Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(24)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >

Van: A. van S.
Datum: Thu, 10 Feb 2005
Onderwerp: Sceptisch

Hierbij wil ik twee vragen stellen omdat ik van nature sceptisch ben en niet zomaar alles geloof wat mij wordt toegestuurd.

1. Waarom wordt dit verhaal niet neergelegd (incl. het betoog van een arts als H.J. Roberts) bij alle leden van de tweede kamer. Je maakt mij niet wijs dat er niet iemand tussen zit die hier niet induikt en vragen over gaat stellen.

2. Ik lees "gebruik dit niet, gebruik dat niet"  - ik wil weten WAT niet. Namen, merken, gaat het alleen om zoetjes en light dranken. Gaat het ook om andere snoepsoorten, vruchtensappen wat dan ook. Wij gebruiken nooit lightdranken, maar ik wil graag mijn kinderen behoeden. Maar waar let ik dan op als ik de ingrediënten van een produkt bekijk en bij welke produkten moet ik allert zijn?

Met vriendelijke groet,

A. van S.

Antwoord

Datum: Thu, 10 Feb 2005
Onderwerp: Re: Sceptisch
To: A. van S.

Hallo A.,

Het is goed dat je van nature sceptisch bent. Daardoor kun je een heleboel situaties goed inschatten.

Ik geloof niet dat ik je al wat had toegestuurd maar excuses als dat wel zo is.

Als je weet hoeveel politieke partijen ministers enz ik al geschreven heb in de loop der tijd dan zul je waarschijnlijk net zo als ik niet begrijpen waarom er niet op gereageerd wordt.  Maar goed mevrouw Els Borst heeft ook geantwoord dat aspartaam geen kwaad kan voor de volksgezondheid en daarna heeft niemand meer op welke brief dan ook een antwoord gegeven.

Ook bij de EU ben ik bezig om protest aan te tekenen, maar dat is ook een grote doofpot en als ze er al aandacht aan besteden duurt het minstens een jaar voordat je afwijzend beschik krijgt.

In 2003 was er een petitie aangenomen om aspartaam opnieuw aan een onderzoek te onderwerpen. Daar waren 5 wetenschappers bij betrokken, waarvan er 3 betrokken waren bij de voedingsindustrie. Dan maak je echt niet veel kans dat aspartaam afgekeurd wordt.

Ik waarschuw met de website mensen voor de zoetstof aspartaam en de smaakversterker MSG. En iedere keer dat iemand besluit om geen aspartaam te gebruiken dan is dat weer iemand en daar gaat het om.

U mag van mij alles gebruiken. Alleen als je zo verstandig zou zijn om je er verder in te verdiepen heeft het enige zin. Maar het is en blijft je eigen verantwoordelijkheid sceptisch of niet.

En dat je je kinderen wil beschermen vind ik geweldig want we worden met volledige instemming van de EU en onze eigen regering op allerlei front vergiftigd, en dat zegt al genoeg.

Op de website staat een lijst met producten en medicijnen, die door de lezers van de website regelmatig wordt aangevuld.

Smaakversterkers zijn een ander verhaal. In bijna alle kant en klare producten zitten smaakversterkers die zeker niet goed zijn voor kinderen, maar ook niet voor volwassenen. Zodra onze regering en de EU dit inzien zal het voor veel kinderen en ouderen te laat zijn.

Je kent toch wel het gezegde:  "Er is geen gevaar voor de volksgezondheid" ? Onze koeien zijn al vergiftigd, ons pluimvee, onze varkens en dat zal ondanks toezich van de regering nog wel even doorgaan. Ondertussen zijn wij zelf aan de beurt.

Helaas jammer, maar waar.

Antwoord van A.

Van: A. van S.
Verzonden op: 10-2-2005

Hallo meneer Gunneweg,

Hartelijk dank voor het duidelijke betoog. Zoals zoveel zaken in de wereld is ook deze gang van zaken onbegrijpelijk en gelukkig zijn er altijd mensen op de wereld die dan ook op de barricade staan. Ik kan als leek moeilijk beslissen over dit soort zaken, maar als logisch denkend mens wel nagaan dat alle niet natuurlijke stoffen schadelijk voor ons zijn.

Overigens klopt het dat u mij niets had toegestuurd. Ik kreeg informatie van een vriendin. Wij hebben (voor zover wij weten) geen klachten, maar ik zal e.e.a. zeker in de gaten gaan houden. Inmiddels ook al een aanvulling opgestuurd voor de produkten-lijst! U ziet, weer iemand die uit gaat kijken, uw werk is niet voor niets....

Hartelijke groeten,

A. van S.

Antwoord

Hallo A.,

Bedankt dat je gelijk bent gaan mee denken. Ik heb het artikel met aspartaam al op de website bij de lijst met producten gezet   www.aspartaam.nl/info/producten.php

Ik vind het ook geweldig dat je informatie van een vriendin hebt gehad. Daaruit blijkt dat veel mensen (uit eigen beweging) nadenken waar de voedingsindustrie mee bezig is.

Nogmaals bedankt voor je sympathieke antwoord.

Groetjes,

EdVan: C. van den B.
Verzonden op: 16-2-2005

Hallo allemaal.

Als ik de verhalen van jullie lees, mag ik blij zijn met de reactie van mijn lichaam. Ik kan namelijk ook niet tegen aspartaam. Ik dronk af en toe wel eens een cola light, maar op een bepaald moment, begon ik telkens enorme krampen in mijn buik en darmen te krijgen. Na een paar weken, kwam ik erachter dat het door cola light kwam en weer een paar weken later, ontdekte ik dat ik niet tegen aspartaam kan. Als ik iets gegeten of gedronken heb met aspartaam, krijg ik na ongeveer een half uur buikpijn en zit er maar een ding op: naar bed. Ik kan op dat moment echt niks meer.

Ik let goed op de produkten die ik koop en gelukkig lukt dit in Nederland nog aardig. Ik hoop niet dat het zo wordt als in Amerika want daar zit bijna in elk produkt aspartaam. Ik ben heel blij met jullie site en hoop dat jullie hiermee doorgaan. Jullie hebben mij in iedere geval geholpen met de levensmiddelen lijst. Ik wist niet eens dat er aspartaam in medicijnen zit!

Bedankt.

Groetjes van C.

Antwoord

Datum: Thu, 17 Feb 2005
Onderwerp: Re: mijn eigen verhaal
To: C. van den B.

Hallo C.,

Bedankt voor het compliment.

Ja, aspartaam staat er inderdaad om bekend dat het veel darmklachten veroorzaakt.

Het is ook verschrikkelijk dat er in medicijnen aspartaam zit. Zo zijn er medicijnen tegen hoofdpijn en migraine MET aspartaam, dat hoofdpijn veroorzaakt. En wat te denken van de vitaminen en medicijnen voor kinderen met aspartaam?

Ik heb op de website gezet dat we met medeweten van onze regering en de EU worden vergiftigd, en dat is nog waar ook. En op nog veel meer gebieden dan alleen onze voeding.

Tevens bedankt dat je gelijk een melding hebt gestuurd van een artikel met aspartaam. Ik zal het zo snel mogelijk op de website zetten.Verzonden op: 21-2-2005

Van: M. van B.

Ik ben erg geschrokken van deze site. Wij gebruiken VEEL aspartaan. Mijn 2 kinderen van 11 en 9 jaar en ikzelf moeten erg op ons gewicht letten en kampen met overgewicht, dus pak je al snel na alles wat “light”is. Ook “nepsuiker”zoals de goedkopere merken van Nutrasweet en zoetjes gebruiken we veel, in de gedachte dat het goed voor ons is. Ik heb alle verpakkingen nagekeken, van zowel frisdrank, kauwgum, snoep etc. en het zit bijna overal in!!!! Ik schrok hier erg van. Wat is dan wel een goede vervanger voor suiker en wat is fenylalanine? Is sorbitol wel “gezond”?

