Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(6)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


    Volgende   > > > Homepage   > > > Uw eigen verhaal

From: J.F.
Sent: Sunday, December 08, 2002 10:14 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo,

Al 10 jaar (schrik niet) neem ik per dag zo’n 4 pakjes kauwgom met aspartaam erin.

En dan ook nog eens zoetjes, vloeibaar zoet, en in poedervorm.

Per dag zit ik zeker aan 50 a 60 zoetjes. Elke bak koffie of thee 3 zoetjes (ik drink veel koffie en thee).

En vloeibaar en poedervormige zoetstof in de yoghurt. En het ergste is dat ik door mn kauwgom zoetjes vermaal, dus ik eet zoetjes als snoepjes.

En dan nog eens een paar glazen cola light , meestal alleen in het weekend. Ik weet natuurlijk dat dit niet normaal is, vooral zoetjes die ik gewoon in m'n mond stop om de kauwgom nog zoeter te krijgen. Kauwgom als daar de smaak van af is gelijk weer 2 nieuwe nemen, uiteindelijk verkauw ik 4 pakjes per dag. Ik hoorde van mensen om mij heen ‘E. stop er nou mee het is zo slecht”’ maar ik kon het gewoon niet. Toen hoorde ik van een vriendin dat ze een programma op tv had gezien dat ging over aspartaam. Een paar dagen later, ik zat weer flink aan de kauwgom, vertelde een collega hetzelfde over dat programma hoe slecht het allemaal niet was. Ik dacht oei laat ik toch maar eens op internet kijken. Ik stuitte op deze site en ik schrok behoorlijk want wat je er allemaal niet van kan krijgen. En ik herken veel dingen. Ik slaap nu al 2 jaar heel slecht, slik zelfs rivotril om te kunnen slapen, ik heb soms van die vage klachten, hartkloppingen duizelig, denken dat ik dood ga, haar uitval. Ik vergeet dingen, voel me soms echt een demente dame en ik ben pas 26 jaar. Na het lezen van jullie site ben ik die middag om 3 uur gestopt met alles waar aspartaam in zit. Heb de kauwgom weggegooid en de zoetjes uiteraard ook. Ik ben al een week bezig, ja AL want ik vind het best moeilijk maar ik zet door.

Mijn vraag is na al die jaren aspartaam: heb ik kans dat m’n lichaam is beschadigd? Zo ja als ik dit vol hou, dus geen aspartaam meer, kan m'n lichaam herstellen?

Groetjes,
E,

Antwoord

Hallo E,

Wat een geluk dat je van die geweldige collega's hebt die je waarschuwden voor de gevolgen van aspartaam gebruik. Jij bent dus een van die mensen die pas na een hele lange tijd problemen krijgen. Het is heel goed dat je gestopt bent met het gebruik van aspartaam, maar ik kan je alvast van te voren waarschuwen dat het je best wat moeite zal kosten om vol te houden. Want je zult zelf wel uit de hoeveelheid zoetstof hebben kunnen opmaken dat aspartaam verslavend werkt. Dat komt door de methylalcohol die een onderdeel vormt van aspartaam, dat een verslavende stof is. De klachten die je noemt zijn precies de klachten die ontstaan door aspartaam. Je zult al wel gekeken hebben op de lijst met ziekteverschijnselen die ontstaan door aspartaam:

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Hoe voel je je nu nadat je al een week bent gestopt. Waarschijnlijk zul je zeggen: "Nou nog niet zo heel veel beter." Dat is logisch hoor, want omdat aspartaam zo verslavend werkt en dan kun je zien aan de grote hoeveelheid aspartaam die je in de loop der tijd ben gaan gebruiken zal je merken dat je ontwenningsverschijnselen gaat vertonen. Net zoiets als mensen die heel veel koffie gebruiken of mensen die willen stoppen met het roken. Daar zul je in het begin niet vrolijk van worden. Maar de gevolgen van doorgaan met het gebruik van aspartaam zijn nog veel erger. Dat merk je nu al aan de verschijnselen die je op noemde. Je moet ook even kijken naar de artikelen:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.txt en

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

daar staan een aantal waardevolle tips in om de moeilijk tijd door te komen.

Vooral het gebruik van kauwgom is erg slecht want je kent waarschijnlijk wel het tabletje onder de tong voor hartpatiënten dat in enkele seconden zijn werk doet? Nou dat zelfde gebeurt ook met kauwgom met aspartaam. Want veel van de problemen die je ondervindt worden veroorzaakt door de directe werking van aspartaam op de hersenen. Ik vind het verschrikkelijk om te moeten zeggen, maar ook het vinden van kauwgom zonder aspartaam zal een probleem worden. Je zult ook kauwgom met Acesulfaem-K niet moeten gebruiken want ook dat bevat een gedeelte aspartaam. Gebruik maar liever gewoon kauwgom met suiker, dat is in ieder geval beter voor je gezondheid.

Probeer in ieder geval 6 weken zonder en dan ook echt zonder. Want het zit in zo ontzettend veel producten, ook zonder dat we het weten, van chocola, koekjes, kauwgom en noem maar op. Je zult goed op de etiketten moeten letten.

Het is misschien een goed idee om vanaf dag 1 van stoppen een dagboekje bij te houden van de eventuele klachten en de verbeteringen die je zelf opmerkt.

De kunstmatige zoetstof Aspartaam is in Europa ingevoerd zonder gedegen onderzoek naar eventuele gevaren die aan dit voedingsadditief verbonden zouden kunnen zijn. Doordat het om een door de EU goedgekeurde hulpstof gaat lijkt het onmogelijk om de gevaren voor de Nederlandse bevolking onder ogen te zien.

