Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(13)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >

From: v.d. H.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, May 30, 2003
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Geachte heer Gunneweg,

Mijn vader heeft zo ongeveer Uw hele klachtenlijst. Heeft bij mijn weten vanwege overgewicht zo,n beetje zijn hele leven "zoetjes"gebruikt. Op zo'n leeftijd om hem dan alles te ontnemen is niet haalbaar. Ben er zeker van dat deze klachten aan aspertaam zijn toe te schrijven. Is het mogelijk om hem voor die laatste jaren uitsluitend Natrena gold te geven. Of moet hij echt met alles stoppen. Is n.m.m. bijna niet te doen Heb uw informatie uitgeprint en ga nu nog naar hem toe.
Gaarne uw reactie.

Uitstekende informatie site!!!
I. v.d. H.

Antwoord

Hallo I.,

Ik kan heel goed begrijpen dat je het je vader niet wil aandoen om hem "zijn zoetjes" te ontnemen. Een alternatief zou zijn om de zoetjes van het Kruidvat te gebruiken die geen aspartaam bevatten. Ze zijn volgens mij wel iets duurder maar je moet op de verpakking lezen dat er geen aspartaam in zit.

Het is wel heel erg dat hij bijna alle ziekteverschijnselen vertoont die op de lijst staan.

Wellicht is dat dan toch nog wel een klein beetje beter voor de gezondheid van je vader. Ik weet niet of Natrena Gold aspartaam bevat (anders zou ik het graag van je horen) maar de meeste Natrena produkten bevatten wel aspartaam.

Fijn dat je de informatie hebt uitgeprint om het je vader te laten lezen.

Ik hoop echt dat het toch nog wat beter met hem gaat.From: V.R.,
To: FAQ@gunneweg.nl
Sent: Thursday, May 22, 2003 10:38 PM
Subject: Een vraag voor de 'FAQ' lijst

L.S.

Welke zoetstof kan ik dan het beste gebruiken als aspartaam zo slecht is?????

V.R.

Antwoord

Hallo V.,

Op de website staat een artikel over Stevia. Het is een veilige zoetstof en in het artikel staat ook een adres waar het verkrijgbaar is. www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php

Sommige mensen vinden het even wennen, maar zelf gebruik ik het al weer jaren.Bericht in het Gastenboek:
C. 03-06-03
Geen email adres

Dank je voor je informatieve Website. Vier jaar gelden zijn wij ook geconfronteerd met de verschijnselen van Aspartaam. Mijn oudste zoon, toen 18, dronk per dag zo'n 2 liter Cola light. Op een gegeven moment raakte hij zijn coordinatie volledig kwijt, begon dubbel te zien, had zware hoofdpijn. Tijdens het fietsen kon hij zelfs niet rechtuit rijden en viel bij bochten van zijn fiets af. Nadat hij in het ziekenhuis onderzocht was (o.a. een lumbaalpunctie, scans, e.e.g's en bloedonderzoeken) bleken er beschadigingen te zijn in zijn hersenen. Aantonen dat het door Aspartaam veroorzaakt werd kon men niet, maar nadat hij volledig gestopt was met het drinken en eten van voedsel waarin aspartaam verwerkt was verdwenen de verschijnselen. Het is mij dan ook een raadsel hoe dit product in ons voedsel verwerkt mag worden en waarschuw iedereen voor de gevolgen hiervan.

Antwoord

Hallo C.,

Gelukkig zijn de uiteindelijke gevolgen voor je zoon beperkt gebleven. Maar het is toch wel ontzettend schrikken, al die verschijnselen bij een zo jong iemand. Er bestaat geen enkele veilige hoeveelheid en het is inderdaad vreselijk dat bijna geen enkele arts de gevolgen van aspartaam gebruik herkent. Omdat het door de EU een goedgekeurde hulpstof is denken de meeste artsen dat er een grote hoeveelheid aspartaam nodig is om klachten te veroorzaken. Het is goed dat je zoveel mogelijk mensen waarschuwt voor de gevolgen. Verwijs je ze dan ook naar de website, zodat ze daar zelf van de gevaren kunnen kennis nemen. Zou je me het verhaal van je zoon kunnen mailen, zodat het (anoniem) op de website gezet kan worden?From: I.D.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, June 04, 2003 9:16 AM
Subject: ascorbinezuur

Geachte heer Gunneweg,

Ik heb nu suikervrije limonade gekocht. Op de achterkant staat als zoetstof ascorbinezuur. Hoe schadelijk is deze stof of valt het wel mee.

Ben al stuk geminderd met aspartaam, alleen lukt het me niet helemaal te stoppen.

Groet, I.

Antwoord

Hallo I.,

Ik weet hoe moeilijk het is om helemaal met zoetstof te stoppen, maar voor je gezondheid zou het een stuk beter zijn. Het is in ieder geval goed dat je al zo geminderd ben met aspartaam.

Ascorbinezuur is Vitamine C, dus er zal in de suikervrije limonade nog wel een zoetstof aanwezig zijn. Kijk nog maar eens op het etiket.From: T. J. B.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, June 04, 2003 3:02 PM
Subject: Ik heb een vraag over Aspartaam

Geachte damen en/of heren,

Kan uw aspertaam sites niet geprint krijgen Ligt dit aan mij ?????, of zijn uw sites niet bereikbaar momenteel ?

Dank voor uw reactie
t. j.@hetnet.nl

Antwoord

Hallo T. en J.,

Ik heb het even gecontroleerd, maar de site is prima bereikbaar.

Als ik van een website iets wil printen dan selecteer ik vaak de tekst die ik wil en zet dat in b.v. kladblok of wordpad van Windows om het zo uit te printen. Ook kunt u pagina's bewaren door op 'Bestand' 'bewaren als' te klikken. U bewaart dan de gehele pagina die u wilt bekijken.

