Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(26)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >


Van: A.
Verzonden op: 30-5-2005

Hey, met deze wil ik jullie feliciteren met Uw site en hoop dat vele mensen deze zullen lezen!!! Wij zijn in België, via apothekersbond e.d., ook mee bezig om aspartaam uit de voedingsindustrie te werken en via professor, welke reeds jaren tegengewerkt wordt, trachten we dan de overheid e.d. hun ogen te openen en zo de Stevia( zoetplant ) in Europa toe te laten!

Dit was even kort.. maar indien wij U of jullie ons kunnen helpen.. graag.!!

Succes Groetjes

A.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 30-5-2005

Hallo A.,

Bedankt voor het compliment. Ik hoop ook dat heel veel mensen de gegevens over aspartaam en smaakversterkers zullen lezen. De reacties die ik ontvang van mensen met klachten door aspartaam zijn soms hartverscheurend.

Ik vind het geweldig dat jullie tezamen met de apothekersbond succes zullen hebben met jullie actie tegen aspartaam. Het is jammer dat ik hier geen enkele medewerking van welke instantie dan ook heb. Gelukkig heb ik veel bezoekers op de website en al die mensen geven het dan weer door aan anderen. Zodoende worden er toch veel mensen bereikt.

Professor Geuns spant zich nog altijd in om de Europese vergunning rond te krijgen. Hij is er inmiddels van overtuigd dat hij wordt tegengewerkt. Hij heeft al talloze malen stevia dossiers gestuurd naar de Europese instanties en telkens een nieuwe wedervraag als antwoord ontvangen. Mensen in zijn omgeving vinden het bewonderenswaardig dat hij volhoudt en de strijd nog niet heeft opgegeven.

Volgens Janet de Jong wordt nog steeds druk uitgeoefend door de zoetstoffenindustrie. "Stevia vormt voor deze sector een wezenlijke bedreiging: stevia is natuurlijk, goedkoop en er kan geen patent op worden aangevraagd. Mogelijk dat er iets verandert na 2005, wanneer de patenten van vele zoetstoffen aflopen. Ik denk dat de zoetstoffenindustrie dan stevioside op de markt zal brengen. Dit is te extraheren uit stevia en hierop kunnen ze weer een patent aanvragen. Tot die tijd zal de sector alles in het werk stellen om te voorkomen dat stevia wordt goedgekeurd als zoetstof."

Ik zou graag van je willen weten op er al iets bereikt is met Stevia. Ik gebruik, omdat ik overgevoelig ben voor aspartaam al jaren de Stepa uit België. Ik heb zelfs al eens aangeboden om als distributeur in Nederland op te treden. Maar ik kreeg alleen de reactie dat ik zelf de kosten en het risico zou moeten dragen. Zonder verdere informatie.

Ik denk dat we wel tot een samenwerking kunnen komen. Laat nog maar van je horen wat je gedacht had.

Groetjes,

Ed

Van: J. R.
Verzonden op: 4-6-2005

Goedemorgen,

Nooit hoofdpijn en nu niet kunnen slapen van de hoofdpijn... en het enige dat anders dan anders is, zijn de medicijnen die ik nu twee dagen neem. Ongerust gaan surfen en op uw site gekomen. Fantastische site. Dank.

Ik geef graag het medicijn door voor de waarschuwingslijst, en zal mijn arts een link sturen. Wat ik miste is een hoopgevend bericht. Bijvoorbeeld wat je eventueel kunt doen om de gevolgen van jarenlang multivitamine light geven aan je jonge kind te verminderen...

U begrijpt misschien wel dat ik nu helemaal niet meer kan slapen.

Het medicijn is Regulan (metamucil) vezeldrank bij obstipatie

Met vriendelijke groeten,

J. R.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 5-6-2005

Hallo J.,

Ik kan me goed voorstellen dat je geschrokken ben. Het goede nieuws staat in het artikel www.aspartaam.nl/info/test.php Daarin staat de 60-dagen-geen- aspartaam-test die zicht moet geven op de problemen die zijn ontstaan door aspartaam.

