Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(7)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >

From: F. T.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Friday, January 03, 2003 9:55 PM
Subject: Mijn vraag over Glutamaat

Ik hoop niet dat U het erg vindt dat ik de vrijheid genomen U een fax te sturen. Ik denk dat U een van de weinigen bent die mij ver­der kunt helpen. Ik ben als ME-patient noodgewongen op zoek naar de stukjes van de puzzel. Elk stukje is meegenomen!!

De situatie is (in het kort) als volgt: Ik ben ME-patiënt. Na zes jaar ben ik er, o.m. via een Prof., achter gekomen dat een mycoplasma-infektie een zeer voorname rol speelt in mijn ziekte. Ik heb deze intracellulaire organismen zelf onder de mikroskoop kunnen zien. Daarom slik ik al 4 maanden antibiotika. Daardoor zijn gelukkig inmiddels veel ME-symptomen verdwenen/verminderd. Ik heb er echter veel pijn voor in de plaats gekregen (o.a. nek, onderrug) en de mist in mijn hersenen neemt toe.

De hypothese van Don Scott (expert op het gebied van mycoplasma’s) is dat bij de celdood glutamaat vrijkomt (als afvalstof van de cel). Glutamaat kan samen met de ammoniak-ion, uit het ureum, tot cyanaat leiden. Glutamaat (en cyanaat) slaan neer op plaatsen waar de bloeddruk laag is.

Mijn vragen aan U (en ik hoop oprecht dat U mij wilt helpen aan, enkele, antwoorden):

M.b.t. glutamaat:
1 Is het waar dat glutamaat vrijkomt bij de celdood?
2 Is het waar dat glutamaat schade aanricht aan het lichaam?
Ik heb bijvoorbeeld enorme problemen met mijn ogen (scherpstellen, lezen), brandende pijn mijn onderrug, nek en schouders en vreemde hersenmist.
Een literatuurverwijzing (naar "eenvoudige" literatuur is ook goed).
3 Hoe kan ik overtollig glutamaat laten verdwijnen?

Ik wil U bij voorbaat alvast bedanken voor Uw moeite.
Met vriendelijke groeten,
F. T.
f.t@hetnet.nl

Antwoord

Hallo F.,

Ik vind het zeker niet erg dat je mij vragen stelt over glutamaat. Voor zover mogelijk zal ik proberen op de vragen in te gaan.

Eerst even een vraag: is het misschien mogelijk dat de atibiotica die je slikt aspartaam bevatten?

Vraag 1. Het is volgens Dr. Russel Blaylock inderdaad zo dat er bij bepaalde neurologische ziekten waarbij cellen afsterven er altijd een grote hoeveelheid glutaminaat in het bloed aanwezig zijn. Dat zou dus overeenkomen met de hypothese van Don Scott.

Helaas ben ik niet op de hoogte van de chemische werking van glutaminaat en amoniak-ionen, daar kan ik je niet mee helpen.

Vraag 2. Het is meer dan waar dat glutaminaat MSG heel veel schade aanricht in het lichaam. Er is pas een Japans onderzoek geweest bij de Hirosaki Universiteit dat het eerste onderzoek is dat wijst op de beschadiging van de retina door het gebruik van voedsel met MSG.

Verder kan MSG heel veel neurologische problemen veroorzaken, zoals het afsterven van cellen, de ziekte van Parkinson, ALS, de ziekte van Alzheimer.

Het verschijnsel 'vreemde hersen-mist' waar je over praat ken ik wel bij gebruik van de zoetstof aspartaam, vandaar dat ik je dat in het begin vroeg.

Door de grote hoeveelheid MSG in het bloed kunnen ook cellen van het ruggemerg worden beschadigd, waardoor dan weer de brandende rugpijn verklaart zou kunnen worden.

Dr. Russel Blaylock zegt in zijn boek: Exitotoxins, the taste that kills, dat het gebruik van magnesiumcitraat de werking van MSG enigszins kan verminderen, maar niet voor alle cel receptoren.

Ik zelf gebruik dagelijks een portie Magnesium om de bijwerkingen die ikzelf ondervind van MSG te voorkomen.

Ik hoop oprecht dat ik enigszins je vragen heb kunnen beantwoorden.
From: D. L.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Saturday, January 04, 2003 5:17 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo,

Ik werd via een medeforum lid van het forum reikicentrum.nl opmerkzaam gemaakt op aspartaam en uw site.

Mijn vraag aan u is: Ik gebruik sinds 1998 zoetjes van ES (Euroshopper, te koop bij Albert Heijn). De samenstelling is: natriumcyclamaat, natriumwaterstofcarbonaat, zuurteregelaar, zoetstof natriumscharine, lactose, wijnzuur. Maar Aspartaam staat hier niet bij genoemd. Ik ben niet zo'n scheikundig typje dat ik weet of iets een andere benaming is voor aspartaam.
Kunt u mij vertellen of aspartaam in deze zoetjes zit?

Tevens drink ik sinds een jaar of 3 oploskoffie van Parco, type wiener melange. Deze is ook gezoet. Men zegt dat er inzit: suiker, magere melkpoeder, plantaardig vet gehard, glucosestroop, oploskoffie, roompoeder, magere cacaopoeder, aroma, stabilisator E339, zout...
Ook hier het zelfde euvel als met de zoetjes....

