat natuurlijk alternatief is voor chroompicolinaat? Mensen op sportscholen zitten ook heel vaak in de gevarenzone omdat ze veel spierversterkende middelen gebruiken die phenylalanine bevatten en deze stof zit ook in aspartaam en blijkt dus heel slecht voor de hersenen te zijn. Het passeert de bloed brein barrière en kan daardoor dus veel schade aanrichten.

Aspartaam versneld het krijgen van diabetes, het was dus zeker mede schuldig aan het krijgen van diabetes. Als ik het goed begrijp het je diabetes type 2.

Ik vind het heel apart (wel goed hoor) dat je zelf zo aan het experimenteren bent gegaan. Want daardoor ben je uiteindelijk achter de waarheid gekomen. Maar je bent nu toch wel gestopt hè met aspartaam?

En dan houden de fabrikanten maar vol dat er absoluut geen gevaar is verbonden aan het gebruik van aspartaam. Nou jij hebt gelukkig echt het tegendeel bewezen: "Aspartaam is gewoon vergif voor diabetes patiënten!"

Weet je, ik krijg regelmatig vragen van diabetes patiënten, "maar wat moet ik dan drinken, er is niets anders dan fris met aspartaam." Heb jij daar een alternatief voor gevonden? Want als mensen dat dan aan mij vragen wordt ik altijd best verdrietig. Mensen die zo afhankelijk zijn van goed grondstoffen, krijgen alleen maar gif naar binnen.

Heel fijn dat je het op het diabetes forum hebt gezet. Je zult ze ook wel naar de website hebben verwezen, want daarom krijg ik de laatste tijd regelmatig vragen daarover.

Gelukkig weet je zelf hoe het er in Wageningen aan toe gaat. Ik heb maanden lang brieven gestuurd naar een Hoogleraar aan de Universiteit van Wageningen. Hij heeft nooit wat van zich laten horen.

Het is zo kinderachtig van die zg voedingsdeskundigen dat ze nog steeds na zoveel jaar dat verhaaltje van die vruchtensap van stal halen. Ze weten niets anders te vertellen. Maar dat is zeker 15 jaar geleden al ontzenuwd. Maar ja mensen die er niets van af weten zetten ze wel op een verkeerd spoor. Goed hoor dat je hem zo op zijn nummer gezet hebt. Ik ben ook benieuwd wat hij zal zeggen.

Het zou best wel een kunnen zijn dat die 'Jan' betaald wordt voor zijn stomme verhaaltjes. Ik krijg ook regelmatig mailtjes van mensen die zeggen vragen te hebben... en dan blijkt dat ze veel meer afweten van de samenstelling van aspartaam dan ik. Nou dan geef ik ze meestal het antwoord dat als ik nog eens vragen heb ik wel bij hun terecht kan. En dan schrijven ze nooit meer wat. Waarschijnlijk ook de Aspartaam Lobby.

Als jouw man met kankerverwekkende stofjes heeft gewerkt, dan weet je natuurlijk ook van de DKP als afbraak produkt van aspartaam. Dat het bij de farmaceutische industrie om heel groot geld gaat is wel zeker. Daarom ben ik ook een klein beetje voorzichtig met wat ik op de website zet. Voordat ik het weet heb ik een proces aan mijn broek en kan ik wel ophouden. En dat is nou juist iets wat ik niet wil.

Er is ook geen arts, professor of hoogleraar te vinden in Nederland die zich ook maar enigszins wil inlaten met het aspartaam probleem. Ze zeggen allemaal (en ik heb er flink wat geschreven) "Sorry maar dat is niet mijn vakgebied".

Het is toch hemeltergend dat zelfs de Diabetes Vereniging absoluut blijft volhouden dat aspartaam geen kwaad kan. Krijgen zij ook soms cheques van de aspartaam firma's?

Over dat Stevia is eigenlijk ook zo'n aspartaam lobby. Het is een volkomen veilige (echt) plantaardige zoetstof en dan is het verboden in Europa. Maar de lobby van de anti-aspartaam websites heeft er voor kunnen zorgen dan er op 19 februari een amendement is aangenomen om Stevia opnieuw te bezien. Stevia kun je zelfs zien als een soort geneesmiddel voor Diabetes patiënten. Je zult merken dat je er heel goed op reageert.

Je vraag 1. Rivella zit geen aspartaam in. Het bevat volgens mij cyclamaat en sacharine. Beide zoetstoffen zijn natuurlijk ook niet alles, maar met mate gaat het goed. Wij gebruiken ook Rivella maar lengen dat dan aan met Spa. Vinden wij erg lekker, niet zo zoet. Kinderen kunnen natuurlijk op het cyclamaat reageren met buikpijn en diarree omdat ze veel sneller de ADI bereiken.