Omdat je de regulan pas heel kort inneemt zullen de klachten dan ook wel weer snel verdwijnen.

Je zegt dat je jarenlang light vitamines geeft aan je jongste kind. Heb je gecontroleerd of deze vitamines inderdaad aspartaam bevatten? Want anders zou ik van je willen weten welke vitamines het zijn om ze ook op de lijst te vermelden. Misschien heb je al gekeken en staan ze er al op.

En dan denk je dat je goed bezig ben.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg

Van: R. E.
Verzonden op: 6-6-2005

ik heb al 3 jaar last van chronische vermoeidheid gekoppeld aan verzuurde spieren en enorme nekpijn. De batterij aan artsen die ik heb geconsulteerd stelden als rest-diagnose burnout, voor de rest was ik totaal gezond,aldus de parameters van alle onderzoeken.

Ik kauw een pakje kauwgom per dag en neem ca 1 liter cc light tot mij. Denkt u dat deze klachten door aspartaam gebruik kunnen zijn/worden veroorzaakt en wat raadt u mij aan.

met dank voor uw medewerking.

R.

Antwoord

Verzonden: maandag 6 juni 2005
Aan: R. E.

Onderwerp: Re: Stoppen met aspartaam

Hallo R.,

Je geeft eigenlijk zelf al het antwoord met wat je per dag aan aspartaam producten gebruikt.

Aspartaam is een stof die giftig is voor zenuw weefsel die zich voordoet als een additief en zich in al meer dan 9000 producten bevindt in 100 landen. Over de gehele wereld hebben ze dezelfde problemen. Er zit 50% phenylalanine in aspartaam dat als het niet is gebonden aan eiwit direct naar de hersenen gaat en de drempel voor epileptische insulten verlaagd, zoals Dr. Richard Wurtman getuigde voor het Amerikaanse Congres. Daar zorgt het dat de serotonine verlaagd wordt. Verminderde serotonine veroorzaakt manische depressie, stemmings wisselingen, slapeloosheid, zelfmoord neiging, psychische angst, paniek aanvallen enz. Tevens heeft het een interactie met antidepressiva.

Aspartaam veroorzaakt geheugenverlies, het vernietigt zelfs het centrale zenuwstelsel en bootst MS na. Phenylalanine in aspartaam verlaagd de hoeveelheid serotonine en vermindert de drempel voor epileptische insulten. De verminderde serotonine brengt stemmingsschommeling, depressies, angst enz. teweeg.

Het is een feit dat langdurig gebruik van asparaginezuur (dat gemakkelijk de bloed brein barrierre passeert), phenylalanine (idem) dat wordt afgebroken in diketopiperazine (DKP), een bekende veroorzaker van hersentumoren niet gezond nog veilig genoemd kan worden.

Voorstanders zeggen dat Phenylalanine een onschuldig en natuurlijk onderdeel vormt van ons dieet. Phenylalanine en asparaginezuur zijn aminozuren die normaal voorkomen in onze voeding die we eten: ze kunnen echter alleen dan als natuurlijk en ongevaarlijk beschouwd worden bij gelijktijdig gebruik met andere aminozuren. En dat is het geval bij het gebruik van eiwit, waar van phenylalanine één van de aminozuren is. Wanneer Phenylalanine apart wordt gebruikt komt het het centrale zenuwstelsel binnen in abnormaal hoge concentraties, waar ze als neurotransmitters werken en de zenuwcellen dusdanig stimuleren dat deze kunnen afsterven en het afsterven van de cellen veroorzaken.

veel zorgwekkender is de 10 procent aspartaam die als methanol (methylalcohol) in de bloedsomloop komt. Volgens richtlijnen die ook in Nederland gelden mag men niet meer dan 7,8 milligram per dag van deze gevaarlijke stof binnenkrijgen. Een liter met aspartaam gezoete frisdrank bevat ongeveer 56 milligram methylalcohol, of acht maal de limiet.

