Vragen en verhalen helpen andere aspartaam gebruikers

Bewerking: Ed Gunneweg

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Vragen en eigen verhalen van aspartaam slachtoffers
(16)


Zorg dat anderen ook uw verhaal kunnen lezen


 
    Volgende   > > > Homepage   > > >
Bericht uit het gastenboek

Benieuwd 18 augustus 2003

Hoi Ed,

Om eerlijk te zeggen weet ik niet meer hoe ik bij deze site ben gekomen, omdat ik zo overdonderd ben van alles wat ik heb gelezen. Zelf kamp ik het hele jaar al met klachten, waarvoor ik ook bij de dokter ben geweest. De klachten bestaan uit diarree en/of verstopping, hoofdpijn, uitslag, af en toe wazig zien. Voor de darmen heb ik zakjes met vezels gekregen (wat ook niet leek te helpen) waar ook zoetstoffen in zitten en sinds vorig jaar drink ik veel cola-light en tijdens het sporten een sportdrankje met aspartaam en gebruik ik in mijn koffie en thee zoetjes.

Aangezien mijn dokter geen verklaring kan vinden voor mijn klachten (verschillende onderzoeken gehad) ga ik meteen van de cola-light af (dan maar water) en drink ik wel thee zonder zoetjes. Ook mijn vriend drinkt sinds vorig jaar veel cola-light en heeft de laatste tijd veel last van hoofdpijn, diarree en uitslag (volgens de dokter door de warmte, maar ondanks een vermindering van de temperatuur lijkt het erger te worden). Dus vanaf vandaag geen cola-light en zoetjes meer. Ik ben heel erg benieuwd wat het resultaat is en hoop dat hiermee een einde komt aan onze klachten.

Antwoord

Hallo Anoniem,

Ik denk dat het er niet meer zo toe doet hoe je op de website terecht bent gekomen, maar dat je nu merkt dat er wellicht een oorzaak is voor de klachten die je opnoemt. Er is geen enkel bij de reguliere geneeskunde gebruikte onderzoeken die de oorzaak van klachten door aspartaam kan achterhalen. Alleen een bloedonderzoek naar phenylalanine zou de klachten kunnen verklaren. Het beste is de 60-dagen-geen-aspartaam-test te doen zodat je zelf kunt bepalen of de klachten verbeteren dan wel verdwijnen. Stuur nog een mailtje zodat er wat nader op de klachten ingegaan kan worden.

Met vriendelijke groet,
Ed GunnewegBericht uit het gastenboek

Shorty 19 augustus 2003

Hallo,

Net als vele andere, schrok ik enorm toen ik op deze site terechtkwam. Ik had wel eerder gehoord over een stof die gevaarlijk kon zijn, maar ik dacht alleen als je die TE veel gebruikt. Maar dat heb je met zoveel dingen. Ik probeer nu zo veel mensen in mijn omgeving op de hoogte te stellen en zelf niet meer Aspartaam te gebruiken.

Maar ik had het idee om misschien een soort van demostratie te gaan houden. Tegen de overheid dat ze de waarheid verzwijgen, maar nog belangerijker; om andere mensen wakker te schudden, want er zijn nog heel veel mensen die niet weten dat het slecht is.

Als steeds meer mensen weten hoe het zit, worden de producten ook minder verkocht en dan zullen de fabrikanten vast wel een oplossing bedenken om het te verbeteren.

AntwoordHieronder vindt u een voorbeeld hoe een in eerste instantie "normale" vraag een dubbele bodem blijkt te hebben. Het was helemaal niet de bedoeling een eerlijk antwoord te ontvangen, maar om zowel de website als de gebruikers van aspartaam als onnozel te bestempelen. Tevens is dit een voorbeeld hoe een Rijks Universiteit, ondanks overweldigend bewijs nog steeds vasthoud aan de verkeerde onderzoeken (van de fabrikant). Aspartaam wordt zelfs als "GENEESMIDDEL" aangeprezen.
Het moet niet gekker (en gevaarlijker) worden.

From: E. B.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, August 20, 2003
Subject: mijn eigen verhaal

Hallo Ed Gunneweg,

Een eigen verhaal heb ik niet, maar ik schrok van uw site waar ik toevallig in kwam. Ik gebruik ook wel aspartaam en heb geen problemen. Het is toch een "lichaam eigen " stof, een eiwit bestaande uit fenylalanine en asparaginezuur. Waar ik even benieuwd naar ben is: bent u zelf een deskundige, een arts of wetenschappelijk onderzoeker op dit terrein? Zelf ben ik biochemisch research medewerker bij de universiteit. Tot mijn schrik las ik dat u zelfs Hodgkin en MS aan aspartaam wil wijten, gaat dit niet een beetje te ver? In afwachting van uw antwoord,
Met vriendelijke groeten,

E. B.

Antwoord

Hallo E.,

Gelukkig heb je nog geen problemen met aspartaam, maar ik vind het fijn dat je toch de moeite hebt genomen om een mailtje te sturen. Ik vind het prettig als kritische mensen die nog niet op de hoogte zijn van de gevaren van aspartaam en smaakversterkers, (MSG monosodiumglutaminaat) mij vragen stellen. Vooral ook omdat je zegt biochemisch research medewerker te zijn.

Ik ben geen arts of wetenschappelijk onderzoeker, ik mag mezelf wel min of meer deskundige noemen op dit kleine gebied. Ik maak echter gebruik van teksten van artsen, hoogleraren en uitermate deskundigen op dit gebied. De inhoud van de website komt dus niet zomaar uit de lucht vallen en is zeker niet bedoeld om mensen angst aan te jagen.

Het is waar als je zegt dat aspartaam bestaat uit de "lichaam eigen" stoffen, phenylalanine en asparaginezuur bestaat. Maar dan zul je ongetwijfeld ook weten dat beide stoffen niet vrij in de natuur voorkomen. Ze komen enkel en alleen voor in eiwit wat wij met ons voedsel gebruiken. Een reactie hier over van de arts Jim Bowen kunt u lezen in het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/aminozuur.php

Dan hebben we het nog niet eens over de gevaren van de toegevoegde stof methylalcohol, 11% van aspartaam.