Ik hoop jullie hiermee te hebben geholpen.From: K.H.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, June 04,
Subject: Ik heb een vraag over Aspartaam

Hoi,

Na wat zoektochten op basis van mijn vage klachten kwam ik ook op uw website terecht. Ik zit nu al 2 maanden thuis zonder diagnose, en circa 2 jaar geleden ben ik begonnen met light frisdranken en gebruik van zoetjes ipv suiker. Alhoewel ik enigszins moeite heb met de mogelijkheid dat aspartaam de oorzaak is, ga ik zeker hiermee stoppen om te zien of het helpt. De reden van het ongeloof is dat het aantal symptomen op uw website enorm is en mijn vage klachten ook vele andere oorzaken kunnen hebben. Tot nu toe is er alleen bloedonderzoek gedaan met specifiek kijken naar de leverfunctie, en microbiologisch onderzoek waar ik de uitslag nog niet van heb. Ik vroeg me echter af of er bijvoorbeeld in het bloed bepaalde waarden verhoogd zouden kunnen zijn (ASAT, ALAT, gamma-GT etc.) als gevolg van aspartaam vergiftiging, of dat er een manier is om echt vast te kunnen stellen dat aspartaam de oorzaak is.

In ieder geval vind ik de informatie op uw site boeiend en tegelijk erg beangstigend. Indien ik een verbetering merk zal ik het u uiteraard laten weten.

Met vriendelijke groeten,
K. H.

Antwoord

Hallo K.,

Gelukkig ben je op de aspartaam website terecht gekomen. Ik kan me voorstellen dat je moeite hebt om te aanvaarden dat aspartaam de oorzaak is van zoveel klachten. Deze klachten zijn geinventariseerd door de FDA in de begintijd van aspartaam, toen eigenlijk in verhouding nog maar weinig mensen aspartaam gebruikten. Wees niet verbaasd als de uitslagen die je van de dokter krijgt niets zullen uitwijzen. Vaak blijken de verschijnselen die iemand vertoont niet door enig onderzoek aan te tonen. Vandaar dat er zoveel "onnodige" onderzoeken zoals scans, rontgenonderzoek e.d. gedaan worden om toch de oorzaak van de ziekteverschijnselen te achterhalen. Heel veel patiënten krijgen ten einde raad van de specialisten te horen dat er absoluut niets te vinden is en dat het wel tussen de oren kan zitten. Deze mensen krijgen dan regelmatig antidepressiva aangeboden. De klachten blijven dan echter bestaan omdat niet herkend wordt dat het wordt veroorzaakt door aspartaam.

Er is volgens mij wel een mogelijkheid om de eventuele oorzaak te achterhalen, maar daar wordt nooit gebruik van gemaakt. Het is dan ook alleen maar te controleren wanneer je nog steeds aspartaam gebruikt. Je zou de dokter kunnen vragen om bij een bloedonderzoek van de leverfuncties de enzymen te testen, serum phenylalanine en serum asparaginezuur zouden hoog moeten zijn.

Het is heel goed dat je gaat stoppen met aspartaam. Het beste kun je dan de 60-dagen-geen-aspartaam-test doen www.aspartaam.nl/info/test.php.

Ik weet natuurlijk of je de volgende artikelen al hebt gelezen in verband met het stoppen, maar hier zijn ze

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Ik ben blij dat je de informatie op de website boeiend vind en ik vind het zelf ook heel beangstigend wat er in Nederland gebeurt. Lees de eigen verhalen van de bezoekers van de website maar eens.

www.aspartaam.nl/info/verhalen1.phpBericht in het gastenboek
b 16-06-03 17:15:05
b_o@msn.com

hallo!

ik zal maar met de deur in huis vallen, ik heb al 5 jaar vage klachten, maar deze werden het laatste jaar steeds maar erger. Ik dronk al 6 jaar coca-cola light. Het is nu zelfs zo erg als ik 1!!!!! slokje drink, dan moet ik binnen een kwartier rennen naar het toilet. Ik krijg dan zo extreem veel diarree (sorry voor de onsmakelijke details) en ik krijg ontzettende buikkrampen! Ik kan dan niet eens meer op een stoel zitten van de pijn. Omdat dit in korte tijd zoveel erger werd, had ik met mijn huisarts besloten een darmonderzoek te laten doen.
Hiervoor moest ik Clean-prep drinken (om mijn darmen leeg te spoelen) Hiervan kreeg ik weer heftige buikkramp. Mijn eigen vermoeden was al dat het iets met light-produkten te maken had. Tot mijn verbazing zag ik op de verpakking van deze Clean-prep dat er aspartaam in zat. Eigenlijk was ik "blij" dit te zien, het gaf bevestiging dat ik juist zat. Ik heb hierover nog met mijn huisarts gesproken, deze denkt dat ik een voedselallergie aan het opbouwen ben.
Vanwege mijn klachten heb ik alles wat ik at en dronk gecontroleerd en veranderd in andere produkten. Mijn buikkrampen en diarree zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Alleen als ik iets eet wat is gefrituurd of soms iets van chocola krijg ik er soms nog last van. Heeft dit ook met aspartaam te maken, of zouden mijn darmen hier niet meer tegen kunnen (door aspartaam misschien?)
Ik heb helemaal geen ontwenningsverschijnselen gehad zoals ik hier gelezen heb!
Ik kan iedereen aanraden om met aspartaam te stoppen! Zelf vind ik het alleen wel moeilijk om iets van drinken te vinden zonder suiker of aspartaam... ik drink nu alleen maar water en thee, weet u misschien iets? bedankt!

Antwoord

Hallo B.,

Diarree staat nummer 7 op de lijst met meest voorkomende bijverschijnselen van aspartaam. Aspartaam veroorzaakt een meervoudige overgevoeligheid voor chemische stoffen. Je zult dus goed moeten opletten hoe je op allerlei stoffen reageert. Je arts heeft dus wel gelijk over die voedselallergie, maar die wordt alleen veroorzaakt door het gebruik van aspartaam. Het is alleen belachelijk dat aspartaam in Clean-Prep wordt gebruikt en in nog veel meer "geneesmiddelen". Gelukkig heb je geen ontwenningsverschijnselen gehad want dat zou het nog moeilijker voor je gemaakt hebben.

