Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(11)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >

From: J.&M.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, April 14,
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Goedemiddag,

Jullie e-mail adres + een stukje info stond in de Yes en mijn vader, die anders nooit de yes leest, las dus nu toevallig het stukje over aspertaam. En hij schork behoorlijk wat voor een troep aspertaam eigenlijk is. Hij drinkt namelijk heel vaak thee met zoetjes. Zo'n 9 zoetjes per dag. En hij heeft al een behoorlijke tijd last van "vage" klachten: kortademig, brandende/tranende ogen, af en toe pijn op de borst (huisarts heeft gekeken maar alles was goed), pijn in de onderbuik.

Nu zat ik dus zo is op jullie site te kijken en die klachten komen aardig overeen met het gebruik van aspertaam en dit heeft mijn vader ook gelezen en hij gaat dus stoppen met zoetjes gebruiken om te kijken of de klachten minder worden.

Nu is zjin vraag of Natrena ook schadelijk is en zijn er andere zoetstoffen die niet schadelijk zijn. Misschien staat deze info wel op jullie site maar ik heb het niet kunnen vinden.

Ik hoop dat jullie mijn vraag kunnen beantwoorden. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
M. S.

Antwoord

Hallo M.,

Het is net of het zo heeft moeten zijn dat je vader nu juist dat artikel in de Yes moest lezen. Gelukkig maar. Het is ook heel er goed dat hij stopt met het gebruik van aspartaam, omdat al de ziekte verschijnselen die hij vertoont waarschijnlijk van aspartaam afkomstig zijn. De branderige ogen komt door de formaline die ontstaat door de afbraak van aspartaam. De stof methylalcohol wordt namelijk afgebroken tot formaline en mierenzuur, beide niet goed voor het lichaam. Je vader zou de 60-dagen-geen-aspartaam-test moeten doen om te kunnen kijken of zijn klachten verbeteren.

Kijk maar naar het artikel www.aspartaam.nl/info/test.php In de lijst met artikelen kun je ook veel info vinden over de diverse artikelen met aspartaam. www.aspartaam.nl/info/product.php.

Je vader zal altijd heel goed op de etiketten van artikelen moeten lezen of ze wel of niet aspartaam bevatten. Om belangenverstrengeling te voorkomen kan ik geen bepaalde zoetstoffen aanbevelen, anders ben ik niet meer onafhankelijk. Maar de lijst met artikelen geeft al veel houvast.

Ik wens je vader het beste en laat nog eens wat van je horen hoe het verder is gegaan.Bericht in het gastenboek

Jolanda 14-04-03 22:30:03

hallo!

Ik zag in yes een stukje staan over aspartaam en heb ook al eens ergens op tv een stuk erover gezien. Ik ging op jullie site kijken en ik ben echt geschrokken!!

Dat zulk spul in alles zit wat we dagelijks eten en drinken kan ik niet geloven. En dan nog al die symptomen... Ik hoop dat er toch ooit iets aan gedaan zal worden want het is eigenlijk te erg!

Antwoord

Hallo Yolanda,

Het is zeker om van te schrikken. Ondanks dat er enorm veel bewijsmateriaal is blijft het nog steeds een goedgekeurd voedingsadditief. De Europese Unie is wel bezig om een nieu onderzoek te starten. Daar moeten we dan maar weer even op wachten.From: L. J.
To: produkten@gunneweg.nl
Sent: Monday, April 14, 2003 10:47 PM
Subject: Sport vraag

Beste lezer,

Ik ben via het internet op jullie site beland omdat mijn zoon en vele andere jeugd op onze sportvereniging momenteel verzot zijn op het nieuwe drankje DUBBEL FRISS.

Ik zal maar gelijk tot mijn vraag komen. Mijn zoon Steven[Naam verandert i.v.m. privacy] is Nederlands kampioen Bowlen (heeft ook meerdere titels behaald). Hij is een jeugd speler van dertien jaar oud.

Toen hij zondag die titel behaalde maakte hij de opmerking jammer dat ik geen shirt heb van DUBBEL FRISS. Want dat was het drankje wat de laatste tijd volgens hem de oppepper was. Dus ik ging gelijk denken en vandaar dat ik u nu mail.

Er is zoveel promotie rondom dit product en zeker in de sportwereld is dit een welkome drank. Zeker de verpakking doet ook een hoop bij de jongere. Steven speelt Nationaal dus dat betekend dat hij door heel Nederland bowlinghuizen bezoekt, elk weekend weer.

Het zou voor Steven een eer zijn en voor jullie productief als hij het nieuwe seizoen zou kunnen starten met jullie als sponsor.

Steven is ook aangesloten bij het Olympisch Comite. Hij is dertien jaar en gaat een goede toekomst tegemoet in het bowlen. In Mei wordt hij gehuldigd omdat hij dit jaar Bowler van het jaar is geworden, deze titel heeft hij verdiend door punten te behalen tijdens toernooien. Ik mail hierbij een website die jullie kunnen bekijken voor meer info. www.bowlingnbf.nl.

Zijn naam is Steven uit Den Haag.

Hopende op reactie,

L. J..

ps. Steven weet hier niets vanaf. Mocht het iets worden dan kan ik het hem en de sportmedia vertellen tijdens zijn huldiging in Mei te Drachten.

Antwoord

Hallo L.,

Helaas voor Steven denk ik dat er een vergissing in het spel is.

Mijn website www.aspartaam.nl/ gaat over de gevaarlijke gevolgen van het gebruik van de zoetstof aspartaam. Dat is nou niet direct iets voor een shirt van een toekomstige bowling kampioen. Wellicht bent u in de war gebracht door de produkten die op de website staan vermeld.