Het is zeker dat grote hoeveelheden aspartaam, meer dan 2 liter per dag gedurende maanden en jaren, moet leiden tot chronische formaline-mierenzuur vergiftiging. 11% van de aspartaam (1120 mgr in 2ltr light) is 123mg methanol (methylalcohol) wordt onmiddellijk in het lichaam opgenomen na het drinken. Daarna wordt het snel omgezet in formaline, dat op zijn beurt weer wordt omgezet in mierenzuur. Beiden worden op den duur omgezet in koolzuur en water, 30% methanol blijft in het lichaam achter als vaste giftige stofwisselingsproducten van formaline en mierenzuur, dagelijks 37mg, een gram iedere maand. Als 10% methanol achter blijft als formaline, zou dat dagelijks een opeenhoping van 12 mg formaline betekenen. Dat is 60 maal meer dan de 0.2mg retentie van de dagelijkse limiet van 2mg formaline in drinkwater.

Bedenk dat de EPA limiet voor formaline in drinkwater is 1 ppm, of 2mg dagelijks bij een normaal gebruik van 2ltr water.

Dit langdurig chronisch blootstellen aan kleine hoeveelheden gif leidt tot typische patronen van in toenemende mate ernstig gecompliceerde symptomen, te beginnen met hoofdpijn, vermoeidheid, gewrichtspijn, prikkelbaarheid, geheugenverlies en het leidt tot oog problemen en zelfs epileptische insulten. In veel gevallen ontstaat er verslaving. Waarschijnlijk ontstaan er ook aandoeningen van het immuunsysteem met een overgevoeligheid voor deze vergiften en andere chemicaliën.

Lees ook de FAQ over Chronische Methanol/Formaline Vergiftiging Door Aspartaam www.aspartaam.nl/artikelen/methanol_faq.php

Het zijn de reclame slogans uit de jaren 80 die uitermate slim waren bedacht om de mensen over de streep te trekken. Zoals "Lichaams eigen stoffen" en "Zoals de natuur het bedacht heeft". Maar dat dat in 2003 op een universiteit nog steeds gedacht wordt dat geeft mij toch te denken. Het is natuurlijk nog steeds waar dat de EU en onze regering aspartaam en smaakversterkers hebben goedgekeurd. Maar er is zo ontzettend veel 'wetenschappelijk' onderzoek naar de gevaren van aspartaam zie het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/asprref.php

Er is echter ook heel veel 'on-wetenschappelijk' onderzoek gedaan door de fabrikanten van aspartaam door het sponsoren van veel van dit onderzoek om aspartaam goed gekeurd te krijgen. Het blijkt dan ook dan 100% van het gesponsorde onderzoek aspartaam als veilig aanwijst, maar 99% van het 'wetenschappelijke' onderzoek wijst juist op de gevaren van aspartaam. Veel besluiten over de goedkeuring door de EU zijn genomen op basis van deze malafide onderzoeken (daar is voldoende bewijs van).

U schrijft dat u schrikt van het feit dat zelfs Hodgkin en MS aan aspartaam zijn te wijten. Dat zijn inderdaad verschrikkelijk dingen, maar de enorme toevloed van phenylalanine en glutamaat naar de hersenen zorgen er voor dat deze stoffen als zenuwgif werken. Er ontstaan dan verschijnselen die bestaande ziektebeelden verergeren of verschijnselen die lijken op bestaande ziektebeelden.

Dr. Bowen schrijft:

"De hersenen vervaardigen neurotransmitters uit aminozuren. Door de overheersende aanwezigheid van phenylalanine wordt deze werking geremd, zodat de aanmaak van dopamine en serotonine in de hersenschors wordt onderdrukt. Daarom heeft Aspartaam dergelijke extreme effecten bij volwassenen veroorzaakt als de ziekte van Lou Gehrigs (ALS), MS, en de Ziekte van Parkinson. Deze twee vergiftigingen (door phenylalanine en monosodiumglutaminaat) zijn gestegen door overdracht van de placenta, zodat de schade die wordt overgebracht op zuigelingen doordat de moeders deze stoffen gebruiken extreem is."

Wellicht is het bovenstaande aanleiding om een eigen onderzoek naar de gevaren van genoemde stoffen te starten. Dat zou ik zeer toejuichen, omdat alleen al hierdoor de kosten van de gezondheidszorg en onderzoek enorme proporties hebben aangenomen. Nog steeds gaat de reguliere gezondheidszorg er van uit dat aspartaam en glutaminaat GEEN gevaar opleveren voor de volksgezondheid.

Ik hoop u met de informatie van de website op andere gedachten te hebben gebracht.

Graag zou ik nog eens een antwoord op deze email van u ontvangen. U bent ook altijd welkom met meer vragen over het onderwerp.

Antwoord van E. B.

From: E. B.
To: Aspartaam
Sent: Wednesday, August 20, 2003
Subject: Re: mijn eigen verhaal

Hallo Ed,

Je schrijft:
Het is zeker dat grote hoeveelheden aspartaam, meer dan 2 liter per dag gedurende maanden en jaren, moet leiden tot chronische formaline-mierenzuur vergiftiging.

Precies, dat is het probleem: alles wat je teveel gebruikt is schadelijk, dat geldt voor "normaal" voedsel ook: fruit, melk, kaas, wortelen, spinazie, brood, noem maar op: neem er teveel van en je krijgt problemen, dit geldt zelfs voor puur schoon drinkwater.

Nee, we zullen hier geen onderzoek naar gaan doen. Verspilde tijd en geld. Heus, aspartaam in normale porties geeft geen problemen, sterker nog, het is goed voor je: zowel fenylalanine als asparaginezuur werkt gunstig bij de bestrijding van alcohol- en drugsverslaving, daarbij is fenylalanine goed voor het geheugen en bestrijd het depressies, maar nogmaals, alles in geringe mate. Waar TE voor staat is altijd slecht.

Alleen als iemand ergens allergisch voor is, geldt er geen "geringe" mate, maar is afblijven de boodschap, denk aan fenylketonurie, bekend door het hielprikje bij babies. Deze mensen hebben een stofwisselingsziekte, waarbij fenylalanine niet wordt afgebroken en uitgescheiden, maar zich ophoopt in het lichaam en daardoor verwoestend op de hersens werkt. Gelukkig komt dit maar weinig voor en kan, nadat de diagnose is gesteld, succesvol met een dieet worden voorkomen.

Einde discussie.

Ik wens je veel sterkte met je problemen.

Met vriendelijke groeten,
E. B.