Wellicht zou je je verhaal aan ons willen vertellen, zodat wij ook van het aantal mensen in Nederland en de ernst van hun klachten gegevens verkrijgen. Kijk voor een lijst met vragen op:

http://www.aspartaam.nl/artikelen/vragnlst.php

Ik wens je het allerbeste toe en hoop dat je verbetering zult ondervinden van de klachten die je hebt. Laat je nog wat van je horen hoe het er mee gaat? Wil je me op de hoogte houden van het verloop van de 60-dagen-geen-asptaam- test?

Je laatste vraag is natuurlijk heel moeilijk te beantwoorden. Want het is afhankelijk van de tijd en de hoeveelheid aspartaam die je hebt gebruikt en dat is best behoorlijk.

Maar een heel groot gedeelte van je klachten zullen waarschijnlijk verbeteren of zelfs verdwijnen. Je zult in ieder geval de moed niet moeten verliezen en nooit meer aspartaam gebruiken. Goed etiketten lezen en beducht zijn voor verborgen aspartaam.

Ik geloof dat het voor nu wel even genoeg is.

Misschien is het ook een idee om je verhaal op het forum te zetten. Andere mensen kunnen dan lezen wat voor een problemen jij hebt met aspartaam en daardoor wellicht geholpen worden door ook te stoppen.

Beste E., als je nog vragen hebt kun je me altijd mailen.

Het allerbeste en hou me op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweg----- Original Message -----
From: H.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, December 13, 2002 11:06 AM
Subject: Mijn eigen verhaal

Beste Ed,

Ik gebruik zoetjes van Kruidvat. De ingrediënten zijn: natriumcyclamaat, natriumsaccharine, natriumwaterstofcarbonaat, natriumcitraat en lactose. Gedurende de laatste 2 jaar heb ik zo ongeveer 1x per maand gedurende 3 dagen hevige hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en soms overgeven. Daar ik 51 jaar ben bracht ik dat in verband met de hormonale schommelingen. De laatste 4 weken heb ik dit bijna iedere week met een paar "goede dagen" ertussen. Zoals je kunt begrijpen,werd ik er wanhopig van, want ik kon er maar niet achterkomen wat de oorzaak ervan kon zijn. Afegelopen zaterdagmiddag besloot ik uit wanhoop om ook maar de zoetjes achterwege te laten, en wat gebeurde... de verschijnselen verdwenen. Ik kan het nog steeds niet geloven maar feiten liegen niet. De tijd zal uitwijzen of de zoetjes inderdaad bij mij de grote boosdoener zijn geweest. Ik moet er wel bij vermelden dat ik de laatste 2 maanden meer zoetjes ben gaan gebruiken. Ik gebruikte toch wel zo'n 25 zoetjes per dag, schat ik. Heb jij misschien meer informatie over deze zoetstoffen? Dank.

Met vriendelijke groet,
L.

Antwoord

Hallo L.,

Je zou nog eens op de zoetjes van het Kruidvat moeten kijken of de stof E951 er niet in zit. Want normaal gesproken hebben de meeste mensen bij 'normaal' gebruik geen last van de door jou genoemde zoetstoffen. Maar Kruidvat verkoopt 2 soorten eigen merk. De ene zonder aspartaam en de andere MET aspartaam. Is het mogelijk dat je toch regelmatig per ongeluk de verkeerde zoetjes hebt gepakt. Gebruik je ook helemaal geen andere producten met aspartaam?

Ik kan me voorstellen dat je er wanhopig van werd en het is goed dat je gestopt bent met het gebruik van die zoetjes. Want zo'n grote hoeveelheid van die chemische zoetstoffen is ook nooit goed voor je lichaam. Je kunt ook voor deze zoetstoffen overgevoelig worden. De verschijnselen die je op noemt komen ook bij aspartaam gebruik voor. Probeer in ieder geval 60 dagen lang geen zoetstof te gebruiken. Kijk goed op etiketten en gebruik geen kauwgom, want in de meest zit wel aspartaam. De zoetstoffen natriumsaccharine en natriumcyclamaat staan er niet om bekend dat ze problemen veroorzaken als je ze matig gebruikt maar 25 zoetjes per dag wordt toch wel wat veel. Ik heb echter geen meldingen van klachten van mensen hierover.

Succes met het stoppen Je kunt altijd vragen stellen. Kijk ook eens in het Forum en stel daar eventueel een vraag.

Vriendelijke groet
Ed Gunnewegvp@yucom.be

Hallo V.,

Om te stoppen met het gebruik van aspartaam bevattende voedingsmiddelen zou je kunnen beginnen met de 60-dagen- geen-aspartaam-test. Je kunt hier meer informatie over vinden op de website. Ik zou graag van je weten hoe lang je al aspartaam gebruikt en welke ziekteverschijnselen je hebt. Je kunt me mailen op info@gunneweg.nl Het zou goed zijn als je zo snel mogelijk stopt met aspartaam.

Ik ben er trouwens wel van geschrokken hoor, "vele liters per dag" dat is nog al wat.

Aspartaam veroorzaakt geheugenverlies, het vernietigt zelfs het centrale zenuwstelsel en bootst MS na. Phenylalanine in aspartaam vermindert de drempel voor epileptische insulten en vermindert de serotonine. De verminderde serotonine brengt de stemmingsschommeling, depressies, angst enz. teweeg.

Probeer in ieder geval 6 weken zonder en dan ook echt zonder. Want het zit in zo ontzettend veel producten, ook zonder dat we het weten, van chocola, koekjes, kauwgum en noem maar op. U zult goed op de etiketten moeten letten.

Het is misschien een goed idee om vanaf dag 1 van stoppen een dagboekje bij te houden van de eventuele klachten en de verbeteringen die u zelf opmerkt.

De kunstmatige zoetstof Aspartaam is in Europa ingevoerd zonder gedegen onderzoek naar eventuele gevaren die aan dit voedingsadditief verbonden zouden kunnen zijn. Doordat het om een door de EU goedgekeurde hulpstof gaat lijkt het onmogelijk om de gevaren voor de Nederlandse bevolking onder ogen te zien.