Je vraag 2. Ik lees natuurlijk ook steeds verder en magnesiumchloride wordt niet zo goed door het lichaam opgenomen. Een zekere Dr. Blaylock die een boek heeft geschreven: Exitotoxins, The taste that kills, adviseert om daarvoor in de plaats magnesium citraat te nemen. Maar het werkt in ieder geval ook met die tabletten van je dochter kun je het proberen, omdat dat als het alleen magnesium is het ook als tegengif werkt. De werking op de ontlasting is een bekende eigenschap van magnesium, omdat het te veel via de darm wordt uitgescheiden.

Magnesiumchloride is niet zomaar te koop. Behalve dan misschien die tabletten van je dochter. Je kunt je huisarts vragen om (als je hem uitlegt waarvoor het is) er een recept voor uit te schijven. Dan wordt het gewoon door het ziekenfonds betaald. Je zult hem wel moeten overtuigen dat je er niet te veel van zult nemen.

Nog even over de Belgische journaliste. Die heeft mij ook om advies gevraagd en gekregen. Ik heb haar ook aangeraden om een oproep op het forum te doen en dat heeft ze gedaan. Ze zegt echter dat er geen reacties op het forum zijn gezet, maar dat ze wel Email kreeg. Is er iets niet in orde met het forum, kun je er niet op posten of zo. Want dan wil ik dat graag weten want er wordt maar heel weinig gepost en dat vind ik wel vreemd.

Bedankt voor je geweldige email, nou ik zie dat die van mij ook bijna een boek aan het worden is, maar iedereen krijgt altijd antwoord van mij. Ook de mensen die kritiek hebben. Daarna denken ze vaak heel anders over de materie en dat is dan weer goed.

Kun je mij ook het adres van het diabetes forum mailen, dan wil ik daar misschien ook wel gaan posten want ik kan misschien een heleboel mensen daardoor helpen.From: j. en m.
To: Info Aspartaam
Sent: Wednesday, March 05, 2003 3:53 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hai Ed,

In het verleden hebben we al eens gemaild, je site ziet er nog steeds perfect uit. Mijn vraag over aspartaam; als symptoom "persoonlijkheidsveranderingen", kun je daar ook autisme onder verstaan?? Alvast bedankt voor het antwoord,

M. van B.

Antwoord

Hallo M.,

Er zijn inderdaad al gevallen gemeld van autisme, maar dan alleen nog in die gevallen waarbij ouders voor de geboorte veel aspartaam hadden gebruikt. Het is dan natuurlijk vreselijk dat een kind voor de geboorte al de dupe kan worden van de hebzucht van de fabrikanten van aspartaam.

Aspartaam kan ook geboorte defecten veroorzaken, zie het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/genocide.php geschreven door een arts die heel erg bij het onderwerp aspartaam betrokken is.

Fijn dat jullie nog steeds op de website komen kijken en bedankt voor het compliment. Waarschuw zo veel mogelijk mensen, alleen dan kan aspartaam misschien van de markt verdwijnen

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegL. de J.
mbcvdm@planet.nl
13-03-03 01:14:58

Hallo iedereen,

Aspartaam, eens in een intern bericht van mijn werkgever als een product met perspectief voor de toekomst genoemd. Het zal dus gezien de verdiensten en de winst, nog jaren moeten duren voordat het gevecht van voor en tegenstanders zal zijn beslecht. Voor mij en mijn gezin dus GEEN Aspartaam meer in mijn cola enz. Ik ga de 60 dagen test doen om voor mij zelf te bepalen of de klachten die ik zelf heb een verband hebben met deze stof. Hysterie? nee geen zins. Al jaren heb ik last van hoofdpijn,obstipatie,vermoeidheid enz. Het zou volgens mijn huisarts komen door de ploegendiensten die ik al meer dan 20 jaar draai. Misschien heeft hij gelijk, mischien ook niet.

Antwoord

Hallo L.,

Moet ik opmaken uit je bericht in het gastenboek dat je werkzaam bent of was voor een fabrikant van aspartaam?

Ik ben er ook van overtuigd dat de strijd nog lang niet gestreden is, juist door de grote belangen die er mee verbonden zijn. Zoals je hebt kunnen lezen weten slecht heel weinig artsen van de problemen met aspartaam. Dat is eigenlijk een van mijn streefpunten, om de artsen in Nederland en België op de hoogte te brengen van de vele ziekte verschijnselen die gepaard gaan met het gebruik van aspartaam en smaakversterkers. Het is heel goed om onafhankelijk van iedereen de 60-dagen-geen-aspartaam-test te doen. Het geeft je het beste bewijs dat je maar kan krijgen. Ik hoop zeker dat de klachten die je opnoemde grotendeels zullen verdwijnen. Ploegendienst wordt trouwens op de lange duur ook steeds moeilijker vol te houden. Maar ja, dat is een vaststaand gegeven.