Ik hoop niet voor u noch voor Steven dat hij ooit dat nieuwe drankje DUBBEL FRISS (light) gaat drinken, want dat bevat aspartaam. En indien u wilt dat Steven nog heel lang door kan gaan met zijn favoriete sport moet hij zich van aspartaam houdende frisdranken onthouden.

En zeker zo'n fabrikant van Dubbel Fris, die spot met de gezondheid van de bevolking van Nederland en België zou ik het niet waard vinden om door gesponsord te worden.

Mocht u nog meer inlichting willen hebben dan kunt u mij altijd mailen.From: C. T.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, April 16, 2003 12:06 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo!

Ik las in de Yes een ingezonden brief over aspartaam en ben toen eens even gaan zoeken op internet en kwam op deze site terrecht. Ik heb al 4 jaar last van vage klachten maar gebruik alleen kaugom uit de lijst op deze site maar nu is mijn vraag is een uitgebreidere lijst van producten met aspartaam en zo ja waar kan ik die opvragen? Ik heb last van mijn darmen, hoofdpijn, moeheid en eczeem. Volgens de arts is en niks aan de hand en moet ik gewoon rustig aan doen.(moeilijk voor een jong iemand van 23!)

En wat is het E nummer van aspartaam? Dan kan ik er nog beter op letten!

Met vriendelijke groet C.

Antwoord

Hallo C.,

Ik was erg blij dat ik merkte dat er in de Yes een ingezonden stukje had gestaan waarbij de naam van de website werd genoemd. Daardoor worden toch weer meer jonge mensen geïnformeerd over de gevaren van de zoetstof aspartaam. Juist het gebruik van aspartaam houdende kauwgom kan de vervelende klachten veroorzaken waar jij al vier jaar last van hebt. Kauwgom met aspartaam (er is bijna geen andere te koop) werkt eigenlijk met eender en net zo snel als een tabletje onder de tong voor hartpatiënten. Het tabletje voor hartpatiënten is dat ze zich beter voelen, aspartaam uit de kauwgom gaat direct naar de hersenen en zorgt er daarvoor dat jij je niet gezond voelt.

Al de klachten die je opnoemt, last van je ingewanden, hoofdpijn moeheid maar ook regelmatig eczeem worden door aspartaam veroorzaakt. Kijk maar eens op de lijst met de 24 meest voorkomend ziekteverschijnselen www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php Artsen zijn (nog steeds niet) op de hoogte van de gevaren van aspartaam en weten dan ook niet welk geneesmiddel ze voor moeten schrijven.

"Rustig aan doen voor iemand van 23" laat me niet lachen. Straks geven ze je nog Prozac of zoiets. Het beste dat je kunt doen is de 60-dagen-geen- aspartaam-test www.aspartaam.nl/info/test.php Je merkt dan vanzelf of je klachten verminderen en misschien wel helemaal verdwijnen. Is dat zo dan weet je in ieder geval de oorzaak.

Waar je ook nog op moet letten gedurende deze 60 dagen zijn de smaakversterkers. Die zitten in bijna alle kant en klare voedingsmiddelen, snacks en allerlei zoutjes. Probeer zoveel mogelijk het gebruik er van te voorkomen. Want door het gebruik van aspartaam is het mogelijk dat je voor al die dingen ook overgevoelig bent geworden.

Het E-nummer van aspartaam is E-951. Er is geen meer uitgebreide lijst op internet te vinden dan die op mijn website staat. Helaas. Je kunt wel mee helpen om deze lijst te vergroten door zelf artikelen met aspartaam aan mij door te geven.

Laat je nog eens weten hoe het met je gegaan is?From: E. R.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, April 17, 2003 3:23 PM
Subject: Aspartaam alléén of zoetstoffen in het algeméén???