Waarom wil ik dit weten?
Ik las op uw site dat aspartaam o.a. de aanmaak van de lichaamseigenstof serotonine verminderd. Nu slik ik sinds mei 2002 fluoxetine EB 20mg. (in de volksmond Prozac).
De werking van dit middel is dat het juis serotonine aanmaakt zodat het depressies tegen gaat.

Ik heb het gevoel dat als ik bovengenoemde middelen gebruik en in de zoetjes zit aspartaam ik in een kringetje aan het rondslikken ben.... Ik ben nl. sinds ik fluoxetine slik enorm aangekomen.

Ik hoop dat u mijn antwoord kunt geven.

Met vriendelijke groet,
D. L.

Antwoord

Hallo D.,

Als ik zo de ingrediënten lees die in de zoetstof van AH zit dan bestaat deze hoofdzakelijk uit sacharine. Waar je nog wel even op moet letten is of er toevallig niet opstaat E951. Dat is nl ook aspartaam en dat weten veel mensen niet. Fabrikanten gebruiken dat daarom vaak zodat je niet direct weet dat er aspartaam in zit.

Wat ik bij de oploskoffie in de ingrediënten zie is "glucosestroop". Dat is een verdacht artikel omdat deze "glucosestroop" vaak een verborgen bron is van aspartaam. Ik ben er zelf overgevoelig voor en gebruik dan ook niets meer waar glucosestroop inzit.

Het is zeker mogelijk dat je van fluoxetine aankomt in gewicht. Dit is bij een aantal patiënten voorgekomen.

Het is heel goed dat je oplet wat voor zoetstof je gebruikt want aspartaam en prozac gaan inderdaad niet goed samen.
From: G. C.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, January 13, 2003 8:25 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Beste,

Mijn naam is Clement Gilbert en werk sinds 27 jaar in een laboratorium. De laatste maanden heb ik een beetje gezondheidsproblemen. Na mijn dagtaak ben ik abnormaal vermoeid (vooral een zware vermoeidheid in de benen) en ben daarom ook bij mijn huisarts geweest. Mijn bloedonderzoek was volkomen normaal maar uit een EMG onderzoek bleek dat ik een ontsteking had van de bloedvaten rond de spieren in mijn benen en deze aandoening kun je maar krijgen door drie zaken: chloorvergiftiging, suikerziekte en alcohol. Chloorvergiftiging is uitgesloten, het suikersgehalte in mijn bloed is normaal en dat al sinds jaren en alcohol gebruik ik al sinds 10 jaar niet meer.

In het labo werk ik wel regelmatig met methanol die opgewarmd wordt en waarvan de dampen niet afgezogen worden en daarom ben ik op het internet gaan zoeken om meer informatie te vinden over methanol en zo ben ik op jullie site gekomen.

Mijn vraag is nu: welke invloed kan het regelmatig inademen van methanol hebben op het menselijk lichaam en heb je hierover documentatie of waar kan ik dat vinden (liefst in het nederlands).

Mijn dank bij voorbaat,
Vriendelijke groeten
C. G.

Antwoord

Hallo C.,

Ja, met wat ik zo lees ben je jezelf ontzettend aan het vergiftigen. Verwarmde methanoldampen inademen is wel het allerslechtste wat je kan doen. Dat het lab waar je bij werkt geen veiligheidsmiddelen toepast vind ik op zichzelf al misdadig. Dit is eindeloos veel erger dan het gebruik van aspartaam, waar mijn website over gaat. Ik heb op de website een FAQ staan over methanol www.aspartaam.nl/artikelen/methanol_faq.php daar staan al heel wat belangrijke dingen in.

Je zou eigenlijk direct moeten ophouden met het werk dat je doet wil je je gezondheid nog niet meer schaden.

Op www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php staan een aantal ziekteverschijnselen die kunnen ontstaan door het gebruik van aspartaam (methanol).

Het onderzoek door de universiteit van Barcelona kan je nog meer informatie verschaffen. www.aspartaam.nl/artikelen%20(eng)/barcelona.php Dit onderzoek is helaas wel in het Engels.

Kijk eens op de website van MEDLINEplus health information http://www.medlineplus.gov en zoek onder het kopje Methyl alcohol en zie dan welke invloed methylalcohol heeft op het menselijk lichaam.

Dit zware vergif krijgen we binnen zodra we aspartaam gebruiken.

Jij krijgt het echter naar binnen door de werkzaamheden die je doet.

We vertonen dan op den duur dezelfde verschijnselen als bij een overdosis. Alleen worden de verschijnselen dan niet meer als zodanig door artsen herkent.

Ik hoop dat ik je met bovenstaande artikelen een beetje op weg heb geholpen.
From: "D. P."
To: info@gunneweg.nl>
Sent: Monday, January 13, 2003 10:23 AM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo,

Bij toeval heb ik de pagina over aspartaam ontdekt. Zelf drink ik al enkele jaren 1 liter light ( cola en 7-up) per dag. Al geruime tijd heb ik last van hoofdpijn. De laatse tijd heb ik ook last van een stijve nek en duizeligheid. Deze duizeligheid zit in de ogen, wanneer ik mijn hoofd beweeg ben ik duizelig ( zeer eng gevoel). Mijn ogen voelen ook branderig aan.

Hebben deze klachten te maken met aspartaam.

Graag zou ik een antwoord willen hebben.
Bedankt.