Succes en laat nog eens wat van je horen. Je kunt me ook altijd mailen als je nog vragen hebt.From: L. de J.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, March 13, 2003 12:31 AM
Subject: Mijn zorgen over Aspartaam

Ls,

Onderstaande reactie ontving ik op mijn vraag betreffende Aspartaam van DSM, een van de producenten van Aspartaam. Als medewerker van DSM in overigens een heel andere sector maakte ik mij nogal zorgen over de publicatie's die mij de laatste tijd onder ogen kwamen. Ik heb dan ook aan een woordvoerdster van DSM gevraagd of ons bedrijf zich in de toekomst gaat aansluiten in de rij van foute producten als Softenon, Des, Prozac, asbest enz. Ik vroeg mij dan ook af of ons bedrijf genoeg onderzoek naar de ongewenste bij verschijnselen heeft gedaan, (ik ben niet overtuigd) Natuurlijk zal een producent niet zomaar toegeven dat een product problemen kan geven voor de gezondheid, maar als er maar de geringste twijfel bestaat over een product als Aspartaam, vindt ik dat het tegendeel met keiharde bewijzen moet worden aangetoond of anders van de markt moet worden gehaald. L. de J.

******************************************************

DSM Corporate Communications

N. B.
Communication Officer

P.O. Box 6500, 6401 JH Heerlen, The Netherlands
Telephone: + 31 (0) 45 57 82017
Telefax: + 31 (0) 45 57 82078
Mobile: + 31 (0) 6 51261286
Email: n.b@dsm.com
Internet: www.dsm.com

-----Original Message-----

From: B., N.
Sent: woensdag 12 maart 2003 12:56
To: 'L. de J.'
Subject: RE: Aspartaam een giftige stof?

Beste L.,

De discussie over aspartaam loopt al heel lang; aspartaam is goedgekeurd door de FDA (en herhaaldelijk onderzocht) en er zijn geen aanwijzingen dat de genoemde gezondheidsklachten toe te wijzen zijn aan aspartaam. Op de website van aspartaam (http://www3.dsm.com/hsc/) kun je antwoord op vele vragen vinden.

Ik hoop je hiermee verder geholpen te hebben. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ook altijd contact opnemen met Chris Groenveld, de marketing manager van Holland Sweetener Company (producent van aspartaam).

Met vriendelijke groet,
N. B.

******************************************************

Antwoord

Hallo L.,

Het antwoord dat ik je gestuurd heb op je bericht in het gastenboek was wat sneller dan dat ik je email ontving. Ik ben een week weg geweest en begon dus in volgorde met beantwoorden. En dat is nog al wat mail over aspartaam die ik moet beantwoorden.

Bedankt voor het bericht van DSM. Het is inderdaad de Holland Sweetner Company dat aspartaam produceert. Ik vind dat trouwens een hele goede vraag van je over die rij van foute produkten. MSG (monosodiumglutaminaat / smaakversterker) is er nog zo een waarvan over een aantal jaren zal blijken dat de gehele wereld bevolking ook hier slachtoffer van is.

Ik denk trouwens niet dat DSM of The Holland Sweetner Company zelf ook maar enig onderzoek naar de bijverschijnselen van aspartaam heeft gedaan. Laten ze dat maar eens aantonen. Het is zelfs niet zo dat er slecht geringe twijfel over bestaat over de gevaren van aspartaam, maar de lobby van het grote geld doel ook hier weer wonderen. HSC zal ook wel samenwerken met Ajinomoto, nog zo'n enorme producent van aspartaam en MSG. Ik ben het helemaal met je eens over die keiharde bewijzen, maar dat zie ik zo een twee drie nog niet gebeuren

Er wordt gewoon aangenomen dat de goedkeuring van de FDA waterdicht is en dat is nou juist waar het aan schort. Lees het lange artikel op de website maar eens: www.aspartaam.nl/artikelen/bijlage1.php

Ik moet er trouwens eens over nadenken wat ik met de gegevens van de HSC op hun website kan doen. Ik kan daar bv op mijn website antwoord geven op de stellingen die ze op hun website zetten. Lijkt me een uitdaging. Want ze hebben geen gelijk dat staat voor mij vast. Maar daar mag je zelf ook je mening over geven hoor. Misschien vind je het idee wel helemaal niets.

Ik vind het heel fijn om mail van een insider te ontvangen. Daar is ook moed voor nodig.

