Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(25)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >

Van: M.
Verzonden op: 20-4-2005

hierbij vindt U de Belgische bezwaren van het federaal voedselagentschap

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 26-4-2005

Hallo M.,

Bedankt dat je zo uitgebreid hebt gecorrespondeerd met het Federaal voeselagentschap in België.

Ik heb hieronder een paar belangrijke zinnen uit het verslag van dit agentschap gehaald en van een antwoord voorzien. Maar hier geld het zelfde als in Nederland. Ze zullen nooit toegeven dat aspartaam vergif is, want dan zou dat vele miljoenen gaan kosten aan schadeclaims.

Hoe lang heeft het niet geduurd voordat asbest en tabak bekend werden als schadelijk voor de gezondheid.

**********************************************************************
Ik heb de belangrijkste "vergissingen" van het Federaal voedselagentschap uit het betoog gelicht en zal deze drog-redenen van een antwoord voorzien.

Aspartaam bevat noch methylalcohol noch mierenzier noch formaldehyde.

Deze stelling is hetzelfde als beweren dat de aarde plat is. Aspartaam valt in het spijsverteringskanaal snel uiteen in phenylalanine, asparaginezuur en methanol. Dat is uitvoerig aangetoond in allerlei wetenschappelijke onderzoeken. (Dit zegt zelfs de producent van aspartaam).
Dus is het een verdraaing van feiten om het bovenstaande te beweren. De methylester waarmee de twee aminozuren worden verbonden valt in het spijsverteringskanaal uiteen in formaline. Dat valt weer uiteen in mierenzuur.

Het huiswerk moet toch beter gedaan worden!

Het merendeel verlaat ons lichaam zelfs als koolzuurgas en water.

Als aspartaam zoals gezegd wordt geen formaline bevat waarom wordt het dan wel omgezet in koolzuurgas en water?

Formaldehyde is niet gekend als een kankerverwekkende stof

Hij zal eens voor de eerste keer van zijn leven een kijkje moeten nemen in de Medline database. Hoe is het mogelijk om dat te beweren

De website waar u over spreekt is een verre van betrouwbare bron wat betreft de zoetstof aspartaam. Ze beweren o.a. dat het aminozuur fenyl-analine een zenuwgas (compleet uit de lucht gegrepen) is terwijl het een essentieel aminozuur is die het menselijk lichaam absoluut nodig heeft en waarvan een gebrek zeer ernstige gevolgen kan hebben.

Ik moet toch bekennen dat de website www.aspartaam.nl veel meer waarheidsgehalte heeft dan wat het "Federaal voedselagentschap" in België beweert. Fenylalanine is geen "zenuwgas" maar een zenuwgif. Datzelfde is van toepassing op formaline. Fenylalanine komt niet (alleen) in de natuur voor, het is een onderdeel van eiwit en als zodanig essentieel.

Ik herhaal het nog eens: In aspartaam zit géén formaldehyde, géén methanol en géén mierenzuur.

Het Federaal voedselagentschap durft deze onzin zelfs nog te herhalen.

De discussie is niet gediend met zéér twijfelachtige verhalen van een twijfelachtige organisatie.

De meeste artikelen op de website zijn geschreven door in Amerika bekende artsen en wetenschappers.
Het Federaal voedselagentschap zou toch eens op internet moeten zoeken naar wetenschappelijke onderzoeken naar aspartaam. Er zijn er honderden te vinden. Ik vraag me af wat hier nu een twijfelachtige organisatie is. Hoe kan het bestaan dat een voedselagentschap tegen beter weten in blijft volhouden dat aspartaam geen schade aanricht.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg

Van: M. K.
Verzonden op: 27-4-2005

Heb net de site bekeken en ben toch wel erg geschrokken van alle verhalen die er op staan. De zogenaamde light frisdranken laat ik dus voortaan staan, ook alle andere producten die jullie op de lijst hebben staan. Enige probleem wat ik voorzie is dat ik altijd kaugom gebruik, is er een kaugom waar geen aspartaam in zit?

gr, M.

ps graag een antwoordje terug per mail want ik heb niet altijd de mogelijkheid op de website te kijken.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 27-4-2005

Hallo M.,

Fijn dat je de website hebt bezocht. Ja het is niet de leukste kost om kennis van te nemen, maar stoppen met aspartaam zorgt er wel voor dat je gezondheid in een betere conditie komt.

Je vraag over kauwgom is moeilijk te beantwoorden, want er bestaat bijna geen enkele kauwgom meer zonder aspartaam of acesulfaam-k.

Het zout van aspartaam en acesulfaam is, zoals de naam aangeeft, een zout van twee al toegestane zoetstoffen, namelijk aspartaam en acesulfaam-K. Het wordt uit deze twee stoffen gemaakt door het kaliumion van acesulfaam-K door aspartaam te vervangen.

Acesulfaem-K heeft een gechloreerde basis net zoals DDT en kan autoimmuun ziekte versnellen. DDT is in de jaren 60 verboden omdat het kanker kan veroorzaken. Het wordt in vetweefsel opgeslagen waar het sluipend aanwezig blijft.

Gisteren kreeg ik een mailtje van iemand die evenals zoveel mensen verslaafd is aan kauwgom (aspartaam is verslavend) dat ze een kauwgom had gevonden: Ze schreef: "In de Sportlife Red Cinnamon zit ook geen Acesulfaam-K, daar heb ik ook op gelet. Het is helaas niet lekker."

Dat laatste is natuurlijk persoonlijk, maar kauwgom is een van de slechtste manieren om aspartaam binnen te krijgen. Denk maar aan het pilletje onder de tong voor hartpatienten, dat werkt binnen seconden. Zo snel wordt de aspartaam uit kauwgom ook opgenomen in de hersenen.

Als je nog vragen hebt kun je me altijd mailen.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg


Briefwisseling met S. G.


Van: S. G.
Verzonden op: 27-4-2005

Geachte mevrouw, mijnheer,

Tijdens mijn zoektocht naar de bijverschijnselen van depressiviteit op google, kwam ik uw site tegen. Ik moet zeggen ik ben in shock!!

Ik heb al ruim 3 maanden last van hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, zweten, trillen, hyperventilatie. Deze symptomen heb ik van de ene dag naar de ander gekregen. Ben ervoor naar de huisarts geweest en van hem heb ik oxazepam gekregen en ben doorverwezen naar de GGZ. Ik voel me al helemaal ongelukking omdat ik gebonden ben aan medicijnen. Dus ben ik op internet een zoektocht begonnen om mijzelf te kunnen helpen.

Aspartaam, ik gebruik het al 7 jaar ongeveer, en ben in shock nadat u site heb doorgelezen! Ik ben begonnen met het gebruiken van zoetjes in mijn koffie, wat ik veel dronk. Sinds drie maanden drink ik alleen thee (ben in een keer gestopt met koffie) en thee gebruik ik ook met zoetjes, ik drink geen cola-light meer, maar heb ik heel lang wel gedaan.

Ik wil de 60 dagen test doen!!! (wordt ik dan beter, hoe snel merk ik het?) Kunt u mij vertellen wat ik wel en niet mag/kan eten, want de codes uit de tabellen snap ik niet echt. Moet ik nu zoetjes vervangen door gewone suiker?

Graag hoor ik van u.

Met vriendelijke groet,

S. G.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 27-4-2005

Hallo S.,

Al de verschijnselen die je opnoemt zijn ook verschijnselen die door het gebruik van aspartaam ontstaan. Je gebruikt al lang aspartaam en ik kan me voorstellen dat je ontzettend geschrokken ben van de verhalen die je leest op de website.

Het is heel goed dat je gaat stoppen met het gebruik van aspartaam en de 60 dagen test gaat doen.

Omdat je al lang gebruik maakt van aspartaam kan het wel moeilijk zijn om te stoppen. Aspartaam heeft namelijk een verslavend effect en net zo als met roken en alcohol kan je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Zie hiervoor

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

Ik kan je niet zeggen of alle verschijnselen die je hebt beter zullen worden of zelf verdwijnen. Dat is gewoon een kwestie van afwachten.
Het is wel zo dat je je naar alle waarschijnlijkheid na verloop van tijd beter zult gan voelen.
Om een indruk te krijgen van artikelen met aspartaam kan je op de website kijken naar het artikel:

www.aspartaam.nl/info/producten.php

Als je nog vragen hebt kun je me altijd mailen.
Veel succes met het stoppen.

Met vriendelijke groet

Ed Gunneweg

Antwoord van S. G.

Van: S. G.
Verzonden op: 28-4-2005

Hallo Ed,

bedankt voor je reactie. Ik heb nog een paar vragen: waarom 60 dagen? en helpt t tegen de gevolgen als ik tijdens deze 60 dagen meer fruit enzo eet en pure sap drink?

Zijn er mensen die na deze test hebben gemerkt dat hun klachten zijn verdwenen?

Graag hoor ik van je.

S.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 1-5-2005

Hallo S.,

60 dagen of 2 maanden geen enkel product met aspartaam zorgt ervoor dat je lichaam zich enigszins kan herstellen van de gifstof. Wat helpt tegen de gevolgen van aspartaam vergiftiging is tijdens deze periode veel water drinken minstens 2 ltr per dag, Het liefst geen koffie omdat hierin ook cafeïne zit en dat zou het herstel vertragen. Het drinken van púúr vruchtensap en het eten van fruit is altijd goed. Het sap moet je dan wel incalculeren in de 2 ltr water.

