Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(12)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >

From: c.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, April 28, 2003
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hoi ed

Ik ben me rot geschrokken als dit allemaal waar is worden we wel heel erg voor de gek gehouden. Ik gebruik al jaren zoetjes en light producten voor de lijn en vooral na het stoppen met roken. Nu snap ik wel dat ik niet afval maar juist steeds meer aankom.

Ik heb alles weggegooid waar ook maar wat raars inzit ik heb alleen een vraag, ben bij onze reformwinkel geweest en meteen verteld van jouw site natuurlijk maar ik kan niet aan magnesium chloride komen ook niet via de apotheek die hebben het wel maar willen het niet verkopen hoe kan dit?

Wat moet ik nu eten, ik probeer al zo gezond mogelijk maar zie nu wel heel veel beperkingen. ik hoop gauw wat te horen en als je wilt hou ik je op de hoogte.

Veel groetjes en succes met de site

Antwoord

Hallo C.,

Ik kan me goed voorstellen dat je je rot geschrokken ben. Want het is nog al wat, als je denkt goed bezig te zijn geweest met de lijn dat dan blijkt dat je gezondheid er onder te lijden heeft. Veel mensen die stopten met aspartaam verloren toen juist weer wat gewicht.

Bedankt dat je in de reformwinkel de website hebt genoemd. Het probleem met de magnesium heb ik zelf ook gehad. De apotheek schijnt dat alleen maar op recept te mogen voorschrijven. Ik ben toen naar de dokter gegaan en heb er een recept voor gekregen. Maar ik weet natuurlijk niet of iedere arts dat doet.

Je vraagt: "Wat moet ik nu eten?" Ja dat wordt inderdaad moeilijker. Het is natuurlijk wel mogelijk, maar het wordt lastiger. Als je bedoelt hoe het moet met de lijn, dan is het misschien goed om via de dokter naar een diëtiste te gaan. Mijn vrouw en ik hebben de ervaring dat niet snoepen, geen suiker, veel groente, sla en fruit, weinig vet, dat het dan goed te doen is. Mocht je toch iets zoets willen dan bestaat de mogelijkheid van Stevia. Zie het artikel uit Gezondheidsnieuws www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php

Ik zou het fijn vinden als je me op de hoogte zou houden. En als je nog vragen hebt kun je me altijd mailen.From: S. P.,
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, April 28, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

Hallo,

Ik heb met verbazing de informatie op deze site gelezen. Ik ben eraan gekomen door een ingezonden brief in het tijdschrift Yes. De schrijfster waarschuwde de lezeressen voor deze stof. Al een paar jaar eet ik dagelijks véél kauwgom en andere mintjes, mét aspartaam. En al een paar jaar heb ik dagelijks last van hoofdpijn. Daarom ben ik afgelopen week naar een homeopaat gegaan, maar misschien komen mijn klachten wel door het gebruik van aspartaam, dit wist ik toen nog niet. Nu is mij fluor verboden, kauwgom en andere mintjes dus ook. Wat baalde ik daar van, zeg! Daarom ben ik hard op zoek gegaan naar kauwgom zonder fluor, zonder mint. Nu heb ik gevonden: Homeo Fresh, chewing-gum met xylitol. Hier zit geen fluor in, dus valt het goed te combineren met homeophatie, maar...ook bevat deze kauwgom GEEN aspartaam. Wel allerlei andere stoffen, maar die ken ik niet. Misschien is deze kauwgom wel dé oplossing voor kawgomkauwend Nederland met aspartaam klachten!

Groeten, S. P.

Antwoord

Hallo S.,

Ik moet zeggen dat ik heel blij was met het ingezonden stukje in de YES. Daardoor kwamen er nog meer bezoekers naar de website. Alleen door mensen bewust te maken van de gevaren van aspartaam is het mogelijk dit vergif uit onze voeding te schrappen. Ik moet zeggen dat mijn vrouw al jaren op zoek is naar kauwgom zonder aspartaam. Van het bestaan van Homeo Fresh wist ik wel af maar omdat het xylitol bevat dacht ik dat er dan ook wel aspartaam in zou zitten.

Het zou zeker een oplossing voor de kauwgomminnenden onder ons zijn dat is zeker. Dus ik zal eens kijken of ik een pakje te pakken kan krijgen.

Bedankt voor het (mini)onderzoek. Als het waar is dan heb je heel wat mensen ermee geholpen. Het kan zijn dat je hoofdpijn door fluor (trouwens ook vergif hoor) wordt veroorzaakt. Maar ik denk eerder dat aspartaam hier de boosdoener is.Bericht in het gastenboek

s. 29-04-03 21:33:46
s.l. v.@yahoo.com

heb net op de site gekeken en ben echt geschrokken zeg! Dat dat zomaar kan zo'n gif, dat geen enkele fabriekant/arts/overheid er iets aan doet! Zal zoveel mogelijk mensen dit doorsturen en hopen dat zij het ook serieus nemen!