Degenen die het gebruik van de zoetstof ondersteunen zeggen dat de twee aminozuren phenylalanine en asparaginezuur die te samen 90% van aspartaam vormen, een onschuldig en natuurlijk onderdeel vormen van ons dieet. Phenylalanine en asparaginezuur zijn aminozuren die normaal voorkomen in de voeding die we eten: ze kunnen echter alleen dan als natuurlijk en ongevaarlijk beschouwd worden bij gelijktijdig gebruik met andere aminozuren. Ze komen het centrale zenuwstelsel binnen in abnormaal hoge concentraties, waar ze als neurotransmitters werken en de zenuwcellen dusdanig stimuleren dat deze kunnen afsterven en het afsterven van de cellen veroorzaken. De giftige effecten van deze aminozuren, wanneer ze apart van andere aminozuren worden gebruikt, (dus zonder ons normale eten er omheen), kunnen hoofdpijn, geestelijke verwarring, evenwichtsproblemen en mogelijk ook epileptische insulten veroorzaken.

Aspartaam is inderdaad een product dat epileptische insulten veroorzaakt. Het belangrijkste onderzoek waar de goedkeuring van aspartaam op steunde was een 52 weken durend onderzoek naar de giftigheid, waarbij 7 baby aapjes aspartaam kregen toegediend. Vijf kregen een grand mal epileptisch insult en een stierf. Dit onderzoek werd werkelijk gebruikt om aan te tonen dat aspartaam veilig was!

Ik raad je dus ten sterkste aan om met het gebruik van aspartaam te stoppen en gelijktijdig het gebruik van smaakversterkers omdat deze dezelfde soort problemen kunnen veroorzaken als aspartaam.

Lees om te stoppen eens de volgende artikelen op de website:

www.aspartaam.nl/info/test.php

Stoppen met aspartaam kan ontwenningsverschijnselen geven.

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

De problemen veroorzaakt door aspartaam, zoals je die noemt worden ook bijna door geen enkele test ontdekt, maar de 60-dagen-geen-aspartaam-test zou wel eens de oplossing kunnen zijn om uit te vinden dat aspartaam de oorzaak is van de klachten die je hebt.



Van: fam. G.
Verzonden op: 19-6-2005

Beste....,

Mijn compliment met uw/jouw/jullie website. Een fantastische bron van informatie. Ik ben orthomoleculair therapeut en kwam "toevallig" op jullie site.

Ik schrok, want dat wist ik niet, van het feit dat MSG zorgt voor een drievoudige productie door de pancreas van insuline.

Want insuline DWINGT de cellen om glucose op te nemen en BLOKKEERT de vetcellen. Dan daalt de bloedsuikerspiegel en we krijgen weer trek in eten en het liefst in zoetigheid, want alle glucose ging de cellen in en wat over was werd als VET opgeslagen. De bloedsuikerspiegel is weer laag en we gaan weer eten, terwijl onze voorraadkast vol zit. Maar daar kunnen we alleen maar bij, als we gaan bewegen. Omdat we daar een hekel aan hebben als we al (te) dik zijn besluiten we toch maar om weer te eten/snoepen.

Gevolg is dat die arme pancreas weer veel insuline moet maken en het uiteindelijke gevolg is, dat hij dat niet meer kan en dan hebben we SUIKERZIEKTE. Dus MSG (ook vetsin) is een grote boosdoener bij het ontwikkelen van Hypoglykemie en uiteindelijk van Diabetes Mellitis.

Ik wilde u deelgenoot maken van deze kennis, over hoe het werkt in ons lichaam. Zal collega's attenderen op uw site onder het motto :"zegt het voort".

Met vriendelijke groeten,

P. G.

Van: B.
Verzonden op: 19-6-2005

Beste meneer,

Ik drink al wel 6 jaar lang een liter of meer Cola Light per dag. Ik heb er nooit iets van gemerkt behalve maagzuur . Sinds kort ben ik misselijk en denk ik dat het van de aspartaam komt. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar informatie en op uw site gekomen. Denkt u dat ik foto's van mijn hersenen moet laten maken om eea uit te stellen? En is het mogelijk om het totaal uit je lichaam te krijgen zodat je er over 10 jaar geen enge ziektes meer van krijgt?