Antwoord

Hallo D.,

Je zult direct moeten stoppen met het gebruik van producten met aspartaam. Ze schade je gezondheid en dat heb je kunnen merken aan de verschijnselen die het bij je veroorzaakt heeft.

Hoofdpijn en duizeligheid staan nummer 1 en 2 op de lijst met ziekteverschijnselen die veroorzaakt worden door het gebruikt van aspartaam. Kijk maar eens op:

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Er staat ook een artikel over hoofdpijn op de website: www.aspartaam.nl/artikelen/hoofdpijn.php

Het beste is dat je de 60-dagen-geen-aspartaam-test doet.

www.aspartaam.nl/info/test.php

Laat nog eens wat van je horen hoe het met je gaat, en als je nog vragen hebt dan kun je me altijd mailen.
From: "D. P."
To: info@gunneweg.nl>
Sent: Wednesday, January 15, 2003 12:58 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo,

Bedankt voor de snelle reactie van mijn vorige vraag.

Ik heb nog een vraagje,

Ik ben nu een aantal dagen gestopt met aspartaam. Gisteren voelde ik mij heel erg fit en was mijn duizigheid weg. Vandaag heb ik weer erg veel last van hoofdpijn en duizigheid.

Is dit een normale reactie van het lichaam.
En hoe lang kan dit duren??
Hoelang duurt het totdat de aspartaam volledig uit het lichaam is??

Ik hoop op een reactie,bedankt.
Groetjes
D.

Antwoord

Hallo D.

Als je de twee artikelen leest op de website

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.txt en

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

dan zul je zien dat het gif aspartaam dat in het vetweefsel en je organen opgenomen is niet zo maar weer in een paar dagen verdwenen is.

Daar zul je toch zeker wel 2 maanden voor moeten uittrekken.

Het is in ieder geval al een vooruitgang dat je je fit voelde en niet meer duizelig was. Maar dan gaat je lichaam (je lever) het vergif opruimen en dat komt dan in de bloedbaan terecht waardoor je opnieuw klachten kunt krijgen. Heel vervelend natuurlijk maar het is een heel normaal verschijnsel.

Het kan ook zijn dat je de dag dat je je weer zo beroerd voelde toch iets gebruikt hebt waar een stof in zat waar je niet tegen kan. Dat zou je eigenlijk nog even na moeten gaan.
From: "C. S."
To: info@gunneweg.nl>
Sent: Thursday, January 16, 2003 11:28 AM
Subject: aspartaam, l-phenylalanine en multivitamines

Geachte heer,

Sinds ik weet dat ik zwanger ben (nu 7 weken) gebruik ik geen aspartaam meer. Ik mijd zelfs de kleinste hoeveelheden, en check de ingredientenlijst van ieder product dat ik koop. Nu zag ik echter toevallig vandaag op de website (http://www.solgar.com/cgi-bin/online_reference_new/online_ref.pl?function=Product&id=96818306115936>)van de multivitamines die ik slik:

CAUTION: PHENYLKETONURICS (PKU): This product contains L-Phenylalanine.

Dit phenylketonurics zit in wat in het engels Soy Protein Isolate/Amino Acid Blend genoemd wordt. In het Nederlands staat dit op mijn verpakking als "proteinebasis (soja)", en op de verpakking staat niets vermeld over phenylalanine.

Mijn vraag aan u is: is dit nu schadelijk?

Ik zou erg dankbaar zijn voor een reactie.

Met vriendelijke groeten,
C. S.

Antwoord

Hallo C.,

Je moet direct stoppen met het gebruik van die multivitamines, want zodra er de waarschuwing op staat zoals je die in je mail vermeldt dan bevatten deze vitamines Phenylalanine. Of er nu staat Phenylalanine of L- Phenylalanine het is allebei de vrije vorm van het essentiele aminizuur. Normaal komt dat in de natuurlijke voeding niet voor. Het komt voor in eiwit maar dan zitten er minimaal nog zo'n 20 andere aminozuren bij. De waarschuwing: CAUTION: PHENYLKETONURICS (PKU): This product contains L- Phenylalanine. zegt genoeg. Het is voor mensen met PKU, om maar gewoon te zeggen, zwaar vergif. Nou dat is het voor mensen zonder PKU ook alleen zijn de verschijnselen daar niet zo direct zichtbaar.

Je zult dus zoals je zelf al aangeeft goed moeten opletten op alles wat met aspartaam te maken heeft, dus ook E951 en de waarschuwing voor PKU.

Waar je ook de komende zeven maanden ook erg voorzichtig mee zou moeten zijn is met alle soorten smaakversterkers. Ook deze zijn van invloed op je ongeboren kind en eigenlijk net zo schadelijk als aspartaam en phenylalanine.

Mocht je nog meer vragen hebben dan kun je ze altijd mailen. Ik wens je een plezierige en vooral gezonde zwangerschap toe.
From: F. T.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, January 05, 2003 1:24 PM

Beste Ed,

Allereerst wil ik je hartelijk danken voor je duidelijke antwoorden!

Is het bepalen van het glutamaat-gehalte een standaard-bloedtest?
Zo ja, wat moet ik precies laten bepalen?
Zo nee, waar en wie bepaalt het glutamaat-gehalte?

Met vriendelijke groeten,
F.

Antwoord

Hallo F.,

Het heeft even geduurd maar hier is het antwoord waar je om heb gevraagd.