Antwoord

Hallo S.,

Dat geen enkele fabrikant, arts en overheid er iets aan doen komt omdat het door de EU een goedgekeurd voedingsadditief is. Men heeft echter nooit echt goed de moeite genomen om zelf wetenschappelijk onderzoek naar de zoetstof te doen. Er zijn landen die aspartaam verboden hebben, maar dat zijn er niet veel. Wat goed is voor de VS is ook goed voor ons.

Ik vind het heel fijn dat je het aan zoveel mogelijk mensen gaat doorgeven, want hoe meer mensen het weten des te groter is de kans dat er minder mensen ziek van worden.From: s.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, April 29, 2003
Subject: hier ben ik weer

Ed,

HPA is een zeer milde vorm van PKU. Het komt in vergelijk met PKU zelden voor. Maar een "klant" heeft zich dus wel aan dezelfde regels als PKU te houden.

Natuurlijk is het goed als je het zinvol vindt een stukje relass bvan mij op het net te zetten, maar dan zou ik het nog wel wat beter willen redigeren. wat ik nu zo schrijf is voor de vuist weg en bij herlezing zie ik wel de onvolkomenheden.

Wat bedoel je precies met het Forum??? Ook ben ik bereid onze "geschiedenis" wat uitvoeriger te beschrijven zodat een ander er zijn voordeel mee kan doen en je weet maar nooit wat voor corifeeen de website lezen, misschien komt er eentje op gedachten, dat zou mooi zijn.

Is het een onbeleefde vraag als ik meen te veronderstellen dat jezelf aan PKU lijdt of komt je bevlogenheid uit andere motieven voor?. Ik hoor wel,

groeten T. S.

Antwoord

Hallo T.,

Ik zou het zeer op prijs stellen als je een stuk voor de website zou willen schrijven.

Het forum kun je aanklikken aan de linkerkant van de website of je kunt onderstaande link gebruiken. http://www.plusforum.nl/plus/forum/?ID=105 Ik heb het forum opgezet als een vraag en antwoord plaats voor slachtoffers van aspartaam en smaakversterkers. Er zijn veel lezers maar er wordt nog niet veel geplaatst (gepost).

Als antwoord op je vraag (onbeleefde vragen bestaan niet), Ik heb geen PKU, maar ik ben ontzettend overgevoelig voor aspartaam EN smaakversterkers en nog veel meer waar ik iedere keer weer achter kom. Wij (mijn vrouw, dochter en ik) hebben in de begin periode van aspartaam heel veel van de zoetstof gebruikt. We deden aan de lijn, wilden ook niet veel suiker gebruiken en de reclame verklaarde dat het een 100% natuurlijke zoetstof was, zoals moeder natuur het bedoeld had.

Ja, we hebben nog dagelijks last van de problemen die het heeft opgeleverd. Een klein voorbeeld: Als ik hoofdpijn heb kan ik wel paracetamol gebruiken van het Kruidvat, maar geen andere omdat de tabletten methylcellulose bevatten, waar ik ook overgevoelig voor ben geworden. Zo gaat het maar door en daar is mijn bevlogenheid uit ontstaan, om anderen te waarschuwen tegen de gevaren die ons bedreigen vanuit de voedingsindustrie.From: B.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Saturday, May 03, 2003
Subject: Ik heb een vraag over Aspartaam

Meneer Gunneweg,

Met ontzetting ben ik vanaf gisteravond Uw site(s) en aanverwante sites aan het lezen. Tot nu toe heb ik nooit verband gelegd tussen wat er met mij is gebeurd en aspartaam/MSG.

Ca. 4 jaar geleden (ik was toen 47 jaar) heb ik klachten gekregen die momenteel van dien aard zijn dat ik niet meer kan werken, de hele dag en nacht pijn heb, bijna niet meer kan lopen en ga zo maar door. Vastgesteld door Jan van Bremen Instituut te Amsterdam (reumacentrum) dat hier sprake is van fibromyalgie waar ik natuurlijk zoveel mogelijk over te weten probeer te komen.