Hallo Ed,

Ik heb mij zojuist aangemeld en stel gelijk maar één van de véle vragen, die ik heb...
Is het nu 'enkel en alleen' de aspartaam of zijn de óverige zoetstoffen óók 'niet ál te gezond'?
Ruim 2 jaar geleden, om precies te zijn op 1 januari 2001, ben ik drástisch gaan afvallen.
Deze keus had ik bewúst genomen, omdat ik niet langer zo vréselijk dik meer wilde zijn.
Toen ik van start ging, woog ik 128 kilo en ging toen ook 'in ruime mate' aan de zoetstoffen.
Ik heb zowel tabletjes- ('pitjes'), poeder- als de vloeibare- vorm, in verschillende 'soorten'...
Na zo'n 3/4 jaar begon ik last te krijgen van m'n spieren en gewrichten. Ik ga niet snel naar de huisarts maar het bleef aanhouden en werd zelfs steeds maar érger.
Toen ik naar de huisarts ging, ben ik doorgestuurd naar de reumatoloog, die niets heeft kunnen vinden, 'alles was goed', maar mijn pijn werd daarmee niet minder, alleen maar érger en kreeg over m'n gehele lichaam pijn die 'onverklaarbaar' is.
Toen de klachten bleven en 'alleen maar' érger werden, kreeg ik van de huisarts een verwijsbrief voor fysiotherapie.
Vanaf 1 november 2001 t/m november 2002 ben ik wékelijks 2x héél trouw naar die 'Fysio-fit' toegegaan totdat ik tévéél pijn had en de fysiotherapeuten er óók geen raad meer mee wisten, dat was 'éinde behándeling', maar heláás géén 'einde klachten'...
Heb héél véél klachten en vroeg mij zélf uiteindelijk óók wel eens af, of het aan 'de zoetstoffen' zou kunnen liggen.
Zo heb ik óók Heer Post van de Franeker Apotheek persóónlijk eens gevraagd, maar deze zag het niet zo somber in, dan moest ik wel zóvéél zoetstof nemen... maar dát was eigenlijk niet mógelijk zo'n grote hoeveelheid...
Naderhand ben ik nog, voor mijn doen, regelmátig naar de huisarts toegeweest met verschillende klachten...
Zoals o.a. óntzéttend moe, zo nú ook, maar ik wil pérsé éven dit berichtje 'af'-maken... Die pijnen 'in spieren en gewrichten' heb ik nóg steeds en worden alleen maar érger. Ik heb het gevoél alsof m'n longen en hoofd óók al 'aan de beurt' zijn.
Begin vorig jaar had ik mijn gewicht 'gehalveerd', ik zat toen op 64 kilo.
Dit heb ik zo weten te houden tot eind vorig jaar, ik schreef mijn pijnen'en 'kwalen' toé aan het misschien 'te weinig binnenkrijgen'.
Omdat ik éindelijk wel eens van dat rót-gevoel áf wilde, ben ik halverwege december 'gewoon' gaan eten, maar wél met toevoeging van de zoetstoffen, om ál te veel aankomen te voorkomen.
Met de gedachte dat ik de draad van 'het lijnen' wel weer óp zou pakken, wanneer ik mij niet meer zo ál te belabbert zou voelen, ben ik dus 'normaal' gaan eten, met 'zo nu en dan' maar 'eens' wat éxtra's zodat ik er snél weer 'bovenop' zou zijn.
Nou, ik voel mij nog éven akelig en éigenlijk nog wel 'een beetje méér' dan dat...
De pijnen etc. zijn er nog minstens even érg en ik ben nu weer 'de helft van de helft' áángekomen, zit nu 'al weer' op een 95 kilo...
Ondanks alles ging ik gewoon nog met de zoetstoffen door...
Gister ben ik naar de dietiste gegaan en ook zij zag verder géén kwaad in zoetstoffen...
Och, ik zou er 'allergisch' voor kunnen zijn, dat was háár reactie, dat vond ik al wél 'een hele goeie', zo kón het tóch wel 'iéts' zijn, waardoor ik mijn pijnen en kwalen zou voelen...
Ik begin mij nu óók af te vragen, of mijn onrustige / rusteloze slápen soms iets met die zoetstoffen uit te staan kan hebben en het snachts zéér moeilijk in slaap kunnen komen...
Mijn verhaal wordt zo wel érg lang, maar nu ik 'op zoek' ben gegaan naar 'allerlei wetenswaardigheden over zoetstoffen' i.v.m. die reactie van de dietiste dat ik er misschien allergisch voor zou kunnen zijn, komen er bij mij héél véél vragen boven, nu ik dan via-via, bij déze site terecht gekomen ben.
Ik ben nu overigens hónds-moe en ga direct 'even' liggen, maar ben tóch wel réuze blij, dat mijn pijnen en kwalen, van het afgelopen 1 1/2 jaar, écht geen inbeeldingen ('hoéven te') zijn...
Als een arts, een specialist, een 'hóófd van' de Apotheek én een dietiste, je serieuse vragen al niet weten te beantwoorden, wat moét je dan???
Nu verstuur ik dit bericht'je' en zal nog váák op 'Het Forum' terug keren!

Met vriendelijke groet,

E. R.

Antwoord

Hallo E.,

Wat wordt ik toch altijd weer verdrietig van al de klachten die je hebt, waar geen arts, reumatoloog, fysiotherapeut of diëtiste raad mee weet. Wat is er dan nog een hoop mis in Nederland.

Waar je direct mee moet stoppen is het gebruik van aspartaam. Het zou goed zijn als je de 60-dagen-geen- aspartaam-test zou doen www.aspartaam.nl/info/test.php Je kunt dan zelf controleren welke ziekteverschijnselen verminderen en welke verdwijnen.

Maar laat is bij het begin van je mail beginnen. Eigenlijk is geen enkele chemische zoetstof geheel vrij van bijwerkingen en om de ene zoetstof te gaan vervangen door een andere is ook niet goed.

Je bent in ieder geval wel een doorzetter hoor, geweldig zo goed als je bent afgevallen. Alleen de prijs die je ervoor hebt moeten betalen is veel te hoog geweest.

Alle artsen, dus ook je huisarts en specialist gaan er van uit dat niemand de ADI van aspartaam kan halen. Alleen dat is het probleem niet. Aspartaam bestaat uit drie componenten nl. Phenylalanine 50%, asparaginezuur 40% en methylalcohol 10%. Alle drie deze stoffen zijn giftig voor het lichaam want zodra aspartaam is opgenomen wordt het in deze drie componenten afgebroken. De methylalcohol wordt dan nog verder afgebroken tot formaline en mierenzuur. Je kunt wel nagaan dat deze stoffen niet echt gezond voor een mens zijn.

De klachten die je opnoemt worden allemaal door aspartaam veroorzaakt. Aspartaam verhard het synoviaalvocht in de gewrichten waardoor die vreselijk pijn ontstaat. Sommige artsen gaan mensen met deze klachten dan behandelen voor arthritis. Dan ben je nog verder van de wijs want dat is helemaal de oorzaak niet en je krijgt nog veel meer vergif naar binnen. Ten tweede helpen deze medicijnen niet.

Dat de reumatoloog niets kon vinden is daarom zo vreemd nog niet. Het is alleen jammer dat geen van de artsen (ook mijn eigen arts) wil geloven dat "door zo weinig" aspartaam die klachten kunnen ontstaan.

Ook de apotheker is dus niet op de hoogte van het bestaan van de gevaren van de zoetstof aspartaam. Ook hij denkt dat de hoeveelheid aspartaam niet voldoende is om klachten te veroorzaken. Ze hebben het helaas niet bij het juiste eind.

Ook de moeheid is een gevolg van de lange tijd dat je aspartaam hebt gebruikt. En die pijn in je gewrichten, zolang je aspartaam blijft gebruiken zullen je klachten alleen maar erger worden. Ik zou dus per direct stoppen met aspartaam.