From: L. de J.
To: Aspartaam
Sent: Monday, March 17, 2003 1:58 AM
Subject: Re: Antwoord op bericht in het gastenboek Hallo Ed,

Nee ik werk in Delft, en de fabriek waar ik werk produceerd 6 APA (amino penicillin acid), dit is een grondstof voor breed spectrum penicilline's, welke gewonnen wordt uit Penicilline. Overigens een product waar je ook maar niet teveel van binnen moet krijgen. Ook ik heb ik een vraag aan jou, gezien je stellingname op je site vermoed ik dat je spreekt vanuit de hoek van alternative genezers. Zeg het me als ik het fout heb. Overigens is daar niets fout mee miz, ik heb kennis aan mensen die zich ortho moloculair genezer noemen en mijn zwager doet iets met voet reflex zone therapie. Mijn ervaring is dat dit zeer serieuze mensen zijn die ziekte beelden vanuit een andere, vaak zeer goede hoek bekijken. Ik heb dan ook naast de reguliere geneeskunde al regelmatig baat gehad bij de therapieen van hen.

Met groet,
L.

ps.
Van mij mag je mijn mail op je site publiceren, met daarbij het email adres van DSM. Aangezien de site van DSM door iedereen kan worden bezocht,en DSM predikt dat ze een beleid voert welke eerlijk en open is naar buiten, denk ik niet dat ik hierdoor in de problemen zal komen. Mocht dit wel zo zijn, is dat voor mij alleen maar een bewijs dat men wat te verbergen heeft. Ik roep een ieder die een goede kritische vraag heeft deze vooral aan DSM te stellen. Als werknemer van dit bedrijf schaar ik me natuurlijk achter de stelling produceren en geld verdienen. Echter ik heb daarbij wel een aantal principe's. Een daarvan is dat dit absoluut niet ten koste van de gezondheid van mijn mede mens mag gaan.

Hallo L.,

Mijn stellingname tegen aspartaam komt doordat mijn vrouw dochter en ik alle drie problemen kregen met aspartaam, dat was ongeveer 1994. Sinds die tijd ben ik na heel veel onderzoek op andere website enz, dus niet over een nacht ijs gegaan een apert tegenstander van aspartaam en smaakversterkers die in het verlengde van aspartaam liggen. Ik heb liever te maken met de alternatieve kant van de geneeskunst dan met de reguliere artsen die volgens mij nogal star zijn. Eerst zien dan geloven. Daar is op zich niets mis mee maar als ze maar eens een klein onderzoek in hun eigen praktijk zouden houden met aspartaam in hun achterhoofd zouden ze veel sneller merken dat er toch iets mis is met alle klachten die ze krijgen.

Ik ben het helemaal met je eens over produceren en geld verdienen. Maar dan onderschrijf ik ook jouw mening daar over dat het niet ten koste van de gezondheid moet gaan.

Nogmaals bedankt voor je E-mail.From: o. de n.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, March 05, 2003 7:50 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

hey,

je hebt een heel goeie website, maar wat ik er niert op vindt is een lijst let alle producten met aspartaam erin. weet je soms waar ik die kan vinden.

verder heb ik oo kgehoort dat aspartaam alleen schaddelijk is als je er een overdissis van neemt. klop dit?

wat ik mij ook afvraag en waar tot nu toe nog niemand een degelijk antwoord op heeft kunnen geven is of het werkelijk zo slecht is om een blikje cola light te drinken.

ik drink het al jaren light dranken(vroeger zelfs heel veel) en heb nog nooit iets ondervonden dat slecht was.

ik hoop dat je een antwoord kan geven op mijn vragen.

nog veel succes verder

o.

Antwoord

Hallo O.,

Sorry voor de late beantwoording van je email, maar ik ben een weekje op vakantie geweest, vandaar.

Bedankt voor het compliment. Ik heb van meer bezoeker gehoord dat er geen lijst is met produkten die aspartaam bevatten. Er staat echter wel zo'n lijst op de website, kijk maar op www.aspartaam.nl/info/product.php Ik zal er echter voor zorgen dat er op de website duidelijk komt te staan dat er zo'n lijst is.

Het is zeker niet zo dat aspartaam alleen schadelijk is bij een overdosis. Aspartaam is direct schadelijk bij alle gebruik. Niet iedereen vertoont echter snel bijverschijnselen, maar sommige mensen hebben wel heel snel bijverschijnselen.

Light dranken met aspartaam zijn uitermate slecht. Aspartaam breekt al in het blikje af bij normale temperaturen vandaar dat sommige mensen Light bitter vinden smaken. Dat komt door de methylalcohol die wordt afgebroken in formaline. Als je doorgaat met het gebruik van aspartaam krijg je vroeger of later zeker problemen, ook al heb je ze nu nog niet.From: S. xxx
To: FAQ@gunneweg.nl
Sent: Saturday, March 08, 2003 12:16 PM
Subject: Een vraag voor de 'FAQ' lijst

Is het waar dat aspartaam (andere zoetstoffen) en zuren toxisch worden?