Wellicht zou je je verhaal aan ons willen vertellen, zodat wij ook van van het aantal mensen in Nederland en de ernst van hun klachten gegevens verkrijgen. Kijk voor een lijst met vragen op:

http://www.aspartaam.nl/artikelen/vragnlst.php

Ik wens u het allerbeste toe en hoop dat je verbetering zult ondervinden van de klachten die je hebt. Laat nog wat van je horen hoe het er mee gaat? En hou me op de hoogt van het verloop van de 60 dagen stoppen met aspartaam.

Waarschijnlijk zult je nog wel vragen hebben, je kunt me altijd mailen.

Succes,

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweg----- Original Message -----
From: V.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, December 09, 2002 9:19 AM
Subject: aspartaam

Beste,

Dank voor uw vlugge reactie, ik heb nog enkele vraagjes. Ik ben al een 5-tal jaar zo'n 3 liter cola-light aan't drinken per dag, daarvoor dronk ik gewone cola maar ik was overgeschakeld op light omdat ik met het ouder worden een beetje begon te verdikken. Ik ben eigelijk verslaafd aan cola, stom hé. Natuurlijk besefte ik wel dat dit niet gezond was maar eigenlijk hoorde ik nooit waarvoor dit wel slecht was, dus deed ik gewoon verder. Ik heb verscheiden klachten zoals spierpijnen,hoofdpijn,nekpijn, vaak een beetje depressief, altijd moe,enz...Maar ik dacht dat dit te wijten was omdat ik huismoeder ben, geen hobby's, altijd voor het gezin zorgen, enz.. De laatse tijd ging het ook niet meer zo goed met mijn ogen, maar ik dacht dat dat kwam omdat ik net de 40 ben gepasseerd, maar dit zou nu dus ook een symtoon van de cola kunnen zijn..Door uw site te lezen ben ik echt wakker geschrokken.

Ik vraag me af of ik door geen cola meer te drinken terug gezond kan worden of is het kwaad al geschied en blijf ik voortaan met deze symtonen zitten. Kan ik door bijv: veel water te drinken of iets anders mijn lichaam terug zuiveren ?

Ik had uw site al veel eerder moeten kennen, vanaf nu drink ik geen cola-light meer !!

Bedankt voor mij wakker te schudden !!

Groetjes V.

Antwoord

Hallo V.,

Het was juist goed dat je een vraag stelde in het Gastenboek. Je had daar tenslotte ook je e-mail adres bijgezet en daarom kon ik je een persoonlijk antwoord sturen.

Het is inderdaad een veel voorkomend begrip dat mensen steeds meer Light gaan drinken omdat het toch wel verslavend werkt. De klachten die je op noemt zijn typisch klachten die bij aspartaam gebruik horen. Kijk maar eens naar het artikel op de website: www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Het is niet zo vreemd hoor dat je niet wist dat de klachten door aspartaam kwamen want heel veel artsen begrijpen dat ook nog niet (willen dit niet begrijpen).

Kijk ook maar naar de artikelen

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.txt en

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

daar staan wat waardevolle tips in over de problemen die kunnen ontstaan als je gaat stoppen met aspartaam.

Vooral het gebruik van kauwgom is erg slecht want je kent waarschijnlijk wel het tabletje onder de tong voor hartpatiënten dat in enkele seconden zijn werk doet? Nou dat zelfde gebeurt ook met kauwgom met aspartaam. Want veel van de problemen die je ondervindt worden veroorzaakt door de directe werking van aspartaam op de hersenen. Ik vind het verschrikkelijk om te moeten zeggen, maar ook het vinden van kauwgom zonder aspartaam zal een probleem worden. Je zult ook kauwgom met Acesulfaem-K niet moeten gebruiken want ook dat bevat een gedeelte aspartaam. Gebruik maar liever gewoon kauwgom met suiker, dat is in ieder geval beter voor je gezondheid.

Probeer in ieder geval 6 weken zonder en dan ook echt zonder. Want het zit in zo ontzettend veel producten, ook zonder dat we het weten, van chocola, koekjes, kauwgom en noem maar op. Je zult goed op de etiketten moeten letten.

Het is misschien een goed idee om vanaf dag 1 van stoppen een dagboekje bij te houden van de eventuele klachten en de verbeteringen die je zelf op merkt.

De kunstmatige zoetstof Aspartaam is in Europa ingevoerd zonder gedegen onderzoek naar eventuele gevaren die aan dit voedingsadditief verbonden zouden kunnen zijn. Doordat het om een door de EU goedgekeurde hulpstof gaat lijkt het onmogelijk om de gevaren voor de Nederlandse bevolking onder ogen te zien.

Wellicht zou je je verhaal aan ons willen vertellen, zodat wij ook van het aantal mensen in Nederland en België over de ernst van hun klachten gegevens verkrijgen. Kijk voor een lijst met vragen op:

http://www.aspartaam.nl/artikelen/vragnlst.php

Ik wens je het allerbeste toe en hoop dat je verbetering zult ondervinden van de klachten die je hebt. Laat je nog wat van je horen hoe het er mee gaat? Wil je me op de hoogte houden van het verloop van de 60-dagen-geen-asptaam- test?

Je laatste vraag is natuurlijk heel moeilijk te beantwoorden. Want het is afhankelijk van de tijd en de hoeveelheid aspartaam die je hebt gebruikt en dat is best behoorlijk.

Maar een heel groot gedeelte van je klachten zullen waarschijnlijk verbeteren of zelfs verdwijnen. Je zult in ieder geval de moed niet moeten verliezen en nooit meer aspartaam gebruiken. Goed etiketten lezen en beducht zijn voor verborgen aspartaam. Ook de klachten met je ogen zullen denk ik wel verbeteren.