Het is afhankelijk van de hoeveelheid aspartaam je hebt gebruikt en hoe lang die periode geweest is. Ik krijg regelmatig reacties van mensen die het verminderen van de klachten op de voorgrond zetten. Sommige klachten zullen verdwijnen andere verminderen. Maar altijd zal er een positieve werking uitgaan van het stoppen met aspartaam.

Het beste is dan ook wel om tegelijk te stoppen met het gebruik van smaakversterkers MSG E-621 omdat deze smaakversterker een vergelijkbare werking heeft als aspartaam.

Nogmaals succes met het stoppen.

Groetjes,

Ed

Einde Briefwisseling met S. G.


Van: L. D'H.
Verzonden op: 28-4-2005

Hallo,

Ik kwam op deze site terecht omdat ik meer wilde weten over de bijverschijnselen van aspartaam. Ik ben 23 en drink al 10 jaar cola-light, maar had daar nooit echt last van. Enkel als ik op een dag echt extreem veel gedronken had (bv 2 liter of meer) merkte ik wel eens dat ik een soort van trillend/bevend gevoel had (maar niet zichtbaar!).

Nu, de laatste tijd ben ik meer thee beginnen drinken, en vorige week besloot ik die te zoeten met aspartaam omdat ik geen suiker wil gebruiken (om niet bij te komen dus). Ik zal er ook maar bij vertellen dat ik 1 liter of meer dronk per dag en telkens 3 tot 4 theelepeltjes zoetstof in een kop!! Op een dag kreeg ik hevige hoofdpijn, hetgeen ik bijna nooit heb! En als ik daar eens last van heb, is het omdat ik te weinig water gedronken heb die dag, maar door die thee kon dat dus niet de oorzaak zijn. Ik ben ook tegen teveel gebruik van medicijnen dus ik besloot te wachten tot het gewoon vanzelf weer verdween, maar het verergerde alleen maar en het was op een bepaald moment niet meer te houden dat ik twee aspirine-tabletten moest innemen!

Vandaag dronk ik weer een hoop thee (met zoetstof dus) en heb het weer zitten, ik voel de hoofdpijn al opkomen en voel me duizelig! Ik hoorde vroeger wel al eens dat aspartaam niet echt goed is in hoge dosissen, maar nu ben ik toch blij dat ik deze site tegenkwam met al die verhalen!

ps: ik kan al een week mijn haar niet meer deftig wassen, het is alsof het steeds vettig blijft... Ook van die aspartaam???

Ik weet nu wel dat ik dat niet meer gebruik in mijn thee!!! Cola-light zal ik wel blijven drinken want daar heb ik niet echt vervelende kwaaltjes van.

Antwoord

Van: Ed Gunneweg
Verzonden op: 1-5-2005

Hallo L.,

Dat zijn nogal vervelende verschijnselen die je kreeg door aspartaam gebruik. Langzaam maar zeker ben je in die 10 jaar dat je aspartaam gebruikt overgevoelig geworden voor deze kunstmatige zoetstof. Hoofdpijn staat op nr. 1 van de lijst met symptomen van aspartaam vergiftiging. Duizeligheid staat op nummer 2 van dezelfde lijst. Zie: www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Aspartaam is in geen enkele hoeveelheid veilig voor het lichaam en het is dan ook goed dat je met de zoetstof in de thee gestopt bent.

Maar je zult ook moeten stoppen met het gebruik van frisdrank met aspartaam. Want als je eenmaal overgevoelig bent geworden voor het gebruik van aspartaam zullen de verschijnselen je blijven plagen met alle gevolgen voor je gezondheid.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg

Van: M. B.
Verzonden op: 28-4-2005

Hallo Ed,

Het is alweer een poosje geleden dat ik 'mijn verhaal' heb gestuurd, maar ik heb toen gezegd dat ik zou laten weten hoe het ging. Ik ben toen gestopt met aspartaam, en vanaf een week erna ging mijn energieniveau weer schommelen, dat heeft een week of 2 geduurd en daarna voelde ik weer vooruitgang.

Met alleen de homeopatische medicijnen ging ik gestaag vooruit, maar na het stoppen met aspartaam is het toch in een hogere versnelling terecht gekomen, vooral mijn concentratie is beter geworden (te zien aan de cijfers op school) en ik heb ook meer energie. Het is gewoon merkbaar beter geworden!

Meer valt er eigenlijk niet te zeggen.. Het heeft gewoon geholpen, en het bevalt me wel goed zo, ik mis de producten niet eens. Ik heb trouwens ook een presentatie gehouden over aspartaam op school (ik moest mijn mondeling houden, ivm. de examens enzo) en iedereen was erg geïnteresseerd.

Dus erg bedankt voor het maken van je website!

Groetjes,

M.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 2-5-2005

Hallo M.,

Wat goed dat de je gezondheid zo verbeterd is nadat je gestopt bent met aspartaam. Dat je concentratie beter is geworden nadat je bent gestopt met aspartaam is een bekend verschijnsel. Het is geweldig dat je zelfs nog een presentatie gehouden hebt, daar ben ik erg blij mee, want des te meer mensen weten over de gevaren van aspartaam, des te beter.

Groetjes,

Ed

Van: Fam.P.
Verzonden op: 1-5-2005

Beste mijnheer Gunneweg,

Met belangstelling lees ik uw site over de gevaren van aspartaam. Ik ben een 46 jarige vrouw,heb sinds 1997 de diagnose MS,tot nu toe een vrij milde vorm. Twee maanden geleden kreeg ik een hepatitis waarvoor de internist geen oorzaak kan vinden. Daarom ben ik nu meer dan ooit geinterresseerd in voeding.

Echter,ik kom ontzettend veel informatie tegen waarin beweerd wordt dat iets niet,of juist wel goed is. Er zijn theorien bij die me aanspreken,en ook theorien die me onzinnig of kwakzalverig lijken,helaas ook theorien waar het winstbejag vanaf druipt.

De theorie dat aspartaam slecht voor de gezondheid is spreekt me wel aan, het is alleen zo dat ik nogal veel theorien hoor over de relatie voeding/ziekte die me wel aanspreken,het probleem is uit te vinden welke de juiste is,want in de meeste gevallen moet je toch je voeding aanpassen en duurt het een tijd voordat je het eventuele effect kunt merken.

Al zou ik 100 jaar worden,dan nog heb ik de tijd niet meer om uit te zoeken welke theorie het beste bij mijn situatie aansluit. Inmiddels let ik er wel op dat ik zo weinig mogelijk aspartaam binnenkrijg.

Succes met uw werk.

A.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 2-5-2005

Hallo A.,

Bedankt voor de positieve woorden over de website. Ik probeer zoveel mogelijk mensen te bereiken door de website om te waarschuwen voor de zoetstof aspartaam.

Het is zeker goed dat je niet alle informatie op internet voor zoete koek slikt want er is inderdaad heel veel kaf onder het koren. Aspartaam is een stof die inwerkt op de zenuwen en op de hersenen. Het is heel goed mogelijk dat aspartaam de verschijnselen die MS geeft kan nabootsen. Een arts uit Amerika zegt dat er eigenlijk pas met medicijnen tegen MS mag worden begonnen als de patient tenminste 60 dagen geen aspartaam heeft gebruikt. Veel MS klachten worden veroorzaakt door het gebruik van aspartaam én smaakversterkers MSG E- 621. Het beste zou zijn er voor te zorgen dat je helemaal géén aspartaam meer binnen kan krijgen en dat zeker tenminste 60 dagen vol te houden om te kunnen zien welke van de eventuele verschijnselen zou verbeteren of misschien wel verdwijnen.

Al is het misschien wel zo als je zegt dat je al word je honderd niet alles meer uit kan zoeken. Maar het zou toch wel heel fijn zijn als sommige vervelende ziekte verschijnselen tenminste zouden verbeteren.

Ik wens je veel succes met stoppen en laat nog eens wat van je horen. Mocht je nog vragen hebben dan kan je me altijd mailen.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg

Van: De G. O.
Verzonden op: 4-5-2005

Liever geen vermelding van mijn emailadres!

Hallo,

Ik heb een lange weg achter de rug en ben heeeel gelukkig met jullie Aspartaam site, want daardoor kan ik weer een normaal leven lijden.

In oktober 2001 begin ik te beseffen dat ik best wel vaak hoofdpijn heb, ik ben iemand die eigenlijk niet wist wat hoofdpijn was. In december 2001 bemerk ik dat ik iedere dag een "vol "hoofd heb, nooit meer vrij van hoofdpijn, maar niet in die mate dat ik niet kan functioneren. Wel verdrietig want ben nooit meer fit. Een jaar lang van alles geprobeerd. Gezocht naar eten, waar kan ik niet tegen. In overleg met en diëtiste, op zoek. Af en toe eens een week zonder hoofdpijn. Maar echt de vinger er op leggen van dat is de uitkomst was er niet. Vervolgens Implanon ( anti conceptie) laten verwijderen, in de hoop dat dit zou helpen. Niet dus.Ik heb me zelfs laten steriliseren, zodat ik geen Pil o.i.d. hoefde te slikken..