Het is mogelijk om bij het gebruik van aspartaam en glutaminaat een serum phenylalanine of serum asparaginezuur bloedtest te laten uitvoeren. Dit zijn zoals je waarschijnlijk wel verwacht zou hebben geen standaard bloedtesten. Je zult er je huisarts speciaal om moeten vragen.

Gaat alles nog goed met je??

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweg

Antwoord

Hallo F.,

De specialist zal dat naar alle waarschijnlijkheid kunnen aankruisen op het formulier waarop hij een aanvraag voor bloedonderzoek doet.

Het onderzoek kan in ieder laboratorium dat verbonden is aan bv een ziekenhuis of gespecialiseerd bloedonderzoek laboratorium gedaan worden.

Wellicht moet de specialist dat even overleggen met het laboratorium.

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweg
From: F. T.
To: Info Aspartaam
Sent: Thursday, January 16, 2003 8:06 PM
Subject: Re: bloedtest

Beste Ed,

Bedankt alvast voor al je moeite.

Wat ik nog niet helemaal begrijp is, waar ik die labtest zou kunnen doen. Mijn specialist is bereid mij te helpen, maar we moeten weten waar we moeten zijn.

Mijn dank is groot!
F.
From: "C. S."
To: info@gunneweg.nl>
Sent: Thursday, January 16, 2003 8:28 PM
Subject: Re: aspartaam, l-phenylalanine en multivitamines

Geachte heer Gunneweg,

Dank u wel voor uw snelle reactie. Op de productinformatiepagina staat wel dat de phenylalanine in combinatie met andere aminozuren voorkomt, volgens mij zit het ook 'gewoon' in eiwit in de multivitamine, maar ik begrijp er niet genoeg van om dat te kunnen beoordelen. De volledige tekst is:

Soy Protein Isolate/Amino Acid Blend
(L-Glutamic Acid, L-Aspartic Acid,
L-Leucine, L-Arginine, L-Lysine,
L-Phenylalanine, L-Serine, L- Proline,
L-Valine, L-Isoleucine, L-Alanine,
Glycine, L-Threonine, L-Tyrosine,
L-Hisitidine, L-Cysteine, L-Methionine,
L-Ornithine, Taurine)

Dat zijn dus in totaal 19 aminozuren. Kan ik er dan vanuit gaan dat het wel veilig is, omdat het in combinatie met andere aminozuren voorkomt?

Nogmaals dank voor uw antwoord, en wat mij betreft mag u alles uit onze correspondentie gebruiken voor uw website.

Met vriendelijke groeten,
C.

Antwoord

Hallo C.,

Bedankt dat ik onze correspondentie voor de website mag gebruiken. Uiteraard zal ik dat alleen doen onder vermelding van initialen.

De fabrikant heeft allerlei essentiële- en niet essentiële aminozuren bijeen gebracht in een zeer onduidelijke mix van hoeveel er van ieder in zit.

Maar de stoffen L-Glutamic Acid, L-Aspartic Acid, L- Phenylalanine zijn in ieder geval gevaarlijk voor je ongeboren kind. Dus wil ik je toch aanraden deze multivitamine niet te gebruiken.

Als je gewoon gezond eet, krijg je volgens mij voldoende van alle voedingsstoffen binnen die een 'gezonde zwangerschap' zullen waarborgen.

De enige uitzondering die je moet maken is voor de stof "foliumzuur" en dan natuurlijk op dokters voorschrift.

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweggeachtte meneer Gunneweg

ik gebruik nu al zeker 2 en half jaar coca cola light eerst dronk ik maar twee glazen per dag en nu twee flessen op een dag maar nu heb ik hyper ventilatie en angst aanvallen ben ook vaak de hele dag duizelig kan het door de aspertaam komen of niet (ik ben trouwens al gelijk gestopt met de light produkten)en u pagina door gestuur naar kennisen alvcast bedankt ik hoop zo spoedig mogelijk iets van u te horen
D. A.

Antwoord

Hallo D.,

Bedankt voor het doorsturen van de website naar je vrienden en bekenden.

Aspartaam veroorzaakt angst aanvallen, hyperventilatie en ook de duizeligheid. Kijk maar eens welke verschijnselen er ontstaan door het gebruik van aspartaam op:

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Er staat ook een artikel over hoofdpijn op de website:

www.aspartaam.nl/artikelen/hoofdpijn.php

Het beste is dat je de 60-dagen-geen-aspartaam-test doet. Dat wil zeggen helemaal stoppen met aspartaam zoals je al begonnen ben.

www.aspartaam.nl/info/test.php

Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen.Bericht in het gastenboek

L. B. 16-01-03 17:48:01

Dag Mike,

Toevallig ben ik terecht gekomen op je website.Ik was namelijk op zoek naar meer informatie over Aspartaam.50 jaar heb ik hoofdpijn gehad.De dokters hadden er geen uitleg voor.Na jaren zelf zoeken konstateerde ik dat mijn hoofdpijn helemaal weg was als ik geen gluten at. Omdat ik ook graag eens snoep ben ik 2 weken geleden begonnen met suikervrije kauwgom,kwestie van de lijn niet te verknoeien.Ramp ! Ik zit dus al twee weken terug met hoofdpijn!Ik ben terug op zoek gegaan naar de oorzaak en dacht eerst dat aspartaam misschien iets met gluten te maken zou hebben.
Gelukkig ben ik op jou website terecht gekomen.Alle kauwgom ligt in de vuilnisemmer!