Ik heb er lang over gedaan mijn situatie te accepteren, van een bruisend, fijn, druk leven met goede baan naar een gedwongen thuissituatie met meestal als enig verzetje 1x per dag naar de supermarkt als ik de beschikking heb over een auto, want lopend gaat dit niet. Ik voel me niet zielig, maar mis vreselijk mijn "oude" leven en probeer zoveel mogelijk vervanging te zoeken in bezigheden, voor zover toegelaten door mijn dagelijks gevoel van uitputting, korte spanningsboog, e.d. Voor alle duidelijkheid: ik ben niet ontevreden, omdat ik besef dat het nog veel erger zou kunnen en ben blij dat ik nog kan doen wat ik doe.

Als ik nu de informatie lees die via U tot mij komt, krijg ik kippenvel op mijn armen en gaat er zoveel door m'n hoofd. Ik zou direkt willen beginnen met aspartaam-loos eten, wat volgens mij geen probleem zou moeten zijn. Wat nu mijn vraag echter aan U is: ik begrijp uit alles dat de stof MSG ook een groot probleem kan zijn. Kunt U mij zeggen waar ik hier meer info over vind en wat ik hiermee zou moeten? Kan ik ook een dieet volgen zonder MSG? Mijn situatie is dusdanig slecht zoals U misschien al begreep, dat ik direkt bereid ben alles uit mijn eetpatroon te bannen wat die MSG betreft, al zou dat verstrekkende gevolgen hebben (macro-biotisch eten misschien?) en moet ik mij veel tot alles ontzeggen.

Het spijt mij dat het zo'n verhaal is geworden, maar ik ben nu al dankbaar dat ik Uw site heb gelezen, en hoop dat U mij verder kunt helpen met de gevraagde info.

Bij voorbaat mijn heel hartelijke dank voor de genomen moeite.

T. B.

Antwoord

Hallo T.,

Het is inderdaad verschrikkelijk om te lezen wat de voedingsindustrie ons allemaal aandoet door zo te rommelen met onze voeding.

Er staat op de website een artikel en ik weet niet of je ze al gelezen hebt over fibromyalgie. Ik zal je het adres nog even geven: www.aspartaam.nl/artikelen/fibrolyalgie.php

Er schijnt inderdaad (volgens het artikel) een verband te zijn tussen fibromyalgie en smaakversterkers. Wellicht zou het heel goed zijn om te proberen smaakversterkers uit je dieet te bannen. Hierbij is aspartaam ook te zien als smaakversterker. Het zou de moeite waard zijn om de klachten die je hebt voor een gedeelte zien te verminderen.

Er is ook een hoop informatie te vinden op de website: www.readthelabel.org.uk Deze website gaat zowel over aspartaam als over MSG maar is wel in het Engels.

Ik ben wel van plan om meer artikelen over MSG op de website te zetten maar de website slokt heel veel tijd op

Ik weet dat een dieet zonder MSG goed mogelijk is maar wel moeilijk. Ik kan zelf niet tegen MSG en moet dus wel zonder MSG eten. Het blijft constant etiketten lezen. Voedingsstoffen proberen en door proberen en fouten maken er achter komen waar je niet tegen kan. Het is een heel moeizaam proces, maar het is wel te doen. Het betekent dat je eigenlijk al je voedingsmiddelen zelf moet samenstellen, zonder de toevoeging van sausjes en kant en klare dingen. Ik hou zelf nog al van Jus bij mijn eten en dat vond ik zelf wel een probleem, maar ook dat is na wat proberen weer gelukt. Ik maak zelf ook al mijn kruiden zelf. Voor gehakt, kip en varkensvlees. Maar dat is in de loop van de tijd ontstaan. Kant en klare kruiden zijn bijna niet meer te koop zonder MSG.

Maar ik denk dat het de moeite wel waar zal zijn hoor.

Je bent niet direct genoodzaakt om macro-biotisch te gaan eten, want dat heeft ook niet altijd de gewenste gevolgen.

Het is helemaal niet erg hoor dat je "zo'n verhaal" hebt geschreven. Ik vind het fijn als mensen hun problemen aan mij voorleggen en ik ze zo goed mogelijk kan helpen.

Antwoord van T.

From: B.
To: Aspartaam
Sent: Monday, May 05, 2003
Subject: Re: Ik heb een vraag over Aspartaam

Goedemorgen Ed!

Hartelijk dank voor het uitgebreide antwoord op mijn vraag. Ik zal van alles goed notitie nemen. Er rest mij nog 1 vraag waarvan ik niet weet of die makkelijk te beantwoorden is.

Dat stofje MSG, wordt dat met deze naam aangeduid op verpakkingen e.d., of hoe ik anders weten wat het is en hoe ik dat kan traceren? Als ik dit weet, kan ik denk ik mijn voeding "goed" samenstellen en de MSG ook verbannen. Die MSG zegt mij niet zo veel. Misschien wordt er wel een deel van de naam genoemd op voedingsmiddelen (?) of zoiets... Als je mij helderheid kunt verschaffen, heel graag.