Antwoord

Hallo S.,

Het is zo dat het zuur in bv frisdranken aspartaam toxisch maakt, het is van zich zelf al toxisch. Het zo toxisch dat het een hele rij ziekteverschijnselen veroorzaakt.

De zuren in frisdranken met aspartaam zorgen er wel voor dat het sneller wordt afgebroken in zijn componenten nl phenylalanine asparaginezuur en methanol. Alle drie deze stoffen zijn een gevaar. Phenylalanine en asparaginezuur.

Degenen die het gebruik van de zoetstof ondersteunen zeggen dat de twee aminozuren phenylalanine en asparaginezuur die te zamen 90% van aspartaam vormen, een onschuldig en natuurlijk onderdeel vormen van ons dieet. Phenylalanine en asparaginezuur zijn aminozuren die normaal voorkomen in de voeding die we eten: ze kunnen echter alleen dan als natuurlijk en ongevaarlijk beschouwd worden bij gelijktijdig gebruik met andere aminozuren. Ze komen het centrale zenuwstelsel binnen in abnormaal hoge concentraties, waar ze als neurotransmitters werken en de zenuwcellen dusdanig stimuleren dat deze kunnen afsterven en het afsterven van de cellen veroorzaken. De giftige effecten van deze aminozuren, wanneer ze apart van andere aminozuren worden gebruikt, (dus zonder ons normale eten er omheen), kunnen hoofdpijn, geestelijke verwarring, evenwichtsproblemen en mogelijk ook epileptische insulten veroorzaken.

Veel zorgwekkender is de 10 procent aspartaam die als methanol (methylalcohol) in de bloedsomloop komt. Volgens richtlijnen die ook in Nederland gelden mag men niet meer dan 7,8 milligram per dag van deze gevaarlijke stof binnenkrijgen. Een liter met aspartaam gezoete frisdrank bevat ongeveer 56 milligram methylalcohol, of acht maal de limiet.

Aspartaam veroorzaakt geheugenverlies, het vernietigd zelfs het centrale zenuwstelsel en bootst MS na. Phenylalanine in aspartame vermindert de drempel voor epileptische insulten en vermindert de serotonine. De verminderde serotonine brengt stemmingswisselingen, depressies, angst enz. teweeg.From: J. M.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, March 17, 2003 9:39 AM
Subject: Mijn eigen verhaal

Goed dat er eindelijk een site over aspartaam is. Sinds een jaar of 7 (na een gesprek met een bevriende huisarts) heb ik alle aspartaam links laten liggen en mijn maandelijkse heftige hoofdpijn die enkele dagen aanhield is voorbij.

Het blijft lastig, vooral met light frisdranken, je krijgt soms gewoon light als de 'normale' frisdrank op is, of men verwart het bij het serveren, gelukkig merk je dat wel bij de eerste slok. Ook het weigeren van kauwgompjes etc. leidt vaak tot rare gezichten, maar ik leef er prima mee. Twee jaar geleden heb ik de diagnose nog eens bevestigd gezien door toch een flink glas te drinken: dat kostte me twee dagen later een tentamen.

Ik heb echt nooit geweten dat er zoveel mensen met deze problemen rondliepen, in m'n omgeving ben ik de enige.

Met vriendelijke groet,
J. M.

Antwoord

H. J.,

Ik hoop dat heel veel mensen anderen waarschuwen voor aspartaam en ze dan naar mijn website verwijzen. Zo krijgen we een sneeuwbaleffect en komen we er steeds meer achter dat er heel veel mensen ziekteverschijnselen zijn gaan vertonen nadat ze een tijdje veel aspartaam hebben gebruikt.

Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om te voorkomen dat je geen aspartaam binnen krijgt. Hoewel ik erg goed oppas heb ik toch nog regelmatig pijn in mijn hoofd. Dat komt natuurlijk ook omdat ik niet tegen smaakversterkers kan en die zitten in allerlei produkten, maar dan verborgen onder vreemde namen, zoals gehydroliseerd eiwit, natuurlijke smaakstoffen en glucosestroop en noem maar op. Het is gewoon een soort Russisch Roulette.

Als ik mijn verhaal afsteek tegen een diabetes patiënt krijg ik altijd weer de vraag: "Wat moet ik dan?????" Het is soms zeer frustrerend. Je ziet die mensen achter uitgaan met hun ogen en andere verschijnselen en de regering doet er gewoon helemaal niets aan.