Het was zo geweldig dat je je gewicht had gehalveerd en zo ontzettend jammer dat je het niet zo hebt kunnen houden. Er zijn ook gevallen bekend van mensen die stopten met aspartaam en daardoor alleen al weer kilo's afvielen. Wellicht kan je diëtiste je toch nog helpen met een gezond dieet. Wij hebben ook door het lijnen klachten gekregen en ik weet uit ervaring dat je door niet te eten moeilijk afvalt. Maar wat anderen ook zeggen, geen aspartaam gebruiken.

Het is zo jammer dat diëtisten ook niet weten dat aspartaam gif is. Je hebt jezelf (zonder het te weten) vergiftigd. Geef haar het adres van de website maar en laat haar dan een haar eigen mening vormen zonder te luisteren naar de vereniging van diëtisten.

De pijn die je voelt zijn wel degelijk echt hoor, laat je maar niet aanpraten dat het tussen je oren zou zitten. Je kunt door het aspartaamgebruik wel allerlei allergische reacties op ander chemische stoffen krijgen. Je krijgt namelijk een meervoudige chemische overgevoeligheid. Je moet in het vervolg ook heel goed op je lichaam letten hoe het reageert op allerlei voedingsstoffen. Als je daar vervelend op reageert moet je maar niet meer gebruiken.

Kijk maar eens naar de 24 meest voorkomende ziekteverschijnselen op de website www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php Daar staan de meest van jouw verschijnselen wel bij zo te zien.

De slaap problemen staan op nummer 13 van deze lijst. Dus dat zal over enige tijd ook wel weer beter gaan.

Je schrijft dat je verhaal wel érg lang wordt, maar dat vind ik juist zo goed want dat kan ik tenminste gericht op je problemen ingaan. Ik hoop echt dat veel van de vreselijke klachten die je hebt binnen niet al te lange tijd verbeteren.

Je zult echter nog wel rekening moeten houden met een vervelende bijkomstigheid als je stopt met aspartaam. Aspartaam werkt namelijk door de methylalcohol verslavend. Als je stopt kun je dus ontwenningsverschijnselen krijgen en die kunnen niet mals zijn. Maar om je daar enigszins bij te helpen heb ik op de website twee artikelen daarover. www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.txt

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Nogmaals je klachten van de laatste 1 1/2 jaar zijn echt geen inbeelding. Daarom is het ook zo jammer dat zoveel mensen met onbegrepen klachten rondlopen en door hun artsen niet worden begrepen. Maar de reden is duidelijk. Ze kunnen niet begrijpen dat aspartaam dat toch goedgekeurd is zo veel schade kan aanrichten.

Je kunt me met vragen altijd mailen en dan hoop ik dat ik geen vervelende vergadering heb. Ik ben wel de weekenden meestal weg dus dan moet je even met wat vertraging rekening houden. Maar op zondagavond beantwoord ik dan weer alle mail.

Hou je me een beetje op de hoogte hoe het met je gaat. Ik wens je heel veel succes en heel veel verbetering van je klachten.

Op de website staat trouwens ook een pagina speciaal voor artsen www.aspartaam.nl/artsen/ misschien kun je ze daar ook eens op wijzen als jouw klachten verbeteren.

Zo zie je maar, het antwoord is nog langer geworden dan jouw E-mail.Bericht in het Gastenboek

Jeany 20-04-03 09:58:34
w.@hotmail.com

Beste Ed,

Ik ontdekte toevallig je site gistermorgen. Omdat ik als aspartaam verslaafde,gebruiker met sinds 6 jaar per dag 10 zoetjes,0.5l lightdrank,4 kauwgum,enkele(chemische)snoepjes,veel zoetstof in de yoghurt eens wat meer info hierover wilde.

Geschokt,kwaad,verdrietig,angstig,bedonderd en hysterisch voelde ik me. Het liefst zou ik uit dit vergiftigde lichaam willen stappen.Acuut ben ik dan ook gestopt met het gebruik hiervan. Zou ik,als 24 jarige al voor een deel onherstelbare schade hebben aangericht? Kick ik evengoed af als ik af en toe bewerkte kleine beetjes binnen krijg,zonder dat ik het weet? Wanneer ben ik ontgiftigd?

Ik ben benieuwd en bang hoe dit gaat verlopen. Verder ben ik je ontzettend dankbaar. Ik zal zoveel mogelijk mensen inlichten.

Dank je

Antwoord

Hallo J.,

Bedankt je zo veel mogelijk mensen wil inlichten. Want dat is precies wat we in Nederland en België nodig hebben om het gevaar van aspartaam en smaakversterkers aan de kaak te stellen.

Ik kan me je verbijstering heel goed voorstellen. Hoe meer ik er van af weet de te bozer ik wordt dat al de fabrikanten die aspartaam in hun produkten gebruiken zich niets aantrekken van de overstelpende hoeveelheid bewijsmateriaal. Het is heel goed dat je gelijk gestopt ben met aspartaam. Je kunt dan zelf bepalen welke verschijnselen verdwijnen of verbeteren. Of en zo ja er blijvende schade is kun je pas na verloop van enige tijd ontdekken. Maar meestal zijn de ziekteverschijnselen door aspartaam omkeerbaar. Dat wil zeggen dat ze na enige tijd verdwijnen na het stoppen met aspartaam.

Je zult goed op je lichaam moeten letten en wanneer je vreemde verschijnselen ontdekt dan kan het zijn dat je toch nog verborgen aspartaam of smaakversterkers hebt gebruikt. Kijk daarom heel goed op de etiketten. Ik ben blij dat je de informatie zo op prijs stelt.