Ik hoop hier echt snel een antwoord op te krijgen want ik weet nu even niet hoe we ons eetgedrag moeten veranderen. We willen tenslotte toch niet alleen maar dikker worden.

Ik wacht Uw antwoord in spanning af,

Met vriendelijke groet,

M. van B.

Antwoord

Datum: Mon, 21 Feb 2005
Onderwerp: Re: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo M.,

Wat een geluk dat je op de website terecht bent gekomen. Ik kan me goed voorstellen dat je flink geschrokken bent van de informatie. Ik ben al sinds 1996 bezig om actie te voeren tegen aspartaam nadat ons gezin daar problemen mee had gekregen. Wij gebruikten in de beginperiode zeer intensief aspartaam om dezelfde reden als jij aangeeft, op ons gewicht letten.

In zou je wel aanraden om direct met alle aspartaam te stoppen. Want het is echt vergif. Zeker voor je kinderen is langer gebruik van aspartaam uit den boze.

Eigenlijk is geen enkele kunstmatige zoetstof goed en zeker Acesulfaam is net zo gevaarlijk als aspartaam.

De enige gezonde vervanger voor suiker is stevia. Er staat een artikel op de website over Stevia:  www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php Het is in sommige natuurvoedingswinkels te koop, ik koop het zelf in België maar dan zijn de verzendkosten een probleem.

Aspartaam is een product dat epileptische insulten veroorzaakt. Het belangrijkste onderzoek waar de goedkeuring van aspartaam op steunde was een 52 weken durend onderzoek naar de giftigheid, waarbij 7 baby aapjes aspartaam kregen toegediend. Vijf kregen een grand mal epileptisch insult en een stierf. Dit onderzoek werd werkelijk gebruikt om aan te tonen dat aspartaam veilig was!!!!!

[knip]

Antwoord van M.

Van: M. van B.
Verzonden op: 21-2-2005

Hoi Ed,

Hartelijk bedankt voor jouw snelle reactie.

Nu hebben we echter wel een groot probleem, want hoe moeten we lijnen als we geen suikervervangers hebben? Juist dat maakt het voor de kinderen makkelijker, een suikervrij kauwgumpje, cola-light, magere yochurt met Natrena zoetstof etc. Ik weet echt niet hoe ik dit in moet gaan kleden.

Is bv. sorbitol en xylitol, net zo slecht? Ik zag zelfs dat in de curry die wij gebruiken, bijna dagelijks!, aspartaam zit. Gewoon eng.

Ik hoop dat ik je nog eens mag mailen als ik nog vragen heb?
Voor nu alvast hartelijk dank,

vriendelijke groeten,

M. van B.

Antwoord

Datum: Mon, 21 Feb 2005
Onderwerp: Re: Mijn vraag over Aspartaam

Hoi M.,

Het zal inderdaad een groot probleem zijn als je niet zonder het "zoet" gevoel kan.

Wij gebruiken sinds de tijd dat we zijn gestopt met aspartaam, ook omdat we het zo lekker (en zoet) vonden nauwelijks gewone suiker meer. Dat is in het begin best moeilijk want het is ook een soort lichamelijke verslaving aan zoet. En het is best heel moeilijk om dat af te bouwen, maar ja, wij vonden onze gezondheid toch wel wat waard.

Wij lijnen ook nog steeds constant. In het weekend wat minder want dan mag voor ons wel een wat meer, maar het blijft opletten en ik zeg altijd tegen mijn vrouw. We hebben "levenslang".

Sorbitol kan met mate, Xilitol zou gewoon een goede zoetstof zijn als er niet vaak ook aspartaam aan is toegevoegd.

Nu jullie het zo lang gebruikt hebben, herkennen jullie dan ook de klachten die zijn vermeld in het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Vaak komt ht voor dat bij het stoppen met aspartaam ontwenningsverschijnselen ontstaan omdat aspartaam ook verslavend werkt. Hieronder staan een paar artikelen die over dit probleem gaan.

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

Je mag mij altijd mailen als je nog vragen of problemen hebt.

Groetjes,

EdVan: D.G.
Verzonden op: 1-3-2005 10:46

Ik heb al 2 jaar diverse klachten, zoals erge duizeligheid, zelfs als ik gewoon in bed lig duizelt het, gauw kwaad zijn, opeens moe worden dat je benen gaan trillen, eropvolgend dat er wat gaat trillen in me keel, waarop dan weer een paniekreaktie volgt, nergens zin meer in hebben, terwijl ik een leuke gezellige meid, alles en iedereen gooit het dan gelijk op jawel STRESS. Dit maakt je weer kwaad, omdat je zelf wel weet of je wel of niet stress heb.

Al zoekende kwam ik op deze site terecht. 2 jaar geleden ben ik begonnen met zoetjes in de koffie, 2 stuks per keer, als je dan nagaat dat ik 10 bakken koffie drink per dag maal de 2 zoetjes, dan is het toch een hele hoop. Dan ga ik me nu inderdaad afvragen, zouden de klachten daarvan komen, ik heb ze in ieder geval in de prullenbak gegooid. Kan iemand mij vertellen of die ook van deze klachten heeft gehad. Zit de stof trouwens ook in druivesuikers.

Wat een zoetje al niet kan doen, dat was wat ik dacht toen ik jullie site las, zo'n klein rond vormpje, kan waarschijnlijk een hele grote ellende veroorzaken.

De klachten zijn ook omstreeks die tijd begonnen, het begon met gewrichtspijnen onder de oksels, bloed geprikt niks te vinden, en de ellende duurt maar voort, sinds oktober vorig jaar werd ik op een nacht wakker, het leek alsof ik "straalbezopen" was, voor me gevoel botste ik overal tegenaan, weer bloed geprikt, nee hoor niks te vinden, ze gooiden het maar op stress, daar had ik zelf ook al aangedacht, er was wel een beetje stress maar gezonde stress zal ik maar zeggen. Het duizelige is nooit meer weggegaan, je word er erg onzeker van, en bang, zodat het erger wordt, ik heb nergens meer zin in, kom bijna nergens meer omdat ik bang ben dat ik flauw ga vallen. Ik ben nu sinds eergisteren gestopt met de zoetjes en ik hoop dat ik vooruitgang zal boeken. Trouwens naast de duizeligheid heb ik ook last van snel kloppen aan de rechterkant van me keel, en als het ware zeebenen, zo slap ben ik de laatste tijd.

Komt het iemand bekend voor?

Groeten D.Van: K.
Verzonden op: 7-3-2005

Hallo

Ik schrijf dit stukje omdat ik wil weten of er meer mensen met dit soort klachten zijn. Ik krijg namelijk een ontzettende kramp in mijn buik na het drinken van 1 glas cola light, cristal clear, dubbel friss light of de light variant van spa. Ik vermoed dat ik dus reageer op aspartaam. Mijn oplossing is het vermijden van deze dranken maar wordt altijd heel raar aangekeken als ik op een verjaardag zeg dat ik geen light drankje wil.

Ik vraag me dan ook af of er meer mensen zijn die echt pijn in hun buik krijgen na het drinken van light producten.

Nou ik hoop van jullie te horen,

Groetjes K.Van: M. B.
Verzonden op: 10-3-2005

Hallo,

Ik heb een vraag over mijn klachten, maar eerst zal ik even het hele verhaal vertellen; ik ben 17 jaar en vorig jaar maart werd ik ineens ziek, ik was moe, had helemaal nergens zin in, ik kon niks meer doen, terwijl ik daarvoor 8x in de week sportte..