Het is goed om heel veel water te drinken, het liefst bronwater. Je kunt ook bij de apotheek een homeopatisch middel kopen om de werking van je lever (die het moeilijk heeft) te ondersteunen.

Ik geloof dat het voor nu wel even genoeg is.

Misschien is het ook een idee om je verhaal op het forum te zetten. Andere mensen kunnen dan lezen wat voor een problemen jij hebt met aspartaam en daardoor wellicht geholpen worden door ook te stoppen.

Ik ben blij dat ik je hebt kunnen wakker schudden. Vertel je het door aan anderen die ook nog niet afweten van aspartaam?

MVG
Ed GunnewegL. B. K. 15-12-02 16:04:46

Ha, die Ed,

Een vriend van mij heeft last van depressies en al enige malen ervaren hoe aspartaam deze depressies versterkte. Ik zal hem zeker opmerkzaam maken op deze site, zodat hij er zijn voordeel mee kan doen. Overigens vind ik het gebruik van McDonalds als sponsor van deze site geen compliment waard, want het is genoegzaam bekend, dat deze "voedsel"verstrekker het ook niet zo nauw neemt met onze gezondheid. Verder niets dan complimenten over je site.

Groetjes, Leo

Antwoord

Hallo L.

Ik zou willen dat iedereen die de website heeft bezocht dat aan zo veel mogelijk anderen doorgaf. Jij hebt in ieder geval je vriend de mogelijkheid gegeven zelf verantwoordelijk te zijn voor zijn gezondheid. Even wat die McDonalds betreft. Ik kreeg even vraagtekens in mijn ogen want dat wist ik zelf ook niet. Waar heb jij opgemerkt dat er ergens op mijn site het woord McDonalds voorkwam?? Want dat wil ik zelf dan ook wel graag weten. Het is in ieder geval niet de bedoeling.

Bedankt voor het compliment.

Vriendelijke groet,
Ed Gunneweg----- Original Message -----
From: sh@12move.nl
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, December 17, 2002 2:06 PM
Subject: Mijn eigen verhaal n.a.v. e-mail F. van P.

Beste Ed,

Ik ben, zoals velen anderen, toevallig op je site terecht gekomen. Door al de problemen die ik ondervind, was ik nl. veel gaan drinken. Ik had, naast veel andere problemen, ernstige problemen met slapen gekregen. Door veel alcohol te nuttigen kon ik in ieder geval de slaap vatten. Echter, als dit een dagelijks ritueel wordt, is het eind zoek. Ik heb e.e.a. ook besproken met mijn psycholoog en die vond dat ik weer discipline moest krijgen wat het drinken van alcohol betreft. Af en toe een glas wijn is goed, maar dagelijks een fles leeg drinken ... .

Ik stopte acuut met drinken en ging weer over op de light dranken. Gevolg, helemaal niet meer kunnen slapen, spanningen, hartkloppingen. Ik dacht, het zijn alcohol-ontwenningsverschijnselen en ben op internet gaan kijken naar "alcohol" en "ontwenningsverschijnselen". Als 3e hit op Google.com zag ik jouw Aspartaam site. Eerst ben ik de andere sites gaan openen, maar dacht, toch even kijken op Aspartaam.nl.

Ik schrok me wezenloos. Ik ben nl. al 8 jaar een gebruiker van zoetstoffen. Zoetjes in de koffie en thee, zoetstof door de yoghurt, biogarde en zelfgemaakte sauzen, light drank als fanta/sisi/7up/coca cola/rivela, xylifresh kauwgom/fishermens friend/div. andere snoepjes, diverse andere light producten zoals Vifit yoghurt en kwark, light koeken, etc. Omdat ik gewicht moest verliezen bevatte mijn dieet bijna alles waar light voor staat.

Waar ik erg van schrok, was het verhaal van F. van P. (verhalen 5). Wat hij daar beschrijft heb ik nl. ook. Bijna precies hetzelfde. Ik mis alleen aanvallen van hyperventilatie. Als gevolg van de angstaanvallen, heb ik ook daar last van gekregen.

Dit zijn de symptomen waar ik in meer of mindere mate last van heb : Duizeligheid / Beven / Geheugenverlies / Onduidelijk spreken / Verwarring / Chronische vermoeidheid / Depressie / Gevoelloosheid / Tintelen / Extremiteiten / Slapeloosheid / Geïrriteerdheid / Paniek aanvallen / Fobieën / Persoonlijkheidsveranderingen / Versnelde hartslag / Pijn op de borst / Hoge bloeddruk / Jeuk / Pijn in de (onder)buik / Opgezwollen gevoel, Oedeem / Problemen met het bloedsuiker / Ademhalings moeilijkheden / Branderige ogen keel / Niet goed kunnen denken / Buitensporige honger of dorst / Onwerkelijk voelen / Blozen van het gelaat / Gehoor stoornissen / Seksuele problemen / Concentratie problemen / Vatbaarheid voor infecties / Gewrichtspijn / Slecht geheugen / Spierkrampen / Slepend praten / Oorsuizen / Gezichtsverlies / Aankomen in gewicht.

Ik heb nu ongeveer twee jaar problemen met mijn gezondheid. Het bepaald op dit moment mijn hele leven. Werken gaat moeilijk, heb problemen met de sociale dingen des levens (feestjes, winkelen, boodschappen doen, plekken bezoeken waar veel mensen zijn, meetings en bijeenkomsten) en het beïnvloed de sfeer binnen mijn relatie. Erg zorgwekkend is het feit dat wat deskundigen omschrijven als psychische klachten veroorzaak worden door iets wat niet bekent is bij deze deskundigen (gevolgen wat gebruik van aspartaam kunnen hebben. Hierdoor ben ik in een malle molen van behandelingen terecht gekomen waar tot nu toe het eind zoek van is.