Antwoord

Hallo E.,

Jammer dat je dat ene zinnetje uit het totaal gelicht hebt. Ja daar zijn wetenschappers sterk in. De rest interesseert ze dan niet meer. Maar kijk toch maar naar de genoemde artikelen voordat je je eind conclusie trekt.

Je moest eens weten in hoeveel producten het op dit moment voorkomt, jawel.... duizenden.

Het is enigszins te vergelijken met het gevaar van sigaretten op de lange termijn. Opeens moeten er waarschuwingen op tabak! Nog een aantal jaren dan gebeurt dat ook met aspartaam en MSG.

"phenylalanine als asparaginezuur werkt gunstig bij de bestrijding van alcohol- en drugs verslaving, daarbij is phenylalanine goed voor het geheugen en bestrijd het depressies, maar nogmaals, alles in geringe mate"

Hoe komt je in hemelsnaam aan deze "wijsheid"???

Juist voor die problemen die je aanhaalt zijn deze stoffen funest.

Jammer, dat je 'als biochemisch research medewerker' niet beter op de hoogte bent van wat er in de "echte" wereld aan de hand is.

Jammer... einde van de discussie.

Jammer... ik heb geen problemen, maar alle aspartaam gebruikers in de hele wereld. Doe eens een search in Google naar het Engelse woord aspartame, en sta verbaasd.

Met vriendelijke groet
Ed Gunneweg

Einde van een ongelofelijke briefwisseling.
Zou dit in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid of de farmaceutische industrie zijn?


From: Z., M.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, August 20,
Subject: Mijn vraag over aspartaam + chronische voorhoofdsholteontsteking

Hallo,

Ik gebruik natrena-zoetjes in mijn koffie (gemiddeld denk ik zo'n zes zoetjes per dag). Ik heb al twee jaar last van chronische voorhoofdsholte-ontsteking en ben daar al vier keer aan geopereerd, maar de ontsteking blijft ! De voornaamste klacht is continue hoofdpijn.

Kunnen de aanhoudende klachten dit iets te maken hebben met een dergelijk gebruik van die natrena-zoetjes ?

graag verneem ik uw reactie en evt. ervaringen,

met vriendelijke groet,
M.

Antwoord

Hallo M.,

Aspartaam in warme dranken wordt veel sneller in zijn componenten ontbonden. Het wordt dan ook sneller in het bloed opgenomen.

Je moet de 60-dagen-geen-aspartaam-test doen dan zie je vanzelf op de klachten die je hebt, hoofdpijn/migraine staat op nummer een van de genoemde klachten www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Het kan zeker te maken hebben met de door jou gebruikte zoetjes en ik zou er zeker mee stoppen.

Laat nog eens wat van je horen hoe het er mee gegaan is?Bericht in het Forum:

Hallo allemaal,

Info over aspartaam gekregen van mijn behandelaar. Ik was best wel verbaast hoeveel klachten men kan krijgen door het gebruik van aspartaam. Heel veel van die klachten komen ook voor bij CVS/ME (chronisch vermoeidheids syndroom) Ik heb zo het vermoeden dat aspartaamgebruik door CVS'ers hun welbevinden zeer nadelig zal beinvloeden. Toch miste ik bij het lijstje van ziektebeelden waarbij aspartaam de klachten kan verergeren het noemen van CVS.

Misschien is dit een aanvulling?

Groet C.

Antwoord

Hallo C.,

Wat goed dat je van je behandelaar informatie hebt gekregen over aspartaam. Is dat een reguliere arts of een alternatieve behandelaar?

Ik ben altijd weer blij als ik hoor dat mensen uit de gezondheidszorg hun patiënten informatie verstrekken over aspartaam. Maar het zijn er nog veel te weinig.

Het klop inderdaad dat aspartaam de ziekte CVS/ME een nadelige invloed heeft op het verloop van de ziekte.
Op de lijst met ziekteverschijnselen http://www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php Staat dan ook op nummer 10. Vermoeidheid en Zwakte en op nummer 11. Neurologische verschijnselen. Chronische vermoeidheid komt dan ook wel op deze lijst voor. Het is echter een officiële lijst van de FDA waar in de begin periode van aspartaam mensen deze klachten nog kwijt konden. Ik kan dus niet zomaar CVS aan deze lijst toevoegen. Hoewel ik vind dat mensen met chronische vermoeidheid hier wel hun klachten tegen komen.

Wat heeft je behandelaar je voor adviezen gegeven? Laat je nog eens wat van je horen. Want wellicht kunnen een heleboel van je klachten wel verminderen.

Vriendelijke groet,
Ed GunnewegBerichten in het gastenboek

E. 22 augustus 2003

Dit was toch wel even schrikken! Ik had van veel mensen om mij heen al negatieve reacties gehad op het feit dat ik zoetjes gebruik in de koffie. Ben nieuwsgierig geworden en via een oproepje op het gezondheidsplein door verwezen naar deze site..... Veel herkenbare klachten gezien.... Ook in mijn omgeving, vriendinnen, die zoetjes gebruiken zie ik veel herkenbare klachten die misschien terug te leiden zijn naar het gebruik van aspartaam. Ik gebruik het al ruim 15 jaar maar door deze site begint er iets te dagen over bepaalde vage klachten waar ik eigenlijk al jaren mee rond loop! Ik ga zeker de test doen om te kijken om ik me ook daadwerkelijk beter voel zonder het gebruik van aspartaam.Hallo E.,

Wat een geluk dat je via Gezondheidsplein.nl attent werd gemaakt op de website. Zeker als je al 15 jaar aspartaam gebruikt zul je best wel de nodige klachten die op de website voorkomen herkennen. Kun je in een email nog eens aangeven welke klachten je allemaal hebt. Dan kunnen we nog eens over je vraag praten. Zou je me ook op de hoogte willen houden van de vorderingen van de 60-dagen-geen-aspartaam- test?

Ik hoop echt dat je je veel beter zult gaan voelen.