Ongeveer iedereen suggereerde dat ik 'teveel had gedaan', maar ik wist echt zeker dat dat de oorzaak niet was, ik had immers nooit lichamelijke klachten gehad. Wel had ik me af en toe wat moe gevoeld, maar een weekje wat rustiger aan doen hielp meestal wel. Nu werd het zo erg dat ik van niks doen al moe werd, ik kreeg spierpijn bij het tandenpoetsen, kon niet meer helder nadenken, was altijd duizelig (soms viel ik bijna spontaan om), ik sliep ook erg veel (10 uur per nacht) en ik had altijd honger en dorst. Mijn hormonen waren erg in de war, ik werd 1 of 2x per jaar ongesteld en ik groeide ook niet meer. (op mijn 16e, terwijl je blijft groeien tot je 18e) Ik kon echt de hele dag door eten zonder dat het me ook maar iets van energie gaf, en hier werd ik natuurlijk ook dikker van.

Van te voren was ik ook altijd bang dat ik dikker zou worden (veel mensen om me heen zijn dichtgegroeid) dus ik gebruikte light producten en ging dat alleen maar meer doen..

Bij de huisarts moest ik zelf met ideeën komen over wat ik zou kunnen hebben, hij had zelf geen idee en dacht dat het wel over zou gaan. Uiteindelijk verwees hij me door naar een internist, daar was er iets met mijn schildklier aan de hand, na medicijnen slikken bleek dat niet zo te zijn. Toen zou ik een hersentumor hebben, ook niet waar, daarna was er iets met mijn hypofyse, hypothalamus of bijnier aan de hand. Uiteindelijk toch weer veel medicijnen geslikt, en ik bleek niks te hebben. De uiteindelijke conclusie was dat ik te weinig woog (ik moest 5kg aankomen, terwijl mijn BMI waarde toch echt gezond was, en zeker geen ondergewicht) en ik moest maar veel rusten. Daar was ik toen al een half jaar mee bezig, en de klachten bleven toenemen.

Na dat half jaar was ik het helemaal beu en besloot naar een homeopaat te gaan, dat hielp wel, na een week begon ik me al beter te voelen. Hij dacht dat het vooral emotionele klachten waren, dat zou wel kunnen, ik was toch best gevoelig en zo'n 9 jaar gepest, ik had het druk met school, moest presteren, misschien was het wel teveel geworden. Nu gebruik ik die medicijnen nog steeds (5 maanden ongeveer) en het gaat erg goed met me, ik kan weer naar school en alweer 3x in de week sporten.

Toch denk ik niet dat het emotioneel is, ik ben alleen wel steeds emotioneler geworden tijdens mijn ziekte, maar daarvoor gaf ik er echt niet om wat ze van me zeiden; ik ging gewoon voor mijn doelen. De laatste tijd begin ik weer de zin in school te verliezen, terwijl ik het door een speciale regeling echt niet druk heb en het ook nog best gezellig is. Dat klopt niet helemaal voor mij, ik begin meer zelfverzekerd te worden, heb steeds minder problemen, en toch heb ik het idee dat ik terug val..

Een uurtje geleden kwam ik op de aspartaam website (had net op het nieuws gehoord dat al die zoetstoffen gevaarlijk zijn voor kinderen) en heb er aardig wat over gelezen, en nu begin ik te denken dat daar mijn klachten wel eens door zouden kunnen komen. De meeste producten die ik consumeer staan op die lijst; ik drink 5 tot 7 glazen (a 250ml) Crystal Clear per dag, 1 glas Optimel drinkyoghurt, bij het drinken neem ik een light muesli reep (Special K, van Kellogs), in totaal 2 per dag, en als toetje hebben we ook vaak Vifit Optimel vla, of iets anders wat light is. In het weekend eet ik wel eens Spudz (van Snack-a-Jacks) of Lay's sensations (de Thaise chips), en de Sweet Chilli Bugles de laatste tijd ook. Het is echt altijd calorieën vergelijken bij het boodschappen doen, waardoor bijna altijd uitkomen op de light varianten.

Wat denkt u ervan?

Zelfs al komt het hier niet door, ik ga zeker geen Crystal Clear meer drinken, en als ergens suiker aan toegevoegd moet worden, dan gebruik ik wel honing ofzo, maar ik neem zo min mogelijk light producten, alleen nog de écht gezonde dingen. (groente en fruit) Dus ik begin nu met het uitzoeken van de voorraadkast :)

Bedankt voor het opstellen van deze website, en ik hoop dat u een antwoord op mijn vraag heeft.

Groetjes M.Van: J.W.
Verzonden op: 11-3-2005

Geachte mijnheer/mevrouw,

Mijn moeder en ik gebruiken al een aantal jaren de zoetstof aspartaam dagelijks in onze koffie. Mijn moeder lijdt al een aantal jaren aan spier en gewrichtpijnen.Ze is al een keer hiervoor onderzocht in een gespecialisseerd reuma kliniek.Daar werd echter niks gevonden.

Nog steeds heeft ze hier verschrikkelijk veel last van en na het lezen van jullie website beginnen we aan het aspartam te denken. Zou deze zoetstof hiervoor verantwoordelijk zijn? Ook zou ik willen weten of deze schadelijke stof je lichaam verlaat ?

met vriendelijke groet,

S.Van: J.W.
Verzonden op: 17-3-2005

mijn zoontje van 5 jaar is erg druk soms erg driftig etc.etc.nu geef ik hem minder suiker en kleurstoffen omdat ik gehoord heb dat dit beter is maar nu zie ik al die verhalen over aspartaam en nu heb ik het idee dat hij hier ook niet beter van word. gaf hem roosvicee (grote pak) maar lees nu dat het daar ook in zit en in de joy pakjes hoe kan ik zelf zien dat er aspartaam inzit want dit begrijp ik nog niet helemaal sorry heeft iemand advies voor wat ik het beste kan gebruiken qua. drinken schoolkoekjes en snoep mag geen suiker en kleurstoffen inzitten.

b.v.d. S.

Antwoord van J.W.

Van: J.W.
Verzonden op: 18-3-2005

Beste Ed

bedankt dat je zo snel hebt terug geemailt. Als je je artikelen alleen bij een reformwinkel haalt zoals appelsap diksap en sultana koekjes en snoepjes van de bron (drop, pepermunt en lollies),dan moet je toch al een heel stuk goed zitten toch.en als je bevoorbeeld sinasappelsap van perfekt koopt staat er op uitgeconcentreerd sinaasappelsap met natuurlijke vruchtensuikers dan neem ik aan dat het goed is toch.

Ik begrijp dus dat je smaakversterkers eigenlijk zoveel mogelijk moet vermijden en dat betekent dus aspartaam cyclamaat? Sacharine en acesulfaam-k hoop dat je het me nog iets duidelijker kan maken want ik wil het wel zo goed mogelijk doen met eten van broodbeleg wil ik nog even wachten maar daar wil ik me later ook in gaan verdiepen b.v.d.

en ja mijn andere verhaal over mijn zoontje van 5 jaar mag je publiceren

groetjes S.Van: t.
Verzonden op: 18-3-2005

Meneer Gunneweg,

Heel erg bedankt voor de snelle reactie. Ik heb alles goed doorgelezen, en ik ben in ieder geval erg blij dat er is mijn (vanille) shake geen aspartaam zit.

In ons gezin wordt er erg veel aandacht besteed aan de gezondheid. Ik was vroeger allergisch voor vele stoffen (rode kleurstoffen, chocolade, frisdrank, beschuit, ei mocht ik bijvoorbeeld niet hebben). Daar werd altijd rekening mee gehouden. Deze producten eet ik nu weer gewoon, en ik heb nergens last van. Het is wel zo dat ik bv vrijwel nooit snoep eet, of prik drink. Ik vind het niet lekker, vroeger mocht ik het niet hebben, dus ik ben de smaak gewoon niet gewend denk ik.

Drie jaar geleden kreeg ik dus weer gezondheidsklachten (buikklachten, hoofdpijn, depressie). Artsen hebben eigenlijk niks concreets gevonden, de klachten zijn vanzelf overgegaan (na 2 jaar).