Met vr. gr.

C.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 19-6-2005

Hallo C.,

Wat ik je moet aanraden is om direct te stoppen met alle producten met aspartaam.

Ik raad je aan om de "gratis" 60-dagen-geen-aspartaam-test te doen zie het artikel

www.aspartaam.nl/info/test.php

Als die zestig dagen voorbij zijn zou ik het fijn vinden als je me op de hoogte hield van je ervaringen.

Ik denk niet dat het zo makkelijk zal zijn om op basis van de gegevens "maagzuur" en "misselijkheid" uw dokter zover te krijgen dat hij een hersenscan of foto's zal laten maken. Het is ook zo dat op dit moment bijna geen arts geneigd zal zijn om problemen die door aspartaam veroorzaakt worden serieus te nemen. Helaas.

Ik ben zelf in die tijd ook begonnen met aspartaam. Voor de lijn en omdat het zo gezond zou zijn in plaats van suiker. De reclames logen er niet om. Er werd geschreven dat dit het was wat moeder natuur bedoeld had enz. Gelukkig was ik een van de mensen die 'redelijk' snel problemen kreeg. Want sommige mensen krijgen pas heel lang nadat ze aspartaam zijn gaan gebruiken problemen en die zijn dan vaak veel ernstiger. In Amerika werd toen al actie gevoerd tegen aspartaam en toen ben ik daar ook in Nederland mee gestart. Met veel tegenwerking van de aspartaam industrie. Maar omdat ze zien dat nog steeds heel veel mensen niet geloven dat het door aspartaam kan komen en omdat er wat op de website staat overal bewijs van bestaat.

Je vraag over de eventuele beschadigingen is niet zomaar te beantwoorden. Na zo'n langdurig aspartaam gebruik kan er uiteraard schade ontstaan zijn, maar hoeveel daarvan na het stoppen spontaan zal verdwijnen kan ik niet zomaar zeggen. Ik hoop natuurlijk voor jou dat de eventuele schade beperkt zal zijn. Ik heb van mijn aspartaam avontuur oor suizen overgehouden en zwarte vlekken in mijn ogen als ik naar een lichte achtergrond kijk.

Waar ik je nog wel voor moet waarschuwen is dat je ook moet stoppen met het gebruik van smaakversterkers (MSG) E621. Want omdat je door het langdurig gebruik van aspartaam een meervoudige chemische overgevoeligheid zult hebben ontwikkeld kan je ook niet meer tegen smaakversterkers want die hebben ongeveer dezelfde werking als aspartaam.

Je zou ook nog de artikelen:"

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

kunnen bekijken of ze behulpzaam zijn bij het stoppen.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg



Van: H. K.
Verzonden op: 20-6-2005

Meneer of mevrouw,

u bent een dwaallicht, een scaremonger, een bangmaker. u lult maar een eind weg en pretendeert veel te weten. U vergiftigt anderen met valse kennis. (ik zit niet in de zoetstoffen business en heb ook anderszins geen belangen). Wat is uw doel?

Antwoord

To: H. K.
Sent: Monday, June 20, 2005

Subject: U vergiftigt anderen met valse kennis

Beste H.,

Dat zijn nogal wat beschuldigingen.

Eigenlijk is het net als met de TV, als je het met iets niet eens bent dan draai je de knop maar om.

Maar om beledigingen te gaan uiten zonder ook maar enig verstand van de materie te hebben dat is een ander punt.

Ik denk dat Dhr. H.M. D. (hoofdredacteur) van ...... het niet zo met uw werkwijze eens zal zijn.

U zou toch moeten weten dat er meer is dan datgene waarvan u denkt dat de waarheid is? En dan bestaat er ook voor goede verslaggeving het principe van hoor en wederhoor. Allemaal punten waar u niet aan voldoet.

Dus spreek me nu niet van goede nieuwsgaring.

Maar goed dat uw mening niet in de twintig dagbladen afgdrukt wordt die door de ... worden uitgegeven.