Succes met het stoppen.Bericht in het Gastenboek
t de h. 19-04-03 18:55:02
t.@home.nl

hoorde net van het bestaan van de site is eigenlijks schandalig dat dat nu niet bij iedereen bekent is ook info folders bij artsen zouden er moeten liggen ik geef het in elk geval door aan vrienden en bekenden en hopelijk dat ze bij hoger hand ook iets verbieden

Antwoord

Hallo T.,

Heel goed dat je het door geeft gaan vrienden en bekenden omdat te veel mensen er nog niet vanaf weten. Zelfs artsen weten er niet vanaf (of willen er niet van af weten). Ik ken maar een arts die de folders in zijn/haar wachtkamer heeft liggen. Heb je zelf klachten waarom je op de website kwam.Bericht in het Gastenboek
Jolanda 14-04-03 22:30:03

hallo!

Ik zag in yes een stukje staan over aspartaam en heb ook al eens ergens op tv een stuk erover gezien. Ik ging op jullie site kijken en ik ben echt geschrokken!!

Dat zulk spul in alles zit wat we dagelijks eten en drinken kan ik niet geloven. En dan nog al die symptomen... Ik hoop dat er toch ooit iets aan gedaan zal worden want het is eigenlijk te erg!

Antwoord

Hallo J.,

Er zijn heel veel jonge mensen op de website wezen kijken naar aanleiding van het stukje in Yes. Daar was ik toch wel erg blij mee. Het is ook nauwelijks te bevatten dat alleen om de winst er geen rekening wordt gehouden met de gezondheid van de gebruikers van aspartaam en smaakversterkers. Ik hoop ook met jou en vele andere slachtoffers dat er snel wat aan gedaan wordt.From: E. R.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, April 20, 2003
Subject: Gestelde vraag aan; Postbus 51

Hallo Ed,

Bij deze een 'copie' van de vraag, met toelichting, die ik aan Postbus 51 verzonden heb.

Ben beniéuwd naar hún reactie... wordt vervolgt...

P.S. Heb mijzélf eens 'als tést-persoon' gebruikt, wat velen met mij ónbewust eigenlijk al doen, maar gister ben ik mij eens 'goed' gaan verdiepen in die rommel en voor dat ik het de vuilnis-container in doe, heb ik gister éxtra véél van deze middelen genomen, zo óók de 'slimme-repen', van Slim-Fast.

Nou, ik 'wás' vanmorgen toch ákelig!!! De moeheid en voorál de pijnen 'waren' (zijn nog!) gigántisch! Toen ik het mijn man vertelde, werd hij toch wel kwaad en verklaarde me voor gék! Nou ja, nu weet ik dan éigenlijk wel zéker, dat het ÉCHTE TROEP is... uit ÉIGEN ERVARING, met éxtra-test...

Nou, de beste Paas-wensen en ik start ná de Pasen met de 60 dagen Anti-Zoet(stof)-test, kan ik deze 1 juli a.s. afgerond hebben en houd je tussentijds nog op de hoogte! Ook van het bezoek aan de huisarts, met de vraag om een 'allergie-test' en het aan de orde brengen van ASPARTAAM, zal ik je op de hoogte brengen.

Met vriendelijke groet,

E. R.

Antwoord

Hallo E.,

Sorry hoor maar ik ben het helemaal met je man eens, je lijkt wel gek om zo'n risico te nemen. Je richt er alleen nog maar meer schade mee aan. Wat denk je dat die pijn en die ellende die je erdoor kreeg nog meer bewijst. En waarom ben je pas na de Pasen gestopt. Je had gelijk moeten stoppen. Het is geen leuk spelletje waar je mee bezig bent hoor je bent serieus bezig met de gezondheid van je lichaam.

Maar goed je hebt nu het echte bewijs zoals je zelf zegt. Ik ben trouwens ook ontzettend benieuwd naar de reactie van postbus 51.

Ik denk dat een allergie test bij de huisarts niets zal uithalen want aspartaam geeft een chemische overgevoeligheid. Vaak wordt er daarom bij de testen niets gevonden. Maar ik ben benieuwd.From: E. R.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, April 20, 2003
Subject: Heb even een reactie gezet op...

Hallo Ed,

Even een kórte mededeling...
Je kunt 'een kijkje nemen op':
flaironline.vrouwonline.nl

Ga dan naar: 'Dieet' daarna naar 'Zoetstoffen???!!!??

De'berichtjes van "Kellybelly", zijn van mij afkomstig.

(Wat betreft die 'Dude', dat is een écht kúndig iemand, dat hij (nog) niet op de hóógte is, wil wat zéggen!!!

Máááááááááááár, wat niet is, kan nog komen!!!)

Ik dénk dat hij in dienst van Flair is, ik héb ergens wel 'een link', die zal ik voor je opzoeken, maar ga nú 'even' liggen...

Antwoord

Hallo E.,

Het is hartstikke goed dat je op flaironline.vrouwonline de discussie aangaat over aspartaam. Want er zijn nog zo ontzettend veel meisjes en jonge vrouwen die absoluut niet van het bestaan van het gevaar van aspartaam op de hoogte zijn.

Heb maar weinig zinnigs gelezen van die "Dude" zoals jij dat noemt, kan daar dus niet over oordelen. Maar er zijn nog veel te veel mensen NIET op de hoogte. Ik wacht nog wel even op die linkFrom: E. R.,
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, April 20, 2003
Subject: Stevia & Ahornsiroop...

Ha Ed,

Hoe denk je over 'Stevia' & 'Ahornsiroop'?

O ja, ik heb ergens gelezen, in het begin van de reactie-verhalen (d.d. 07 februarie 2002), dat het merk 'Krüger' aangehaald werd, met de vraag hoe je hier over dacht. De mededeling daarbij die gegeven werd, was dat daar 'Cyclamaat' in zit, is ook zo heb dit zélf ook (nog) in huis.

Jou reactie was toen, dat dit 'een redelijke' zoetstof was, maar ik dacht nu juist dat die 'Cyclamaat' óók niet zo goed was en heb begrepen, dat dit in de lijn van 'Aspartaam' ligt.