De enige producten waar ik de light versie van eet zijn melkproducten (becel light en optimel bv) dus ik denk eerlijk gezegd niet dat daar de klachten oorspronkelijk vandaan komen. Het enige waar ik bang voor ben is dat deze klachten misschien weer terug kunnen komen door een andere eetgewoonte (Herbalife), waar ik van had gehoord dat het schadelijke stoffen zou bevatten. Ik ben altijd vrij gevoelig geweest voor bepaalde stoffen, weersveranderingen, verandering van eetpatroon, dus ik wil gewoon niet dat het weer misgaat.

Degenen bij wie ik Herbalife gekocht heb, hebben verteld dat het een super gezond product is, dat je ook altijd (ook als je zwanger bent, alleen dan omdat het gezonde voeding is voor de baby en jezelf ) kunt blijven gebruiken. Dit is dus eigenlijk ook mijn bedoeling (om 1 keer per dag een shake te nuttigen om het gewicht te behouden), want ik wil natuurlijk dat de kilo's er ook af blijven. Er zouden geen schadelijke gevolgen zijn op de lange termijn. Ik voel me er tot nu toe ook prima bij, maar als ik weer gezondheidsklachten krijg stop ik er natuurlijk (tijdelijk) mee.

Ik wil je bij deze hartelijk danken voor de informatie. Als er iets meer bekend wordt over de Herbalife producten, blijf ik graag op de hoogte.

M.v.g
T. de L.Van: N. H.
Verzonden op: 18-3-2005

Hallo,

Ik ben heb een tijdje geleden uw website ivm aspartaam gelezen en ben al enkele maanden gestopt met lightproducten te gebruiken. Ik probeer nu ook een vriendin van me te overtuigen. Zij gebruikt heel vaak lightproducten omdat haar vriend diabetes heeft. Maar telkens wanneer ik haar op de gevaren probeer te wijzen krijg ik hetzelfde antwoord: "Mijn vriend mag nu eenmaal geen suiker hebben, dus we kunnen toch niet anders?". Ik weet hier zelf ook geen raad mee. Als je als diabeet geen suiker én geen aspartaam mag gebruiken, wat blijft er dan nog over?

Alvast bedankt voor de informatie!From: J. M.van E.
Sent: Sunday, March 21, 2004
Subject: Mijn eigen verhaal

Met vreugde ben ik op deze pagina terechtgekomen. Misschien herkent ook iemand mijn verhaal. Ik ben onderhand echt wanhopig.

Twee jaar geleden, rond Kerst, kreeg ik last van zware vermoeidheid en steken in lever en milt. De huisarts dacht aan Pfeiffer en liet mij testen. De uitslag was vreemd: ooit had ik Pfeiffer gehad, maar de ziekte was zeker nu niet actief. Vreemd, maar na een paar maanden leek het wat beter te gaan. Toch ben ik qua energie vanaf dat moment niet meer de "oude" geworden. Maar ja, ik nader de 50, ben een vrouw, dus je denkt dat het met hormonen en leeftijd te maken heeft. Interessant om te vermelden is, dat ik voor deze vermoeide periode anderhalf jaar lang het Montignac-dieet gevolgd heb. En als ik iets doe, doe ik het heftig, dus geen suiker meer, maar alles met zoetstof gezoet, zelfs over de pannenkoeken gooide ik Natrena en ook in de dagelijkse Brinta gooide ik veel Natrena vloeistof. Ook elke dag dronk ik zeker 2, 3 grote glazen cola-light.

Op een gegeven moment kreeg ik last van circels in mijn ogen (na onderzoek, maanden later, bleek dat migraine sans migraine te zijn). Eerst af en toe en uiteindelijk 3x per week. Tegelijkertijd kreeg ik tot mijn grote schrik een eerste draaiduizeling. Weken later weer één en om een lang verhaal kort te maken: nu zit ik op een paar per week. Vlak voor de zomervakantie in 2003 ben ik met deze klachten naar de huisarts gegaan, die een brief voor de neuroloog schreef waar hij suggereerde dat ik wellicht een Brughoek-tumor zou kunnen hebben (= meestal goedaardige tumor in de hersenen, bij het oororgaan in de buurt). Niet zo'n leuke vakantie gehad (door de hitte erg veel cola-light gedronken en veel magere yoghurtjes zonder suiker gegeten, natuurlijk). Na de vakantie een MRI-scan en een B.A.E.R. onderzoek (met electroden op mijn hoofd) gehad. resultaat: niets te zien, alles in mijn hoofd perfect. Raar genoeg werden de draaiduizelingen iets minder (hitte was ook voorbij, dronk veel minder????) De neuroloog stelde voor om naar de K.N.O arts te gaan om te testen of ik de ziekte van Menière heb.

Tot nu toe nog niet gedaan, omdat ik wel lezend lid ben geworden van het Forum van Menière patiënten. Daaruit concludeer ik nu dat ik alle verschijnselen heb, op een belangrijke na: nm de druk op mijn oor en doofheid tijdens aanvallen. Menière is een ziekte van het binnenoor en ik heb juist geen last van mijn oor. Wel heb ik een lichte oorsuizing, maar dat hoort volgens mij juist bij duizelingen, so wie so!! De aanvallen zijn gerelateerd aan spanning, zodra ik stress of lichamelijk spanning heb, komt er een aanval en deze zijn nu zo heftig dat ik soms 3 uur dood en doodziek op de bank lig. Het overkomt me al rijdend in de auto, in de winkel, op het concertpodium (ik ben klassiek uitvoerend musicus). Ondertussen ben ik ten einde raad, maar ik heb al die tijd zo'n diepliggend gevoel dat het géén Menière is.

Vandaag suggereerde iemand dat ik eens moest denken aan een virus op het evenwichtsorgaan en zo kwam ik hier terecht. En als ik dan eens eerlijk ga nadenken, eet en drink ik verschrikkelijk veel aspartaam. Ik ben juist begonnen met Vivit cholosterolverlagende drinkyoghurt. Heerlijk, maar net gekeken en daar zit dus ook aspartaam in. En dan de Cola, dropjes zonder suiker enz. enz. Ik heb een beetje stille hoop gekregen en stop vanaf nu met zoetstoffen. Mijn grootste reden is de link tussen anderhalf jaar Montignac diëeten en en daardoor cola light leren drinken (lustte ik daarvoor niet) en na het stoppen met lijnen die rare vermoeidheid en langzaam opkomende duizelingen en oog-migraine . Mijn vraag is nu, of het mogelijk is dat het in deze heftige mate nog steeds te maken kan hebben met aspartaam vergiftiging?

In ieder geval stop ik vanaf vandaag met cola-light en yoghurt zonder suikers. Bedankt voor deze site!!! Ik heb weer iets om voor te vechten en hoop te krijgen.Van: M. H. L.
Verzonden op: 20-3-2005

Beste mensen

Gisteren ben ik er achter gekomen dat de zoetstoffen cyclaamzuur en saccarine schadelijk zijn voor kinderen onder de 4 jaar. Nu heb ik 2 dochters van 2 jaar en van 4 jaar. Ik heb ze altijd multivitamine van de aldi gegeven, minstens 2 bekers per dag.

Nu is mijn vraag; wat nu?
Moet ik ze nu laten onderzoeken (of is dit te drastisch) Mijn oudste is nu 4 kan zij nu wel die multivitamine drinken (ze is een moeilijke drinker en eter en dit lust ze graag). Ik dacht altijd dat ik ze voeding gaf wat goed voor ze was en nu hoor ik dat ik ze eigenlijk aan het vergiftigen ben, ik schrik me zelf rot.

Is het echt zo ernstig of is het overdreven?
Graag krijg ik hier over antwoord.

met vriendlijke groeten,
M.Van: S. Z. B.
Verzonden op: 22-3-2005

Hallo,

graag wil ik iets vragen over de stoffen sorbitol en cyclamaat. Wij hebben een zoontje van een jaar. Hij heeft tanden en die willen we graag poetsen, maar in alle peutertandpasta's zit één van de twee bovengenoemde stoffen of ze zitten er allebei in. Kunnen deze stoffen ook kwaad?