Ik ben acuut gestopt met het nuttigen van aspartaam. Ik ben nu 3 dagen zonder aspartaam en voel me in ieder geval wat rustiger, echter ben me ervan bewust dat er veel ontwenningsverschijnselen zijn. Wat F. van P. beschrijft, categorie "Hoofd", bemerk ik nu al enige verbetering. Echter, wat F. van P. ook meldt, ben ik erg moe en lusteloos. Ik ben heel benieuwd wat de situatie na 60 dagen is. Ik hoop maar dat dit goedje de oorzaak van mijn problemen is, want tot nu toe hebben bezoeken aan huisarts, psycholoog, arbo-dienst, fysiotherapeut en osteopaat en velen anderen niet echt tot concrete verbeteringen gezorgd.

Groet, M. V.

Antwoord

Hallo M.,

Ik denk dat het heel goed is geweest dat je op de aspartaam website terecht bent gekomen. Nu kun je in ieder geval zelf constateren of deze zoetstof de oorzaak is van veel van je klachten. Wat een ellende heb je al meegemaakt zeg. Het is erg goed dat je gestopt bent want zoals je schrijft ben je een 'groot gebruiker' van aspartaam. Ik denk dat je nu met twee problemen zult moeten worstelen. Namelijk doordat je acuut gestopt bent met het drinken van alcohol heb je natuurlijk de kans dat je ontwenningsverschijnselen zult krijgen. Echter door acuut te stoppen met aspartaam krijg je na de lange tijd dat je het gebruikt hebt zeker ook ontwenningsverschijnselen. Nou daar ben je lekker mee.

Je zult heel veel discipline moeten opbrengen (maar ik denk dat je dat kunt) om de moeilijke tijd te overbruggen. Je zult elke dag opnieuw merken dat het beter met je gaat, maar er zullen ook dagen zijn dat dat helemaal niet zo is en dat je denkt waar ben ik aan begonnen. Want aspartaam is net zo als alcohol duidelijk verslavend. Dat komt door de methylalcohol die er in aspartaam zit.

De angstaanvallen waar je het over hebt kunnen ook veroorzaakt worden door aspartaam, omdat aspartaam de serotonine in de hersenen vermindert, waardoor dan weer die angstaanvallen, fobieen en zelfs ernstige depressies door kunnen ontstaan.

Het is voor mij ook nog steeds een raadsel dat specialisten, artsen en zelf professoren zich niet met het onderwerp aspartaam "durven" uit te spreken. Ik benader regelmatig artsen, maar zelfs mensen met een opleiding in de chemie zeggen dat het 'onmogelijk' is dat zo'n kleine hoeveelheid schadelijk voor een mens kan zijn. Maar kijk maar eens wat voor een verschrikkelijke verschijnselen mensen die veel aspartaam gebruiken krijgen.

Ik weet niet of je al naar het artikel over ontwenningsverschijnselen op de website hebt gekeken www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php Daar staat in wat je allemaal moet mee maken als je stopt met het gebruik van aspartaam. Dat is natuurlijk ook afhankelijk hoeveel gifstoffen er zijn opgeslagen in het vetweefsel en in de lever. De lever ruimt gedurende lange tijd deze gifstoffen op en de afvalstoffen komen dan in de bloedbaan, waardoor je je best weer beroerd kan voelen. Maar ook hier geldt: "De aanhouder wint."

Ik hoop dat je me op de hoogte wilt houden van de 60-dagen- geen-aspartaam-test. Ik wens je veel sterkte met deze periode en mocht je nog vragen hebben kun je ze altijd mailen.

Vriendelijke groet,
Ed Gunneweg----- Original Message -----
From:H.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, December 17, 2002 12:33 PM
Subject: reactie op uw website over aspartaam

Geachte heer Gunneweg,

Ik heb zojuist (bij toeval) een groot gedeelte van uw site gelezen en ben behoorlijk geschrokken van wat daar allemaal stond en van wat u en veel mensen met u beweren. Veel van de klachten die beschreven staan heb ik ook.

Wisselvallige stemmingen, zin in zoet, hoofdpijn, duizeligheid, huidproblemen, een opgejaagd gevoel, maar het ergste van alles is dat ik altijd verschrikkelijk moe ben. Ik kan echt de hele dag wel slapen, of ik nu s'nachts veel of weinig slaap het maakt niets uit. Ook menstrueer ik al bijna een jaar niet meer. Ik ben nog maar 25. Medisch gezien is er met mij absoluut niets aan de hand.

U moet weten, ik drink zeer veel cola light, soms wel 2 of 3 liter op een dag (ik zeg altijd dat ik er verslaafd aan ben) en eet veel light producten. Ik gebruik geen suiker, alleen zoetstof. Dit allemaal om af te vallen en mijn gewicht stabiel te houden. Ik ben onlangs 15 kg afgevallen. Het is moeilijk om het vol te houden. Ik at en eet nooit geen vette of hartige producten, daar houd ik niet van. Dik ben ik geworden door zoetigheid en die zoetigheid ben ik gaan vervangen door light producten die zoet zijn. (En de laatste jaren steeds dikker geworden)

Tot een aantal jaren geleden dronk en at ik eigenlijk nooit zo veel lightproducten. Ik dacht dat het allemaal kwam omdat ik te dik was/ben. Kunt u zeggen of in mijn geval de oorzaak ook (teveel) aspartaam zou kunnen zijn? En kunt u mij meer informatie geven?

Als er eventueel kosten aan verbonden zijn zou ik dat graag van tevoren weten.

Bij voorbaat mijn dank voor uw tijd en moeite.

Met vriendelijke groet,
H.