Dank voor alles.

t. b.

Antwoord

Goedemorgen T,

Smaakversterkers (MSG) of monosodiumglutaminaat kun je vinden op de website http://www.voedsel.net/e/e600-699.htm

Ik ga daar ook wel verder mee maar de tijd ontbreekt op dit moment. Alle smaakversterkers zoals je die vindt op de bovenstaande website zou je uit je dieet moeten schrappen. Het is een heel gedoe, altijd maar weer etiketten lezen en nog eens lezen en dan nog ga je regelmatig de fout in, is mijn ervaring. Maar dan weet je weer, "Oh daar kan ik dus ook niet tegen."

Ik bemerkte zelf dat ik wel tegen de pijnstiller (Paracetamol) van het Kruidvat kan, maar niet tegen 'exact' hetzelfde product van de Etos. Dat geloof je toch niet, totdat je naar de bijsluiter kijkt en "methylcellulose" zet staan. Je zult al die dingen proefondervindelijk moeten uitzoeken.

In het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/msg.php vind je nog een aantal stoffen die aan voeding worden toegevoegd om ons op een dwaalspoor te brengen, de zogenaamde verborgen smaakversterkers. Het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/aspglut.php is ook nog steeds actueel omdat het aspartaam en glutamaat met elkaar vergelijkt.From: f. de b.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, May 04, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

Beste heer Gunneweg,

Hierbij mijn verhaal.

Ik kreeg in februari 2003 hevige buikpijn. Uiteindelijk belandde ik half maart in het ziekenhuis ,waar ik klysma,s kreeg met 150cc lactulose en 150 cc water. dit 3 x p.dag vervolgens moest ik 4 liter Kleanprep drinken met de waarschuwing bevat aspartaam. Wordt omgezet in fenylalanine. Verder kreeg ik iedere dag 6 zakjes movicolon, bevat dus aspartaam. voor alle onderzoeken, 5 in totaal, heb ik in 5 weken tijd 5 x 4 liter Kleanprep moeten drinken.
Mijn darmen leeg en helemaal verkrampt.

Daarna gebeurden de vreemdste dingen. Niet alleen mijn darmen funktioneerden niet goed, maar ik kreeg al na de eerste 4 liter kleanprep allerlei waanideeen. Ik verkrampte, werd angstig en mijn hoofd leek wel een totale warwinkel. Tot overmaat van ramp gaf men mij allerlei benzodiazepinen. Nu bijna 6 weken na de eerste 4 liter Kleanprep ben ik af van de pillen, maar er komt dag en nacht een zoete weee geur uit mijn maag die ik al vele keren als zoetstof heb bestempeld. De artsen hebben me inmiddels voor gestoord verklaard. Nu weet ik niet hoeveel aspartaam er in Kleanprep zit. Een beker bevat 4 zakjes en is dus voor 4 liter. Dit maal 5 in ruim 4 1/week plus de lactulose van de klysma.s plus de zakjes Transipeg en Movicolon Ik denk zelf dat de zoete geur die uit mijn maag komt en ook mijn ogen zelfs irriteert te maken heeft met de naar ik nu denk gevaarlijke medicijnen. weet u een antwoord?

En hoe kom ik hier weer vanaf ? in het verleden heb ik wel eens zoetstof gebruikt i.p.v. suiker maar ik ben geen light freak of zo , neem nooit kauwgom , ,maar omdat ik zelf voortdurend dacht aan zoetstof kwam ik op deze site terecht. F.

Antwoord

Hallo F,

Wat een verschrikkingen heb je meegemaakt zeg. De lactulose is wel goed geweest data geeft geen bijwerkigen, maar de Kleanprep die, zoals je zegt, aspartaam bevat heeft mee nadelen dat voordelen zo te zien. En dan ook nog die movicolon die aspartaam bevat. Ze hebben je wel te pakken gehad daar in dat ziekenhuis. Aspartaam in je volkomen lege darmen wordt direct opgenomen in het lichaam. Vandaar al de klachten die je daarna hebt gekregen.

Kijk maar eens bij de lijst met bijwerkingen: www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

De stemmingsveranderingen zoals jij ze opnoemt staan op nr 3 van de meest genoemde klachten die door aspartaam worden veroorzaakt.

Het is juist zo erg dat artsen als ze het zelf niet meer weten iemand maar al gestoord bestempelen. Nou niets is minder waar hoor, om als grapje een bekende Nederlander te citeren: "Laat je niet gek maken".