Vriendelijke groet,
Ed GunnewegBericht in het gastenboek,

E. 26 augustus 2003

Ik heb al jaren een onregelmatige menstruatie. Heb al menig bloedonderzoek enz gehad, zonder resultaat. Krampen in mijn darmen en gasvorming. Ook hiervoor ben ik menig maal bij de dokter geweest. Ik moest meer vezels aan mijn voeding toevoegen en gaan sporten omdat best veel last heb van spierpijn in mijn benen. Al deze adviezen heb ik opgevolgd, zonder resultaat. Daar ik mezelf niet elke week bij de dokter zie zitten ben ik er eigenlijk gewoon mee rond blijven lopen. Ik heb ook vaak last van duizeligheid en ben veel moe. Ik gebruik ook al zoetjes en light produkten vanaf mijn 16de, ik ben inmiddels aangeland bij de 32! Dus leek het mij zeker de moeite waard om de test te doen. Hopelijk voel ik mij na/tijdens de test al een stuk beter. Waar vind ik alternatieven voor de zoetjes en de light dranken? Omdat ik eigenlijk al sinds mijn jeugd aan het vechten ben tegen overgewicht en ik nu eindelijk goed op weg ben!

Antwoord

Hallo E.,

Het is logisch dat je op een gegeven moment niet meer naar de dokter gaat als niets helpt tegen de klachten waarmee je bij hem komt. Het is waarschijnlijk dat de meeste klachten die je hebt in de loop der jaren zijn ontstaan door aspartaam gebruik.

Juist door dat de meest artsen niet op de hoogte (willen) zijn van de gevaren die het gebruik van aspartaam met zich mee brengt geven ze niet de juist adviezen. Hierdoor worden veel mensen moedeloos omdat de dokter zijn eigen adviezen niet in twijfel trekt, maar gaat twijfelen aan de geestes gesteldheid van de patiënt. Vaak krijgen mensen dan ook het een of andere anti-depressiva voorgeschreven. Omdat de arts vindt dat het "tussen de oren" zit. Niets is echter minder waar.

Menstruatie klachten, kramp in de darmen, en spierpijn, duizeligheid en vermoeidheid zijn allemaal gevolgen van het langdurige aspartaam gebruik. Kijk maar op de lijst met de meest voorkomende symptomen: www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Ik zal je misschien een beetje teleurstellen als ik zeg dat je je tijdens de 60-dagen-geen-aspartaam-test niet GELIJK beter gaat voelen. Het is zelfs mogelijk dat je je zeker in het begin slechter gaat voelen. Dat komt omdat aspartaam verslavend werkt en is te vergelijken met het afkicken van alcohol, sigaretten of verdovende middelen. Je lichaam vraagt dan om de giftige stof. Dat komt gedeeltelijk omdat je al 16 jaar lang aspartaam gebruikt en er zich behoorlijk wat gifstoffen uit die aspartaam in je lichaam aanwezig zijn. Je moet echter volhouden, want uiteindelijk zal je merken dat het steeds beter met je zal gaan.

Kijk maar eens naar de artikelen die je bij het stoppen kunnen helpen:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

Ik zou het fijn vinden als je me op de hoogte zou willen houden van het verloop. Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen.From: G. van A.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, August 27, 2003
Subject: vraag over magnesium.

Beste Ed.

De afgelopen tijd heb ik verschillende artikelen van je gelezen over oa magnesium. Via de site van www.piliewillie.nl De informatie die ik daar allemaal las was als een bom voor mij. Ik heb al vanaf 14 jaar fibromyalgie en ik ben nu 53, dan begrijp je dat er een hele zoektocht is geweest en dat ik een massa geld heb uitgegeven om toch maar gezond te worden. Sinds 15 jaar weet ik dat ik fibro heb en dat gaf een hele opluchting. Alleen al dat het beestje een naam heeft en dat je dat kunt zeggen. Nu heb ik gelezen dat er zo veel eenvoudige dingen zijn om me iets beter te voelen, zoals croom en carnitine. MSM.

Voor ik met iets begin wil ik er toch eerst genoeg over weten. Ik heb binnenkort een afspraak met de huisarts. Allereerst zou ik zo graag de site van jou bekijken. Die kan ik niet vinden, alleen over aspartaam. [ waar ik ook onmiddelijk mee gestopt ben.] En dan is mijn vraag, welke magnesium is het beste te gebruiken? Voor onrustige warme benen 's nachts gebruik ik Essential Organics van de Etos. Dat helpt wel daarvoor. Maar ik lees ook over magnesiumchloride en andere soorten sinds gisteren.

Ik las ook een stukje van een gastenboek hierover, dus ook dat er geschreven wordt dat het artikel over magnesiumchloride al zestig jaar oud is. Ik heb ook twee jaar geleden magnesium van de huisarts gehad. Kauwtabletten, maar weet niet meer welke soort dat was. Ik heb de afspraak bij de huisarts uitgesteld omdat ik er eerst iets meer over wil weten. Kun jij me die informatie geven misschien????

Met vr. groeten,
L. van A.

p.s.
via de pilliewilliesite heb ik ook een e-mailarts ontdekt, dr. Mol. www.onlinedokter.nl of www.emaildokter.nl waar hij zichzlf voorsteld. De rekening van hem en de apotheek krijg ik vergoed. Hij heeft mij Melatonine voorgeschreven en ben dus erg benieuwd wat dat bij mij doet.

Antwoord

Hallo L.,

Mijn website waar o.a. de artikelen op staan over fibromyalgie is www.aspartaam.nl De website gaat hoofdzakelijk over de kunstmatige zoetstof aspartaam en smaakversterkers (MSG). Daarnaast plaats ik ook artikelen die belangrijk kunnen zijn voor mensen die problemen hebben met deze stoffen. Daarom staan er ook artikelen over magnesium en fibromyalgie op, omdat de stoffen aspartaam en MSG ook heel erg van invloed zijn op deze ziekte. Je zult dan ook wel de gevalsbeschrijvingen hebben gelezen waar bij een aantal mensen die absoluut geen MSG en aspartaam gebruikten de ziekteverschijnselen van fibro enorm verbeterden. In dat kader heb ik het stuk over fibromyalgie geplaatst. Pilliewillie heeft gevraagd om dat op zijn website te mogen zetten.

Waarschijnlijk heb je mijn website (over aspartaam) al bekeken en ben je gelukkig gestopt met deze zoetstof die een verstoring van de hersenen veroorzaken waardoor de verschijnselen van fibro zeer verslechteren. In het boek Exitotoxins The taste that kills schrijft Dr. Blaylock over het belang van magnesium. Daarom ook twee artikelen over deze stof die ook bij het gebruik van MSG heel belangrijk is.