Gelukkig zijn er ook nog mensen met enig verstand van zaken die beter over deze materie kunnen oordelen dan dat u dat doet.

Wat vind ik u zielig.

Ik weet niet of u het weet, maar de tijd van de inquisitie is al een paar eeuwen voorbij.

Ik zal niet zover gaan dat ik deze mail naar de redactie zal sturen maar verschoon mij van verdere ongefundeerde kritiek.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg

Antwoord

Van: H. K.
Verzonden op: 20-6-2005

de vraag was: wat is uw doel? mensen bang maken? En op grond van wat?

Overigens is het niet ... maar ... Bovendien was voorgaand mailtje aan u alleen gericht, van mij als particulier.

Briefwisseling met R.

Verzonden: do 16-6-2005
Aan: H., R.

Onderwerp: Re: Ik wil een fout melden

Geachte heer H.,

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg

Antwoord van H. R.

Van: H., R.
Verzonden op: 16-6-2005

Prima, Iedereen is gebaat bij eerlijke en juiste voorlichting over voeding/voedsel en als we samen kunnen werken prima.

(even ter info, onze site www.food- info.net, is geheel onafhankelijk van welke industrie dan ook !)

R.

Antwoord

Verzonden: ma 20-6-2005
Aan: H., R.

Onderwerp: Re: Ik wil een fout melden

Hallo R.,

Gedurende de vier jaar dat de website nu bestaat heb ik heel veel lovende berichten gehad. Ik ben echter altijd blij met de melding van fouten omdat dat de leesbaarheid van de site vergroot.

Even uw mailtje over de vermelding van producten met MSG.

Op de website van www.food-info.net vond ik twee zinnen die deze vermelding een stuk minder geloofwaardig doen zijn. Namelijk:

"People who perceive themselves as monosodium glutamate- intolerant may react to another compound in the food, but not to monosodium glutamate."

en .....

"It can thus be concluded that the intake of glutamate is safe for the general population."

Hieruit blijkt dus duidelijk dat de genoemde site niets op heeft met klachten die veroorzaakt worden door MSG.

U zou eens het volgende artikel eens moeten lezen. Moet volgens mij een kleine moeite zijn. Als u het niet kunt vinden dan heb ik de tekst nog wel.

The Annals of Pharmacotherapy: Vol. 35, No. 6, pp. 702-706.
Relief of Fibromyalgia Symptoms Following Discontinuation of Dietary Excitotoxins
Jerry D Smith, Chris M Terpening, Siegfried OF Schmidt, and John G Gums

Ik ben daarom ook bang dat ik de andere gemelde "fouten" die letterlijk vertaald zijn uit de oorspronkelijke Engelse tekst helaas ook met een korreltje zout moet nemen.

Maar goed, ik ben geen biochemicus, die zou ook niet zo'n website onderhouden. Fouten die daarom in de oorspronkelijke tekst staan kan ik niet veranderen zonder de auteur geweld aan te doen.

*************************************************************

Waarom Methyl cellulose? Methyl werd in ongeveer 1956 ontwikkeld door het bedrijf Weyerhauser en dmv een betaald? artikel in Reader's Digest werd het afgeschilderd als voorbeeld van moderne wetenschap, dat grote wonderen zou verrichten ten gunste van de moderne mens.

Methyl is de normale naam voor bepaalde chemische groepen, die in duizenden lichaamseigen stoffen voorkomen. Je moet hier dan ook melden methyl cellulose, niet methyl.

Jammer genoeg heeft Aspartaam velen, met inbegrip van mijzelf, gevoelig gemaakt voor ALLE vormen van "methyl", zodat het nu uiterst gevaarlijk is en onnodig aan heel veel voedsel, geneesmiddelen en schoonheidsmiddelen enz. wordt toegevoegd.

Tegen methyl is onzin, dan kan je namelijk geen enkel product meer eten en ben je ook gevoelig tegen jezelf... Dus ook hier methyl cellulose noemen, want anders staat er chemische onzin....