Dag

Antwoord

Hallo L.,

Gelukkig dat je op de website terecht bent gekomen want hoofdpijn is een van de eerste verschijnselen die door aspartaam worden veroorzaakt. Als het goed is heeft kauwgom niets met gluten te maken. Hoewel de mogelijkheid bestaat dat er inderdaad meel bij de bereiding gebruikt wordt. Aspartaam zelf heeft niets met gluten vandoen, maar is op zichzelf al erg genoeg.

V. 14-01-03 20:02:50

Hallo Ed,

Hoe gevaarlijk is propylene glycol eigenlijk?

Bedank alvast :)

Antwoord

Hallo V.,

Glycol -- een andere naam voor antivries --

Ik denk dat dat al genoeg zegt want het is toch belachelijk dat dat in onze voeding wordt gebruikt, alleen omdat het toevallig zoet smaakt.

Het is een product van de petrochemische industrie het is ook een zenuwgif. Het komt voor in allerlei producten zoals hand/body lotion, shampo's, conditioners, gezichtscreme, tandpasta en de tandarts zegt dat wanneer kinderen hun tanden poetsen ze een heleboel tandpasta inslikken.

Noem het maar op, het zit er hoogst waarschijnlijk in. Kijk op alle etiketten voor deze producten, want wanneer je het op je huid smeert wordt het opgenomen in je lichaam.
From: "D. P." .
To: info@gunneweg.nl>
Sent: Wednesday, January 15, 2003 2:44 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo,

Daar ben ik weer.

Ik ben de internet pagina aan het doorlezen. ( zeer interessant) Ik vind het alleen erg verwarrend wat je nu wel of niet kunt eten, waar ik op moet letten bij het boodschappen doen. Producten met aspartaam erin zal ik niet meer kopen, maar zijn er ook nog andere voedingsstoffen waar ik op moet letten?

Zou jij mij misschien op een rijtje kunnen zetten waar ik op moet letten. Ik hoop dat het dan een stuk duidelijker wordt.

Bedankt.
D.

Antwoord

Hallo D.,

Het is door de overvloed van artikelen eigenlijk niet zo goed mogelijk om vastgestelde adviezen te geven.

In het algemeen komt het er op neer dat je voedingsmiddelen waar aspartaam in zit moet mijden (maar dat was duidelijk). Ook smaakversterkers in alle vormen zijn te beschouwen als zenuwgif, het verwoest op den duur bepaalde delen van de hersenen, met als gevolg o.a. de Ziekte van Alzheimer, Parkinson en nog veel meer ziekten die veroorzaakt worden door verstoringen van het CZS.

Voeding en eigenlijk alles waar glycol -- een andere naam voor antivries -- inzit.

Het is een product van de petrochemische industrie het is ook een zenuwgif. Het komt voor in allerlei producten zoals hand/body lotion, shampo's, conditioners, gezichtscreme, tandpasta en de tandarts zegt dat wanneer kinderen hun tanden poetsen ze een heleboel tandpasta inslikken.

Noem het maar op, het zit er hoogst waarschijnlijk in. Kijk op alle etiketten voor deze producten, want wanneer je het op je huid smeert wordt het opgenomen in je lichaam.

In onze voeding wordt zo ontzettend veel rommel (door de EU goedgekeurd) gebruikt die na langdurig gebruik zeer slecht zijn voor de gezondheid. Daarom is het moeilijk zoals ik in het begin aangaf om daar vastgestelde adviezen (een lijstje) voor te geven.
From: W.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, December 23, 2002 5:59 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Geachte heer, mevrouw,

Vanmorgen ben ik bij toeval uw website tegengekomen (zoekmachine: oogzenuwontsteking) en ben er behoorlijk van geschrokken. Vandaag was de laatste dag dat ik eventueel aspartaam heb binnengekregen. Waarom? Een jaar geleden is met veel moeite mijn diagnose gesteld: MS. Wat veel twijfel zaaide was het feit dat ik twee oogzenuwontstekingen had die ook nooit meer zijn overgegaan. Heel ongewoon voor MS, zeker omdat ik veel andere symptomen niet heb. Vanaf mijn puberteit heb ik regelmatig aspartaam gebruikt in de vorm van light produkten, me totaal niet bewust van enig gevaar.

Mijn vragen:
hoe kan, behalve door eliminatie uit het dieet, nog meer worden vastgesteld dat je aspartaam-vergiftiging hebt?

Zijn de beschadigingen aan het CZS door aspartaam ook terug te vinden op de MRI? (Dat is nl. bij mij wel het geval)

Is Methyl hydroxypropyl cellulose (vulmiddel in Vit. C tabletten) ook een vorm van methanol?

Hoe kan ik eventueel reeds ontstane schade het best bestrijden? Hoe krijg ik mijn lichaam op een veilige manier weer 'schoon'?

Natuurlijk weet ik nog niet zeker of aspartaam mijn klachten heeft geïntesiveert, maar dat moeten de komende maanden gaan uitwijzen. In maart heb ik een afsparaak bij de neuroloog en dan zou ik hem deze gegevens graag voorleggen.

In afwachting van uw antwoord,
met vriendelijke groeten,
T. W.