Ik ga steeds meer over op de paracetamol. De hoofdpijn is nu altijd aanwezig rn soms krijg ik Migraine waarvoor ik uiteindelijk beland bij de neuroloog. Hij maakt een scan om uit te sluiten dat er niets echt ergs aan de hand is en vervolgens kom ik in een circuit van medicatie terecht, van anti epileptica tot anti depressiva, die als bijwerking hebben dat de migraine verminderd. In mijn achterhoofd blijft maar spelen dat dit niet de oplossing is voor mij omdat ik geen hoofdpijnpatiënt ben. In mei 2004 ben ik nog steeds aan het klungelen en word radeloos.

Ik wil kunnen leven, leuke dingen doen met man en kids en dat is het moment dat ik stop met de neuroloog en zijn medicatie. Een week lang ben ik aan het afkicken en warempel het gaat dan goed. Tot maart 2005 haast geen hoofdpijn meer gehad, ik blij, want ik realiseer dat ik een medicatie-afhankelijke hoofdpijn heb gekweekt. Maar er moet natuurlijk een reden zijn waarom ik ooit aan die pijnstillers gegaan ben, en die dagelijkse hoofdpijn op gang is gekomen. In deze periode heb ik dan ook niet meer dagelijkse hoofdpijn maar wel af en toe. In maart 2005 begint de hoofdpijn weer dagelijks te worden en de vlagen van misselijkheid dienen zich ook weer aan. Werkelijk waar, ik raak zeer gedeprimeerd. Niet weer, die pijn!! En ja hoor tot begin april 2005 weer dagelijks.

Tot ik Google intik en vraag naar hoofdpijn en misselijkheid. Ik kom uit op de aspartaam site en ik weet niet wat ik lees.

Ik ben sinds begin maart overgegegaan op kauwgom van de Lidl en tevens drink ik dagelijks Cola Light.!!!! Dit betekend dat ik vanaf deze periode behoorlijk veel Aspartaam binnen krijg en met alle gevolgen van dien!!! Ik ben direct gestopt en 2 dagen laten was alles over.....tot nu, begin mei!!!! Gisteren dronk ik ergens 2 glazen spa fruit en vandaag heb ik weer verweg- hoofdpijn.

Ik denk dat aan mijn jarenlange zoektocht een einde is gekomen, ik hoop het zo , voor mij , maar ook voor mijn kids en man, die altijd zo lief voor mij waren. Als dit zo doorgaat dat ik weer "de ouwe" ben, heeft uw site mijn leven dus drastisch veranderd. Het blijft wel oppassen dat ik niet weer apartaam binnen krijg want ik ben er wel erg gevoelig voor!

Inmiddels is de vuilnisbak gevuld met kauwgum, Candarel etc.

Hartstikke bedankt!!!

Met vr gr

G.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 5-5-2005

Hallo G.,

Bedankt voor je verhaal over de afschuwelijke ervaring met aspartaam. Uiteraard gebruik ik geen emailadres bij je verhaal. Wil je je eigen naam onder het verhaal zetten of liever een alias?

Spa fruit bevat inderdaad aspartaam en omdat je een overgevoeligheid hebt ontwikkeld voor aspartaam (eigenlijk een geluk bij een ongeluk) merk je na korte tijd dat je aspartaam aan het gebruiken bent.

Je zult in het vervolg goed de etiketten moeten lezen om te voorkomen dat je de zoetstof naar binnen krijgt. Ik denk ook dat je eens moet controleren of je ook geen last hebt van smaakversterkers MSG, want dat heeft ongeveer dezelfde werking als aspartaam.

Ik hoop ook echt dat aan jouw jarenlange zoektocht een eind is gekomen en ik zou het fijn vinden als de artikelen op de website daaraan hebben meegeholpen

Voordat ik jouw verhaal op de website zet wil ik nog wel even weten onder welke naam.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg

Van: M. den B.
Verzonden op: 7-5-2005

Mijn zus klikt hier net op de site en ik denk goh, giftig? Ik gebruik al heel mijn leven (23 jaar) aspartaam en ben er nog nooit ziek van geworden. En nou kan ik zeggen dat ik soms niet weinig gebruik. Als ik jam maak, als suiker vervanger, in alle produkten die ik koop kijk ik juist of er aspartaam in zit en geen sacharine of sorbitol,. dat is met mijn ziekte die ik heb voor mij dan weer ontzettend schadelijk. ik mag dus niet anders.

kan je mij dan uitleggen dat het erasmus ziekenhuis te rotterdam mij altijd (en nog steeds) aanraadt om aspartaam te gebruiken. En zeker de hoeveelheden die ik gebruik. Ik kan zeggen dat ik me nog nooit ziek heb gevoeld en ik word ook geregeld binnenste buiten gekeerd (figuurlijk dan) door het ziekenhuis of alles nog goed gaat met me.

Dus leg mij eens uit wat er met dit "gevaarlijke" spul aan de hand is, want zo schadelijk lijkt het me ook niet. ik wacht op een reactie en alvast bedankt

Groetjes A.

Oh en als je toch alternatieven voor suiker wil geven. ik mag niks hebben wat een lever opneemt. Suiker, vet, alcohol, ed.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 8-5-2005

Hallo A.,

Dat het ziekenhuis je niet de gevaren van aspartaam duidelijk maakt komt omdat het een "goedgekeurde" zoetstof is en ze zich daar dus niet druk om hoeven te maken.

Als ze de chemische formule zouden bekijken dan kan iedere chemicus zie wat de problemen zijn met de zoetstof.

Het is een geluk dat je je nog nooit ziek hebt gevoeld, hoewel dat niets over de toekomst kan zeggen. Sommige mensen krijgen na zeer korte tijd problemen met aspartaam, sommigen na langere tijd.

De website staat vol met artikelen over de gevaren van aspartaam, je kunt dus zelf heel goed ontdekken wat de genoemde gevaren zijn.

Maar in het kort komt het hier op neer: Aspartaam wordt door de stofwisselen afgebroken in drie stoffen, phenylalanine, asparaginezuur en methanol. De methanol wordt verder afgebroken in formaline en dat weer in mierenzuur. Formaline is een zenuwgif en ook dat kan je op internet vinden.

Het enige goede alternatief voor suiker is Stevia, maar dat is ten gunste van aspartaam in de EU verboden. Eventueel wel verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels met de toevoeging: "voor uitwendig gebruik" omdat het dan wel verkocht mag worden.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg
Briefwisseling met E. van der V.


Van: E van der V.
Naar: Ed Gunneweg
Verzonden op: 19-5-2005 22:35

Ik loop al 2 a 2 1/2 jaar bij ziekenhuizen en zelf in het LUMC. Tot op heden kunnen ze helaas niks vinden. Er is een aantal dingen gevonden in mijn urine en mijn bloed maar dat komt de ene keer wel voor en de andere keer niet. Een keer was de catacolamines verhoogd en de andere keer een hormoon wat in het maagdarmkanaal vrij komt. De dagen dat het in mijn urine zat heb ik wel aspartaam gebruikt. En de dagen dat het niet in de urine zat heb ik geen aspartaam gebruikt. De arts weet hier echter geen raad mee.

Ik heb een week geleden een emailtje van mijn vriendin in Amerika ontvangen over de gevaren van aspartaam. Al de symptomen die er op staan die kan je wel zeggen heb ik. Ik ben gaan kijken op al de produkten die ik dagelijks gebruik en daar zit aardig wat aspartaam in. Ik denk wel degelijk dat mijn klachten worden veroorzaakt door het gebruik van aspartaam. Ik zal in ieder geval wel het een en ander uitprinten over de bijwerkingen en de klachten van mensen over aspartaam en dit aan mij huisarts geven en aan de dokter in het LUMC.

Ik ben nu 2 dagen gestopt maar heb toch nog wel de aanvallen. Ik wil u vragen of dit normaal is en of dit op den duur ook verdwijnt. Graag hoor ik hier iets over van u.
Met vriendelijk groet,
E van der V.

Antwoord

To: E van der V.
Sent: Monday, May 23, 2005
Subject: Re: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo E.,

Het is helaas maar al te waar dat er nauwelijks artsen te vinden zijn die weten wat de gevolgen van aspartaam gebruik zijn. Of.... ze willen het niet weten. Wat goed dat je vriendin uit Amerika je gewaarschuwd heeft. Het is een beetje afhankelijk van de tijd dat je aspartaam hebt gebruikt hoe snel de eventuele bijwerkingen verminderen/verdwijnen. Twee dagen zijn echter wel heel erg kort.

Ik raad je aan om de "gratis" 60-dagen-geen-aspartaam-test te doen zie het artikel www.aspartaam.nl/info/test.php

Als die zestig dagen voorbij zijn zou ik het fijn vinden als je me op de hoogte hield van je ervaringen.

Kun je me ook vertellen welke ziekteverschijnselen je hebt, en wat voor aanvallen het zijn?

Je zou ook nog de artikelen:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

kunnen bekijken of ze behulpzaam zijn bij het stoppen.

Als je nog vragen hebt kun je me altijd mailen.
Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweg

Antwoord van E..

Van: E van der V.
Naar: Ed Gunneweg
Verzonden op: 24-5-2005

Nog bedankt voor de reactie. Ik stel het erg op prijs. In mijn omgeving heb ik meerdere mensen erop attent gemaakt over aspartaam en nu ben ik er ook opgaan letten op MSG. Het is triest maar mijn ijskast en voorraadkast is bijna zo goed als leeg. Alles is de prullenbak ingegaan.