Sorry wanneer ik het mis heb, het daast mij allemaal 'een beetje', maar heb wél in de gaten, dat die 'Aspartaam' niet véél 'goeds' is!!!

Groetjes,
E. R.

Antwoord

Hallo E.,

Een bericht via het Forum is ook altijd goed hoor.

Stevia staat al heel lang bekend om zijn goede eigenschappen, maar wordt door de EU verboden ten gunste van aspartaam. Maar ze gaan het opnieuw bekijken. Stevia & Ahornsiroop ken ik niet samen, maar ahornsiroop kan goed zijn. Lees goed het etiket. Er mag zeker geen glucosesiroop in zitten want dat bevat vaak weer aspartaam.

Ik heb waarschijnlijk ook geschreven dat geen enkele zoetstof zonder gevaar is maar dat Cyclamaat met mate een veel beter alternatief was dan aspartaam. Beter is natuurlijk helemaal GEEN zoetstoffen te gebruiken. Cyclamaat ligt niet in de lijn van aspartaam. Aspartaam is vele malen slechter en is dan ook duidelijk een vergif.Bericht in het Gastenboek
M. 22-04-03 13:14:19
Geen E-mail adres

Ik had een vraagje naar aanleiding van het artikel van James Bowen. Hij schrijft in zijn artikel "Ik heb een kleinkind met spastische verlamming omdat mijn schoondochter niet wilde luisteren en frisdrank met NutraSweet dronk gedurende haar zwangerschap.
Een verpleegster, hoofd van een vereniging van wijkverpleegkundigen in Nebraska heeft twee kleinkinderen met spastische verlamming door NutraSweet."

Nu vraag ik mij af hoe het dan komt dat we hier in Nederland daar zo weinig van horen. Ik heb een schoonzusje die tijdens haar zwangerschap ook veel aspartaam gebruikte, maar zoals het er nu uitziet is er met dat kind niets aan de hand. En er zijn zoveel mensen die light-frisdranken gebruiken, maar ik heb nog nooit gemerkt dat ze daar een spastisch kind van kregen.

Ik geloof best in de gevaren van Aspartaam, maar is dit niet heel erg overtrokken.

Groeten M.

Antwoord

Hallo M.,

De arts James Bowen is in Amerika wel bekend voor zijn artikelen tegen aspartaam. Hij is zelf slachtoffer en heeft zich als doel gesteld om de wereld op de hoogte te brengen van de gevaren van aspartaam. De opmerkingen over spastische verlamming komen dus voor zijn rekening.

In Nederland en België is er bij artsen nog zo ontzettend weinig bekendheid over de gevaren die aspartaam en smaakversterkers met zich meebrengen dat het logisch is dat je er hier niet zo veel van hoort. Er is echter zo ontzettend veel bewijsmateriaal (niet van de fabrikanten) dat we niet om de problemen heen kunnen. Het is de gehele voedingsindustrie te doen om het geld, om de gezondheid van de consument wordt geen traan gelaten.

Het artikel van James Bowen waarschuwt voor de gevaren en het is dan alleen maar gelukkig dat het kind van je schoonzusje geen merkbare gevolgen heeft ondervonden van het aspartaam gebruik.Bericht in het gastenboek

L. de J. 23-04-03
m.b.c. van der m.@planet.nl

Een plek waar informatie over Aspartaam in voedsel en medicijnen te vinden is is de volgende link: http://www.aspartaam.nl/info/produkten.php

Om wat dieper op oa Aspartaam in te kunnen gaan (chemische samenstelling) en zo is de volgende een goede: http://www-woc.sci.kun.nl/

Ook vind je hier de bekende E nummers en waar ze voor staan.

L.

Antwoord

Hallo L.,

Fijn dat je de aspartaam website belangrijk vindt. Op de website zijn ook de voor het onderwerp belangrijke E-nummers te vinden.

Bedankt voor de tip. Er staat inderdaad heel wat interessante info op.t. s. 27-04-03
t.s.@keyaccess.nl

L.S.

Via mijn dochter die een kindje heeft met HPA kwamen wij te weten over deze site. Ik heb ook een lijst van haar gekregen met allerlei aandoeningen waaraan mensen die veel aspartaam, gebruiken kunnen lijden. mijn man was zo'n fervente gebruiker, zoetjes in koffie etc. ik moest er ook wel eens mee bakken, vele liters colalight en/of andere dranken per dag. Mijn man scoort op die lijst met aandoeningen er een vlotte 20. Vaak hebben wij diverse klachten aan artsen van verschillende disciplines gemeld, echter niemand is op het idee van aspartaam gekomen.

Het leven van mijn man is in ernstige mate verslechterd, niet alleen door aantoonbare kwalen maar nog aangevuld met allerlei niet te verklaren zaken.Sinds een week gebruikt hij geen aspartaam meer, ook heeft hij zijn eiwit inname drastisch verminderd en nu reeds merkt hij dat er iets verandert.

Ik zal iedereen die ik ken zeggen welk gif aspartaam is, misschien kan ik zo een beetje helpen. Wij zouden best graag contact willen hebben met een arts die van een en ander op de hoogte is, maar waar vind je die? Voorlopig hopen we dat er verbeteringen zullen optreden.

Complimenten voor de website.

T. S.

Antwoord

Hallo T.,

Bedankt voor de complimenten, Is de HPA (Hyper Phenylalaninaenie) van je kleinkind ontstaan doordat je dochter aspartaam heeft gebruikt?

Heel erg dat uw man minstens 20 van de genoemde klachten vertoont. Het is heel goed dat uw man gestopt is met het gebruik van aspartaam, want op dit moment is het nog niet zo dat veel artsen zich druk schijnen te maken over de patiënten met zoveel klachten die ze niet kunnen verklaren. Gelukkig merkt hij al enige verbetering.