P.S. ik ben nu 30 jaar en behalve de MS kerngezond!!!
From: W.
To: Info Aspartaam
Sent: Monday, January 20, 2003 2:09 PM
Subject: aspartaam en neuritis optica

Hallo Ed,

alsnog heel hartelijk bedankt voor je e-mail die ik eind december ontving met informatie over het gebruik van asprtaam. Helaas was de oogzenuwontsteking op dat moment niet meer te stoppen en heb ik 7, 8 en 9 januari 3x 1000mg. methylprednisolon via een infuus gekregen om de aanval te stoppen. Daarom schrok ik wel voor de mogelijk overgevoeligheid voor methylverbindingen, Valt methylprednisolon daar ook onder?

Ik ga gewoon door met mijn 60 dagen-test en hoop dat het vermijden van aspartaam en aanverwante stoffen de oogzenuwontstekingen kan doen ophouden. Dir was de 5e infuuskuur binnen twee jaar en ik zoek me suf naar de stimulerende stof die naar mijn idee de ontsteking in stand houdt. Verder eet ik gezond en zo zuiver mogelijk. Mijn leverfunctie ondersteun ik sinds een week met het homeo[athische middel Boldocynara-complex van dr. Vogel. Hopelijk krijgt mijn lichaam wat rust. Als de 60 dagen om zijn (begin maart) zal ik je zeker op de hoogte steleln van mijn bevindingen. Maar ookal heeft het niet het gewenste effect, aspartaam komt er niet meer in! Mochten er nog nieuwe inzichten boven komen houd ik me aanbevolen voor verdere informatie. In maart zal ik mijn neuroloog de geprinte documente van de website over aspartaam voorleggen. Nogmaals bedankt voor alle informatie en bovenal voor de waarschuwing!!!

Met vriendelijke groeten,
T. W.

Antwoord

Hallo T.,

Op een gegeven moment zul je moeten kiezen uit twee kwaden. Over het algemeen is het zo dat iemand die overgevoelig is geworden door aspartaam een meervoudige overgevoeligheid heeft voor allerlei chemische stoffen. Waarvoor is alleen maar door op de reacties van je lichaam te letten. Daar hoor naar alle waarschijnlijkheid ook de stof "methyl" bij. Maar nogmaals, luister naar je lichaam en krijg je klachten controleer dan door welke stof het zou kunnen worden veroorzaakt.

Die 'Boldocynara' is volgens mij een goede keus. Het is zeker goed dat je doorgaat met de 60-dagen-geen-aspartaam- kuur want dat kan zeker een oorzaak zijn van de oogzenuwontsteking. Waar je door het jarenlange gebruik van aspartaam nu ook voor moet opletten is het gebruik van smaakversterkers (MSG) wat ook in bijna alle Chinese restaurants veelvuldig gebruikt wordt. Maar ook in alle kant en klare producten, snacks en zoutjes en noem maar op. Deze smaakversterkers hebben min of meer dezelfde werking op het CZS (centrale zenuw stelsel) als aspartaam.

Hoe is het op het ogenblik met de diagnose MS? Is daar al wat meer over bekend en nu je een maand zonder aspartaam bent worden deze klachten al een beetje minder? Ik hoop het oprecht voor je.

Heb je de specialist als het internetadres www.aspartaam.n/artsen/ doorgegeven. Anders moet je dat maar in maart doen, want er zou toch eindelijk eens iets bij de medische stand bekend moeten worden over de gevaren die verbonden zijn aan deze stoffen die onbeperkt aan onze voeding toegevoegd mogen worden.
From: M. de J.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, January 27, 2003 10:17 PM
Subject: Mijn eigen verhaal

Geachte heer Gunneweg.

Zou u mij kunnen uitleggen hoe het komt dat zoiets gevaarlijks als dit nog zo gemakkelijk te verkrijgen is en hoe het kan dat zo weinig mensen het maar weten?
Ook zou ik graag willen weten of aspartaam migraine kan veroorzaken. Hier heb ik al last van sinds mijn zevende levensjaar. (Ik ben nu 19) Ik gebruik wel eens een kauwgumpje maar dat is niet zo vaak. Verder gebruik ik overigens geen zoetjes of light-produkten.

Bedankt

Antwoord

Hallo M.,

Om meer te weten te komen over hoe een product dat voor de gehele wereldbevolking gevaar oplevert in de handel kan worden gebracht, zou je het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/bijlage1.php moeten lezen. Daarin staan haar fijn alle feiten waardoor dit mogelijk is geworden.

Het is zo gemakkelijk te verkrijgen omdat de EU aspartaam heeft goedgekeurd als voedingsadditief. Waarom zo weinig mensen het weten komt waarschijnlijk door de overweldigende reclame campagnes die gevoerd zijn om het bij het grote publiek bekend te maken als goed voor de gezondheid en als suikervervanger.

Migraine en hoofdpijn staan nr. 1 op de lijst met ziekte verschijnselen die bij de FDA gemeld zijn. Kijk maar op www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php daar staan de belangrijkste. Als je zoals je zegt maar weinig aspartaam gebruikt dan zou de kauwgom inderdaad wel eens de oorzaak kunnen zijn. Stop hier twee maanden mee en dan goed opletten op verpakkingen of er aspartaam in zit. Misschien ben je zo gelukkig dat je migraine verdwijnt.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je die altijd mailen.
From: J. R.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Monday, February 03, 2003 4:29 PM
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Hallo,

Mijn vriendin heeft fibromyalgie en ik kwam stom toevallig op deze site. Nadat ik haar dingen heb laten zien over aspartaam heeft ze besloten om de test te doen. Bij verborgen Bronnen van msg staat ook een stukje over glycol. Is dit dan ook aspartaam? Mag je dan ook geen shampo’s e.d. gebruiken die dit bevatten?