Gelukkig helpt Essential Organics tegen de onrustige benen. Maar het is waarschijnlijk ook noodzakelijk dat je stopt met smaakversterkers, die een hele negatieve invloed op fibromyalgie hebben. Op de website staat ook een artikel over de "verborgen" smaakversterkers. Want als je denkt dat je goed bezig bent om geen smaakversterkers te gebruiken blijkt het dat het verborgen zit in allerlei ingrediënten en het niet meer op de verpakking staat aangegeven als smaakversterker. Zie het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/msg.php

Vraag je huisarts eventueel weer om magnesium, maar let op dat er geen zoetstof in de tabletten zit. Vraag het aan je huisarts of de apotheek. Of vraag nar de mogelijkheid om het puur in capsules te verwerken, bv 300 mg per stuk. Ik heb het stukje in het gastenboek ook gelezen en denk dan wat voor belang hebben mensen erbij om zoiets te schrijven. In het genoemde zeer recente boek wordt het nog steeds aanbevolen als tegengif tegen exitotoxins. Chroom carnitine en Melatonine zijn ook hele goede stoffen.

Ik ben zelf wel overgevoelig geworden voor de vulstoffen die gebruikt worden bij medicijnen en daar zul je dan zelf op moeten letten of je daar gevoelig voor bent. Zie het artikel www.aspartaam.nl/artikelen/methylcellulose.php

Ik hoop dat je wat aan de adviezen gehad hebt en kijk nog eens op mijn website over aspartaam en MSG want dat zijn ook verboden stoffen voor iemand met fibromyalgie. Ik hoop dat je je beter gaat voelen en dat de ziekte niet meer zo zal opspelen.From: H. van H.
To: produkten@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, August 27, 2003
Subject: Produkten met aspartaam (Herbalife?)

L.S.

Ik ben al enige tijd Herbalife distributeur en ik heb onlangs uw website ondekt. Ik ben erg geschrokken van alle mogelijke bijwerkingen van de stof Aspartaam.

Ik probeer nu zoveel mogelijk aspartaam te vermijden.

Echter tot mijn verbazing kon ik de producten van Herbalife ook terugvinden in de lijst van producten met aspartaam.

Ik heb alle producten nagekeken op het bevatten van aspartaam, maar tot op heden niets kunnen vinden. Een aantal producten bevatten wel 'Acesulfaam K' welke volgens verschillende bronnen veilig is bij normaal gebruik. De gevolgen zouden alleen schadelijk kunnen zijn bij extreem overmatig gebruik.

De maaltijdvervangers bevatten wel 'Soja-eiwit isolaat' wat een mogelijke bron van MSG zou kunnen zijn, maar hoe kan ik er zeker van zijn dat deze producten dan wel/geen aspartaam of MSG bevatten? Is er een makkelijke manier om dit te testen?

Zou u mij kunnen aantonen aan de hand waarvan u opmaakt dat Herbalife producten aspartaam zouden bevatten?

Met vriendelijke groet,
H. van H.

Antwoord

Hallo H.,

Herbalife formule 1 chocolade bevat aspartaam. Het staat op het etiket als E 951. Ook de Gold shake vanille en chocolade van Herbalife bevat aspartaam.

Lees ook de officiële brief van Herbalife en verbaas je er over hoe gemakkelijk zij praten over de goedkeuring van aspartaam. Voor het gemak gaan ze voorbij aan alle "wetenschappelijke" onderzoeken en baseren zich op de "officiële" onderzoeken van de fabrikant. Die volgens bewijsstukken op de website allemaal min of meer vol gebreken blijken te zitten. Maar ja aspartaam is op dubieuze gronden goed gekeurd en daar wordt enkel en alleen naar gekeken, niet naar de problemen die deze zoetstof bij mensen veroorzaakt.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen.From: R.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Tuesday, September 02, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

Hallo,

ik ben een vrouw van 41 jaar en kamp al zo'n 5 jaar met klachten zoals licht gevoel in mijn hoofd,een onwerkelijk gevoel hebben, slechter zien en depresieve gevoelens. Ik was dan ook blij om u site te ontdekken en misschien een antwoord te vinden voor al mijn klachten ik ben dan ook meteen gestopt met cola light en zoetjes. Ik gebruikte de afgelopen 15 jaar zo'n 5 glazen cola light per dag en een flink aantal zoetjes in mijn thee en koffie. Ik ben nu zo'n 10 dagen gestopt met aspartaam maar voel me nog niets beter ik heb eerder het gevoel dat het lichte gevoel in mijn hoofd alleen maar erger word is dit normaal? zelf ben ik erg bang dat ik een enge ziekte heb en dat maakt mij erg onzeker ik ben vaak met mijn klachten naar de huisarts geweest maar die dacht aan hyperventilatie of een depressie en stelde voor om daar medicijnen voor te gaan gebruiken dit wilde ik zelf niet maar ik wil zo graag van mijn klachten af omdat het steeds meer mijn leven beinvloed.

Met vriendelijke groeten,
I.

Antwoord

Hallo I.,

Aspartaam veroorzaakt inderdaad de verschijnselen die je hebt. Kijk maar op www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php Op 2. staat Duizeligheid, op 3. Stemmingsverandering en op 6. Slechter Zien. Misschien staan er in de tabel nog wel meer klachten die je in de afgelopen 15 jaar langzaam maar zeker hebt gekregen. Je hebt in die tijd toch wel veel aspartaam gebruikt en dan mag je eigenlijk niet verwachten dat al de klachten na 10 dagen, hoewel je dat natuurlijk wel zou willen. Je zult de 60-dagen-geen-aspartaam-test moeten doen om te weten of de ziekteverschijnselen verminderen en/of verdwijnen.

Daarnaast is aspartaam ook nog verslavend en kun je een soort ontwenningsverschijnselen verwachten, zoiets als bij stoppen met roken of met alcohol. Daar staan ook een paar help-files voor op de website. Het kan dus wel kloppen dat de verschijnselen in het begin erger lijken te worden, dat is inderdaad een normaal verschijnsel.

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

Ik zou in eerste instantie niet gelijk denken aan een "enge" ziekte, juist ook omdat de dokter niets heeft kunnen vinden en de verschijnselen van je onwerkelijk voelen ook heel duidelijk bij de verschijnselen horen die door aspartaam veroorzaakt kunnen zijn. Het is denk ik goed dat je niet gelijk aan de medicijnen voor je klachten bent begonnen, want ik geloof dat binnen enkele maanden je je veel beter zult gaan voelen.