Verder miste ik op de website iets over aspartaam en het niet zwanger raken. Misschien staat het er wel op en heb ik niet goed gekeken, hoor. Wij konden namelijk geen kinderen krijgen. Toen wij bij een soort homeopaat kwamen en hij hoorde dat ik erg veel cola light dronk, flipte hij zowat. Ik ben gestopt met de light, was binnen drie maanden zwanger en ben inmiddels (weer spontaan )zwanger geraakt van de tweede!

Graag ontvang ik van u een antwoord op mijn vraag over de andere stoffen.

Vriendelijke groeten van

S. Z. B.Van: W. M.
Verzonden op: 24-3-2005

Hoi,

Ik vind het echt helemaal geweldig dat je dit hebt opgezet. Stoer dat je je nek uitsteekt voor anderen. Er is mij nu een heleboel duidelijker geworden naar aanleiding van deze site.

Veel succes! groetjes,

W. M.Van: E.
Verzonden op: 24-3-2005

Bij toeval kwam ik op de site over Aspartaam terecht:

Jarenlang heb ik liters cola light met Aspartaam gedronken, wel 1½ l. per dag! Tot twee keer toe ben ik hiermee gestopt, d.w.z. ik drink nog incidenteel een glaasje cola light, maar dan praat ik in totaal over 2 l. per maand. Ik heb beide keren totaal geen last van afkickverschijnselen gehad: niet van de Aspartaam, niet van de cafeïne. Het enige voordeel wat ik merk, is dat ik minder last heb van winderigheid en dat ik geen Rennies meer hoef te slikken tegen het brandend maagzuur.

Hoe komt het dat de een zoveel last heeft van klachten/afkickverschijnselen en ik niet??Van: M. S.
Verzonden op: 31-3-2005

Hallo Meneer, Mevrouw,

Mijn naam is Mark Steffers en ben 21 jaar en sins 3 jaar heb ik last van ontzettende hoofdpijn en na 3 operaties die niets hebben geholpen ben ik gisteren naar een praktijk voor Aycronto geweest en die kon mij vertellen dat mijn hoofdpijn kwam door een allergie aan fructose en alle dingen met een klokhuis en na wat zoeken op internet kwam ik terecht op jullie site en vroeg mij af zijn de symptomen die ik heb gelijk aan die van jullie? en weet u misschien hoe ik mijn allergie kan noemen door meer informatie te vinden? en mij zijn homeopatische medicijnen voorgeschreven wat is jullie ervaring daarmee?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen ik tast voor zover in het duister en hoop op verheldering.....

Alvast bedankt en mocht het helemaal niets met mijn verhaal te maken hebben mijn excuses daarvoor.

M. S.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 3-4-2005

Hallo M.,

Je schrijft niet of je een regelmatige gebruiker bent van producten met aspartaam. Als dat wel zo is dan is hoofdpijn nr 1. op de lijst met ziekteverschijnselen die ontstaan door het gebruikt van de zoetstof aspartaam.

Het is natuurlijk mogelijk dat je een overgevoeligheid hebt ontwikkeld voor andere stoffen zoals je opnoemt fructose en fruit. Ik heb geen ervaring met Aycronto. Heeft de therapeut (van Aycronto) je geen naam gegeven voor de allergie die je schijnt te hebben?Van: G. V.
Verzonden op: 4-4-2005

Beste Heren.

Ik ben 35 jaar oud en drink nu de laatst jaren gemiddeld 2-3 liter cola light per dag. Ik ben ervan overtuigd dat ik verslaafd ben aan de caffeine die er in zit maar hoor nu dat aspartaam ook een boosdoener is. Sinds de laatste 2 jaar zijn er dagen bij dat ik geheel futteloos ben en geen enercie meer heb. De ene dag gaat het beter en dan weer dagen dat ik gewoon te moe ben om iets te ondernemen. Ik heb mijn bloed laten onderzoeken maar was goed. Vorig jaar ben ik na 34 jaar geen koffie gedronken te hebben begonnen met koffie drinken. Het drinken van koffie gaf mij soms het gevoel dat ik iets meer enercie kreeg maar nu drink ik ook al 8 koppen koffie per dag.

Van cola light is mij verteld dat de stof sacherine ( zoetstoffen ) kankerverwekkend zou zijn. dat is ook de reden dat ik koffie ben gaan drinken zodat ik minder cola light wilde gaan gebruiken. Toch drink ik nog behoorlijke hoeveelheden cola light.

Soms zit ik in de auto en hang aan het stuur. Ik kreeg enige tijd geleden het gevoel dat deze vermoeidheid iets te maken zou kunnen hebben met het overmatig gebruik van cola light.

Vandaar dat ik op google ben gaan kijken. Mijn vrouw klaagt zo nu en dan ook over vermoeidheid en drinkt ook veel cola light.( iets minder als mij ) Cola Light was voor mij altijd een obsessie. Kwam ik sávonds laat thuis en was er geen cola light dan reed ik met de auto naar de benzine pomp om een fles te halen ( 20 min rijden) de 1 1/2 liter had ik dan al 1/2 leeg als ik thuis was. Ik ben verzekerings adviseur en dacht dat het wellicht door het werk zou kunnen komen.

De laatste 2 jaar heb ik niet meer gedaan aan fitniss omdat ik de energie er niet voor heb. Soms wordt ik ook wel eens wakker met een zwaar hoofd en heb overdag ook wel eens een zwaar hoofd. Na het lezen van jullie web site ga ik direct stoppen met Cola Ligh. Koffie drink ik altijd zwart. Kunnen jullie mij vertellen of ik het bij het rechte eind heb? Ook heb ik de laatste jaren het gevoel dat mijn geheugen mij in de steek laat. Ik vergeet vaak de namen van kinderen van mijn vrienden en kan namen vaak niet goed onthouden. Ook zaken met mijn werk die ik uitzoek waarvan ik overtuigd ben dat ik deze niet hoef op te schrijven ben ik 2 weken later toch weer kwijt. verder ben ik helemaal gezond.

Heeft aspartaam nog invloed op nicotine?

G. V.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 4-4-2005

Hallo G.,

Al de ziekteverschijnselen die je opnoemt zijn te vinden op de lijst met de belangrijkste Aspartaam vergiftigingen: www.aspartaam.nl/artikelen/tumor.php

Het zou het beste zijn als jullie (ook je vrouw) direct zouden stoppen met het gebruik van aspartaam bevattende producten wil je je gezondheid niet al te veel schade toebrengen.

Omdat je al lang gebruik maakt van aspartaam kan het wel moeilijk zijn om te stoppen. Aspartaam heeft namelijk een verslavend effect en net zo als met roken en alcohol kan je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Zie hiervoor:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

Het is natuurlijk zo dat cafeïne ook een verslavende werking heeft, maar aspartaam is uit zich zelf ook verslavend. Cola bevat aspartaam en dat is het schadelijkste bestanddeel Sacharine valt daarbij in het niet. Uiteraard is geen enkele kunstmatige zoetstof helemaal zonder bijwerkingen.

Maar de vermoeidheid en zwakte staat op nummer 10 van de belangrijkste symptomen en daar hoor je heel veel aspartaam gebruikers over klagen.

Ik denk dat als je zou stoppen met aspartaam je snel zult merken dat de oude vertrouwde fitheid langzaam maar zeker weer terugkomt.

Je ziet dus dat er genoeg redenen kunnen zijn om direct met het gebruik van aspartaam te stoppen en zeker het geheugenverlies is een angstige zaak.