Graag zou ik ook meer willen weten over een aspartaam vrij dieet. ( Wat wel en niet eten etc…)

Bij voorbaat dank voor uw reactie,
Met vriendelijke groet,
J. R.

Antwoord

Hallo J.,

Sorry voor de late beantwoording van je E-mail, maar ik heb nog al wat problemen met mijn PC gehad, vandaar.

Ik heb nog een Engels artikel over propyleen glycol (antivries) waarin nog wel wat informatie staat over dit product. Ik ben nog niet zover dat ik het heb kunnen vertalen voor de website maar misschien heb je er wat aan.

Of je shampo's e.d. niet kunt gebruiken zul je proefondervindelijk moet uitzoeken. Het zelfde moet is ook met aspartaam en smaakversterkers, ik merk vanzelf wat het met mijn lichaam doet en weet dan dat ik het niet (meer) moet gebruiken. Zo is het ook met al die artikelen die glycol bevatten.

Een aspartaam vrij dieet kun je eigenlijk ook maar op een manier volgen en dat is goed op de etiketten kijken en goed naar je lichaam luisteren. Want zoals je hebt kunnen lezen gebruiken fabrikanten vaak halfproducten (glucosestroop) en daar kan aspartaam in zitten. Maar dat is weer niet altijd het geval. Fabrikanten denken ook "Zoek het zelf maar lekker uit". Een kleine steun heb je aan de lijst met artikelen die lezers van de website doorgeven waar aspartaam in zit.

Ik wens jou en je vriendin veel sterkte.

Laat je nog eens wat van je horen?Bericht in het gastenboek

hallo allemaal,

Ben net nieuw hier en ik zit met een brandende vraag; nadat ik gestopt ben met roken, kreeg ik een nieuwe verslaving; kauwgom kauwen.... Aangezien ik er vrij snel achter kwam dat ik niet tegen aspartaam kan, dronk ik geen light dranken meer, ging over op de natrena zoetje en sportlife kauwgom, er vanuit gaande dat er in deze producten geen aspartaam zit. Nu hier mijn vraag; zit er aspartaam in sportlife, het staat namelijk niet op de verpakking, en weet iemand misschien een merk kauwgom waar het niet inzit, zodat ik rustig verder verslaafd kan zijn aan mijn gommetjes ?! Qua zoetjes gebruik ik nu natrena (volgens mij wel in orde) en Krüger. Ik ben sterk aan het twijfelen om er helemaal maar mee te stoppen, dan maar geen zoete smaak aan m'n thee! Maar die kauwgom moet echt!

Alvast bedankt en over deze site; een enorm goed initiatief!

Groetjes A.

Antwoord

Hallo A.,

Ik begrijp heel goed dat je na het stoppen met roken iets heb gezocht om toch iets vervangends te hebben.

Mijn vrouw mag ook graag kauwgom kauwen maar helaas is het zo dat er nauwelijks "suikervrije" kauwgom meer te koop is. In bijna alle sportlife zit aspartaam of er zit acesulfaem-K in en dat bevat dan ook weer aspartaam. Met Natrena moet je toch wel opletten en goed op de verpakking lezen want daar ben ik niet helemaal gerust op. Krüger ken ik niet, maar waar koop je dat dan kan ik dat eens bekijken. Door de problemen met aspartaam drinken wij al jaren thee en koffie zonder suiker en dat bevalt op een gegeven moment zo goed dat je niet meer anders wil. Maar het is wel even volhouden hoor.

Ik hoop dat er lezers zijn die een kauwgom kennen zonder aspartaam of acesulfaem-K dan wil ik dat ook wel weten.

Bedankt voor het compliment voor de site.From: O., T.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, February 09, 2003 12:15 PM
Subject: mijn opmerking over aspartaam

Ls,

Nooit ziek, nooit klachten en toen begon mijn eenzijdige hoofdpijn. In mei 2002 de eerste lichte aanval van evenwichtstoornis volgens de dokter een virus op het evenwichtsorgaan. Begin september een ergere en eind september een hele erge aanval. Weer naar de dokter die mij doorstuurde naar de neuroloog. Niks te vinden en ook niet op de MRI scan. Inmiddels door een vriend getipt over Aspartaam, hij vond het door eenzijdige hoofdpijn met evenwichtsproblemen te combineren in Google.

Sinds maart 2002 heb ik mijzelf op light producten gezet om niet te dik te worden. Nooit gedacht dat je er dit soort dingen van kon krijgen. Buiten de hoofdpijn hield ik constant een gevoel van veeel bloed in mijn hoofd wat er niet meer uit wilde, een druk dus.

Het verergerde als ik mij geestelijk moest inspannen en ik kwam ook moeilijk uit mijn woorden.
Overigens viel ik niet veel af.
Direct gestopt met light producten en na anderhalve maand geen enkele klacht meer.
De neuroloog en huisarts heb ik voorzien van de nodige informatie over Aspartaam.

Inmiddels zijn twee mensen in mijn omgeving ook gestopt en ook van hun hoofdpijn af.