Mensen met reacties op aspartaam krijgen niet zelden hoofdpijn na het gebruiken van andere chemische produkten. Zoals monosodium glutamaat (MSG), nitriet ("hotdoghoofdpijn"), en phenylethylamine ("chocolade hoofdpijn"). Je zou ook deze stoffen moeten afschaffen, ze hebben ongeveer dezelfde verschijnselen als aspartaam.

Het drinken wordt altijd een probleem, omdat bijna alle fris is gezoet met aspartaam. Ik doe zelf vaak wat vruchtensap en leng dat aan met spa. Het is dan wel wat zoet maar het bevat geen aspartaam.

Met vriendelijke groet,
Ed GunnewegBericht in het Gastenboek
S. 13-06-03

Hallo, ik heb een vraagje, zit er ook (te veel) aspartaam of andere schadelijke zoetstoffen in chocolade? Het staat niet in de lijst met producten met aspartaam, maar ik wil het toch zeker weten.

Antwoord

Hallo S,

Chocolade kan zeker aspartaam als zoetstof bevatten maar de phenylethylamine in chocola kan "chocolade hoofdpijn" veroorzaken. Vandaar dat het niet in de lijst staat.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: A. v. W.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, June 16,

Geachte heer Gunneweg,

Inmiddels heb ik wel gevonden wat ik wel als zoetje kan gebruiken. Ik ben inmiddels een week aspartaam vrij. Ik voel me hondsberoerd. Heb me dus vandaag moeten ziekmelden. Toch nog even gekeken op ontwenningsverschijnselen. EN JA IK HAD ZE BIJNA ALLEMAAL. Hoe meer je er erover leest hoe kwader je wordt.

Gisteren had ik een vreemde ervaring. Ik was tv aan het kijken en had geen bril op ineens bedacht ik dat ik gewoon de ondertiteling kan lezen. Omdat dit een zwart wit film was heb ik gekeken of het op kleur ook net zo was maar ook daar kon ik gewoon de ondertiteling lezen. Normaal gesproken kan ik dit niet. Ik heb -1.75. Ik wil naar de opticien om mijn ogen opnieuw op te laten meten.

Ik heb zoals ik u al zei het bericht over uw website in de ronde gestuurd bij ons bedrijf (een opleidingsbedrijf met verschillende vestigingen in het land). Nou ik heb het geweten. Veel commentaar over ongevraagde gezondheidsadviezen. Men had het hoog opgenomen en men heeft het besproken in het managementteam overleg. Nou ja iedereen weet nu wie ik ben. Maar daarentegen ook heel veel goede reacties. Ik heb dagelijks vele grote hoeveelheden binnengekregen met de rode zakjes candarel. (die in grote hoeveelheden gebruikt wordt in ons bedrijf).

IK BEN HEEL BOOS! Er moet toch wat aan gedaan worden. Waarom zou het in Japan verboden zijn. (geeft dat geen vraagtekens). Zijn er nooit claims ingediend dit vind ik ergens onbegrijpelijk. Of is dit heel moeilijk aan te tonen dat het door aspartaam komt.

Met vriendelijke groet,
A.

Antwoord

Hallo A.,

Eigenlijk zou je niet van de ene kunstmatige zoetstof naar de andere moeten overstappen, maar het is moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. De ontwenningsverschijnselen kunnen heel vervelend zijn, maar gaan uiteindelijk over. Ik kan me voorstellen dat je er steeds kwader om wordt.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als door het stoppen met aspartaam je ogen een stuk beter werden. Aspartaam heeft inderdaad een heel directe werking op de ogen.

Ik kan me voorstellen als je zo boos bent dat je het dan wilt uitschreeuwen, mensen pas op voor aspartaam. Dat is wat jij gedaan hebt op bij het bedrijf waar je werkt. Sommige mensen, helaas zul je die altijd blijven houden worden dan kwaad over het ongevraagde gezondheidsadvies. Je moet het maar zo bekijken dat er toch een heleboel anderen wel blij waren met je adviezen en gelukkig ook veel positieve reacties.

Aspartaam werkt in op het Centrale Zenuwstelsel en dat is door heel veel onderzoek niet te ontdekken. Vandaar dat specialisten heel vaak antidepressiva voorschrijven of zeggen dat het tussen de oren zit. Omdat zo moeilijk te traceren is dat een klachten of klachten zijn ontstaan door het gebruik van aspartaam zijn er nog nooit claims ingediend. Hoewel in de U.S. is men bezig dat soort claims voor te bereiden.

Ik hoop echt dat de ontwenningsverschijnselen snel verdwijnen en je je een ander mens zult gaan voelen. Let heel goed op wat je eet en op je lichaam. Misschien gebruik je zonder het te weten toch nog wel eens aspartaam en dan zul je dat aan de reactie van je lichaam merken. Stop dan met dat produkt.

Het beste met je.From: C. v. D.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, June 20,
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

hallo mijn vraag is ook over zoetstoffen en gebruik van serotonine middelen ik heb een aandoening waarbij ik te weinig serotonine maak en slik dus seroxat.maar nu las ik dat artikel over aspartaam en serotonine. houd dat nu in dat ik die mideelen (aspartaam )beter niet kan slikken?????

vriendelijke groeten
c. v. d.

Antwoord

Hallo C.,

Als je een aandoening hebt waardoor je te weinig serotonine aanmaakt moet je zeker voorzichtig zijn met het gebruik van aspartaam. Sterker nog je moet er direct mee ophouden. Wellicht dat je dan een verbetering van je verschijnselen zult opmerken. Aspartaam zorg er inderdaad voor dat er serotonine wordt afgebroken.

Laat je nog eens wat van je horen hoe het er mee gaat?From: T. v. Z.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, June 05,
Subject: Aspartaam perikelen.

Dag Ed (Of geachte heer Gunneweg al u daar voorkeur aan geeft),

in september 2002 heb ik een vraag aan je gesteld m.b.t. Aspertaam en ik heb je antwoord en info daarop mogen ontvangen. In die tijd heb ik ook met belangstelling de informatie op je website gelezen.