Antwoord

Hallo H.,

Je moet direct stoppen met het gebruik van aspartaam want al de verschijnselen die je opnoemt zullen naar alle waarschijnlijkheid worden veroorzaakt door de zoetstof aspartaam. De wisselvallige stemmingen en het trek hebben in zoete dingen ontstaat omdat aspartaam de serotonine in de hersenen afbreekt. Kijk maar eens naar het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php daar vind je waarschijnlijk veel van de klachten die je hebt.

Het klopt ook als je zegt "ik ben verslaafd" want de methylalcohol in aspartaam werkt verslavend. Ik hoor trouwens regelmatig verhalen van mensen die afvallen als ze met het gebruik van aspartaam stoppen.

Ik denk echt dat in jouw geval de oorzaak van al je klachten het vele gebruik van aspartaam is. Het beste is dat je de 60-dagen-geen- aspartaam-test gaat doen zodat je zelf kunt zien welke klachten daardoor verbeteren of zelfs verdwijnen. Zelfs het stoppen van de menstruatie staat op nr. 23 van de lijst met ziekte verschijnselen van de FDA.

Je moet ook maar eens de onderstaande artikelen op de website lezen, want daar staan best wel wat tips in bij het stoppen beter te begrijpen welke problemen je kunt tegenkomen.

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.txt

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Het klink misschien ongelooflijk in deze tijd van dure Euro's maar alles wat op de website staat is gratis en er zijn absoluut geen kosten aan wat dan ook verbonden. Het enige dat ik je wil vragen is om aan zoveel mogelijk mensen te vertellen over de gevaren van aspartaam en het adres van de website te noemen. Misschien dat we dan nog eens beleven dat aspartaam uit de handel wordt genomen. Daar doe ik het voor.

Veel succes met het stoppen en weet dat het niet gemakkelijk zal zijn. Net zoals bij veel verslavende producten verdwijnen de vervelende gevolgen die je ondervindt als je stopt direct bij het opnieuw gebruiken van aspartaam. Maar dat is dan juist iets wat je NIET moet doen. Uiteindelijk zul je je veel beter gaan voelen.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen.

Vriendelijke groet,
Ed Gunneweg----- Original Message -----
From: C. N.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, December 15, 2002 11:25 AM
Subject: rotzooi?

Hallo meneer Gunneweg,

Met veel interesse heb ik Uw site gelezen en ben daarna meteen naar mijn zoetjes gerend of er geen aspartaam in zit. Ik gebruik zoetjes al lang en veelvuldig: minstens 15 per dag in de koffie en daarnaast eet ik veel suikervrije dropjes. Al jaren heb ik Prozac geslikt vanwege mijn stemmingswisselingen. Daar ben ik nu een maand geleden mee gestopt en dat gaat goed. Ik wil graag afvallen, dus gebruik ik weinig koolhydraten; dat heeft bij mij het beste effect. Alleen val ik zo langzaam af en heb steeds zin om te snoepen. Ik ben overigens altijd een snoepdoos geweest. Waar ik U om benader is het volgende : Mijn zoetjes zijn op basis van cyclamaat en sacharine. 1 tablet bevat 40 mg. cyclamaat en 4 mg. sacharine.

Hebben deze stoffen ook dezelfde invloed als aspartaam en hoe vervang ik deze rotzooizoetjes voor goede. Het lijkt me zeer moeilijk om opeens geen zoetjes meer te mogen gebruiken, maar ik weet dat mijn gezondheid het belangrijkste is, maar voordat ik stop wil ik graag Uw advies hierover.

Alvast hartelijk bedankt voor de moeite en ik zeg het voort aan alle zoetjes gebruikers, met name de Candarellen.(Heb ik altijd de lekkerste zoetjes gevonden , maar omdat ze zo duur waren, heb ik ze weinig gebruikt. Gelukkig maar!)

Vriendelijke groet van C. N.

Antwoord

Hallo C.,

Wat een geluk dat je hebt kunnen stoppen met het gebruik van Prozac. Want het wordt gefabriceerd door dezelfde fabrikant als aspartaam. Het is eigenlijk te gek voor woorden, maar door aspartaam ontstaan allerlei psychische klachten en dan komt diezelfde fabrikant met een geneesmiddel daartegen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Prozac kan namelijk ook weer allerlei bijwerkingen geven, maar dat zul je al wel weten.

Om je vraag te beantwoorden, geen enkele zoetstof is vrij van gevaar. Ze hebben allemaal wel wat, maar niet zo veel als aspartaam. Als je voorzichtig bent en er niet teveel van gebruik moet het wel kunnen. Maar je zult altijd goed op moeten letten op het etiket en de samenstelling dat je er zeker van bent geen aspartaam binnen te krijgen. Op de website staat een artikel over Stevia, een plantaardige zoetstof die alleen maar goede eigenschappen heeft. www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php

Daar vind je ook het adres waar je het eventueel kunt bestellen, want het is moeilijk te vinden omdat het uiteindelijk in Nederland verboden is als zoetstof. Wat ook weer raar is, omdat er veel meer bewijs is over aspartaam dan over Stevia. Ik hoor mensen wel zeggen dat het even wennen is aan de smaak.

Als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel.

Vriendelijke groet,
Ed Gunneweg----- Original Message -----
From: "H. De V."
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, December 20, 2002 12:48 PM
Subject: Bericht van H

Geachte heer Gunneweg,

Bedankt voor uw informatie.

Ik ga de test doen, baadt het niet dan schaadt het zeker niet, toch? De afgelopen 2 dagen heb ik geen producten met aspartaam gebruikt. Ik ben nog steeds erg moe en voel me af en toe een beetje draaierig. Ook knikken soms mijn knieen als ik loop, zonder dat ik er wat aan kan doen. Verder heb ik geen hoofdpijn of iets anders. Wel mis ik mijn colaatje-light. De afgelopen dagen heb ik veel gelezen over aspartaam, zowel de pro- als de anti-sites. Het is me wel duidelijk dat de meningen nogal verdeeld zijn. Ik wacht de 60 dagen test af, dan kan ik mijn eigen mening vormen. Verder heb ik nog een aantal vragen. Mocht u tijd/zin hebben om ze te beantwoorden, dan zou ik dat erg op prijs stellen.