Het beste is dus om de 60-dagen-geen-aspartaam-test te doen, zie ook www.aspartaam.nl/info/test.php en dan te zien hoeveel van de klachten verdwijnen of verbeteren.Van: Fam. E.
Verzonden op: 8-4-2005

Omdat ik graag cola drink dacht ik dat het beter was om light te drinken om eventueel overgewicht tegen te gaan. Toen ik zwanger werd van mijn eerste kindje ben ik minder cola gaan drinken waardoor ik erachter kwam dat ik ineens sommige klachten niet meer had. Zoals een drukkend gevoel op je borst, onrustig gevoel en zelf paniekaanvallen. Ik wist eigenlijk meteen dat het door de aspartaam kwam. (overigens ben ik er ook van overtuigd dat in de rest van onze voedingmiddelen ook allerlei toevoegingen zitten die niet echt goed zijn).

Nu let ik er op wat ik eet, ik weeg liever een paar kilo meer als dat ik ook nog maar iets van aspartaam binnenkrijg. en er zijn trouwens nog genoeg alternatieven om geen dikmakers in je lichaam te krijgen. Wat ik ook erg raar vind is dat heel veel giftige dingen verboden worden die moeilijk aantoonbaar zijn terwijl aspartaam wel heel erg duidelijk klachten geeft. Mijn kinderen krijgen ook NOOIT light producten. Ik heb altijd roosvicee in huis en dat is natuurlijk en zonder aspartaam, ook beter als de gewone ranja met allerlei smaak- en kleurstoffen.

Ik kan me ook erg boos maken dat light zo populair word gemaakt, waarom moeten we altijd meer en meer en meer. Misschien kunnen we beter terug in de tijd kijken qua voedinstoestand ipv steeds maar weer nieuwe dingen verzinnen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een aarbei, tegenwoordig is het belangrijker dat die er mooi uit zit als dat de aarbei lekker en vol vitamine zit. Tis te gek voor woorden. Zo dat voelt wel fijn even mijn woede te uiten op ASPARTAAMVan: E. vd B.
Verzonden op: 9-4-2005

Mijnheer,

Ik gebruik al jaren zoetstof in de thee, o.a. cantarel. Sinds een half jaar lijd ik aan recidiverende aften in mijn mond: aan zij- en onderkant van de tong, wat zeer pijnlijk is. Tabletten hiervoor en bezoeken aan de huisarts hadden geen resultaat. Nu wil ik deze in het ziekenhuis laten onderzoeken. Is het mogelijk dat de stof aspartaan daarmee te maken heeft?

Vriendelijke groet,

E. vd B.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 12-4-2005

Hallo E.,

Aspartaam bevat methylalcohol, dat wordt omgezet in formaline en mierenzuur. Formaline is een zeer prikkelend gif en het zou me zeker niet verbazen dat het mede oorzaak is van de aften. Vaak ligt hier ook een vitamine C tekort aan ten grondslag, maar dat is op te lossen door een paar sinaasappels. Ik zou zeker stoppen met de Candarel want het is zeker niet goed voor je gezondheid.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het welBriefwisseling met L. G.-G.


Van: L. G.-G.
Verzonden op: 14-4-2005

Ik ben al sinds 1987 gebruiker van Aspartaam. Ik heb sindsdien de meest vreselijk dingen meegemaakt. Ik heb mensen zien sterven op 11 September 2001, ik heb 2 golfoorlogen meegemaakt, vliegrampen meegemaakt en ga zo maar door.................................

Maar op mijn eigen gezondheid heb ik geen enkel effect gemerkt. Ik ben 42 jaar en heb nog steeds geen bril, ik loop marathons, ik heb nog een volle bos haar (zonder grijze haren) ik heb een baan waarin intensief denkwerk is vereist (hoezo hersenproblemen ??) en ga zo maar door...........................

Wie kan mij uitleggen welke problemen ik na 18 jaar aspartaamgebruik zou moeten hebben ????? (gefundeerd aub en geen zwamverhalen)

Stuur uw reacties naar het volgende e-mail adres:

Newyorkrunner2004@hotmail.com

Oh ja, ik heb vorig jaar in New York de marathon succesvol gelopen en voltooid !!!!!!!!

G.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 17-4-2005

Hallo G.,

Iemand die bij DSM werkt heeft geen aanmoediging nodig.

Succes met de marathon

Antwoord van L. G.-G.

Van: L. G.-G.
Verzonden op: 18-4-2005

Hoi Ed,

Toch vind ik jammer dat je het feit dat ik bij DSM werk als verdacht aanmerkt. Het is toevallig mijn werkgever, maar dat wil niet zeggen dat ik wel degelijk serieus wil weten hoe dat nou precies zit met aspartaam. Zo ver gaat mijn loyaliteit richting DSM niet hoor, mijn gezondheid gaat voor alles.

Mijn mail was wellicht provocerend, maar ik hoopte dat hier goede argumenten als reactie op zouden volgen. Iemand die intensief aan sport doet is wel degelijk geinteresseerd in welbevinden en gezondheid. En ik overdrijf niets in mijn gebruik van reeds 18 jaar zoetjes (elke dag gemiddeld 12 zoetjes van 18 mg per stuk) in mijn koffie/thee van alleen aspartaam, omdat ik alle andere zoetjes gewoonweg vies vindt. Ik heb nog nooit een moment gedacht dat aspartaam gevaarlijk is voor mijn gezondheid. Ik kwam eigenlijk per ongeluk op jullie site terecht en wist echt niet wat ik zag. Welk wetenschappelijk onderzoek heeft zulke desastreuze gevolgen voor de gezondheid aangetoond ??

Op jullie site lees ik alleen verhalen en wat statistieken. Alvast bedankt voor je reactie,

G. L.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 19-4-2005

Hallo G.,

Ik heb in het geheel niets tegen DSM als bedrijf. Maar alleen het feit dat iemand die bij DSM werkt de loftrompet gaat steken over het product aspartaam schoot bij mij verkeerd.

Ik geef als mensen zeggen dat ze al jaren lang aspartaam gebruiken en geen klachten hebben en anderen na b.v. al na enige maanden klachten krijgen het volgende voorbeeld.

De mensen die direct klachten krijgen zijn als de kanarie die mijnwerkers vroeger mee de mijn innamen. Als er dan een beetje mijngas was ging de kanarie dood en werden de mensen gered. Mensen die direct klachten krijgen zijn in het voordeel. Als je heel lang, zoals in jouw geval geen klachten hebt, zouden de uiteindelijke gevolgen wel eens veel ernstiger kunnen zijn.

Maar aangezien ik al eerder een discussie heb gehad met Wim Donners (via iemand anders) zit ik daar niet meer op te wachten. En eigenlijk is het goed dat deze man in zijn eigen product geloofd.

Maar er staan meer dingen op de website dan een paar verhalen en wat statistieken hoor. Er staan zo ongeveer 200 files op de website dus als het je interesseert heb je nog wat te doen.

Kijk ook eens op internet onder de woorden aspartame en zie dan eens het aantal hits dat je krijgt van anti-aspartaam websites.

Maar deze website is er voor die mensen die klachten hebben door het gebruik van aspartaam en smaakversterkers en niet om mensen te overtuigen die géén problemen hebben.

Ga dus gerust door met het gebruik van aspartaam.Einde Briefwisseling met L. G.-G.


Van: E. en R. B.
Verzonden op: 14-4-2005

Hoi Ed,

Bedankt voor je informatie. Aspartaan was voor mij een onbekende. Door jou ben ik gaan letten op dit fenomeen in produkten de afgelopen weken. Alleen Yovit is een artikel dat wij eten omdat ik dacht dat dat een "gezonde" Yokidrank was voor mijn kinderen in de beker naar school en als toetje. Hier ben ik nu mee gestopt. Ik heb zelf nog steeds geen draaiduizelingen meer gehad vanaf vorig jaar augustus. Dus het gaat goed met mij. Ben jij ook bekend met NAET ik kan het je aanraden gezien mijn resultaten.