Dat jij de enige bent in jouw omgeving zal wel niet zo zijn, maar mensen gaan naar de dokter met hun probleem. Die weet dus niet wat hij/zij aan de klacht(en) moet doen en stuurt ze door naar de specialist. Die weet vervolgens ook niet wat hij moet doen, laat allerlei schreeuwend dure onderzoeken doen en als alles geprobeerd is dan zegt hij meestal. U moet er maar mee zien te leven, want er is niets aan de hand, of hij zegt meet niet zo veel woorden, het zit tussen uw oren.

De mensen om je heen zijn er dus wel maar ze moeten eerst van aspartaam horen voordat ze uiteindelijk weten waar hun klachten vandaan komen.

Zonde van je tentamen, maar hoeveel jongelui zijn er niet die gewoon problemen hebben met leren en iedere dag drie blikjes light drinken? Hoeveel kinderen worden niet met afwijkingen geboren omdat de moeder tijdens de zwangerschap aspartaam gebruikt heeft?

Als je wilt mag je zoveel mogelijk mensen op de hoogte brengen, dan hoop ik dat er aan deze plaag ooit een eind komt.From: t.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, March 07, 2003 11:13 AM
Subject: aspartaam

Geachte heer Gunneweg,

Vriendelijk dank voor uw snelle reactie. Mijn goede vriend waar ik U eerder over berichtte,is direct gestopt met zijn voedingssupplementen waar aspartaam in zit.de eerste reactie van het lichaam zijn reeds daar,want hij voelt zich behoorlijk misselijk.Ik heb hem verteld van de zestig dagen ontwennen en dat gaat hij doen. Mijn volgende vraag aan U is: Ik werk zelf met voeding van Herbalife,misschien bij U bekent. Dat is een natuurlijke voeding op basis van soja.Daarbij zijn ook een aantal aanvullende supplementen die niet alleen helpen bij gewichtsbeheersing maar ook een aantal problemen kunnen verbeteren,zoals verhoogd cholesterolgehalte en bloedsuikerverhoging.Is het een goed plan om deze man na zijn ontgiftingsperiode hiermee te helpen met gewichtsverlies,hetwelk noodzakelijk is? Hopelijk kunt U tijd vinden om mij te antwoorden,ik ben erg geinteresserd in Uw advies,daar de huisartsen qua voeding niet zoveel advies kunnen geven. Met vriendelijke groeten,
T. g.

Antwoord

Hallo T.,

Deze email heeft wat langer geduurd want ik ben ruim een week weg geweest.

Goed hoor dat je vriend begonnen is met de 60-dagen-geen- aspartaam-test. Hoe langer iemand aspartaam gebruik heeft des te erger zijn de ontwenningsverschijnselen. Zou je me wel op de hoogte willen houden?

Je zegt dat je werkt met Herbalife. Bedoel je daarmee dat het aan anderen verkoopt? Aspartaam is ook al altijd aangeprezen als een "natuurlijke" zoetstof "zoals moeder natuur het bedoeld heeft!" Dit zijn echt de reclame kreten waarmee in de jaren 80 aspartaam gepromote werd. Herbalife doet hetzelfde en ik hoor verschillende geluiden erover. De een zeg er zit aspartaam in de ander zegt van niet. Vaak is er op de verpakking wel te lezen of er of er ja of nee aspartaam in zit of het E-nummer E951. Maar het is ook mogelijk dat er op de verpakking staat: bevat een bron van phenylalanine of er zit gewoon phenylalanine in Herbalife. Wees er wel voorzichtig mee want mijn dochter werd er doodziek van door de melkeiwitten die erin zitten. Gewichtsverlies heeft bij ons het beste resultaat door naar die ontzettend bekende club te gaan. Ik kan en mag geen reclame op mijn site maken want dan kan met mij betichten van belangenverstrengeling vandaar dat ik meestal geen namen noem. Maar je weet waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Veel gezonder dan al die maaltijd vervangers. Maar als jij het verkoopt dan spijt het me van de anti-reclame.From: C. D'H.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, March 12, 2003 9:37 PM
Subject: eigen verhaal