Nu kreeg is deze week een nieuwsbrief van het WCRF (Wereld Kanker Onderzoek Fonds) waarvan ik donateur ben geweest (niet meer omdat ik liever organisaties steun met het CBF keurmerk). In deze folder waarin tips en adviezen staan m.b.t. voeding, leefstijl en de preventie van kanker staat een artikel over suikervervangers (Aspartaam wordt ook besproken). Ik voeg het gescande artikel bij zodat je het eventueel zelf eventueel kan lezen.

er staat: - er is geen bewijs dat zoetstoffen schadelijk of kankerverwekkend zijn.

De gegevens uit de op jouw website vermelde onderzoeken geven aan dat er veel desinformatie is van onderzoeken die gedaan zijn van de kant van de fabrikanten van aspartaam. Ook vermeld je op je website andere onderzoeken die wel aantonen dat Aspartaam wel degelijk schadelijk is (danwel kan zijn).

Omdat dit kankerinstituut nu met een folder komt waarin staat dat er niets aan de hand is (voor jou zal dit schering en inslag zijn) vraag ik me dus af of zij uberhaubt op de hoogte zijn van de onderzoeken die jij op je website vermeld. En op welke onderzoeken zij dit artikel basseren (waarschijnlijk die van de kant van de fabrikanten).

Ik mail je dit omdat het wellicht zinvol zou kunnen zijn om hierover aan deze club vragen te stellen of opmerkingen te maken.

Misschien is het tijdsverspilling maar misschien ook niet, helaas ben ikzelf niet voldoende op de hoogte om te beoordelen welke onderzoeks raporten nu wel en welke niet kloppen en waarom. (Heb je een rapport van een onderzoek waarin is aangetoond dat het gebruik van Aspartaam (en dan uiteraard niet meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheden) inderdaad schadelijk is?).

Let op, het is geen kritiek van mijn kan maar meer ter informatie en ik heb dus (nog) niet genoeg kennis van deze materie om conclusies te trekken.

Verder het volgende: Ik lees op de website: "Wij kunnen echt verder niets voor u doen, wij vinden dat we voldoende geïnformeerd zijn over de gevaren van aspartaam (Socialistische Partij)."

Ikzelf ben sinds kort (eind vorig jaar) lid van deze partij en in mijn woonplaats zijn we bezig met het oprichten van een SP afdeling waarin ik op dit moment de rol van kartrekker speel. Als ik me nu verder verdiep in de Aspartaam materie en ook tot de conclusie kom dat Aspartaam (aantoonbaar) slecht is zoals je website doet vermoeden. Dan zou ik wel moeite en tijd willen steken om de partij (de SP) op de hoogte te brengen van deze gevaren. Gefundeerde informatie is hetgeen wat hieraan ten grondslag zou moeten liggen. Dit standpunt kan vervolgens in de Nederlandse of Europese politiek naar buiten worden gebracht.

Nogmaals, ik weet niet of dit allemaal zin heeft en wellicht ben ik nu een gedeelte van je tijd aan het verknoeien maar goed, ik dacht in iedergeval dit mailtje te zullen schrijven en dat is bij deze gebeurt.....

Met vriendelijk groet,
T. v. Z.

Antwoord

Hallo T.,

Ed is prima hoor en u is ook niet nodig.

Het is eigenlijk van de gekke dat de WCRF zo luchtig omgaat met de gezondheid van mensen, zonder zich goed te informeren en te verdiepen in de juiste wetenschappelijke onderzoeken.

Het zou zeer zeker zinnig zijn om de WCRF op andere gedachten te brengen, maar deze instelling wordt gefinancierd door de regering!

Kortgeleden heeft een lezer van mijn website een brief aan het WCRF gestuurd ik zal de briefwisseling bijvoegen.

Ik heb veel moeite gedaan om de SP van het gevaar van aspartaam te overtuigen zoals je uit de briefwisseling kunt zien begon dat al jaren geleden. Echter tot nu toe geen enkel succes. Ook een brief aan Jan Marijnissen had geen effect. Ik denk dat wanneer een minister van Volksgezondheid (Borst) eenmaal gezegd heeft dat het OK is dan is het voor alle andere partijen ook OK. Ja dat is inderdaad het vervelende beeld dat ik krijg van de (achterkamertjes)politiek. Ook een brief aan minister de Geus wordt nooit beantwoord!

Maar het zou geweldig zijn als je je inderdaad zo in de aspartaam materie zou verdiepen dat je het in de SP afdeling ter sprake zou kunnen brengen. Ik wens je veel sterkte en natuurlijk krijg je van mijn kant alle hulp die je daar bij nodig denkt te hebben.

Nog even over de laatste alinea: Niemand verknoeid mijn tijd als het over het onderwerp aspartaam gaat.

Bedankt T. voor de uitgebreide mail.From: T. B.
To: Aspartaam
Sent: Thursday, June 05,
Subject: Ik heb een vraag over Aspartaam

Hallo Ed,

Je site heb ik inmiddels al zo vaak bezocht ook om andere mensen te helpen, laatst nog een vrouw bij ons in de flat met fybromialgie (waar ik zelf voor 90%) vanaf ben door zo weinig mogelijk gif te eten, toxische belasting speelt een grote rol en zei had nog veel meer kwalen ,ook altijd hoofdpijn,vocht vasthouden, haar suiker was niet goed ,te zwaarlijvig ,ik vroeg haar gebruik je zoetjes? Ja zei ze al heel lang en ook die vloeibare natrena en dan nog de rest wat ze gebruikte waar het allemaal in zit, vervolgens heb ik haar het een en ander uitgelegd en een groot gedeelte voor haar uitgeprint.Ze was heel dankbaar en de andere dag stond ze met een plantje aan de deur en ze zei dat ze die rotzooi had weggegooid.