Als ik terug denk dan was het al toen ik jong was dat ik light begon te drinken. Dit was in Amerika. Dus ik gebruik het al jaren. Ik ben nu 36 dus ik denk toch wel een goede 20 jaar. Als het al zo lang bestaat dat weet ik dus niet. Ik weet alleen dat ik vroeger wel veel light dronk.

2 1/2 jaar geleden begonnen de klachten. Ik wist ook niet wat mij overkwam. Ik was wel eens duizelig, misselijk, overgeven, de ene keer was ik hyper en de andere keer weer dood en dood moe maar dacht er niet te veel bij na. Ik heb ook een auto ongeluk gehad en heb ook een whiplash dus been je ook vaak moe en duizelig ik heb daarbij ook rug en nek klachten.

Ik begon te merken dat de duizelingen en de hoofdpijnen anders waren als degene die ik gewend was van mijn auto ongeluk. Het had iets te maken met mijn eten maar kon het maar niet plaatsen. Ik zei het dan wel eens tegen mijn moeder en op den duur kreeg ik te horen je moet er maar niet zo op moest letten. Het enige wat ik nog maar at dat was knäckerbrood met kaas, tomaten, wat jam en beschuit. Als ik daar maar van afweek dan kwamen de klachten weer. Duizelig misselijk vreetbuien dacht het zullen wel de hormonen zijn want ben ook al 9 jaar niet meer ongesteld geweest.

Dacht misschien toch een vitamine tekort dus ben weer mijn supradeen gaan slikken, light gaan drinken, koffie met zoetjes, suikervrij kauwgom, suikervrij snoepjes. Dit had ik dus niet moeten doen. Ik kreeg een vorm van epileptische aanvallen, schudden met mijn hoofd, op de grond neer vallen geen gevoel meer in mijn benen, stotteren, jeuk, blackouts, uitslag, urine verlies, kaak pijnen, slecht gebit terwijl ik altijd een goed gebit heb gehad, maag darm problemen.Vocht ophoping. Stemmings wisselingen. Opgezette klieren. Ik heb nog steeds het gevoel dat er iets niet klopt met mijn spijsvertering. De ene keer zie ik heel wazig en de andere keer helder. Diarree of verstopping. Als ik een aanval krijg heb ik geen oriëntatie lijkt het net alsof ik dronken ben.

Ik heb een bloeddruk meter gekocht dacht misschien is het dat wel. Nee was het dus niet. Ben mijn bloedsuiker gaan meten, ja die ging als een jojo op en neer. Ben naar meerdere diëtiste geweest ze hadden geen van allen ooit zo een bloedsuiker spiegel zien die zo op en neer ging. Ben opgenomen voor een insulinoom, nee was het ook niet want in het ziekenhuis was mijn bloedsuiker prima. Ik begreep er niks van. Dan maar naar het LUMC. Onderzoeken, bloed, urine, scans, noem maar op kunnen niks vinden alleen een paar keer een verhoogde catacholamines maar dat zat wel in mijn urine op de dagen dat ik iets suikervrij had genomen. Vond de arts ook erg raar. De ene dag wel en de andere niet. Dus weer een scan. Nee alles is prima?? Hij vond het toch maar een goed idee om me naar een psychiater te sturen. Ik zeg en dan. Hij zegt dat hij 3 patiënten heeft met dit soort klachten en ze kunnen er niet achter komen. Een meisje heeft al 9 jaar klachten en loopt bij de psychiater om om te kunnen gaan met haar klachten. Nou breekt mijn klomp. Om te kunnen gaan met haar klachten!!!!!!!

Als ik terug moet naar het ziekenhuis zal ik een kopie maken van de klachten die je kunt krijgen van die troep. Ik heb heel veel mensen in mijn omgeving met vage klachten die ook in ziekenhuizen lopen en ze kunnen er maar niet achter komen. Ik heb ze geïnformeerd over aspartaam en ze stoppen er allemaal mee.

Ik hoor mijn moeder nog zeggen een tijdje terug, ik voel me helemaal niet lekker, ben eng in mijn hoofd en kan moeilijk denken, ja dat was in de tijd dat ze optimel light dronk, nu weet ze waarom. Ze neemt ook niks meer waar ook maar aspartaam in zit, gelukkig heeft zij niet de klachten zo erg zoals ik ze heb.

Aan de ene kant ben ik blij dat ik er achter ben gekomen over aspartaam en hoop dat de klachten ook zullen verdwijnen ik vindt het alleen een schande dat dit allemaal maar kan. Er is zo'n gezeik over bezuinigingen maar moet je eens kijken wat dit allemaal kost. Al de onderzoeken, opnames en scans die er gemaakt worden.

Kan het nog beschadigingen hebben aangebracht aan organen of aan het zenuwstelsel???? Nou ik ga weer over op mijn knäckerbrood met kaas.

Groetjes
E.

Antwoord

Van: Ed Gunneweg
Naar: E van der V.
Verzonden op: 24-5-2005

Hallo E.,

Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Wat heb jij een hoop ellende meegemaakt zeg en dan al die onderzoeken waar niets uitkomt. Ja het is helaas het regelmatig terugkomend verhaal van mensen die langdurig aspartaam gebruiken.

Aspartaam is in Amerika sinds 1981 in de handel. Eerst alleen in frisdrank en daar heeft de frisdrank industrie in Amerika een vernietigend rapport over uitgebracht. Dat kun je lezen op: www.aspartaam.nl/artikelen/nsda.php Maar al snel werd het toegestaan in alle artikelen en in de jaren 1983-1989, verviervoudigde de consumptie van aspartaam. Met alle gevolgen van dien. Het kan dus kloppen dat je al ruim 20 jaar aspartaam gebruiker ben.

Ik ben zelf in die tijd ook begonnen met aspartaam. Voor de lijn en omdat het zo gezond zou zijn in plaats van suiker. De reclames logen er niet om. Er werd geschreven dat dit het was wat moeder natuur bedoeld had enz. Gelukkig was ik een van de mensen die 'redelijk' snel problemen kreeg. Want sommige mensen krijgen pas heel lang nadat ze aspartaam zijn gaan gebruiken problemen en die zijn dan vaak veel ernstiger. In Amerika werd toen al actie gevoerd tegen aspartaam en toen ben ik daar ook in Nederland mee gestart. Met veel tegenwerking van de aspartaam industrie. Maar omdat ze zien dat nog steeds heel veel mensen niet geloven dat het door aspartaam kan komen en omdat er wat op de website staat overal bewijs van bestaat.

De "draai duizeligheid" die jij hebt gehad is de reden dat veel mensen bij de dokter terecht komen. Dat was bij mij ook het geval. Dan kom je in de molen van het ziekenhuis en omdat er bij aspartaam vergiftiging bijna nooit iets gevonden wordt en de specialist het dan zogenaamd ook niet meer weet wordt je doorgestuurd naar de psychiater. Het is om te huilen. Maar weet maar zeker dat er met jou niets aan de hand is hoor het is de gezondheidszorg die niets wil weten van de klachten die door aspartaam kunnen ontstaan.

Het niet meer ongesteld worden is ook een verschijnsel dat bij aspartaam hoort. In Amerika noemen ze het "Instant birth control" want als er eventueel een bevruchting zou zijn dan eindigd dat vaak in een spontane abortus.

Epileptische aanvallen zijn ook bekend. Er zijn in Amerika piloten afgekeurd omdat ze tijdens de vlucht Cola dronken en dan een aanval kregen. Je zal maar in zo'n vliegtuig zitten.

Het is heel goed dat je moeder ook gestopt is met aspartaam.

Je vraag over de eventuele beschadigingen is niet zomaar te beantwoorden. Na zo'n langdurig aspartaam gebruik kan er uiteraard schade ontstaan zijn, maar hoeveel daarvan na het stoppen spontaan zal verdwijnen kan ik niet zomaar zeggen. Ik hoop natuurlijk voor jou dat de eventuele schade beperkt zal zijn. Ik heb van mijn aspartaam avontuur oor suizen overgehouden en zwarte vlekken in mijn ogen als ik naar een lichte achtergrond kijk.

Waar ik je nog wel voor moet waarschuwen is dat je ook moet stoppen met het gebruik van smaakversterkers (MSG) E621. Want omdat je door het langdurig gebruik van aspartaam een meervoudige chemische overgevoeligheid zult hebben ontwikkeld kan je ook niet meer tegen smaakversterkers want die hebben ongeveer dezelfde werking als aspartaam.

Met vriendelijke groet
Ed Gunneweg

Antwoord van E.

-

Van: E van der V.
Naar: Ed Gunneweg
Verzonden op: 24-5-2005

Nog bedankt voor je mailtje. Ik vind het prima als je mijn verhaal op het internet wilt zetten maar wel graag anoniem. Smaakversterkers ben ik ook achter gekomen dat die de zelfde ellende veroorzaken. Ik had van het weekend wat verpakte kipfilet gegeten bij mijn moeder en de aanvallen kwamen terug er zat inderdaad E621 in. Hoe zit het met Maltodextrine? Dat zie ik ook vaak staan.

Groetjes
E.