De weeig zoete geur die uit je maag schijnt te komen kan misschien veroorzaakt worden door een licht maagslijmvlies ontsteking. Probeer eens voorzichtig om wat Norit te gebruiken. Niet lekker want het is actieve koolstof. Let wel op of er geen aspartaam in zit want fabrikanten staan nergens voor. Je moet wel bedenken dat Norit stopt. Je moet er niet te lang mee doorgaan, maar twee dagen zal geen probleem geven. Maar het is volkomen onschuldig. Maar misschien gaat die geur dan weg dan hoop ik tenminste voor jou. Gebruik in ieder geval vanaf nu nooit meer aspartaam. Drink veel water om je lichaam schoon te maken van de opgeslagen gifstoffen.

Mocht je nog vragen hebben dan stuur je maar een mail.

Antwoord van F.

From: f. de b.,
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, May 04, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

geachte heer gunneweg,

ik las nog een aantal brieven en kwam nog iets tegen waar ik eigenlijk van schrok.mijn darmklachten ontstonden nadat ik in januari ging lijnen en chromium ging gebruiken tegen de trek in zoetigheid. mijn obstipatieprobleem ging namelijk gepaard met heel veel lucht in de darmen. nooit gehad. kan het er iets mee te maken hebben ?

f.

Antwoord

Hallo F.,

Je schijft niet waar je van geschrokken bent in de brieven. Wat de chromium betreft kan het zijn dat je overgevoelig bent voor een van de bestanddelen. Vaak zit er in die middelen methylcellulose en het blijkt dat daar best wel veel mensen overgevoelig voor kunnen zijn. Ik kan geen van die middelen gebruiken.

Wat was eigenlijk de uitslag in het ziekenhuis na al de onderzoeken die je gehad hebt? Had je een colitus (darmontsteking)?

Want ik schreef in mijn vorige mail dat je Norit zou kunnen proberen, maar met die obstipatie klachten moet je daar natuurlijk wel voorzichtig mee zijn.

Ik zou die Chromium maar niet meer gebruiken. Daar heb je genoeg van mee gemaakt.From: p. g.
To: Aspartaam
Sent: Sunday, May 04, 2003
Subject: Re: Produkten met aspartaam

hallo ed,

goede zaak die aspartaamwebpagina!
ik heb ook al jaren klachten die lijken op fibromialgie. nu ik die verhalen over aspartaam lees, ga ik toch een link leggen met dat spul. ik weet het niet hoor.vraag: is er mischien een lijst met lightdranken die op een andere manier gezoet zijn? of zijn er alternatieve ideetjes van andren zoals bijv spawater met een paar drupjes citroensap plus wat vloeibare zoetstof-zonder-aspartaam? ik hoor of lees dat graag.alvast bedankt doeidoei en groetjes.

m.

Antwoord

Hallo M.,

Bedankt voor het compliment. Er staat een artikel op de website over fibromyalgie: www.aspartaam.nl/artikelen/fibrolyalgie.php

Helaas kan ik geen artikelen 'zonder' aspartaam op de website gaan zetten omdat dat op belangenverstrengeling gaat lijken.

Wij drinken zelf altijd half Spa/Barleduc met Jus-d'orange, maar dat idee van spa met citroensap en stevia is ook een goede tip.From: f. s.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, May 05, 2003
Subject: bedankt

beste ed,

bedankt voor de snelle reaktie. je vroeg om de uitslag. we weten het niet. u zult wel een spastische dikke darm hebben. vervolgens constateerde men dat ik nog steeds een opgeblazen bovenbuik had. dat had ik natuurlijk ook al gemerkt. na de maaltijden kwam de lucht in golven omhoog in mijn darmen . ik heb pas gisteren weer wat echt gegeten kip en witlof. maar in de avond kwam de lucht weer omhoog. het is of je darmen uit elkaar zullen knallen. ik heb dat nooit gehad en ik denk dat de darmen ook wel heel gevoelig geworden zullen zijn door het voortdurend laxeren.

ik ga wel morgen naar het laboratorium voor een lactosetolerantietest. , hoewel de internist denkt dat het niet kan dat je plotseling lactose intolerant wordt. Hij schreef een vezelrijk dieet voor. nu heb ik zelf inmiddels het idee dat juist koolhydraten veel lucht veroorzaken. maar dat gaat allemaal een beetje verder dan het verhaal aspartaam. maar wel bedankt voor deze site ik heb meteen mijn zwangere dochter heel bedekt gewaarschuwd. zij drinkt veel light produkten. had het gevraagd aan de verloskundige en die had het weggewuifd met het verhaal zolang er niets bewezen is, niets aan de hand. Zij heeft jaren Prozac geslikt, vanwege een onbegrepen depressie. Is daaar op eigen kracht mee gestopt., vanwege de zwangerschap.was veel te dik en dronk daarom altijd cola light en gebruikte zoetjes. snoepte ook veel nogmaals bedankt.

f.,

we gaan binnenkort naar het universitair ziekenhuis van Antwerpen, maar wat betreft de aspartaam verwacht ik niets , anders zouden de artsen niet zomaar dit toch dubieuze medicijn voorschrijven.