Ik wens je veel sterkte bij het stoppen en ik zou graag nog wat van je horen hoe het er mee gegaan is.C. 07 september 2003

Beste lezer(s)

Al een aantal jaren kamp ik met lichamelijke klachten als spierpijn en gewrichtsklachten. Deze nemen nog steeds toe. Zo'n 2 jaar geleden is het woord fibromyalgie gevallen en vorig jaar artrose. Ik ben 43 jaar. Al jaren ben ik een fervent cola drinker. Begin dit jaar kreeg ik de ingeving dat aspartaam weleens invloed zou kunnen hebben op mijn lichamelijke toestand en ben gestopt met het drinken van light-drinks (zo'n 4 glazen van 20cc per dag).Na 1 a 2 maanden meende ik vermindering van mijn klachten te constateren. Tegelijkertijd realiseerde ik mij dat dit ook psychisch zou kunnen zijn. Ben vanwege mijn lijn weer begonnen met aspartaam.....en mijn klachten namen weer toe!!!!! Voor mij is het duidelijk dat hier geen toeval meer in het spel was. Onlangs attendeerde iemand mij op deze site en toen ik het woord fibromyalgie tegen kwam bij ziektebeelden was voor mij het verhaal duidelijk. Van mijn artrose klachten zal ik niet afkomen, misschien dat mijn fibromyalgie overgaat.

C.

Antwoord

Hallo C.,

Een betere aanduiding dat aspartaam funest is voor zowel fibromyalgie als voor artrose klachten is er niet. Juist door weer opnieuw te beginnen met aspartaam bleken je klachten weer te verergeren. Aspartaam verhard het sinoviaalvocht in de gewrichten, waardoor er een soort artrose-achtige klachten kunnen ontstaan. Wil je heel erg goed je best doen om de fibromyalgie klachten te verminderen dan moet je ook de smaakversterkers MSG, E621 enz. links laten liggen. Want die hebben op deze ziekte al net zo'n funeste uitwerking als aspartaam. Het is goed dat je de aspartaam site hebt gevonden.

Het beste met je.

Met vriendelijke groet
Ed GunnewegFrom: B. en B.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Wednesday, September 10, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

hallo,

ik kwam toevallig op uw site terecht omdat ik dieetproducten zocht.na al die verhalen te hebben gelezen was ik toch wel wat wit weggetrokken in mijn gezicht want mijn man heeft n.l al een paar jaar last van beven,erg transpireren,enorme vermoeidheid enook tintelende vingers of juist het tegenovergestelde(lamme vingers) hij zat erg met deze klachten en weet niet hoe hij ze aan de huisarts moet uitleggen want die schuift het af op zijn "snurkprobleem".

hij loopt niet snel warm voor sites zoals de uwe,want iedereen denkt daar toch anders over(zegt hij dan)maar zelf hij was metteen alert want hij gebruikt nogal wat aspartaam(15 zoetjes,1-2 liter light drink en vaak nog yoghurt met zoetstof ,PER DAG!!!!) wij hebben besloten om gelijk morgen(11-09-2003) de 60 dagen test te gaan doen en dat wil ik u bij deze laten weten want ik wil heel graag over 60 dagen terugmailen wat de evt.veranderingen/verbeteringen zijn.ikzelf gebruik niet zo heel veel aspartaam(toch nog 6 zoetjes,3 kwartliter light per dag) en wil het verschil zelf ook wel merken. het zal niet echtmakkelijk zijn want koffie zonder suiker lust ik niet en water of sap ben ik en mijn man ook niet dol op maar we gaan het toch doen. Alvast bedankt voor het "wakker schudden"en over 60 dagen mail ik weer.

vr.groeten
B. D.

Antwoord

Hallo B. en B.,

Wat een geluk dat jullie op mijn website terecht kwamen. Ze zeggen wel eens dat toeval niet bestaat... Maar het is wel een ongelooflijke hoeveelheid aspartaam die Bert per dag gebruikt. Het is wel goed dat hij niet zo snel warm loopt voor site op het internet, want er staan meer onjuistheden op dan dat er waarheden op staan.

Het is erg goed dat jullie de 60-dagen-geen-aspartaam-test gaan doen, hoewel je aangeeft dat het jullie niet gemakkelijk zal vallen. Is het erg moeilijk gebruik dat gewoon wat (riet)suiker in koffie en thee. Als frisdrank gebruiken wij zelf altijd een laagje jusd'orange aangevuld met spa. Dat zou twee maanden toch moeten lukken, zeker als je gezondheid er van af hangt. Vooral aspartaam in warme dranken is funest omdat het dan gelijk ontbind.

Ik kan me voorstellen dat je man niet naar een huisarts wil die niet op zijn klachten wil ingaan. De klachten zoals je ze opnoemt lijken neurologisch te zijn en dat staat nummer 11 op de lijst met ziekteverschijnselen. Deze neurologische klachten ontstaan omdat de kunstmatige zoetstof aspartaam is samengesteld uit de chemische stoffen asparaginezuur, phenylalanine en methanol. Zodra het in het lichaam is opgenomen, wordt de methanol, of methylalcohol, omgezet in formaline en mierenzuur. Ik hoop dat jullie huisarts ook nog eens "wakker geschud" wordt.

Formaline is een zenuwgif, het is tevens een kankerverwekkende stof. en wordt gebruikt bij het conserveren van lichamen. Ook wordt het gebruikt bij het uitgassen van besmette ruimten. Phenylalanine, werkt ook als neurotransmitter, het komt namelijk niet alleen in de natuur voor, en is ook een zenuwgif wanneer het niet vergezeld wordt door de andere aminozuren uit eiwit.

Ik zou het inderdaad zeer op prijs stellen wanneer je over twee maanden een mailtje stuurt hoe het gegaan is. Dat mag ook eer hoor als je bijvoorbeeld nog vragen hebt.

Het is om verschillende redenen niet gemakkelijk om te stoppen. Aspartaam werkt namelijk ook verslavend, dus er zijn ook ontwenningsverschijnselen. Misschien heb je wat aan de artikelen:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

Ik hoop echt dat de vervelende verschijnselen van je man minder worden of nog beter verdwijnen. Je hebt niet verteld hoe lang jullie al aspartaam gebruiken. Dat is natuurlijk ook van belang bij het stoppen.