Groetjes,

E.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 17-4-2005

Hallo E.,

Gelukkig gaat het goed met je en dat je van die draaiduizelingen af bent. Ik heb er sinds ik geen aspartaam meer gebruik geen last meer van gehad.

Ik ken de Naet behandelingen wel heb er zelf geen kennis mee gemaakt maar de resultaten zijn veelbelovend.

Groetjes,

EdVan: G. V.
Verzonden op: 17-4-2005

NiQuitin en Nicotinell zijn producten om te stoppen met roken. Ik heb de bijsluiten gelezen en jawel ASPARTAAM. In middels 2 weken geleden gestopt met Cola Light drinken. Ik heb eerder gemailed maar mijn gebruik was minimaal 3 liter per dag tot soms 6 liter per dag. Daarnaast de laatste jaren veel gebruik gemaakt van de NiQuitin zuigtabletten en Nicotinell kauwgom om te stoppen. Inmiddels heb ik het idee dat er dagen zijn dat ik mij weer voel als herboren en dagen dat het even iets minder is. Het grootste probleem was de vermoeidheid. Het leek wel een virus in mijn lichaam dat alle enegie weg trok.

Nu twee weken verder voel ik duidelijk een verandering. Ik heb voor 40 euro aan NiQuitin en Nicotinell in de prullebak gegooid. Ik hou jullie op de hoogte en vermoed dat ik mij steeds beter ga voelen. Ook ga ik stoppen met Roken en mij hier serieuz voor inzetten zonder hulpmiddelen. Ik ben altijd van mening geweest dat ik kon stoppen en controle kon hebben over mijn eigen rookgedrag en stoppen deed ik altijd 2- 3 weken met behulp van de hierboven staande producten. Ik gebruikte het als vervanging en en dit met regelmaat. Dan weer stoppen en dan weer roken.

Ik ben van mening dat deze producten samen met Cola Light een groot probleem zijn geweest voor mij. Ik weet alleen niet of ik klachten blijf behouden nadat ik voor mij leven lang geen Aspartaam meer ga gebruiken.

G. V.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 18-4-2005

Hallo G.,

Wat een geluk dat je gestopt bent met aspartaam en dat je je daardoor herboren voelt. Je moet wel bedenken dat iedere verslaving (en aspartaam is verslavend door de menthylalcohol) problemen geeft als je er mee wilt stoppen.

Vermoeidheid is één zo'n verschijnsel. Het is zel zonde van de 40 Euro, maar uiteindelijk is het een klein prijsje voor je gezondheid.

Veel van de klachten die ontstaan door het gebruik van aspartaam verdwijnen of worden minder als gestopt wordt met aspartaam. Om dat je het zo lang en zo veel gebruikt hebt is het natuurlijik afwachten of er nog rest verschijnselen overblijven. Uiteindelijk zul je je er alleen maar beter door gaan voelen.

Met vriendelijke groet,Van: N.
Verzonden op: 17-4-2005

Ik vraag me af hoe het komt dat er zo ontzettend veel tegenstrijdige berichten te vinden zijn op internet over aspartaam. Het Nederlandse Voedingscentrum beweert zelfs dat het volkomen veilig is. Zo weet je toch niet meer wie of wat je moet geloven?

En hoe zit het dan met andere zoetstoffen, zoals sacharine en cyclamaat e.d.?

Met vriendelijke groet,

N.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 18-4-2005

Hallo N.,

Het is heel moeilijk voor de gewone consument de juiste informatie op internet te vinden.

Maar door te zoeken via Google of een andere zoeksite kan je zelf uitkiezen wat je wil lezen en hoeveel je wil lezen over het onderwerp aspartaam.

Het Nederlandse Voedingscentrum wordt gesteund door de regering en onze regering gaat uit wat de zoetstofindustrie die geinfiltreerd is in de EU vertlelt.

Helaas lijkt dit meer op een onzin verhaal, maar het is helaas waar. Je moet bedenken dat het om miljoenenen inkomsten gaat en in het artikel op de website overgenomen uit het blad "The Guardian" van donderdag 9 januari 2003 www.aspartaam.nl/artikelen/who.php Over de gang van zaken bij de herziening van de goedkeuring van aspartaam in 2003 kunt je ook het artikel lezen www.aspartaam.nl/artikelen/scf1.php waarin uitgeengezet wordt dat de gehele Wetenschappelijke Commissie voor de Voeding een wassen neus is.

Omdat ik zie dat je banden hebt met de KLM is het misschien ook interessant om kennis te nemen van de gevaren die piloten bedreigen bij het gebruik van aspartaam. Je zou kunnen zoeken op de woorden aspartame, pilots, airplaine.

Blijf critisch bij het zoeken naar de juiste gegevens en ga er niet direct van uit dat gesponsorde websites en de zoetstoffabrikant het bij het juiste eind hebben.

Geen enkele kunstmatige zoetstof is geheel zonder risico. Alleen de een geeft meer risico dan de andere.

Als je toch zoetstof wil gebruiken, gebruik dan stevia. (In de EU verboden ten gunste van aspartaam. Maar wel te krijgen met de opdruk: "Voor uitwendig gebruik"

Met vriendelijke groet,

Ed GunnewegVan: K.
Verzonden op: 20-4-2005

Ik heb geen lichamelijke klachten, maar ben wel in de 3e maand van mijn tweede zwangerschap. Ik probeer, net zoals de vorige keer, extra gezond te leven omdat ik geloof dat dat erg belangrijk is voor de baby. Ik koop dan ook iets duurdere voedingsproducten, omdat ik denk dat die misschien minder 'rommel' bevatten. Geen drinkyoghurt van een goedkoop merk dus, maar van Campina, die maken op tv toch reclame voor het gezonde glaasje melk? Tot ik aan de ontbijttafel lees dat er aspartaam in zit, en ook fynalaline. Ik voelde de bui al hangen, kwam even later op deze site terecht en dacht, had ik het maar niet geweten!

Foei Campina!

K.

Antwoord

Van: Ed Gunneweg
Verzonden op: 20-4-2005

Hallo K.,

Je kunt eigenlijk geen enkele fabrikant meer op zijn woord geloven. Het gaat allemaal om het geld en de gezondheid van de consument is daaraan ondergeschikt.

Gelukkig kan je van nu af aan goed opletten, ook op de duurdere merken, want dat zegt dus niets. Probeer om alle aspartaam te mijden, maar denk er ook aan dat je tijdens je zwangerschap absoluut ook geen smaakversterkers (MSG) gebruikt. En je zult zien dat dat nog veel moeilijker is dan aspartaam alleen.

Smaakversterkers hebben een vergelijkbare werking als aspartaam en passeren de placenta zonder problemen. Beide stoffen zijn tijdens de zwangerschap en tijdens een eventuele periode van borstvoeding taboe.

Hieronder staat nog een stukje van Dr. Blaylock een neurochirurg uit Amerika.


*************************************************************

ZWANGER ... EN NU?

Deze tekst is afkomstig van Dr. Russel Blaylock, schrijver van o.a. het boek "Excitotoxins, the taste that kills".

Als u in verwachting bent zou u moeten beginnen met DHA capsules van 200mg per dag gedurende de gehele zwangerschap. [DHA is een vetzuur dat hoofdzakelijk gebruikt wordt gedurende de vorming van de hersenen.] Gebruik ook dagelijks een goed multivitamine/mineralen preparaat. Vermijdt melk en melkprodukten en alle voedingsmiddelen die smaakversterkers bevatten en natuurlijk alles waar aspartaam in zit. Gebruik per dag ten minste drie porties groenten en fruit, het liefst vers. Gebruik een of meer van de volgende groenten: Broccoli, spruitjes, spinazie, kool, sspercibonen, snijbonen en rodekool. Ook van het volgend groenten/fruit zo veel mogelijk: boerenkool, peen, rode grapefruits, appels, sinaasappels, mandarijntjes,zwarte of rode bessen, selderij, cranberries, bosbessen, frambozen, aardbeien en kersen. Drink alleen gefilterd of gedestilleerd water (niet uit plastic flessen). Rook niet, drink geen alcohol en gebruik geen drugs. Gebruik alleen medicijnen als uw gynaecoloog of huisarts dat voorschijft en verzeker u ervan dat het geen invloed heeft op de baby.