Met vriendelijke groet,
T. O.

Antwoord

Hallo T.,

Het zijn dezelfde verschijnselen, hoofdpijn en een ongelooflijke aanval van draaiduizeligheid (evenwichtstoornis) waardoor ik in begonnen ben met de Nederlandse afdeling van Mission Possible, de vrijwilligers organisatie die Wereldwijd de kunstmatige zoetstof aspartaam bestrijdt. Uit eigen ervaring weet ik dus dat het iets is dat je eigenlijk je ergste vijand niet toewenst. Dan ga je naar de dokter en dan weten ze niet wat er aan de hand is. Het is om uit je vel te springen.

Wat een geluk dat je door je vriend werd getipt over het bestaan van aspartaam. Het is trouwens een bekend feit dat geen enkel onderzoek in staat is om de oorzaak van alle door aspartaam veroorzaakte verschijnselen te ontdekken. Veel mensen worden dan ook uiteindelijk naar een psychiater gestuurd of krijgen de een of andere diagnose, zoals MS of Chronisch Vermoeidheid Syndroom.

De bestanddelen van aspartaam gaan rechtstreeks naar de hersenen en centrale zenuwstelsel zonder tussenkomst van de bloed/brein/barrière, vandaar dat het allerlei neurologische klachten kan veroorzaken.

Heb je trouwens nog reacties gehad van de neuroloog en huisarts? Want ik hoop nog steeds dat er een doorbraak komt in de kennis die artsen omtrent dit vergif hebben.

Ik ben blij dat je mensen in je omgeving ook waarschuwt voor het gebruik van aspartaam. Dat je niet afvalt van Light dranken is ook iets dat bekend is omdat het de serotonine in de hersenen vermindert, waardoor een onbedwingbare zucht naar koolhydraten ontstaat.

Ik hoop dat ik nog eens wat van je hoor.

mocht je nog vragen hebben dan kun je ze altijd mailenHallo,

Ik heb dezelfde vraag als mevrouw S. van O. namelijk of andere zoetstoffen ook zo slecht zijn zoals bv sorbitol. Ik ben namelijk echt een zoetekauw en als iets niet zoet is dan lust ik het eigenlijk niet. Alvast bedankt.

met vr.gr.
N.

Antwoord

Hallo N.,

Alle kunstmatige zoetstoffen hebben bepaalde bijwerkingen. Van sorbitol mag je niet te veel gebruiken omdat dat diarree veroorzaakt. Maar is verder tamelijk onschuldig voor zover ik weet.

Sacharine werd ooit verdacht van het krijgen van blaaskanker. Maar ook dat werd nooit afdoende bewezen. Heeft het nadeel van een bittere nasmaak.

Acesulfaem-k kun je beter niet gebruiken omdat dat ook een gedeelte aspartaam bevat. Zit in heel veel kauwgom, vaak tesamen met andere zoetstoffen.

Misschien zou je eens Stevia moeten proberen, absoluut plantaardig. Op de website staat er een artikel over.

Wat je niet verteld is of jezelf klachten hebt door het gebruik van aspartaam?

Met vriendelijke groet,
Ed Gunneweg
From: n. z.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, February 11, 2003 3:46 PM
Subject: Re: Mijn vraag

Hoi Ed,

Bedankt voor je snelle reactie, dat had ik niet verwacht. Ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik er last van heb, daarom ga ik de 60 dagen test doen. Ik heb af en aan last van depressies, vermoeiheid, stemmingswisselingen en angstaanvallen. Ik weet niet of dit verband houdt met het gebruik van aspartaam, maar ik ben wel een groot gebruiker, vooral veel kauwgom (sportlife) en cola light. Sinds kort ben ik op dieet en gebruik nu veel zoetjes en zoetstof. Het toevallige is dat ik gister ziek naar huis ben gegaan, omdat ik me duizelig voelde en dat had ik vandaag ook nog. (Ik ben niet op een crashdieet hoor, gewoon geen snoep en vettigheid meer.) Toen zat ik een beetje op internet te kijken en kwam ik op jouw site. Ik had er wel al van gehoord, maar ik dacht dat zal wel niet zo'n vaart lopen. Maar nu denk ik daar wel anders over. Ik heb net mijn zoetjes, zoetstof en kauwgom weggegooid en ga proberen om het 60 dagen vol je houden zonder. Ik zal je site nog weleens goed bestuderen en mijn vrienden en familie ervan op de hoogte brengen. Succes verder met je strijd tegen aspartaam! met vriendelijke groet,
n.

Antwoord

Hoi N.,

Toch nog even een antwoord op je laatste bericht. De klachten die je hebt zijn naar alle waarschijnlijkheid wel afkomstig van aspartaam, omdat je aangeeft veel kauwgom en Cola Light te gebruiken. Kijk maar eens op de tabel www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php waar de bijverschijnselen staan die door aspartaam veroorzaakt worden. Duizeligheid staat op nr. 2, stemmingswisselingen, waaronder ook depressie valt op nr. 3, vermoeidheid op nr. 10 van de lijst met belangrijkste symptomen van Aspartaam vergiftiging.

Heel fijn dat je ook (zo veel mogelijk) anderen op de hoogte stelt van de problemen die kunnen ontstaan door aspartaam gebruik.

Met vriendelijke groet
Ed Gunnewegpijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!