Antwoord

Hallo F.,

Het is toch wel vreemd dat na de vele onderzoeken die je hebt gehad men niet eens zeker weet wat je hebt, heel frustrerend. "U zult wel een spastische dikke darm hebben." Hoe komen ze op het idee?? Je zult voorlopig heel rustig aan moeten doen met eten, om de geplaagde darmen weer wat rust te geven. Een lactose intolerantie behoort inderdaad tot de mogelijkheden. Koolhydraten veroorzaken inderdaad veel lucht. Als ik bijvoorbeeld eens een keer wat snoep gebruik dan heb ik ook dat opgeblazen gevoel en veel lucht in de darmen. Maar dat is bij mij maar tijdelijk.

NU EVEN OVER JE DOCHTER

Wat ben ik geschrokken zeg!

Je moet haar niet in bedekte termen waarschuwen, maar laat haar dit maar lezen.

ZE   M O E T   D I R E C T   S T O P P E N  met alle aspartaam en als het kan zelf ook met MSG (smaakversterkers). Ik wil haar niet direct de stuipen op het lijf jagen, maar het is voor het ongeboren kind ongelooflijk slecht om deze stoffen binnen te krijgen.

Laat haar ook maar het artikel van Dr. James Bowen, Aspartaam vermoord kinderen, maar eens lezen.

www.aspartaam.nl/artikelen/genocide.php

Ook het artikel van Dr. Madelon Price over onvruchtbaarheid is belangrijk om de gevaren in te zien

www.aspartaam.nl/artikelen/onvruchtbaarheid.php

De verloskundige moet zich heel diep schamen dat ze vrouwen die zwanger zijn gewoon aspartaam laten gebruiken. (Ach die weet er ook nog niets van net zoals de meeste artsen) Het onderstaande artikel verklaart waarom er geen veilige dosis bestaat van het vergif aspartaam.

www.aspartaam.nl/artikelen/veiligedosis.php

Mocht je dochter er nog vragen over hebben dan mail je die maar zodat ik haar antwoord kan geven.From: J. A.
To: info@gunneweg.nl

Sent: Wednesday, May 07, 2003

Subject: aspartaam

Vanaf begin 2000 heb/had ik last van boezemfibrilatie en boezemflutter. Na diverse medicijnen (met averechts effect), een electroschock (met tijdelijk effect) en ziekenhuisopname wilde de zaak maar niet weer op regel komen. Eind 2002 werd ik op de rol gezet voor ablatie (behandeling via de liesslagaders middels hoogfrequente behandeling) Zelfonderzoek deed mij vermoeden dat een en ander wel eens in verband kon staan met bepaalde stoffen of een combinatie van bepaalde stoffen die door mij genuttigd werden.

Sinds januari probeer ik zoveel mogelijk de volgende stoffen te vermijden: Aspartaam E621 Tannine (komt voor in rode wijn en thee) Cafeïne. Vanaf dat moment ging het merkbaar beter en na een aantal dagen merkte ik geen onregelmatigheden meer. Tot op dit moment zijn de fibrilatie en flutter niet meer opgetreden. Ik weet niet welke stoffen of combinaties verantwoordelijk zijn geweest maar ik ben er zelf erg content mee. Ik wilde u dat gewoon even laten weten.

Overigens alle lof voor uw streven.

Met vriendelijke groet.
J. A. (59 jaar)

Antwoord

Hallo J.,

Wat geweldig dat je door zelf uit te zoeken door welke stoffen het boezemfibrileren eventueel zou kunnen ontstaan.

Onregelmatige werking van het hart staat bij het gebruik van aspartaam op de 15e plaats op de lijst met bijwerkingen,

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Hoewel de andere stoffen die je opnoemt ook zeker er aan mee kunnen werken om minder/geen problemen meer te krijgen. Het is natuurlijk ook niet prettig om zo'n hoogfrequent behandeling door te maken. De gevolgen daarvan zijn ook nog niet helemaal duidelijk geloof ik. Natriumglutaminaat is ook vaak verantwoordelijk voor heel veel bijwerkingen. Over deze stof zullen in de toekomst meer artikelen op de website verschijnen, omdat de werking op de hersenen veel gelijkenis vertoont met die van aspartaam.