Ze gebruikt ook veel medicijnen wat mij op een volgende vraag brengt,ik ben zelf nog steeds overgevoelig voor chemische toevoegingen ben heel migraine gevoelig en moest laatst noodgedwongen een antibiotica kuurtje doen voor een bacteriele infectie die heb ik na 4 dagen af heb moeten breken ,zo ziek werd ik er van en vooral zware migraine, hartkloppingen ,duizelig je onzeker voelen, weinig eetlust, restless legs ontzettend moe en het ergste nog als er word beweerd dat je het je inbeeld omdat je het op de bijsluiter hebt gelezen net zoals laatst soep met E621 omdat ik buiten de deur at op visite wil je op aandringen "gezellig'' meedoen want die ene keer zal toch geen kwaad kunnen, dus wel ,ik ben er ziek van geworden met vreselijke hoofdpijn. Is die antibiotica inderdaad zulke rotzooi en zeker voor overgevoelige mensen zoals wij??

De tweede vraag is , weet jij of champignons worden bespoten omdat ik vegetarisch eet en nogal eens paddestoelen, ooit zag ik op de t.v. hoe die groeien op een soort zwart bed, maar tegenwoordig worden we geacht de champignons niet meer te wassen maar te borstelen, krijg je dan ook niet bepaalde stoffen binnen die niet goed voor je zijn? Graag zie ik je antwoord tegemoet en veel sukses nog met dit goede werk wat je doet.
Vriendelijke groet van T.

Antwoord

Hallo T.,

Wat goed dat je zoveel mensen wilt helpen en wat geweldig dat je voor 90% van de fybromialgie af bent. Het zal de rest van je leven wel een probleem blijven, maar door goed op de etiketten te letten kun je zoals je gemerkt hebt een heleboel narigheid voorkomen.

Laat je me nog eens weten hoe het met de buurvrouw is gegaan?

Zoals ik al zei zal het de rest van je leven een probleem blijven. En zeker de chemische toevoegingen. Medicijnen zijn daar een heel goed voorbeeld van. Misschien moet je het nog eens aan de dokter melden en anders gewoon aan de apotheek doorgeven dat je overgevoelig bent voor aspartaam. Ze moeten daar wel nota van nemen en zullen dat dan in de computer verwerken. Hoe is het mogelijk dat men zegt dat je het je inbeeld? Daar wordt ik nou toch zo kwaad over!

Eigen gemaakte soep is ook zo'n voorbeeld. Lekker een pakje van Honig of Anne of weet ik veel er doorheen. Nou dan heb je het probleem van de smaakversterkers al weer. Ik zou voortaan maar vriendelijk doch beslist weigeren als ze dat vriendelijk aanbieden. Want het is voor jou met die fybromialgie heel verkeerd om smaakversterkers te gebruiken en het is het toch niet waard om er zo ziek van te worden?

Het blijkt dat er op dit moment al heel veel groente wordt bespoten met groeiversterkers waar MSG (monosodiumglutaminaat) in zit. Soms weet ik zeker dat ik GEEN MSG heb gebruikt maar heb dan toch last van hoofdpijn en oorsuizen. Een aardige column hier over van de radio dokter Eise Wielinga kun je vinden op:

http://www.bn.nl/radio/column/oth_columnist_list_audio/0 ,3719,4,00.php
Dit is een link die je moet kopiëren in je browser. Je moet wel in staat zijn om streaming radio te ontvangen, maar dat merk je snel genoeg. De bepaalde column heeft als naam: Agressief Voedsel

Het is natuurlijk mogelijk dat dat bij de champignons die jij hebt gebruikt het geval is. Probeer eens een andere soort, en dan niet gelijk het hele bakje maar een aantal, of koop wat losse. Het kan ook zijn dat je voor de schimmelsporen van de champignons gevoelig ben. Dat komt veel voor bij mensen die een schimmelinfectie hebben. Dat weet ik natuurlijk niet maar dit kan je proberen.From: G.
To: produkten@gunneweg.nl
Sent: Saturday, June 14,
Subject: Produkten met aspartaam

Geachte heer Gunneweg,

Allereerst sluit ik me aan in de lange rij van mensen die u complimenteren met uw site. Ook ik ben me rot geschrokken. Naar aanleiding hiervan heb ik een vraag: Op de verpakking van Ibuprofen van het Kruidvat kwam ik de term "microkristalijne cellulose" tegen. Is deze ook verwant aan de beruchte methyl cellulose? Volgens mij zijn de tabletten Chroom Piccolinaat van Previte (o.a. te koop bij AH) kandidaat voor uw verboden lijst. Zij bevatten hydroxypropylmethylcellulose. Deze tabletten slikte ik al lange tijd om mijn trek in zoet te onderdrukken!!!

Veel succes met uw strijd tegen aspartaam,

Vriendelijke groeten,
G. v. D.

Antwoord

Hallo G.,

Bedankt Gerda voor het compliment. Iedereen die overgevoelig is geworden door aspartaam is waarschijnlijk ook overgevoelig voor de methylcellulose is veel medicijnen. Ik kan er in ieder geval niet tegen. 'Microkristallijne Cellulose' is waarschijnlijk het zelfde. Ik kocht paracetamol altijd bij het Kruidvat, nooit last. Ik kocht het een keer bij Etos (zijn ook nog duurder) en het leek wel of ik een maaltijd met MSG bij de Chinees had gegeten zo'n last had ik er van. Daar ben je dan ook nog niet gelijk achter want ik veronderstel dat paracetamol altijd hetzelfde is. Nee dus. Van de chroom tabletten zul je dan waarschijnlijk ook al de tijd dat je het geslikt hebt problemen hebben gehad zonder dat je wist dat het daarvan kwam. De produkten die ik vermeld op de website bevatten eigenlijk alleen aspartaam. Maar als ik dit nou zo lees dan zou er best nog (als ik er de tijd voor kan vinden) een lijst met dit soort produkten bij mogen. Ik zal er eens over nadenken.From: p.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, June 09,
Subject: Ik heb een vraag over Aspartaam

Beste Ed,

Natuurlijk wil ik je het verhaal van mijn zoon vertellen..ik hoop dat ik hier andere mensen mee kan helpen.

Nu vier jaar geleden veranderde mijn zoon van een levenslustige knul in een jongen die heel vermoeid was. Omdat hij in zijn eindexamenjaar VWO zat gaf ik in eerste instantie de schuld aan eindexamen spanningen.