Veel sterkte.From: F. C.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Saturday, 6 September 2003

hallo,

Ik ben blij dat ik gevonden heb wat ik zocht.Ik ben terug begonnen met zoatmiddel en licht produkten. Sinds maanden kampte ik met hevige buikpijn en diarree.Na de nodige onderzoeken kon men niets vinden.Toch werd het niet beter,kwam er nog bij dat ik altijd maar moe was.Ik voelde me rot en ellendig.Tot ik op een dag eens geen aspartaan gebruikte en alles beetje bij beetje beter werd,lompe koe dat ik ben ,ik begin terug en hup daar was de ellende terug.Op jullie site heb ik alles gelezen en weet nu dat ik die rommel buiten zal gooien.

Bedankt
S.

Antwoord

Hallo S.,

Aspartaam veroorzaakt inderdaad veel buikklachten. Bij onderzoek blijkt er dan meestal niets gevonden te worden. Vaak is dat heel frustrerend want je hebt toch niet voor niets klachten? Moeheid, (staat op nummer 10 van de 24 belangrijkste symptomen van Aspartaam) vergiftiging is ook zo'n ontzettend vervelende klacht, waar de huisarts vaak niets mee kan. Mensen kijken dan naar de TV reclame en kopen Multivitamines, en daar blijkt dan ook weer aspartaam in te zitten. Het is heel goed dat je bent gestopt met aspartaam want als je de 60-dagen-geen-aspartaam-test doet (dus twee maanden geen aspartaam) dan zul je vanzelf merken of je klachten verbeteren of verdwijnen. Dat is voor jou dan bewijs genoeg denk ik. Zonder vervelende onderzoeken. Je bent geen "lompe koe" hoor zoals je het zelf noemt. Het is tenslotte een goedgekeurde zoetstof en daar werkt zelfs de regering aan mee. Artsen weten ook niet dat het gevaar voor de volksgezondheid op levert.

Laat je nog eens horen hoe het met je gegaan is en als je vragen hebt dan email je ze maar.

Veel succes met het stoppen.From: E. R.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, September 14, 2003
Subject: Mijn vraag over Aspartaam

Geachte heer/mevrouw,

Na het bekijken van de website aspartaam, maak ik me ernstige zorgen over de gezondheid van mijn gezin. Ik heb alles weggegooid en ben van plan nooit geen aspartaam meer te gebruiken of in iedere geval ernstig te beperken. Ik heb b.v. al jarenlang elke dag colalight gedronken. Mijn vraag is of jarenlang gebruik onherstelbare schade kan veroorzaken. In het geval van roken worden je longen na jaren van onthouding weer langzaam schoon, Is dit met aspartaam ook zo of is het kwaad dan al geschied?

Ik hoop dat u mijn vraag kan beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
M. R.

Antwoord

Hallo M.,

Het is heel goed dat je alle aspartaam producten hebt weggegooid. Het kan de gezondheid van je gezin zeker schaden. Je hebt niet verteld hoelang en hoeveel aspartaam jullie hebben gebruikt. Of heb je het alleen zelf gebruikt in de Light dranken? Ik kan op dit moment nog geen antwoord geven op je vraag omdat ik niet weet welke verschijnselen jullie hebben die mogelijk door aspartaam gebruik zouden zijn veroorzaakt. Kijk een op de tabel met de 24 belangrijkste symptomen van Aspartaam vergiftiging. Daar kun je zelf zien of en hoeveel ziekteverschijnselen er aanwezig zijn.

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

Veel klachten die door aspartaam worden veroorzaakt verdwijnen vaak weer als er gestopt wordt met het gebruik.

Laat je me het nog eens weten?From: S.
To: info@gunneweg.nl
Sent: Sunday, September 14, 2003
Subject: Mijn eigen verhaal

Hallo,

Allereerst wil ik je complimenteren met je site er staat hele bruikbare informatie op!! Al enige jaren gebruik ik light frisdranken en eet ik iedere dag kauwgom. Ik heb in die jaren nergens last van gehad tot anderhalve maand geleden. Ik ging samen met mijn vriend op vakantie naar Turkije. Toen we daar eenmaal een paar dagen waren kreeg ik klachten. We zaten op een avond wat te drinken op een terrasje ( ik nam een glas cola-light) toen ik ineens heel erg duizelig werd en licht in mijn hoofd en dacht dat ik ging flauwvallen. We zijn toen als een speer naar het hotel teruggegaan en ben daar op bed gaan liggen, alles draaide om me heen. Ik voelde me echt beroerd. Mijn vriend zei al dat ik eens moest stoppen met light produkten om dat het zo slecht voor je is. Lekker eigenwijs bleef ik het toch drinken. Ik heb me die nacht echt heel erg rot gevoeld maar dacht dat het wel weer vanzelf over zou gaan. Maar helaas de volgende dag nog steeds dezelfde klachten.

Ik ben na een paar dagen naar een dokter daar geweest en die kon niets raars vinden. Ik wilde het liefst naar huis want ik voelde me na bijne een week nog steeds niet lekker. Iedere keer als ik s'avonds wat ging eten en wat had gedronken werd ik duizelig en ging ik maar weer op bed liggen. We zijn toen vervroegd naar huis gegaan (moest eerst een hoop geregeld worden) en eenmaal weer aangekomen in Nederland ben ik direct naar mijn huisarts gegaan. Ik heb toen een bloedtest laten afnemen en daar kwam uit dat ik een verhoogd Lat (of zoiets) had en dat dat een viraal virus kon zijn en dat mijn klachten binnen twee weken over zouden moeten zijn. Na iets meer dan een week bleven mijn klachten en ik was gewoon niet meer mezelf ik voelde me lusteloos, had nergens geen zin meer in, kreeg overal pijn, hoofpijn en had concentratie problemen. Ik weer terug naar de dokter en vertelde haar dat ik graag doorgestuurd wilde worden naar een internist in het Havenzieken in Rotterdam. Zij vond dit niet nodig ze zei dat ik last had van hyperventilatie en dat ik maar leuke dingen moest gaan doen omdat ik anders niet meer uit die cirkel zou komen en om rustig te worden kon in valeriaan nemen.