- Bestaat er een cola-light of andere light frisdrank waar geen aspartaam inzit?
- Bestaat er een kauwgom waar het niet inzit?
- Zit het ook in tandpasta?
- Is een van de bijverschijnselen dat je handen, voeten en gezicht opzwellen?
- Wat voor namen heeft aspartaam allemaal?
- Kun je volgens u van andere zoetstoffen zoals fructose, sucrose en saccarine ook ziek worden?

Vriendelijke groeten
H.

Antwoord

Hallo H.,

Het 60 dagen niet gebruiken van aspartaam zal zeker niet schadelijk voor je zijn. Het zal ook niet zo zijn dat je je direct weer kiplekker voelt, daar heb je te lang aspartaam voor gebruik. Je bent eigenlijk min of meer eraan verslaafd. Dat geeft juist de problemen om door te gaan met stoppen. Iemand die stopt met roken mist ook zijn cigaretje, net zoals jij je colaatje mist. Het is zeker goed om ook de pro- sites te lezen, je moet dan echter wel bedenken dat het propaganda van de bovenste plank is en dat geen enkele particulier kan blijven volhouden dat aspartaam NIET slecht is.

Hier zijn de antwoorden op je vragen.

- Light Frisdrank zonder aspartaam zijn er maar heel weinig, Rivella is er een die ik ken. Maar daar moet je van houden. Wijzelf gebruiken altijd vruchtensap/jusdorange en vullen dat aan met spa.

- Ook kauwgom is nauwelijk te vinden zonder aspartaam. Maar als je niet al te veel gebruikt heeft kauwgom met suiker nog altijd de voorkeur.

- Dat zul je proefondervindelijk op de tubes moeten uitvinden.

- Het is inderdaad een mogelijkheid dat allerlei lichaamsdelen opzwellen.

- Aspartaam, E951. Het is ook een onderdeel van Acesulfaam-K dus dat kan je ook beter niet gebruiken.

- Geen enkele kunstmatige zoetstof is eigenlijk gezond voor een mens maar de door jouw genoemde gaan wel mits met mate gebruikt.

MVG
Ed Gunneweg----- Original Message -----
From: g. L.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Saturday, December 21, 2002 11:40 PM
Subject: Mijn eigen verhaal

Ik drink al jaren cola light en krijg steeds meer het vermoeden dat het niet echt gezond is. Heb behoorlijk wat klachten de laatste tijd zoals droge,branderige ogen,concentratiestoornissen,een licht verward gevoel in m'n hoofd(heel eng)en ben erg vergeetachtig geworden. Alsof er gaten in m'n (korte termijn) geheugen gevallen zijn. Heb er met vrienden over gepraat die veel van m'n klachten wat lacherig afdoen.

Ik word volgend jaar 40 en dan schijnt het verval in te treden. Zelf heb ik jaren geleden een stuk in een weekblad gelezen over de schadelijke gevolgen van aspartaan. Ik nam me toen voor om te stoppen met cola light maar inderdaad;het werkt verslavend! Ik weet me gelukkig te beheersen,drink gemiddeld zo'n 2 blikjes per dag. Tijdens m'n zwangerschap helaas veel meer gedronken,begon toen s' ochtend om 9 uur al met een blikje en dat ging de hele dag door. Mijn dochter is af en toe behoorlijk druk en opvliegend;ik roep dan wel eens gekscherend;komt door alle cola light die ik heb gedronken. Maar als ik alle artikelen zo lees ben ik bang dat het misschien echt door aspartaan komt!

Ik heb geprobeert 'in te loggen' op de aspartaan site die ik steeds voorbij zie komen maar dat lukt niet. Kan iemand het lijstje van klachten op deze site zetten? Een top 10? Komt slapeloosheid daar ook in voor? En verdwijnen de klachten na het stoppen van aspartaan gebruik? Vooral dat "enge" gevoel in m'n hoofd en vergeetachtigheid vind ik erg! Heb na het lezen van alle verhalen m'n laatste blikjes cola light weggegooid. Ga voortaan maar aan de mineraalwater!

G.

Antwoord

Hallo G.,

Ik geloof dat het erg goed is dat je je laatste blikje heb weggegooid. Al de klachten die je opnoemt worden zeer waarschijnlijk door aspartaam veroorzaakt.

Vooral dat verwarde hoofd, concentratiestoornissen en wat je aangeeft als gaten in je korte geheugen zijn hele angstwekkende verschijnselen. Zodra je stopt met het gebruik van aspartaam zul je waarschijnlijk heel snel wel een verbetering opmerken. Of alle verschijnselen verdwijnen is natuurlijk afhankelijk van hoelang en hoeveel aspartaam je hebt gebruikt. Maar je moet je nu eerst maar op het belangrijkste richten namelijk het stoppen. Want dat valt als je al zo lang aspartaam gebruikt echt niet mee. Aspartaam werkt verslavend en het is moeilijk om er mee te stoppen. Maar wil je van de angstaanjagende bijverschijnselen af komen dan MOET je stoppen met alle aspartaam.

Slapeloosheid kan ook een bijverschijnsel van aspartaam zijn.

Hou voor je zelf een dagboekje bij met verschijnselen die je hebt en die beter worden. Als je per ongeluk weer eens aspartaam gebruikt dan moet je de verschijnselen die je dan krijgt ook vermelden. Zodoende krijg je inzicht in wat wel en niet goed voor je lichaam is.

Aspartaam zorgt er ook voor dat je voor heel veel stoffen overgevoelig kan worden en dat merk je dan ook op.