Na een week bedrust veranderde er weinig. In tegendeel, hij kreeg zware hoofdpijnen, begon dubbel te zien, verloor zijn coördinatie en..op de fiets viel hij in bochten van zijn fiets af. Het leek alsof hij volkomen dronken was. Omdat onze eigen huisarts op vakantie was kwamen we bij een invaller terecht. Die constateerde dat er iets mis was met zijn evenwichtsorgaan en wilde hem hier een zware medicatie voor geven. Omdat hij niet zeker van zijn zaak was heb ik die geweigerd.

Na terugkomst van mijn eigen huisarts werd mijn zoon direct doorverwezen naar een neuroloog. Deze schrok van de verschijnselen (hij vertoonde n.l. veel verschijnselen die ook bij tumoren voorkomen) en zorgde ervoor dat er dezelfde week een EEG, een CT en MRI scan, bloedonderzoeken en een lumbaalpunctie afgenomen werd. Op het EEG waren beschadigingen zichtbaar. Tevens vertoonde het hersenvocht afwijkingen. Alleen kon niet aangetoond worden waardoor die veroorzaakt werden.

In dezelfde periode maakte iemand me attent op de bijwerkingen van aspartaam. Aangezien mijn zoon zo’n 2 liter cola light per dag dronk begon ik hierover informatie te verzamelen en heb contact gezocht met een bevriende pharmaceut. Hij vertelde me dat aspartaam door het lichaam omgezet wordt in methanol, een uiterst giftige stof. Vanaf dat moment hebben we mijn zoon een aspartaam-vrij dieet gegeven. Heel langzaam verdwenen de verschijnselen. Omdat de neuroloog in ons ziekenhuis niet kon aantonen waar de beschadigingen en veranderingen in zijn hersenvocht door veroorzaakt werden werd hij doorverwezen naar een academisch ziekenhuis. Tussen het moment van de eerste onderzoeken en de onderzoeken daar zaten 4 maanden. In die periode gebruikte hij al geen aspartaam meer. Dus was er niets aan te tonen. Wel was de conclusie dat dit, eventueel, door aspartaam gebruik veroorzaakt kon zijn.

Zijn coördinatie is niet meer wat het geweest is. Motorisch heeft hij dus wel degelijk verschijnselen overgehouden. Momenteel studeert hij medicijnen. Hij heeft altijd neurochirurg willen worden. Helaas kan dat niet meer. Daarom wil hij zich nu gaan specialiseren op neurologie, m.n. kinderneurologie. Dit jaar moet hij voor zijn studie een onderzoek verrichten. Als onderwerp heeft hij Aspartaam en de gevolgen hiervan gekozen.

Waar ik met mijn pet niet bij kan is dat deze stof puur uit commerciële belangen, niet verboden wordt. En dit, terwijl wetenschappelijk aangetoond is wat de gevaren zijn. Als ik niet bij toeval gewezen was op de gevolgen van aspartaam gebruik had dit alles veel slechter af kunnen lopen. Ik weet dat wat gebeurd is niet aantoonbaar is. Maar voor zowel mij als mijn zoon staat dit vast! En bij mij staat een ding zeker vast…er komen geen producten meer in huis waarin aspartaam verwerkt is!

Ik hoop dan ook Ed dat je veel mensen bereikt met je website….en dat er een dag komt waarop de overheid ziet aan welke gevaren mensen worden blootgesteld. Wat ik mezelf verwijt is dat ik me niet eerder in deze materie verdiept heb. Misschien had ik dit dan kunnen voorkomen. Heel veel succes met je site..en als ik je op een of andere manier kan helpen…graag!

Met vriendelijke groet,
C.

Antwoord

Hallo C.,

Bedankt voor je verhaal, en ik zal het zeker (anoniem) op de website plaatsen. Ik denk dat je dat wel goed vindt.

Wat een angsten zul je uitgestaan hebben met de problemen die je zoon had. En dan al die beangstigende onderzoeken. Vermoeidheid, hoofdpijn en oogklachten zijn veel voorkomende problemen bij het gebruik van aspartaam. En omdat aspartaam het Centraal Zenuwstelsel beschadigd kunnen er zulke verschijnselen ontstaan.

Wat zou ik blij zijn als die bevriende farmaceut eens een artikel hierover zou willen schrijven voor de website.

Als je zoon zo ver is met zijn scriptie wil je dan eens vragen of hij die op de website wil publiceren? Want alle gegevens en waarschuwingen, zeker van mensen die zelf slachtoffer zijn geweest, kunnen de ministers en staatssecretarissen beter overtuigen dan de brieven en artikelen op de website.

Nog even een extra waarschuwing voor je zoon. Hij zal ook zeker de rest van zijn leven moeten oppassen met de smaakversterker MSG. Deze smaakversterker veroorzaakt net zoals aspartaam hersenbeschadigingen en dat is nou juist iets wat je zoon er niet bij kan hebben. Er staat op de website ook redelijk wat info over MSG.

Ja het is inderdaad in betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat aspartaam een gevaar voor de gezondheid is. Maar zelfs de "Kankerbestrijding" promoot het gebruik van zoetstoffen als aspartaam. Begrijp je daar dan iets van. Of het moet zo zijn dat de Kankerbestrijding gesubsidieerd wordt door de regering. En wiens brood men eet diens woord men spreekt, gaat hier dan wel letterlijk op.

Ik ben vanaf 1996 bezig met de strijd tegen aspartaam en de laatste paar jaar met de website. Maar daar wordt toch gelukkig wel erg veel gebruik van gemaakt moet ik zeggen, en de positieve reacties zijn vele malen meer dan de enkele negatieve reactie die vaak van de producenten van aspartaam afkomstig zijn. Ik begrijp dat je je zelf verwijten maakt, maar een zodanig smerige samenzwering die de hele wereld omspant maakt het bijna onmogelijk om er tegen op te treden. Vooral ook omdat er in Nederland en België geen enkele medewerking van artsen en diëtisten te verwachten is.