Ik zou ook een zink supplement willen adviseren van 20mg per dag en 500mg magnesiumoxide per dag.

Ik zou niet meer aanraden om vis, vooral zalm enz. te eten omdat er al heel vaak is aangetoond dat ze grote hoeveelheden kwik bevatten. Gebruik DHEA. Het is ook heel belangrijk om alle soya producten te mijden, vooral soya-melk en soya-eiwit. Eet zo weinig mogelijk kant en klare voeding. Voorkom gefluorideerd water, fluroride tandpasta, pillen, mondwater en fluoride behandelingen bij de tandarts. Gebruik geen aluminimum pannen en andere bronnen van aluminimum. Neem geen griepprik en schort alle inentingen 6 maanden op. Mijdt alle vaccinaties met levend virus.

Wanneer u een gezond dieet volgt en de aanbevolen supplementen zou het goed moeten gaan.

Voorkom een overmaat aan stress."

Hoogachtend, Russell Blaylock, M.D.

*************************************************************
Dan hieronder ook nog de email die ik enige tijd geleden aan Campina gestuurd heb (aan mevrouw Tapperwijn) toen ze vertelden dan aspartaam absoluut geen kwaad kon. Dus.... Ze weten ervan.

*************************************************************
Geachte Mevrouw H. Tapperwijn,

Naar aanleiding van een aan mij toegezonden bericht wil ik graag reageren op het volgende:

" De zoetstof aspartaam is absoluut veilig. In de warenwet staat aangegeven welke zoetstoffen toegepast mogen worden en daar valt aspartaam ook onder. Er is uitgebreid onderzoek verricht op Europees- en wereldniveau naar de eventuele effecten van zoetstoffen. Uit deze onderzoeken is naar voren gekomen dat ze geheel veilig zijn voor menselijke consumptie".

U gaat er in uw commentaar vanuit dat de zoetstof aspartaam absoluut veilig is. Wellicht is een chemicus bij u aan heb bedrijf in staat om deze niet met de waarheid in overeenstemming zijnde tekst van de juiste gegevens te voorzien. Iedere chemicus moet weten dat aspartaam tenminste 10% methanol bevat, dat door de spijsvertering wordt omgezet in formaline.

Bij normale temperaturen wordt aspartaam in het product eveneens al ontbonden in zijn componenten en veroorzaakt dan de bekende bittere nasmaak veroorzaakt door de formaline.

Formaline is absoluut verboden in voedingsmiddelen. Volgens richtlijnen die ook in Nederland gelden mag men niet meer dan 7,8 milligram per dag van deze gevaarlijke stof binnenkrijgen. Een liter met aspartaam gezoete frisdrank bevat ongeveer 56 milligram methylalcohol, of acht maal de limiet.

Aangezien aspartaam in een onnoemelijk aantal producten wordt gebruikt zal deze limiet bij mensen die veel aspartaam gebruiken vele malen worden overschreven.

U heeft gelijk als u stelt dat "In de warenwet staat aangegeven welke zoetstoffen toegepast mogen worden en daar valt aspartaam ook onder". Ik vraag mij dan echter wel af waar de eigen verantwoording ligt van bedrijven die deze "goedgekeurde" zoetstof (tegen beter weten in) blijven gebruiken.

Ik denk dat u geen enkel oorspronkelijk onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek kunt noemen dat de gevaren van aspartaam niet onderschrijft. Het door u aangehaalde onderzoek was een review van allerlei onderzoeken van aspartaam fabrikanten, wederom samengesteld door "wetenschappers" verbonden aan de aspartaam industrie. (Wiens brood men eet diens woord men spreekt) Het zou dus logisch zijn dat deze onderzoekers aangeven dat aspartaam absoluut veilig is.

Leest u ook eens het artikel uit:
"The Guardian"
donderdag 9 januari 2003
Sarah Boseley, redacteur gezondheid"

Met als titel:
Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) "geïnfiltreerd door de Voedingsindustrie"
Een vertaling van het bovenstaande artikel kunt u vinden op:

www.aspartaam.nl/artikelen/who.php

Naar aanleiding van deze bekendmakingen heb ik door Europarlementarier Paul van Buitenen (Europa Transparant) een klacht laten indienen bij de Europese antifraudedienst OLAF.

Dit heeft betrekking op mogelijke onregelmatigheden bij het opstellen van het advies van door het Wetenschappelijk Voedselcomité van de EU inzake de toelating van aspartaam in onze voedselketen.

Van Buitenen vraagt OLAF te willen onderzoeken of leden van dit wetenschappelijk comité mogelijk financiele belangen hadden in de aspartaamproducerende industrie op het moment dat zij het advies uitbrachten om aspartaam toe te laten binnen de EU.

Een onafhankelijk verslag van het definitieve SCF rapport heeft aangetoond dat:

1. De leden van het Wetenschappelijk Comité van de Europese Commissie voor de Voeding (SCF) hebben op ethisch en financiëel gebied tegenstrijdige belangen met de voedingsmiddelenindustrie.Deze belangenverstrengeling zou de SCF van deelname aan het Comité hebben moeten uitsluiten.

2. De leden van het Wetenschappelijke Comité voor de Voeding hadden de meeste onderzoeksdocumenten, die zij hebben aangehaald, niet gelezen.

3. Het rapport negeerde onafhankelijk onderzoek met betrekking tot aspartaam en vertrouwde, in plaats daarvan, zwaar op vaak aangehaalde artikelen in boeken en overzichten die door werknemers of adviseurs van de aspartaam fabrikanten (Monsanto en Ajinomoto) waren samengesteld.

4. Mensen die aspartaam gebruiken worden blootgesteld aan aanzienlijke hoeveelheden formaline die zich in het lichaam ophopen, zoals door onafhankelijk onderzoek is aangetoond.

5. De door de aspartaamfabrikant gesponsorde onderzoeken zijn blijkbaar ontworpen om de mogelijkheid te vermijden ongunstige gevolgen te vinden. Toch keurde het Comité deze onderzoeken zonder enige navraag goed. In contrast daarmee, heeft bijna al het onafhankelijke aspartaamonderzoek naar gebruik bij mens en dier geconstateerd dat het problemen kan veroorzaken.

6. Onderzoek bij mensen en de klinische rapporten in de medische literatuur verbinden het gebruik van aspartaam aan vormen van fibromyalgie, epileptische aanvallen, paniekaanvallen, manie, hersenentumoren, migraine/hoofdpijn, duizeligheid, symptomen met betrekking tot depressie, geheugenverlies, netelroos, onregelmatig hartslag, en talrijk andere symptomen die grotendeels door het Comité werden genegeerd. Een artikel van het Wereld Natuurfonds belicht de gevaren die verbonden zijn aan de grote hoeveelheid chemische stoffen die onze jeugd binnen krijgt door o.a. de voedingsindustrie.

www.aspartaam.nl/artikelen/wwf.php

Samenvattend zou ik willen zeggen dat een gerenommeerd bedrijf als Campina het niet nodig heeft om in zijn producten een stof te verwerken die op zijn minst aan verdenking is blootgesteld. Maak uw producten weer "Natuurzuiver" zoals Campina hoort te zijn.

Misschien vind je dit wel veel te veel informatie, maar ik wil heel graag de belangrijkheid van stoppen met aspartaam en MSG benadrukken.

Als je nog vragen hebt kun je me altijd mailen

Met vriendelijke groet,Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!