Antwoord van E.

Van: E van der V.
Naar: Ed Gunneweg
Verzonden op: 4-6-2005

Beste Ed,

Ik heb nog vandaag gekeken op je website om nog wat verhalen te lezen maar de laatste brief die er op staat is van Nov.14 2004?

Ik heb nog gekeken of mijn verhaal er op stond maar kan hem niet vinden.

Ik ben nu ik denk een week bezig en het gaat redelijk, ik ben wel veel meer moe als normaal, wat mij wel opvalt is dat mijn trek in zoet enorm is verminderd, ik transpireer erg veel ik begin alleen wat mij opvalt de ene keer hou ik veel vocht vast en de andere keer blijf ik naar de w.c. lopen. is dit normaal??? Ook wat ik begin te merken is dat het lijkt net of dat er af en toe zo voelt dit alsof er een soort van mug in mijn bloed zit die mij constant zit te prikken. Mijn moeder is inmiddels ook gestopt met het gebruiken van aspartaam en die heeft hetzelfde. Ik denk dat die ook veel last heeft van ontwennigs verschijnselen, die is echt dood en dood moe, die is echt niet vooruit te branden maar ze is blij dat ze is gestopt met het gebruik er van.

Ik heb gelezen dat je de duurdere zoetjes van het kruitvat wel kan nemen, geldt dit ook voor de vloeibare? Die had ik nog staan ik heb even gekeken wat er in zat: natrium-cyclamaat, sacharine-natrium,fructose, zuurte-regelaar citroenzuur, kaliumsorbaat.

Hoe zit het met sorbitol?
Laat het mij even weten?
Groetjes
E van der V.

Antwoord

To: E van der V.
Sent: Sunday, June 05, 2005
Subject: Re: Stoppen met aspartaam

Hallo E.,

Het klopt dat jouw verhaal nog niet op de website staat. Ik spaar een tijd lang verhalen en berichten van lezers van de website op en produceer dan in een keer een nieuwe hoeveelheid van een paar maanden.

Je kunt ook even kijken op: www.aspartaam.nl/verklaringen/index.php daar staan ook nog wat verhalen van aspartaam slachtoffers.

Je hebt me wel aan het denken gezet, want bij bovenstaande verhalen heb ik nooit een datum gezet, maar dat lijkt me wel een goed idee.

Ik ben blij dat je een positieve vooruitgang bespeurt. Uit je klachten merk ik op dat je toch wel ontwenningsverschijnselen hebt. Dat kan zich in allerlei klachten uiten. Maar het is toch het beste om "Cold Turkey" te stoppen. Het is een heel vervelend vergif dat nauwelijks/niet bij onderzoek is te vinden.

Heel goed dat je moeder ook gestopt is, ook al omdat ze dezelfde verschijnselen vertoont.
Vermoeidheid staat op nummer 10 van de lijst met bijverschijnselen van de FDA.

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Je moet dan echt de verleiding weerstaan om niet een lightproduct te gaan gebruiken.

Het is vervelend om te moeten zeggen, maar het zou veel beter zijn als je gedurende de twee maanden van de 60-dagen-geen-aspartaam-test helemaal geen chemische zoetstoffen gebruikt. Ze belasten de lever zijn niet echt goed voor een mens, maar vertragen het verwijderen van aspartaam uit je lichaam. Hoe minder lever-belastende produkten je gedurende deze periode (2 maanden) gebruikt des te sneller zullen de klachten verminderen/verdwijnen.

Op het moment dat je klachten verminderd zijn kun je weer voorzichtig met deze produkten gaan beginnen. Dus tot die tijd liever geen zoetjes.

Je kunt ook eens kijken of je de zoetstof Stevia kunt kopen in een natuurvoedingswinkel of misschien nog beter uit Amerika laten opsturen.

Dit is de enige plantaardige zoetstof die goed is voor de mens, maar door de EU en de Nederlandse regering is verboden ten gunste van aspartaam.

Nogmaals sterkte met het stoppen

Antwoord van E.

Van: E van der V.
Naar: Ed Gunneweg
Verzonden op: 5-6-2005 23:14

Beste Ed,

Nog bedankt voor je bericht. Welke voedingsmiddelen belasten de lever?? Ken jij ook Splenda? Is dit ook slecht? Als je na 2 maanden produkten eet met smaakversterkers zal je dan weer met de zelfde klachten te maken krijgen of geld dit alleen voor aspartaam??

Groetjes
E.

Antwoord van E.

Van: E van der V.
Naar: Ed Gunneweg
Verzonden op: 6-6-2005

Beste Ed,

Sorry dat ik blijf storen maar je weet er zo veel van af en niemand kan mij ooit antwoord geven dus ben blij dat jij dat wel kan. Met de Kerst had ik een vreselijke aanval het enige wat op dat moment hielp dat was veeeeeeeeel koffie en chocolade toen gingen de aanvallen eindelijk weg en beschuit met vruchten hagel hielp altijd wel, als ik dat niet deed dan leek het net of ik in coma zou belanden, je moest eens weten hoe vaak de ambulance wel niet is gekomen. Zodra ik die dingen had gegeten dan kwam ik eindelijk een beetje bij en kon weer een beetje normaal praten, had daarna altijd een hoofdpijn die niet meer leuk was. Kun je me uitleggen waarom de koffie, chocolade of vruchten hagel hielpen?????

Alvast bedankt,
E.

Antwoord

To: E van der V.
Sent: Monday, June 06, 2005
Subject: Re: Stoppen met aspartaam

Hallo E.,

Voedingsmiddelen die de lever belasten zijn o.a. (en er zullen er veel meer zijn)
Kruiden zoals sambal
Koffie
Alcohol

Deze drie zijn het belangrijkste om de lever een korte periode wat rust te gunnen om aspartaam beter uit het lichaam te kunnen verwijderen.

Splenda (sucralose) is net zo slecht voor een mens als aspartaam. Zie het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/sucralose.php

Je zult je hele leven verder ook moeten oppassen met smaakversterkers omdat ze praktisch dezelfde werking hebben als aspartaam. Ik krijg tenminste direct klachten als ik per ongeluk MSG gebruik. Door aspartaam ben je overgevoelig voor heel veel chemische stoffen en smaakversterkers werken ook in op de hersenen.

Groetjes,
Ed

Antwoord

To: E van der V.
Sent: Tuesday, June 07, 2005
Subject: Re: Stoppen met aspartaam

Hallo E.,

Het maakt niets uit hoor om vragen te stellen. Ik probeer altijd zoveel mogelijk alles te beantwoorden.

Jouw vraag: Je had met de Kerst een vreselijke aanval die naar ik aanneem was ontstaan door aspartaam.

Ik zou het wel fijn vinden als je de "aanvallen" die je kreeg eens uitgebreid voor mij te beschrijven.

Aspartaam zorgt ervoor dat de hoeveelheid Serotonine in de hersenen wordt verminderd. Het gevolg hiervan is dat het lichaam zelf gaat proberen meer serotonine aan te maken. Dit gebeurt door een onweerstaanbare drang om meer suiker rijke produkten te eten, omdat suikers de noodzakelijke bouwstenen zijn van serotonine.

Zodoende kon het gebeuren dat je lichaam een onbedwingbare neiging had voor zoet. (chocola en vruchtenhagel) de koffie zal waarschijnlijk meegeholpen hebben (door de coffeïne) om je weer op de been te helpen.

De effecten op het centrale zenuwstelsel zijn het meest bestudeerd. De functies van Serotonine zijn talrijk: controle over eetlust, slaap geheugen en leren, temperatuur regulatie, stemming, gedrag(seksualiteit en hallucinogeen gedrag), hart en bloedvaten, spierspanning, klierregulatie en depressie. Verder schijnt serotonine een belangrijke rol te spelen in het evenwicht van de bloedplaatjes, de beweeglijkheid van het maag-darmkanaal en bij de carcinogene tumor afscheiding.

Wanneer men bedenkt dat de gemiddelde mens slechts over ongeveer 10 mg serotonine beschikt zijn de farmacologische en psychologische effecten enorm.

Maar zodra je nu stopt met aspartaam krijg je wellicht te maken met ontwenningsverschijnselen omdat net zoals bij iedere verslaving het lichaam vraagt om de "drug". Aspartaam is verslavend door de aanwezigheid van methylalcohol.

De verschrikkelijke hoofdpijn werd daarna veroorzaakt door de phenylalanine en asparaginezuur

. Wil je me wel op de hoogte houden hoe het met jou en je moeder gaat tijdens het stoppen met aspartaam.

En maak ook gebruik van een soort dagboekje zoals beschreven in het 60-dagen-geen-aspartaam artikel.

Groetjes,
Ed

Antwoord van E.

Van: E van der V.
Naar: Ed Gunneweg
Verzonden op: 8-6-2005

Beste Ed,

Nog bedankt voor je mailtje. Met mijn moeder gaat het goed. Ze had een tijdje Atkins gedaan en had wat produkten uit Amerika over laten sturen ook de zoetstof Splenda, na een paar dagen het te hebben gebruikt kreeg ze weer last van hoofdpijn, ik vertelde haar van jou mailtje dat Splenda ook zo slecht was, ze is gelijk gestopt en nu begrijpt ze waar de hoofdpijnen vandaan kwamen.