Beste lezers

Vandaag ben ik aspartaamhoudende frisdranken verboden van de dokter of liever de osteopaat want de klassieke geneeskunde had geen oren naar mijn jarenlange klachten over overmatig suikergebruik. Tot een jaar terug. Ik kreeg buikpijn die drie dagen duurde en waarvan ik twee dagen plat lag. Deze pijn komt nu regelmatig terug. Dus kwam er een darmdokter aan te pas. De gebruikelijke onderzoeken (coloscopie, echo...) leverden niets op. Het verdict: als je pijn krijgt een beetje op je buik gaan liggen.
Daar leg ik mij niet bij neer :- )
Daar ik in mijn leven nog nooit op mijn gewicht heb moeten letten (50 kg) at ik suiker naar lieve lust: snoep, ganse pakken koekjes, zelfs slagroomtaartjes nuchter.
Twee jaar terug veranderde ik mijn eetgewoontes. Ik liet de suikervraat achterwege en nam toevlucht in fruit. Maar het kwaad was geschied. Schimmels nestelden zich in de buik en deden zich tegoed aan de suikers. Waarschijnlijk zijn de snoodaards niet opgezet met mijn keuze en gaan ze in de aanval.
Zoetvervangers heb ik nooit gebruikt en kauwgom eet ik niet. Het is 25 jaar geleden dat ik cola heb gedronken, en ik gebruik nooit geen alcohol (niet uit pricipe, ik lust het gewoon niet)
De enige frisdrank die ik drink is ice tea en deze moet ik nu inwisselen voor 7-up, de enige bij de dokter bekende frisdrank zonder aspartaam. Ik heb etiketten vergeleken in het warenhuis op verschillende frisdranken. Ik heb aspartaam gevonden in sommige verpakkingen van cola en ice tea, maar op de meeste staat het er niet op. Ik ben nu nog een groentje in etiketten lezen maar straks weet ik vast alles van antioxydanten, glucuses, kleurstoffen enz.
Nu ben ik de weg ingeslagen naar genezing, hoop ik, eerst moeten de schimmels weg en dan moet mijn hele huishouding in evenwicht gebracht worden. Hopelijk voel ik mij dan ook voor het eerst in jaren terug fit. Andere symptonen bij mij zijn vermoeidheid, duizeligheid, ik had een geheugen als een olifant.
Aan alle mensen die niet te dik zijn en massa's suiker verbruiken. Wacht niet tot je 38 bent! En laat je niet met een suikerkluitje in het riet zenden door de klassieke geneeskunde.

Christa

By the way Tof idee, deze site.

Antwoord

Hallo C.,

Geweldig hoor dat de osteopaat weet dat aspartaam heel slecht is voor een mens. Helaas hebben we van de reguliere artsen nog niet veel te verwachten, er zijn er maar enkelen die begrijpen dat aspartaam slecht is. Terwijl ze door een klein onderzoek in hun praktijk toch kunnen nagaan dat heel veel klachten terugkomen bij mensen die aspartaam gebruiken.

Suiker blijkt dus ook niet goed te zijn als je er TEveel van gebruikt. Ik hoop dat de schimmelinfectie snel over is, Je moet inderdaad erg voorzichtig zijn met frisdranken want in de meeste Ice-tea zit toch aspartaam en van 7-up ben ik ook niet helemaal zeker omdat het ook van de Coca-cola fabriek komt.

De verschijnselen die je opnoemt, vermoeidheid, duizeligheid en geheugenstoornissen komen voor bij aspartaam vergiftiging. Het beste is inderdaad helemaal geen aspartaam te gebruiken. Je moet trouwen tijdens je genezing ook opletten op allerlei soorten smaakversterkers die kunnen ook veel kwaad doen in je lichaam. Vraag het maar aan de Osteopaat. Weet deze alternatieve arts trouwen van mijn website??Bericht in het gastenboek
p.r
19-03-03 20:17:55

....in de groep getroffenen door Stevens Johnson syndroom (meestal een intolerantie reactie op medicijnen) zijn enkelen die niet weten waar deze reactie vandaan is gekomen, en die bovendien meermalen zijn getroffen door deze ernstige intolerantie reactie. Wellicht is sprake van een aspartaam intolerantie. Is hier iets over bekend?

Antwoord

Hallo P.,

Mis ik soms een stukje tekst in je bericht?

Stevens Johnson syndroom is een zeer ernstige aandoening die ook wel EEMM genoemd wordt, een op zich zelf staande aandoening. Maar de mogelijkheid dat aspartaam daartoe de aanzet is is zeer zeker mogelijk. Aspartaam heeft een interactie met allerhande medicijnen en veroorzaakt een multiple chemische overgevoeligheid zodat men na het gebruik van aspartaam voor allerlei chemische stoffen overgevoelig wordt. Ook zijn diverse heel vervelende interacties met allerlei soorten medicijnen bekend. Bekend zijn medicijnen voor epilepsie en medicijnen voor het hart waardoor accuut hartfalen kan ontstaan.

Je zult dus echt op het gebruik van aspartaam en smaakversterkers moeten letten.