Ik zal graag gebruik maken van je aanbod om te helpen. Vertel maar aan zoveel mogelijk mensen over aspartaam en de website, dan komen steeds meer mensen het te weten.From: J. en R. v.d. H.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, June 25,
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Onze dochter van 18 mnd wil alleen maar yogi drinken, omdat ik niet wil dat zij teveel suiker en kleurstof binnenkrijgt,krijg ze dus yogi zonder deze ingredienten. Onderlaatst kwam ik er pas achter dat er aspartaam in deze yogi zit. Ze heeft een half jaar lang flinke slaapproblemen gehad, maar dat is nu over. Doe ik er goed aan om toch te stoppen met deze yogi? Kan mijn dochtertje al schade opgelopen hebben?

m.v.g. S. V.,

Antwoord

Hallo J. en R.,

In het artikel "Ze vergiftigen onze kinderen" komen de standpunten van veel artsen en wetenschappers aan bod.

www.aspartaam.nl/artikelen/kindgif.php

U zult echt moeten stoppen met het aan uw kind geven van aspartaam, in welke vorm dan ook. Tevens zult u moeten nadenken over het in de voeding (kant en klare produkten en allerlei soorten snacks) voorkomende smaakversterkers MSG, die een vergelijkbare werking hebben.

Aspartaam is een zenuwgif dat het centraal zenuwstelsel beschadigd, waardoor allerlei ziekteverschijnselen kunnen ontstaan.

Het zenuwstelsel van uw kleine meid is met 18 maanden nog niet volgroeid, waardoor er dus beschadigingen kunnen ontstaan die op latere leeftijd pas worden opgemerkt.

Dat uw kind veel huilde komt omdat aspartaam een verslavende werking heeft en een klein kind is daar natuurlijk extra gevoelig voor.

De regering heeft ooit eens eenkeer een verstandig besluit genomen door MSG (smaakversterkers) in baby en kindervoeding te verbieden, omdat het hersenoedeem veroorzaakt. Aspartaam heeft wat dat betreft eenzelfde werking, maar dat is niet verboden. Het komt voor in vitaminen, kinderdrankjes zoals Yogi, waarvoor veel reclame op de TV gemaakt wordt. Het komt ook voor in kinder medicijnen en ik moet u ervoor waarschuwen om dat goed in de gaten te houden want ik weet niet hoe uw huisarts is, maar daar kunt u weinig van verwachten als het om medicijnen met aspartaam gaat. Gewoon goed lezen van de verpakking en de medicijnen weigeren en terugbrengen naar de apotheek.

Waarom denkt u dat er zo veel kinderen allergisch zijn, op dit moment in het nieuws. Dan hoor ik dat kiwi's daar de schuld van krijgen. Neemt u maar van mij aan dat smaakstoffen, smaakversterkers en kleurstoffen de veroorzakers zijn van de slechte gezondheid van onze kinderen inclusief het steeds dikker worden.

Nou echt opwekkend ben ik niet geweest. Maar ik denk wel dat u snel genoeg bent om grote schade te voorkomen.

Als u nog vragen heeft kunt u ze gerust stellen.Bericht in het Gastenboek
K. 28-06-03 01:17:20
k.j.@hotmail.com

Hallo, ik gebruik ook al ong. 8 jaar cola light en wil nu graag zwanger worden. Is het dan nu te laat om te stoppen. Zal het schadelijk zijn voor de baby dat ik het zo lang heb gebruikt? Hoe lang duurt het voordat het uit je lichaam is? Ik hoop dat iemand me hier antwoord op kan geven, want ik ben hier heel erg bezorgd over.

K.

Antwoord

Hallo K.,

Ik denk dat ik je email al heb beantwoord als je tenminste dezelfde mevrouw Jansen bent.

Acht jaar gebruik van aspartaam is een lange tijd. Kun je mij misschien vertellen of en zoja welke ziekteverschijnselen je bij jezelf hebt kunnen ontdekken, die wellicht van aspartaam afkomstig kunnen zijn?

Ik weet natuurlijk niet of je al zwanger bent maar je zult zeker direct moeten stoppen met alle gebruik van aspartaam en smaakversterkers.

Smaakversterkers (MSG) hebben ongeveer dezelfde werking als aspartaam en zijn ook schadelijk voor de ongeboren vrucht. MSG is zelfs verboden in baby en kindervoeding omdat het hersenoedeem veroorzaakt.

Je gehele zwangerschap mag je geen aspartaam houdende produkten gebruiken gezien het grote gevaar dat daar aan verbonden is voor je ongeboren kind.

Met vriendelijke groet,From: Mevr. J.
To: FAQ@gunneweg.nl
Sent: Friday, June 27,
Subject: Een vraag voor de 'FAQ' lijst

Ik gebruik al heel wat jaren lightfrisdrank. Nou wil ik zwanger worden, maar las ik onlangs het volgende in een artikel: Een hoog gehalte phenylalanine in het bloed kan zich concentreren in bepaalde delen van de hersenen en is bijzonder gevaarlijk voor zuigelingen en de foetus.

Klopt dit, want ik maak me daar best wel zorgen over.

Antwoord

Hallo Mevrouw J., Het is inderdaad zoals u zegt en u moet zeker stoppen met het gebruik van aspartaam houdenden voedingsmiddelen. Op de website staat een heleboel artikelen, maar twee daarvan zijn gericht op kinderen.

De twee artikelen zijn:

www.aspartaam.nl/artikelen/genocide.php en

www.aspartaam.nl/artikelen/kindgif.php

Het is een geweldig schandaal dat aspartaam dat een zenuwgif is nog steeds op de markt mag zijn en dat de Nederlandse regering nog steeds geen stappen heeft ondernomen om de Nederlandse bevolking te beschermen tegen de enorme gevolgen die het gebruik van aspartaam kan hebben op de ongeboren vrucht en pas geboren baby's.

Het is gewoon te erg voor woorden.

Als u nog vragen heeft kunt u ze gerust stellen.Bericht in het gastenboek
h.dew.@hotmail.com
Hans de Wolde 30-06-03

Ik ben erg geschrokken van Aspartaam en ben er gelijk mee gestopt. Ik verslond elke week 2 zakjes Fischerman's Friend en veel light producten.
Toch een vraag:
De stoffen waar Aspartaam mee wordt verkregen zijn op zich slecht, maar van keukenzout (NaCl) ga je toch ook niet dood (in kleine doseringen), terwijl je pure Natrium (Na) en Chloor (Cl) beter niet kunt eten.