Ik vind het heel fijn dat u zo veel moeite doet om anderen te waarschuwen want dat is de enige manier waarop heel veel mensen op de hoogte kunnen komen van de gevaren.

Antwoord T. S.,

From: s.
To: info@gunnweg.nl
Sent: Monday, April 28, 2003
Subject: antwoord op antwoord

Beste Ed zal ik maar zeggen,

De HPA is niet ontstaan door aspartaam, beide ouders zijn dragers en hebben dus een onregelmatigheid op hun DNA. Onze dochter kan dat alleen maar hebben als een of wellicht wij beiden ook drager zijn, of als een van ons beiden HPA heeft.

Zoals we de zaak nu waarnemen is het alleszins aannemelijk dat zeker mijn man drager is ofwel de ziekte ook heeft. Een HPA drager of patient moet aspartaam als ware gifstof zien en daarvan heeft hij jarenlang, zeker 20 jaren, elke dag veel gebruikt. Wat frappant is, is dat sinds mijn man gestopt is met light drank, wel 6 liters per dag!!!!! er veranderingen waar te nemen waren die we niet anders konden verklaren als gevolg van het stoppen met.In die tijd ben ik ook begonnen met alle eten te koken met een snufje zuivere vitamine C.

Een van de twee veranderingen moesten ten grondslag liggen aan de verbeteringen dacht ik zo. Nu hij ook gestopt is met zoetjes komen daar weer veranderingen ten goede bij. Maar nog steeds zijn vele ernstige klachten bepalend voor zijn en mijn leven, zoals alles vergeten, ernstige vorm van fybromialgie, jeuk, geen gevoel in benen en armen, zware depressie al jaren, geen concentratie , niet meer kunnen denken, chronische vermoeidheid, en ga zo nog maar door. nogmaals de vraag, is bij u een arts bekend die zich in dit soort zaken verdiept en die ons zou kunnen helpen?

In ieder geval komt er bij ons geen aspartaam meer in huis, ik kijk op alle etiketten met duidelijke of verborgen aanwijzingen en normaal al maak ik eigenlijk alle voedsel zelf, geleerd van mijn moeder!!!!! Er komen bij ons vrijwel geen kant en klaar produkten in huis. Ken je trouwens de boeken van Hulda Regehr -Clarck????? Ik las een vraag en antwoord over propyl........Zeker lezenswaardig.

Trouwens Petje af voor de snelle reactie, eindelijk geen Het Bos In Stuurder,

groeten
T. S.

Antwoord

Hallo T.,

Bedankt voor de uitgebreide uitleg over HPA. Dan is het toch eigenlijk wel vergelijkbaar met PKU, of zit ik nu weer fout. Want PKU patiënten moeten aspartaam ook echt als gifstof behandelen

Vit.C. kun je in dit geval zien als een soort anti-oxidant en dat kan niet anders dan goed zijn.

Het is toch eigenlijk verschrikkelijk dat geen enkele arts of specialist jullie (je man) ook gewaarschuwd heeft voor de fatale gevolgen van het aspartaam gebruik. Artsen en specialisten houden zich aan de regel: "De standpunten van minister Borst en van het EU wetenschappelijk comité zijn duidelijk en er is geen enkele reden om daaraan te twijfelen". Ik weet dus helaas geen arts die zich heeft verdiept, laat staan wil verdiepen. Wellicht dat een homeopatisch arts iets kan doen.

Al de verschijnselen die je man heeft zijn een gevolg van het jarenlange aspartaam gebruik. Je moet ook bedenken dat juist door dat langdurige gebruik er veel gif is opgeslagen in het lichaam. Het duurt natuurlijk enige tijd voordat dat helemaal verdwenen is. Hoeveel verbeteringen ten goede er kunnen zijn kan ik in dit geval van HPA niet bepalen, omdat je man natuurlijk heel anders (heftiger) heeft gereageerd op aspartaam.

Waar je bij de voeding van je man zeer zeker ook op zult moeten letten is het gebruik van alle smaakversterkers. Deze stoffen hebben min of meer dezelfde werking op de hersenen als aspartaam. Dus kan je eigenlijk niet goed constateren of en zo ja welke verbeteringen er zullen optreden. Ik zeg dit uit eigen ervaring (en ik ga bijna nog dagelijks de fout in). Maar het is gewoon heel moeilijk om echt alles te voorkomen.

Het zelf maken van de voeding is bij ons ook een voorwaarde geworden. Ik wordt er wel eens boos over hoor als je al die kinderen maar zakken chips (met smaakversterkers) zie eten. De gevolgen voor de komende generaties zullen niet te overzien zijn. Slechte school resultaten, agressie, ziekten, tumoren enz. enz.

Ik ken niet de boeken van Hulda Regehr -Clarck. Maar ik zal daar zeker eens naar kijken.

Bedankt voor de positieve woorden. Ik probeer altijd iedereen zo snel mogelijk te antwoorden, omdat ik in ieder geval niets heb te verbergen en juist niet wil dat mensen zich het bos ingestuurd voelen.

Misschien kun je ook eens een stukje in het Forum schrijven. Daarmee kun je anderen dan misschien weer helpen. Er wordt nog niet zoveel in geschreven maar wel veel gelezen.From: fam. R.
To: Ed Gunneweg
Sent: Sunday, April 27, 2003
Subject: Ik heb een vraag over Aspartaam

Ik heb geen vraag (nu)over aspartaam maar las net in de Medische Encyclopedie van Winkler Prins dat arpartaam gewoon ingenomen kan worden per 40mg/kg.Alleen niet als je fenylketonurie hebt. Vind het ""toevallig"" dat deze ziekte ook lijdt tot zwakzinnigheid,dus ook in de hersenpan.