Jammer van dat rode wijntje, is ook wel weer gezond voor de bloedvaatjes. Er is in natuurvoedingswinkel een goede vervanging voor cafeine te koop namelijk Bambu.

Het is trouwens tamelijk moeilijk om MSG uit je voeding te weren omdat het in bijna alle kant en klare voedingsmiddelen zit, in zoutjes en soms bevind het zich in verborgen vorm in de voeding. Zie het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/msg.php

Bedankt voor het compliment en fijn dat je het geschreven hebt.Beste,

Bent u op de hoogte dat het Wetenschappelijk Comité voor de Menselijke Voeding (SCF) van de Europese Commissie onlangs tot de slotsom gekomen is dat aspartaam ongevaarlijk is?

Hierbijgevoegd de samenvatting.

Met vriendelijke groeten,

Catherine Elseneer

Antwoord

Hallo Catherine,

Helaas ben ik er van op de hoogte dat de SCF binnen twee maanden de duizenden pagina's wetenschappelijk onderzoek heeft weten te "bestuderen".

Het heeft waarschijnlijk geen zin om een leverancier van de zoetstof aspartaam (www.merisant.com) te overtuigen van het gevaar van de zoetstof.

Toch stuur ik u als bijlage een artikel van Mark Gold, wetenschapper van het eerste uur die de uitslag van het "Wetenschappelijk Comité" van het nodige commentaar voorziet.

Beter dan Mark dat in zijn rapport tot uitdrukking brengt kan ik de zeer onwetenschappelijke maar ook onmenselijke uitslag niet toelichten.

Ik hoop echt dat u nooit de steun en hulp van de artikelen op de website nodig zult hebben. Maar ga gerust verder met het gebruik van aspartaam.

Ik hoef u gelukkig niet te overtuigen.

Antwoord 2

Hallo Catherine,

Graag breng ik u nog op de hoogte van een open brief die Betty Martini de oprichtster van de wereldwijde actiegroep tegen aspartaam stuurde naar de zoetstoffabrikant Ajinomoto.

Met vriendelijke groet,From: T. B.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, May 09, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

Hallo,

Deze site bevestigd mijn vermoedens over het gebruik van zoetstoffen en dan met name aspertaam. ik zelf had ontzettende last van allergie en moodswings.

Ik besloot de 60 dagen vrije zoetstoffen test te doen. Na een week voelde ik mij al echter veel beter. De allergie plekjes worden steeds minder. Echt fantastisch! Terwijl de huis en huidarts niks konden vinden. Ik zelf at elke dag ongeveer een liter optimel yoghurt. Na een tijdje had ik zelf het idee dat het aan de yoghurt lag, omdat het inderdaad verslavend werkte. Ik moest en zou die yoghurt iedere dag!

Gelukkig heb ik deze site gevonden! Ik ben het er helemaal mee eens dat aspertaam weg moet uit alle voedselprodcten, want die stof is levensgevaarlijk. Vooral na het lezen van al deze ingezonden verhalen!

groetjes
S.

Antwoord

Hallo S.,

Wat een toepasselijke naam nadat je gelukkig had ontdekt dat de problemen die je had gekregen minder werden door de zoetstof aspartaam uit je dieet te schrappen. Misschien was het wel moeilijk om de yoghurt te laten staan, juist omdat het zo versalvend werkt. Je kunt altijd nog eens proberen om de zoetstof Stevia in yoghurt te gebruiken. Er staat een artikel over op de website.From: I. C.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, May 11, 2003
Subject: mijn vraag over aspartaam

Geachte heer, mevrouw,

Ik zou graag de volgende vraag willen stellen:

Is er een zoetstof/suikervervanger die niet schadelijk is? Ik heb nl. diabetes en ben daardoor toch wel wat "afhankelijk"van een suikervervanger...

Ik zie uw antwoord graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,
I. C.

Antwoord

Hallo I,

Er bestaat inderdaad een veilige zoetstof Stevia, die juist voor diabetes patienten een hele goede werking heeft op het bloedsuiker gehalte en de verbetering van de algehele gezondheid.

Op de website staat er een artikel over: www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php

Hier staat ook het adres waar het te bestellen is. Ik gebruik het al jaren, het is even wennen maar het is volkomen veilig.Goedenavond

Ik ben toevallig op uw site terecht gekomen en heb zo het een en ander over aspartaam gelezen.

Enige tijd geleden stond er ook een artikeltje over in de krant, dat het slecht was.