Meestal als ik eenmaal een aanval kreeg dan bleef de aanvallen komen. Met de Kerst begon het al in de ochtend, iedere keer als ik maar iets in mijn mond stak begonnen de aanvallen weer, meestal begon het met het net lijken of ik dronken was kon niet meer uit mijn worden komen begon te stotteren, kreeg het heel koud en dan weer heel warm, begon te trillen en met mijn ledematen te schokken net als of je onder stroom staat, urine verlies, heel opgeblazen gezicht en enkels en klieren, vreselijke schommelingen in mijn uitspraak, paniek dan weer woede en dan weer huilen, ik had nooit geen controle over mijn uitspraak zij de raarste dingen en dit gebeurde in een periode van 2 minuten dus niet verspreid over de hele dag, je zal die reclame ook wel eens hebben gezien van die man die over straat loopt met zijn koffertje en loop alles eruit te gooien en ook als hij in de vergaderzaal zit , het heeft een speciale naam die ziekte, nou zo ging het bij mij ook.

Wat je scheef over de maag en darm kanaal dit is wel heel sterk, ik zij altijd het lijkt net alsof ik iets eet dat er iets gebeurd maar kon nooit uitleggen wat het was alsof je iets moest op vangen. Het klinkt misschien raar want dan was altijd de vraag wat moet je dan opvangen, ja en dat kan je nou niet uitleggen. Het voelde net alsof ik een gat in mijn maag, het voelde net alsof, of alles werkte te snel of het werkte te traag. Je moet het zien alsof je een emmer hebt met een gat er in waar je later achter komt, je ziet het water er aan de onderkant uitkomen en denk shit dit gaat niet goed moet er snel voor zorgen dat hij niet verder leeg loopt en zodra er die prop hebt ingestopt krijg je een vorm van opluchting van zo he he dat is gelukkig gelukt. Misschien een beetje raar verhaal maar dat is de enige manier hoe ik het kan uitleggen. Of ik stak iets in mijn mond ja noem maar wat en ja hoor shit vreetbui? Allemaal van die rare dingen, ik begin nu wel te merken dat dat wat minder aan het worden is. Ik kon altijd letterlijk de schommelingen stoppen met eten. Als ik een stuk appel had gegeten werd ik misselijk van de honger? Een vreetbui oh een stuk kaas, ik werd er helemaal gek van. Het was net een lift je zat op de 10de en als je iets verkeerds zou eten zakte je gelijk naar de eerste, ja en als ik het niet goed deed dan was het de ene aanval na de andere.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, ik hoop dat je er misschien een uitleg voor hebt of dat je het herkent.

Ik hoop snel iets van je te horen.
Groetjes
E.


Einde Briefwisseling met E. van der V.


Van: C. G.
Verzonden op: 23-5-2005

Bedankt voor een reactie terug en antwoordt op mijn vraag.

Toch is het mij niet geheel duidelijk hoeveel percentage vergif je dan binnen krijgt bij het kauwen van kaugum. Ik had een snoepdrang probleem na het stoppen met roken. Teveel suikers is ook vergif voor het lichaam. Ik ben gestopt met snoepen volg een koolhydraatarm dieet maar vind het prettig als vervanging kaugum te kauwen.

Wat nu??? We weten inmiddels dat veel bepaald voedsel schade kan aanrichten in ons lichaam. Maar honderden mensen kauwen kaugum op een dag. Gaan ze dan allen dood eraan?

Kun je me eventueel een tip geven waar ik kaugum koop zonder aspartaam en welke dat is[merk]

Het is jammer dat apartaam als dat zo'n vergif is zoveel word verwerkt in voedsel. Hoeveel is te veel dat het echt schadelijk wordt? Kankerverwekkend?

Afwachtend op antwoord,

met vriendelijke groet C. G.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 23-5-2005

Hallo C.,

Aspartaam is in iedere hoeveelheid schadelijk, want het wordt in het lichaam opgeslagen in de weefsels.

Aspartaam is inderdaad een product dat epileptische insulten veroorzaakt. Het belangrijkste onderzoek waar de goedkeuring van aspartaam op steunde was een 52 weken durend onderzoek naar de giftigheid, waarbij 7 baby aapjes aspartaam kregen toegediend. Vijf kregen een grand mal epileptisch insult en een stierf. Dit onderzoek werd werkelijk gebruikt om aan te tonen dat aspartaam veilig was!!!!!

Aspartaam is een stof die giftig is voor zenuw weefsel die zich voordoet als een additief en zich in al meer dan 9000 producten bevindt in 100 landen. Over de gehele wereld hebben ze dezelfde problemen. Er zit 50% phenylalanine in aspartaam dat als het niet is gebonden aan eiwit direct naar de hersenen gaat en de drempel voor epileptische insulten verlaagd, zoals Dr. Richard Wurtman getuigde voor het Amerikaanse Congres. Daar zorgt het dat de serotonine verlaagd wordt. Verminderde serotonine veroorzaakt manische depressie, stemmings wisselingen, slapeloosheid, zelfmoord neiging, psychische angst, paniek aanvallen enz. Tevens heeft het een interactie met antidepressiva.

Aspartaam veroorzaakt geheugenverlies, het vernietigt zelfs het centrale zenuwstelsel en bootst MS na. Phenylalanine in aspartaam verlaagd de hoeveelheid serotonine en vermindert de drempel voor epileptische insulten. De verminderde serotonine brengt stemmingsschommeling, depressies, angst enz. teweeg.

Het is een feit dat langdurig gebruik van asparaginezuur (dat gemakkelijk de bloed brein barrierre passeert), phenylalanine (idem) dat wordt afgebroken in diketopiperazine (DKP), een bekende veroorzaker van hersentumoren niet gezond nog veilig genoemd kan worden.

Voorstanders zeggen dat Phenylalanine een onschuldig en natuurlijk onderdeel vormt van ons dieet. Phenylalanine en asparaginezuur zijn aminozuren die normaal voorkomen in onze voeding die we eten: ze kunnen echter alleen dan als natuurlijk en ongevaarlijk beschouwd worden bij gelijktijdig gebruik met andere aminozuren. En dat is het geval bij het gebruik van eiwit, waar van phenylalanine één van de aminozuren is. Wanneer Phenylalanine apart wordt gebruikt komt het het centrale zenuwstelsel binnen in abnormaal hoge concentraties, waar ze als neurotransmitters werken en de zenuwcellen dusdanig stimuleren dat deze kunnen afsterven en het afsterven van de cellen veroorzaken.

veel zorgwekkender is de 10 procent aspartaam die als methanol (methylalcohol) in de bloedsomloop komt. Volgens richtlijnen die ook in Nederland gelden mag men niet meer dan 7,8 milligram per dag van deze gevaarlijke stof binnenkrijgen. Een liter met aspartaam gezoete frisdrank bevat ongeveer 56 milligram methylalcohol, of acht maal de limiet.

Degenen die het gebruik van de zoetstof ondersteunen zeggen dat de twee aminozuren phenylalanine en asparaginezuur die te samen 90% van aspartaam vormen, een onschuldig en natuurlijk onderdeel vormen van ons dieet. Phenylalanine en asparaginezuur zijn aminozuren die normaal voorkomen in de voeding die we eten: ze kunnen echter alleen dan als natuurlijk en ongevaarlijk beschouwd worden bij gelijktijdig gebruik met andere aminozuren. Ze komen het centrale zenuwstelsel binnen in abnormaal hoge concentraties, waar ze als neurotransmitters werken en de zenuwcellen dusdanig stimuleren dat deze kunnen afsterven en het afsterven van de cellen veroorzaken. De giftige effecten van deze aminozuren, wanneer ze apart van andere aminozuren worden gebruikt, (dus zonder ons normale eten er omheen), kunnen hoofdpijn, geestelijke verwarring, evenwichtsproblemen en mogelijk ook epileptische insulten veroorzaken.

Ik ben zelf ook ooit gestopt met roken en om niet in de "snoep-val" te trappen nam ik wanneer ik trek kreeg in een sigaret een stukje laurierdrop. Dat gaat op den duur vervelen en dan ben je niet gaan snoepen en de laurier houdt vanzelf op. Misschien een tip?

Kauwgom is een van de slechtste manieren om aspartaam binnen te krijgen. Denk maar aan het pilletje onder de tong voor hartpatienten, dat werkt binnen seconden. Zo snel wordt de aspartaam uit kauwgom ook opgenomen in de hersenen. Een afbraakproduct van aspartaam is DKP (Diketopiperazine) en dat is kanker verwekkend. Het is dus niet zo dat je zoals je zegt "dood aan gaat" maar de gevolgen van aspartaamgebruik zijn ook ernstig te noemen. Het bepaald de gezondheidstoestand van de rest van je leven als je er niet mee zou stoppen. Heel veel mensen weten dus niet dat de gezondheidsproblemen die ze hebben veroorzaakt worden door het kauwen op kauwgom.

Gisteren kreeg ik een mailtje van iemand die evenals zoveel mensen verslaafd is aan kauwgom (aspartaam is verslavend) dat ze een kauwgom had gevonden: Ze schreef: "In de Sportlife Red Cinnamon zit ook geen Acesulfaam-K, daar heb ik ook op gelet."

Uit mijn antwoord blijkt wel duidelijk dat iedere hoeveelheid aspartaam slecht is voor de gezondheid en je echt moet stoppen met het gebruik.