Het gaat hier om de tekst van Dr. Jim Bowen zelf naast arts ook biochemicus, dus ik kan me niet voorstellen dat hij "chemische onzin" schrijft. De vermelding "Guar Gom" is een van de methoden om onder false vlag methyl cellulose toe te voegen hetgeen in Amerika dus blijkbaar wel voorkomt.

*************************************************************

Na ongeveer 50 jaar overdenking en betreurenswaardige ervaringen, keek ik op www.USPTO.gov. wat zich werkelijk in voedsel bevond waar dingen opstonden zoals "dieet, light, laag-calorisch, suikervrij, vetvrij, zonder toegevoegde suiker, natuurlijke smaak stoffen, sap, enkel sap, geheel natuurlijk, alleen vruchtensap" enz., om te ontdekken dat dingen zoals de Diketopiperazine (kankerverwekkende stof) uit NutraSweet al sinds 1975 in bovengenoemde producten aanwezig was!

Diketopiperazine heeft geen enkele relatie met methyl cellulose, dus deze zin past hier gewoon niet.

Het bovenstaande is een citaat uit een brief! Waarom mag Dr. Bowen dit niet schrijven? Hij geeft hier uiting aan zijn diepgewortelde afschuw van de genoemde stoffen.

*************************************************************

Ik kan ook over andere onderdelen, zoals methanol, nog heel veel feitelijke onjuistheden aangeven. Persoonlijk heb ik niets tegen aspartaam of MSG, maar men mag er ook kritiek op hebben, niets op tegen. Maar de kritiek moet dan wel juist zijn, en de berichtgeving op uw site is vaak chemisch/biochemisch niet correct. En dat maakt de site onbetrouwbaar en dat is nu net iets wat u niet wilt...

Afgezien van storende type/taal fouten denk ik dat een inhoudelijke onderzoek van de tekst gezien het van tevoren al ingenomen standpunt geen enkele zin heeft. Een tamelijk korte literatuurstudie van uw kant zou hier een heleboel opheldering kunnen geven.

Ik weet ook al jaren dat u aspartaam niet als giftige toevoeging ziet en dat alles wat hierover op websites staat onzin is.

In de eerste zin van onderstaand mailtje noemt u een eerlijke en juiste voorlichting van groot belang.

Dat is nou juist waar websites zoals die van mij aan voldoen.

Zolang universiteiten geen eerlijke en juiste voorlichting aan het publiek geven is er ook geen zinnige discussie mogelijk. Er zijn genoeg wetenschappelijke artikelen voorhanden die het tegendeel bewijzen van de door u genoemde eerlijke en juiste voorlichting. En waar geen rekening gehouden hoeft te worden met de mening van de overheid

. Lees ook het artikel: www.aspartaam.nl/artikelen/misleiding.php

Ook interessant zijn in deze de artikelen uit Nederland van Dr. Wolfers en Dr. Agnes Kant van de SP

Zie hiervoor: www.aspartaam.nl/artikelen/relatie.php

Hartelijk dank voor de moeite die u genomen heeft maar gezien de "fouten" die u aanhaalt lijkt mij een discussie verder geen zin te hebben.

Antwoord van H., R.

Van: H., R.
Verzonden op: 20-6-2005

Hallo,

Ik was niet op de hoogte van een pagina over 'mijn' opmerkingen...

Maar ook daar klopt, helaas , de eerste zin niet. Methanol is niet hetzelfde als formaline, dat is methanAl, chemisch een andere stof, die niet in elkaar omgezet kunnen worden. Methanal, formaldehyde is inderdaad vele malen giftiger dan methanol.

In het laatste stuk, over de plantencelwanden. Ze worden door de mens in het bovenste deel van het maagdarmkanaal niet verteerd, dat is juist. Maar wel voor 10-90% omgezet door de bacterien in de dikke darm. Pectine vrijwel volledig, cellulose minder, de anderen daar tussenin. Vooral bij pectine komt veel methanol vrij. Pectine bestaat uit een polymeer van galacturonzuur, waarvan een groot deel gemethyleerd (van nature). Die methylgroepen komen vrij als methanol, net als bij aspartaam (en vele andere stoffen). En dat nemen we op. En in hogere concentraties dan vanuit aspartaam.