Waar je eigenlijk ook mee moet oppassen zijn smaakversterkers. Want die kunnen de verschijnselen van aspartaam weer versterken.

Bedoel je me inloggen op de aspartaam site, dat je niet kan inloggen op het Forum? Als dat zo is dan kan dan komen door een probleem met de instelling van je cookies.

Het probleem ontstaat waarschijnlijk doordat bezoekers hun cookie instellingen op een te hoge beveiliging hebben staan. Ga dan naar extra ->internet opties -> tabblad Privacy gaan en zet het schuifbalkje op een lagere beveiliging. De standaard is "Normaal". Dat moet het probleem op kunnen lossen.

Een lijst met klachten kun je vinden op:

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Heb je de artikelen over ontgifting en ontwenningsverschijnselen op de website al gelezen? Je kunt ze vinden op:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Veel sterkte bij het stoppen en als je nog vragen mocht hebben dan kun je me altijd mailen.

MVG
Ed Gunneweg----- Original Message -----
From: W.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, December 23, 2002 5:59 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Geachte heer, mevrouw,

Vanmorgen ben ik bij toeval uw website tegengekomen (zoekmachine: oogzenuwontsteking) en ben er behoorlijk van geschrokken. Vandaag was de laatste dag dat ik eventueel aspartaam heb binnengekregen. Waarom? Een jaar geleden is met veel moeite mijn diagnose gesteld: MS. Wat veel twijfel zaaide was het feit dat ik twee oogzenuwontstekingen had die ook nooit meer zijn overgegaan. Heel ongewoon voor MS, zeker omdat ik veel andere symptomen niet heb. Vanaf mijn puberteit heb ik regelmatig aspartaam gebruikt in de vorm van light produkten, me totaal niet bewust van enig gevaar.

Mijn vragen:
hoe kan, behalve door eliminatie uit het dieet, nog meer worden vastgesteld dat je aspartaam-vergiftiging hebt?

Zijn de beschadigingen aan het CZS door aspartaam ook terug te vinden op de MRI? (Dat is nl. bij mij wel het geval)

Is Methyl hydroxypropyl cellulose (vulmiddel in Vit. C tabletten) ook een vorm van methanol?

Hoe kan ik eventueel reeds ontstane schade het best bestrijden? Hoe krijg ik mijn lichaam op een veilige manier weer 'schoon'?

Natuurlijk weet ik nog niet zeker of aspartaam mijn klachten heeft geïntesiveert, maar dat moeten de komende maanden gaan uitwijzen. In maart heb ik een afsparaak bij de neuroloog en dan zou ik hem deze gegevens graag voorleggen.

In afwachting van uw antwoord,

met vriendelijke groeten,

T. W.

P.S. ik ben nu 30 jaar en behalve de MS kerngezond!!!

Antwoord

Hallo T.,

Sorry dat ik je niet gelijk heb kunnen antwoorden, maar ivm de Kerst drukte lukte dat niet.

Ik kan me voorstellen dat je schrok toen met veel moeite de diagnose MS werd gesteld. Het is al tamelijk lang bekend en een van de eerste dingen die vastgesteld werden als een van de ziekten die door het gebruikt van aspartaam konden worden nagebootst. Aspartaam beschadigd het centrale zenuwstelsel en de hersenen en dat is precies wat ook gebeurt bij het gebruik van aspartaam. De oogzenuwontsteking is ook een specifiek verschijnsel van aspartaam gebruik. Het komt ook voor bij diabetespatienten maar ook dan wordt het vaak veroorzaakt door aspartaam. Je gebruikt als ik het zo kan berekenen al ongeveer 16 jaar aspartaam en dat is zo wie zo veel te lang. Wij waren ons lange tijd ook niet bewust van de gevaren van aspartaam hoor en dat was hoofdzakelijk door de reclame en door dat nog niets bekend was over aspartaam.

Er zijn eigenlijk nog geen testen bekend om de vergiftiging door aspartaam te testen. Eigenlijk kun je alleen door 60 dagen te stoppen met alle aspartaam controleren welke verschijnselen verminderen of zelfs verdwijnen.

Beschadigingen aan het CZS zijn alleen dan op een MRI te constateren als het flinke beschadigingen zijn. Of ze dan wel of niet door aspartaam zijn ontstaan is niet te constateren.

Je kan inderdaad zeggen dat Methylcellulose onder de methyl groep valt. Ik ben zelf overgevoelig voor deze vulstof en ik raad je dan ook aan om voorzichtig te zijn met het gebruik en goed te letten op eventuele reacties van je lichaam. Daaraan merk je het snelst of je er wel of niet tegen kan. Het is in ieder geval beter om dat soort stoffen ook niet meer te gebruiken.

Het is afhankelijk hoe lang en hoeveel aspartaam je gebruikt hebt of de beschadigingen van het CSZ reversibel zijn of dat er schade is ontstaan die zal blijven. Je kunt je lichaam het best 'schoon' krijgen door ten eerste 60 dagen te stoppen met aspartaam, veel water te drinken en eventueel bij de apotheek of drogist een middel te kopen om de leverwerking te versterken.

Je moet inderdaad de volgende maanden even afwachten wat de gevolgen zijn van het stoppen. Het is zeer goed als je de gegevens meldt aan je neuroloog en hem dan wijst op de website www.aspartaam.nl/artsen . Daar staat voor artsen belangrijke informatie over de zoetstof aspartaam en de gevolgen ervan op het menselijk lichaam.

Heb je de artikelen over ontgifting en ontwenningsverschijnselen op de website al gelezen? Je kunt ze vinden op:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Een lijst met klachten kun je vinden op:

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Ik wens je heel veel succes met het stoppen en ik hoop dat je verschijnselen verbeteren.

MVG
Ed Gunnewegpijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!