Heb iedereen gewaarschuwd(gelukkig luisterd iedereen naar me)en zij op hun beurt waarschuwen weer hun omgeving. Alleen 1 huisvriend van ons laat zich nog steeds lei(ij)den door de farmaceutische industrie(chemie)en verklaard mij voor gek..maar ja ik lig al altijd met hem in de clinche over mijn werk (ik doe niet aan symptoombestrijding maar kijk waar het vandaan komt)en hij vindt zelfs vitamines al alternatief.

Gelukkig luisteren de meesten wel...en zijn die E-nummers nou wel nodig???over 50 jaar is onze bevolking uitgestorven als de regeringen zo door gaan met ons te vergiftigen en alles kopen bij de biologische zaken is alleen voor de rijken weggelegd.

Bedankt voor alles
groetjes M. R.

Antwoord

Hallo M.,

Geweldig zoals je bezig bent met het waarschuwen van anderen. Het tot nu toe de enige manier om veel mensen te waarschuwen.

Jammer, voor de huisvriend dat hij niet wil inzien waar het gevaar vandaan komt. Het is niet zo vreemd, want er zijn nog maar heel weinig artsen en specialisten die ook maar iets geloven van de volgens mij toch best wel overtuigende wetenschappelijke onderzoeken.

Maar uiteindelijk zal de huisvriend de zure vruchten van zijn halsstarrigheid moeten plukken. Hij is dus een van die "ongelukkigen" die pas na heel lange tijd, wanneer er al veel beschadigd is, last krijgen van de vervelende bijverschijnselen.

Je hebt in ieder geval je best gedaan om hem te waarschuwen. Wie niet luisteren wil moet maar .....

Als we zien hoeveel vergif er sinds ongeveer 1950 aan onze voeding is toegevoegd moeten we inderdaad niet raar op kijken van de vele ziekte gevallen die we sinds die tijd extra hebben gekregen.

Gezondheid wordt inderdaad een luxe die alleen is weggelegd voor de welgestelden onder ons.From: B. van der V.
To: Aspartaam
Sent: Tuesday, April 22, 2003 11:22 AM
Subject: Re: Produkten met aspartaam

Hoi Ed,

Zelf gebruik ik candarel zoetjes in de thee en drink ik regelmatig light dranken(cristal clear en cola light) En suikervrije drop met zoetstof eet ik ook, maar ik gebruik dit ongeveer 3 jaar en heb naar mijn weten niet echt klachten, maar ik las laatst in een tijdschrift dat aspartaam niet schadelijk is mits je een hele hoge dosering per dag neemt, en te veel is nooit goed. Hoe kan ik nou zeker weten of het nu wel of niet goed voor je lichaam is? Zijn er al echt medische bewijzen?

Want ik ben nu zo gewend aan een zoetje in de thee dat ik bijna niet zonder kan. Op de site zie ik waar je allemaal last van kunt krijgen, en natuurlijk zijn er wel een paar dingen tussen die ik zelf ook wel eens heb gehad. Ze komen tegenwoordig met zoveel dingen wat slecht voor je zou zijn, dat je beter niks meer kunt eten.

Wat moet ik hiermee?

Groetjes B.

Antwoord

Hallo B.,

Het was heel fijn dat je artikelen met aspartaam meldde om op de website te zetten. Dat betekent dat je er wel mee bezig bent. Heel veel mensen krijgen na korte tijd last van ziekte verschijnselen na het gebruik van aspartaam, sommige mensen krijgen pas laat klachten. Maar ziekteverschijnselen komen er zeker. Ik moet je dus echt vragen te stoppen met het gebruik van aspartaam, wil je je gezondheid behouden.

Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken die onomstotelijk het gevaar van aspartaam aantonen. Je moet maar een rondneuzen op de website. Er staat ook een artikeltje over de veilige dosis: www.aspartaam.nl/artikelen/veilige dosis.php

Kijk ook eens op:

www.aspartaam.nl/main.php Daar kunt u weer doorklikken naar andere artikelen.

Informatie over wetenschappelijk onderzoek kunt u vinden onder www.aspartaam.nl/artikelen(eng)/barcelona.php

www.aspartaam.nl/artikelen/mgold_1.php

Het is natuurlijk niet goed om te zeggen: "Je kunt niets meer eten en drinken". Want je zult nieuw keuzes moeten maken zodat je zo gezond mogelijk gaat eten.

Sommige mensen zeggen dan ook nog: "Je gaat toch wel dood." Dat is dan wel zo maar vaak is het de manier waarop die het dan minder aangenaam maakt.

Er staat ook nog een artikel uit Gezondheidsnieuws op de website over Stevia, "De gezonde zoetstof". www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php

Mocht je na het lezen van deze artikelen nog vragen hebben dan kun je ze altijd stellen.From: E.,
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, April 25, 2003
Subject: aspartaam

Goeiedag,

Er wordt vermeld in de website dat aspartaam bestaat sinds 1985. Kunstmatige zoetstoffen bestaan echter al veel langer.Ik spreek niet van 17 jaar , ik denk dat ik die dingen reeds 30 jaar neem.!!!! Over welke chemische producten spreken we dan ?

Kan u mij daar meer informatie over bezorgen ? Houden déze producten dezelfde gevaren in ?

Ik wil niet dat mijn emailadres op internet verschijnt.
Ik dank u bij voorbaat.

A.

Antwoord

Hallo A.,

Het is inderdaad zo dat aspartaam al in 1965 werd ontdekt. Het is sinds 1985 op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Kunstmatige zoetstoffen, zoals sacharine bestaat al 50 jaar geloof ik. Geen enkele kunstmatige zoetstof is geheel zonder gevaar. Het is gewoon beter ze niet te gebruiken. Aspartaam is echter gevaarlijk.

Namen en E-mail adressen worden door mij nooit op de website vermeld, juist i.v.m. de privacy van de mensen.pijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!