Overigens maakt ons lichaam zelf ook methanol aan, zij het in kleine hoeveelheden.

Natuurlijk is methanol giftig, maar het lichaam kan er wel heel goed mee overweg, mits je geen idioot hoge hoeveelheden krijgt. En dat red je niet door normaal te eten al dan niet met aspartaam. Er zullen best mensen zijn die extreem veel aspartaam binnenkrijgen en er misschien last van krijgen, maar dan praat je over een verstoord voedingspatroon (net als dat je veel van iets anders eet, die mensen heb je nu eenmaal).

Diketopiperazine wordt gevormd bij de productie van aspartaam en niet in het lichaam uit aspartaam. Het is inderdaad de meest schadelijke component van aspartaam. Maar het speelt geen rol bij de omzetting van aspartaam in het lichaam, het is toxisch van zichzelf.

Uiteraard heeft de universiteit overheidssteun, dat hebben alle universiteiten, maar in voorlichting etc zijn we volledig onafhankelijk, zoals een universiteit dat ookhoort te zijn. Dat kan minder gezegd worden van bijvoorbeeld het Voedingscentrum, die het overheidsbeleid moeten uitdragen. Wij doen ook geen onderzoek naar/met aspartaam en hebben geen relatie met zoetstoffenfabrikanten.... De laatste zin in 'mijn' pagina raakt dus noch kant noch wal.

Kortom, u wil mij niet geloven... Nogmaals ik ben er niet op uit om te ontkennen dat er geen bijwerkingen bestaan, natuurlijk kan dat. Maar ik wil, net als u objectieve en eerlijke informatie. En daar passen sommige dingen wel in, sommige dingen niet. En als u mij niet gelooft, vraag gerust een door u vertrouwde chemicus over de basis dingen, zoals methanol vs formaldehyde, over wat 'methyl' nu is etc.

Als iets in de VS voorkomt (guar gom voorbeeld) dan zou het in ieder geval raadzaam zijn om in uw tekst te vermelden dat het hier gaat om een Amerikaans voorbeeld.

Over het citaat van de brief... ik ontken daar niets, alleen past het niet in het stuk en betoog van de tekst. Het gaat me dus niet om de (on)juistheid van het citaat, maar om de logica van het geheel.

Ik blijf bij mijn uitnodiging om eens te overleggen.

R.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 20-6-2005

Hallo,

Ik heb op "uw" pagina enige kleine aanpassingen gedaan.

Ik heb trouwens al eens eerder een inhoudelijke discussie gevoerd, met een "biochemicus" waar consequent niet op mijn op/aanmerkigen werd ingegaan, maar steeds maar weer nieuwe onderwerpen werden aangedragen. Ik heb mij daar toen behoorlijk aan vertild.

Ik geloof echt dat u van goede wil bent, maar zoals ik al aangaf ben ik geen biochemicus en kan dus niet op uw niveau discusieren. Maar ook u gaat inhoudelijk niet om mijn vorige mail in.

Methanol is niet hetzelfde als formaline, dat is methanAl, chemisch een andere stof, die niet in elkaar omgezet kunnen worden.

Deze zin klop niet. Methanol wordt door het lichaam omgezet in formaline en mierenzuur en uiteindelijk in koolzuur en water.

Lees voor meer informatie de methanol-faq op de website

www.aspartaam.nl/artikelen/methanol_faq.php

Gezien het aantal positieve emails en het aantal bezoekers per dag, gemiddeld zo'n 180 voldoet mijn website aan een behoefte en ben ik zeker genegen om foutjes te herstellen maar laat mij niet (meer) verleiden tot een inhoudelijke discussie.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 23-6-2005

Hallo R.,

Het intrigeert mij toch dat een wetenschapper (biochemicus) zich de "fouten" aantrekt op mijn website die volgens mij absoluut niet aan uw verwachtingen en standaard voldoet.