Wat ik mis op uw site, en ook heel graag zou willen weten,welke zoetstoffen en welke producten je wel zonder al dat risico kunt gebruiken.

Ik ben diabetespatient en moet daarom heel matig zijn met koolhydraten en ook met suiker.

Ik gebruik daarom ook al jaren producten met aspartaam erin en zoetjes in koffie en thee.

Na het lezen van het krantenartikel, en na het herkennen bij mezelf van verschillende daarin beschreven klachten ben ik drastisch geminderd. Echter, koffie en thee zonder zoetstof kan ik niet aan wennen. Daarom doe ik nu maar 1 zoetje erin in plaats van 3 (!)

Light frisdranken drink ik ook zelden meer. Maar dan kan je als diabetespatient eigenlijk alleen water drinken en als je bloedsuikerspiegel toevallig laag is, een glaasje vruchtensap.

Kunt u me dus vertellen wat voor zoetjes ik wel kan gebruiken en eventueel welke frisdranken?

Ik hoop dat u me hier op antwoord wil geven.

Met vriendelijke groet,

R. H.

Antwoord

Hallo R.,

Ik zou heel graag een antwoord geven op uw vragen. Over een zoetstof kan ik kort zijn. Op de website staat een artikel over Stevia. Het is een veilige zoetstof en in het artikel staat ook een adres waar het verkrijgbaar is. www.aspartaam.nl/artikelen/stevia.php Sommige mensen vinden het even wennen, maar zelf gebruik ik het al weer jaren.

De drogisterijketen Het Kruidvat verkoopt ook zoetjes zonder aspartaam.

Frisdranken is echter een geheel ander geval. Doordat er zo ontzettend veel gelobbied wordt voor de zoetstof aspartaam gaan steeds meer frisdrankfabrikanten over tot het gebruik van aspartaam. www.aspartaam.nl/artikelen/nsda.php beschrijft de bezwaren van de Amerikaanse frisdrankfabrikanten. Maar in Nederland trekt men zich geen lor aan van deze terechte kritiek.

Het is daarom zo triest dat juist een hele grote groep uit onze bevolking 440.000 patiënten, en waarschijnlijk nog eens dat aantal dat nog niet weet dat het diabetes heeft is aan gewezen op deze gifstof in onze frisdranken.

Juist door het gebruik van die frisdranken is het bloedsuiker niet goed onder controle te houden.

Het is misschien wel mogelijk om spa met wat citroensap te mensen en daar wat druppels Stevia bij te doen. Anders zou ik het ook niet weten. Water is in ieder geval een stuk gezonder dan aspartaam houdende frisdranken.From: j.van M@wanadoo.nl
To: info@gunneweg.nl
Sent: Thursday, May 22, 2003
Subject: lever

Mijn man blijkt bij bloedonderzoek zeer ernstig verstoorde leverfuncties te hebben, de dokter vroeg of hij veel alcohol drinkt, dat is niet het geval. Het enige waar hij zelf opkomt is het feit dat hij heel veel aspartaam gebruikt, dagelijks , al vele jaren! Hij wil graag weten of er een verband kan zijn en of hier informatie over beschikbaar is.

Met dank,

Mevr Van M.

Antwoord

Geachte mevrouw van M.,

Helaas veroorzaakt het veelvuldig gebruik van aspartaam dezelfde klachten als van iemand die veelvuldig alcohol gebruikt. Dit wordt door specialisten wel Steatohepatitis genoemd.

Uw man moet echt stoppen met het gebruik van aspartaam en na verloop van tijd de leverfuncties nog eens laten testen. Het beste is om de 60 dagen-geen-aspartaam-test te doen, zie www.aspartaam.nl/info/test.php

In de tussentijd moet hij veel water drinken (geen prik) om de gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Ik raad de mensen ook wel eens aan om een homeopatisch middel aan te schaffen bij de apotheek om de leverfunctie te ondersteunen. Mocht uw man problemen ondervinden met het stoppen, aspartaam is tenslotte verslavend, dan staan over dit onderwerp nog een paar artikelen op de website.

U kunt ook het artikel over deze steatohepatitis op de website lezen, wat echter vooral over kinderen gaat. www.aspartaam.nl/artikelen/lever.php

Maar we horen steeds meer dat deze klacht ook bij ouderen voorkomt. Heel triest is dan vaak dat de arts niet geloofd dat er geen of nauwelijks alcohol wordt gebruikt. Want ze kennen dit verschijnsel door het gebruik van aspartaam niet.

Ik hoop dat uw man niet nog meer klachten heeft door het gebruik van aspartaam.

Misschien wilt u me nog eens laten weten hoe het verder is gegaan. Ik wens uw man veel succes.pijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!