Dat is makkelijker gezegd als gedaan als je je eigen zo rot voelt en nergens geen zin in hebt. Valeriaan hoef ik al helemaal niet Na flink zeuren ben ik toch doorgestuurd naar het Havenziekenhuis en heb daar weer bloed laten afnemen, urine afgegeven, foto's van hart en longen laten maken en ontlasting opgestuurd. Hier krijg ik a.s. vrijdag de uitslag van. Ik kon het toch niet hebben dat ik niet wist waar al die klachten ineens vandaan kwamen en het werden er ook steeds meer, ik werd depressief en voelde me eigen niet zoals ik me normaal voelde en ben gaan zoeken op internet en kwam gelukkig op jou site terecht. Ik ben nu twee dagen gestopt met alle produkten waar aspartaam inzit en andere zoetstoffen en hoop dat mijn klachten verminderen. Mijn vriend had ook last van dezelfde klachten maar drinkt al heel lang geen light meer omdat hij weet dat het slecht voor je is.

Ik heb nu af en toe als ik in mijn bed lig last van trillen. Kan dit ook zijn van het afkicken? Ik dronk aardig wat light op een dag en at ook nog eens produkten waar smaakversterker E-621 in zit.

Ik was zelf ook zo eigenwijs om niet te luisteren maar na het lezen van deze site stop ik direct met het nemen van aspartaam en andere zoektstoffen. Ik hoop dat andere mensen dit ook doen.

Groeten
S.

Antwoord

Hallo S.,

Bedankt voor het compliment. En voor je uitgebreide eigen verhaal.

Er zijn mensen die na korte tijd last van aspartaam hebben, maar er zijn ook mensen die dat pas na lange tijd krijgen. Jij hebt pas na behoorlijk lange tijd problemen gekregen. Wat een ellendige manier om je vakantie te moeten afbreken zeg. (Draai)duizeligheid staat op nummer 2 van lijst van de 24 belangrijkste symptomen van Aspartaam vergiftiging. En dat is een vreselijke ervaring. Ik heb namelijk zelf ook dit verschijnsel gehad en weet dus uit ervaring hoe ongelooflijk vervelend dat is. Je bent nergens meer toe in staat. Je vriend is gelukkig al gestopt en probeerde jou ook nog te vertellen hoe slecht het is. Hoe gaat het op dit moment? Zijn de klachten al wat minder?

Geen enkel gebruikelijk onderzoek kan de oorzaak opsporen van de klachten die door aspartaam worden veroorzaakt. Het is een zenuwgif, waardoor er allerlei klachten ontstaan die lijken op andere ziekte verschijnselen. Je moet dan ook maar niet teleurgesteld zijn als er uit de onderzoeken van het Havenziekenhuis ook niet zo veel blijkt te komen. Kijk voor de bijverschijnselen maar een op:

www.aspartaam.nl/artikelen/tabel.php

daar zul je wel een aantal van je klachten herkennen. Ook jouw huisarts wil dus niets van weten (weet er niets van) van klachten die door aspartaam kunnen worden veroorzaakt. Dus.... zit het tussen de oren!!!

Ik weet niet hoe lang je al aspartaam gebruikt, maar het is ook nog eens verslavend en je kunt er ontwenningsverschijnselen door krijgen. Dat kan inderdaad dat trillen veroorzaken zoals je dat noemt. Dat maakt het stoppen niet altijd even gemakkelijk. Misschien heb je wat aan de artikelen:

www.aspartaam.nl/artikelen/ontwenning.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting.php

www.aspartaam.nl/artikelen/ontgifting2.php

Je moet ook maar even letten hoe je reageert op smaakversterkers, want dat kan ook nog wel eens invloed hebben op de bijverschijnselen.

Je zegt dat je vriend nu nog steeds last heeft van klachten? Laat eens weten welke klachten hij heeft?

Veel succes met het stoppen

Antwoord van S.

Beste Ed,

Bedankt voor je snelle reactie. Ik zal het heel fijn vinden als je mijn verhaal op je site plaatst. Hoe meer mensen het lezen hoe beter. Je vroeg of dat mijn klachten al minder zijn. Ik zal even op een rijtje zetten welke klachten ik heb gehad en welke ik nu nog heb. Toen ik op vakantie was had ik last van hartkloppingen, duizelingen, tintelingen, onrustig zijn, niet scherp meer kunnen zien (alles draaide voor je gevoel) en ik was ontzettend moe. Toen ik terug kwam van vakantie kwamen er nog meer klachten bij: gewrichtspijn, brandende ogen, stemmingswisselingen, depressief, erg onrustig zijn, hoofdpijn en net het idee hebben of je niet leeft. Dit is mijn 5e dag dat ik gestopt ben met aspartaam en ik heb nu nog soms last van trillen in handen en mond (lippen), onrustig slapen en heb af en toe last van een dipje.

MIjn vriend die werd iedere keer misselijk en had hoofdpijn als hij gegeten had bij de chinees, wij wisten toen al dat dat van de smaakversterker E621 kon komen en inderdaad hij is toen gestopt met chinees eten en heeft er geen last meer van. Soms kan je er niet om heen want het zit bijna overal in en dan heeft ie haast gelijk weer last. Nu heeft hij de laatste tijd de highway 7up gedronken (te koop bij Super de Boer) en daar zit dus ook aspartaam in. Hij heeft nu ook weer last van verschillende klachten: hoofdpijn, onrustig, moeilijk slapen, en hij heeft last van zijn darmen. Dus gelijk maar weer gestopt met het drinken van die 7up.

A.s. vrijdag heb ik een gesprek met de internist van het Havenziekenhuis en ik zal haar gelijk jou site laten lezen. Ik krijg vrijdag ook de uitslag van het bloedonderzoek kan je daaraan misschien ook zien dat je niet tegen aspartaam kan of kunnen ze dat niet zien?

Ik ben heel erg blij dat ik op je site terecht ben gekomen. Ben wel geschrokken van alles wat ik gelezen heb zeg! Daar word je toch verdrietig van. Ik wens je heel veel succes met je site en hoop dat er ooit een tijd komt dat asprartaam niet meer gebruikt wordt.

Groeten S. pijl naar boven

Eigen links:

Partners
lees bewust verzameling onafhankelijke nieuwswebsites
Lees Bewust

Deze site is mede
mogelijk gemaakt door

Probleemloos e-mailen overal ter wereld
travelsmtp.com

Heeft deze site iets
voor u betekend?
Doneer dan een klein bedrag

Doneer!