Eigenlijk probeer ik als een soort "roepende in de woestijn" mensen te waarschuwen (en ik voel mij gesteund door veel wetenschappers, artsen en specialisten in de gehele wereld) voor de wel degelijk aanwezige gevaren van geïsoleerde aminozuren in de twee additieven die op mijn website worden behandeld en o.a. de aanwezigheid van methylalcohol in aspartaam (dat omgezet wordt in formaline).

Zelf ben ik echter niet in staat om op wetenschappelijke gronden uw op/aanmerkingen te weerleggen en dat maakt een discussie dan ook weinig zinnig. Maar ik vind het toch sympathiek dat u de moeite genomen heeft om fouten te melden.

Wellicht vind u het interessant om een recent artikel over MSG te lezen, dat u op onderstaande link kunt vinden.

http://www.mercola.com/2002/jun/8/msg_vaccines.htm

Ik ben de website vier jaar geleden begonnen na eerst vijf jaar correspondentie te hebben gevoerd met diverse instanties uit bezorgdheid over de manier waarop met onze voeding wordt omgegaan. Deze bezorgdheid ontstond nadat wij zelf de gevolgen daarvan ondervonden en na veel onderzoek op internet besloten om anderen voor de gevaren te waarschuwen.

Ik heb veel onderzoeken van gerenommeerde wetenschappers en boeken over de onderwerpen in mijn bezit zodat de aanwezige "kennis" niet uit de lucht is komen vallen.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg



Einde Briefwisseling met R.



Van: M. D.
Verzonden op: 21-6-2005

Geachte heer/mevrouw,

onlangs heb ik op uw site gekeken, waar ik vele artikelen heb gelezen over aspartaam en MSG. Om bang van te worden. Nu vroeg ik me af of u ook een lijst heeft met producten waar geen aspartaam of MSG in zitten?

vriendelijke groet,

M D

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 21-6-2005

Hallo M.,

Helaas heb ik geen lijst van producten zonder aspartaam of MSG. Ik heb de keus gemaakt om een lijst met deze toevoegingen op de website te zetten.

Het is inderdaad om bang van te worden, en het is nog erger dat het vanuit de EU en onze regering en daardoor ook door artsen, specialisten en dietisten wordt ontkent. Dit maakt het voor mensen die door deze stoffen problemen hebben moeilijk om achter de oorzaak te komen.

Mocht je nog vragen hebben dan mail je me maar.

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg



Van: J.
Verzonden op: 25-6-2005

Beste webmaster,

ik zoek me suf naar het e-nummer/ de e-nummers voor aspartaam en soortgelijke troep. Ik dacht dat het E-491 was, maar ik twijfel omdat het op de website van wageningen als een velige stof wordt aangeduid!!!! Ik dacht dat ook E-492 schadelijk was, ook die staat als veilig.
Gaarne hulp!

Overigens:
Op de etiketten van pickwick Ice tea zag ik "kunstmatige zoetstoffen" zonder verdere verklaring, een andere keer bij lipton en andere merken aspartaam dus ze mogen het van mij houden. Het waren niet eens de light varianten.

Vriendelijke groet,

J.

Antwoord

Van: Aspartaam Website
Verzonden op: 27-6-2005

Hallo J.,

In dit artikel kun je meer informatie vinden over zoetstoffen en smaakversterkers

www.aspartaam.nl/info/e600-e900.php Smaakversterkers en Zoetstoffen

Lees ook het artikel van een medewerker van de Universiteit van Wageningen Dhr. Hartemink. www.aspartaam.nl/artikelen/hartemink.php Heel veel van dit soort instituren blijven verklaren dat smaakversterkers en kunstmatige zoetstoffen geen gevaar opleveren.

De meeste fabrikanten mengen een aantal zoetstoffen om zodoende de benaming "kunstmatige zoetstoffen" te kunnen gebruiken.

Geen enkele kunstmatige zoetstof is echter goed voor de gezondheid, maar de ene is slechter dan de andere. Aspartaam acesulfaem-K en Sucralose

www.aspartaam.nl/artikelen/sucralose.php

Met vriendelijke groet,

Ed Gunneweg






Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!