Groetjes,

Ed


Briefwisseling met M.F.


Van: M.F.
Naar: Ed Gunneweg
Verzonden op: 25-5-2005

Geachte heer Gunneweg,

Puur toeval kom ik op uw site terecht en met verbazing las ik de site (ziekteverschijnselen enz).

Zo loop ik al jaren met gezondheidsklachten waar artsen geen antwoord op kunnen geven. Als puber heb ik een snelle schildklier gehad en de ziekte van Graves waarvan ik goed hersteld ben (slik geen medicijnen meer). Ook heb ik privé het nodige voor mijn kiezen gehad waardoor artsen al mijn bijkomende klachten als psychisch afschrijven.

Nu zit ik momenteel 6 weken ziek thuis en heb hele vage klachten (alsof ik een burnout heb). Momenteel heb ik bijna dagelijks hyperventilatie-achtige klachten (deze klachten heb ik af en aan al 4 jaar last van......dit kan variëren van zware aanvallen tot lichte) waarbij ik heel akelig word, lichaamstemperatuur daalt (ik voel letterlijk koud aan), begin te slissen (kan niet normaal op mijn woorden komen), hoofdpijn of een knappend gevoel waarna ik me akelig begin te voelen, beven, flauwval neigingen, misselijk, spieren verkrampen (vooral rondom de kaken, tong en mijn armen en benen voelen gespannen aan. Alsof het in de kramp kan schieten).

Wat ik zo vervelend vind is dat artsen mijn klachten niet serieus nemen en hierdoor twijfel ik bijna aan mezelf (alsof alles tussen de oren zit). Ik ben een vrouw van 29 en voel me soms net een oud mens. Gaande weg ben ik van een sportief persoon veranderd in een persoon die na een uurtje stadten met trillende benen in de winkelstraat staat en slissend staat te praten.....echt raar...(dit komt ook met aanvallen). Naast het lichamelijk voel ik me overwegend vrolijk en kan goed relativeren, maar doordat er rare dingen gebeuren en artsen me niet serieus nemen (ze zien je maar kort en denken heel snel door te hebben hoe je emotioneel in elkaar zit.....vandaar dat het gelijk op psychisch wordt afgedaan) begin ik toch vreselijk te twijfelen.

Het is ooit weleens zo geweest dat ik s'nachts zo'n aanval heb gehad (met wegraakneiging) en toen de aanval was verminderd viel ik weer in slaap. Toen ik de volgende ochtend wakker werd kon ik nog maar met één oog focussen en met de ander zag ik bar slecht (zelfs met bril op). Gelijk was ik doorverwezen naar het ziekenhuis en wat bleek nou......Ik had zelfs een kramp in mijn ooglens gehad. Hierdoor bleef mijn lens open staan en kon ik met één oog niet meer focussen. Gelukkig is de kramp er wel weer uitgeschoten. Deze krampen vinden artsen een raadsel. Ze halen hun schouders op en sturen me weer naar huis zonder het verder uit te zoeken waar het vandaan komt. Nu dat ik deze website bekeek moet ik bekennen dat ik vroeger heel veel kauwgom (bijna een verslaving) heb gegeten (jarenlang). Op een gegeven moment kreeg ik tijdens de lesuren op school krampen in mijn kaak en mijn tong verlamde. Dat moment was heel erg beangstigend. Zelf heb ik toen besloten direct te stoppen met kauwgom eten. De plostelinge verlamming (gelukkig van tijdelijke aard) kwam gelukkig nog sporadisch voor, maar de krampen over mijn hele lichaam bleven in soms meerdere en mindere mate nog voorkomen. De laatste jaren ben ik heel bewust met eten bezig geweest (ben ook vaak moe en kan moeilijk op tijd op mijn werk komen), maar nu zag ik in het lijstje van jullie dat zelfs in die gezonde toetjes enz. ook aspartaam bevatten.

Wat ik me nu afvraag is "zouden deze klachten ook door aspartaam komen?".....Zo ja....Kunnen mijn klachten ook verminderen als ik volledig stop met aspartaam nuttigen? Kan ik mijn lichaam ook reinigen (gifstoffen) zodat ik me weer fit en gezond ga voelen? Gaan de krampen en hyperventilatie-achtige klachten weg? Bestaan er ook testen dat kan aantonen dat er een teveel aan aspartaam in het lichaam zit opgeslagen?

Ben benieuwd naar uw antwoord!
Met vriendelijke groet,
M.F.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 30-5-2005

Hallo M.,

Er wordt wel gezegd dat toeval niet betstaat en ik hoop dat dat in jouw geval zo zal zijn en dat het zo heeft moeten zijn.

Aspartaam heeft een negatieve invloed op de werking van de schildklier dus is het goed om helemaal met aspartaam te stoppen.

Het is helaas maar al te waar dat er nauwelijks artsen te vinden zijn die weten wat de gevolgen van aspartaam gebruik zijn. Of.... ze willen het niet weten.

Maar als een arts het niet meer weet dan verklaart hij zijn patiënt voor gek en stuurt hem/haar naar de psychiater. Ik heb daar tientalle klachten van aspartaam gebruikers over gekregen.

Doordat ze jouw persoonlijke problemen en de lichamelijke klachten die je had op een hoop gooiden is het voor de behandelende arts gemakkelijk om je naar een collega door te sturen. Ze vertellen je dan maar uit gemakzucht dat jouw klachten tussen je oren zitten. Het is om te huilen.

Ik raad je aan om de "gratis" 60-dagen-geen-aspartaam-test te doen zie het artikel www.aspartaam.nl/info/test.php

Als die zestig dagen voorbij zijn zou ik het fijn vinden als je me op de hoogte hield van je ervaringen.

Het is een beetje afhankelijk van de tijd dat je aspartaam hebt gebruikt hoe snel de eventuele bijwerkingen verminderen/verdwijnen.

Kauwgom is helaas een van de slechtste manieren om aspartaam binnen te krijgen. Denk maar aan het pilletje onder de tong voor hartpatiénten, dat binnen enkele seconden werkt. Zo snel wordt aspartaam uit kauwgom ook opgenomen in de hersenen.

Aspartaam zou best wel eens de oorzaak kunnen zijn van je hyperventilatie-klachten en het is dan ook zaak dat je zo snel mogelijk met alle aspartaam én smaakversterkers stopt.

Aangezien de klachten die je hebt nogal zeer heftig van aard zijn veronderstel ik dat je een meervoudige chemische overgevoeligheid hebt gekregen door aspartaam. Daardoor ben je overgevoelig voor heel veel chemische stoffen en die kunnen bij jou heel vervelende verschijnselen oproepen.

Dat "burnout-gevoel" kan veroorzaakt worden doordat aspartaam de serotonine in de hersenen afbreekt zodat depressieve gevoelens ontstaan.

De belangrijkste lichamelijke oorzaak van depressiviteit is een tekort aan het hormoon serotonine in de hersenen. Serotonine heeft veel functies, onder andere: controle over eetlust, slaap, geheugen en leren, temperatuur regulatie, stemming, gedrag (seksualiteit en hallucinogeen gedrag), hart en bloedvaten, spierspanning, klierregulatie en depressie.

Aspartaam zorgt ervoor dat de hoeveelheid Serotonine in de hersenen wordt verminderd. Het gevolg hiervan is dat het lichaam zelf gaat proberen meer serotonine aan te maken. Dit gebeurt door een onweerstaanbare drang om meer suikerrijke produkten te eten, omdat suikers de noodzakelijke bouwstenen zijn van serotonine.

Zodoende gebeurt het vaak dat mensen die stoppen met het gebruik van aspartaam gewicht verliezen.

De effecten op het centrale zenuwstelsel zijn het meest bestudeerd. De functies van Serotonine zijn talrijk: controle over eetlust, slaap geheugen en leren, temperatuur regulatie, stemming, gedrag(seksualiteit en hallucinogeen gedrag), hart en bloedvaten, spierspanning, klierregulatie en depressie. Verder schijnt serotonine een belangrijke rol te spelen in het evenwicht van de bloedplaatjes, de beweeglijkheid van het maag-darmkanaal en bij de carcinogene tumor afscheiding.

Wanneer men bedenkt dat de gemiddelde mens slechts over ongeveer 10 mg serotonine beschikt zijn de farmacologische en psychologische effecten enorm.

Je ziet in het bovenstaande al dat daar een aantal van jouw klachten op zijn terug te voeren.

Het slepend of slissend spreken wordt ook door aspartaam veroorzaakt omdat het neurologisch werkt. Het veroorzaakt ook een soort mist in de hersenen waardoor je niet op woorden kunt komen.

Ik vind het onbegrijpelijk dat artsen al de mensen met dit soort vage klachten niet serieus nemen en dat ze hopelijk zelf op onderzoek uitgaan op het internet. Maar twijfel niet aan jezelf want je klachten zijn verschrikkelijk genoeg en zoals je ziet blijken ze met elkaar in verband te staan.

Aspartaam kan ook epileptische insulten veroorzaken en dat zou jou dan snachts zijn overkomen. Dat van de kramp van een pupil kan heel goed om dat de stof methylalcohol die door de stofwisseling uit aspartaam ontstaat door het oog wordt opgenomen. En aspartaam veroorzaakt kramp, meestel echter in ledematen.