Ga in ieder geval zo door, want een gewaarschuwd mens telt voor twee..

Antwoord

Hallo H.,

Het is goed dat je bent opgehouden met aspartaam te gebruiken. Zoals je op de website en in de "wetenschappelijke" literatuur kunt lezen heeft aspartaam heel wat nadelen voor de gezondheid. Aspartaam wordt door de stofwisseling afgebroken in zijn oorspronkelijke componenten: Asparaginezuur, Phenylalanine en methylalcohol. Asparaginezuur en phenylalanine zijn van oorsprong essentiële aminozuren. Ze komen echter in hun vrije vorm niet in de natuur voor, daardoor zijn ze vergif voor het centrale zenuwstelsel. Ze zijn onderdeel van eiwit en phenylalanine uit eiwit wordt geleidelijk in het lichaam opgenomen en komt dan ook geleidelijk in de hersenen. In zijn vrije vorm overspoelt het de hersenen en kan daar veel kwaad aan richten. Methylalcohol splitst zich in de spijsvertering in formaline en daarna weer in mierenzuur. Het beschadigd weefsel en de cellen, vooral van het oog en organen met een snelle stofwisseling. Het is dus heel iets anders dan keukenzout.From: Het Net
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, July 01,
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Gedurende vele jaren heb ik dagelijks minstens 12 glazen thee gedronken met canderel. Uiteraard stop ik hiermee meteen, maar op welke wijze kan ik mijn lichaam reinigen van deze giftige stoffen?

Bij voorbaat hartelijk dank voor Uw advies.

W. S.

Antwoord

Hallo W.,

Het is heel goed dat je gestopt bent met het gebruik van aspartaam. Vooral het gebruik van aspartaam in warme/hete dranken maakt dat het nog sneller afbreekt in zijn componenten en daardoor nog eerder ziekte verschijnselen kan veroorzaken. Je vertelt in je mail niet of en zoja welke bijverschijnselen je hebt. Zou je dat nog eens willen mailen? Je kunt het beste beginnen op de website door de "rondleiding" te doen, als je dat al niet reeds gedaan hebt. Daarna kunnen de onderstaande artikelen je misschien helpen bij het stoppen en bij het reinigen van je lichaam van dit sluipende vergif.

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

Als je nog vragen hebt kun je ze altijd stellen.Bericht in het gastenboek
'Anti-zoet' 06-07-03
[Geen email adres]

Voor het eerst nu even een berichtje in 'Het Gastenboek', van mijn kant.

Ed, ik vind je 'Aspartaam - site' in één woord gewéldig!!! Het heeft mij 'gewóón' een 'ánder'... véél béter léven bezorgd! Sinds ik er 10 april achtergekomen ben, dat mijn klachten veroorzaakt werden door... ASPARTAAM

Eerst wilde ik daar niet zo aan omdat de arts, reumatoloog, dietiste, fysiotherapeut en zo nóg wat van die 'kundige'-personen mij niet 'verder' konden helpen.

Na die 60 dagen - zónder die 'Aspartaam'- ben ik er zéker van, dat dit mijn klachten heeft veroorzaakt...

NIÉT TE GELÓVEN, MAAR WÉL WAAR!!!

Het 'Forum' is speciaal opgezet om hier reactie's te vermelden, zoals hier nu dan dit stukje over 'Fisherman's Friend' staat.

Deze keer reageer ik dan ook 'maar' in dit 'Gastenboek', liever zie ik dergelijke stukjes in het 'Forum', dáár is voor een iéder te reaceren.

Ik vraag mij af hoe je aan de verpakking kunt zien dat er 'Aspartaam' in zit. Ik heb deze verpakkingen hier óók liggen, heb diréct de lettertjes bestudeerd, maar zie het woord 'Aspartaam' daar niét bij staan. Ook het woord 'Glucosestroop' zie ik niet en vraag mij nu dan af, achter wélk woord 'Aspartaam' nog méér schuil gaat...

Antwoord

Hallo Anti-Zoet,

Bedankt voor alle lovende woorden. Ik weet dat veel mensen zo over de website denken en veel hulp hebben ondervonden van de artikelen op de website. Regelmatig sturen mensen mailtjes dat het na het stoppen met aspartaam zo ontzettend veel beter met ze is gegaan. Dat is ook de reden waarom ik met de website ben begonnen. De meeste artsen en specialisten willen helaas niets te maken hebben met de problemen die door aspartaam en smaakversterkers worden veroorzaakt bij hun patiënten. Waarom....? Ik zou het niet weten. Komt het door de PR van de fabrikanten, komt het door de regering die het allemaal goed heeft gekeurd?

Door zelf de eenvoudige GRATIS 60-dagen-geen-aspartaam-test te doen kan iedereen met klachten zelf constateren dat zijn klachten, als die door aspartaam worden veroorzaakt verbeteren of zelfs verdwijnen.

Ik ben het met je eens dat aspartaam gebruikers heel veel nuttige informatie met elkaar via het forum zouden kunnen uitwisselen en dan ook nog bijna direct een antwoord op hun vragen kunnen krijgen.

Op de verpakkingen zou moeten staan: E951, bevat aspartaam (soms in heeeele kleinen lettertjes) en de zin: bevat een bron van phenylalanine. Maar door dat heel veel attent zijn gemaakt op de gevaren van aspartaam zorgen de fabrikanten ervoor dat (zonder leesbril of vergrootglas) deze teksten NIET meer te lezen zijn. Ze zijn echter gedekt, want het staat in ieder geval toch op de verpakking.

Omdat velen een meervoudige overgevoeligheid overhouden door het gebruik van aspartaam wordt je dus voor veel chemische stoffen overgevoelig. Iedereen moet dus zelf uitvinden welke stoffen problemen veroorzaken en dat dan aan mij doorgeven zodat daar weer een aparte lijst van kan worden gemaakt.

Bedankt voor je bijdrage.
Vriendelijke groet,
Ed Gunnewegpijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!