Met vriendlijke groet
Ed GunnewegBericht in het gastenboek
M.
24-03-03 21:16:36

Ik ben zo blij dat er een duidelijke site is waar alles opstaat over aspartaam!!! Waar ik ontzettend van schrok (nog meer dan van de bijwerkingen) is dat het in een medicijn zit (Maxalt) waar ik in oktober 2000 zo'n heftige reactie op heb gehad. Ik moest een nacht in het ziekenhuis op de ic aan de hartbewaking blijven. Ik heb vaak als ik een light product nam, me ziek gevoeld en nu weet ik eindelijk hoe dat komt. Ook na het gebruik van ibrobrufen werd ik duizelig... oorzaak... Aspartaam Echt waarom, waarom wordt er niets aan gedaan. Oke geld, maar kom dit kost toch alleen maar geld. Vage klachten bij mensen, waar doktoren niets van snappen...

Antwoord

Hallo M.,

Bedankt dat je zo positief bent over de website. Toen ik in 1995 begon met mijn protesten per brief te versturen naar iedereen die het maar horen wilde. Het was echter heel moeilijk om de mensen die aspartaam gebruikten in grote aantallen te bereiken. Dat lukte toen ik in juni 2001 kon starten met de internetsite, maar ik kon ook niet bedenken dat ik in maart 2003 zo'n uitgebreide hoeveelheid artikelen op internet zou hebben staan. Maar ik kan nu wel een groot aantal mensen bereiken.

Het is vreselijk dat je een medicijn krijgt, waarschijnlijk tegen migraine en dan zo'n vreselijke reactie. Maxalt staat ook op de lijst met produkten en medicijnen. Door aspartaam wordt je immuun systeem aangetast waardoor je steeds gevoeliger wordt voor allerlei chemische stoffen. Het kan zelfs Ibuprofen zijn met methylcellulose als hulpstof. Daar zul je waarschijnlijk ook op moeten letten.

Omdat vaak smaakstoffen vermomd onder andere namen voorkomen zul je vaak moeten letten op wat een bepaald produkt met je doet, voordat je weet dat je er beroerd van wordt.

Je zegt: "Kom dit kost toch alleen maar geld". Maar misschien zie ik het allemaal een beetje zwart wit maar wat voor opbrengsten staan er tegenover al die ziekte problemen. Artsen, specialisten die er hun jaarsalaris mee verdienen, fabrikanten die verdienen aan apparatuur - CAT-scan, röntgen, andere soorten scans, verblijf of IC's en zo kan ik nog wel even door gaan. Cynisch? Ik geloof het niet. De aspartaam- en MSG industrie brengen miljoenen in het laatje. Wat denk je van het goedkoper kunnen produceren van al die produkten in de winkel. Minder suiker, minder kruiden. Nee... we hebben nog een lange weg te gaan. Op www.aspartaam.nl/consumentenbond/ heb ik de aanval geopend op de Consumentenbond, die ook aan het handje van de producenten van aspartaam en MSG loopt.

Ik ben blij dat je hebt uit kunnen vinden waar jouw klachten door zijn ontstaan. Misschien wil je aan zoveel mogelijk anderen over aspartaam vertellen en het adres van de website geven.Bericht in het gastenboek
P.
25-03-03 08:56:08

Hallo, Gisteren 24 maart 03, verscheen in de krant "Het Laatste Nieuws" volgend artikel: Aspartaam ongevaarlijk, Brussel - De zoetstof aspartaam sinds jaren omstreden is volstrekt ongevaarlijk. Dat is zopas uitgemaakt door het Wetenschappelijk Comité voor de Menselijke Voeding van de Europese commissie. Aspartaam lag geruime tijd onder vuur omdat de stof kwalijke gevolgen zou kunnen hebben van hoofdpijn tot hersentumoren. Dat waren "anekdotische beweringen zonder wetenschappelijke grond die onnodige angst veroorzaken, zo oordeelt de Europese commissie nu. Dus u merkt dat het een beetje vechten tegen mensen die veel machtiger zijn dan u. Een groot percentage van de mensen weet of wil gewoon niet weten wat ze slikken. Hierbij geef ik u het e-mail adres van Het Laatste Nieuws: hln@persgroep.be

Antwoord

Hallo,
Het is verschrikkelijk. Hoe is het mogelijk dat het Wetenschappelijk Comité voor de Menselijke Voeding van de Europese commissie in 1 maand tijd een beslissing kan nemen die zulke verstrekkende gevolgend heeft voor de gezondheid van de gehele wereld. (In ons geval Europa) Het is inderdaad een moeilijk gevecht tegen mensen die er het geld voor hebben om anderen om te kopen. Maar we gaan door met vechten tegen aspartaam omdat ik absoluut van overtuigd ben van de gevaren.

bedankt voor het bericht.
Met vriendelijke groet
Ed Gunnewegpijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!