Vroeger werden mensen die methylalcohol dronken, blind (meestal zwervers met een drankprobleem)

Dat op school van kaakkrampen en een verlamde tong moet al een vreselijke ervaring geweest zijn

De lijst met artikelen met aspartaam wordt met de dag langer en langer. Het zal ook voor jou een hele toer worden om geen aspartaam mee te gebruiken. Het is vooral altijd de etiketten goed lezen. Boodschappen doen zal nooit meer zo makkelijk zijn. Want je zult ook op moeten letten dat je geen smaakversterkers meer gebruikt. Smaakversterkers (MSG E621) heeft een vergelijkbare werking als aspartaam en kan de klachten ook verhevigen.

Je zou ook nog de artikelen:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

kunnen bekijken of ze behulpzaan zijn bij het stoppen.

Je vraag of jouw problemen door aspartaam zouden kunnen komen is denk ik wel beantwoord.

Het is een beetje afhankelijk van de tijd dat je aspartaam hebt gebruikt hoe snel de eventuele bijwerkingen verminderen/verdwijnen.

Ik denk dat het wel waard is om 2 maanden lang geen aspartaam en MSG te gebruiken als al je klachten daardoor verbeteren. Om de reiniging sneller te laten verlopen zou je bv een homeopatisch middel bij de drogist kunnen kopen dat de werking van de lever versterkt. Tevens zou je in de periode dat je stopt zo weinig mogelijk koffie en alcohol moeten gebruiken. Deze stoffen belasten je lever en vertragen het herstelproces.

Ik denk dat je al snel een verlichting van je klachten zult bemerken.

Zou je me op de hoogte willen houden van het verloop van je herstel?

Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen. Sterkte met het stoppen.

Misschien vind je het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/waarom.php ook nog wel interessant gezien je ervaringen met artsen.

Met vriendelijke groet
Ed Gunneweg

Antwoord van M.

Van: M.F.
Naar: Ed Gunneweg
Verzonden op: 30-5-2005

Beste heer Gunneweg,

Hartstikke bedankt voor uw reactie....
Het doet me werkelijk goed om uw mail te lezen.
Wel moet ik bekennen dat ik het spaansbenauwd kreeg en best erg schrok van de overeenkomsten. Waarvan ik het meest schrok is van het stukje dat ik mogelijk epileptische insulten zou kunnen hebben. Vind dat gelijk zo eng als het gaat om epileptische insulten. De ervaringen zijn heel beangstigend (ook de verlamming van mijn tong en verkrampingen) en ik hoop dat dit afneemt en nooit meer terug komt.

Vandaag heb ik dit mailtje aan een paar mensen in mijn omgeving laten lezen (wij gaan vanaf nu allen aspartaamvrij eten) en die schrokken ervan. Zij weten dat ik al jaren tobt met vage klachten en zelfs hun irriteerde het dat ik van het kastje naar de muur gestuurd werd. Om kwaad van te worden (machteloos voel je je dan).

Zo was vandaag weer zo'n typisch geval. Vorige week moest ik voor mijn bloeddruk (mijn vage wegraakklachten) naar het ziekenhuis. De assistent en de arts hebben me oppervlakkig onderzocht (cardiogram, bloeddruk gemeten, op mijn lichaam lopen duwen en staan luisteren.....that's all) en ze vonden het duidelijk. Ik heb hyperventilatie. Toen ik naar mijn krampklachten vroeg keek de arts me raadselachtig aan en zei "dit is voor mij onbekend......Hyperventilatie kan veel met je doen". Toen ik zei "Ja maar....de oefeningen helpen niet....Ik blijf me nog raar voelen" toen zei hij "Ik bel wel naar de huisarts om door te geven dat je hiervoor begeleiding nodig hebt".
Dus ik mag naar een ademhalingstherapeut....Joepie de poepie......(hopelijk helpen deze oefeningen wel).

Vandaag ben ik dus naar de huisarts gegaan, maar de internist heeft helemaal geen contact met hem opgenomen (helaas). De huisarts zei "ik heb niets van hem vernomen, dus ik weet niet wat je hebt". Ik had het mailtje meegenomen en vroeg aan hem of hem de aspartaamverschijnselen bekend voorkwamen. Omdat hij toch homeopaat is (zo profileert hij zich) hoopte ik dat hij voor dit open stond en me een homeopathisch middel voor de ontgifting ging voorschrijven.

Helaas reageert hij heel anders dan ik had gehoopt. Hij pakte een papiertje en schreef een verwijsbrief uit voor een dieëtist met het verzoek of ik 3 weken aspartaamvrij dieet voorgeschreven kreeg en daarna moet ik weer aspartaam tot me nemen (zij observeert mij) en kijken wat het dan met me doet. Hij zei heel droog "ff kijken of je na 3 weken aspartaamvrij reageert op aspartaam.....Dat noem ik wetenschap". Eerst testen en dan weet ik meer. Ik keek hem verbaasd aan en zei "dus ik ben nu een proefkonijn???.....Ik wil niet weer in de kramp liggen hoor!!!". Hij zei "dat weet ik niet....eerst zien en dan weten we meer". Hij geloofde het eigenlijk niet dus.....Lekker is dat.

Daarvoor las hij het stukje over serotonine en zei heel sarcastisch "tja....je seksbehoefte is blijkbaar niet minder...je was pas nog zwanger. Je hebt....ik zou maar zeggen een overschot aan serotonine...hahahha" (ik heb mijn kindje laten weghalen omdat de relatie ineens door de onverwachte zwangerschap omsloeg. Voor mijn gevoel was dit de beste beslissing die ik had gemaakt....ik had geen keuze ookal deed het pijn. Ik had een kinderwens, maar het kind en ik zouden een ellendig leven krijgen, dus ik koos voor mijn rationele verstand.). Oef....dat was een klap in mijn gezicht, want de abortus is nog maar pasgeleden gebeurd. De tranen schoten in mijn ogen en ik verdedigde me heel even, maar ik voelde me vernederd.

Verder kwamen we er helemaal niet meer uit en ik liep huilend het gebouw uit. Wat een vreselijke vent........

Heel even overwoog ik een klacht in te dienen, maar ik dacht "laat maar.....in een zeer korte termijn woon verhuis ik naar een andere provincie, dus heb ik deze arts zie ik dan toch nooit meer".

Tot slot.....ik ga uw tip aannemen en kijken wat het doet met me. Het kan alleen maar beter worden toch?!?, dus wat heb ik te verliezen?!? Ik ga naar een alternatieve arts om hulp te vragen bij de reiniging van mijn lichaam (ff onder begeleiding) en vanaf nu kook ik biologisch en maak ik alles zelf (ook de jam, koekjes enz...). In ieder geval ga ik zo natuurlijk mogelijk eten en pers ik desnoods mijn eigen sinaasappels.

U mag mijn verhaal op internet plaatsen, maar ik wil wel volledig anoniem blijven.

Dank u wel voor uw reactie terug en ik zal u zeker op de hoogte houden.

Met vriendelijke groet,
M.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 30-5-2005

Hallo M.,

Ik vind het fijn dat ik je enigszins heb kunnen geruststellen. Dat stukje over de epileptische insulten is niet zo beangstigend als je denkt. Ik schreef dat omdat ik veronderstelde dat dat bij jou wel eens snachts gebeurd zou kunnen zijn. Zodra je echter stopt met aspartaam zijn dat soort aandoeningen verleden tijd.

Ik kan me ook heel goed indenken dat de verlamming van je tong en die verkramping heel benauwend moet zijn geweest. Ook dat soort ervaringen zullen tot het verleden behoren

Fijn dat je het aan mensen hebt laten lezen.

Je hebt helaas heel erg slechte ervaringen met diverse artsen en ik hoop echt dat de meeste van je klachten zonder dietist tot het verleden gaan behoren. En dan zeker nooit meer aspartaam gebruiken hoor.

Ik kan natuurlijk niet beoordelen of de hyperventilatie klachten bij jou veroorzaakt. Simpel zou je dat met een plastic zakje kunnen proberen. Bij zo'n aanval een paar minuten ademen in een plastic zakje en de verschijnselen zouden minder moeten worden.

Het is alleen zo frustrerend dat je voor je klachten bij niemand gehoor vindt.

Ik ben blij dat niet iedere homeopaat zo reageert als jouw dokter. Want dat is een hele slechte zaak. Maar doordat je regelmatig met klachten bij ze komt gaan ze je maar vervelend vinden omdat ze geen antwoord op jouw klachten weten. Nou makkelijk genoeg dan bij je toch zeker gewoon een lastige patiënt!

En dan is het helemaal beneden peil hoe hij denkt je te mogen behandelen na het lezen van het stukje over serotonine. Echt laag bij de grond. Jouw reactie daarop is heel goed, "vergeef het hem want hij weet niet wat hij doet".

Het zal je goed doen om geen aspartaam en smaakversterkers meer te gebruiken, maar dat hoor ik nog wel van je. Denk erom dat bij het maken van Jam, geleisuiker ook aspartaam kan bevatten. Ik krijg meestal hoofdpijn van jam.

Uiteraard blijf je volledig anoniem als ik je verhaal op de website zet om anderen daarmee te helpen.

Groetjes,
Ed


Einde Briefwisseling met M.F.

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!